Új hozzászólás Aktív témák

  • .Szaki.

    addikt

    válasz Kolondrum #58070 üzenetére

    Én ezzel azért vitatkoznék. :)

    Alapból ott indul a dolog, hogy a használtautó piac leköveti az új autók áremelkedését, szóval arányaiban szépen lassan ott leszünk megint, ahol az új Vitara és S-Cross megjelenésekor voltunk. Akkor pedig max az lehet a kérdés, hogy 3 éves használtat olcsóbban, vagy 0km-est vegyünk. Melyik éri meg jobban?

    Ugye Te a 2019-es Vitarát és S-Crosst állítottad az újakkal szemben.

    Na most ha ezeket össze szeretnénk vetni, akkor az új S-Cross ha GL szinten még nem is feltétlen, mert lenne benne kompromisszum, de GL+ felszereltségnél a bőr-szövet ülést leszámítva bőven túlmutat egy GLX Vitarán is. Elég csak a biztonsági felszereltségére gondolni. És akkor a GLX S-Crossról még nem is esett szó. Ott vannak még a LED-es fényszórók is és a tény, hogy ‘19-ben szerintem még nem 48V-osak voltak a Vitarák. A LED lámpa ugyanis a Hybridekkel jelent meg a típusnál. Ami pedig még szintén az új autó malmára hajtja a vizet: ~2020/2021 tájékáig 3 év volt a gari, most már 3+7 év motorra váltóra, …stb. Baromira nem mindegy.

    Szóval igazából a használt mellett egyedül a kedvezőbb ár szól és a remény, hogy 3 év alatt nem tudott az előző tulaj nagy károkat okozni az autóban. Itt csak az a kérdés, hogy ki milyen preferenciákat helyez előtérbe. :)

Új hozzászólás Aktív témák