- Diablo IV
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2 - A fejlesztők reagáltak a kiszivárgott játékra
- Marvel Snap
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Napokon belül érkezik a Greyhill Incident
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Hogwarts Legacy teszt
- Konzol Screenshot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
MODERÁTOR
A PHP, bővebben ''PHP: Hypertext Preprocessor'' egy széles körben használt, nyílt forráskódú, általános célú programozási nyelv, különösen jó web-fejlesztés támogatással, és HTML-be ágyazási képességekkel. A szintakszisa a C, Java és Perl nyelvekre épül, könnyen megtanulható. A nyelv fő célja lehetőséget teremteni dinamikusan generált weboldalak gyors készítésére, de a PHP ennél sokkal többre is képes.Megalkotója Rasmus Lerdorf. Mára azonban egy egész csapat foglalkozik a nyelvvel.
A nyelvvel kapcsolatban említenék néhány magyar nyelvű kiadványt:
PHP zsebkönyv [link]
Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt [link]
Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt [link]
PHP Haladóknak - Fekete Könyv [link]
Bevezetés a PHP5 programozásába [link]
PHP fejlesztés felsőfokon [link]
PHP kézikönyv: [link]
Előzmények:
PHP kérdések - Archívum I.: [link]
PHP kérdések - Archívum II.: [link]
Kapcsolodó topikok:
Apache: [link] [link]
Mysql: [link] [link]
/szicsu/Com'è diverso il mondo visto da qui
-
tkazmer
addikt
Na leszek én az első:
Van egy tömböm, amiben megvan több file neve. A kérdésem az, hogy meg lehet e azt oldani, hogy a fájlokat egyetlen rar file-ként le lehessen tölteni.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
VladimirR
nagyúr
exec-cel be-rar-olod oket, majd azt a file-t kuldod ki a kliens-nek
szerk.: mire volt jo torolni szucsi topic-jat, majd bemasolni beture ponosan ugyanazt a kezdohsz-t?
jo, jo, hogy elsosorban modok nyitjak az uj topic-ot, de ne essetek mar tulzasba, _az_ a szabalyozas az elsozos hulyegyerekek ellen lett kitalalva, itt meg egy korrekt (velhetoen az, mert valtoztatas nelkul lett ide atmasolva) nyito-post volt
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Milyen paranccsal lehet beolvasni egy txt fájlegész tartalmát?
Az fgets csak 1 sort olvas be.Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
-
SlashMate
csendes tag
Én annak idején ilyesmivel próbálkoztam:
$base=''file.txt'';
if ($fa=fopen($base, ''r''))
{
$string=fread($fa, filesize($base));
fclose($fa);
}
else {
echo ''nem sikerult megnyitni a fájlt<br>'';
}
a $string-el pedig tudsz műveleteket végezni
Remélem segítettem
[Szerkesztve]Olyan nincs, hogy valami nem sörbontó.
-
DeltaPower
őstag
válasz
Tele von Zsinór #18 üzenetére
nálam ez így műxik:
$tartalom=join('', readfile('file.txt'));
//...
echo ($tartalom);
(mod) dupla idézőjelet nem szeresse a PH motor?
[Szerkesztve]"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Rolly
veterán
$f = implode('''',file(''fájl neve''));
ebben az esetben a fájl neve-vel jelölt fájjl tartalma a $f-ben lesz, amit echo val lehet kiküldeni -
VladimirR
nagyúr
válasz
DeltaPower #22 üzenetére
itt a hatodik: apt-get install php5
-
DeltaPower
őstag
válasz
DeltaPower #20 üzenetére
elírtam... ehelyett:
$tartalom=join('', readfile('file.txt'));
ez kell:
$tartalom=join('', file('file.txt'));
(mod)Vladimir: az se egy rossz megoldás
[Szerkesztve]"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
sirtomi
tag
Nekem egy jpGraph kérdésem lenne!
Ezt a hibár kapom:
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: in C:\...\php\jpgraph\jpgraph.php on line 235
class JpGraphError {
function Install($aErrObject) {
GLOBAL $__jpg_err;
$__jpg_err = $aErrObject;
}
function Raise($aMsg,$aHalt=true){
GLOBAL $__jpg_err;
235: $tmp = new $__jpg_err;
$tmp->Raise($aMsg,$aHalt);
}
}
Teszt szerveren tökéletesen működik a grafikon generálása, de az éles szerveren már ez a hibaüzenet fogad. Eddig semmi megoldást nem találtam.Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
Tippcsi10
tag
hy
van egy main.php-m ebben van a fejléc,logo,menü,lábléc + a tartalom helyén ez:
<?php
if (file_exists($_GET['id'.''.html''))
{include ($_GET['id'.''.html'');}
else
{include (''error.html'');}
?>
a menüben vannak a megfelelő linkek, müködik is az oldal,de én azt szeretném ha egy menüpontra kattintok akkor annak változzon meg a szine
ugye css-el simán megy is,csak most ugye a main.php-ban van a menü és itt csak egy menüpontot tudok aktivként beállitani, ezért kellene valami más megoldás
remélem érthető voltam
köszi -
Cartman002
aktív tag
válasz
Tippcsi10 #27 üzenetére
Szerintem a menüt PHP-val hoz létre.
Bepakolod a menüelemeket egy tömbbe ilyesmi formában
$menu[fooldal] = 'Főoldal';
$menu[reg] = 'Regisztráció';
Utána egy foreach($menu AS $key => $data) ciklussal kiíratod a menüt és ellenőrzöd, hogy a $key == $_GET[id]
Ha igaz akkor print '<a href=''#'' class=''aktiv_menu''></a>';
Ha hamis akkor meg print '<a href=''#''></a>';
Ha jól értelmeztem a kérdésedet, akkor valami ilyesmit kell létrehoznod.
Sok sikert hozzá -
szicsu
őstag
Hi!
Lenne egy igen alap kérdésem:
Miért van az, hogy ha készittek egy táblát (mysql) majd php-val adatokat veszek fel bele (nem formmal hanem sql-el) akkor az ő,ű ? jel lesz. DE ha phpmydmin segítségével veszem fel aza adatokat akkor ott már minden rendben.
mit rontok el?''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
Tippcsi10
tag
válasz
Cartman002 #29 üzenetére
igen,azt hiszem ez kell nekem
mostmár csak meg kell valósitani
köszi szépen -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #32 üzenetére
ezek megvoltak mind csak valamiért a mysql automatikusan átkovertálja a latin1 re mindent
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
szicsu
őstag
válasz
VladimirR #34 üzenetére
csak úgy hajlandó működni, hogy a db_con után beszúrok két lekérdezést
mysql_query(''SET NAMES LATIN2'');
mysql_query(''SET COLLATION_CONNECTION=LATIN2_GENERAL_CI'');
És csak utána mehet a többi
mysql_query(''insert into txt (txt) values('Árvíztűrő tükörfúrógép')'');''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
SlashMate
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem: PHP-ban szeretnék írni egy BBCode t HTML kódot. Az egyszerűbbek pl [ b] már megvannak de a színezést és a mézetezést nem tudom megcsinálni. Valaki segítene, hogy ''mivel lehet kihagyni'' a pl szín/szám helyét? és mivel lenne jobb? str_replace() vagy preg_replace(); ?
A választ előre is köszeeOlyan nincs, hogy valami nem sörbontó.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
SlashMate #39 üzenetére
Pedig igaza van. Mondhatjuk neked, hogy az url csere egyszerűen így néz ki:
ebből: #\[url=(.+?)\](.+?)\[/url\]#is
ez: <a href=''\\1''>\\2</a>
de ezt nem fogod érteni, nem fogod tudni használni később sem. Ráadásul ez még elég unsafe is, de a bonyolultabbat még ennyire sem értenéd. Gugliban ha rákeresel a regexp kifejezésre, sok hasznos doksit fogsz találni.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Csóró egyszerű kérdés
:
egy string hosszát milyen parancs adja vissza?Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy Flash-ből (Unicode) kapok a php-ba egy szöveget, és ezt elküldöm e-mail-ben, és az ő és ű betűk helyén ? lesz. A többi ékezetes betű az ok.
A php fájl UTF-8 típusú,
tartalmazza ezt is:
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2''> ,
és a küldésnél használom az utf8_decode() függvényt:
@mail($mailcim, utf8_decode($targy), utf8_decode($arajanlat))
Ennek ellenére a kapott mail-ben nem jeleníti meg az ő és ű betüket. Mit lehet még tenni? -
tildy
nagyúr
Újabb elakadás, már fél napja tökölök rajta.
Adott egy kép, amelyen kb max . 8-10 szín szerepel (illetve ennek 1-2 árnyalata, ami szabad szemmel nem vagy nehezen látszik, viszont ha lekérem a kódját akkor megkapom, hogy van egy kis eltérés. ). Olyan képet képzeljetek el, mintha ilyen festékpacák lennének.
Ezen a képen egy adott helyzetű pontot, illetve r sugarú környezetben még 8 pontot vizsgálok, ebből szeretném megmondani, melyik pacában van az adott pont, illetve esetleg melyik paca vana közelben (ha aaz a másik paca beleesik az r sugarú körbe).
Nos a pontokat le tudtam kérdezni.
Viszont mivel a pacák nem teljesen homogének (apró eltérések lehetnek színben egy pacán belül ) , ezért azt kéne megoldanom, hogy megmondom, hogy melyik paca színéhez áll a legközelebb a pont színe.
Pl.
Itt van 9 pont:
#9cd9aa
#9cd9aa
#9cd9aa
#9cd9aa
#9bd9a9
#9bd9a9
#9cd9aa
#9bd9a9
#9cd9aa
Ez nagyjából egy almazöld színhez áll legközelebb, de mint látható apró eltérések vannak.
Egy másik 9 pont:
#fae8e4
#eb9d9d
#fdc68f
#fdc68f
#eb9c9c
#fdc68f
#fdc68f
#eb9c9c
#eb9d9d
Ebből 5 pirosasabb színű, 4 narancsosabb színű.
Szóval a kérdéseim:
- hogy tudok /érdemes megadni színtartományt /palettát, hogy meg tudjam mondani hol van az adott pont, és milyen szín van r sugarú környezetében ?
-imagecolorstotal miért 0-t ad vissza ?
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
cucka
addikt
- hogy tudok /érdemes megadni színtartományt /palettát, hogy meg tudjam mondani hol van az adott pont, és milyen szín van r sugarú környezetében ?
egy adott színnek megfeleltethetsz egy pontot egy 3 dimenziós, 256 oldalhosszú kockában. a színtartomány az az adott pont körüli gömb, amelynek sugara határozza meg a színtartományod ''szélességét''. innen remélhetőleg világos, hogy két szín ''különbsége'' 2 pont távolsága ebben a kockában.
-imagecolorstotal miért 0-t ad vissza ? - php manual-ban írja, hogy true color képekre nullát ad vissza.
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
Hali!
Tegnap megismerkedtem a tinyMCE-vel, és tetszik meg minden, csak épp azt nem találom hol lehetne megváltoztatni a szélességét:S vki tudja hol lehet? mert ugyan kerestem a fájlaiban de nem igazán találtamwww.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE65Q80B 4K SMART Q-LED 2023 PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (UE75U7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (QE85Q60AAUXXN) 215CM Q-LED SMART ! PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (QE75QN91BATXXH) 190CM NEO Q-LED SMART 2023 PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (QE65S95BATXXN) 165CM 4K OLED SMART ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest