Új hozzászólás Aktív témák

  • 2ozzmexy

    aktív tag

    válasz Chereiose #54651 üzenetére

    KiOFFolom, így talán nem kapok ki érte:
    Kell hozzá hely és idő, amint az első vízcsepp a kasztnihoz ér, az idő az ellenséged. Keress egy olyan érmés mosót, ahol lágyvizes öblítés van (pl: JetWash).
    Kerekekkel kezdesz, felnitisztítóval (pH semlegessel!) lefújod, hagyod hatni pár percet, felnikefével szétdolgozod, abroncsok oldalfalát átdörzsölöd, öblítés magasnyomásúval bő vízzel.
    A karosszériáról lecsapatod magasnyomásúval a port és homokot (bogároldó/kátrányoldó ha szükséges), azután aktív habbal beteríted, a kerekeket is, hagyod csöpögni pár percet, öblíted a habot. Két vödör kell, az egyikben tiszta víz, a másikban samponos víz, belemártod a hernyós mosókesztyűt a samponosba, lemosol egy elemet, majd a tiszta vizesben kimosod a kesztyűt, ismét veszel vizet a samponosból és mész a következő elemre, nyomást nem alkalmazva, körkörös mozdulatok nélkül ahogyan a menetszél körbejárja a kocsit abba az irányba húzod a kesztyűt. Fentről lefelé haladj a tisztábbtól a koszosabb elemek felé. Tető, ablakok körben, karosszéria vállövig, géptető, első lökhárító, hátulja, vállöv alatt.
    A végén magasnyomásúval (lágyvízzel!) leöblíted még egyszer, amíg vizes rámehetsz azzal amiről fentről beszéltünk (nedves gyorsviasz). Mikroszálassal vagy autótörölközővel szárítasz, elemenként hajtasz egyet, ha nagyon vizes kicsavarod és újra törölsz. Én 4-be szoktam hajtani (így 8 oldalt tudok váltogatni ;) ), letörlök egy elemet és fordítok rajta, majd a másik száraz mikroszálassal teljesen letörlöm. A króm és üveg felületekre egy különt használok, a nedvessel felitatom a nagyját majd a dedikálttal szárazra törlöm. A kerékre külön rongyom van, azzal törlöm a fekete műanyagokat meg a kerekeket, de semmi mást.

    Ha bármilyen másfajta védelmet vinnél fel ami spray, akkor a száraz autóra ráfújod és egy tiszta mikroszálassal eltörlöd, de csak mosás után azonnal. A Wax it Wet azért jó, mert napon is lehet használni és nedves bódén. A pasztákat hanyagold, mert mindent ki fogsz kenni vele és ha megszáradt leszedni egy rémálom...

    Ez így nagy vonalakban... de biztosan van itt aki profibb mint én (mondjuk tboldi vagy pigmeus)

    [ Szerkesztve ]

    "...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Új hozzászólás Aktív témák