Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Gyulán keresek villanyszerelőt. Van-e valaki akit tudnátok jó szívvel ajánlani? Akár gyulai, akár csabai is érdekelne.
A segítségeteket előre is köszönöm!A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Dani_kp
addikt
Routert vegyetek!
Topic lakóknak kedvezmény!!!!44!!!4!4!!!
https://ingatlan.com/33821564
-
válasz
lemmy71 #50313 üzenetére
2-3 éve. Postán vagy írószer boltban van 4 oldalas (indigós) - Szerintem ez a jobb. Vagy letöltöd itt és kiegészted saját feltételeiddel a pontokat.
Aláírás után használd az ecetes ollót a a szétszedéshez
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
lemmy71
őstag
Mostanában adott el valaki használt autót, milyen adásvételi kell hozzá
Olyan rég bizniszeltem ilyen téren, nem tudom hogy most, mi a módi.
-
Dani_kp
addikt
-
grafnet
veterán
válasz
lemmy71 #50306 üzenetére
Van valami mozgolódás, mert a legutóbbi baleset miatt a körforgalmat is át kell alakítani plusz a gyalogos/kerékpáros közlekedés jelenleg ott nincs megoldva.
Auchanról beszéltek, de ez már egy régi story, csak mindig bele köp a kormány a módosított adózással...Akarcsak a Baumax vagy Mömax vagy a Praktiker melletti terület is már párszor "beépítesre" került.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
lemmy71
őstag
Van itt valaki aki közel ül a tűzhöz
Mert ebből a fergeteges cikkből, annyit sem tudunk meg, mint egy útszéli köpködős kocsmából
-
grafnet
veterán
válasz
Digger #50303 üzenetére
Csabán a Szatmári "mögött" van az Urszinyi Dezső utcában a Sajben-Therm Bt.
A Tolnai utcában a Copyrex mellett, helyén Hegedűsék.
A piacnál Jeszenszkynél.
Szombaton nincs nyitva a Mediator Kft. a Tessedik utcában.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Digger
senior tag
Tudtok Csabán (Gyulán) olyan boltot, ahol gázkonvektor karbantartáshoz, javításhoz lehet alkatrészeket, esetleg felújító kittet venni?
-
lemmy71
őstag
Esetleg ha valaki szeretne egy rizs kombájn -t, melós játszós stb. használatra 🚗
Annó a Dobozi úti márka kereskedésben vettem zsír újonnan. -
TaaT
nagyúr
válasz
Dani_kp #50299 üzenetére
72e+szállítás volt.
Youtube-on többen használnak ilyen olcsó kínai cuccot. Mondjuk csak ezért nem vettem volna egy Mitutoyo-t hogy megnézzem mennyit üt a fúrógép. Persze felmerült bennem hogy ez már hibahatáron belül lehet, de hobbi felhasználásra a fúró és a mérő óra is bőven jó lesz szerintem.
Give them hell Ukraine!
-
Dani_kp
addikt
A jobb minőségű barkács eszközök közé sorolnám a Scheppach, márkát. Ha nem nyák lapot akarsz fúrni, szerintem teljesen megfelelő. Mennyiért vetted?
Bízol abban a kínai mérő eszközben?Én majd egy régi magyar oszlopos fúrót akarok beszerezni, nem tudom miért én azokba vagyok belebuzulva
.
-
TaaT
nagyúr
A hétvégén ki lett próbálva az asztali fúrógép, igaz, egyelőre semmilyen komoly feladat nem várt rá, tényleg csak kipróbálva volt. De furdalt a kíváncsiság hogy üt-e tengely/tokmány (szemre nem nagyon látszódott), ezért rendeltem egy ilyet kínából [kép] ami azt mutatta hogy 0.03mm. Ezzel teljesen elégedett vagyok, neten volt akinek 0.5mm-t ütött és ki kellett cserélni a tengelyt.
Give them hell Ukraine!
-
Digger
senior tag
Nálunk víz csorgott az LCD-n, majd este, tudatlanul bekapcsoltam és némi cincogás és csíkos kép után kikapcs.
Akkor vallották be a leányzók, hogy mi történt. Aztán szétszedés után, sűrített levegős szárítgatás következett, ami úgy-ahogy rendbe hozta, bár a jobb harmadában van egy tenyérnyi szürke sáv. Alig látszik, de használható! -
donbig
tag
Év végén most lemaradtan. Ez már 60-hoz.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
doberman
senior tag
válasz
Gyuri27 #50291 üzenetére
Back*... a szemem a legvénebb...
proci ki-be, ram ki-be... ezek után már csak 1-et tudsz(?) megmérni: a fet-eken megvannak-e a feszültségek...
illetve megemlítenék egy elég blama esetet: az alaplapról kihosszabbított power kapcsoló
volt állandó rövidzárban...hiába nyomogatták a bekapcsoló gombot, nem kapcsolt be. lehúzva az alaplapról a tüskék rövidre zárásával ellenőrizhető, de gondolom ezt már kipróbáltad.8lnu
-
Gyuri27
félisten
válasz
doberman #50278 üzenetére
Semmi nincs. A lapon van led, felirat aminek világítania kellene, de nem teszi.
Nem egy örült értékű lap. Ezért nem akarom postázgatni és drága helyre vinni.
Persze pár ezrest szánnék rá ha nagy gondja nincs.
Ha érdekel a dolog jelezd.
Ha nagyon nem megy a dolog eladom hibásan, alkatrésznek (vagy annak aki magának javítja).Amd - Radeon - Ryzen
-
grozam
tag
Üdv!
Kellene egy kis segítség, infó. Egy buszt kellene bérelnem sofőrrel Budapesti célállomás. Hova tudok fordulni?
-
lemmy71
őstag
Amúgy az asszony is kicsapta már nálam párszor a biztosítékot. Lehet hogy ott kellene, valami újabb modellre váltani
-
lemmy71
őstag
válasz
doberman #50278 üzenetére
Üzem közben egyszer csak kicsapta az üvegbisztosítékot. Van benne négy panel de csak a bemeneti "táp" panelen láttam valami "smd" hibát. Elvittem egy tv szerelő szakihoz, de azt mondta hogy nincs hozzá alkatrész. (amúgy valami "filléres" cucc kellene bele) Nem akarnám kikukázni szeretem azt a tv -t, még ha sokat is fogyaszt.
-
doberman
senior tag
válasz
lemmy71 #50276 üzenetére
régebben..(értsd: mikor még sasszemű voltam) néhány alaplapot "javítottam", de az kimerült az újra kondizásban, és-vagy néhány fet cserében.. ennél "több" javítás házilagos környezetben nem nagyon van... a procit még érdemes kivenni, sűrített levegővel kifújni a foglalatot.
egyébként mi a hibajelenség? csippanás van? venti elindul?8lnu
-
lemmy71
őstag
válasz
Stylewars_kp #50275 üzenetére
Igen, megéri javítani.
-
lemmy71
őstag
válasz
moha bácsi #50272 üzenetére
Nem tudod hogy esetleg plazmával (tv) foglalkoznak?
Abban is az egyik alaplap zarlatos.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Urak. Tudtok valakit aki alaplapot javít (nem drágán)?
Mutter msi b150 night elf-je egyik napról a másikra nem indult.
Nem kap áramot (nem világít rajta aminek kell).Amd - Radeon - Ryzen
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Eladó az autóm: ►LINK◄
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Geby
senior tag
válasz
doberman #50253 üzenetére
BUÉK.
Én most megnéztem, hogy be tudok e még lépni. Eddig szépen ment.
Viszont ha tovább akartam menni az Onlineszamla-ra akkor azt már Technikai hibát dobott, szóval a gépházban dolgoznak épp.Jelszókezelőnek a Bitwarden-t használom, még fizetek is érte, évente 10$ és tud TOTP -t is beilleszteni. LastPass-ról jöttem, őket megtörték párszor így inkább dobbantottam onnan pár éve. ProtonPass-ról írnak még csomó jót, hogy tud olyan funkciókat amik még hasznosak lehetnek és nem tudja a Bitwarden.
A notebookom tud ujjlenyomatos Windows Hello logint amit össze lehet hozni a Bitwardennel is, így simán ujjlenyomtattal lehet bejelentkezni a programba, meg a gmailbe, meg ami tud PassKey-t.
A héten barátkoztam a PassKey-ekkel. Megrendeltem az első tokenemet is, egy Token2 lett. Nézegettem sokáig a YubiKey-eket, de nagyon drágák és nem vágom, hogy mivel tud többet mint amit most rendeltem.....na majd lehet kiderül használat közben....de nem olyan rossz ez sem....
Egyébként a Bitwarden is tud PassKey-eket kezelni/menteni/kitölteni......meg összehoztam a telefonomat is PassKey-ként. Jó móka ez a Passwordless világ....csak kell tartalék útvonal itt is.....mert mi van ha elhagyom a Token-t, stb.Update:
Nézem a szövegemet és én az írom, hogy "10 dollár" - itt a dollárt a jelével írva.....erre a rendszer kijavítja 9.66 euróra.....
Ez meg milyen feature ?[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
válasz
Dani_kp #50254 üzenetére
Ugyanez volt a réginél nekem is.
Mindig azt írta, hogy rossz jelszó.
Illetve azt követelte, hogy töröljem a böngésző előzményeket.
Na ezzel volt tele a micsodám, mert az összes helyre újból be kellett írni a bejelentkezési nevet, jelszót.
Jut eszembe.
Ti használtok valamiféle jelszó kezelőt? -
Dani_kp
addikt
válasz
doberman #50253 üzenetére
Feleségemnek volt egy időszak, hogy havonta új jelszót kellett csináltatnia, mert nem engedte be, pedig tuti jól írta be minden alkalommal. Most nyár vége óta, nem volt eddig gond...kopp-kopp-kopp
.
Bár neki most fogom majd megcsinálni a pluszt.
-
doberman
senior tag
válasz
moha bácsi #50247 üzenetére
érdekes, néhány hete "átköltöztem" a + -ra - sikeresen. tááo miatt lecsekkoltam... nem engedett be, na nézzük... jelszó visszaállítás (pedig tuti jó jelszót adtam be neki...), jelszó változtatás után beengedett... (elmegy az Idomszoft a bánatba..)
8lnu
-
Digger
senior tag
Én minden biszbaszon a Google Chrome-t használom, mert abba be van építve a Google fordító.
Nekem az kell!
Amúgy ha bármilyen böngészőt használsz, indíts egy inkognitó lapot. Akkor soha nem használ sütiket, nem keres ilyet, nem ír ilyet, minden jelszót és azonosítót frissen be kell írnod. Sokszor pont a sütik miatt szivat, így ha ezek ki vannak lőve, akkor nem szívatod magadat. -
Digger
senior tag
A nejem is, én is EV-k vagyunk.
Mi három hete a könyvelőnknél csináltuk meg a reget, olyan módon, hogy a könyvelő és a mi telefonunk is regisztrálva lett a kapunkhoz. Így meg tudja csinálni a bevallásokat, meg más sz@rságokat, úgy mint eddig.
Azóta háromszor léptem be, csont nélkül!
Ott volt a könyvelő lánya is, aki profi alkalmazás fejlesztő egy pesti cégnél, de nem volt semmi probléma. Mondjuk ő mindig tudta, mikor mire van szükség, mikor mit vár a szarság. -
Nikaré
őstag
BUÉK Békés megye!
-
grafnet
veterán
BÚÉK újfent mindenkinek!
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
moha bácsi
csendes tag
Szia!
Chrome-ból próbálkozz, a Firefox-szal szokott baj lenni. Most csináltam meg a rokonságnak, meg ismerősnek a pluszt. Ha nem enged be, kérj jelszó visszaállítást a megadott e-mail címedre, utána már jó lesz. Ja, igen: nem lehet visszamenőleg régi jelszót újra beállítani, meg a jelszónak meg kell felelnie a szabályoknak. Kisbetű, nagybetű, szám, különleges karakter, meg tizenvalahány karakter.
-
-
tááo
aktív tag
Nem tudom mit rontok el, de már három hete nem tudok a hagyományos módon belépni az ügyfélkapun. Próbálnék a +-ra váltani de nem enged be a rendszer.
A nejemnek sem sikerült belépnie.
Ha valakinek sikerül, kérem írja már meg hogyan csinálta. Köszönöm."Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Devid_81
félisten
BUEK
...
-
tááo
aktív tag
BUÉK
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Dani_kp
addikt
válasz
Stylewars_kp #50238 üzenetére
Azt hittem neked volt annyi az éjszaka folyamán
-
Andris837
senior tag
válasz
Stylewars_kp #50239 üzenetére
Nem tudom, mennyire engedik majd a politikai tartalmú hsz-eket, de azt gondolom, hogy elég sok jel azt mutatja, hogy idén országgyűlési választások várhatóak. Én örülnék neki...
-
Stylewars_kp
őstag
Szia uram. Idén országgyűlési választások érdekel?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
homerhamm
addikt
válasz
Stylewars_kp #50235 üzenetére
bele
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
homerhamm
addikt
válasz
Stylewars_kp #50232 üzenetére
vót má?
-
Dani_kp
addikt
válasz
Dani_kp #50217 üzenetére
A tcl topicban a kolléga leírta a lényegi különbségeket.
Én az audió részével még azért kiegészíteném.
655: Onkyo 2.1
805: sima 2.0
765: Onkyo 2.1https://ingatlan.com/33821564
-
homerhamm
addikt
BÚÉK!
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz
Devid_81 #50225 üzenetére
Jobbulást nektek is.
Amúgy megértem ha az antibiotikumok ellen van és teljesen jogos, persze ilyen felső légúti sz@rra azért ajánlott.De nálunk anno az asszonynak vagy 4-5 éve az egyik nődoki vaktában havonta!! írt fel neki antibiotikumot, végül 1 év után dokit váltott, aki az első alkalomnál látta uh-n, hogy cisztája van. Az meg is lett műtve, de addigra gallyra vágta az immunrendszerét az a sok fos, utána annak következtében alakult ki neki vastagbél gyulladás, illetve azóta folyamatosan mindig mindent összeszed és egyből megy a tüdejére, mert az a sok antibiotikum szó szerint lenullázta az immunrendszerét.
-
Devid_81
félisten
válasz
Dani_kp #50212 üzenetére
Nalunk sem kulonb a helyzet.
En a masodik elkapott betegseg kozben November vegen (Dec eleje?!) elkezdtem szedni antibiotikumot, az rakott helyre, amugy meg en is nyomnam a fulldoklasig kohogest visszatero lazzal es Niagara vizeses az orrbol...
Asszony nagyon ellene van anticuccnak (ph@sztudja miert, de okos nah) de mar a ket gyereknek is azt kell szedni orvosi eloirasra mert nagyon leverte Oket a cucc akarmi is ez.
Egymastol kaptuk el, adtuk vissza stb...de mar hetek ota megy
Asszony is kohog, de hat szenvedjen ha azt valasztotta.
...
-
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
homerhamm
addikt
válasz
Stylewars_kp #50214 üzenetére
Okádós.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Stylewars_kp #50214 üzenetére
Oh-n vagy Kecsón lesz Vukk?
Lurkókkal vagy anélkül mentek?
-
Dani_kp
addikt
+1
Teljesen belemélyedtem ebbe a tlc tv kutakodásba...
Szóval az 55C655, 180k., kimagasló 2.1-es hangrendszerrel (nyilván beépített rendszerhez viszonyítva), QLED technológia (vagyis a panel mögött sorakoznak a ledek), 4k. 60 Hz vagy full hd 120 Hz.
Google tv-vel (app hegyek érhetőek rá), maga a rendszer gyors, apple air play támogatás, képminősége ebben a kategóriában átlagos, konkrétan ennél a típusnál nem olvastam film közbeni akadásról, laggolásról. 1-2 fórumozónak valóban volt probléma a képpel, de nem szaggatott , az egyiknek bizonyos részeknél pixeles volt a kép, személy szerint nekem a wifin való streamelési problémának tűnt, de nem olvastam utána részletesen, mert telefonon nekem túl körülményes a hsz-ek tól-ig megadása.
Ami inkább zavaróbb az a felhősödés a fekete képernyőn, itt bukik ki, hogy ez egy belépő modell, felvértezve hasznos extrákkal (onkyo 2.1, google tv...stb.)A másik típus pedig az 55C765, 280k., ez már jóval drágább a másiknál, de ajánlott típus az ár/értéket figyelembe véve, itt már kimagasló képminőségről beszélünk, szintén QLED panel, de már mini ledes technológia, vagyis ugyan akkora területen sokkal több led, több zónára osztva, ez által precízebb a kép visszaadás, élénkebb színek, a fekete az valóban fekete, magas fényerő (2000 nites). Szintén a fent említett 2.1-es beépített hangrendszerrel. Elvileg játékosoknak is jobb választás (persze egy gaming monitorral nem veszi fel a versenyt, nem is akarja), ha jól olvastam ez tudja a natív 144 Hz-et 4k.-n, illetve különböző dolby akármi megjelenítő technológiákat tud, amiket a streaming platformok is használnak.
Szóval jelen esetben nekem az utóbbi lenne az ésszerű választás, mivel 90%-ban streaming, filmnézés menne rajta, bár bőven a nem létező büdzsé felett van, de hosszabb távon "kifizetődőbb", a mostani tv-nk is 8 éves tehát tényleg hosszú távra lenne. Amúgy most lesz időm ps-ezni, ezért szeretném a cserét, mivel 40 colon nagyon kicsi és erőltetni kell a szememet, hogy lássam, hogy mi van előttem, vagy felállok és közelebb megyek, ha játszok
. Pedig amúgy tökéletes a látásom.
Szummázva a dolgokat, részemről meggyőztem magamat, már csak a 'zasszonynak kell felvázolni ez a gondolat menetet.
Nem utolsó sorban, ha már 2 helyen gürizek legalább ennyi látszata legyen a dolognak, mert minden egyes alkalommal csak olyan dolgot veszek, amivel dolgozni kell
.
-
Dani_kp
addikt
Ja és B.U.É.K.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Devid_81 #50201 üzenetére
Nálunk az asszony betegebb, mint én, gyerekek szerencsére jól vannak, csak kikészítik az idegrendszert
.
Én most estére leléptem a ~1,5 éves unokahúgomra vigyázni, amíg tesómék próbálnak élni néhány óra közösségi életet.
Ha otthon lennék a családdal, akkor az asszonnyal egy kis super mariot nyomatnánk és legkésőbb 10-kor alvás.
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok! Boldog Új Évet! Szegeden sűrű a köd...
-
Wiz Khalifa
veterán
Smoke some weed nigga!
-
lemmy71
őstag
válasz
Stylewars_kp #50204 üzenetére
Fifikások ezek a vietkongok 🤣
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Ki mit csinal ma este amugy?
Otthon unnepelos, vagy masnal hanyos buli lesz?...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.