Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem egy másfél éves wagonr+ om van, nyáron vettem 1.6-ér. GLX felszereltség, klímán kívül minden van.
Lehet hogy egy ilyennel jobban járnál, mert olcsóbb mint az ignis, belülről ugyanakkora, pakolni meg jobban lehet bele (ha lehajtod az üléseket, egy köbméter kocka alakú raktér)
Annyival jobb az ignis, hogy ez 2003-as és még a gyengébik 16 szelepes motorral van (76Le), az ignis pedig 93 lovas.
Én nagyon meg vagyok elégedve, megbízható meg minden. Annyi gáz van csak, hogy én főleg autópályán használom és 140-nél simán bekap 10 litert. Lehet hogy ez javul valamivel a változó szelepvezérlésű motoroknál (Ignis), de erről a suzukinál lenne érdemes érdeklődni!cryptot vennék kp-ért és minden termékemért elfogadom
-
a_tesz
Korrektor
gondolom ez aztán nagyon fog számítani neki...
egyébként én ajánlanám a suzukit feltétel nélkül, negyedik éve swiftet hajt a család. igaz, hogy előtte négyütemű trabantunk volt 9 évig, és azért van egy kis különbség a swift meg a trabi között a suzi javára. mostanában gondolkoztunk, hogy a swiftet le kéne cserélni egy ignisre, de nem kaptunk jó ajánlatot a swiftért, ezért inkább megvárjuk az új swiftet, hátha.
most nézem csak, a héten frissült az árlista a suzukinál, volt egy kis árkorrekció, hát ami azt illeti, rájuk is fért. a wagonr+ egyébként december végén kikerült a gyártásból, szóval lehetséges, hogy egy-két hónapon belül a maradék autókat elakciózzák.スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
joey7
őstag
szive-joga mindenkinek,h mit vesz,de sztem mindenképpen érdemes körülnézni,főleg ebben az esetben,ha kevés a zseton.
az a baj,h úgy gondolkonak sokan,h suzukit tök jó áron extrahegyekkel,kedvezmények tömkelegével lehet venni,az ezeréves wartyogót csillagászati áron beszámítják,mi kellhet még? csakhogy a részletekben van elásva a kutya.kiderül,h az olcsó nem is olyan olcsó,kényelmetlenek az ülések,stb... Én azt mondom alaposan szét kell nézni vásárlás előtt,tájékozódni,mert nem mindig a legolcsóbb a kifizetődő hosszútávon...
A Renault-t inkább hagyjuk; az egyik legtöbb problémával rendelkező autómárka.
A Skoda ellenben jó választás lehet.Akárcsak a Chevrolettek(Daewoo) -
a_tesz
Korrektor
785 az 5ajtós 1.3mas. de lényegtelen. az ignis már simán autószámba vehető, csak ugye a szokásos hozzáállás: suzuki=swift, ammeg szar meg ripityára törik...na de ez van
szerk: aesir: aki teljes biztonságot akar az haljon meg, ott már elég kevés baj érheti... a tank se jó, mert mi van, ha kilőnek?
[Szerkesztve]スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
-
Robi_73
őstag
Én WR+ vennék a helyedben. Sokkal kiforrottabb,tágasabb és kevesebb probléma van vele. Mondjuk az Ignis talán szebb,de a Wagon praktikusabb. Csomagtere mind a kettőnek kicsi, de kb egyforma. Az Ignis csomagtatója alacsonyabb, de mélyebb (babakocsi fektetve talán elfér), a Wagon csomagtartója magasabb, de nem annyira mély. A most forgalmazzott WR+-ok, amióta az Ignis (M13A) motorjával vannak szerelve, már kevesebbet fogyasztanak mint a régebbi (G13BB) motorral megáldott tipusok.
Robi73
-
rATdrAgOn
senior tag
Ooo... eladosorba kerult az oreg BX-em, 300k-ert viheto... most epp annyira meg van csinalva, hogy 1-2 evig tul sok baj nem lesz vele.
Nagy is, tagas is, kenyelmes is, jol fogyaszt, szinten nem is rohad, cserebe nem megy. Igaz 15 eves lesz aprilisban, de korahoz kepest jol tartja magat. ;)
Aztan, ha nagyon elfarad, be lehet szamittatni egy uj suziba.
Lehet gondolkodni. ;)
Najo, csak vicceltem. ;)A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
Vukocska
tag
Kedves topic nyito!
Ajanlom figyelmedbe: Bővebben: link
L110-t vagy L112-t Igaz valamivel tobb mint 2 milla, de viszont kapsz egy tagas csaladi autot, nagy csomagterrel es olcso fenntartassal.
Szemely szerint most egy 16 eves Ladat (2105 1.5turbo) hajtok amit meg egy 2.5 eves Ford Focusra se voltam hajlando cserelni es nincs az a penz amiert eladnam.
[Szerkesztve] -
badamoa
tag
Nekem Ignis 1.3-om van. Limitált modell - fekete. Mivel Swift-em volt nem lehet értelmesen- pénzkidobás nélkül másra váltani. Megvettem. Megszerettem. Lehet vele takarékosan jól haladni(7,5-8 liter/100km), ha nem hajtod 120-nál többel.) Full extrás 3 milláért.. Egyetlen bökkenő a merev hátsótengely, ami nagyon egyenetlen úton kellemetlenül ráz(hat). Persze ilyen úton nem is lehet száguldozni. Szerintem ennyi pénzért semmiféle új autót nem kapsz ilyen sok extrával. Én merem ajánlani. Akik meg nagyobbra-jobbra vágynak, azok nyissák ki a a bukszájulókat, mert szerintem lehet szorozni az árakat simán 1,5-2 vel... Valaki írta, hogy inkább 1-2 éves használt. Szerintem egészségére... Ő tudja.. Még egy jó tanács. Henry Ford mondotta: Legjobb autó az Új autó. Ez meg még szimpatikus is... Egyébként a részletfizetéssel sincs baj. Nézzetek máshol szét. A Suzuki meg állami segítséggel tud megfizethetően autóhoz juttatni.
Nincs más hátra - mint előre
-
rATdrAgOn
senior tag
En ha nagyfaluban beleszallok egy hasonloba a max megengedettel, qrvaanyazok mint a jegeso. Utana bamulom a muszerfalon folyamatosan a ''beszarsz'' lampat (STOP lampa). Ha 10-20km utan sem gyullad ki, akkor kibirta.A hidropneumatikus felfuggesztesnek sajat elete van, nem doglik meg egybol...
Igniccel viszont haraptam mar igy majdnem el a nyelvemet egy hasonlo godornel... kibirja az rezzenes nelkul, de rohadtul nagyot ut.Szoval, csak ovatosan, akkor nem lesz gaz, lurkoid is talan meg fognak tanulni beszelni. ;)
Talan ezert is lesz mindig hidros citromom... tok jo kis vas, ameddig mukodik, ha meg nem mukodik, az szivas
[Szerkesztve]A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
Goose-T
veterán
Azzal nem jársz rosszul. Tesómnak is Fabiaja van. Az előző Fabiajat szarrá törték: stoptáblás kereszteződésben 70-nel merőlegesen belehajtott (a stoptábla mögül) a bal első ajtóba (!) egy Toyota, a kocsi kitörte a futóművét a padkán majd egy házfalnak csapódott. Tesóm karcolás nélkül szállt ki belőle. Masszív kis autó. Vezettem én is párszor, nagyon faka - elektromos szervő, elektromos pedálok - mint egy videojáték.
Nem zörög benne semmi bő 2 év használat után sem, probléma még nem volt vele.
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
Goose-T
veterán
Mi ezen a vicces?
Elfelejtettem hozzáírni, hogy a második Fabiaját vezettem sokszor, az első nem volt meg sokáig. A lényeg az, hogy ha törődsz a gyermekeid biztonságával, akkor nem Suzukit veszel.
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
Goose-T
veterán
Egész jól gyorsulnak, dinamikusan lehet velük közlekedni. Ezt köszönhetik a 100Nm feletti nyomatékuknak (még az 1.2-es 3 hengeres is 106Nm). Emelkedőn, több személlyel is lehet vele pörgetés nélkül autózni. Dimbes-dombos környéken különösen jól jön a plusz nyomaték.
-
a_tesz
Korrektor
volt már törve? szerelő látta? gondolom ha hitelre akkor kereskedőtől jön... 3 és fél év alatt nem túl sok az 54000km, napi kb 25-30km...szerintem.
mondjuk arra készülj, hogy hamarosan műszakiztatni kell, az is kiadás tud lenni rendesen + majd a 60 000-es szervíz (mod: vagy mennyi a szervízperiódusa?)
[Szerkesztve]スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
a_tesz
Korrektor
oké, csak gondoltam, nehogy véletlenül kihagyjunk valamit, ami szóba jöhet egy használt autónál. Továbbá hogy állsz ahhoz a kérdéshez, hogy mire lejár a hitel, 10 éves lesz majdnem az autó? Mondjuk nem tudom, milyen konstrukciót ajánlottak a Suzukinál, ha ajánlottak egyáltalán valamit, de tudom, hogy nekünk adtak ilyen ötleteket, hogy akár 10 éves futamidőre is vehetnénk... Na mondom, majd biztos...
Esetleg valami szerelő ismerős? Elképzelhető, hogy észrevenne valamit (persze csak ha van baja a kocsinak, de remélem, a kocsi valós ''élettörténetét'' osztották meg veletek, mert hát ugye ebben a mai világban...)スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Szalma
őstag
(Jól fogsz járni vele! Jó vétel! Gratula a szerzéshez!
És egy jótanács: anyósülésre soha ne tegyél hátafordítós gyerekülést! Egy kikapcsolt légzsák is légzsák, pláne a kocsi legveszélyesebb részén. Mi azt tapasztaltuk, hogy ~10 perc alatt elalszanak az ekkora méretű lurkók. A hátsó ülésen... Akár egyedül is. A megszokás nagy úr.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Kellemes autózást! -
Goose-T
veterán
Csak úgy tájékoztatásképpen: Fabia kötelező szerviz ára általában 20-30 rugó között mozog. Mielőtt bárki kérdezősködne: nekem Skoda Feliciám van, kombi és meg vagyok vele elégedve. Egyszer összecsuktam vele egy Ignist.
3x annyi kár keletkezett benne, mint az enyémben.
Pedig nekem betört az egyik első lámpám is. De ne kezdjetek el ezen flamelni.
-
rATdrAgOn
senior tag
Hejho!
Jaja, amit most akcioznak Fabiaknal az a fapad verziora es az 1.2-es motorra vonatkozik.
Csaladunkban van egy ilyen, par extrat azert belerakattunk, igy 2.7-ben allt meg a gep (offkoz reszletre megy). Hugomnak tokeletes, en viszolygok tole.
Egyreszt: _harom_ hengeres 12 szelepes motor? Igaz, hogy 65 LE, de ha azt akarod, hogy menjen akkor meg ki kell taposni a belet. Fogyasztasa is igen viccesen alakul, hugom nem tudja 8 liter ala vinni a fogyit, ha en jarok vele (varosban kizarolag es tankolastol tankolasig) akkor mar sikerult 4,5l-t is elernem vele, igaz akkor csak az volt a cel, hogy a forgalom ritmusat tartsam (tehat semmi kigyorsitosdi, meg ilyesmi). Ha kicsit eroszakosabban bansz vele akkor varosban siman megvan a 8-8,5L.(Halkan jegyzem meg, hogy a sajat roncsom ugyanennyit eszik telen varosban).
Masreszt: belter? En szemelyszerint nem vagyok egy nagy ember, de annyira szuknek erzem a vezetoallast, hogy ihaj. Pl. mindig beverem a bal konyokomet az ajtoba, ha balra kell kanyarodniRaadasul, az ulesek ugyan nagyon jo tomesuek, jo az oldaltartasuk is, csak epp a futomo feszessege + a kemeny ules miatt egy ora utan ugy elkezd fajni a derekam, hogy akkor meg kell allnom. Szoval, tipikus nemet auto belso.
Ami viszont pozitivum: a fabia a legjobb a VW konszern Polo padlolemezre epulo vasai kozott - nemetebb auto, mint egy gyari VW. Jo a futomuve(legalabbis a Polohoz kepest szenzacios), viszonylag igenyes a belseje. A motorrol mar leirtam a tapasztalatokat, majd az ido eldonti.
No, szok szerencset!A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
Jam-Master J
aktív tag
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak:
Szerintem jó kocsi az Ignis...vedd meg, teljesen megbízható családi autód lesz, olyan, amihez sosem kell hozzányúlni.
Tapasztalat.
A Suzukik egyébként is sokkal megbízhatóbb autók az átlagnál, ez tény. A sok Suzukifikázó meg nem érdekel.J. - Annyit dolgozom, hogy az lassan már az ivás rovására megy...
-
HSNet
aktív tag
Fogysztásától ne félj, kollégámnak ugyanezzel a motorral szerelt 5 ajtósa van. Szereti neki taposni (érsd, a motor 4-4,5-as fordulatnál kezd húzni igazán, tehát nem is nagyon forgatja ez alatt) így jön ki a fogyastása max 7,5-8 literre, ha visszafogodtan hajtja, akkor 6,5 körül tud maradni városban is. A céges Octaviak meg kb 100.000 km után is egészen jó állapotban vannak (az egyiknek lett csak kitaposva a bele, az egy kicsit eszi az olajat), ha nagyon muszály, akkor sikerül 5,5 körüli fogyasztást mennem az 1.4-es 75 pacissal.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kerül a Sony kezébe a Cyberpunk 2077 fejlesztője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- FIFA 23
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- NVIDIA: az AI révén már bárki lehet programozó
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest