Hirdetés
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Én ilyenkor télen nyagynyomású mosóval átmosom és kész. A nagyját leszedi, meg persze a sót és a többi szennyeződést.
-
blakey
titán
válasz 2ozzmexy #56996 üzenetére
Értem, hogy te mindenhez értesz, de, majd én tudom, látom, hogy mit és hogyan csinálok. Elárulom neked, hogy ahhoz, hogy boldog légy az életben nem kell mindig, mindneből tökéletest csinálni. elég a jó is. Namármost, ha pl. az autót tisztára mosom, nincsenek cseppfoltok, nincs kosz akkor tisztának számít, nem makulátlannak, mellesleg felesleges, hiszen a szabadban használom, első kanyarban ráfujja a szél a port, stb. Amikor, és valamire azt írom, hogy tiszta, akkor az annak számít, ha azt írom, hogy makulátlan akkor az az is, ebben biztos lehetsz, aki ismer az tudja, pontosan használom a szavakat. Fogadd el, hogy amit és ahogyan csinálom az jó, nem kell mást kritizálnod, vagyis pl. engem, mert eddig nem szóltam bele abba, hogy mit és hogyan csinálj, mert te sem csinálsz mindent úgy ahogy kéne. Ami nekem elég az lehet, hogy neked már túl sok, hiszen ahogy én nem ismerlek téged úgy te sem engem, lehet, hogy sokkal magasabban van nálam a léc, mint nálad.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Memmaao #56986 üzenetére
Na ezért nem akartam belemászni, de ha nem engeditek akkor hadd szóljon.
A csirkecomb is elvitte a beteget a kórházba, mégis a mostani heli egészen más kávéház. Tiszta és tiszta között is van különbség... A padlót is felmoshatod padlótisztitoval és viledaval vagy egy nedves mackó felsővel is, csak a végeredmény más lesz. Itthon is szoktam takarítani, de nem bírja a család idegileg, mert amire ők tesznek magasról az engem zavar... Hát ilyen ez."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Gyöször
senior tag
válasz Cunaja #56985 üzenetére
Múltkor a barkácsboltossal nem tudtuk hogy röhögjünk, egy c kategóriás csávó 4 zsák csemperagasztót dobott a villanyos roki robogó padlólemezére, úgy, hogy csont lapos volt mind a 4 kereke. Először úgy volt kettőt fordul, de aztán kérte a másik 2 zsákot is. Maga a zsivány volt vagy 140 kilo.
Mikor életemben először hajtottam fel autopályára, az a látvány fogadott, hogy egy valami luxusótó tetejére fel van phaszva a 160x200as ágymatrac, 4 kéz fogja az ablakon kinyúlva és 5 centire be vannak állva egy kamion mögé. Gondolom tapasztalati úton kisakkozták, hogy ott kevesebb leszorító erő kell az esti alváshoz. Ez meg van menetrögzítőn, de nem merem feltölteni sehova, megkeresnek megölnek :-)ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
blakey
titán
válasz KubanitoS #56990 üzenetére
Az esztergomi Suzukik fényezése a közepesen vastag kategóriába tartozik, a Japánban készültek pedig a vékony kategóriát képviselik, pl. a Swift fényezése nagyon gyenge. A német autók fényezésére azt mondják, hogy vastag, nos a Corsa és Astra fényezése sz@rabb volt, mint a Vitaráé, sérülékenyebbek voltak.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
KubanitoS
veterán
válasz Memmaao #56989 üzenetére
Mondjuk szapulják itt sokan a Suzuki fényezését, de amilyen a 2008-as "ufo" Civicem fényezése volt, na arról jobb nem beszélni. Kavicsfelverődésnél ha úgy érte a víz, a magasnyomású fel tudta szedni még jobban a festéket a kocsin, amit utána kézzel egybefüggő darabként le lehetett szedni, mint anno a Matchboxoknál. Ilyet legalább a Suzukinál nem tapasztaltam.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
Egyetértek. A mostani autómat simán kézi mosóban le tudom mosni 600-1200 forint között a kosztól függően. A mostani 2020-as S-Cross az első olyan autóm, amelynél a törölgetést teljesen elengedtem. Bármivel törölgettem akár a 2018-as S-Crosst, akár az előtte lévő Hondámat, mindig karcosak lettek végül. A mostaninál egy darab mosás / törölgetésből eredő karc nincs és így is szép eredményt lehet elérni. Természetesen azt nem állítom, hogy tökéletesen foltmentes lesz az autó, de nagyrészt azért igen, távolról tökéletes. Közelről meg ha keresi valaki egy-egy részen a pöttyöket, akkor meg is fogja találni. A legcsúnyább a hátsó lökhárító pereme a csomagtérnél. Ide ha lefolyik a rendszámtábla mögül a víz pl, akkor az nagyon csúnya tud lenni, meg a régi S-Crossnál tiszta karc is volt. Ide most vettem egy műanyag, méretpontos peremvédőt, ami túlnyúlik és ráfekszik a lökhárítóra, azóta ezzel sincs gond.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
blakey
titán
Itt "megmondták", hogy nem lehet érintésmentesen lemosni és hagyjuk a témát. Én tudom, hogy simán tisztán tartható mosólándzsával is, nem kell 5cm-ről mosni, simán tiszta lesz 30 cm-ről is.
Én tisztán tudom tartani, nekem sincs időm, hogy órákon át törölgessem, pont azért járok olyan mosóba ahol jók a szerek.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
Nem értem ezt a kocsimosós parát! Ha használod az autót, az első nap.misas után már nyoma lesz annak, hogy közlekedsz. Még tiszta nyári időben is. Kozármisleny mobil petrol, kb 800ft a kézi mosás, jó minőségű a mosószer, tényleg szűrt a víz. 2019 óta talán ha egy alkalommal volt lemosva úgy, hogy át is törölték, amikor a jobb hátulját meghúzták, és casco-rabjavitotta a Varga Lánycsók. Azon kívül csak érintésmentes mosás, és nulla torolgetes. Ha belül koszos, a Légimentő bázison kiporszívozom. 3 gyerek mellett az ember elengedi az autó simogatást. A touran pl totál vállalhatatlan tud lenni, na azt be szoktam adni a prozis mosdóba, azt nem vagyok hajlandó takarítani. Szerintem így is gyönyörű az autóm.
My name is Bond, James... Dean.
-
Cunaja
addikt
Ilyen a menő ember. Nagyon jól csinálja, minek is egy utánfutó, amikor a csomagtartóban is elvihető.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
tboldi
nagyúr
Számla nélkül 30k lesz ez, ehhez már tudsz viszonyítani.
A biztosító meg elsőre 55-öt ajánlott, amit ennek tudatában el is fogadtunk, úgyhogy nem volt rossz üzlet.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
-
Cunaja
addikt
válasz 2ozzmexy #56974 üzenetére
Annyi ezzel a gond, hogy nálunk a mosóba nem vihetsz semmit magaddal.
1.xxl-hab
2. magasnyomású mosás
3. finommosó kefe
4.tisztavízes öblítés
5. forró viasz
6. cseppmentesen száradó fényező öblítés.
Ha ezzel végeztél, akkor porszívózhatsz, előtte szoktam. Azután menj a dolgodra.
Nincs vegyszerezés, mert nem bevizsgált vegyszereket használhatsz, ami környezetkárosító is lehet. . Nincs simogatás, hogy száraz legyen, mert feltartod a sort és sorolhatnám. Vagyis nincs cicoma. Ha onnan kijössz, olyan forgalmas az út, hogy fél perc múlva már száll por az autóra és onnantól már akár karcolhatod is.
Ilyenkor nagy előny egy kertesház udvara.
Mindig anyámnál mostam, de elköltözött. Most azon gondolkozunk, hogy veszünk valami nagy nyomású mosót melóba és majd ott, műszak után lemossuk. Többen járnak autóval.
Ott lenne idő vegyszerezni és cicomázni. Csak napközben nem szabad, mert oda tűz a nap.
Hazafelé a Könyves Kálmán úton, csili-vili lenne.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Cunaja #56973 üzenetére
Akkor őt nézd: OCDaddyZsolt
Őt senki sem szponzorálja...Alapvetően minden mosás más, kétszer ugyanúgy nem lehet lemosni egy autót, mert különböző szennyeződések vannak rajta és ehhez különböző szerek kellenek a hatékony takarítás érdekében.
Én panelban élek, a külső mosáshoz önkiszolgáló mosóba járok, de csak a magasnyomásút használom, minden szert és eszközt viszek magammal. Madárürülékre és bogarakra a legköltséghatékonyabb megoldás a CarPlan Rovaroldó, csak le kell öblíteni bő vízzel.
Alap lépésekben leírom, hogy mire mit használsz az rajtad áll.
1. kerekek érintésmentes tisztítása (felnitisztító)
2. kerekek érintéses mosása (felnitisztító+mikroszálas felnikefe+ecset)
3. előáztatás/előmosás (bogároldózás, kátrányoldózás, APC, magasnyomású)
4. érintésmentes mosás (aktívhab+ecset amíg csöpög)
5. érintéses mosás (vödör+mosókesztyű)
6. lágyvizes öblítés
(7). dekontaminálás (pl: TFR, gyurma)
(8). lágyvizes öblítés
9. szárítás (autótörölközővel)
10. üvegtisztítás
11. védelem+ápolás (pl: wax, kerámia, esőlepergető, gumiápoló, műanyagápoló)Így nagy hirtelen, szóval jah, ha nem tart egy óráig akkor nem is alapos.
Tehát nálam a nulladik lépés az hogy felkészülök a mosásra és összepakolom a cuccaimat egy vödörbe. (mikroszálasok, mosókesztyű, habozókanna, rovaroldó, kátrányoldó, gumiápoló, műanyagápoló, körömkefe, felnitisztító, ecset stb.)
Mindenre külön-külön van rongy, amivel a felnihez érsz azzal nem érsz máshoz, amivel mosol azzal nenm szárítasz stb. Léteznek rinseless és waterless wash megoldások is, de azok más téma."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Cunaja
addikt
válasz 2ozzmexy #56971 üzenetére
Ami termék vagy hasonló elven működő bemutató a Youtubon, 95%-ban szponzorált.
Lehet is hinni nekik, meg nem is. A legtöbb Youtuber, igazán nem is tesztel semmit, hanem egy megadott szöveget mond el. Meg lehet nézni, de fenntartásokkal. Az a hiteles, ha egy User tesz fel valamit. A képi megjelenítések minőségi megítélése, meg majdnem, hogy felejtős, mert a YouTube mindent átkonvertál, illetve esetleg javított minöség is lehet.
Na de visszatérve a mosáshoz.
"Tovább is van, mondjam még!?"
Igen, de ha gondolod privátban is nyomhatsz nekem erről mindent. Lakótelepi lakás a miénk, a parkoló tele fával és madárkával. Sajnos néha elkerülhetetlen a fa alá parkolás. Na ezután már jön is a guano. Van itt minden. A denevértől kezdve a bagolyig, itt minden megfordul és a gravitáció miatt, ezek mind lefelé végzik a dolgukat a parkoló autókra. Az astránál azt alkalmaztam, hogy rádobtam egy papírzsepit és befújtam Clin ablaktisztitóval. 5-perc után felázott és letöröltem. Ugye ez új autónál, nem biztosan célravezető megoldás karcolás nélkül.
Szóval ha ide nem, jöhet privibe.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Moleman #56957 üzenetére
Több helyen is hibázol, de nem fogok senkinek sem itt nagy hegyibeszédet tartani, akit érdekel a téma az elkezd utánaolvasni, tanulni, képezni magát.
Az aktív hab ami az ilyen mosókban van az nem ér egy talicska aprómajmot sem, nyugodtan felejtsd el, ilyen pH10 körül szokott lenni hogy a telekrejárós romról lerágja a 20 éves sarat.Egy rendes akítv habot te keversz magadnak, ValetPro és mondjuk GreenStar felhasználásával. Bogármaradványokra van bogáreltávolító, madárürülék eltávolító, kátrányoldó, stb. Védelmekről még nem beszéltünk, samponról még nem beszéltünk, AllPurposeCleaner-ekről még nem beszéltünk, előmosásról, röprozsda oldóról, TrafficFilmRemover-ek, felnitisztítóról. Jut eszembe, üvegtisztítót mondtam már? Esőlepergetőt? Mindez csak kívülről!
"Tovább is van, mondjam még!?"
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Cunaja #56951 üzenetére
Jaj de meg van ez a videó szponzorálva, szerintem rögtön kettőt rendelj ezekből.
Ha felmerül a kérdés hogy kefe vagy nem, akkor rossz irányba indultál.
Kefével, szivaccsal, fémdörzsivel, csiszolópapírral, nedvestörlővel és konyhai papírtörlővel nem mosunk autót. Mikroszálas anyagokkal mosunk autót, de ha nem tervezed sokáig megtartani akkor oly mindegy, akár úgyis hagyhatod koszosan, majd mielőtt elpasszolod vidd be egy kozmetikába, 20ért kivixolják kívül-belül aztán annyi.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz blakey #56962 üzenetére
Szerintem engedjétek el a témát...
Ha egy tisztességes mosás a cél, az így nem fog menni. Tudod hány vegyszerem és mikroszálas rongyom van otthon? Csak a külsejét lemosni a Vitarának (ami egy karbantartott és rendszeresen takarított gép, nem úgy mint a 320d ami egy xarosvödörnek nézett ki) falcok és egyebek nélkül 2 óra... és akkor még nem került elő a wax meg a a gyurma. Az emlegetett topikban pedig annyira megy az öntömjénezés, hogy bizonyos kérdéseket válaszra sem méltatnak...
Mellesleg a szép tiszta kocsihoz egy valami kell, idő.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz mefistofeles #56963 üzenetére
Akad, megoldás, de eléggé unortodox, ha valahonnan (én nem tudom honnan ) beszerzi a legfrissebb navi kártyát és rendel aliról egy olyan SD kártyát aminek a CIDje állítható... De ezt csak a verebek csiripelték a reggeli dugóban.
Amúgy FB csoport, vagy index fórum, ott feltűnik néha egy-két kolléga akinél ingyenes frissítéssel lehet aftermarket kártyát venni."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
dethroner
veterán
válasz Cunaja #56951 üzenetére
Az a kocsi csillogott amikor elkezdte mosni, az ember nem ilyen állapotban áll be a mosóba. Én is lándzsásba hordom a swiftet, de ha nem használnék sampont, mikroszálas kesztyűt, akkor a büdös életben nem lenne tiszta.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
AMD Power
titán
Ma lehet,hogy "belecsúsztam" életem első gyorshajtásába... (2006 óta). Esztergom-tól Dunabogdányik szenvedtem két autótól ami előttem ment. Dunabogdányi egyenesben meguntam , elkezdtem előzni az egyiket.... persze ő is elkezdett egyből gyorsítani, nehogy már egy Suzuki megelőzzön, gondolom én. Ezt persze én sem hagytam szó nélkűl... Nah ott 70-s tábla van, én óra szerint 120-al mentem. Rendőr meg merőlegesen ott állt jobbra. Waze semmit nem írt... így most várok! :) Vagy mért, vagy nem....
-
zsolt19900
őstag
effektíve meleg időben pl. a Crossunk gyöngyházkékmetál színe pedig azt csinálja, hogy ha nem mosdatom ki a mosás végén minden zeg-zugát tiszta vízzel, akkor szépen cseppekben rászárad az elvileg cseppmentesen száradó mosónak a leöblítő vize.... megtörtént eset: lemostam, vígan hazajöttem, garázs és másnap törölgethettük plusz tisztítószerrel és mikroszálassal az egész autót, mert minden egyes része vízkőcseppes volt
hozzátéve ráadásul, hogy van rajta egy komolyabb 3M-es többrétegű védőréteg, ami pl. a vizet is könnyebben pergeti
Szóval a lényeg: mosás után van, hogy 2x végig kell menjek (tetejétől aljáig, de gondolom ez tiszta) és akkor lesz cseppmentes
furi picit, hisz volt munkahelyemen vagy 3-4-5 féle autó és egyik sem száradt így, pedig ugyan ott mostam őket mindig
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
mefistofeles
addikt
válasz Geo19870322 #56961 üzenetére
Én nem tudok, de az itteni szakiknak biztos van valami sufni trükkjük.....
Nekem telórol a wazze tökéletesen megfelel.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
blakey
titán
A kefét nyilván nem használom, azzal az erővel a kúton lévő mosóba is mehetnék. Olyan sok kézimosóba nem szoktam járni, általában 1 helyre járok, ott nagyjából ismerem, hogy milyen nyomáson dolgoznak a "pisztolyok", elég jó a habosítás, a felniket is elég jól tisztítja, persze a sajátomat is használom, illetve a forró viasz és a foltmentes öblítés is jól működik, egy csepp nyom sem marad az autón.
-
Geo19870322
tag
válasz mefistofeles #56959 üzenetére
Tükrözés nélkül van más lehetőség a gyárin kívül??
-
AMD Power
titán
válasz mefistofeles #56938 üzenetére
Én is elfelejtettem ezt egy időre.
-
mefistofeles
addikt
válasz Geo19870322 #56955 üzenetére
Nekem a waze tökéletes, persze a telórol. A gyárit bottal sem piszkálom meg, olyan szarnak tartom.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Cunaja
addikt
Igen.
Itt egy oldal ami segít a mosásban, ezt végig olvastam.Ez mindenkinek szól. Visszahívások! Érdemes olvasgatni Google barátunk segítségével.
-
Moleman
addikt
válasz blakey #56952 üzenetére
Nekem még újdonság volt, ez az első tél, hogy a szabad ég alatt áll valamilyen jármű.
Az aktív habozást csak egyszer próbáltam mosóban, nem éreztem olyan hatékonynak, a koszos habkeféhez meg főleg nem nyúlok. Inkább tolok 600 ft sima mosást meg 200 ft öblítést, annyiból a CX-5-ön is körbeérek, ha nem nagyon koszos. Ha marad még egy kis felesleges idő, akkor viaszos programot szoktam tolni az ablakokra, az első esőig vízlepergető lesz tőle.
#56956 Cunaja
Sok autót mostam lándzsával néhány mm-ről, a legtöbb nagyon vékony fényezésű japán/koreai volt, egyedül a Swiftbe kapott bele egyszer, úgyhogy statisztikailag kijelenthető, hogy nem jellemző, hogy bántaná a fényezést.#56955 Geo19870322
Android Auto, Waze. Annál jobbat fizetősen sem fogsz találni, nemrég végigpróbálgattam mindent.
Otthon elméletileg amúgy sem tudod frissíteni a "gyárit". -
Cunaja
addikt
válasz csaba1203 #56953 üzenetére
Ezt nézd meg, ez magyar mosó és a barátaink mutatják be, tanácsokkal.
Azért nem szabad neki nyomni, nem véletlen a 30cm, de ha 20-25-ről mosod, még akkor se fogja leszedni.[ Szerkesztve ]
-
Geo19870322
tag
Sziasztok. Gps programot milyet érdemes? SD kártyás 'gyári' program van, de nem lehet frissíteni... Nem is gyári... Na mindegy. Vagy hogy működi? Új SD kártya új progi 10-20 ezer forintért esetleg meg tudom oldani én is itthon?
-
blakey
titán
válasz csaba1203 #56948 üzenetére
Ehhez vannak különböző szerek és megoldások. Azt hiszem, hogy itt is van olyan topik, ahol ezzel foglalkoznak. Érdemes utána járni. Ha rendszeresen, minden mosás után az autó megkapja a megfelelő kezelést, viaszolást, akkor a kosz nem tud erősen megtapadni. Nem kell havonta mosni, elég akkor, amikor szükségét érzed, télen van, hogy 2 hónapig nem mosóm az autót, de minden mosás után tökéletesen tiszta lesz, a forró viasz sokat segít. Én sem simogatom az autót, de azt az időt, amit pl. mozgásra szánok azt letudom egy mosással ápolással (gumi részeket gumiápolóval áttörlöm). Szóval, ha jól szervezed a dolgokat akkor fel sem tűnik, hogy ki vagy mi kiért van, egyszerűen letudod egy egyszerű "tornával", nekem ez bőven jó szórakozás, ráadásul, ha jól csinálom akkor 1200-1400 Ft-ból szinte tökéletesre van mosva.
#56949 Moleman
Igen, a friss havat kell letakarítani, ha már ráfagyott, akkor inkább hagyom, hogy leolvadjon.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Moleman
addikt
válasz Cunaja #56946 üzenetére
Én obis autómosó kefével szoktam, hosszú puha műanyag sörtéi vannak. Egyelőre nem láttam karcokat, igaz, nem is nagyon nézegettem közelről.
Az biztosan sokat segít, ha a hó alatt tiszta az autó, és nem a vizes port törölgeted rajta, de ez nyilván nehezen kivitelezhető minden nap, főleg ilyen időben. És közvetlenül a hóesés után akkor is le szoktam takarítani az autót, ha épp nem megyek sehova, mert ha kicsit megolvad-visszafagy, sokkal nehezebb lesz letakarítani.#56948 csaba1203
Az előírt 30 centiről valóban nem viszi le, közelebb kell menni. Ha elég biztos a kezed, 2-3 mm-re is oda lehet tenni, úgy még a bitument is lehozza.
Csak egyszer volt vele gond, a Swift lökhárítójáról lehozta a festéket egy pici körben, biztos kavicsfelverődés volt ott előtte, alá tudott kapni.[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz Cunaja #56946 üzenetére
Nagyon puha, mikroszálas mosókesztyűvel óvatosan letolom, majd utána szépen leolvad. A "profik" seprűvel szokták letolni, épp a tegnap láttam a szomszédot ahogy seprűzte az autóját.
-
Cunaja
addikt
válasz blakey #56945 üzenetére
Ezt jól leírtad.
Kérdés:
A havat mivel lehet letakaritani, hogy ne karcolja a fényezést? Az összeg nem számít, mert a polírozás többe kerül. Mit kell venni?
A mostani 29-éves Astrámnak már mindegy, de az új Suzunak ami dettó úgy fog kinézni mint Zsolt19900 kolléga képén, már nem lesz mindegy. Gépi mosodába nem fog menni a kicsike. Itt van mellettünk egy érintés mentes mosó.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz csaba1203 #56943 üzenetére
De van, az érintésnélküli mosás, pl. én mosóm az autót, érintésmentesen, semmilyen karcolás nem keletkezik tőle. Nem kell törölgetni, foltmentesen szárad. Van olyan benzinkút ahol érintésmentes mosó van, ott be lehet állni, csak vízsugár éri az autót. Megint előjön, hogy ki kiért van, de én azért vagyok, hogy élvezzem az életet és ha lehet úgy is, hogy pl. ne okozzak karcolást az autón akkor úgy teszek, teljesen mindegy, hogy ki kiért van, mert az életben nem csak ez az egy dolog van. Szóval, ha 10 másodperccel többet szánunk az odafigyelésre akkor nem kell olyanokkal foglalkozni, hogy ki kiért van, hanem problémamentesen megoldjuk.
-
csaba1203
addikt
válasz tboldi #56941 üzenetére
Eddig még olyan mosást nem láttam, ami nem sértené a fényezést egyáltalán....
A polírozás ideig óráig véd de a lényeg nem 30 milliós autókról beszélgetünk szolgálati sofőrrel.
A kocsi legyen értem ne én érte legyen üzembiztos az sosem érdekelt, hogy nem szalonállapotban van adott pillanatban.
Az természetes, hogy az üzembiztosság nekem a legfontosabb szempont a külső csak sokadik szempont. -
tboldi
nagyúr
válasz mefistofeles #56938 üzenetére
Remélem, egy hét múlva jobb idő lesz, meg száraz utak, 31-én vinném a Lanciát karosszériáshoz, és nincs pofám koszosan odaállítani.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Na a mai mosás felejtős. Olyan dzsuva idő van, hogy mire hazaérnék, pont úgy nézne ki, mint most....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Zsocó
aktív tag
2005-os 1,3 benzin Swift van valakinek, kellene egy kis help, alapjarat ingadozas miatt. Megallasnal csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz hemaka #56934 üzenetére
Ha ha! Milyen igaz. Az előző swiftem fekete volt, hát rettenet. Ha elszállt mellette egy légy már akkor is koszos lett. Viszont azt tapasztaltam, (ismerősök is mondták), hogy messziről nem látszik. Volt szomszédom mindig megjegyezte, hogy "te állandóan mosod a kocsit? Olyan szép" Közelről meg egy rettenet volt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz hemaka #56934 üzenetére
Egy korábbi OFF autóval megjartam én is, drága tanulópénz volt... (olvass vissza ha érdekel)
Azóta vannak elveim ha autó vásárlás a téma, fekete nem kell, rikító szín nem kell, automata nem kell, agyonextras nem kell, dízel nem kell.Ismerek olyat aki fekete autót a benzinkúti kefes automata mosó után a kozmetikaba vitt és 80 rongya bánta a tudatlanságát... (teljes polir lett a vége) De olyat is ismerek aki króm felnit padkazott meg egy kátyúval, az se volt olcsó...
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz 2ozzmexy #56933 üzenetére
Nem szoktam szárazolni mosóban sose, csak ha itthon mosom, mert akkor biztos hogy szép tiszta. Mondjuk a végeredmény se ua, de most nem lehet itthon mosni. Na meg az nem 20 perc.
Soha többet nem veszek fekete autót, ti se tegyétek!crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
2ozzmexy
senior tag
válasz hemaka #56932 üzenetére
Az rendben van hogy nem szarazolsz, de arra figyelj hogy a végén lágyvizes öblítést alkalmazz, különben az egész nem ér kB semmit. Az érintésmentes mosás egyik hátránya hogy nem hoz le mindent és ha szárítod akkor a finom por karcol. Ha lágyvizes öblítést használsz utána akkor foltmentesre szárad, de ilyenkor semmivel sem érünk a fényezett felületekhez. A gumi kederekre viszont figyelj ilyenkor nehogy befagyjon az ajtó reggelre.
A fekete sajnos kényes szín, azonnal meglatszik rajta minden, a szürke 50 árnyalatán meg az se ha 2 éve nem mostad le.
-
hemaka
nagyúr
válasz dethroner #56918 üzenetére
Amikor már a fekete kocsi alsó harmada fehér a sótól, a hátsó szévédőn meg konkrétan ott látni ki ahol töröl a lapát, szóval holnap... A lándzsásba leveretem, meg ott van alvázmosó program is, ráküldöm azt is. Nem szárazolom ilyenkor, nincs értelme. Reggel még vizes az út úgy is, összecsapja magát megint...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
SirKero
őstag
Én úgy tudom a sózást már megszüntették környezetvédelmi okok miatt.
Homok + murvaőrlemény kombót használnakMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
tboldi
nagyúr
válasz mefistofeles #56928 üzenetére
Nálunk, Mosonmagyaróváron nagyon is.
De legalább az egyik helyi mosóban van alvázprogram. -
-
AMD Power
titán
válasz mefistofeles #56921 üzenetére
Persze. Semmi értelme. De néha érdemes kicsit "átmosni",hogy legalább a nagyja lejöjjön róla.
-
dethroner
veterán
Nekünk a csomagtérajtó és a hátsó szélvédő a legmocskosabb része a swiftnek. Ilyen időben nagyon durván felfröcsköli a seggét. Itt egy ma készült videó a hátsó kamerából. [link]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
simonjoe
őstag
..ilyenkor pedig illik mosni! A sós lé, majd később a száradt só por, nem tesz jót sem az alváznak, sem a karosszériának és a felniknek legyen az acél vagy alu. Mivel mínuszok vannak, ezért ebben az időszakban kézi mosókat látogatom. Pedig ez "csak" egy Suzuki, de megérdemli azt gondolom.
Joe
-
mefistofeles
addikt
válasz csaba1203 #56922 üzenetére
Nem rohad az... Legalább is az előző 2007-es swiftem egyáltalán nem rohadt.
Ez meg még túl új, hogy ilyen problémája lehetne. Persze a napi mosás, csak vicc. Semmi értelme nem lenne. Napi szinten járkálok a szutyok, havas, hókásás, sáros időben.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
csaba1203
addikt
válasz mefistofeles #56921 üzenetére
Meg el is rohadna.....
-
dethroner
veterán
-
csaba1203
addikt
válasz zsolt19900 #56886 üzenetére
Gratula hozzá!
Nem sok értelmes szín van a Japánból érkezők közt...
Anno én is vakartam a kupám és irigykedve néztem a Vitara és SX vásárlók milyen színkavalkádból választhatnak.
Az Ignisem is ugyanez a szín mert a többi nem igazán nyerte el a tetszésemet.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Napfénysüti #56910 üzenetére
Meg Indiában is, de abból mi nem kapunk.
-
Cunaja
addikt
válasz zhali1 #56901 üzenetére
Egy példa.
Itt meg a gyár. 00:34-nél, ahogy a Swiftem most áll. Lemeztekercs.
Meglehet nézni is a gyártást.[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
Swift és Ignis az import vonal jelenleg japp
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Cunaja
addikt
Igen.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
mefistofeles
addikt
válasz Vigneau #56908 üzenetére
Árlista szerint a manual GLX Swift 5,21 misi, az itthon készülő Vitara, szintén manual GLX laza másfél misivel drágább. Nem látom, hogy az itt készülés olyan egetverően javítaná az árakat.
-
Cunaja
addikt
válasz AMD Power #56906 üzenetére
Sajnos nem, mert minden egye információ üzleti titok.
Azt sem lehet elmondani, mikor indul egy Suzuki vonat, pedig ebben nincs semmi rendkívüli.
Ha itthon készülne a Swift, végig nézhetném a gyártását. Sajnos, nem itthon készül. Mondjuk akkor nem is lenne 5.410.000.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz mefistofeles #56895 üzenetére
Hála égnek nálunk is pont kék autó volt a szalonban amit el lehetett azonnal vinni.
Més que un club!
-
Cunaja
addikt
válasz AMD Power #56903 üzenetére
Azt még elfelejtettem írni, hogy a mi cégünk szállítja a Suzukikat.
Amikor az enyém megérkezik Európába, onnantól nyomon fogom tudni követni, minden méterét.
Az én feladatom azt is ellenőrizni, hogy a Suzukik ne essenek le a vonatról, illetve egyéb autók.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest