Új hozzászólás Aktív témák

  • dany27

    őstag

    Üdv!

    Van egy 2002es évjáratú 1.3 GLX-ünk ami egy pöttyet nagyon csipegeti az olajat.
    Hogy értsétek. Régebben még nem ette az olajat így annyira nem is nagyon nézegettük a szintet. De ez év nyár elején mondom ránézek háth és mikor kihúztam a nivó pálcát(már törlés után) azt vettem észre hogy ez kopp száraz! Pont jártam a szerelőnk fele mondom beugrok hozzá nézte és azt mondta h innét setovább most azonnal neki áll lecseréli,(vagy nagy mértékben rongálódhat a motor) mikor kiengedte döbbenetre allig volt benn kb 0,5-1L olaj. Mindezt 10000km alatt művelte!
    Jó olaj lecserélve Castrol TXT Softec 5W40. Ezek után folyamatosan néztem a szintet. CSökkent megint, beugrottam vettem még egy litert belőle amit szépen folyamatosan bele is kellet öntenem.
    Aztán pár hónap múlva elkezdett morogni egy kicsit a kocsi. Közben már megint a nivó pálca alsó 1/3ig ért az olaj.
    Elvittem alánézett háth és olyan szinten kivolt rohadva a dob hogy azt mondta ezt már nem tudja heggeszteni. Így kellet egy hátsó és egy középső is.(Mind2nél volt már heggesztve). Potom 24E+munka díjból megúsztam. Ekkor mondtam neki h ez nem kóser h töltöttem rá egy litert és már megint csak az alsó 1/3 ér csak kb bele. Erre kihuzza nézi és mondja micsoda iszen már semennyire nem ér bele. Kiengedte és kb megint ugyan annyi volt benne csak.Az előző csere óta kb 8-9E mentem vele. Nah jó van akko megint csere raktunk bele sűrűbbet(Castrol Magnatec 10W40). Ezzel megint ott tartok hogy ezt is "szereti" most már csak kb az alsó 1/4 ér bele!
    Az otóba kb 162.000km van most!
    Jah az tűnt fel hogy iszonyú kék füstöt köp olykor jellemzően akkor mikor hidegen indulok vele, de van mikor pl a lámpánál való induláskor is. Jah és random időkönként kigyulad a check engine lámpa. Majd gondol egyet van mikor egy nap múlva van mikor később s kialszik.
    Fogyasztása jó ha talpalom is rendesen(fordulat gyakran van 4-4,5E között) akkor sem eszik többet mint 6,5L.

    Más ilyesféle gondjai voltak e ezzel a szériával??

Új hozzászólás Aktív témák