-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubee82
őstag
válasz t72killer #43565 üzenetére
Ez tok szep meg jo, de 1. nem ertem miert kellett ennyit varni erre vagy hogy miert nem ez a default 2. jobban preferalnam a zero toleranciat.
Azert rohej, hogy ittasan nem lehet vezetni, de ittas embereket felengedni egy 10 ezer meter magassagban repulo konzervdobozba, ahol 100 masik ember is van, az teljesen oke.
Italt arulni a fedelzeten meg aztan abszolut nonsense
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Egy jó hír, a Ryanair limitálja a piálást . Így talán visszesik az egész gépnyi utas nyaralását tönkrevágó b.rmok aránya...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #43561 üzenetére
"mekkora hirerteke lett volna, ha a polgarmester magyar, vagy magyar szarmazasu es amikor en megyek eskut tenni, akkor 'jo napot kivanok'-kal koszont volna, mielott nekikezd a szertartasnak?"
Brexit előtt dobtál volna 5%-ot az eredményeken, rossz irányba .
Ha a fiatalemberhez hasonlóan egy nagymagyarországos kendőt is terítesz magadra, akkor 8% és még azt is mondom, hogy jogosan.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz blt-blog #43561 üzenetére
Csak mindossze arra akarok utalni, hogy egy dezinformaciot rendszeresen terjeszto, hazugsagokat gyakran tenykent talalo oldalt nem erdemes kovetni.
pontosan, meg ha neha (reszben) igaz is, amit ir. de hat ez errefele (is) elegge standard lett.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #43552 üzenetére
Az szép csakúgy a téglafal mögé/alá az ATM-et?! Én azt hittem ott van valami elvárás hogy 40cm vasbeton minimum vagy nemtom.
Korábban írtam hogy Tescóba behajtottak egy lopott Land/Range Roverral, a kasszák alól kicibálták azzal a mini széfeket pia ami a polcon van, uzsgyi. Mikor rövid időn belül történt sok ilyen, na akkor körberakták acél oszlopokkal, meg beton blokkokkal (az a 2x2 “k” de fura Amúgy több mint 10 k volt az, nekem 30k-t mondott a G4S srác múltkor, bár gondolom location szerint változik, risk management kitalálja rendesen.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
blt-blog
kezdő
válasz t72killer #43560 üzenetére
Mint irtam, nem ketelkedem abban, hogy megtortent (amugy az egyik foton tenyleg latszik a polgarmester).
Csak mindossze arra akarok utalni, hogy egy dezinformaciot rendszeresen terjeszto, hazugsagokat gyakran tenykent talalo oldalt nem erdemes kovetni.
Vajon mekkora hirerteke lett volna, ha a polgarmester magyar, vagy magyar szarmazasu es amikor en megyek eskut tenni, akkor 'jo napot kivanok'-kal koszont volna, mielott nekikezd a szertartasnak?
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #43559 üzenetére
Igen a visegrád egy elég migrációra kattant oldal, viszont ténylegesen egy élő tweetre cuppant rá, illetve drága szeretett Nigel-ünk is idézte (visegrádtól függetlenül) - ami persze még mindíg nem készpéz de élek a gyanúperrel, hogy valós volt az "eskü"tétel. Nigel barátunk nem biztos, hogy bekockáztatna egy kamuposztot.
Amennyiben valós, ez kb olyan esemény, mintha román állampolgársági eskütételen valaki nagymagyarországos köpenyben ülne be Konstancában (direkt nem magyar nyelvű területet írok) és a ceremóniát vezető illető magyarul köszöntené.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz t72killer #43555 üzenetére
Erdemes azert megnezni, hogy ki posztolta amit belinkeltel. Ertem en, hogy igazinak tunik, mert latszolag valaki mas tweet-jet osztottak meg. De tekintettel a forrasra, en azert nem hinnek ebben vakon. Siman el tudom kepzelni, hogy valami kamu acc, amit futtatnak amivel neha posztolgatnak nekik szimpatikus dolgokat, akar igaz, akar nem.
Mit is irnak a visegrad24-rol?
"Visegrád 24 is an account on X (formerly Twitter) that publishes opinions and often unverified information related to current events" (wikipedia)
"a Visegrád 24 azonban szinte tökéletes mása két magyar, de a nemzetközi piacra szánt hírportálnak: a Habony Árpád tulajdonában álló, angol nyelvű magyar hírügynökséggel, a V4NA-ként ismert Visegrád 4 News Agencyvel; valamint a Hungary Today nevű, kizárólag angol nyelvű weboldal, amelyet a Magyarország Barátai Alapítvány üzemeltet" (hvg)
"Polish misinformation using a Hungarian recipe: the curious case of Visegrád 24" (kafkadesk)
"Habony Árpádnak nem sikerült, de az o receptjével a lengyeleknek igen: a Visegrad24 két év alatt az egyik legnagyobb elérésu közép-kelet-európai lappá notte ki magát a közösségi médiában – tette mindezt teljes anonimitásban, valódi hírgyártás nélkül." (hvg)
"Propaganda, Poor Sourcing, Conspiracy, Failed Fact Checks, Lack of Transparency" (media bias, fact check)
"Visegrád 24: The Polish Government-Funded Fake News Factory Driving The Online Israel-Palestine News Cycle" (the washington standard)
Nem azt mondom, hogy a linkelt esemeny nem tortent meg (nem neztem utana). Azt sem mondom, hogy jo, vagy nem jo ha igy is tortent. Azt mondom, hogy a hangulatkeltesen es a hergelesen kivul semmi ertelme - mint a legtobb dolognak ami a visegrad24-tol erkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Apollyon #43554 üzenetére
Pontosan nem tudom milyen biztonsagi rendszerek lehetnek benne...meg szet kell szedjem ha lesz idom....ize nemenvotam
Viccet felreteve, annyit tudok, hogy az ATM-eket uzemelteto ceg elhintette a store managernek, O meg persze nekunk, hogy kb £10.000 volt a gepben osszesen.
Allitolag sokszor keves osszeggel toltik Oket pont az ilyenek miatt.
Nem tudom, hogy ez valos osszeg lehet-e vagy csak nem akart masnak kedvet csnalni az osszeggel ami valoban benne volt...
Maga az epuletben olyan hatalmas structural damage nem keletkezett amitol baj lenne, ettol fuggetlenul egy nagy reszet a falnak bontani es ujra kell rakni.
Eleg szerencsesen csinaltak (3-an voltak) amit csinaltak az epulet szempontjabol.Ami meglepo volt, hogy a store zaras utan az ATM-el egy helyisegben tarolt szefukben £50.000 volt ott hagyva, de hozza sem nyultak a szefhez, csak az ATM-ert mentek, majd mentek haza pihenni az ejszakai muszak utan
[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
Haladunk-haladunk. Az a bizonyos 2k fontos állampolgárság...
-
Apollyon
Korrektor
válasz Devid_81 #43552 üzenetére
Azigen
Úgy tudtam nem éri meg ATM-et lopni. Gondolnám van benne GPS (bár Faraday kalitkával heló), bütykölésre meg fel kéne robbannia benne valami festékpatronnak, hogy megsemmisítse a pénzt. Persze ez is mechanikus, hogy ne lehessen valami házi tákolt EMP-vel kiütni az elektronikát. Bár lehet én gondolom túl.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Devid_81
félisten
Kihivtak electrical safety inspection-t csinalni, helyszin Olney
Hoztak egy lopott JCB gepet traileren, leraktak, 6 perc alatt mar a traileren volt az ATM es itt hagytak az emelogepet , gondolom egy melora kellett csak...
-
t72killer
titán
válasz mindenes24 #43547 üzenetére
"hivatalos lefedettseg" - feltételezem, hogy a voda karbantartja a térképét..
-
opr
nagyúr
Erről beszélek. Bár konkrét számokat nem láttam, de igazából lehet jobb volt ez így. Most, hogy láttam, arra jöttem rá, hogy még annál is nagyobb a baj, mint gondoltam. Eddig azt hittem, még ha ugyan így folytatják is, talán akár 4-5 generáció, mire annyira kisebbségben lesz a natív lakosság, hogy menthetetlen legyen a helyzet.
Ezekből a számokból meg inkább az derül ki, hogy kb 2 az a 4-5, maximum. Pláne ha a szaporodási szokásokat is figyelembe veszed..."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
Utóbbi sajnos. Top desztináció kulturális+természeti látnivalókkal, jó idővel, jó kajákkal és gondolom szolgáltatószektorral, így dől a nép mint atom.
A többi görög sziget is elég húzós, konkrétan még a 'zóccsó (és közeli) Korfu is többe kerül, mint pl Lanzarote-ra leruccanni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mindmeghalunk, mert 0 csillag a security, de előtte színesedünk kicsit.
-
mindenes24
junior tag
Azert ilyenkor jo tisztaban lenni a helyi adottsagokkal.
A 2021-es nepszamlalasi adatok szerint a nem-feherek mar hivatalosan is 20%-on vannak (plusz az angolul nem beszelok es a mindenfele kerdezoskodo elol rejtozok, ugyebar)A streetscan.co.uk weboldalon a post code megadasa utan legorgetve ugy kozeptajon lehet megtalalni a nemzetisegi aranyokat, pont egy kepernyo meretu lesz.
Itt egy jellemzo pelda:
Kivancsi vagyok, kinel van a "legjobb" arany.;)Mi az, hogy "hivatalos lefedettseg"?
Van ilyen terkep, weboldal, amit rendszeresen frissitenek?[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #43545 üzenetére
Gondolom maga a repter draga lehet, vagy siman az erdeklodes akkora, hogy igy is el tudjak adni a jegyeket, vagy valami hasonlo arnovelo tenyezo van a hatterben.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
Miért utálják ennyire Krétát a légitársaságok ?
Messze van persze, de Marokkó se a szomszédban van, az meg harmadárból kijön...
-
t72killer
titán
válasz TTomax #43543 üzenetére
Ezt bármelyik szolgáltató megadja neked, nagy többségük olcsóbban - és az emberek 99%-a nem fut semmiféle problémában.
Havi 15 fontért már korlátlan ADATmennyiséget is kaphatsz, bár igaz csak tré hálón, ami nem mindenhol jó (nálunk teljesen rendben van az 5G-je, 4G turistaszezonban besz.rik).30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
TTomax
félisten
válasz t72killer #43542 üzenetére
Nekem Virgin volt a netem meg a telefonom is... sosem volt vele gond,azt hiszem valami 15fontért korlátlan minden volt mobilra plusz a net ára.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
t72killer
titán
válasz TTomax #43541 üzenetére
SzVSz, teljesen okésak, ez egy apróság ami HA rá is mennek, akkor is csak igen spéci esetben csattan az ember hátán. Próbálj meg roamingolni valamelyik nagynál (O2, Tré, Voda, EE), hoppá, az O2 kivételével mind 0MB-tól kezdve fizetős már az EU-ban is. O2 lefedettség mifelénk siralmas/2.
Azt még figyelni fogom feltűnik-e bármilyen paranormális esemény, de egyelőre nálunk sok lebara SIM (PAC ki/be közben) és több év használat után minden OK.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
t72killer
titán
válasz instantwater #43539 üzenetére
Így van, még ha egy hónapot is nyaralsz, ha nem túl nagy a különbség a kinti+itthoni használat között, akkor rendben vagy.
-
addikt
-
t72killer
titán
hoppá mik ki nem derülnek, Lebara:
" if your roaming usage is greater than your usage in the UK over any continuous 120-day period, you will be subject to a surcharge" [link]
Tehát ha valaki csak roamingolgatásra venne Lebara SIM-et, akkor biztos ami biztos hazaérkezés után rá kell akasztani valami nyóckáyútúb tartalomra pár napig.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Nna, ha valakinek patkányproblémája van: Brodifacoum hatóanyag a kulcsszó, kutyusokat mindenképp távoltartani tőle
-
t72killer
titán
Aztaku. Bár egy kicsit játszott a fotós az obiválasztással, hogy jól adja ki a perspektíva, de elképesztő. Viharsarki zsákfaluban látni ilyet - igazából akár pont ilyet: leomlófélben lévő TSZ épület még sarlókalapácsos címerrel a falra festve, előtte a mihasznás plakát.
#43534: ami ebben leginkább ijesztő, hogy az a kb 12% úgy jött össze, hogy a fószer független, nincs mögötte pártszervezet! Ez viszont már lényegesen rosszabb pontszám, mint a Zemplénalsóbesenyői akár 20% mihaszna - ott uis úgy szavaztak a falu bolondjára, hogy amögött egy valós országos pártot is támogattak ilyen-olyan politikával. Random Pálinkapusztító Józsibá függetlenként ilyet a saját kocsmájában nem húz be. A figuráról még egy ilyet találtam. Ismét: nem az a probléma, hogy létezik ilyen lélek - hanem az, hogy ennek igen komoly supportja van annak ellenére, hogy felekezetén BELÜL is fellépnek már ellene.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #43532 üzenetére
El sem tudom mondani, hogy mennyire ijeszto az, hogy egy ilyen plakatot nyilvanosan ki lehet rakni, sot, meg konkretan politikailag is van ertelme megtenni.
Ez lett az eredmenye:
Szoval nem valasztottak meg, de a "Szavazz te is a terrorizmusra, a nemi eroszakra es a nok jogainak a teljes elvetelere!" szlogen kapott 70.000 szavazatot, ezzel feljott harmadiknak a labour es a tory-k moge. Szamomra ez pontosan ugyan annyira ijeszto, mintha horogkeresztes plakattal tortenne ugyan ez."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
rgqjx
aktív tag
Itt.
Időben visszatekerve az utcaképeket, már 2010-ben is így nézett ki a háttér. Festői. -
t72killer
titán
Ubakker, a németek még bombázzák az országot? Hol van ez ?
-
moleculez
veterán
válasz moleculez #43527 üzenetére
Jut eszembe utazás:
Tegnap beszélgettem az egyik magas beosztású finance emberkével a cégnél. Maradjunk annyiba’ hogy nem 28k keres évente. Le volt meredve hogy mi 5-en elmentünk Dubajba szilveszterezni, ők 3 éve nem voltak sehol.
Namost az emberünk az a tipikus ázsiai sóher hogy egy fillért nem költ ha nem muszáj, mondta h 2 db pulcsija van. És tényleg látszik rajta hogy belül halott az ember. Így néz ki a fejéből folyamat azt kész. És én ezt tényleg nem értem, hogy lehet így élni, és ez egy jelenség amúgy. Nagy kocsi nagy ház, minden nagy de egy percet nem élnek. De hát ugye kinek mi…Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
Közkívánatra, az idei derült eges napunk :
#43527: ja, kb egész családdal 1700ért
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz mindenes24 #43525 üzenetére
, naigen, ennyi erővel a múltkor én is voltam a Seychelle szigeteken, annyit kellett hozzá csinálnom, hogy a Quest3-ban megkerestem egy kompatibilis yútúb "nyócká" vidit és beültem a radiátor mellé .
1 főnek 1700 font, pláne, hogy csak b.ssza a rezet egész nap szvsz meredek, ennyiért már kb Namíbiába megyek vmi vagány terepjáróbérléssel... (Tervben van, csak még informálódni kell, hogy amikor itt a legszutykabb őszi-téli mocsok van, ott milyen az idő)
[ Szerkesztve ]
-
mindenes24
junior tag
válasz t72killer #43453 üzenetére
Egy ismerosom most mutatta lelkendezve a fotoit, hogy £1700-ert hat napra elment egyiptomi nyaralasra, semmi mast nem csinalt egesz nap, csak fekudt egy fa nyugagyon es naponta negyszer tengeri herkentyuket evett.
Meg az uszomedencetol is tavol maradt, mert a vizben mozogni kellett volna.Mondtam neki, hogy egy ezresert fekudhet a szobamban egy hetig az infravoros hosugarzo alatt es hazhoz szallitassal rendelhet tengeri herkentyuket az itteni boltokbol, a maradek penzen pedig valodi hazipalinkat iszok az egeszsegere egy valodi nyaralasom alatt.
Azota elkezdte reklamozni a lehetoseget masoknak £1200-ert, de nincs sok uzleti erzeke hozza.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
Devid_81
félisten
-5, Buckingham mellett vagyok, kb az elso teli nap/reggel amire azt mondom, hogy nah igen, ez mar valami
...
-
moleculez
veterán
T72-nek speciálba’ a patkányproblémár [link]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Devid_81
félisten
válasz mindenes24 #43513 üzenetére
Nalunk se volt most semmi, de ezen a telen mar 2x is volt egy oar orara ho ettol fuggetlenul.
A gyerekek eletukben eloszor kiproballhattak, hogy milyen az
Meg egy mini hoemberre is jutott eleg belole a masodik honal ami egy hete volt kb...
-
tildy
nagyúr
Semmilyen.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Most hogy ez a felújítás van, próbálok flat washer WC-t találni . Ház azt hiszitek sikerül ?!?! ( ez a nemet rendszerű , ‘polcos’ kialakítású ).
Odahaza laposoblitesunek mondják. Ha valaki tud valahol , szóljon 🤪😁
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
opr
nagyúr
Azt kivéve, hogy reggel mikor kinyitottam a kocsi ajtaját, úgy néztem ki, mint egy lobogó zászló (befagyott a rohadék), nem igazán volt semmi.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
Nálunk hálistennek semmi. Fagy rendesen, -2 fok volt reggel, de úgy tűnik most tudjuk le az éves derült eges órák számát
-
Devid_81
félisten
válasz mindenes24 #43515 üzenetére
Passz, biztos nem lesz mert sztem elegge chargolhatja Oket az O2 eleve, de az O2 altalanos araitol jobbak szoktak lenni Tescoek, ha mas nem a jo terero miatt megerheti ha az lenyeges
...
-
Devid_81
félisten
-
mindenes24
junior tag
Kinel milyen (volt) a havazas?
Eleg szokatlan, hogy a fagyos ido miatt meg mindig van ho, sot jeges, panaszkodnak az "iteletido" miatt.Nalunk ilyen volt, orultem, hogy nagy csend volt egy napig, nem kellett menni sehova es semmi se jart, csak kutyasetaltatok es az utata is csak par teherauto szantotta fel:
[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
mindenes24
junior tag
válasz Devid_81 #43505 üzenetére
Majd irj, mil lett a megoldas.
2020-ban merult fel, de jott a lezaras, beszelgettem freelance-rekkel, panaszkodtak, hogy voltak rejtett dolgok, pl. ha oktoberben regisztralt valaki, akkor megbuntettek, majd a bevallasnal azt mondtak, hogy majd a kovetkezo evben megy az elszamolas, majd utolag kapott birsagot, hogy korabban kellett volna, de konkretumokat nem mondtak. Annyi eleg volt, hogy a regisztraciorol is lemondtam.Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
t72killer
titán
-
addikt
válasz t72killer #43496 üzenetére
Nekem csak 1x, az első hónapban fordult elő túlszámlázás a havi bundle díjánál, utána a helyes összeget vonták.
A hiba bizonyára abban volt, hogy bár engedélyezett akciós SIMet rendelni úgy, hogy be vagy lépve egy fiókba, és automatikusan annak a fizetési módját használja, viszont azt gyanítom, hogy így néha bele zavarodik a rendszer a kedvezményes bundle árába.
-
t72killer
titán
Ezt egy fizikussal kell leboxolni , mindenesetre az irányított jelleg ÉS hogy a céltárgy és a lámpa közti levegőt nem/alig fűti kifejezetten hatékonyá teszi az infralámpát. Nagyfiam egy ehhez hasonlót használ fix állásban, 200w körüli fikozaton
-
opr
nagyúr
válasz moleculez #43506 üzenetére
Igen igen, azokat mi is imadjuk.
Meg a shallow __valami, vagy ennek az ironikus/szarkasztikus ellentete, a deep __valami, pl "Dude is deep as a puddle"."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #43501 üzenetére
Nemtom'
Olyan gyorsan abbahagytam full-time munka miatt az egeszet, hogy mire lett volna tapasztalatom addigra mar megsem volt
Annyit tudok, hogy van 3 payslipem az agencytol, azon van levonva ado, meg volt egy melom £250-ert maganba es itt vege is lett az egesz probalkozasnak...
-
t72killer
titán
Világít . A pontos %okat nem tudom, de valami ilyesmi lehet az arány.
#43500: javítsatok ki, de én úgy tudom, hogy ezres bruttó bevétel felett kell kezdeni a self assesment-et/bevallást. Asszonyka elkezdett nyelvórákat adni kisiparban, de csak annyit, hogy ne lépje ezt át/ne kelljen vele extrán vakaródzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla