Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tha_answer
őstag
válasz Qtya123 #31104 üzenetére
" lehetne akármekkora az átlagbér az országban, érdemi kínálatbővülés nélkül nem lesz olcsóbb az ingatlan. Nagyvárosokban a bővülés elsődleges oka fizikai, egyszerűen nincs elég telek, és ez nyilván nem is fog változni."
Na vegre.
Akkor a kerdes adott: mikor hajlandoak az emberek nem a belvarosokba koltozni?
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Qtya123 #30965 üzenetére
Amúgy az ingatlanos munkáját mindig az ügyvédek viszik. Tőlük tudod megkérdezni, hogy mi a következő lépés, ő vezet végig a folyamaton. (Ha normális az ügyvéded.) Az ingatlanos lófaxt nem csinál általában, és semmire nem tudnak válaszolni az ingatlannal kapcsolatban, volt hogy még arra sem, hogy miből van a fal….. Nagyon világtalan suttyó a többség. Akinek meg 70-nél nagyobb az IQ-ja az sztárnak képzeli magát és olyan árakkal dolgozik, hogy az megmosolyogtató
-
basaharc502
aktív tag
válasz Qtya123 #30960 üzenetére
Minket minden nap legalább 2-3 ingatlanos hívott fel és mindegyik kb. ugyan azzal a szöveggel próbált kábítani...van vevője, kössük a szerződést és már hozza is.
Ilyenkor azért elgondolkodik az ember:
Ha ennyire tuti vevője van...az hogyhogy nem találta meg a saját hirdetésem, ami fent van az összes komolyan vehető oldalon, face csoportokban és napi szinten nézve/kezelve van stb. Mert ha vevő fejével gondolkodom, akkor csak veszem a fáradtságot, hogy körbenézzek az interneten a kiszemelt ingaltanokkal kapcsolatban...aki ezt megtette, az meg is találta a hirdetésemet.Mit tud az ingatlanos, amit én nem? Ugyan ott tudják hirdetni, ahol én is. + a saját hírdetésemet napi szinten tudom kezelni, ahogy én jónak gondolom...pl. megnézve a napi/heti statisztikai adatokat. Ezt egy ingatlanos kötve hiszem, hogy minden nap megcsinálja, mert pl. aki a legtöbbször keresett, az 250+ ingatlant hirdetett, csak az egyik ingatlanos oldalon. Ha csak párat ad el (volt köztük 100-150M+-os is) bőven jó évet zár...neki az a lényeg, hogy a 30 oldalas szerződést lehetőleg 2 perc alatt fusd át, írd alá és kb. lesz@rja, hogy utána mi van...évekre bebiztosította magát, hogy fog látni valamekkora pénzt a majdani eladásból.
Akkor lehet hasznos egy ingatlanos, ha nem akarok/nincs időm/helyileg messzi van az árult ingatlan és nem sz@rozol, odaadod neki. De ilyen esetben is a szerződésmintát előre el kell kérni és átbogarászni, mert meglepő okosságok vannak benne. Többek között az is, amit írsz...ha kapsz vételi ajánlatot, de azt nem fogadod el valamiért, akkor is tejelned kell az ingatlanosnak, mert ő úgymond a "munkát" elvégezte.
Piszok idegesítő tud lenni az, hogy ha van egy eladó ingatlanod és költeni nem akarsz rá - miért is akarnál, amikor pénzt szeretnél belőle látni. Majd szembesülsz, hogy olyan összegekkel akarnak/fognak lerántani az ingatlanos portálok és ingatlanosok, hogy elmegy az életkedved is.
-
rwin5
őstag
válasz Qtya123 #30566 üzenetére
Elengedtem a dolgot, ma beszéltem a tulajjal az árral kapcsolatban, de minimálisan hajlandó engedi a hirdetési árból, de még az ő általa jelzett alkudott ár is kb ~ 2 millióval drágább, mint a szó szerint 30 méterrel messzebb lévő lakás, csak az a 3. emeleten van és nem a 2-on (de az sem zárószinti).
A cigiszag miatt végül meg nem sajnálom a dolgot, utólag örülök is, hogy megcsapta az orromat. Az is lehet, hogy van egy erős dohányos aki a lépcsőházba szellőzteti ki a lakását vagy van aki tényleg a lépcsőházban szívja, mert a lakásban nincs megengedve, le meg lusta menni. Ilyen társasházi "lakótárs" meg nem hiányzik
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #30539 üzenetére
Amugy tenyleg nem sok szot erdemes mar pazarolni a temara, elado szempontjabol kb. igy nez ki ez az ertekesitesi menet:
Par napig megmutatja par embernek. Majd kozli mindenkivel a megtekintes vegen, hogy a hirdetes feladas utani negyedik napig adhatnak ajanlatot, aztan az otodik napon eldonti, hogy ki nyert, mert neki gyorsan penz kell, koltozni akar. A sajat megnyilvanulasaibol meg leginkabb az jott le, hogy o orult licitre szamit. Lehet bejon, lehet nem. Az ido eldonti. Igen, voltak sokan megnezni a lakast, de ez minden masik lakasra igaz, amit megneztem a kornyeken. Eddig egy volt ami el is kelt kozuluk, az egy honapig maradt piacon. A tobbi negybol az egyikrol szinten azt hittem, hogy elkelt, de csak jegeltek egy napig a hirdetest. Felreertes ne essek, tisztaban vagyok vele, hogy most is van 1-2 olyan lakas, amit tenyleg 1 nap alatt el lehet adni. De ez a mostani piacon is a kivetel, nem pedig a szabaly.
Na, tenyleg, reszemrol nem ventillalok tobbet ezen. Valoszinuleg mind az eladonak velem szemben, mind nekem az eladoval szemben red flagek jelentek meg, nem fogunk mi uzletet kotni.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #30523 üzenetére
Leginkább elterelést. Kb. olyan érzetem volt, hogy ha majd mondasz egy számot, hogy mennyit adsz, akkor esetleg utána majd érdemi válaszokat kapsz. Viszont én meg nem mondok számot, amíg a számomra lényeges tulajdonságait nem ismerem az ingatlannak. Szóval gyakorlatilag patthelyzet alakult ki. Kaptam ugyan infot, de amikor kértem, hogy a létező dokumentumot küldjék el, amiből mondták az infot, azt visszautasították. Azzal az indokkal, hogy ők nem akarnak ezzel foglalkozni, sok oldal a tanúsítvány.
Nekünk egyébként 2019-ben elég alaposan megvizsgálták a lakást az energetikai elkészítése során, adtak tanácsokat, mértek mindenfelé falvastagságokat, stb. Én nem igazán láttam összecsapás jeleit. De ez egy 1950-es tégla társasház volt. Paneleknél valószínűleg tényleg egyszerűbb a tanúsítvány elkészítése, mert sokkal kisebb a variábilitás, illetve nagyon jól dokumentáltak a panelek. Pl. ingatlan.com is gyakorlatilag automatikusan ad alaprajzot a cím alapján.
-
Mercutio_
félisten
válasz Qtya123 #30454 üzenetére
Amilyen balekvadász módon áraznak egyesek (lásd lentebb írtak) nem biztos, hogy meglepő
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
basaharc502
aktív tag
válasz Qtya123 #30448 üzenetére
Igaz vidéki közepes város, de itt azért máshogy mennek a dologok, itt most inkább az eladó küzd a vevőkért...bár itt is volt mindenféle "vevő":
- külföldi + tolmács, aki úgy járt kelt, mintha már ki is fizette volna, mindenről is volt szó, telefonálgatás mindeféle szakinak stb...aztán mégse.
- fiatal párok, akik alapból pofátlanul 15% alkuval lettek volna csak hajlandóak elkezdeni szétnézni + gondolom a végén még faragtak volna valamennyit. Az ilyeneket már az első üzenet/telefon alapján megérzem...jellegzetes a stílus.
- szintén fiatal párok, akiknek nagyon jó lenne, csak a beszélgetés végén derül ki, hogy pénzük az amúgy nincs . Ilyen a legjobb...utólag jókat nevetek az ilyeneken...hitelt nem akarnak, a pénz töredéke sincs meg kb. Mit akarnak az ilyenek?
- foglalósok, akik majd csak x hónap (volt, aki fél év) mulva tudná kifizetni a vételár jelentős részét.
- rázzunk kezet, megveszi....mondom rendben...majd kiderül először a saját lakását kell eladnia, hogy legyen pénze...mondom akkor én pénzt nem most fogok látni ebből az üzletből...az illető nem akarta felfogni mi a gond, hogy majd ha eladta, kezében a pénz, akkor jöjjön vissza. De ő már költözne is ide. Nem fogta az adást, hogy ezzel most akkor mi a gond.Szóval megállapítottam, hogy igények vannak, nagy tervek is vannak, de az emberek nagy részének pénze nincs kb. semmire.
-
sakal83
addikt
válasz Qtya123 #29441 üzenetére
Ebbe ne menjuk bele, nincs koze az ikerhaz jellegnek ehhez. Onallo haznal is ha valamire kotelezed magad akkor szamonkerheto vagy. Ha vki ilyen rovidnyaku zsiraf, hogy ilyet alair, az igy jart. Gondolkozzon el a szomszed aljassagan, igy kezdje...
A szomszedot nem szivatod meg ikerhaznal, hanem nem engeded, hogy bovitse a jogait. Nem szukitetted.
Csak sokan azt kepzelik, hogy minden is jar. Volt ikerhazam, es a szomszedok es kornyek nagy resze azt hitte, hogy onallo hazuk van, mert annyi eszuk sem volt, hogy nem tudtak mit irtak ala... Vagy legalabbis adtak a naivat.
Persze nem voltam nepszeru a vetoknal, de hat ez van
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Qtya123 #29360 üzenetére
Most vagy 10 percre, amíg itt dolgozol.
Bp-en belül simán normál a 3/4 óra munkába járási idő, ha pedig a Bp-en belüli kertesövezeteket nézzük, amivel az agló versenyez, akkor alsó hangon annyi.
Aglóból is 3/4 óra alatt bent vagyok, rosszabb esetben 1 óra alatt. És ha korán indulnék kevesebb lenne (de induljon korán a hóhér )Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Kobe
veterán
válasz Qtya123 #29348 üzenetére
Egyszeru: Magyarorszagon a covid alatt sokan elhittek hogy kulturalisan tart ott a tarsadalom, mint nyugaton, flexi munkaido, home office, telepulesfejlesztes tekinteteben
aztan a covid utan az EU-s penzek zarolasaval egyutt kiderult, hogy nemhogy lof*sz, lo sincsen, infrastruktura fejlesztesre nemhogy penz, de meg elkepzeles sincs 10-20 eves tavon sem, es a cegek joreszerol is kiderult hogy inkabb meg mindig a rabszolgahajcsar mentalitas van a tobbsegnel
szoval aki arra epitett, hogy majd covid utan marad a jovilag es beigertek pl egy csatornazast / aszfaltozast, az most realizalta hogy IJB….
aggloba koltozni szerintem akkor a legtutibb es legtervezhetobb (viccen kovul), ha valami politikus altal lakott utcaba tudsz menni. Ott legalabb lesz aszfaltozas / kozmu / hokotras stb[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Hat, en kicsit habositottnak erzem az ervek felsorolasat. Szerintem tobb a penzhiany miatt nem jo energetikaju haz, es azok huzzak le, a tobbi erv az ujsagiroi alapossag miatt lett osszeszedve - pl. ingazas nekem autoval siman jobb most, mint covid elott volt, de lehet hogy csak az en szokasaim valtoztak... Bar az iskola problemaja (plane gimnaziumi szinten) is jogos lehet, de gyanitom ott nem lenne nagy kulonbseg ha bekoltoznenek a fovarosba, csak az hogy kozelebb van, elenyeszo esetben lesz jobb (olyan, amit a szulo a sajat emlekeibol szeretne).
-
Madwe
nagyúr
Amit én inkább végképp nem értek, azok az újépítésű lakónegyedek az aggloban, tipikusan 400nm latti telken egyen ikerházak ezreivel, semmi intim szfére, semmi tér, semmi egyediség, sehol egy bolt, patika, közösségi terek, tömegközlekedés végképp semmi... Szó szerint élhetetlenek, s sokszor a kivitelezésük is olyan, hogy... mégis veszik őket, persze biztos van olyan típus akinek ez az álma
-
veterán
Szerintem reális az, amiről a cikk ír, bár erről többször beszéltünk már itt is. Volt már amúgy korábban is a covidihoz hasonló exodus talán a 2000-es évek elején, ezen nagyjából minden generáció átesik. Aztán jön a csalódás, ahogy szépen le is van írva. Nyilván nem a menő agglo települések érintettek, amik jó tömegközlekedéssel be vannak kötve a városba, hanem azok, amiket az elmúlt években fújtak föl.
Példádul Szentendre, Budaörs, Nagykokó mindig is g*cidrága lesz, de a keleti-déli agglo bizonyos részei nagyon neccesek.
Amúgy a cikk tartalmából egyenesen következik, hogy a budapesti, jó lokációjú családi lakások/házak ára még inkább fel fog kúszni a visszatérők által támasztott kereslet miatt.
-
veterán
válasz Qtya123 #29341 üzenetére
Ennél vastagabb pénzeket vidéken is meg lehet keresni, pl gyári szakmunkásként. De lényegtelen is, nálunk is van olyan senior, aki bagóért húzza az igát, mert lusta váltani. Nyilván van ilyen is, de nem ez az általános. Főleg a fiatalabb korosztály az, aki rögtön odébb áll több zsetonért.
Az árak meg nyilván azért nőnek, mert a fizetések is + csökkennek a kamatok. Egy haverom most nézett 120-ért lakást a III-ban, 5-en álltak sorban érte. 1,5m négyzetméterár.
[ Szerkesztve ]
-
Dozbik
tag
válasz Qtya123 #29314 üzenetére
Köszönöm szépen a logikus levezetést, ezek alapján tényleg lehet, hogy nem ez a legjobb befektetés. Én speciel Szigetszentmiklóson lakom, itt szoktam nézegetni, sajnos nem nagyon találok olyan lakást, amit meg tudnék vennim ezért néztem, hogy Tökölön arányaiban azért vannak olcsóbbak és korrektül felújítottak, de valóban, ahogy te is mondod, ennek megvan az ára a botrányos közlekedéssel, múltkor délután bicikliztem arrafelé és én pont szembe mentem az álló soros sáv mellett, de tényleg az nagyon hosszú volt és elég halál lehet onnan a közlekedés. Egyedül az jutott még eszembe, hogy folyamatban van két kb. 5,5 éve folyamatban lévő lakástakarékom az OTP-nél és nem tudom, hogy ott tudok-e és mennyi áthidaló kölcsönt tudnának felkínálni és milyen feltételekkel. Utánajárok, hogy ez mennyit segítene rajtam.
-
Dorian
félisten
válasz Qtya123 #29258 üzenetére
Félreértitek. Minden ingatlan tönkremegy a panel és a tégla is. Már önmagában ez is óriási probléma lesz pár evtized múlva a jelenlegi megújulási ráta mellett.
A panel csak annyiban problémásabb, h egyszerre épültek nagy tömegben, így tönkremenni is nagyjából egyszerre fognak hatalmas tömegben. Ill. amit írtam:
Tégla épületből van ezer féle, a panel egy kifejezett típus. Ha elkezdenek tönkretenni, hirtelen elértèktelenedik az is aminek kutya baja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Qtya123 #29108 üzenetére
Nincs semmi gond, azért emeltem ki, mert túlságosan leragadtunk a kertészkedésnél.
Nincs értelme részleteken lovagolni. Ha absztrahálod, az összes példám valójában a függetlenségről szól: házban tudsz csinálni dolgokat, amiket sokkal körülményesebb lakásban megoldani. A sor végtelen. Ez, ami priceless. Főleg gyerekekkel.
Ha valaminek olyan az életstílusa, hogy csak aludni jár haza, ott tényleg felesleges a ház.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Qtya123 #29095 üzenetére
Én gyerekkoromban nagyon rühelltem, mindig kellett menni kukoricát kapálni meg ilyenek. Amikor felnőttem, megfogadtam, h soha életemben kerti szerszámot a kezembe sem veszek. Aztán mostanra egyik fő hobbivá nőtt ki (na mondjuk nem kukoricát kapálok ). Szóval rájöttem, hogy én bizony paraszt voltam, az is maradok
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Qtya123 #29091 üzenetére
Én meg fordítva. Családi házban nőttem fel és miután a kora harmincas éveimben véget ért a bulis korszak, már nem volt jó a lakás, erősen vágytam családi házra. Ez 40 évesen sikerült. Pl. imádok kertészkedni, és nagy is, elég jó helyen is van, szóval nincs az a kényszer sem, mint egy kis zárt lakásnál, hogy "menjünk valahová" Már ott vagyok.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mercutio_
félisten
válasz Qtya123 #28793 üzenetére
"egyedülálló férfinak NEM"
Tiltakozom!!!Btw ismerős pont az egyetemista csajokra panaszkodott legutóbb*, szóval ez is szerencse kérdése.
* lakóként, ofc
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #28793 üzenetére
Az valóban durva, ahogy kinéz a hűtő. Nem is értem, hogy hogyan tehetett bele és aztán ehetett meg onnan bármit is. Nekem nem lenne gusztusom hozzá. Viszont mennyi volt a kaució? Önmagában egy használt hűtő, meg egy takarítás nem éri el egy teljes manapság megszokott kaució értékét, bár ha olcsóbb volt a bérleti díj, akkor lehet. Volt valami más durva is?
#28794: Ez a klasszik jövedelemigazolás, nem? Egyébként hallottam róla, hogy van aki albérlethez kéri. Nekem egy eset volt, amikor simán munkaviszony igazolást kértek. Azon kívül másnak ez nem jutott az eszébe.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Qtya123 #28672 üzenetére
Természetesen van összefüggés a 2 dolog között. Most itt vagyok az osztrák határ mellett. A túloldalon egy faluban 1400 EUR egy ház bérleti díja. Ez budapesti ár. Egy faluban. Szóval lehet itt csinálni a fesztivált a bejelentésen, meg az adózáson, de ez is nettó pénzkérdés.
-
_NCT
addikt
válasz Qtya123 #28650 üzenetére
Na, többek között ezért is van az, hogy itthon mindenki igyekszik saját ingatlant venni, mert a bérleti piac 90%-a egy tipikus kiskapus, amatőr, okosban oldjuk meg fertő.
Ezt nagyon jól összefoglaltad… Családdal meg pláne, mert minden tulaj 1-2, leinformálható, fiatal, gyerek nélküli párocskát akar, 3 havi kaucióval…A tulaj meg persze nem leinformálható, ha be akarsz jelentkezni , nem lehet…Szeretik sokan a nyugati országokhoz hasonlítani a fennálló helyzetet, mert “ott is sokan bérelnek”. Jah persze, csak ott nem biztos, hogy ennyire sz@r a bérleti kultúra, mint itthon. Szabályozott, normális keretek és lakásprogram kellene, hogy a fiatalokkal se csesszenek ki, főleg akiket nem tömtek ki pénzzel amikor indult az életbe… -
HdRew
őstag
válasz Qtya123 #28653 üzenetére
Én azt nem értem, hogy nem félnek a lakásfoglalóktól? Akkor hogy rakna ki valakit (jogszerűen) ha nincs is bejelentve és közjegyző előtt hitelesítve az egész? Én ettől pl. eléggé félnék.
De egyébként mindkét oldalnak fejlődnie kellene. Édesanyámmal 9 évig voltunk albérletben ugyanabban a lakásban, majd kb. 150 méterrel költöztünk arrébb, a tulajdonos pedig megkérte Édesanyámat, hogyha bármi van, segítsen, mivel még a közelben lakunk. Nos, az utánunk lévőkkel rendesen befürdött, 3 hónap alatt totálisan lelakták, nem fizették a számlákat, stb. stb. Utána még egyet próbálkozott, de az sem volt fényes, majd pedig eladta végül a lakást inkább. Persze, értem, lehetett volna szigorúbb szerződés, vagy jobban figyelhetett volna, hogy kiknek adja ki, de az a baj, hogy a jóindulattal mindig visszaélnek itthon.
-
Stanlee
őstag
válasz Qtya123 #28441 üzenetére
Remelem sikerul majd minden gond nelkul megoldani a berlovel a felmondast.
En azota, hogy volt vele ez az ominozus beszelgetesem, mar nem kommunikalok vele, mindent intez az ugyved. Penzbe kerul, de nekem ez igy rendben van.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
MrCsiT
addikt
válasz Qtya123 #28096 üzenetére
A szigetelés egy érdekes kérdés lehet: mi a 10 emeletesnél (Káposztásmegyer 1 végénél) anno rákérdeztünk a közgyűlésen, hogy a T. Képviseletnek miért nem jut eszébe az akkori panelprogram a témában, erre közölték, hogy az érintett 120 (?) lakásos panel valami alapból jobb szigeteléssel készült, és arra még bevállalva a plusz szigetelést, az kb. sosem térülne meg.
Ezt nem tudom mennyire volt valós, és mellé természetesen nyilván ez nem igaz az Újpest Kp-nál /környékén látható esetleges régebbi panelekre.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #28024 üzenetére
De az adott ingatlant a sajat piacarol nem lehet elvonatkoztatva ertekelni. A hirdetesi atlagar Budapesten most 953000 Ft/m2. Ez az osszes hasznalt ingatlanra vonatkozik. Ehhez kepest 664000 Ft/m2-ert szepen felujitott, azonnal koltozheto lakas kifejezetten rendben van. Persze az, hogy mennyire szep es jo a felujitas meg eloben megdolhet, de a kepek szerintem izlesesek. Meg annak ellenere is, hogy Ujpesten van. Ha valaminek jo az arazasa, arra gyakorlatilag mindig van kereslet. En nem fogok meglepodni, hogyha el is viszik gyorsan es nem tul meretes alkuval, vagy akar a nelkul. Szerintem pont az allapot az, ami alapjan ma leginkabb mulik, hogy van-e valos erdeklodes egy ingatlanra, vagy nincs.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #28021 üzenetére
En azon a kornyeken nem vagyok jaratos egyaltalan. Viszont nekem egyaltalan nem tunik tularazottnak. Elsosorban azert nem, mert igenyesen fel van ujitva, ahhoz kepest meg a negyzetmeterara egyaltalan nem magas. Abban az utcaban az aktualis kinalatbol nekem is ez tetszene a legjobban. En nem vennek ugyan ott, de ez csak egyeni preferencia miatt van igy. En meg tudom erteni, hogy miert van ra nagy kereslet. Eleve panelek porognek a hasznaltak kozul a legjobban jelenleg.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Qtya123 #24668 üzenetére
Nem a csövesekkel van a baj, azok senkit nem érdekelnek. Elvannak a földön fekve anélkül hogy bántanának bárkit. A probléma az árnyékboxolókkal van, amikből egyre több van Pesten, és másik szerint már Budán is.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Segal
veterán
válasz Qtya123 #24623 üzenetére
Ha körbenézelődsz a tőzsdével kapcsolatban is ugyanezt fogod találni számtalan helyen. Egyik nap gyorsabban emelkedik a rakétánál is, másnap meg esik mint a kő és jön a világvége.
De hogy oldalon belől maradjunk simán fel lehetne hozni 1 adott hardverről megjelenés előtti pletykát, amit 2 nap múlva meg cáfol 1 másik cikk, de persze 1 másik pletyka már azért lesz benne..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Qtya123 #23802 üzenetére
Én úgy látom, hogy a jövőben is ez lesz... tök mindegy, hogy covid, zombi apokalipszis, ufo támadás, világháború, ha a jegybank 0% -hoz közeli szinteken finanszíroz, akkor eszközáremelkedést fog generálni és ezt követően magas inflációt, amiben jelenleg is csücsülünk.
Én úgy érzem nagy vesztesei ennek a fiatalok, akik eszközökben szegények (magyarul nincs még kecó, részvény portfolio, stb. az életkorukból kifolyólag), az eszközökben "gazdag" generációk meg lemozizták, hogy covid után duplázódott a békásmegyeri paneljük.
Szóval lehet fogni háborúra, CSOK -ra, állami transzferekre, az ingatlanpiac csapásirányát egy dolog határozza meg, a jegybanki alapkamat.
-
j0k3r!
senior tag
Teljesen más a mostani helyzet. Akkoriban minden jegybank lazított, az extrém alacsony kamatok miatt ugyanakkora törlesztőre sokkal nagyobb hitelt lehetett felvenni. Most pont az ellenkezője zajlik, jönnek a kétszámjegyű lakáshitel kamatok.
some men just wanna watch the world burn...
-
concret_hp
addikt
én tavaly július / augusztusban kezdtem hardcore lakást keresni, valamikor aug végén meg is lett a kiszemelt lakás, szept közepén írtunk szerződést, de végül januárban fizettem ki, akkor már a kamatok elkezdtek emelkedni, na mondom itt a sztori vége, sikerült a csúcson vennem... a környékbeli árak alapján azóta minimum 30, de inkább 40%-ot több a lakás ára, mint amiért vettem (lehet hogy benne van, hogy amikor kerestem, nem nagyon hirdettek hasonlót és emiatt szerintem egy 8-10%-al az akkori reális ár alatt vettem, de ha ezt levonjuk, még akkor is 20+%) nyilván sokat számít, hogy aránylag új építés, jól szigetelt, de ez az igazi utolsó pillanatos áremelkedésnek látszik, amikor még mindenki akar venni, amíg pont kap hitelt, de itt már tényleg nem látom, hogy tudnak még menni az árak (olyan '17-ban mondtam ezt először )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Eugene Roe
őstag
válasz Qtya123 #22507 üzenetére
Anyám iskolaigazgató egy menőbb kisvárosban, és 57 év az átlagéletkor a 30 fős tanári ~karban. Ennek megyede nyugdíj után van visszafoglalkoztatva (addig kellett várniuk, hogy végre egyszer normális pénzt kaphassanak 300 -> 500+). Munkás akarnak, és szakembert de miért menjen a szaktanár 200-250-ért tanárnak, ha 500+ (vagy 1M+) -ért villanyszerelhet is valahol, jellemzően aki magyarázni is tud, annak saját vállalkozása van már. De át van ez gondolva, na
Egyedül a duális képzést hozta össze (20 év elmaradással a németekhez képest, illetve a 80-as években más néven / keretek között ugyan, de itt is volt már...)
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #22344 üzenetére
En fundas voltam, win-win esetben, jellemzoen [masik site-on] forumosnak. Mondjuk a bankarkepzos 'penzugyi alapozo' tanfolyamon is csak az alapfogalmak tisztazasaig jutott el a tananyag, penzugyi termekpaletta - foleg hogy nem kozvetithettunk csak max kombi hitelt vagy ingatlan-biztositast - nem is volt reszletezve, de annak aki provident-bol fizette a kepzest eleve, sajat erdeklodese se feltetlen volt, plusz ott kellett kezdeni hogy mertekegysegekre [per ev vagy per ho...] figyeljenek legalabb.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #22342 üzenetére
Mondjuk ez a szegyen, en is lehetnek ingatlankozvetito, pedig semmi papirom nincs semmi jogi se mernoki tudasrol. Talan egy barmilyen [konyvtar-ruhatar szakon] diplomara is adjak, en 'csak' penzugyi kozvetitos vallalkozo voltam jo regen masodallasban, ott nem kertek amelle semmit.
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #22334 üzenetére
"a szigeteletlen lakásában a fal belső oldalára tett szigetelés, mert fázott"
Hacsak nem tokeletes parazarast csinalt, akkor darwin-dijas megoldas... belulrol csak hutohazat szigetelunk (mindig a hideg oldal felol) a paranak a szigeteles mogotti lecsapodasa miatt (peneszesedes melegagya). Legalabb idonkent ellenorizze, mi van mogotte. -
wowaccount
csendes tag
válasz Qtya123 #22299 üzenetére
Arrol van tudomasod szigetelt panelnel mennyivel kisebb a fotav kiadas? Nalunk nincs szigeteles, egyedi mero alapjan egesz telen szinten mindig 0-ra letekert futessel, jo sok meleg viz hasznalattal, 2 en 50nm-es 2 szobas lakasra fizettunk 122e forintot osszesen 2021-ben. Nekem ez nem tunik olyan soknak tekintve, milyen magas komforton elunk telen (24-25fok). A szigeteles a haz elettartamara nezve biztos megterul, de vajon egy fiatal parnak aki mondjuk 6-10 even belul dobbantani akar, nekik is?
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Qtya123 #22223 üzenetére
Jaja. Ráadásul én emellett azt is írtam h ha akarnám őket alkalmazni akkor azt irom ki illetve már hívtam volna őket. Leszartak nagy ívben
Mondom tud olvasni?? Hát tud de higyjem el mindenki kiirja és ez a munkája...mondom akkor ha nincs parkoló hely akkor a kapubeallojaban is megallhatok es amikor o jon pampogni.
Emellett lehet utalat vezerelt de siman levezettem neki h a munkajanak a vilagon semmi ertelme sincs egy olyan embernek aki azt adja el amiben lakik (tehat tud latogatokat fogadni) illetve nem különleges lakás (nagyon drága vagy hülye helyen van etc).
Ráadásul nekem annyi igényem van h valaki vegye meg akinek pénze van, de ennyi. A vevőnek meg ugye 200 különféle igénye lehet, és mégis én fizetek a szolgáltatásert? Ráadásul ha vevőkent mennek akkor én fizetnek nagyon szívesen ha cserébe megkeresi amit keresek helyettem, de annyit tesz h kinyomtad 3 oldalt azokról ami az o ceguknel van és kész, ennyi.
Különben munka és család mellett szívesen adnék egy milliót annak aki konkrétan keres nekem tehát maganembertol, más cégektől facebookrol akarhonnan. És akkor én vevokent fizetnek ugye. Szal számomra az egész szakma hátrafelé megy
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Eugene Roe
őstag
válasz Qtya123 #22181 üzenetére
Dehogy ágálnának az EU kilépés ellen, majd 3 hónap a csapból is az megy, hogy mennyire jó lesz nekik, akkor szevasz. Még az angolok is kiléptek, pedig ott legalább a sajtóval nincs akkor gond, itt gulágra is röhögve mennének az emberek, ha azt mondják, hogy jobb lesz nekik. Ez ennyi volt
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
válasz Qtya123 #22142 üzenetére
Nem Tökölre kell költözni… A sziget híresen szar a közlekedéséről. Ahol én lakom 19 perc alatt vagyok a belvárosban autóval. Ha reggeli csúcsban megyek akkor 35 perc. Full HO-ban nyomjuk mindketten, szóval…
Itt a lakás harmadáron megvolt, plusz van vonat ami 8 perc alatt van kelenföldön. Tényleg nagyon szar -
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #22142 üzenetére
HO esetén én igazán nem értem az aggloba költözést. Akkor miért nem megy jóval messzebb az ember? Én most Egerből dolgozok. És ez szerintem fasza, de akkor is elég szar lenne már, ha legalább heti egyszer be kéne menni. Egyelőre nem áll úgy a széna, hogy ilyen bekövetkezzen. De aggloban miért jó? A közlekedés szarabb, árak magasabbak, beleértve az ingatlanokét is. Akkor tudom elképzelni, hogy jó, ha mondjuk heti 2-3 alkalommal kötelező bemenni és maximum egy óra egy irányba az út. De nekem az is bőven túl van a komfortzónámon. Agglóból minden nap bemenni egy budapesti irodába azt biztosan nem bírnám. Kivéve ha pont ott van az iroda a település felőli részén Budapestnek.
-
Csabroncka
addikt
válasz Qtya123 #22125 üzenetére
Az semmi, BP és a városok árai még nem is extrémek! Faluhelyen, külterületen, vagy kiejted a Balaton szót.... Putrik, szó szerint 50+ millióért! Budai családi ház árban megy a Balaton 30km-es környezete, amin én egykori balatoni gyerekként csak röhögök ismerve a környéket.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
-
őstag
válasz Qtya123 #22106 üzenetére
Gratulálok sok munkát raktatok bele a keresésbe de megérte.
Merre található ?Ma aláírtam a szerződést a bankkal
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Qtya123 #22102 üzenetére
Ilyenkor a harkályok udvarolnak...
Mondjuk az erdős verzió egy zöld ...ság, nálunk erdő kilométerekre van, a falu közepén lakunk és az Alföldön...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Stanlee
őstag
válasz Qtya123 #21048 üzenetére
Itt Nemetorszagban ingatlanpiacon eleg nagy FOMO van :-)
A legtobb bank mar akar 10000 (tizezer) euro felletti szamlapenzre is negativ kamatot (kb. 0,5%) szamol fel. Az ingatlanhitel 20 eves fix kamat eseten mar nagyjabol 1-1,2% korul alakul. Ehhez hozzajon a 4% koruli inflacio, szoval aki teheti es van penze, az megy az ingatlanpiacra es vasarol. Beruhazasok nagyon nincsenek, szoval a meglevo ingatlanok ara megy felfele mint atom.
Ingatlanar csokkenest en most nem latok, de mar megeltem a 2008-as valsagot, es akkor se ereztuk 2006-ban, hogy majd egyszer jon a baj :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Ironizer
tag
válasz Qtya123 #21028 üzenetére
"a rekord ár ellenére rekord mennyiséget tankolnak az emberek."
Ebben az is benne van, hogy ez az 500 ft-os benzinár nem olyan durva, mint ahogy arról cikkeznek, értem ez alatt azt, hogy az elmúlt 10 évben kvázi stagnált az ára, miközben a bérek meg azért nőttek, a versenyszférában elég jelentősen, de még a minimál/átlagbér is észrevehetően nőtt 10 év alatt, szóval reálértéken jóval olcsóbb lett a benzin, így a mostani ára még nagyon nem fáj annyira az embereknek.
-
Csabroncka
addikt
válasz Qtya123 #21028 üzenetére
Az agglomeráció a 600 ft-os benzinárat már meg foglya érezni. Ami nagyon sokat nyom latba az a kaja és ruházkodás, számításaim alapján legalább 50, de akár 100%-al is drágulhat jövő nyárig ezen szegmens, és hát miből fogyasztunk a legtöbbet.... Szóval aki kicentizte a hitellel, az kezdhet fizuemelést kérni, vagy munkahelyet váltani! (De) hozzáteszem nagy nyivákolás lesz itt, ha a cégek benyögik az 5%-os béremelést vagy még annyit sem!
"in medias res"
-
Brandynew
őstag
válasz Qtya123 #20896 üzenetére
Szerencsére amit írsz, az nem lehetséges. Lehetetlen, hogy a lakáshiteled ne inflálódjon hosszútávon. Jöhet pár rossz év, de 20 év múlva a mai 50 milliós hitelek végtelenül alacsonynak fognak számítani. 20 évvel ezelőtt a 10 milliós hitel volt olyan megterhelő, mint most az 50 milliós. Amikor valaki 15 millió Ft fölötti házat vett, az volt a burzsuj rózsadombi.
Azt sokan elfelejtik, hogy a házat bármikor el tudod adni hitellel együtt, ha nagyon muszáj, és max. visszamész albérletbe, ahol egyébként is lennél, ha nem vettél volna házat.
Szerintem nem érdemes várni a vásárlással, a Földön pár szaros évtizedet élsz, nem évszázadokra tervezel. 60 évesen már hova veszel házat?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Qtya123 #20896 üzenetére
Ez most amugy baromi veszelyes.
Kollegaim is (30 alattiak, 0 karrierrel) ONERO NELKUL (babavaro oneronel) ures zsebbel vesznek draga ingatlanokat….
En meg azon gondolkodom hogy ha igy megy az inflacio, akkor kevesebbet engedhetek meg magamnak nemsokara, mint par eve pályakezdő fizetessel…… Veszelyes jatek ez. -
Mercutio_
félisten
válasz Qtya123 #20849 üzenetére
nálam már kifutott azt álltám periódus, nem tudom van-e ilyenkor érdemi kamat, de majd beszélek az ügyintézővel.
-
Mercutio_
félisten
válasz Qtya123 #20847 üzenetére
Ehhez gondolom pénztártól ki lehet kérni az adatot, hogy mennyi a kiutalásra kerülő összeg
A számla lezárás/megszüntetés/utalás jár valami költséggel?
90 az fundaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Qtya123 #20841 üzenetére
Ez a része érdekelne, hogy mit kell pontosan beírni a szerződésbe, hogy utána a vevő kapja a saját számlájára a lakáskasszás pénzt?
Elég sok eladó nyűglődik a 90 nap miatt, illetve addig nem adja birtokba a kéglit, amíg a teljes vételár nem kerül kiegyenlítésre, ami nem annyira funny, ezért érdekelne.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
válasz Qtya123 #20841 üzenetére
Fundanal nekem is valami hasonlót mondtak anno végül máshogy lett lepapírozva ( még mindig nincs meg a használatbavételi se az albetétesítés) a pénz de elég dühítő.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
BigBlackDog
veterán
válasz Qtya123 #20787 üzenetére
+1, szerintem is élő dolog. Nem "mi" csináljuk, de azért beszélni/írni szükséges róla, kell ezzel is számolni a topik témájával összefüggésben, különben torz képet lehet kapni a jelenlegi piaci viszonyokról szvsz.
Szerintem pont amiatt tud hasznos lenni a topik a témában még nem jártas emberek számára is, hogy teljes mértékben körbe vannak járva a témák és legalább a problémákra és a lehetséges veszélyekre, buktatókra felhívjuk a figyelmüket. Nem volt bíztatás a rosszra, sőt, szerintem még arról sem volt szó, hogy bárki ilyet csinált volna.
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #20787 üzenetére
Nem az en topikom. En csak mint rendszeres olvaso meg lettem kerve hogy ami nem igenyel modit, azt intezzem. Nem is volt szukseg nagyon ra (vagyok me'g par topikban, most pont nem tudom hogy itt volt-e egyaltalan), de ahol volt valami ott se kellett nagyon belenyulnom. De ugyanugy bepanaszolhato vagyok mint barmelyik masik topiklako. Persze nem kotelezo
A jelenseg el, ezt nem tagadtam, csak ne legyen viszonyitasi alap (es tanacs, de most az nem is volt), szoval nincs oka megjelenni itt.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Qtya123 #20785 üzenetére
De, mondom, hogy itt ne is beszeljetek rola. Plane h ekkora osszegeknel reszletes szerzodes kene, nemhogy szamla... az kulon ga'z ha olyan aki nem is tudna adni, magyaran papirja sincs arrol hogy ert hozza [nem a szakmahoz csak, hanem a szakma+szolgaltatas kombot ertve itt].
Ha ez nem tetszik, menj es panaszolj be, de nem fogsz tudni engem meggyozni az ellenkezojerol. -
echterion
nagyúr
válasz Qtya123 #20767 üzenetére
"Ad 300e Ft állami támogatást. A szaki meg rádob a számla miatt 27%-ot egy 900e Ft-os munkára és ez kb pont el is vitte az egész állami támogatást. Ugyanott van, mintha a párnacihába tette volna havonta a pénzt és számla nélkül dolgozik neki a szaki." - ugye akkor hevesen bólogatsz minden politikusnak, hogy jól csinálja, mikor kiderülnek az ő kis stiklijeik? Mert számla nélkül szolgáltatás, bármi "vásárlása" ugyanúgy lopás, mint amiért sokan haragszanak a politikusokra.
-
válasz Qtya123 #20725 üzenetére
9gagen pont ma esti átgörgetés közben jött szembe ez a téma Nyilván rengeteg embert érint. Érdekes kérdése a jövőnek, hogy mi lesz, mert nyilván lakni kell valahol, de az is igaz hogy a ma lakhatást keresők - full tévesen - a boomerek lehetőségeit várják el.
Mi is kb vízválasztó előtt vagyunk, a jövő tavaszt megvárjuk még, csak abban reménykedek hogy addig kitart a stagnálás, addig masszív gondolkozás és számolás megy... két gyerekkel mennénk (már egy ideje) családi házba, de nem mindenáron. Panelban is nőttek fel normális emberek és madárcsicsergős házból is jöttek trógerek...
Addig is figyelünk, szörnyülködünk a kiszámoló és kömkel blogokon...
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
echterion
nagyúr
-
őstag
válasz Qtya123 #20658 üzenetére
+1
Egyébként nyugat európából jött emberekkel beszélgetve mindenkinél nagyon nehéz lakást házat venni ez nem magyar sajátosság . Kb hasonló az arányok is kint mint itthon. (Fizetés -hitel ). De ez csak az én buborékom.
Nekem az a véleményem ha van keret be kell szállni.
A semmi alatt azt értem, hogy akinek van mondjuk 800e-1 MFt félretett pénze, az már nagy csodaszámba megy.
Tippem szerint mondjuk 10 millió Ft megtakarításra nagyon sok olyan ember mondaná azt, hogy áh mission impossible, akik mindeközben egy 6-8 milliós új, vagy pár éves autóban ülnek.
Ha ez közel van a valósághoz akkor itt tényleg nagy bajok lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Qtya123 #20655 üzenetére
Van jópár moratóriumos, babavárós, csok-os akik még nem is vállaltak gyereket. Azzal valahogy nem számolnak mennyibe is kerül a gyerek, főleg azzal párhuzamosan hogy GYED-el már nem kap a nő teljes fizetést. Ha meg nem lesz gyerek akkor lehet fizetni a büntit és a kamatokat. Sajnos lesznek koppanások.
Magyarok 80%-nak van saját ingatlanja, csak azoknak a 80%-ka hulladék. Rengeteg van amit egyszerűen el kellene dózerolni, a nagy része amire mérettől, típustól függően rá kellene költeni 5-20 milliót alaphangon.
Havi 600k bevételből 150-nél többet nem költenék lakhatásra, de inkább 100-nál, csak abból már nem kapsz semmit./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Nordik
őstag
-
Csabroncka
addikt
válasz Qtya123 #20652 üzenetére
Én nem várok összeomlást, de ha ez így megy az lesz belőle! Másokkal ellentétben én nem gondolom nagy beszállónak 2019 óta a piacot. Vannak akik burokban élnek, én nem látom halom számra az 1milla (össz bevétel) nettót kereső családokat - hja mondhatni erre rossz helyen mozogsz. A beosztottjaim és a külső piaci keresetek alapján, amennyiben ilyen ütemben inflálják a devizánkat, nagyon hamar jön a baj és a rezsivel nagy gond lesz.
"in medias res"
-
Drizzt
nagyúr
válasz Qtya123 #20641 üzenetére
Szerintem most azert kel el gyorsan ami elkel, mert van jopar vevo, aki eszlelte, hogy hamarosan akkorak lesznek a kamatok, amit nem fog elbirni. Most meg lehet vegig fix kamattal jo szazalekokat osszehozni, de ez a jelen allas szerint honaprol honapra erosen dragul. Vegig valtozo kamatnal mas a helyzet, de az is szimplan dragabb lesz. Szoval en emiatt egy hirtelen de rovid csucsra szamitok most. Aztan meg majd meglatjuk. Nekunk van egy eladas meg folyamatban, ott is az volt, hogy az eredetileg megbeszelt kamattol mar csak magasabbal adott a vevonek hitelt a bank, mint amit az adasveteli idejen kinalt a vevoknek. Azota kb. ket honap telt el. Fogalmam nincs meddig szokas amugy "tartani" bankoknal a tovabbi ajanlatot, de el tudom kepzelni, hogz kb. semeddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest