Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    2018 február havi S-Crossom becseréltem egy hybridre. A "régiben" közel 60 ezer km volt és mindössze 300 ezret buktam rajta. GL+ mindkettő AllGrippel.

    Eddigi tapasztalatok (az újba sikerült eddig 110km-t beletenni): A beltér változatlan, viszont az ülések sokkal feszesebben tartanak. Nagyon úgy tűnik, hogy két év alatt sikerült kiülni az előző kocsim üléseit, ami egyébként nem tűnt fel, csak amikor beültem az újba.

    Az egyetlen új extra az előttem lévő kocsit intelligensen követni tudó tempomat, emiatt kicsit variáltak a gombokon a kormányon. Számomra felejtős.

    A telefonkihangosító most már kiírja a teljes beírt nevet a kijelzőre a telefonkönyvemből. pl Kovács Jóska Gumis eddig úgy jelent meg, ha hívott, hogy "Kovács Gumis". Apróság, de kényelmesebb, ha sok hasonló nevű ismerősöd van.

    A kocsi hangja induláskor, mikor rásegít az elektromotort egyértelműen fickósabb. A start-stop rendszert is ugye az elektromotor működteti, gyakorlatilag észrevehetetlen a motorindítás. Szerintem a másodperc törtrésze alatt beröffenti és nincs "indítózás" sem. A teljesítményről nem tudok nyilatkozni érthető okok miatt (110km), viszont gyengébbnek nem tűnik. Városban talán kicsit nyomatékosabb. Ha menetben elengedem a gázt, ikon jelzi a visszatöltést. 100-nál 2000-et forog.

    Leállításkor kiírja, hogy a start-stop rendszerrel mennyi másodpercet/percet állt a kocsi és ezzel mennyi üzemanyagot spóroltam mililiterben. :DDD

    A váltója nálam egyértelműen jobb, mint a réginek volt. Annak a rükverc néha akadozott, illetve átvételkor a 4.-et nehezen vette, de ez utólag teljesen megszűnt, a hátramenet szórakozott 10-ből 2x kb. Az új autónak a váltója mint a vaj a legelső indulással kezdve.

    Ha már váltás, a következő fokot sokkal hamarabb kéri a kijelző megjelenő nyíl. Szerintem túlságosan korán is, ha követném az iránymutatást, akkor 1000 körül járnék a kocsival mindig, ami azért szerintem nem tenne jót neki.

    A kocsi alapból gumiszőnyeg garnitúrával jött, ez kellemes meglepetés volt. A gumiszőnyegek alatt ott voltak a sima szőnyegek is.

    Nem vagyok 100%-ban biztos benne, de szerintem az óra eltűnt a kormány mögül és csak a középkonzolon van. Ezzel sincs gondom, mivel a régi kocsimban valamiért a kormány mögötti óra folyamatosan késett, így más időt mutatott a GPS-es középkonzolon lévővel. Többször utánállítottam, de semmi. Szóval nekem ez pozitívum (ha jól emlékszem, hogy eltűnt :D ).

    Nagyjából ennyi egyelőre...

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák