Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz FollowTheORI #44211 üzenetére

    Különböző számítások szerint a tisztán elektromos autó kb 15 éves használat után éri el egy mai modern dízel autó öko lábnyomát. Ha ennél hamarabb kerül bontóba, akkor környezetszennyezőbb volt használni mint az említett dízelt. Ha minden kocsi árammal menne, a jelenleginél nagyságrendekkel több áramot kell termelnünk. De mivel? Atom nehéz kezelés és a már említett zöld világnézet miatt szóba se jöhet, szén+olaj+gáz szintén, plusz ezek is el fognak fogyni. Akkor mivel? Jelen állás szerint csak vágyai vannak az embernek, racionális megoldás egyenlőre nincs. Ja, és ha az üzemanyagba beépített jövedéki adót ezentúl az áramba kellene beépíteni, akkor még ezt is el kell valahogy simítani :)

    (#44212) Tigerclaw Havonta egyszer teletankololom az autót kb 3 perc és ennyi a ráfordított időm. Panelban élek, autó az ég alatt parkol, így ott tölteni nem tudom. Munkahelyen szintén nem lehetséges jelen állás szerint. Mennyi ideig tart egy ilyen töltés? Egy, talán másfél óra? Marhára örülnék neki ha az említett hatótáv miatt heti két alkalommal kéne a téli hidegben az autó mellett ácsorogni.
    Jelen állás szerintem a legkézenfekvőbb átmeneti megoldás a toyota féle hibrid hajtás lenne.
    A toyota nagyon okosan mozdult ebbe az irányba és a suzuki is még időben felismerte a lehetőséget. Ezek viszonylag elérhető áru autók, szemben a full villanyos árával, plusz ha valamiért nincs időd tölteni, a villanykocsika megáll, míg ezek mennek amíg van benya és abból azért találni minden utca végén.

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák