Új hozzászólás Aktív témák

  • mouzrr

    őstag

    Sziasztok,

    július végén vásároltam egy 2006-os Swiftet, és tegnap előjött a Check Engine lámpa, P0420-as, katalizátor hatásfok gyenge hibakóddal. Vásárlás óta kb 3500-4000 km-t mentem az autóval, most 167k van benne, és felmerült néhány kérdésem:

    gondolom ez nem számít rejtett hibának, így javítási költséggel kapcsolatban nem sok esély van egyeztetni a kereskedéssel, ahonnan a kocsit vettem - annak ellenére, hogy független vizsgálatot is kifizettem a vétel előtt, ahol a katalizátor értékei jók voltak még az élő adatok szerint.

    Megpróbálok 100-as benzint tankolni és katalizátor tisztító adalékot beletenni (300 mL Liqui Molly), és pályán magas fordulaton meghajtani. Ha ettől javulna, a hibakód magától eltűnik, és elalszik a lámpa?

    Szeretnék venni OBD2 USB kábelt, hogy tudjam csatlakoztatni a gépemet és kiolvasni a hibakódo(ka)t, illetve megnézni az élő adatokat - tudnátok ajánlani boltot/terméket? :R

    Örülnék ha nem kellene katalizátort cserélni, mivel azt olvastam, hogy sok esetben az sem szünteti meg a hibajelenséget. Továbbá volt aki az oxigén szenzorokat is cserélte, EGR-t tisztított, MAF-szenzort cserélt, és ugyan úgy világított neki a lámpa.

    Mi a legjobb megoldás ebben az esetben? Eléggé zavaró lenne, ha együtt kéne élni a világító lámpával, hiszen ha egy másik meghibásodás előjönne, nem tudnék róla, mivel azt gondolnám hogy emiatt világít csak. :(

    szerk.
    voltam márkaszervizben is még pár hónapja, azt mondták nincs szoftverfrissítés az autóra (olvastam hogy az megoldhatja ezt a hibát).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák