- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
-
Ármester
-
Moleman
addikt
válasz pigmeus #57492 üzenetére
Jóvanaz, ha nem tartod meg az autót évtizedekig, ha lesz is gond, nem nálad.
Az előző kocsimban most van 216 ezer km, 16 év után még mindig bontatlan a motor, most kezdi csipegetni az olajat. Pedig ő aztán mindent kapott az élettől, sokszor 2 éves olajcserét, jobbára alacsony fordulatot, de alkalmanként üvegelést is, néha hidegen.
Nem tudom, mit kell csinálni ahhoz, hogy ezek idő előtt tönkremenjenek, de biztosan nagyon meg kell dolgozni érte.Városban 15-20k mondjuk tényleg nem kevés, annyit már lehet én se mennék vele.
-
pigmeus
tag
Akkor én mekkora gyökérnek számítok, hogy város és elővárosi használat mellett 1 év vagy 15-20 ezer között cseréltetem, ahogy le van írva? XD
-
slett27
addikt
válasz 2ozzmexy #57478 üzenetére
Igen, drágábbak a kellékek. De talán ha egyszer rendbe van téve, akkor meghálálja.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Janusz001
őstag
Ma foglalóztam le egy készleten lévő Scross gl+, 4wd, at -t, kedden hozhatom is el. Gyöngyház fehér, de volt még pár színben elérhető 4wd at -vel rövid határidővel, illetve március második felére bármilyen színben.
Párom szintén rendelt 2wd at. -t szintén ebben a színben, de április vége májust mondtak.
Nagyjából 1 hónapja linkelt Scross -a gtk lett. -
Gyöször
senior tag
válasz 2ozzmexy #57484 üzenetére
Nyilván azért cserélgetem én is, hogy ne dobjak ki még drágább alkatrészeket, meg a szervízzel kiesett időt. Egyébként gondolkodás nélkül elmegyek 2 évet is a Zsiguliban meg a motorban egy olajjal, Ladában olyan 3e szokott összejönni 2 év alatt, a motorban meg most másfél év után van ezer. Azt is ki kéne cserélgetni de nem. Mindkettő blokkfelújítás küszöbén. Azért 2 év után azokból is leengedem akármi van.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Moleman
addikt
válasz 2ozzmexy #57484 üzenetére
Feltételezve, hogy kuka lesz a motor, igen.
De az öreg olaj miatti kopások szerintem orvosolhatók hengerfalsíkolással, néhány dugattyúgyűrű és egy szatyornyi csapágy cseréjével, ami 15 évente egyszer csak a pénztárcának fáj, a környezeti terhelése nem sok. Csak a műszaki vénájú emberek szívfájdalma nagyobb. -
2ozzmexy
senior tag
válasz AMD Power #57483 üzenetére
Simán bírja, sok autóban 3-4 évente cserélnek olajat, mert "longlájf olaj bírja 30ezerig is", vagy pusztán csak azért, mert évi 3000km-t mennek, cserélni meg 10ezrenként kell...
Szerinted kisnyugdíjas papó a piacra meg orvoshoz járós Ignisben évente cserélteti? Ne legyenek illúzióid.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Gyöször #57482 üzenetére
"A turbósomba sok városnál meg még hamarabb tenném (de nekem ez nem jellemző). Környezet károsító, de én így megyek biztosra."
Bocsánat hogy belevaú, de egy költői kérdést feltennék: Nem környezetkárosítóbb a várható élettartama felénél kukába dobni egy motort mint kétszerannyi motorolajat elhasználni ezidőalatt? Nem kötözködöm, csak kérdezem..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Gyöször
senior tag
válasz AMD Power #57481 üzenetére
Ha jól gondolom ebben sok város is van, ami jobban eszi azért a műszert, de mivel nemturbós, faék motorról van szó nem lesz ott baj. Én ha ajánlhatnám, és ebben tényleg sok város van, olyan 8,5-9ezernél már magamnak lecserélem az olajat. A turbósomba sok városnál meg még hamarabb tenném (de nekem ez nem jellemző). Környezet károsító, de én így megyek biztosra.
Tisza-tónál milyen programokat találtatok ki, megírod privátba?
-
AMD Power
titán
Kicsit elcsúsztam az olajcserével... Csak jövő hónap elején tudom vinni az autót. Most februárban járt le az 1év.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz slett27 #57477 üzenetére
Akkor csapj fel egy autodocot vagy unixot és kezdj el keresni kopo-forgo alkatrészeket, lengescsillapito, rugó, fekbetet, fektarcsa, szilentek, kerekagycsapagy,klíma kompresszor, szijjak,vezérlés készlet, stb.
Az elerhetoseguket is nézd és nézd mennyi az utángyártott. Karosszéria panelt is kereshet,meg fogsz lepődni..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
slett27
addikt
válasz mefistofeles #57476 üzenetére
Igen, beszéltem a szerelővel, azt mondta szép, és jókat hallott róla de ilyen kocsi még nem volt nála.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
slett27
addikt
Ma volt feleségem autója (Suzuki Swift 2007 1.3 GLX) olajcsere, olajszűrő, ...stb szokásos + gyertyacsere+váltóolaj+teljes átvizsgálás (200e km). És ennyi. Nem történt más, nincs x-aktás hiba, nincs 600e-es probléma, csak annyi volt hogy "Minden rendben ! Jah nem várjon...gumiharangot lassan cserélni kell".
-
Ármester
válasz slett27 #57466 üzenetére
A kocsi alapvetően jó, nincs vele sok gond, de ha valami van, az biztos húzós, mert nem túl gyakori, ezért nincs is hozzá alaktrész.
TC MűhelyPRN-ba volt Kizashi, azt érdemes megnézni szerintem: link„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
tboldi
nagyúr
Akkor 15 hét után csere.
Vagy a km-t, vagy az időt kell figyelembe venni, nem feltétlenül esik egybe a kettő. Minden a felhasználás módjától függ (és akkor még a szigorított periódust - városozás sok hidegindítással - nem is említettük).
Nálunk a WagonR évi ~22k km-t fut, van, hogy egy évben 2x is szervizelünk.
De ha csak évi 3000-et futna, akkor évente cserélnénk (vagy éppen félévente, ha az mind városban gyűlt össze), nonszensz lenne, ha várnánk vele 5 évet, mire meglenne a 15k km.[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
Intervallum: Az intervallum végének elérését a kilométer-számláló állása, vagy az eltelt hónapok száma alapján kell megállapítani, amelyik előbb következik be, azt kell figyelembe venni.
a 105k szerviz a 105 ezer km-t jelenti, ami esetemben hamarabb kovetkezett be, mint a 84 honap -
slett27
addikt
válasz tboldi #57465 üzenetére
Lengéscsillapító van 12e-75e-ig. Majd megkérdezem autószerelőt. Valószínű felejtős mert nem nagyon lesz hozzá alkatrész. Hiába Suzuki.
-
-
slett27
addikt
Egy ilyen vásárlásakor milyen költségekkel lehet számolni ? Ez manuális váltós, nem automata. 2.8M (még). 2012-es évjárat.
-
skristof
tag
sziasztok!
mik a tapasztalatok, BP-n melyik markaszerviz ajanlott( vagy eppen nem ajanlott)?
illetve ha valaki vitt mostanaban nemhibrid scross-t 105ezres szervizre, milyen arral talalkozott?
-
Moleman
addikt
válasz Gyöször #57459 üzenetére
Jók ezek a tréningek, csak rövidek. Voltam autóval is, robogóval is, nagymotorral is. Egyedül a nagymotoros 2 napos ért valamit, a többin nem sok újat mutattak, főleg, hogy előtte is tudtam vészfékezni.
Viszont ha van valami jó kis kanyargós útszakasz télen behavazva, ott sokat lehet tanulni. Csak ne legyen mellette árok, mert drága lesz, tapasztalat. Nem mondom, hogy megérte, de ott sokkal többet tanultam, mint bármilyen tréningen.
Akinek viszont új dolog a vészfékezés, a csúszkálás, annak mindenképpen nagyon hasznos, az asszonyt pl mindenképpen elvinném valami ilyesmire, ha lenne a közelben.
A forgalomban én akkor fejlődtem ugrásszerűen, mikor Pesten robogóztam 4 évig, a halálfélelem jó tréner. Azóta sokkal nyitottabb szemmel vezetek autót is, és sokkal jobban meg tudom jósolni mások viselkedését, főleg, ha az éppen hülyeség lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz 2ozzmexy #57456 üzenetére
Szerintem csak cégeknek van külön flottás idöpontra. Az ilyen privát pöcsök mint én jobbára hétvégén érnek rá. Kivéve én.
De nem baj, lehet beáldozom egyszer egy napi bevételem, vagy bekunyerálom magam valahová.
Vagypedig: #profivagyok #nemiskellaznekem #vérembenavezetés #ilyenrecsakbénákmennek #jobbvagyokmintsumaher
Meg nem is a járműkezeléssel van baj, nem szoktam leesni az útról, lehet egy forgalmi oktatásra plusszra vagy inkább forgalmi³-re kéne elmennem mert olyan gyökér helyzetekbe tudok kerülni a kis jóhiszemű naivitásom miatt...ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
Janusz001
őstag
válasz hemaka #57455 üzenetére
Asszony nézegeti, Scross gtk lett, kíváncsi leszek, hogy a roncsot összekalapálják -e vagy szétszedik alkatrésznek.
Toyotának ahogy hallom 40+ hét a várakozási idő, holnap bemegyünk, rákérdezünk, aztán lehet marad az új Scross automatával, arra azért belátható időben van esély, én is cserélem a 2019.11 havit beszámítással az újra, szóval lehet egyből kettőt rendelünk. -
-
Janusz001
őstag
Scross gl+ felszereltség melyik Toyota Yaris Cross felszereltséggel van nagyjából egy szinten?
-
Gyöször
senior tag
Mikor megyünk vezetéstechnikai tréningre?
-
Chereiose
addikt
Szerintem se, és ugye egyáltalán nem tudni mikor kerül hajóra. Legszívesebben visszamondanám, szánalmas és nevetséges, hogy más meg olyanok kapják meg, akik jóval később rendelték meg. Mit nem tudnak megoldani azon, hogy év vége óta felrakják egy nyamvadt hajóra? Mást érdekes feltudnak rakni. Gondolom jó esetben áprilisra lesz itt, de majd benyögik a júniust is szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest