-
GAMEPOD.hu
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
laracroft
senior tag
válasz
laracroft #10999 üzenetére
Oké az 1. pont kivételével minden "megoldódott"
2. Meglepve láttam, hogy a mi calendar ott van a Play-en
3. feladtam
4. ADB Appconctrol segített -
zsoltip
őstag
válasz
ggeleven #11027 üzenetére
Sztem a MIUI.. khm... HyperOS rendszer beállításit kell hangolnom, de nem tudom mit mire és miként. Az automatikus SMS mentés pl megy simán, ha az automatikusan induló appnak berakom. De ezek nem kellene, hogy mindig fussanak, ezért mellőzném őket az automata indításból.
-
zsoltip
őstag
-
afi0903
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11020 üzenetére
Ezzel működik! Akkor úgy tűnik rosszul emlékeztem és olyan alkalmazásokkal próbáltam, amiknél ez a funkció nincs beépítve. Köszi!
-
Orgi
addikt
válasz
wéercé #11016 üzenetére
Én rengeteget vezetek navigációval így, több éve használt telefonomon sem tűnt még fel, hogy ez degradálná az akksiját... Viszont én is többször jártam úgy nyáron, hogy túlmelegedett a készülék, ki is lőtte magát védelemből, szóval én is a hűtőrácsra tehető tartót ajánlom, hogy fújja a klíma, mert egy hosszú úton 40 fokban ez nagyon hamar megtörténik.
-
ggeleven
őstag
válasz
afi0903 #11019 üzenetére
Az app alkalmazási között engedélyezve van az üzenetekhez avagy az értesítésekhez való hozzáférés? A jó példának hozott Telekom app az értesítésből olvassa ki, ha jól látom a beállításokat (nincs üzenetekhez való hozzáférése, de az értesítéshez kért).
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz
wéercé #11018 üzenetére
Ha csak évi néhány, akkor attól nem kell félni. Mármint magától a töltéstől. Ami viszont tudja gyilkolni az akksit és az egész telót az a hő. A legtöbb készülék túlmelegedés esetén ki is kapcsol és érzékelhető lehülés előtt vissza sem tudod kapcsolni. Arra érdemes ilyenkor esetleg figyelni, hogy ne tedd tűző napra navigálni töltés közben. Ha mégis így lehetne csak megoldani, akkor érdemes egy szellőzőrostélyra tehető tartót beszerezni, hogy a klíma kordában tartsa a melegedést.
Jártam már úgy régebben, hogy nem szellőző előtt volt a teló és a horvát autópályán úgy túlmelegedett, hogy elég sokáig vissza sem tudtuk kapcsolni. Nem ismerős helyen nem volt vicces mutatvány.
-
válasz
afi0903 #11019 üzenetére
A Telekom alkalmazás is tudja.
-
afi0903
aktív tag
válasz
ggeleven #11015 üzenetére
Általánosságban. Úgy emlékszem korábban például a Gránit bank alkalmazása ezt tudta. Most nem sikerül rávennem. Még a Facebook Messengerrel próbáltam.
Beállításokban a Google alatt Use Autofill with Google és SMS verification codes is engedélyezve van. Google Messages az üzenetkezelő alkalmazás. -
ggeleven
őstag
válasz
wéercé #11016 üzenetére
MIUI vagy hyper van fent? Biztonság app/Akkumulátor alatt neked van Akkumulátorvédelem? Nálam azon belül van olyan opció, hogy 80% elérésénél kikapcsolj a töltést. Azt most nem tudom teszteli, hogy ott szinten tartás van-e, ha kábelen hagyod avagy teljesen lekapcsolja-e és elkezd-e merülni.
Ilyen védelmet sok gyártó használ, de remek kérdés, hogy mennyire hatékony éveken át. Talán igen, de ember legyen a talpán, aki ezt kiméri hitelesen.
Az más kérdés, hogy a marketing vagy a fejlesztő osztály miatt van-e bennük.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
wéercé
junior tag
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, egy Redmi Note 12 telefont szeretnék navigáció futtatására használni.
Az autóhoz kábellel csatlakoztatva sikerül a kapcsolat, működik is a navigáció, csak a kábeles csatlakozás miatt töltés is megy.
A kérdésem az lenne, hogy nem árt a telefonnak, hogy egész nap töltés alatt van?
Illetve, lehet-e állítani valahol a telefon töltési korlátját és érdemes-e?
Köszönöm! -
ggeleven
őstag
válasz
afi0903 #11014 üzenetére
Fixen ugyanaz az app és olyan, ami nem ajánlott fel ilyen opciót eddig vagy úgy általánosságban? Ez az apptól függ leginkább, hogy programozva van-e erre. Ha igen és kap engedélyt az sms-ek olvasására, akkor nem is kell állítani semmit. Ha nem tudja ezt gyárilag, akkor macrodroiddal lehet tenni egy próbát.
-
afi0903
aktív tag
HyperOS2
Hogyan tudom beállítani, hogy az SMS-ben érkező megerősítő kódokat az üzenetből automatikusan az input mezőbe tegye? -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Adott két Mi 10T Pro telefon, mindkettőn Android 12.
Az egyiken MIUI 14, a másikra viszont sehogy nem ajánlja fel a 13-ról 14-re való frissítést.
A régióváltást (Francia, Német, India) már kipróbáltam, amit a telefon topikjában javasoltak.
Van esetleg ötletetek, hogy mit érdemes még kipróbálni?
(a kábelen, applikáción történő frissítéshez nem értek, meg félnék is tőle, hogy téglázom...)Köszönöm előre is!
-
augur
csendes tag
Köszi mindenkinek! Hát ez elég idegesítő így, hogy nem lehet kikapcsolni.
-
-
poirot
őstag
válasz
Viktor0610 #11005 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy a záró képernyő szinéből "keveri ki".
-
-
afi0903
aktív tag
A File Managerben tudok hozzáadni (lokális) FTP vagy SMB szerver elérést?
Azt látom, hogy létre tudok hozni FTP szervert és így hálózaton keresztül hozzáférhetek a telefonom adataihoz. De, hogy a telefonom kliensként használjam azt nem találom. -
augur
csendes tag
Itt a kép
https://ibb.co/b5rwNmQP[ Szerkesztve ]
-
augur
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy redmi note 13 pro - t és elég furcsa dologgal találkoztam. A chrome- ban és a telefon egyes részein pl. névjegyek zöldes háttér van és a gombok is zöldek. Nem tudom hol lehet átállítani. Tud valaki segíteni? Kép itt
[ Szerkesztve ]
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Xiaomi 11 lite 5g NE telefon xiaomi.eu rom-ról tértem vissza a taiwani rom-ra a google állandó NFC-s basszintása miatt.
Van pár dolog amit, nem sikerül megoldanom, ami az eu-s rom-ban működött.
1. Képernyő kikapcsolása dupla kopp-ra
A világért nem csinálja... Feléledni feléled, de kikapcsolni nem kapcsol, pedig a 2 téma egyikét használom, amihez köti a működést.
2. Sajnos kikerült a xiaomi calendar app és a google naptárja nekem ultra gáz. Van erre esély, hogy azt vissza tudjam rakni?
Vagy esetleg milyen alternatív calendar app-okat használtok, ami szerettek is?
3. Ikonokat szeretném kisebbé tenni, hogy elférjen 3 sor az időjárás widget alatt. (de ez annyira nem fontos)
4. A google hírek linkjei, csakis a chrome böngészővel hajlandóak indulni, más böngészőt fel sem ajánl. Ez bug, vagy feature?
előre is köszi a válaszokat -
afi0903
aktív tag
válasz
Viktor0610 #10997 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
afi0903 #10996 üzenetére
Azt be tudom állítani valahol, hogy a home screent jobb oldalon lehúzva (nem a status bartól, hanem kb. a képernyő közepétől) ne a control panel jelenjen meg, hanem a notifications?
Ez külön nem állítható tudtommal.Illetve bal oldalt ennek az érzékenységét nagyobbra?
Ahogy a húzás érzékenysége sem.Xiaomi 13T
-
afi0903
aktív tag
HyperOS 2.
Azt be tudom állítani valahol, hogy a home screent jobb oldalon lehúzva (nem a status bartól, hanem kb. a képernyő közepétől) ne a control panel jelenjen meg, hanem a notifications?Illetve bal oldalt ennek az érzékenységét nagyobbra?
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Hogyan tudom azt beállítani, hogy a NewPipe, a Menetrendek, a HERE ÉS WeGo, xManager és egy nem a Playstoreból frissítést kapó, hanem adott alkalmazáson belül frissítést jelző appok, jelezzenek, hogy van frissítés, vagy akár végre is tudják azt hajtani a háttérben?
-
liksoft
nagyúr
válasz
csferke #10990 üzenetére
Szia!
Állítsd be a dupla koppintásra felébred-et. Elmegy "alvó" módba míg telefonálsz. Így a koppintásra felébred és megjelenik a kép. Érdemes a felső harmadra koppintani, nehogy valamelyik gombnak higgye. Nekem így működik.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Egyszer beállítottam de most sehogyan se találom.
Telefon közelségérzékelő (vagy mi a csuda).
Lényeg, hogy amikor telefonálás közben a fülemhez emelem a telefont akkor elhalványul a kijelző. Amikor eltávolítom akkor ismét látható.
Nálam néha amikor elhalványul és elveszem a fülemtől nem világosodik ki. Ilyenkor nem láthatóak a tárcsázó gombjai, nem tudom megszakítani a hívást.
kösziXiaomi Redmmi12
Hyper OS 2.0.3.0 VMXEUXM
Android 15 AP3A.240905.015A2 -
Krajczi
tag
válasz
gyulaszu #10972 üzenetére
Nálam alapból sárga a gomb. Rányomtam, onnentól nem is írta át a dátumot, viszont minden sor elé rakott pontot.
A Google Keep jónak tűnik, viszont csúnyább a Jegyzethez képest, mert nem használ érdemi sorközt és karakterszámlálót (nem tudom /egyelőre/, hogyan lehetne állítani). -
-
-
Landsmann
addikt
válasz
playmore #10973 üzenetére
Sajnos a Tisztítóban megmaradnak a reklámok, azt nem szedi ki azok a beállítások amiket végig csionálsz a videó alapján. Ha használni akarod, akkor van még egy megoldás. Mikor a tisztítás folyamatban van és az adattörlésnél elér a 0 bájthoz, abban a pillanatban kell kilépni a Tisztítóból, így nem indul el a reklám. Én is így szoktam, ha nagy ritkán használom a Tisztítót. De az az igazság, semmi különbséget nem vettem észre a tisztítás előtt és utáni működésben. Szóval szerintem csak placebo.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann
-
Adebayor
aktív tag
-
Adebayor
aktív tag
sziasztok.
Van egy redmi 13, és hozzá egy mi band 6 karkötő.
Valamiért lecsatlakozik róla a telefon. A régi redmi 9c-nél ez nem volt probléma még. Valamit biztos nem állítok be normálisan. Zepp life az app. Az akkunál be van állítva hogy "nincs korlátozás". Meg a háttérben futás be van állítva. Van még valami?
Arra nem jövök rá, hogy lehet "lakatolni" az alkalmazást. Egyszerűen nem tudok rákeresni sem. Zárolásra keresek, de az ugye más, mert jelszót is kér ott. Nem tudom hogy hívják azt, hülye vagyok
Hogy a memóriatisztítás ne zárja be. vagy mi. Amikor rámegyek a négyzetre ott előjönnek az éppen futó alkalmazások, és az alkalmazás neve mellett egy lakat. Régi telón így volt.köszi
bocsi
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
nfsu17
veterán
-
-
playmore
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Az összefoglalóban linkelt reklámok kikapcsolása videó mennyire aktuális még? Édesanyám kapott egy Redmi Note 13 tavaly és én akkor - úgy gondoltam - kikapcsolgattam neki a reklámokat, de a mai nap véletlenül kiderült, hogy itt-ott továbbra is felütik a fejüket. A tisztító alkalmazásról volt szó, de akkor már átnézném az egészet amikor legközelebb meglátogatom őt. Akkor webes leírások alapján mentem végig, nagyjából mindegyik ugyanazt az 5--6 dolgot említette. Nem tudom milyen OS van a telefonon. Amennyiben van valami frissebb forrás megköszönném. Illetve ha lehet még annyi kérdésem lenne, hogy a Xiaomi "testvérmárka" Poco mennyire követi ezt a sajnálatos trendet? Szemezgetek az X7Proval és számomra nem okoz problémát ha egyszer kétszer végig kell nyálaznom a rendszert meg letörölni a szemetet, de ha ez inkább egy (esetleges frissítésekkel) visszatérő átok akkor inkább más gyártó fele nézek. Köszönöm!
-
Krajczi
tag
Kis segítséget kérnék.
Redmi Note 10-ről váltottam 14-re és eddig nagyon bejött a Jegyzetek.
Viszont az újban a HyperOS vagy nem tudom, mi miatt amikor beírom a dátumokat és mellé a napi feladataimat, bekapcsolja az app a sorszámozást.
Ha azt kiveszem, eltűnik a dátum.
Van erre valami megoldás vagy inkább váltsak Google Keepre?
Néztem egyéb Jegyzet-appot a Play áruházban, de a próbáltak mind reklámosak voltak.
Köszönöm. -
ÖregMackó
tag
válasz
nincsnév007 #10969 üzenetére
Valószínűleg akkorra zárja be a Vibert az akkuőr... Be lett állítva, hogy fusson a program alvó állapotban is?
-
ggeleven
őstag
válasz
Tompika777 #10967 üzenetére
Így van, már nem lehet állítani a Home gomb funkcióját.
Előre megyünk, nem hátra... ja nem is!
-
Tompika777
senior tag
Sziasztok!
Az alany Poco F6, most frissült HyperOS 2.0.2-re...
Azt, hogy az ikonok és alattuk a szöveg méret így elcsesződött, mert a legnagyobbra állítva is szinte olvashatatlanul kicsi lett, azt olvastam régebben,(bár ennyire kicsire nem számítottam).
A problémám inkább az, hogy eltűnt az az opció, hogy a Home gombhoz mit szeretnék hozzárendelni(a Geminit nyilván azonnal kilőttem) csak a Menü gombhoz és a Menü gomb plusz fizikai gombok kombinációjához vannak opciók, legalábbis nálam. Csak én vagyok láma és nem találom, vagy innentől a Home gombhoz nem lehet rendelni semmit, csak a Digitális asszisztenst visszakapcsolni?
-
Tomek0108
csendes tag
válasz
nincsnév007 #10965 üzenetére
Nyitott alkalmazással is késnek az üzenetek és a hívások? Vagy csak zárás után kb. 10 perc után?
[ Szerkesztve ]
A dolgok bonyolultsága abban áll, hogy nem bírjuk felfogni egyszerűségét...
-
nincsnév007
őstag
válasz
Tomek0108 #10964 üzenetére
igen, be vagyok lépve az alkalmazásban akkor jól jönnek az üzenetek, bezárom akkor kb még 5-10 percig azonnal megjön de utána már nagyon nehezen, és ugyan ez van a viber hivással is, hogy ki se csöng csak jó pár perc múlva egy értesítés hogy nem fogadott hívás volt.
-
Tomek0108
csendes tag
válasz
nincsnév007 #10963 üzenetére
Ha jól értem, akkor 10 percig jó és utána "állítódik el valami".
Nálam rendben megjönnek a viber üzenetek Note 10 Pro és Note 13 Pro 5g telefonokon.
-
user26
senior tag
válasz
Landsmann #10960 üzenetére
Hm, erre nem gondoltam, megnézem, de szerintem, nyiván tévedhetek, de ha magán a telefonon, ha valahova belépek, és mentem az adatait, akkor az mentésre kerül, és ha további új eszközön lépek be evvel a fiókkal, ott a szinkron miatt egyből megjelenik az elmentett adat, és csak be kell lépni vele.
Utána nézek azért, köszi.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok! MIUI -van még a modellen, nem is fog frissülni HyperOS -re. Nem hiszem, hogy van jelentősége, de azért leírtam. A gondunk az, hogy pl Gmail -be 1-1 üzenet van, amibe link van egy adott oldalhoz, linkre rá bökve az oldal betölt, kéri a belépési adatokat. Kitöltjük, fel dobja, hogy menti vagy nem, természetesen mentse el. OK, jó minden, Másnap, vagy harmadnap, megnézzük az emailt, és rá bökünk a linkre benne, az oldal betölt, de az előzőleg elmentett nick/pw nincs ott. :/ Újra kézzel be kell írni, megint ki írja menti vagy sem. Igen, most is a mentésre megyünk.
Kilépek vissza, ott van, mentve, ok minden. Megint eltelik X idő, és úgy jelzi, hogy nicsen mentett nick/pw.
A google chrome -t használja böngészőnek, ott beállítások/jelszókezelő, és amikor elmentem a belépési adatokat, látom, ott van, de ahogy pl másnap megnézem már nincs ott.
Nem tudom, hogy mit állított el az illető, vagy ez miért van, de olyan mintha hiába menti el X idő után törlődik. Be van jeletkezve google fiókba.
Ötlet ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #10955 üzenetére
Eszembe is jutott, hogy ez egy ékes példa arra, hogy a MIUI/hyper megválogatja a barátait.
Sokan biztos, hogy hagynák a fenébe és nem túrnának ennyire bele a rendszerbe.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610 #10953 üzenetére
Ez volt az. Köszi
Jobban el sem dughatták volna! -
ÖregMackó
tag
Sziasztok!
Hátha tudja valaki, Poco M6 Pro-m van és most vettem észre, hogy nem tudok görgetett képernyőképet csinálni, ha egy weboldalon próbálom, bármilyen módszerrel, a görgetés menüpont szürke. Miui alatt működött többször csináltam már a Telekom oldaláról így együtt láttam az előfizetéseimet, de most HyperOS 2.0.2,0 alatt. Nem sikerül sehol sem...
-
-
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #10953 üzenetére
Pont ezt kezdtem el írni, csak közbejött valami. Nálam egyébként nincs 3 pötty az Alkalmazásokban és így tudok eljutni ehhez a menühöz (beállítások keresője nem dobja ki
) : Beállítások/Google/Minden szolgáltatás/Kereső, Segéd és Voice/Gemini/Képernyőkontextus/Digitális asszisztens app.
Egyébként ez dán nyelv és Google Segéd ikon. Ezt a Gemini feletti Google Segéd/Languages alatt át tudod állítani pl angolra (ez magyarul nem tud).
-
válasz
WhiteWalker #10950 üzenetére
Szerintem ez kell neked.
Beállítások - Alkalmazások - {jobb felső 3 pötty} - Egyéb beállítások - Alapértelmezett alkalmazások - Segégalkalmazás és hangbevitel - Digitális asszisztens app - NincsAmúgy dán nyelvű.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Plug Life
senior tag
válasz
WhiteWalker #10950 üzenetére
Ez nem lengyel asszisztens
-
WhiteWalker
nagyúr
Ezt a lengyel asszisztenst ki lehet kapcsolni valahol?
Ha rányomok hosszan a "home" gombra akkor ugrik fel.
A Google digitális segéd már ki van kapcsolva.link <---- ez a videó alapján ki van kapcsolva , de ez egyébként nem "home" gomb , hanem "menu" ....
-
Tomek0108
csendes tag
válasz
nincsnév007 #10948 üzenetére
Szia!
A téma összefoglalóban megtalálható a válasz a kérdésedre: [link]
-
nincsnév007
őstag
Sziasztok. Van egy redmi telefonunk asszem miui 14 van rajta és az a baj hogy vagy nem kapja meg a viber üzeneteket, vagy csak egy fél óra múlva. hívásnál ki se csöng vagy csak egy fél ora mulva jon az értesítés.. Mellette lévő galaxy azonnal megkapja. A Skype szintén ilyen. Tudok ezzel valamit csinálni mert nagyon bosszantó.
-
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #10940 üzenetére
Et érdekes. Valaki csekkolná pls TW ROM-mal? Kíváncsi vagyok, nálam van e bug, vagy ez szimplán ilyen
-
# gmail értesítés
Kicsit lemaradtam, de jelzem, hogy az itt leírt próbálkozás nekem azóta is működik. Úgy látom, senki nem próbálta ki, no mindegy, nálam azóta nincs külön app a gmail emailekhez, azonnal jön az értesítés hanggal és felugróval.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
hrabanc
tag
Ha időnként megnyitom a Galéria appot, akkor miért látom azt, hogy folyamatosan szinkronizál a felhővel? Amikor már azt gondolnám, hogy biztosan a végére ért, akkor látom, hogy ismét elkezdte elölről.
Természetesen az akku pedig merül...[ Szerkesztve ]
-
-
hrabanc
tag
válasz
Viktor0610 #10938 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást.
A Zene appban kikapcsoltam az "Online tartalomszolgáltatás"-t.
Hogy ez miért volt hatással a Tiktok appban üzenetben kapott videók lejátszására, azt nem tudom, úgy, hogy közben a Tiktok videók egyébként simán mentek. -
-
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #10920 üzenetére
Nos, ezt akkor nem értem. Milyen régión vagy? Én TW.
Lehet ezen kívül más ok rá, hogy nálam nem lehet kikapcsolni a böngésző alapértelmezést?[ Szerkesztve ]
-
-
hrabanc
tag
válasz
Viktor0610 #10936 üzenetére
Ez a jó. Mármint, hogy elfogult vagy. Ezzel semmi gond.
Én a GoodLock-ot nem használtam, nekem elég volt a gyári OneUI rendszer.
Igazából már rég leszoktam a témák és háttérképek variálásáról is.
És ahogy elnéztem, nem akarok foglalkozni már a MacroDroid féle megoldásokkal sem.
Én ebben már nem lelem az örömömet, nem megbántva senkit, aki használja.
Én csak egyszerűen használni szeretnék egy normális telefont. Váltottam, mert a 14T-t technikailag egy jó telefonnak gondoltam. És az is. De a HyperOS! Hát nem tudom. És nem, nem vagyok elfogult a Samsunggal szemben. Lehet, hogy csak megszoktam, hogy ott egyszer belaktam és utána gond nélkül használtam.
Most pl. a Tiktok szivat. A főképernyőn simán mennek a videók, de ha meg akarok nézni egy az appon belül nekem küldött videót, akkor azok el sem indulnak. Miért? Milyen engedély hiányzik nekik? Azt sem tudom hol keressem... -
-
nfsu17
veterán
válasz
hrabanc #10932 üzenetére
Igen, de ahhoz a gyártónak mélyen bele kell nyúlni az android rendszerbe, hogy gyárilag működjön.
Amiről én írtam, hogy külsős app kezeli, na ott korlátozzák az androidot készítők az app fejlesztőket. Tehát amit évekkel ezelőtt kezelt mondjuk egy tasker, az simán lehet, hogy már nem működik, mert 'biztonságosabb' lett az android.
A Samu rendszerét sokan nem szeretik, mert...nem.
Mert pl túl belenyúltak a gyári droidba.
Ezért a pixel az 1sten sokak szemében, mert gyorsan frissül és nincs teleszemetelve.
Nekem meg az a véleményem erről, hogy még a vissza gombot sem tudom jobb oldalra áttenni...khm
A Miui vhol a kettő között lehet.
Sok okos, hasznos funkciója van, de lehetne több is. De akkor már Samunak hívnánk.exDigi
-
hrabanc
tag
válasz
nfsu17 #10929 üzenetére
Igen, köszi, a DND-t használom is.
A wifit leginkább azért kapcsoltatnám ki, mert az ágyamhoz viszonylag közel van a telefon.
Az érdekes az, hogy a Samsung telefonomon android 14 volt és ezeket az üzemmódokat/rutinokat simán kezelte. Nem külsős applikáció volt, hanem gyári.
Hasznos volt még, ha pl. bringázni mentem.
Egy ikon megérintésével bekapcsolta a BT-t, lekapcsolta a wifit, bekapcsolta a mobilnetet, elindította a sport-tracker appot, felhangosította a csengőhangot. -
Tamás1966
tag
válasz
hrabanc #10927 üzenetére
Na ezzel várjuk meg a szakértőket, mert én csak alap felhasználó vagyok, nem tudom lehet e ilyeneket csinálni.
Sok olyan dolog van, amit régebbi modellek jobban tudtak.
Az enyém pl tudott olyat, hogy képernyő fotónál ha rányomtam az elkészült fotóra, azonnal oda ugrott a webhelyre amiről a fotó készült. Szuper jó volt.
Ma már sajnos ez sincs, igaz, akkor még fizikai gombokkal történt a képernyő fotózás. -
nfsu17
veterán
válasz
hrabanc #10927 üzenetére
A lenémítás működik, ne zavarjanak (do not disturbe, DND) módnak nevezik, beállításokban ott van.
Ilyenkor ha jön üzenetet, nem lesz hangja, de még a kijelző sem éled fel.
Wifit kapcsolgatni gyárilag nem tud, de még talán a Tasker program sem (play áruház, fizetős). Nagyon régen még tudta.
Lassan az android szigorúbb lesz sw-ileg, mint egy szifon.
Energiatakarékos mód: 1-2%-ot jobb esetben nyernél vele egy éjszaka. Normális esetben alig merül éjszaka. 2-5% között kb.
Nekem azért 5, mert dual SIM, wifi ON, óra BT-on végig kapcsolódva.
1 SIM, wifi off, BT off, úgy talán 2-3% max.exDigi
-
-
hrabanc
tag
Létezik-e olyan rutin vagy üzemmód a HyperOS alatt, amivel például be tudom azt állítani, hogy 22 órakor kapcsolja ki a wifit, némítsa le a telefont, tegye energiatakarékos módba, és másnap reggel 6-kor állítson mindent vissza?
Ilyesmire milyen megoldás van?
(Xiaomi 14T, HyperOS 2.0.2.0) -
hrabanc
tag
-
Tamás1966
tag
válasz
hrabanc #10922 üzenetére
Ezt én is megcsinàltam, szerintem nincs ennél több.
Kiteszi a névjegyet ikonba, de ha rányomsz, még egyszer rá kell nyomni a hívásra.
Én is azt hittem, hogy rányomok az ikonra és egyből hívja is, / elvileg az lenne a logikus), de sajnos nem.
Ez végülis nem olyan nagy baj, mert így az ember nem tud véletlenül felhívni senkit. -
hrabanc
tag
Sziasztok,
HyperOS 2.0.2.0 alatt hogy lehet kitenni a kezdőképernyőre közvetlen tárcsázás/hívás ikont? (Xiaomi 14T, legfrisebb Google tárcsázó és Google Névjegyek app)
Ha egy névjegynél kiválasztom a "Hozzáadás a kezdőképernyőhöz"-t, akkor a névjegyet teszi ki és nem a gyorshívást.
Ha a Modulok opciónál választanám ki a Google Névjegyek widgetet, akkor vagy kitesz egy 4x1-es ikont (Kedvencek) vagy egy 2x2-es "Egy ismerős" ikont. A közvetlen hívás nem is opció.
Van valakinek valami ötlete? -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Ezt a Geminit le lehet valahogy tiltani? Ha egy kicsit is rajta hagyom az ujjam a home gombot, felugrik. Az agyamra megy... :D lecserélni nem engedi sajnos.
-
-
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #10918 üzenetére
Milyen rendszer?
-
-
Hawk02
aktív tag
válasz
user26 #10894 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon jól összefoglaltál mindent.Azt gondolom,hogy a bootloader nyitást a Xiaomi szép csendben megszüntette/megszünteti.Olvastam már ősz környékén az elmúlt évben valamelyik külföldi fórumon,hogy a HyperOs 2 után már nem lesznek nyithatóak a telefonok.Ez szép lassan kezd beigazolódni,hogy nagyon sok embernek már nem is sikerül a bootloader nyitás.Azt gondolom,hogy a világpiacon betöltött hely már a gyártónak,azt sugallja,hogy mindent megtehet a vásárlókkal.MTK processzorral szerelt modellnél már nem is kell nekik semmi kiskaput bezárni,de lehetséges,hogy csak gazdasági érdek van mögötte.
Nekem személy szerint csalódás,amit a Xiaomi tesz a vásárlókkal.Nagyon sok telefonom volt e gyártótól,de már nem vonzó számomra. -
ginola
addikt
válasz
Viktor0610 #10913 üzenetére
Köszönöm.
A nyitás sajnos nem jön össze, sztem ez volt az utolsó Xiaomi telefonom... -
-
ginola
addikt
Amennyiben saját magam rakom fel a legfrissebb romot, vagyis letöltöttem betallóztam, utána ugyanúgy frissül majd ota-n?
-
paolinho
őstag
válasz
ginola #10898 üzenetére
Hát én ezt rohadtul nem értem. Decemberben a hagyományos módszerrel simán sikerült egy Xiaomi 13T-t nyitnom, igaz MIUI14 volt rajta. 15 napot kellett várni, de utána nem volt gond. Most mi az oka annak, hogy ez így nem működik?
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz
Viktor0610 #10908 üzenetére
A Bluemail működik rendben.A gondom az, hogy van program ami automatikusan emailt küld. És mindezt az alapértelmezettel.
De ez a cast dolog is rohadtul idegesít, én igen sokat használom, és minden eszközzel megy, csak a ezzel a telefonnal nem.
-
-
mjani1172
addikt
Van két problémámhátha van ötlet.
1. nem megy a képernyőmegosztás,(home, fotó) bármit csinálok.Egyszerűen egy fekete kép látható a tv-n majd jelzi pár másodperc múlva hogy "visszaállt." De a Youtube átmegy.
2. A gmailt- váltanám a Bluemaillel, de nem tudom alapértelmezetté tenni.Hiába törlöm , megszüntetem az alapértelmezését az alkalmazásoknál, jelzi hogy nem alapértelmezett de mikor az alapértelmezett alkalmazások felől nézem,ott már a gmail az alapértelmezett és nem is jelenik meg más, csak a Gmail így hozzáadni sem tudok semmi más alkalmazást. -
kicsirobi
tag
Sziasztok .
Valamilyen úton módon elő lehet hozni az AI dynamic wallpapert 14 T Pron?
Elég zavaró, hogy rajta kéne lenni a telefonon , de valami korlátozza.Playstation 5, Miskolc, Spartan Race, Xiaomi 14T Pro Garmin Fenix 6x Pro
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #10901 üzenetére
Másik 2 téma:
1.) Ha 5x5 kiosztásra ("sűrű") állítom az ikonrendszert, akkor olyan hangyalábnyi lesz minden, még a widgetek szövegmérete is, hogy szemüveget kellene csináltassak.Felmerült bennem, hogy ezt a HyperOS 2.0.1 alatt más is tapasztalja vajon vagy a készülékem okán lehet (Xiaomi 14)... Kiprobáltam egy 14T Pro-val egymás mellett, és bár a kijelző ha csekély mérettel is, de nagyobb, mint a sima 14, DE az ikon mérettel valamit nagyon elbaltáztak.
Vagy eddig azért volt jó számomra is, mert Xiaomi.EU ROM-okon voltam, és a gyáriban ennyire gatyán műxik?
2.) Az owner info sincs gyári rendszeren? Egyedül a képernyőzárra tudom kiírni, de oda is csak röviden, a nevem vagy accountom, de az AOD-re már nincs ilyen lehetőség. Vagy csak én nem találok?
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz
Intruder2k5 #10899 üzenetére
A gesztusvezérlés hiánya miatt.
Ha tudtam volna nyitni, ment volna rá a xiaomi.eu Rom. -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #10891 üzenetére
És még egy érdekesség,a min korrigálni szeretnék.
Miért nem úgy jeleníti meg a készülékem nevét az egyes appokban, mint pl. Spotify, vagy akár az i.mi.com weboldalon, aminképpen elneveztem (Pl.: Sanyi 56), hanem kóddal: 23127PN0CG~Xiaomi 14?
Ilyet még nem láttam, hogy így működne.