Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    Múlt hét eseménye:

    Leírom, hogy tudjátok mi a szitu, ha ilyet produkál a rakéta.

    Használom az autót (kb. 3 hete volt benne minden folyadék cserélve: motor-, fék-, váltó olaj és szűrő, Mobil1 10.000km-es csereperiódussal ami nekem első hallásra kevésnek tűnik, de ezentúl én fogom vinni az olajat, eddig ez az autó a számlatörténet alapján mindig Shell Helix-et kapott...) már 2300km-t mentem vele legutolsó olajcsere óta. Ezt csak azért írom, hogy mennyire van használva.
    Kb. 2 hete hallottam először a "hangot". Akkor még nem tűnt fel, hogy "mikor" hallom, csak az, hogy van. Olyan mintha a fék lenne elkopva, vagy két fémtárgy forogna egymáson és magas hangon sikítana. De nem az a "nyüszítős" elkopott fék-hang, hanem annál tisztább.

    Múlt héten aztán megint előjött, de kib*tam vele, mert lkezdtem próbálgatni és rájöttem mikor csinálja:
    bal első kerék felől, enyhe jobb kanyarban, a kormányt 1-5 fok között jobbra tekerve, 30-55km/h sebesség között. Egyéb körülmények között nem. (Játszottam a kormánnyal direkt, hogy kitapasztaljam ezeket)

    Rám is jött az ideg, hogy most miaf, futóműcsere nem épp olcsó mulatság. Hívtam a szerelőmet egyből, ő azt mondta féktárcsa elkopott. Elfelejtettem neki megemlíteni, hogy nem fékeztem... (Egyébként síri csendben fékez az autó, felfüggesztés és futómű nem nyiszog, hanem szépen szuszog, ha kell neki, így még laikusként is elkezdtem magam megnyugtatni, hogy azért nem olyan nagy a gebasz..)

    Múlt hét pénteken el is mentem a Mesterhez, mert mondtam neki, hogy felőlem leállhat a motor az autóban, attól még ki tudok gurulni az útról, leállhat az elektronika (az a kevés), meg tudok állni, de a futómű az legyen alattam hibátlan. Szombaton ugyanis volt egy 300km-es utam.

    Krokodilra rá, felemel. Diagnózis, miután leszedte az első két kereket:
    nincs itt gond, a féktárcsát védő belső lemez ért hozzá a tárcsához hátulról (belülről). Fogott egy csavarhúzót, kicsit feszegetett rajta, hogy ne legyen hozzá olyan közel, és kész is volt, hangot azóta nem hallottam.

    Kérdeztem, mennyivel tartozok, mert ugye mindenki pénzből él, de azt mondta nincs arca elkérni 500HUF-t, így ingyen tanultam. :)

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák