Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Dozbik #29309 üzenetére
Szerintem ár/érték arányban nem megérős. Ezeken az agglós településeken is egész magasra szöktek az árak, a bérleti piac meg gyakorlatilag nem létezik. Ami esetleg működhet, az a családi ház, de akkor már inkább Bp-n a belvárosban egy lakás abból a pénzből.
Haveromék Pátyon béreltek ikerházat olyan 400-körül 2 éve. Beker áron az most 100+ millió, és azért sok nyűg van vele tulaj oldalról is. És azért Páty 1000x menőbb, mint Tököl.
Amúgy a bérleti piacon szerintem van egy küszöb, ami alatt egyszerűen nem érdemes beugrani. Oké, veszel olcsón egy kéglit, olcsón is adod ki, de ezzel nagyon sok nyűgöt is a nyakadba veszel (műszaki gondok, aki olcsón bérel, az jellemzően nagyobb eséllyel lesz problémás bérlő, a havi fix időráfordításod rosszabb hozama, stb.).
-
Madwe
nagyúr
Kövess pár ingatlanos kiadós hirdetést, lépj be fb csoportokba: ez alaapján nagyjából be tudod lőni a keresletet ma. Egyébként szerintem a lakásbérleti árak az utóbbi időben jobban kilőttek, az ingatlanárak meg nem - a bérleti díjakon sok ugrást már nem hiszem hogy elviselne a piac jelenleg - de persze ez csak az én véleményem.
Ennek a növekvénynek az ellenére a megtérülése mégis romlott, ami sok dolognak köszönhető: nőttek az amortizációs költségek (drága a szaki) valamint nagyok az alternatív hozamok. Ennek függvényében mérlegelj.
Ha hitellel vágnál bele, akkor méginkább óvatosan - az amortizációs költségeken túl azért kiadhatóság szempontjából szerintem azt is kalkuláld bele, hogy évente mondjuk csak 11 hónapot tudod kiadni?#29311dellfanboy ez szubjektív, sokan laknak ott, ugyanakkor mind táj mind közlekedés szempontjából szerintem is szörnyű, én se tenném
-
Csabroncka
addikt
Meg kell nézni a kiadási pacot, mennyiért lehet kiadni.
Ebből le kell vonni az amortizációs költséget..stb. és úgy egy 5+ %-ot kell elérni. Amennyiben ez megvan, akkor érdemes belefogni, ha nincs 5%, akkor arra most még van alternatív forintban (is). Az ingatlan értéknövekedésével én óvatosan bánnék (most), mert jelen helyzetben egy nominális közel oldalazásból nem számítok nagy kitörésre."in medias res"
-
sakal83
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz Dozbik #24542 üzenetére
Bónusz az addig jó amíg felfelé megy az infla, viszont a csökkenést gyorsabban leköveti a 3 havonkénti kamatszámítás miatt.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dorian
félisten
válasz Dozbik #23923 üzenetére
Ez valós dolog, minden ismerősünk úgy kezeli ezt a 20 km-t, mintha Nyíregyházára költöztünk volna
Viszont ez pl. engem nem igazán érdekel: a szociális igényeimet bőven kielégíti a munkaidőben fórumozás, offline legjobban egyedül szeretek lenni. A család is bőven sok legtöbbszörKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Dozbik #23878 üzenetére
Szia,
Én elég jól imserem a környéket. Maga az a rész, szerintem borzasztóan depresszív és lehangoló. Ettől függetlenül még keresik azokat a lakásokat is, és ha csak kiadásra, befektetésre vennéd, akkor jó lehet. Azt azért tudni kell, hogy azon a részen elég leszakadt emberek laknak. Az ár elég magas, durva, hogy már itt tart, de ugye hol nem... Szerintem abban egy pici alkunak még kell lennie, mert rengeteg pénzt kell rálocsolni, hogy korszerű lakás legyen belőle. PErsze ha csak kiadni akarod akkor mindegy. Minimálisan több pénzért viszont újépítésűeket kapsz, amiket nem kell a nulláról szétbombázni. Igaz, azok kisesőbb részeken vannak.Segal: semmi köze a buckához.
A Zéé: Nekem amikor ingatlanos ilyet mondodd, hogy van aki már megvenné, akkor igaza is volt, másnapra mindig le is papírozták. Ráadásul csomószor nyuggerek voltak, én meg rohadtul nem értettem mégis honnan van ennyi nyuggernek 20-30M fölös pénze.
A másik, hogy ezerszer hallottam már ingatlanostól, hogy jaj most áll a piac, ennyiért már nem fog elmenni. Aztán pár hét után ugyan úgy mentek tovább fel az árak mindig. De ez csak tapasztalat, nem vélemény.#23884Dozbik: 900-1M-ért nem lehet ott eladni a 10 éven belül épült lakásokat sem... az azért erősen vágyálom jelenleg. Tudom, mert aggloban nekem is van jobb lokációban fullosan felújított kéglim. Tavaly poénból meghirdettem és 700/nm áron sem vitték volna el...
#23888 Segal: Az ingatlanos akokr mutatja a kéglit, amikor kéred....
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Dozbik #23884 üzenetére
Akkor pár jótanács.
Abból indulj ki hogy az ingatlanos hazudik mint a vízfolyás.
Neki nem az lesz az érdeke hogy te jól járj, hanem hogy eladja a lakást mert abból lesz neki is pénze.
Csak nézz körbe kicsit, mindenhol látni fogod a hirdetésben a baromi jó helyen van a lakás mert minden csak pár percre van, de mégis csendes. Mindenhol a világ legjobb szomszédai élnek és ezután 2 féleképpen alakulhat a hirdetés attól függően hogy felújított vagy felújítatlan.
Tök jó az ingatlan mert csak be kell költöznöd vagy tök jó hogy fel kell újítani mert így a saját elképzelésed szerint alakíthatod...
A legutolsó szuterén is agyon lesz dicsérve...
Tehát tőle ne is várj reális képet mert max amit kaphatsz aaz a sürgetés hogy hamar dönts mert a másik garantált vevő már holnap délután 4-kor jönne szerződést aláírni...
Ha már úgyis ott vagy a helyszínen akkor érdemes maradni és elbeszélgetni pár helyi lakóval. Garantáltan 10 perc alatt többet tudsz meg mindenről mint az ingatlanossal többszöri találkozás során...
A másik hogy egy másik időpontban érdemes kimenni a helyszínre mint amikor első alkalommal voltál mert az ingatlanosok szeretnek a legideálisabb időpontban mutatni.
Végül azt eldönteni hogy ha bérbe szeretnéd adni hogy ki is a célközönség akit megcéloznál és aszerint körbenézelődni hogy milyen munkalehetőségek vannak a környéken, egyetem van e, bejárás Pestre mennyire macera, "svéd cserediákok" mennyire szaporodtak el stb...
Tehát a lényeg hogy ne azonnal érzelmi alapon dönts mert úgy nagyot lehet esni pofára. Főleg ha ezt meglátja rajtad az ingatlanos mert akkor alkudni sem fogsz tudni nagyon semmit mert tudni fogja hogy úgyis meg fogod venni..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axioma
Topikgazda
válasz Dozbik #23884 üzenetére
Ha van kotodesed akkor ertheto, de azert Bekas-Batthany hev menetido 22 perc... [es ott a lakotelep minden szeglete max 10 perc a megallotol, iszonyu mennyisegu lakas, sot buszok is vannak kvazi korbe a messzebbiekhez]. Es mivel az az eszaki oldala, innen kapja Bp a friss levegot [na jo, ENY v. E-ENy szeljaras], delen meg - nyilvan tulozva - ott a varos kipufogoja.
-
A Zéé
addikt
Szia!
Ár-érték arányról nem tudok nyilatkozni, de:
Ablakcsere utáni festés, meg a laminált padló a linóleumra =/= felújítás
Műanyag ablak+klíma =/= korszerű lakás.
Lakhatónak lakható, ez nem hibája. De azért felújított, korszerűsítettnek ne hívjunk már egy olyan lakást, ahol a fűtéscsövek falon kívül mennek, a (ha jól látom) koax kábel az ajtótoknak szegezve, meg falon kívüli kábelcsatornában megy.
Olyan lakást, ahol jelen van a gáz, és még nincs kicserélve a kazán kondenzációsra vétel előtt mindenképp nézess át valaki hozzáértő gépésszel/kéményessel, mert az ilyen régi cirkók (illetve az ilyen házak kéményei) időzített bombák, és lassan robbanni is fognak.
Ahhoz, hogy ez tényleg egy felújított korszerű lakás legyen gépészet kuka, villanyszerelés kuka. Ehhez kapcsolódóan fürdő+konyha kuka, illetve a laminált sem való az előtérbe-konyhába. Kell egy normális kondenzációs kazán, a villanybojlert ki kell vágni a francba, kell egy H tarifás mérő a hűtő-fűtő klímának, meg 12-15 millió forintMa voltam fizetni a lakbért a főbérlőnek, aki amúgy ingatlanos, és vele beszélgettem kicsit, mert érintett vagyok én is ebben az egészben. Ő most arra számít, hogy nyár elejéről lesznek leghamarabb jó belépők. 3 hete nincs érdeklődő se a nála levő lakásokra, pedig 4 új lakást is felvett ez idő alatt, elmondása szerint mindet eléggé túlárazottan hirdeti a gazdája. Szerinte február-március lesz, mire rájönnek a tulajok, hogy annyiért nem fog elmenni, mint egy évvel korábban elment a szomszédé. A tényleges, látható csökkenés meg nyárra érkezik meg.
Itt Zalában mi most egyelőre nem állunk neki a következő társasháznak, mert kicsit le kell tisztuljon minden, de ahogy hallom, másfelé is hasonló a helyzet.Just a simple Lineman...
-
Segal
veterán
Mindegyik ingatlanos azzal rémisztget hogy már gyakorlatilag el van adva...
Kicsit utána olvasva a Bucka részt nem ajánlják, de ez felette van, de nincs helyismeretem.
A másik negatív dolognak a Budapestre való napi szintű bejárás van említve.
Befektetés jelleggel én most tutira nem vennék hitellel, de ezt neked kell eldönteni.[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest