Új hozzászólás Aktív témák

  • süti5

    őstag

    válasz divot #5251 üzenetére

    Én nem próbáltam ki a panda 100 hp-t de erősen gondolkodtam rajta anno, lévén már volt fiatom és nagyon meg voltam vele elégedve, és a totalcar pl. fantasztikusakat írt hogy milyen kis lendületes stabil kisautó és sztem vagányul néz ki.
    Jól oldották meg ezzek a 6 fokozattal, ugyanazt játszották el, mint anno a régi punto I. 6 speed-del, ott még kevesebb volt a motorerő, és jól elosztották pörgősre a fokozatokat és élmény volt vele vezetni.
    Viszont!
    1. ránézek a pandára, nekem ne mondja senki, hogy stabilabb mint a swift sport, pl. egy porsche cayenne-t is hiába csinálnak meg full jó futóművel, a magas súlypont az magas súlypont marad futómű meg elektronika ide vagy oda. Szóval magasabb építésű a panda, meg nekem kissé keskenyke.

    2. A motorerő. 25 lóerő plusz az iszonyat sokat jelent nem 0-100-nál hanem afelett. Múltkor tapasztaltam meg ezt vidéki vezetésnél mikor egy buzi mazda6 elkezdte tolni mikor előztem éppen, mondván gondolom nehogymá egy suzuki előzze meg, előtte 60-nal ment külterületen....hát gyerekek, megizzadtam, és már értem, miért. Gondolom 2 literes lehetett, és hiába verem meg 0-100-ra, 100 felett a tömeg már kevésbé számít, ha pörgeted, nyomaték semennyire, lóerő az elsődleges, az meg neki 143 vagy mennyi volt.... Szóval a 100 hp meg a sport swift között van +25le.

    3. A felszereltség. Hasonlítsd egyszer össze a kettő felszereltségét, ég és föld. 17-es alukerekek, digit klíma, 8 légzsák, amit 6-nak írnak, ülésfűtés, sportülések stb.

    4. Megbízhatóság. Jobban bízom a suzukiban, ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák