Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz 2ozzmexy #63876 üzenetére

    "A magyraok nem tudnak autópályán közlekedni, ha tetszik ha nem, nyeljétek le a békát, jobb lesz mindenki napja. :R"

    Szerintem értem a jelenséget amire utalni próbálsz, de ezt nem lehet ennyire általánosítani.
    Az, hogy valaki nem ismeri fel a forgalmi szituációt, és random behúzza valaki elé a belsőbe nagyon nem egyenlő azzal, hogy valaki 110-es utazóval közlekedik.

    Egyrészt fogyasztás, amiről szó is volt: kisebb benzines, vagy alapvetően nem pályázásra kitalált autókkal rendszeresen látom hogy 110-es utazóra van beállva egymás után sok-sok autó. Ez az a sebesség ahol még értelmesen fogyaszt, de halad is, aránytalanul sokat enne 130-nál. De ez nem jelenti azt, hogy ne tudna körültekintően előzni, vagy 2-3-4 kamion előzése során felgyorsulni 130-140-ig, hogy biztonságosan befejezze az előzést mások jelentős feltartása nélkül.

    "az autópálya azért van hogy relatíve gyorsan és biztonságosan haladj rajta, éppen ezért is fizetős, mert különben nem nyernél vele semmit, ha kifizeted a pályamatricát akkor nem 1-2 lehajtót fogsz megtenni rajta."

    Amikor éves megyei matricát lehet venni 5k-ért, akkor egyrészt nem érv a drágasága, és nem érv az sem, hogy 1 vagy 100 lehajtót megyek.
    Azért közlekedünk autópályán, mert teljesen irracionális lenne 20 falun végigmenni, 30 lámpás kereszteződésben megállni, zebráknál gyalogost átengedni. Nem azért mert rettenetesen sietünk, hanem mert ez az ésszerű, hatékony, legkevésbé fárasztó mód. Nincs köztes célpontunk, és szeretnénk elkerülni a "helyi" forgalmat, gyalogosokat, bicikliseket, mezőgazdasági gépeket. Ahogy a "helyi" forgalomnak sincs szüksége az átmenőre :)

    Az érvelésed alapján az autópályán kétféle elfogadható viselkedés van:

    1) beállsz egy kamion mögé, és 85-90-nel szélárnyékban elmehetsz ameddig akarsz.
    2) 125 és 140 között közlekedsz a belsőben, és ha valaki nálad gyorsabban közelít, akkor amint lehetőséged van rá elengeded.

    Értem, hogy ez így kényelmes lenne neked, de attól még aki 110-zel közlekedik nem szükségszerűen idióta :)

    "... and I hope you have a great day!"

Új hozzászólás Aktív témák