Új hozzászólás Aktív témák

  • Doze

    aktív tag

    válasz Kornel #12880 üzenetére

    Ma azt mondta visszahozza.... (nekem kell megint utána menni, de utálom ezt)

    Most megmondom az őszintét: szerintem az is jó érték, meg magyarázni mármint a fizikai törvényt nem tudom felhozni...

    Közben megtaláltam a törvény: Bernoulli törvénye azt mondja ki, hogy egy közeg áramlásakor (a közeg lehet például víz, de levegő is) a sebesség növelése a nyomás csökkenésével jár. Például, ha valaki egy papírlapot tart vízszintesen tartott tenyere alá és ujjai közé fúj, a papírlap a tenyeréhez tapad. Ennek oka, hogy a levegő sebessége a papír és tenyere közötti résben felgyorsul, nyomása lecsökken, a lap alatti nyomás azt a tenyeréhez szorítja. A Bernoulli-törvény pontosabban azt mondja ki, hogy áramló közegben egy áramvonal mentén a különböző energia összetevők összege állandó.

    Ha alapjáraton ketyeg az autó (kis folytószelep állásná) szívócsőbeli vákuum (ami valójában nem vákuum mert csak alacsonyabb nyomás van bent mint a légkörben) azon a kis nyiláson alacsony sebességű levegő mászik be így. bent nő a vákuum

    Ahogy tövig nyomod a gázpedált, kicsapódik a szelep, és el kezd be ömleni a levegő, ergó csökken bent a vákuum.... Tehát gyorsabban bejut a levegő bent pedig nyomás esés... pontosabban a vákuum csökken közelítve a légkőri nyomáshoz.

    Egyébként van több van érték is, szívócsőbeli abszolút nyomás, meg relatív nyomás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák