Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
S_x96x_S #69250 üzenetére
Igények és lehetőségek amiket felvázoltál a vásárlók részéről léteznek, ezért a példa nagyjából hasonló értékkel bír.
Ugyan ez az igény az AMD részéről az ,hogy ha 32 GB -os kártyára vágysz akkor a Pro vonalat vedd meg 2000 dollár körül. ( vagy akkor már az 5090 -et)
Ha az UDNA és az RX gamer vonal hasonló lesz majd szokjatok hozzá ehhez hasonló szegmentálosokhoz.
Nvidia sem véletlenül működik így, ez is egy olyan dolog,amit tőlük vesznek át.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
600-750 ig láthattunk nemrég árakat XFX 9070-9070XT re egy boltból. Kérdés ezek igazak e? Picit magasabb azért mint gondoltam. 230e-300e ig kb
De voltak 5070 TI árak is 900-999 dollárig hát az se jóúgy hogy elvileg a 4080 at s 7900XTX et se tuti hozza mivel 13.7% al lassabb elvileg mint az 5080 ami 10% ra volt 4080 tól.
Nagyon idegesítő hogy múltkor eltolták a számozásokat most az árakat fogják..... -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Hellwhatever #69248 üzenetére
Majd egyszer. Én is megjosolom neked majd jön 3gb modulos 5070ti super, és 3gb modulos 5070 is. Majd. Sőt mondok jobbat, fog jönni majd új arch is az rdna 4 után. Majd egyszer
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #69245 üzenetére
> AMD dupla VRAMos kártyája a PRO,
az nVidia is csinált dupla VRAM -os ( clam shell -es ) RTX 4060 TI 16GB -osat.
ami nem quadro-s - hanem gaming. ( TI = Titan rövidítése )Van precedens ? Van!
Van rá kereslet ? Van !
És miért ?
Piaci igény ; Mert kell olcsó 16GB-os kártya - ami nem csak gaming -re jó.
Lenne egy relative olcsó 32GB RDNA4 -es ( nem ecc-s ) kártyára igény ?
Szerintem lenne. ( mások szerint is lenne ... és a médiazaj is ezt jelzi )
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #69243 üzenetére
> Csak ugye ahogy Abu is irja, meg a leakek is, ez nem lesz se gaming kartya, se olcso.
- Abu még nem tudja a végleges árazást az új kártyáról ( és ezért is új )
- Lehet külön 3. kategória ( Se nem Pro - se nem Gaming )
- Ha nem lesz benne ECC - akkor olcsóbb lesz mint a PRO
- Ha annyi lesz a felár ( %-ban) mint a 4060 TI 8GB vs. 16GB - akkor már ideális.> Anno a Radeon VII 699 dollar volt, a Radeon VII Pro "gyorsito"
> ami kb specben ugyanaz mint a Radeon VII meg volt 1899 dollar.az nem ideális példa; mert az HBM2 -es kártya és nem GDDR6-os.
és a sima kártya is tartalmazott ECC-t.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
Szerintem van remény!
Már Abu is megerősítette a pletykát!
Sőt Frank Azor - rá is tromfolt."Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája"
https://prohardver.hu/hir/amd_32_gb_radeon_pletyka_legyozhetetlen.html -
yarsley
aktív tag
válasz
Yutani #69239 üzenetére
Amíg ki nem tör a háború ez kb esélytelen.
Meg még az amcsiknak is kegyetlen amilyen tempót a Tajvaniak diktálnak. Jah és még a sima gyár feltöltésével is vannak gondjaik...On the Glassdoor profile of Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, or TSMC—the world’s biggest manufacturer of semiconductor chips—current and former U.S. employees swap messages about grueling working conditions. “People… slept in the office for a month straight,” an engineer wrote in August. “Twelve-hour days are standard, weekend shifts are common. I cannot stress… how brutal the work-life balance is here.” “TSMC is about obedience [and is] not ready for America,” another engineer wrote in January.
LinkTaiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), one of the world’s largest advanced computer chip manufacturers, continues finding its efforts to get its Arizona facility up and running to be more difficult than it anticipated. The chip maker’s 5nm wafer fab was supposed to go online in 2024 but has faced numerous setbacks and now isn’t expected to begin production until 2025. The trouble the semiconductor has been facing boils down to a key difference between Taiwan and the U.S.: workplace culture. A New York Times report highlights the continuing struggle.
Link -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Yutani #69239 üzenetére
De hooogy, Arizonaban a felvett munka erő vak, süket, és nema lesz, az eljárás meg titkosítva lesz mint a Coca Cola receptje
Viccet félre téve ahol gyártás van ott lesz technológia is, főleg hogy az arizonai üzem a 3nm kibővítésére, és később annak half nodejaira, majd a 2 nm miatt építik.
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69237 üzenetére
Az amcsi üzem csak gyártásra lett létrehozva, fejlesztésre, új node-ok tesztelésére továbbra is a tajvani üzemet használják.
-
Valdez
őstag
válasz
Kajoszbobber #69231 üzenetére
Van már USA-ban is nem (aszthiszem Arizona)? Bár azt nem tudom, hogy üzemel-e már.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #69229 üzenetére
> . Ugyan az a különbség lesz meg köztük.
ha lesz 40% -os VÁM ;
akkor a különbségre is rámegy
és akkor a 100 USD -s különbségből 140 USD különbség lesz. -
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69231 üzenetére
Az oké, de a Trump védővám nem a chippekre van kivetve hanem kész termékekre. AIB-knek hol vannak a gyáraik?
Amúgy most hogy rákerestem, Trump lehet akar egy elég nagy vámot rakni a Taiwanon gyártott chippekre is... -
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69229 üzenetére
Az tény, hogy mind NV-re mind Radeonra rárakódik, de én úgy tudom, hogy a kínai vám aktív, és csak a kanadai és mexikói vámra adtak egy hónap türelmi időt.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
yarsley #69228 üzenetére
Az impoetvam meg nem élesedett, és képlékeny hogy a megjelent termékére is fog e vonatkozni ha és amennyiben, vagy csak bloffolt Trump... Plusz a radeonokra is ugyan az a vám rá fog menni ha úgy lesz, nem csak az nv-re . Ugyan az a különbség lesz meg köztük.
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
válasz
Quadgame94 #69226 üzenetére
>. Simán lesz 750-770 Dolláros Ti nyár elején már.
Ez amiben én nem hiszek, túl kicsi a margin az AIB-knek hozzá. Plusz amcsiknál importvám. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #69226 üzenetére
> Simán lesz 750-770 Dolláros Ti nyár elején már.
> Ahhoz képest... 680-700 dolláros XT nem tudom mennyire lesz izgalmas...ha tényleg a GDDR7 a szűk keresztmetszet a Blackwell-nél
( ~ nincs elérhető mennyiség a piacon , amennyi kellene )
akkor az erősen korlátozó tényező.
És amíg lesz elég GDDR7 a low-middle szegmensnek is ( RTX 5070 TI / RTX 5070 )
az ki tudja még mennyi idő.
( Főleg hogy kell majd a quadro -s kártyákba is GDDR7 )Amúgy idén GDDR6 ára sokkal gyorsabban csökken mint a GDDR7 -é.
Vagyis van valamilyen esélye az AMD-nek, hogy kihasználja ezt a piaci lehetőséget.
( legalábbis addig amíg fel nem fut a GDDR7 gyártás )[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
yarsley #69225 üzenetére
Ahhoz hogy jól fogyjon a -100 USD kevés, márpedig ez lesz a reális. MSRP 5070 Ti-ból nem lesz sok készlet jó ideig. Inkább 900+ USD ami kapható lesz. Ehhez képest az AMD rövid távon nyert ha van készlet és 80-100 dollárral olcsóbb mint a Ti.
Viszont itt kosszútávról volt szó. Simán lesz 750-770 Dolláros Ti nyár elején már. Ahhoz képest... 680-700 dolláros XT nem tudom mennyire lesz izgalmas...
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
válasz
Kajoszbobber #69222 üzenetére
>Lesz köztük 100$ ha letisztult és beáll a piac
Azért ezt még elég meredek kijelenteni, mikor még nem is tudjuk mennyi lesz a 9070XT induló ára. De nekem gyanús hogy Nvidia oldalon tartósan elszállnak az árak az AIB-k miatt (illetve hogy Nvidia majd 0 margint hagy nekik). -
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #69222 üzenetére
Kb.
-
S_x96x_S
addikt
"STX-Halo NDA: Feb 18th 2025"
( via https://x.com/9550pro/status/1891433544594882687 ) -
hokuszpk
nagyúr
"Miért nem adott egy 800 dolláros konzolba AMD egy Zen4 CPU-t és egy RDNA 4 GPU-t?"
ha a Zen4 nem is, de a Zen3 mehetett volna, az is 7nm ; a kompatibilitas is megmarad, és gyorsabb is. Tippre az volt a problema, hogy APU es ujra kellett volna legozni az egeszet azt meg kimatekoltak, hogy úgy már sokba van.
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #69215 üzenetére
Nade mi lenne az agressziv ar? Hogy a 5070Ti helyett 9070 legyen.
Mondjuk tok mindegy mert az msrp is felesleges nezegetni.
Startkor csukkva kell tartani a szemet es ket honap mulva kinyitni es a piac eldonti. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Ezzel nincs semmi gond, szerintem ez mar generaciok ota tiszta sor, tobbszor emlitettuk mar mi is az evek alatt.
Csak valamiert ez az AMD-ig nem jut el.
Most talan eljutott, de a leakelt arakbol nem az latszik, hogy meg is akarjak valositani a tervet.[ Szerkesztve ]
-
válasz
legyen így.
Egyelőre az a lényeg hogy a 9070 sikerüljön jól, mert oltári nagy Hype-t vertek fel és tényleg remélem hogy ott lesznek a szeren, nem pedig banánhéj lesz. Világosan látszik, hogy konkurencia nélkül az Nvidia elszáll, mint a győzelmi zászló.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69210 üzenetére
AI Boom meg van, de a crypto boom miatt sem valtoztak nagyon az aranyok, csak mennyisegileg tobbet adtak el.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Hát igen, miután mindenről le késtek ami pénzt pumpalt volna nem marad más mint hogy jó lenne innovalni valahogy. Elnézve az 5070ti előzetes rumor tesztjét ha letisztazodnak az árak és beállnak a készletek és valóban olyan erőss az 5070ti nem látok indokot a 9070xt mellett, ami mindenben rosszabb lesz értem ez alatt a felskalazast a frame gent, tuning modellek esetén a fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #69210 üzenetére
AI boomot természetesen lekestek, mostanában nem lesz, mining boom meg mióta már nem kell hozzá szignifikansan GPU az se lesz.
-
S_x96x_S
addikt
"AMD Ryzen AI MAX “Strix Halo” reviews coming soon, ASUS teases launch event"
https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-ai-max-strix-halo-reviews-coming-soon-asus-teases-launch-event
( ROG Flow Z13 3-in-1 ) -
PuMbA
titán
válasz
Quadgame94 #69207 üzenetére
2023Q2-Q4-ben 19%-on álltak: [link]
Ekkor volt a nagy RDNA2 olcsósodás / kiszórás. Innen látszik, hogy van az az árazás / olcsóság, amikor a nép elkezd AMD-t venni. Az RDNA3 nem volt elég olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69202 üzenetére
OMG... mindjárt felteszem az alufóliasisakot.
Az EXPO amúgy memóriatechnológia. A memória órajelét és feszültségét befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #69190 üzenetére
Meg ha 20% lett volna, de epp RDNA2 alatt ment 10% ala is a piaci reszesedes.
RDNA3-at mar olyan szemlelettel kellett volna arazni, mint a mostani 40%-ra lovunk ambicio. Az RDNA3 kb 10-12% szintentartasra volt eleg. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
Nyilván a porszemek miatt kellett BIOS frissítés arra hogy az expo bekapcsolása úgy meglökte az soc feszt hogy a cpu kapitulált
... Aztán valami oknál fogva ez előfordul mai napig ( a 2 agyhalottat nem veszem ide, ott tok egyértelmű hogy a cpu nem megfelelő foglalatba helyezése volt a gond)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kajoszbobber #69197 üzenetére
Azért sejtik az okát. Az Intel és az AMD évente nagyjából párszáz olyan esettel találkozik, ahol megmagyarázhatatlan leégés történik. Amelyik esetet visszakövetik, ott jellemzően kiderül, hogy elszenesedett porszem okozta a gondot. Mivel nehezen várható el, hogy teljesen steril és pormentes környezetben építse a gépét a user, ez benne van, és igen, évente okoz párszáz ilyen panaszt, de mivel ez az eladott termékeknek pusztán a 0,0000x%-a, ezért nem különösebben foglalkoznak vele. Cserélik a dolgot garanciában, mert nem tudják magát a kiváltó körülményt javítani, ugyanis por a legtöbb helységben van.
#69198 PuMbA : Most poéntól függetlenül volt olyan dolog, amit nekem köszönhettek. Például a The Outer Worlds esetében megemlítettem nekik, hogy lehetne választható játék valamikor egy promócióban. Annyit mondtak, hogy meglátják mit tehetnek. Aztán választható játék lett, és küldték a hírt, meg azt írták, hogy "Örülsz, Vincent?".
#69200 Quadgame94 : De ezek teljes értékű számítási egységek. Csak azért működik ez a mód, mert fizikailag ott van mögötte az ALU, ha nem lenne, akkor sose tudnál kiszedni ennyi operációt a rendszerből.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.