Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    Hali!

    Suzuki swift 1.3 GLX 2001

    Még mindig ezzel az ékszíj visítással küzdök és próbálok rájönni mikor, miért és hogyan csinálja.

    1.Egyrészt nem állandó , tehát nem minden indításnál jelentkezik de 10-ből 9x igen.(talán időjárás függő)
    2.Mikor van ez a visító hang a gázadásra nem úgy reagál, tehát olyan érzés mint mikor jégen van a kerék. Nyomom a gázt de nem úgy megy és egyszer csak megindul. Nem annyira érezhető a dolog mint jégnél de az érzés hasonló, csak sokkal finomabban.
    3.Amikor gázt adok hangosabban visít(gondolom fordulatszám) amikor gáz nélkül engedem fel a kuplungot akkor elcsendesedik/megszűnik, majd ahogy nő a ford.szám előjön. Indítást követően 1-2percig csinálja kb. 1km majd megszűnik.
    4.Ezután ha csak pár km-t megyek(3-5km) majd újra indítok akkor már nincs folyamatos visítás(gondolom vmi bemelegszik) csak az önindítózást követő 1mp-ben egy nyekkenés és utána semmi.
    5. Ha több km-t megyek vele 5-10km akkor se indításkor, se semmikor nem jelentkezik már ez az ékszíjas visítás. Akkor jelentkezik ismét, ha áll a kocsi egy helyben 3-4órát.
    6. Azóta van ez mióta a vezérműszíj és az ékszíj is cserélve lett 100k km-nél. Egyszer visszavittem a szerelőhöz hogy így nem OK, akkor húzott még rajta, de csak 2hónapig volt jó(talán nyúlt a szíj azért jött elő megint?)
    7. Voltam, bent venni egy két dolgot egy autósboltban és rákérdeztem az eladóra hátha tud vmi okosat mondani...na a legokosabb ami elhangzott a szájából a "viszont látásra" volt, mivel azt mondta hogy ez ilyen mindegyik ilyen autónál ez így van mert a generátor visszafogja az ékszíjat és szokjam meg....hát bazeg én ezt nem fogom megszokni

    Szóval várom az ötleteket az újabb megtapasztalásokat követően. Én azt mondom csúszik a szíj, de nem tudom melyik.
    Szeretném érteni hogy most a generátor a ékszíjra vagy a vezérműszíjra van-e kötve?
    Vegyek gyári szíjat?
    Vegyek csúszásgátló spray-t?
    Nagyobb Ah-s aksi segít?

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák