- Akciófigyelő: Ingyenes a Cook, Serve, Delicious! 3?! az Epic Games Store-ban
- Hosszabb bemutatót kapott a FIFA 23, amelyben a játék részleteit láthatjuk
- Akciófigyelő: Humble Resident Evil Decades of Horror Bundle (PC)
- Premier dátumot kapott a Sonic The Hedgehog 3 mozifilm
- Mit várhatunk az új Saints Row-tól?
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Új Swiftel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A felszereltség ezeknél fix, vagy vannak összevissza kombinálva?
Azért kérdezem, mert a weboldal alapján a 2WD manuális változatnál csak a GLX felszereltséghez írja szériaként a hátul is elektromos ablakot.
Viszont a használtautón ha beállítom, hogy 2021-es Swift és legyen hátul is elektromos ablak, akkor kidob GL felszereltségűeket is: [link]
Mondjuk ugyanaz a szalon az összes ilyen, szóval lehet elírás. De van ilyen, hogy GL, és van hátul is elektromos ablak?
-
Gyöször
aktív tag
válasz
galaxys80 #53089 üzenetére
Most kutyafuttában megnyomtam, kattan ez is de tényleg nem volt időm foglalkozni vele, nem néztem meg lámpával se, de mintha a főhengert nyomó "tüske" csapszegje kattanna a fékpedálban, ahogy a rugó hátrahúzza a pedált.
De nem mikrokapcsoló hangnak tűnik. Ha letörik a fékpedál, átdobom az anyósülés elébe majd jó lesz valamire alapon :-)))Megtörtént eset, csak nem fékkel hanem a markolóm nagygém emelő karja maradt a kezemben :-) félredobtam és folytattam volna a munkát, akkor szakadtam a röhögéstől mikor visszanéztem videón. :-)
-
Chereiose
addikt
válasz
Qtya123 #53090 üzenetére
Fixek a felszereltségek, a használtautós beállítás az olyan, hogy sok kereskedő bepipál kb mindent, ami csak a glx-hez van és a GL-hez is feltünteti, úgy tudom elektromos ablak hátul csak a glx-ben van, vitara és scrossban meg gl+ tól. Alap swiftben szerintem a bőrkormány, manuális klíma és tempomat meg ledes fények járnak alapból.
-
xmad
senior tag
válasz
tboldi #53084 üzenetére
így van, nem jelentettem ki hogy hibátlan lenne
inkább csak azt mondom, hogy most még az. illetve 2 ismerösömnek van ugyanilyen, ők most 2 év elteltével járnak 106 ezer km nél és még no problem. ha ebből indulok ki akkor már 3x jobb mint a swift mert nem volt se lendkerék se kuplung, se kormánymű se futómü probléma.
nem mondom hogy nálam is így lesz, de majd idővel be tudok számolni róla hogy valójában milyen.ami jelenleg tény, hogy 30 ezer km alatt a suzukival rengeteget voltam szervizben.
egyébként Ford Fiestát vettem.
részletekbe most nem megyek bele ami az autót illeti de ha van kérdés szívesen válaszolok
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz
Qtya123 #53094 üzenetére
Hát ennyi pénzért szerintem manapság egy gyártó sem ad hátul elektromos ablakot
Bár szerintem oda igazából mindegy is, ha nem ül ott gyakran senki akkor sűrűn nem fogod lehúzni. Az más kérdés, hogy ez a swift is amikor megjelent anno az alap, akkor 3,15m Ft volt, most meg már 4,2 az alap.
-
Qtya123
őstag
válasz
Chereiose #53095 üzenetére
Az tény, hogy nem a legtöbbet használt dolog, csak eléggé alapnak tűnik.
Na igen, ezzel a 4.2 alapárral van a baj. 3.2 az egy tuti vétel volt, szüleim anno vettek is egyet. Viszont a 4.2-vel már lőtávolban van az új Yaris is 4.5-ért Comfort felszereltséggel (elektromos emelő ugyanúgy nincs hátul), ami több felszereltséget ad.
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
Nem akarok kukacoskodni de ha valakinek problémája van az autójával az nem szokott vele dicsekedni....
Nálad a problémákat nem tudták orvosolni ezek szerint, amin nagyon csodálkozom.
Legfőképp a Swift-en, amit ugye eredendően Japánban szerelnek össze.
Te lettél a kivétel, aki erősíti a szabályt, hogy egy megbízhatónak tartott típus is lehet selejtesen összerakott. -
xmad
senior tag
válasz
csaba1203 #53097 üzenetére
ez nem selejtesen össze rakott hanem gyenge minőségü alkatrészek. és nem kivétel vagyok, nyilván nem vagy benne abban a swiftes FB csoportban különben olvashatnád, hogy hányan szívnak a kormánymű és a kuplung lendkerék problémákkal
és nagyrészben szarik rá a szerviz. enyémben második alkalommal lendkereket is cseréltek. elvileg azzal már jó. de csak elvileg. nem a japán összeszereléssel van a gond hanem a gyenge minőségü alkatrészekkel..
mindegy. nekem csalódás.
az elözö széria sokkal faszább volt.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Na ezeknek a dolgoknak majd utána olvasok. Nem hangzik túl jól. Szülök Swiftje most 1 éves, de nem sok km van benne (8.000), egyelőre nincs gondjuk vele.
Én azon agyalok, hogy legyen-e egy új Swift/Yaris, vagy kb ugyanilyen árkategóriában egy 4-5 év körüli Corolla/Auris.
[ Szerkesztve ]
-
xmad
senior tag
válasz
Qtya123 #53099 üzenetére
nálam 17.000km nél volt elöször kuplung csere. váltóharangal együtt. annak nem volt baja, de találkozott a szerviz olyannal akinél az is tönkre ment. van helyette módosított, kicserélték arra.
majd 25.000km nél újra kuplung csere ittmár lendkerékkel egybekötve mert a gyár is elismeri már hogy szar a lendkerék. abból is a második módosítás van. idővel kiderül hogy jó-e.. ennyit a japán minőségről.. futómű kopogásra azóta sincs megoldás még.. -
Chereiose
addikt
válasz
Qtya123 #53096 üzenetére
Yaris 4.5 ért? Én ősszel a kifutót láttam annyiért, az új 5 felett van és az full alap, annyi sincs benne mint a swiftben. Bármennyit is drágult a swift még így is a legjobb ár/értékben szerintem, fogyasztása meg annyi mint a hybrid yarisé, azért ezzel is számolj, mert a sima nem hybrid yaris tesztekben elég iszákos volt a jószág.
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz
Qtya123 #53103 üzenetére
Szerintem finanszírozással ennyik ezek. Jó autó eléggé ez a Fiesta, de szerintem jóval többet eszik, lomhább, nincs ledes fénye sem ami engem zavar ha már a suzukiban is van, na meg az értéktartása szerintem jobb lesz a swiftnek,azon felül tény, hogy belül sokkal jobb. Na meg ez a fiesta úgy rémlik 4 éve jött ki, lehet érdemes megvárni egy faceliftet.
-
Qtya123
őstag
válasz
Chereiose #53105 üzenetére
Na igen, én is attól tartok, hogy ezeket kp-ra nem ennyiért adják.
Azért majd futok egy kört mind Swift, mind Yaris vonalon. De erősödik a gyanúm, hogy nem ezek a számok lesznek, akkor meg inkább veszek egy 4-5 éves keveset futott Corollát.
Pedig de jó volt ez a Swift a 3.2-3.5 ársávban... -
-
xmad
senior tag
nekem KP-ra adták oda 4,75 ért. egyébként ha hitelre veszed vagy kp ra akkor 60.000 FT a külömbség a kettő között szóval az szinte semmi.
a fogyasztásról annyit tudok mondani, hogy most az 1300km átlaga nálam 5,1 liter..
a swiftemhez képest 4 decivel több.. na bumm.
a ledes nappali fényért valóban kár, az számomra is érthetetlen miért nem alap, a fényszóró viszont ledes.menetdinamika: a swift egy hajszálnyit fürgébbnek érzem, de ez köszönhető a 300kg val könnyebb önsúlynak,
viszont nincs nagy diffi mert a swift míg 4800 as fordulaton adja le a teljes nyomatékot a fiesta 3600-on.
normál körülmények között használva (2000-3500 fordulat környékén) több newton áll a rendelkezésre a fiestában, szóval így nagyjából ki van egyenlítve a dolog. de azért a swift egy kicsivel fürgébb én úgyérzem. ( hajszálnyival)[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz
Qtya123 #53103 üzenetére
Hát ezek alapján nem vennék yarist swift helyett. Amit a toyotánál látok: nagyobb tömeg, kisebb motor teljesítmény, 3 henger, talán még a felszereltség is alacsonyabb.
Én 2019 novemberében vettem a swiftet, valami 4,3 milla volt, de nem adnám új kocsiért úgy, hogy kevesebbet kapjak a pénzemért. Igaz, keveset ülök benne és még sokkal kevesebbet vezetem, de a csajom nem panaszkodik, szereti. 14 ezer km van most benne.Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!
-
Qtya123
őstag
Fogyasztás az nekem nem mérvadó. A jelenlegi városban 13-at, kint 10-et eszik, az az előtti meg 14-et evett városban, szóval nem azon fogok fennakadni, hogy az egyik 5.5-öt a másik meg 6-ot eszik. Mindegyik a levegővel megy kategória.
Főleg, hogy az évi futás nálunk kb 8.000 km maximum.
Na mindegy, majd meglátom. Fiestát nem akarok, én japánbérenc vagyok. Viszont az nem örömteli, hogy a kuplung nem a legtartósabb darab.
Swift mellett szólna, hogy új autó, Corolla mellett, hogy 400 kg-al több, gondolom egy balesetnél azért ez számít. Viszont 5 év után a Swift 5 éves lesz, a Corolla meg 10. Én meg nem vagyok egy nagy autócserélgető. 7 évnél kevesebb ideig egy autó se volt nálam.Viszont autószerelők számával sem akarom megtölteni a telefonkönyvem és én már nem annyira vágyom arra, hogy fetrengjek alatta, vagy könyékig benne legyek. 18-30 éves koromig buli volt, de azóta már az olajcserének is szájhúzva állok neki.
Nem mondom, hogy a Toyota 10 évesen egy vödör csavar lesz, de azért az időt nem lehet megerőszakolni. Meg ahogy látom minél újabb autók, annál kevesebb ideig hibamentesek, nem 15-20 évre vannak tervezve már. Aztán lehet csak túlmisztifikálom.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz
tboldi #53111 üzenetére
Már magam sem tudom mit akarok.
(Amúgy tényleg logikusnak tartom, hogy lassan mennie kell. Öreg már, nem akarom, hogy elinduljon a lejtőn és cserélgessek rajta mindent. Kiszolgálta már az idejét. Nagyon bejött, minőségi cucc, de a 300h-ért meg nem adok ~6 milliót 8-9 évesen)[ Szerkesztve ]
-
xmad
senior tag
válasz
Qtya123 #53110 üzenetére
alapvetően japánautós vagyok én is. szeretem..
de nem vagyok elfogult, egyszer kipróbáltam egy Fordot és azt mondtam, hogy ezzel tulajdonképpen nekem mi a bajom?!
nagyon is jó vezetni, futómű nagyon eltalált. váltó isteni a belseje sem Toi Toi klozet mint a legtöbb japán.. aztán így lett végül ez.
ettől függetlenül én ma is azt vallom, hogy benzin motorokban, elektronikai rendszer terén a japánok a legjobbak. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Qtya123 #53110 üzenetére
Én is a Swift-et nézegetem, úgy, hogy nekem Ford-om van most. A Milyen autót-ba valami kipróbálta az összes új kicsi autót szinte, és úgy emlékszem, hogy a Fiesta kényelmetlenebb, kisebb is volt szerinte, mint a Swift.
Nekem igazából a legfőbb bajom, hogy számítana, hogy hogy megy, és hát ez adatok szerint egyértelmű.
20 éves Focus még az autógyártás csúcsából lehet. (2000 +-pár év). Ha lenne vatta új, akkor meglenne a döntés. Ugyanezt nagyobb motorral, és akkor tudom, hogy 20 évig jó vagyok, nem kell szerelő meg sárga angyal telefonszáma.A Swift-re a panaszok elbizonytalanítanak. Használtan van bennük 60-80 ezer, lehet, hogy ezek jó példányok, vagy már a 3. kuplung szarakodik, és azért adnák el
-
xmad
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #53114 üzenetére
nekem csalódás. viszont volt 2011-2017 közötti szériából. azok jobbak sokkal.
az 1.1 -es fiesta se megy sokkal rosszabbúl ám. sőt..
vagy vegyél 1.0 ecoboostot.. a mostani már kinőtte a betegségeit. -
Moleman
addikt
válasz
[CS]Blade2 #53114 üzenetére
A 2011-2017 Swift tényleg nagyon kényelmes (csak egy aliexpresszes könyöklő kellett bele), a saját CX-5-öm után is jó beleülni.
A kuplung viszont ebben is a végét járja, az előző tulaj 32 ezer alatt el tudta intézni.
Egyelőre még csak egyes tiltás után kettesben csúszik, úgyhogy marad, amíg az asszony meg nem tanul rendesen vezetni, majd utána cseréljük.
-
simonjoe
senior tag
Megadta magát a Splash-ben a klíma. Hűtő és egy cső csere. A hűtő 50k, míg a cső 35. Plusz a töltés és a szerviz ára. Kassza cc. 150k!
Na, ez sem a régi olcsó fenntartható Suzuki.Joe
-
Chereiose
addikt
válasz
simonjoe #53117 üzenetére
Ugyanígy jártam a Polommal, 120k ráköltve, majd 3-4 hete elfüstölt a gáz, valszeg rossz már benne a ventillátor, a kompresszor és a berakott klímacső is ereszt, úgy hogy ezt már nem érné meg megcsináltatnom, 120k-t dobtam ki az ablakon. Szóval van mindennél rosszabb, de amúgy sem olcsó egy autóban sem a klímahűtő, a cső, a töltés, stb
-
AMD Power
titán
Kéne egy kis help. Komplett első féket kell majd cserélnem. Még nem vészes de pár hónap múlva kelleni fog. Ezekre kaptam ajánlatot.
első féktárcsa/db
maxgeaR 8500
bosch 18352-40%=11000
TRW 22000-40%=13200
delphi 18500-40%=11100
textar 24185-40%=14500
ferodo 23500-40%=14100
blue print 10000,-
első fékbetét/garnnipparts13578-40%=8150
textar 25270-40%=15160
ferodo 32085-40%=19250
jakoparts 11200-40%=6720
brembo 24400-40%=14640
TRW 30218-40%=18130
maxgear 9000,
meyle 9200,
ate 17500,-
Első körben egy Bosch + Brembo kombóra gondoltam.
Szerintetek?Suzuki SX4 1.5 VVT , Xbox Series X , Samsung A52 5G.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
2 hónapja vásároltam egy 2015-ös 1.6 S-cross-t. Főleg a telekjárat miatt választottam nagyobb kerekű SUV-ot, Nógrád megye rossz minőségű, kátyús útjaira. Még a gyári continental gumi van rajta 205/50 R17 méretben, de ősszel tervezem, hogy egyrészt átállok négyévszakos gumira, másrészt a fenti utak miatt kicsit ballonosítanék a kerekeken, 205/60 R16-ra gondoltam.
Mit gondoltok az ötletről?[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
tboldi #53120 üzenetére
Ha csaktőttenikő , akkor tőttsed fel testvérem és talán beszélhetünk róla ha más baja nincs...
Ezt sosem értettem hogy miért kajálja be mindenki... amit csak tölteni kell arra egy 10esért rátöltenek akár az utcán is, ez a neppernek megéri, mert rögtön kiírhatja hogy "jéghideg klíma!!!". Imádom amikor egységsugarú állampógár elmegy autót venni, igaz fingja nincsen róla mennyibe kerül hozzá egy szett fékbetét vagy egy garnitúra gumi, de elhiszi hogy majd átveri a neppert aki 20 éve ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Socket AM4
- beszámítOK! sony PS5 - 825gb - Blu-ray ! 2 joyyal +2 játékkal - garanciával, dobozában
- GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING 3X OC 8GB GDDR6 GV-N207SGAMING OC-8GD
- LG 32GP850-B 2k Gamer Monitor! 32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/HDR400/
- Polk Audio TL1700
Állásajánlatok
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest