-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz Snoop-y #43735 üzenetére
Nekem ezzel még nincs bajom, inkább a magára hagyott csomagok és sporttáskák a metróban, főleg Londonban amik diszkomfort érzést okoztak.
Naigen, pont ezért is... Egy ideig pont azokon a szakaszokon jártam ahol történt a tragédia.[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #43735 üzenetére
A sztereotípiák egy ideje nem működnek, anno volt kép valami Londoni merénylőcsapatról (2005?), illetve a Bataclan-i hentesekről: én ezeket simán "fehérembernek" néztem volna.
Más: egy kis életkép otthonról (még nem paywallos). Amikor UK-ről nyafogok, alkalmasint elég egy cseppet belenézni az óhaza híreibe
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Apollyon
Korrektor
válasz Snoop-y #43728 üzenetére
Ez mondjuk az arcfelismerő kamerák miatt is lehet, bár azt már egy sima szájat és orrot eltakaró maszkkal is tudod szabotálni.
A triggerelődésről más a véleményem.
Itt Európában a keresztény kultúra van, és ha nem is vagy vallásos, akkor is nagyjából eszerint működsz, illetve itt törekszünk az egyenjogúságra.
A triggerelők meg totál más kultúrából érkeznek, ahol mondjuk a nőket semmibe nézik, és itt is úgy tesznek. Ilyen ellentétek után nem csoda hogy ennyi egymásnak feszülés van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #42765 üzenetére
Múlt héten jutottam el oda, hogy kukáztam a fürdőszobai mosdót: olyan szerencsétlenre tervezték, ha egy csepp véletlen a peremére esett, az rögtön folyt is a padlóra, íves, kifelé kanyarított f.sság. Az, hogy ferdén volt beszerelve az egész, már meg sem lepett. A szobai szekrény sarkai alatt amúgy 1+2+3 könyv van, a negyedik nyugszik a padlón :triplafészpalm::
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #42658 üzenetére
Nem. Az is a patkány volt, elragott egy vizcsovet míg mi nyaralni voltunk , ezzel elárasztva az egész lakást .
Korábban mutattam képeket , erre jöttünk nyaralásból haza .
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Apollyon
Korrektor
válasz Snoop-y #42448 üzenetére
Igazából nem turkáltam senkinek sem a zsebében míg ott voltam, de láthatóan több pénze van az átlag britnek mint a magyaroknak, attól függetlenül, hogy a pénzügyi skill nem nemzetiséghez kötött.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #42448 üzenetére
Ismerős baráti (skót) család: mindkét szülő dolgozik 10+éve, nem is a legalján, DE 1000+fontért házat bérelnek, amiből most dobja ki őket kicsi gyerekekkel a landlord. Már simán tehermentes sajátjuk lehetne, max egy kicsit szerényebb. Dehát a szerényebb nemjó, faluban rohangáláshoz is lízingelt új réndzsrover kell, stb-stb.
#42449: cukorfalat hely, de sajna még Kanárinál is messzebb van a civilizációtól: utóbbira még épp megy a mainlandről komp (bár marhadrága), és lakosságszáma alapján már valamennyi "saját civilizációt" is kitermel, azaz tartok tőle, hogy pl egy bokaműtét v CT vizsgálat nem feltétlen jár repülőúttal a fél óceánon át.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Snoop-y #42340 üzenetére
Itt most spanyolt tanul, meg jar francia klubba (ilyen suli utani valami), mert erdekli es szereti, szoval ezzel nem lesz gond. Ok, heti egy klub egy oraban az nyilvan halottnak a csok egy nylevtanulasban, de na, a semminel csak tobb tan valamivel.
Az azert mar eleg dofi lenne, ha felnottkent beszelne nemet, angol, francia, spanyol, magyar nyelven.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #42338 üzenetére
" itt a tanarok rakjak dobozba a gyereket " - ez pályaválasztásnál is így megy, a k-Európaiként sok sikert a gimibe jutáshoz / értelmiségi életpályára bejutáshoz... Bár a brit útlevél valszleg itt is segítség.
-
opr
nagyúr
válasz Snoop-y #42338 üzenetére
Matekbol ugy all, hogy kb minden evben megkerdezi a tanar, hogy akarjuk-e, hogy a jovo evi tananyagot tanitsa neki inkabb, mert ezt csak unja.
De nem akarjuk, mert ugy meg jobban kineznek az osztalytarsai, meg az ugy eleg maganyos lenne neki.Az, hogy evet ismetel, az abszolut nem erdekel, az nem baj. Amig kap eselyt, hogy legyen jovoje es nincs felredobva, addig nincs gond. Biztos vagyok benne, hogy a nemet nyelvet kiveve siman megugorja a lecet.
Most kezdte a 9.-et.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Snoop-y #42333 üzenetére
"22 utan is van elet"
Lehet csak hugomeknal volt ra nagyon erzekeny a lakokozosseg akkor."Nekunk a moso es szarito is a lakasban van."
Azt hogy csinaltad?! Nezegetem itt az albikat honapok ota es kb lehetetlen ilyet talalni."Epp most veszunk ingatlant. Nem olcso de itt teljesen mas a mortgage rendszer mint angliaban (pl nem eri meg kifizetni mert akkor kulon megadoztatjak)"
Ezt fejtsd mar ki legyszi! Sajat peldan plane jo lenne, ha nem titok/gond. Ha az, akkor hasracsapas, linkek, stb johet nyugodtan. Ha nemet, az se baj, google translate ftw, plusz ugyis tanulni kene a nyelvet. Ez a resze nagyon erdekelne, mert en a Svajcba koltozessel mar kb elengedtem a gondolatot, hogy valaha is legyen sajat lakasom."Amazon.de van"
Lasd fentebb: Nincs."6K bevetelbol egyedul lehet megelni csaladdal mar lehet necces"
Lehet Zurich ennyivel dragabb? Hugom kuldott tablazatot, nagyon vezetik a mi-mennyi-hany-metert, es atlagban havi 6500chf-re jonnek ki ketten, kisgyerekkel, albival, ugy, hogy szalonbol vettek kocsit es ezt meg torlesztik, illetve evente vagy 5szor mennek haza latogatni, meg minimum evi egyszer nyaralni."rent: 3200"
Ja, akkor mar ertem, miert van mosogepetek.
Hugomnak ez 1290."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Snoop-y #42326 üzenetére
Na, es akkor az itt a kerdes, hogy azt kiveve, hogy megyunk hamarabb, hogy lehet ezt megoldani, meg lehet-e egyaltalan oldani valahogy.
-
opr
nagyúr
válasz Snoop-y #42300 üzenetére
Koszi!
Van kint ismeros, akik mar megaszondtak rengeteg infot, egyetlen kerdes van, amiben elegge osszevissza jonnek a valaszok, nem sikerult egyelore ugy igazan felfogni (topiklakok: bocsi ha nagyon off, szoljatok es atugrunk privatba):
A kolok most ket het mulva lesz 14 eves. Perpill nem beszel nemetul, de rajta vagyunk a dolgon.Ha mondjuk 2025 nyaran megyunk ki, azzal mennyire szivatjuk meg/csesszuk el az eselyet arra, hogy normalisan vegezzen el egy gimit es/vagy bejusson egyetemre?
Az agyaval finoman fogalmazva nincs gond, itt az orszag egyik (ha nem A) legjobb kozepiskolajaban a legjobb tanuloknak fenntartott osztalyaban van benne a top3-ban majdnem minden targybol, zero tanulassal (azon felul, hogy a hazit megcsinalja). Szoval az, hogy egyetemre fog menni, az egy eleg valoszinu dolog... Hacsak a hulye szulei nem szivatjak meg egy rosszul idozitett valtassal es cseszik el az egesz eletet.
Megmondom oszinten, engem ez az egy dolog az, ami erosen gondolkodasra kesztet, amugy mar kb indulnank... Ok, ez, meg az, hogy az asszonynak hianyzik meg 1 ev ahhoz, hogy meglegyen a 3 ev tapasztalata a szakmajaban (Revit), ami a minimumnak tunik Svajcban, hogy szoba alljanak vele.
ui: Amugy nagyon utananeztunk eddig is a dolgoknak, azt mar pl tudom, hogy kocsit nemetbol veszunk, kereskedotol, mert ugy nagyon sokat lehet sporolni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #42202 üzenetére
Azért ezt így beleordítani a szélbe nem túl célszerű. Kezdésnek: UK- n belül hol? Mihez képest? Mit hasonlítunk mivel?
Persze, drága, pl Szváziföldön egy tányér rizsért is kapsz, aztán Beverly Hills ugye megint más kategória🤷🏼♂️Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #42063 üzenetére
Azért akarunk fölmenni 100%-ra, mert építettünk odakint egy frankó kis home Officet, szigetelt, áram bevezetve, gigabit net, minden. Ha a lakást úgy adjuk el hogy a 40%-os shareben, akkor abból részesedik az L&q is. Míg ha előbb megvesszük a 100%-ot, akkor viszont az abból jövő haszon totál a mienk.
Ha megyünk valahova, nagyobbat szeretnénk váltani, tehát több 100 km."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #41438 üzenetére
Akkor szibéria2 lesz itt, gyíkfing papír házikókkal és rekord gázárakkal... Hogy a felhőtömeg tisztul-e, arra se találtam bíztatót.
Tornádó - hurrikán, nno még csak az hiányzik...
Más, emlékeztető: holnap lejár a Lebara 1font/15GB akciója, berendeltem 2 SIM-et magunknak. 1 hónapon belül kell aktiválni.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
-
addikt
válasz Snoop-y #41329 üzenetére
Tip #2:
Érdemes megnézni, ha 2 tarifás nappali/éjjeli (Economy 7) csomagban vagytok, akkor megéri-e.Korábban Economy 7 tipusú tarifán voltunk, ez azt jelenti, hogy éjszaka olcsóbb, de cserébe nappal drágább a villany, mint a standard raten.
Rájöttünk, hogy éjjel csak télen van jelentősebb fogyasztás a fűtés miatt.
Ugyanakkor egész évben ráfizetés, mert télen nappal is fűtünk, és egész évben napközben sokkal több a fogyasztás a fűtés, főzés, melegvíz, etc miatt.
Magasabb tarifán.Ezért átálltunk standard ratere, így egy tarifa van, mindegy mikor használjuk.
Nem minden szolgáltató tud Economy 7 mérőt standard tarifán számolni mert a számlázórendszer nem támogatja, de az E.on Next és a Fuse tudja, és egy sor másik is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Snoop-y #41329 üzenetére
Én szeretem havonta fizetni.
Mit kell intézkedni?
#storytimeE.on Nextről váltottunk Fusera, mert az MSE vagy a Comparethemarket szerint az volt a legolcsóbb és jó értékelésű.
Jóval olcsóbban szaladgálnak az elektronok, viszont az eonos smart metert valamiért nem sikerült kiolvasniuk, ezért néhány hét könyörgés után kiküldtek egy szerelőt, aki felszerelt egy új metert.
Nekem, mint fogyasztónak ingyen volt a csere, tehát nem bánom.
Az eonosat kb 2 évvel korábban szereltettem fel mert előtte még hagyományos mérő volt.Persze beltéri egységet (In-Home Device) nem hozott a szerelő, és a régi mérő beltérije nem kommunikált az új mérővel.
Az ügyfélszolgálat szerint akadozás volt az IHD beszerzésben, és várják az új szállítmányt kínából.Persze minden héten kellett kérnem updatet, de legalább pár órán belül válaszoltak.
Mindezek ellenére ajánlott a cég.
Olcsó a tarifa, nagyon jó az app, renewable energyt táplálnak a hálózatba, és nekem tényleg mindegy, hogy milyen cég neve van a számlán, csak olcsó legyen.Gyakorlatilag az egyes szolgáltatók csak tarifában és ügyfélszolgálatban térnek el, a villanyszolgáltatás nem fog akadozni akkor sem, ha esetleg csődbe megy a cég, ahogyan az pár áve megtörtént velünk.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #41295 üzenetére
Igen, tiltsd el. ÁLLAMILAG, nem privát cégeken keresztül. Mert így a pénzeszsák drogos kifizeti az új taksát és megy tovább.
Nálatok svájcban ilyesmiért tudtommal letöltendő+autóelkobzás jár - de ha ezt +az x év letiltást levezekelte az illető, akkor visszatérhet, nem tízezrekkel tömve vmi profitéhes kapitalista zsebét
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Snoop-y #41266 üzenetére
A felháborodáshoz annyit, hogy ebben a kávézóban Tihany tetején ülhetsz full balatoni körpanorámával. Konkrétan a legszebb balatoni panoráma Magyarországon. Ezt fizeted ki, nincs ezzel semmi baj. Mintha egy párizsi kávézó számláját linkelné valaki, de közben kiderül, h az Eiffel-torony tetején van.
Lehet persze hőbörögni, erre jó az egész.
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #41266 üzenetére
Mondanám, h Svájcban a vendéglős svájci bérleti díjat fizet a kégliért - de a Balatonisztáni ingatlanárakat elnézve ez nem nagy különbség. A kaját kihozó minimálbéres szerencsétlen bérezése persze már eltér.
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #41256 üzenetére
Az sehogysem olcsó, az Törökország volt 10 éve 5-en ettünk étteremben ~50£ de mindent is. Na az olcsó volt az akkori UK fizetésemhez mérten. Balatoni matek valahogy sehogy nem adja ki, annyi pénzt nem egy pocsolya mellett akarok elkölteni.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #41247 üzenetére
Őőő izé nem akartam a lábadra lépni sorry, csak halkan offban jegyeztem meg hogy (figyelj): a kisebbik rossz. A jellemzésed a létező összes politikusra ráillik (ebben a kategóriában). Sőt, igazából teljesen mindegy hogy kinek a buksiját nézzük, ők csak a a kirakatban vannak, egy lobbikultúrára épülő rendszerben mi más számítana, mint a milliárdosok tömése?! Nem azt mondtam hogy erre van most a világnak szüksége, de jelenleg nincs jó választás. Ahogy T72 mondotta fentebb: választhatsz melyik ujjadat töröd el🤷🏼♂️ De itt ezt el is engedem, mert csak a laikus véleményem böfögtem ide, nem értek a lovakhoz se a gyémántokhoz.
Csak egy pozitiv dolgot mondjal rola pls amit a kozjo erdekeben tett
- Google a barátod Neked is, találhatsz amennyit akarsz. Persze Sleepy Joeról is, meg Micimackóról is. Ez ilyen.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
Balinov
titán
válasz Snoop-y #41064 üzenetére
éppen a minap látott asszonyka egy kedvcsinalo Svájci videót ign, megjott a kedvünk visszamenni
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Devid_81
félisten
válasz Snoop-y #40747 üzenetére
Majd rakerdezek, ha jobb a penz akkor en is szivesen atmegyek egy idore.
Par eve megcsinaltam a Comptia + csak epp vizsgazni nem mentem vegul, de azon ne muljon.
Asszem Hugomnak is csak annyi volt amikor ment hozzajuk.
Azota mar O is 350k-400k korul keres nettoban, ferje 500k korul.Rajtuk kb azt a fejlodest latom most ennyi penzbol (900k netto) mint itt Angliaban lehetett anno egy havi £3500 koruli ossz bevetelbol.
...
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #40667 üzenetére
Igen, emlékszem csak akkor még folyamatban volt a suli
Azóta meg Leedsbe költöztünk (és itt T72-nek) nincs a pénz hogy visszamenjek arra a szeméttelepre. Bár több a munkalehetőség sokkal nagyobb a túljelentkezés rá mint itt, pár HR-es fórumot meg threadet végigböngészve ez jött le.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
addikt
-
Balinov
titán
válasz Snoop-y #39887 üzenetére
Naggyon jó volt, az infók különösen. Vissza szeretnénk menni még idén . Majd írok jövő héten pmet
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
t72killer
titán
-
addikt
válasz Snoop-y #39264 üzenetére
London talán jobban tartja magát, de itt vidéken azt látom, hogy nyár végére elérték a maximumot az árak és a rentek, és most mindenki szépen lassan araszol lefelé az árral.
Miközben a fizetések LEFELÉ mennek, ki fog venni 5%-ra 3-500 ezres ingatlant, főleg úgy hogy már egyik statisztika sem tagadja, hogy elindultak lefelé?
Kiváncsi vagyok, hogy kiből lehet itt még ennél is magasabb árakat kipréselni.
Bár talán a rentek jobban tudnak emelkedni, hiszen, ha hitelt nem kap az illető, akkor is valahol lakni kell.
Kiváncsi vagyok, mit hoz a következő 1 év.
-
addikt
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #39264 üzenetére
Fontban mérve persze, csak pl a chf-hez mérve máris gyengült 10%-ot a font és fog ez még rohadni, hisz pont ez a papírpénz lényege - főleg ha friss 🐖💩keménységű gazdaság áll mögötte.
Hosszútávon pedig a demográfia mondja meg hová mennek az ingatlanárak. Egyelőre persze felvesszük a száhel és közel kelet legyártott emberállományát, de ott is "vészesen" csökken a fertilitás.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #39195 üzenetére
Meglátjuk merre megy a történet, a legrosszabb forgatókönyv az ez, valami releváns tapasztalat aztán gyia!
Viszont a vállalat elég innovatív, lehet addig terem nekem is valami babér. Szeretik bent tartani az embereket, akik átlátják a cég hátterét meg mi merre, hogyan miért az itt óriási előny.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Snoop-y #39183 üzenetére
Svájcban nem lilák a tehenek?
(#39184) moleculez: Köszi.) igen, az már feltűnt, hogy sok termék gyakorlatilag ugyanaz, még akár a csomagolás is, csak más rajta a logó. Pl. a teszkós és a lidlös tiramisu is tök ugyanaz. A sainsbury's-es viszont bűnrossz, alkohol íze van.
-
Devid_81
félisten
válasz Snoop-y #38955 üzenetére
Jah ize, nekem most ez le sem esett, hogy az egeszre erthetoen irtam amit irtam nagy siettsegemben
Az utolso evad ami most friss, nah en erre ertettem amit irtam, hogy kakkancs voltEbben az evadban is voltak jo reszek azert, az utolso resz az ritka fosh volt, kritikan aluli.
Nekunk az fajt a legjobban, hogy olyan karakterek hianyoztak ebbol az evadbol akik eddig a mellekszerepukkel is siman elvittek a hatukon az egeszet.
Nem akarok sokat spoilerezni, mert lehet sokan meg nem lattak a sorit vagy epp nem fejeztek meg be az utolso evadot....
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38928 üzenetére
Rajta vagyok 1000 szálon, hogy előre menjünk ne hátra . A hirtelen, saját és családom kárára behúzott változtatásokra szokásom bepöccenni (eddigi életem során a kora 90es évek hozott csak hasonlót), de alakul a reakció.
A környezetünk hálistennek segít abban, hogy a lelket tartsa az emberben: tegnap simán karateóráról hazafelé megálltunk a gyerekekkel a parton homokvárat építeni, az elmúlt hetekben még az óriásparadicsomról is sikerült szüretelni, ami sztem itt északon nagyon nagy szám.
Illetve még egy olyan történt velünk a múlt héten, ami miatt 3szinttel alacsonyabb prioritási módba került az orbániába költözés gondolata: az üvegházunkról a vihar letépett egy tetőelemet: simán fotót beküldtem és garanciálisan küldik az új darabot, nem azon tépik a szájukat, hogy ígymegúgy júzer error. Sőt, kicsit részben tényleg júzer error képernyőhibás telómat is garanciálisan javították nemrégiben. Magyar szerviz úgy rúgott volna hátsóba páros lábbal, hogy csak pislogok...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38925 üzenetére
Egészségére. Össz 3db emberrel találkoztam ottlétem évei alatt, akinek ennyi, esetleg több volt a nettója, egyik közülük az egyetemi prof főnököm. Bázeli vegyiparban mérnökök fizuja bruttó 100as körül volt több év gyakorlattal. Az ibm-esek valóban többet ketesetek - heti 50+munkaórával.
Ennyi erővel mondhatnám, hogy itt is létezik olyan, aki évi 100k£-ot keres munkaadónál, miért is nyafogok én mindenféle minimálbérekkel.Házat még ebből se fog venni, hitellel se, max a határ másik oldalán
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38912 üzenetére
110nél már a Bosnyákon kalapozó koldus is többet keres Mo-on, vagy aki vmi elnyomott melóba beülve (könyvtáros?) magának keresi a bajt. ilyen tesco árufeltöltő melókat látok nettó 300 körül, amiből még részmunkában is több lesz, mint 110.
Ahogy nézem, itt a következő esélyeim vannak, ha az éves 18k fölé** akarok mászni (5D sakknak tűnik):
- vmi csoda folytán felvesznek mozdonyvezetőnek (fülüket se mozgatják, pedig hiány van)
- 5ösöm lesz a lottón
- csoda a négyzeten, felvesznek a 100km-en belül található 2db félig szakmai ajánkat egyikére
- elmegyek kemény óránként 12£-ért buszozni
- elmegyek hajnali 3as kezdéssel a helyi pékségnek furgonozni (a baguette-ek legalább nem hányják össze betintázva a járművet)
- elmegyek az itt tucatjával hemzsegő öregotthonok vmelyikébe 80éveseket pelenkázni éjszakás műszakban** direkt írom így, mert a "munkaadók" 80+%-a itt 💩💩akodik a szabadságos és betegfizuval. Tiszta 3.világ.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38912 üzenetére
Amíg meg hitelt fizetsz, a banknak adózol - és hamarosan kezditek kóstolgatni a pozitív kamatokat ti is. SzVSz teljesen normális "becsípődés", hogy az enyém legyen a lakóingatlan, ne a banké/mégrosszabb: landlordé. A nyomor/függőség egyik fokmérője, ha az állam mellett még vmi muftinak jogköre van a házad felett, ami ha jól pörög a gazdaság, akkor szép és rózsás, de ha bármi gebasz beüt, ultranagy szívás.
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38909 üzenetére
ok, akkor matekozz ki kérlek egy normális házat 2 gyerekkel <25év alatt tehermentesen.
ill egyáltalán, egy nem IBM-UBS-Gugli fizetésből 2 "bölcsis" (= kevesebb, mint 5éves!) gyereket, 100m2 bérelt lakást és egy kocsit.
Ha apu+anyu is a guglinál dolgozik havi 8-9kCHF-ért, akkor nem szóltam, csak részvétem az idejük 90%-ában leadott gyerekeknek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38881 üzenetére
Azaz semmi érdemi előnye nincs. Utaztam már Ausztráliába magyar útlevéllel.
#38882: A Bpesti és a kanári vízen kívül mindenütt a csapból ittam, de valóban láttam már rozsdásat pl Svájcban. A skóttal teljesen jól elvan a család, pedig a nejem elég hárklis ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Yeffy
veterán
válasz Snoop-y #38766 üzenetére
egy pro/kontra listat a ket orszag osszehasonlitasarol szivesen olvasnek, szerintem a tobbiek is.
ha nem nemeteznenek, meg lennenek EU-n kivul (annak minden elonyevel es hatranyaval), akkor már sztem en is "kiprobaltam" volna, most még hezitalok.illetve igen, ez a "kb sosem tudsz normalis kecot venni még combosabb fizubol sem, max a vilag vegen valami kis lyukat", meg az altalanos dragasag sem a szivem csucske.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38769 üzenetére
Ez pont egy baromi nagy ügynökség egyik 10emeletes paneljében volt. Nekünk anno csak ismetetségen keresztül sikerült találni, kb 10pályázatból.
Zürichben élő kisgyerekes ismerőssel pont tavaly történt hasonló lakásbontás, úgyhogy egyáltalán nem tűnt el a jelenség.
Ja meg olyan is történt haverral, hogy 2év után elköltözéskor a livit (egyik ilyen ingatlanmaffia) a "szokásos" "damage+cleaning" lenyúlás mellé kitalálta, hogy a közös ktg igazából 4eFrankkal TÖBB, mint amit eredetileg hirdettek ill a 2év alatt beszedtek. Jogorvoslat, mieterverband? 💩💩💩...Az viszont tény, hogy egy ilyen ügynökség nem fog egyik hónapról a másikra utcára tenni, mert kitalálja, hogy airbnb-ként több a profit.
A minőség persze ég és föld, bár én pont a régebbiekre esküszöm arrafelé is.
A cigi pont az utolsó térségben töltött évünkben kezdett javulni, nyomorult Zürich HB-n végre dohányzásra kijelölt helyeket szerveztek. Azelőtt a mozgólépcsőt végigbagózta előttem a tajbaromja.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38766 üzenetére
Nekem Svájccal az állandó albérletben-lakás, 0 saját tulajdon a bajom. Annakidején amikor ott éltünk minket is utolért a földesúr "felújíthatnékja". Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy 2 hónappal azelőtt, mielőtt a melósok birtokba vették a lakóterület kb harmadát jött egy levél, hogy ha nem tetszik, mehetünk lakást keresni - egy olyan országban, ahol fél év mire találsz egy drága lyukat...
Szóval végignéztük, ahogy feltúrják, szétb.sszák az életterünkket, reggel 7kor a melósok keltenek, majd fél év múlva, amikor nagyjából "elkészül", szembesülünk egy 40%-al emelt lakbérrel. Lehet kifizetem az ottani fizuból (csak egy gyerek volt még bölcsiben, "belefért"), de az idegeim rámennek.
A tömegnyomorban vonatozgatásra detto, főleg, hogy amikor ott voltam még minden második paraszt cigizett a pályaudvarokon, bent is.Ami viszont tényleg szimpatikus:
- sulikban nincs a hülye egyenruházás (sz.r minőség, középsuliban sz.r viselet, nálunk fehér inget kell majd viselniük minden nap, LoL... kedves iskolavezetés meg majd idejön vasalgatni???)
- az eü drága (nem annyira, mint Amerikában), de UK-val ellentétben MŰKÖDIK
- "rend" van az országban/bürokráciában
- kocsiba ülsz és a légitársaság-maffia kikerülésével leugrasz Horváto.-ba nyaralni vagy Mo.-ra rokonlátogatni[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz Snoop-y #38564 üzenetére
Ja, láttam az utcánk végében egy 99% hogy "biztosítós" házjavítást: mazsola a verdájával nekiment a kőház falának, lett rajta egy valóban javítandó kb fél méter x 20 x20centis hupli, amit egy jobb kőműves 2 óra alatt helyrerak+statikus másik óráig méreget-nézeget ezt-azt. Erreföl: 3 hónapig nézegettük a huplit majd az utcát LEZÁRTÁK 2 napra, csináltak valamit, majd letakarták. A pokróc még mindíg ott van, nem tudom meddig "haladtak" alatta... Gondolom a lezárás miatt is vagy 3-4x-es vastagsággal fogott a cerka.
Az is megér egy műsort amikor a koccanásban résztvevő a skizofréniájától a privát művese és burnoutkezelésig mindent akar.
Amúgy érdekes, a tavalyi, tavalyelőtti díjak mellett se mentek csődbe, akkor most tényleg 50-100% INFLA van, amit ugye fentebb is EL KÉNE ISMERNI+A FIZUKAT ÉS JÁRADÉKOKAT IS EHHEZ MÉRTEN EMELNI???
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #38564 üzenetére
Az egész egy intézményesített védelmi pénz🤷🏼♂️ Én csak autós adóként gondolok rá. Nemrég volt kis balesetem, fentebb említettem valahol: 450£ önrész a jóég tudja meddig nincs kocsi, és pót autót nem kapok, mert az én hibám. (Ezt a külsős cég vágta rá bárminemű részlet ismerete nélkül, úgy hogy a felelősséget maga a biztosító sem tudta megnevezeni, ők igen🤷🏼♂️) , de persze ugrik a bónuszom meg mittomén. Költsék gyógyszerre ami bejön nekik pénz.
-
Mercutio_
félisten
válasz Snoop-y #38434 üzenetére
Haveréknál ez a "gender balance" konkrétan a munka rovására ment, egyszerűen nem volt olyan tudású + elvárt gender-beli jelentkező, de a HR-nek "hozni kellett a tervet", így felvettek egy gyengébb képességűt...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Snoop-y #38049 üzenetére
Megvették.
2.0-2.5mm környéki volt rajta a borda.
1.6mm a legal limit.
Tehát nem volt életveszélyes, de ősszel levéve téligumira cserélés után már nem akartam megtartani tavaszig, mert nyáron hazautazáskor sok ezer km bele lett volna téve, és már néhány éves volt.Úgy emlékszem 10-15 fontért ment el darabja.
Jobb biznisz mint ingyen otthagyni a gumisnak.Ki veszi még?
Pont azok az orkok akik miatt kerülendő a marketplace.Miért veszi meg?
Mert tükör gumikkal járnak, és azzal már a haver sem tudja átlökni a MOTon.Saját szememmel láttam, ahogy egy magyar ismerős tükör gumival járt télen, és még meg is kérdezte, hogy tudok-e olyan méretű gumit ami neki kell, hogy a MOTon átmenjen.
Ráadásul csak kölcsönbe kellett volna neki, azaz járt volna tovább a tükör gumikkal.
Azóta már haza költözött, de sokan vannak hasonló hozzáállással.
-
addikt
-
addikt
válasz Snoop-y #37906 üzenetére
Svájcból landlordoljátok az angol házatokat?
Vagy svájcban csináljátok a kiadást?Örülök, hogy mindent javíttattok.
A mi landlordunk csak azt javíttatja/cseréli ami teljesen elromlik.
Karbantartás az ismeretlen fogalom, pedig számtalanszor szóltunk már.Reméljük hamarosan megszabadulunk tőle és kedvünkre verhetjük szét a bank lakását .
-
Tufa_
aktív tag
válasz Snoop-y #37435 üzenetére
Szoval se mondtam hogy barhova menni kell. Mi ugy adtunk el hogy 5000 merfoldre voltunk...
Gondolom az ingatlant amit vettel, a bank nem kerte a surveyt (nem valuation), igy az ugyveded a property questionnaire-t intezte neked, nem az RICS surveyt.Instantwater - survey 100% a te erdeked mint vevo, mivel az osszes hibat a lakassal listazzak. Arrol szot sem szolnak hogy te LEDre csereltel, mert nem errol szol. Nekunk egy 80 oldalas reportot kuldtek arrol amit vettunk, listazva kulon az osszes apro hiba, kepekkel, stb. Ezt a listat hasznalja az ugyveded hogy egyeztessen az elado ugyvedevel. A report privat es nem adjak ki az eladonak vagy ugynoknek..
-
addikt
-
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz Snoop-y #37332 üzenetére
A beugrok amiatt vannak mert másik oldalt pl fürdő van .
A szőnyeg padló cseréje kb 1000 font. Mi mikor beköltöztünk kb 2000-t költöttünk a lakásra. Festés, meg teljes padlócsere .
Most kb 4-5 ezret kene.
Ez a lakás ugyanitt van, csak az emeleten ( nem a mienk ), szerintem semmi baj velük .
Dehogy kellene erre 50t költeni . Főleg, ha az ember csak albérletbe menne.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Snoop-y #37305 üzenetére
Úriemberként én csak annyit írok inkább, hogy nem ez az, amit keresek
Más: Why Is Hungary Blocking Finland and Sweden’s NATO Accession?
Kommentek között vannak érdekes megjegyzések.
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #37163 üzenetére
Sztereotípia, de én azért nem mennék oda mert ott minden ami mozog az qrwa nagy és minden meg akar ölni. Komolyan, az nekem ilyen land of nope. Belefutok vmi rettentő veszélyes állatba, legyen az vízi, vagy szárazföldi, hol él? Ausztrália és környéke. Na, mondom akkor ti ott nagyon jól vagytok jó messze tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest