Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kicsit alakítanék a gépparkon itthon, mert a dízelt a home office mellett már egyáltalán nem használjuk ki (Audi A3 2008/10 2.0 CR TDI Sportback), a Peugeot meg már öregecske (307 2002, 1.6 benzin, 3 ajtó). Igazából szeretjük mindkettőt, viszont ha az Audi-n romlik el valami, az nagyon szokott fájni, a Peugeot-nál pedig elérkeztünk abba a korba, ahol az értéke nem indokolja a szememben az esetleges felújítási költségeket.

    Mindenki a Suzuki-t ajánlja, mondván hogy eléggé megbízhatóak, olcsó a fenntartásuk, és nem ennének annyival többet se a mostaniaknál, hogy megérezzük (évi max 12ezer km-t megyünk a két kocsival összesen, az Audi 6 litert, a Peugeot 8at eszik átlagban).

    Ha optimistán számolok, és sikerül a kettőt 2-2.2 millió körül eladnom, akkor ebből az összegből kellene kb azonnal egyet, majd max 1-2 hónapon belül mégegyet venni (próbáltuk az egy autót, többnyire megoldható volt, viszont amikor nem, akkor nagyon tudott fájni).

    Modellek és évjárat tekintetén bajban vagyok, eddig tapasztalatom csak egy kombi Lianával volt (fateromé volt, kanyarban billegett, sokat evett és rohadt), illetve egy 2019es 1.4 turbo Vitarával (szintén fateromé, de az ára miatt nem opció). Néztem a vasaló Swiftet (arról kb csak jókat írnak, cserébe pici a csomagtere), az Ignist (erről vegyesek a vélemények), illetve az SX4-et is (ez is vegyes), sőt még a WagonR+-t is (itt félek kicsit a biztonság végett). Méret téren én szeretem a kisautókat, viszont jó lenne elférni 2 felnőttel és egy babával.

    Szerintetek lenne értelme a cseréknek? Ha igen, milyen modelleket nézzek helyettük?

Új hozzászólás Aktív témák