- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMyMamy
tag
válasz FireKeeper #104615 üzenetére
1 CADMouse-t már javítottam, nem túl minőségi a belseje.
-
soldi3r
veterán
válasz FireKeeper #104615 üzenetére
1, Igazabol nincs megszabva, de celozzuk meg a <50 ezret.
2, Nem
3, Igen, ha sokkal olcsobb, akkor nem kell szamla
4, CAD
5, palm
6, 205mm
7, fogalmam sincs
8, kifejezetten jobbkezes, mint a G400s[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz soldi3r #104614 üzenetére
légyszi töltsd ki az összefoglalóban lévő kérdéssort mert anélkül csak a levegőbe lövöldözünk. ez a CADmouse nyilvánvalóan munkára van, de szvsz arra sem valami jó, azon kívül hogy van benne ez a harmadik gomb feature, simán gagyi office egérnek tűnik csak gondolom felárral.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz soldi3r #104611 üzenetére
nem divat, mert nem praktikus, rontja a célzást, terheli az izületeket. nyilván van egy -tól -ig sáv, tehát a vétletekig való súlycsökkentés is kontraproduktív, de a 60g még messze nem az.
amúgy egy könnyű egeret mindig fel lehet súlyozni (még ha nincs is értelme, és az újakat szét is kell szedni hozzá), a nehezet nem, vagy nem nagyon fogod tudni kikönnyíteni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
soldi3r
veterán
válasz FireKeeper #104610 üzenetére
Kicsit keveslem, de ahogy latom mar nem nagyon divat a nehezebb eger. Azert elotte egy CadMouse Prot meg kiprobalok.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Szevasztok!
A G400s utan tenyleg nem letezik vezetek nelkuli alternativa vagy csak en nem talaltam hasonlo egeret?E30 (oo=[][]=oo)
-
FireKeeper
nagyúr
-
Santi22
aktív tag
válasz Speedy007 #104602 üzenetére
Nem, itt a Mini a megnevezésben csak arra utal, hogy két méretben gyártják az M3-t és ez a kisebb. M2-nél ugyanígy, de ezek nem laptop egér méretű egerek.
Van a Keychronnak egy M4 nevű egere is, az a legkisebb méret náluk tudtommal, az hasonlít a laptop egerekhez és azért csak akkora, mert kimondottan ujjbegyes (fingertip) fogáshoz van tervezve. Érdekes módon számozásban meg ugye nagyobb, ezzel nem kell foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz FireKeeper #104570 üzenetére
+Salmosa részemről. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok hogy új köntösbe jó lesz e ez a forma.
-
Santi22
aktív tag
válasz Speedy007 #104600 üzenetére
Nem kisebb, sőt nagyobb, mint a mostani egered (igaz mm-es különbségek, azért írtam, hogy méretben kb hasonló). Csak a forma a különbség tojás vs. homokóra.
szerk: Sima M3 ezektől érezhetően nagyobb, azért javasoltam a Minit, mert az ami hasonló méretben neked, mint a mostani.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
20x11cm kézmérethez, palm fogással, ergo egeret keresek.
Eddig amit néztem viszont nem a legjobbakat olvastam:
-Pwnage StormBreaker Max CF
- Beast Max
ami még hasonló:
-xlite V3 Large
-xlite v4 largeMás esetleg vagy ezek közül melyik az ajánlott?
Köszönöm
-
Enton
addikt
Maxgamingon felbukkant a Waizowl ogm Could xs pre order:
[link]
Szerencsére alapáron jár a hr vevő, nem kell külön 20 eruokat érte kiadni."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Santi22
aktív tag
válasz Speedy007 #104594 üzenetére
AH-nál van M3 mini fehérben és feketében is.
Én ezt mondanám neked G305 után, méretben hasonló, formára kicsit más, mert a G305 tojás, ez meg homokóra alak, de meg fogod szerintem szokni, ha azt írod könnyen megszokod a más formát. Könnyebb, mint a normál M3, mert egyrészt ugye kisebb annál pár mm-el másrészt nincs felesleges RGB.Egyébként pont nekem hibásodott meg az M3 sima, de AH abszolút korrekten járt el, csak ajánlani tudom őket, ha garanciális ügyintézésről van szó nincs mitől tartanod náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Evil Snowman #104595 üzenetére
Formákkal vagy kialakítással nincsen gondom tudok alkalmazkodni. G305-r azért vettem anno mert laptopot használtam és ahhoz kellett egy normális vezeték nélküli egér. Bár mostanában a G305 is kezd nyűgös lenni, vissza gomb duplán kattint (igaz lusta vagyok ki cserélni a kapcsoló) nem tudom hogy a Logitech variált valamit de rendszer indítás után nehezen tér magához az egér a legalacsonyabb dpi értéken indul és ezt tartja kb. fél percig percig.
-
válasz Speedy007 #104594 üzenetére
2023 decemberében vettem egy Keychron M1 Wireless-t, ami azóta is kifogástalanul működik.
A fő "probléma" az, hogy az általad használt egér formája köszönő viszonyban sincs sem az M2, sem az M3, de még az M7-el sem.
Ha a Keychron vonalon maradunk, akkor méretben hozzá a legközelebb az M2 Mini áll, de annak kissé csapottabb a "feneke" valamint kialakításra inkább jobbkezes ergo forma, szemben a 305 jobbkezes szimmetrikusával.
Amúgy ezen az oldalon tudod összehasonlítani az egér formákat: [link]
-
Speedy007
őstag
válasz Speedy007 #104590 üzenetére
Kérdésem ki írása óta picit nézelődtam Keychron egér téren is előre lépés lenne a Logitech G305-höz képest. Számomra fontos a korrekt garanciális feltételek ha esetleg megkotlana egyedül itt M3-ról olvastam hogy meghibásodott igaz egy darab és korrekten állt hozzá az AH. Jelenleg "himihumi" webáruházból lehet beszerezni a feketét meg az Iponnál, fehéret két helyen láttam Iponnál olyan áron ami meg nem éri meg vagy reálisabb áron az Emagnál de ott meg a vevővel való bánásmód a problémás.
Így maradt az M2 és az M7 ezt a kettőt lehet jelenleg be szerezni az AH-nál és pár korrektebb webáruházaknál.... De ha elengedem a fehér vonalat itt is és feketénél maradok akkor is tanácstalan vagyok hogy melyiket válasszam. Papíron az M2/M3 és M7 ugyanazt tudja egyedül az M3 a különc az RGB-v meg a Kailh GM 8.0 switch-el. Itt a topikban hiába olvastam vissza mind 3 esetén akkor se lettem okosabb mert mind a 3-t egyformán dicsérték/dicsérik.
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz 4nick8 #104591 üzenetére
Már rég megvan nem rossz csak kicsit kicsi [link]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
4nick8
őstag
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
Korábban vettem ajánlásotokra Logitech G305-t amit mai napig használok nagy megelégedéssel bár apróbb furcsaságok elő jönnek rajta. Lényeg van egyfajta "fétisem" hogy egy adott termék körből vagy feladat körhöz szeretem használni az egy gyártótól való cuccokat. Másik topikban sokak ajánlására váltotta Keychron billentyűzetre ami nagyon bejön nekem így váltanék egérre is abból a márkából. Viszonylag emészthető áron Keychron M2 és M3 van bár az előbbi esetén tetszik hogy elérhető fehér színben is... Egyik kérdésem az lenne hogy G305-ről érdemes váltani M2/M3-ra. Látom hogy benne van az ajánlott egerek között de nem tudom hogy vissza lépés lenne vagy kb. az a szint a 3 egér. A másik kérdésem hogy az M2 és az M3 között mi a különbség? -
Enton
addikt
válasz Enton #104587 üzenetére
Megjavult a képfeltöltés időközben, bár csak rossz telefonos képek.
Meg a görgőt felejtettem ki ha minden igaz, szépen tagolt közepes nehézségű, nem lekerekített formájából és tekintélyes méretéből adódóan nem könnyű véletlen tekerni.
Nyomásra már kicsit a nehezebb kategóriába sorolnám és megint méretéből/alakjából adódóan nagyobb erőfeszítést igényel a lenyomása ami kisebb jobbradőlést is eredményez."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
Nemrég landolt:
Cooler Master MM730:
Első blikkre nehéz belekötni, 48 gramm a hivatalos oldalon 52-53 közt mértem lelógó kábellel.
Pixart sensor, madj ha megbontottam kiderítem pontosan milyen féle-fajta.
1000hz dobozból kivéve is, gyári szoftverben(onboarb memory amit beállítasz szoftver nélkül is megmarad) sok minden lehet állítani, dpi(7 hely[kikapcsolhatók ha csak 1 vagy 2 kellene csak] x-y értékben megadható, ilyet se láttam még, eleddig, szín kombinációkkal jelzi is melyik van kiválasztva) makrók profilok rgb ami csak kellhet.Oldalsó gombokat sikerült elnagyolniuk minimálisat mozognak, vagy felfoghatjuk pretravelnek is, klikkenésük teljesen jó ettől függetlenül.
A fő gombok kicsit hangosabbak az átlagostól de ez inkább a ház kialakításából adódik.
Rendesen feszesen kattannak nagyon minimális mozgása és az is inkább kattanás után.
Optikai switchek, bontáskor majd nézek pontos típust itt is.Orr-nehéz ez kb 5 percembe kerül megszokni utána teljesen jól használható.
Kábel kb észrevehetetlen.Ház felülete érdes, nem hiszem hogy bevonatos lenne de szépen érdes, nem csúszik grip nélkül sem az ember kezéből.
Ja és igen van egy szett grip a csomagban. Vékonyabb nem túl extrán texturált inkább ilyen csíkokban/csíkosan mintás.Talpak az átlagos PTFE-k első ránézésre a keményebb fajtából, ilyen nagy tappancsai vannak, de ilyen gátas stílussal a közepük mélyebben van, így ha ezek lekoptak még lassabb lehet az élmény mint újonnan.
Eddigi használat alapján nem ragadós szépen siklik, rosszabbat vártam első ránézésre.Hosszabb távú tapasztalatokról meg majd idővel beszámolok.
Jelenlegi 10000 ft-os áron szerintem best buy vezetékes "nagyobb" ergo kategóriában.[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
pinnacle
nagyúr
válasz t.imi #104582 üzenetére
Itt 25k-ért vettem. Nem tudom eldönteni, hogy ennek vagy a Razernek jobb a fogása. Turtle egyértelműen szélesebb, jobban tudok rajta terpeszkedni a tenyeremmel, de a Razer a hüvelykujj részen kényelmesebb. Ott van egy törés a Kone II-n. Illetve a Razer kattintása valahogy precízebbnek hallatszik. Turtle "kotyog". Mindkettőn különböző a bal, jobb egér hangja.
Annyira megszoktam a hüvelykujj tartó nélküli egeret, a Logitech MX250-nél, hogy számomra az a legkényelmesebb forma. Így azt is használom majd. Illetve van könnyű, oldalra dönthető görgőjű egér? Igaz a listában nincs, de talán, mivel nem teljes. Engem nem zavar ha 45 gramm helyett 55 gramm a görgő miatt, de nekem sokkal kényelmesebb a görgővel előre/hátra lapozni, mint gombbal. Lehet mégis vennék egy könnyű egeret is általános felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz pinnacle #104551 üzenetére
Nagyon köszi a listát, el is mentettem.
Turtle/Roccat már van kettő, egyről el is feledkeztem, másik márkát próbálnék ki.
Turtle Beach Kone II 35k soknak tűnik érte, bár évek óta nem követem az egerek fejlődését.
A digó orrú cipőkre hajazó egereket nem szeretem én sem, hátul feküdjön fel a tenyerem, elöl enyhe V a mutató és középső ujjnak.#104555Mephike sok sok éve mindenképpen 3 gombos egeret akartak rám beszélni mini görgővel, mert tök fasság az 5 gomb és a komolyabb méretű görgő.
Böngészőben meg lehet oldani backspace - odahúzod a mutatót és klikk. Azóta a komolyabb gyártók is eszméltek/jöttek az elvárások/plusz extraként bevezették egyiket másikat, esetleg mindkettőt.
Valóban egyén függő, ha lehet kényelmesebb, miért is ne? Hobbistáknak mint én, fontosabb a kényelem, mint 10-20 gramm. HC játékosok más tészta. -
válasz -FreaK- #104575 üzenetére
Ahogy 4nick8 írta, 1998-ban alakult meg a Razer a Kärna LLC leányvállalataként, hogy kifejlesszenek és létrehozzanak egy gaming orientált egeret. Ez lett a Boomslang. Aztán a Kärna LLC 2000-ben becsődölt.
Ezután 2003-ban a német TerraTec kitalálta, hogy újraéleszti a Boomslang-et és Razer Boomslang 2500 néven kezdték el gyártani/tatni és forgalmazni (ahogy az 4nick8 által csatolt képen is látszik. Az eredeti Boomslang háza nem áttetsző zöld volt, nem a TerraTec féle sima szürkésfekete). Erről még Prohardveres cikk is született anno: [link]
A jelenlegi Razer pedig 2005-től létezik, szintén ahogy azt 4nick8 fentebb linkelte.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz 4nick8 #104578 üzenetére
Elnezest a pongyola fogalmazasert.
Sok helyen arra panaszkodtak az egerrel kapcsolatban, hogy maga a gorgeteshez is viszonylag nagyobb ero kifejtese szukseges, de a leginkabb problemas a gorgo gomb megnyomasa, elvileg Batch 2-vel ez mar jobb lett.
Te mit tapasztaltal ilyen teren?
-
Pug
veterán
Arbiter AKITSU-t probalta nar esetleg valaki? Mennyire zavaroan "merev" a görgő?
-
-FreaK-
veterán
válasz 4nick8 #104571 üzenetére
Érzelmi érte azért van, én szívesen kipróbálnám újra, bár nagyobb összeget azért nem adnék érte
Imádtam a nagy gumi gombjait, viszont ha jól meg akarod fogni claw-ban, akkor az oldalsó gombok a lehető legrosszabb helyen vannak (mindkét oldalt ráadásul), mert pont ott fognád a hüvelyk meg a kis ujjaddal. Ha jól emlékszemEgyébként, hogy volt ezzel a Terratec-el? megvették őket?
-
4nick8
őstag
válasz Evil Snowman #104572 üzenetére
2003 akkor még nem volt a mostani Razer.Razer began as a San Diego, California-based subsidiary of kärna LLC in 1998, which was created to develop and market a high-end computer gaming mouse, the Boomslang, targeted to computer gamers. Kärna was shut down in 2000 due to bankruptcy. The current iteration of Razer was founded in 2005 by Min-Liang Tan, a Singaporean NUS graduate,[8] and Robert Krakoff after they procured the rights to the Razer brand following a large investment from Hong Kong tycoon Li Ka-shing and Singaporean holding company Temasek Holdings.[9][10]
-
4nick8
őstag
válasz Evil Snowman #104572 üzenetére
árnyaltabb a történet.
-
válasz FireKeeper #104570 üzenetére
20 éves a cég, 20 éve jöttek ki ezzel, mint elsők közötti gamer egér.
-
4nick8
őstag
válasz Evil Snowman #104567 üzenetére
Már az eredeti is szar volt. Foghatatlan. Max érzelmi értéke van de szerintem az se.
-
FireKeeper
nagyúr
miért ebből a nyomorék formából kell refresht csinálni? egy modern Krait-et vagy Diamondback-et nagyon adnék
-
válasz -FreaK- #104568 üzenetére
Reddit-en azt pletykálják, hogy elvileg kb. megmarad a forma, de hw szempontból minden jelenlegi csúcs komponensüket fogják belemasszírozni. Hírlevélre feliratkoztam, írok ha jön valami, bár attól tartok, hogy ez is olyan lesz, mint a Viper Mini Signature Edition. Limitált és drága. De ne legyen igazam.
-
-FreaK-
veterán
Wow. Írj, majd ha lesz végleges infó róla, érdekel.
Volt 20 évvel ezelőtt az eredeti (egy Icemat 2.0 paddal), most gondolkodom egy üveg pad beszerzésén (SP-004), passzolna hozzá nosztalgia szempontból
Nem is tudom, hogy mi lett az eredetivel, megvan-e még, vagy oda adtam valakinek itt a topicból.
-
Na erre kíváncsi leszek.
-
-
roseA580
tag
válasz pinnacle #104551 üzenetére
Szia!
Nekem sem vált be a Logitech G502 X, főleg a görgője nem tetszett.
És sűrűn DPI-t is váltottam a bal gombbal való kattintás közben, mert hozzáért az ujjam a közvetlen melletti gombhoz.Ma megjött a "Mouse Gaming Razer Basilisk V3 Chorma RGB", ezzel már rögtön megbarátkoztam, mert ég és föld a különbség e kettő között.
+ Nincs már véletlen DPI váltás, a görgője is sokkal jobb!
+ Sötétben sem kell keresnem a fekete egeret a fekete mouse padon.
Az oldalsó "sniper gomb" sem fog zavarni, mert a sokkal nehezebb véletlenül megnyomni mint a G 502 X-nél, ahol sokszor megnyomtam akaratlanul is. (ha meg eltávolítom akkor természetesen nem használható)Már a frissítést is feltettem, mert régi volt a firmwaréje az egérnek.
Az hogy nehezebb annak csak örülök, mert a G502 X-et túl könnyűnek találtam!
Igen, ilyen ember is akad!
3200 DPI-vel használtam mindkét egeret, mégis a G502 X sokkal pontatlanabbul működött nálam mint ez!Érdekesség:
A Logitech megadta a garanciát az eMAG-os vásárlásra, a Razer nem, a regisztrációt azért elfogadta. (persze kétszer annyiért vegyem meg közvetlenül tőle vagy jogosított viszonteladótól, mert akkor ad rá garanciát ő is)
Persze jogosított viszonteladót egész europában nem tudott mutatni az oldal!Így ahogy szerdán megjön a G512 Carbon, a G502 X-et küldöm is vissza az eMAG-nak.
Folytatás a keyboard topicban!
-
pinnacle
nagyúr
válasz RAMyMamy #104554 üzenetére
Köszi! Ez lenne az Ultraglide? Nem is értem akkor a gyártók miért nem eleve ilyen pöttyöket tesznek. Úgyis mindenen spórolnak.
Van felmérés arról, hogy adott idő alatt egy játékos és egy irodai dolgozó mennyi métert tesz meg az egérrel? Szerintem 100x annyit a játékos. Akkor meg hiába fele akkorra tömegű egeret használ, jobban terheli a kezét.
Vannak olyan munkák ahol nagy segítség a sok gomb, amire billentyű parancsokat lehet programozni. -
Szellem.
nagyúr
Ez mi?
Dark Project - Nexus Ultra
Egy az egyben Superlight forma, kinézet. És Lamzu csomagolás, doboz.
Dark Project Midnight 87 & Nexus Ultra Review | Neuer Herausforderer auf Platz 1?A felhasznált anyagok jónak tűnnek. Omron optika, Huano oldalsó gombok és TTC Gold Dust proof encoder.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Pocok256 #104557 üzenetére
Ez addig igaz, amíg a Rottid ki nem fordítja játék közben és gallyra nem vágja a csuklód egy hónapra. Onnantól hidd el értékelni fogod az egér súlyát és kétszer is meg fogod gondolni, hogy mekkora tömeget akarsz használni. De persze részemről mindenki pörgetheti a fél téglákat és kívánom, hogy ne legyen ízületi problémája idős korára ez miatt.
-
4nick8
őstag
válasz FireKeeper #104556 üzenetére
vagy van itthon Corepad Dots.
-
Pocok256
veterán
válasz Mephike #104555 üzenetére
Igazából felhasználási terület függő ... nekem munkára az mx master 3s a legjobb egér ever. Súlya kialakítása mindene tökéletes.
Játékra meg a most szerzett ATK Blazing Sky Z1 Ultra... Látható, hogy a két rágcsáló köszönő viszonyba sincs egymással semmilyen téren mégis mindkettő zseniális a maga felhasználási módjára. Logit játékra lehetetlen lenne használni ugyanúgy mint az ATK egeret munkára. Szóval nem kell aggrózni szerintem a súlyon csak felhasználási terület függő van e értelme.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
FireKeeper
nagyúr
válasz RAMyMamy #104554 üzenetére
a tiger ice jó, de lehet valakit zavarhat hogy különböző méretű pöttyöket adnak.
én az xraypad obsidian vagy jade-et ajánlanám, bár azok valamivel drágábbak mint a tiger ice.
de igazából be lehet próbálni a filléres noname PTFE dotokat is.
-
Mephike
őstag
válasz pinnacle #104553 üzenetére
Elolvasgatom itt az igényeket, és vágyakat, ki mit fogalmaz meg egy egérrel kapcsolatban. Vitatkozhatunk azon, hogy van-e létjogosultsága a sok gombos egérnek, vagy a dönthető és/vagy végtelenített görgőnek, elmélkedhetünk azon, hogy melyik szín lányos vagy éppen buzis.
De azért oda ne jussunk már el, hogy a 100 grammos egérnek örülünk és elfogadhatónak tartjuk... Ez utóbbi állítás fixen baromság és mégis minden hónapban jön valaki, aki azzal kampányol, hogy ő ha kell fél téglát is tud mozgatni. Semmi gond nincs ezzel, erre való az edzőterem, de nem az egér. Mondom a színén az egérnek vitatkozhatunk a tömegén nem, mert ez utóbbi szimpla fizika. -
RAMyMamy
tag
válasz pinnacle #104553 üzenetére
Az MX518 egy lassan 20 eves eger. Akkor meg a sulyozhato feltegla volt a divat, manapsag meg az 50 grammosak. Ez van, haladni kell a korral. Nem csak a usereknek, a gyartoknak se artana.
Meg mindig jobb lenne egy 50-60 grammos eger, ami sulyozhato, mint ilyen felteglak. Szemely szerint nekem 70-80g mar idealis.
A potty talp nem fog lejonni, ha jo a ragasztoja.
Tiger Ice V2-t dicserik sokan, nekem inkabb az Ultraglide valt be, ez utobbit siman tobbszor is vissza tudod szedni, ha nem jo helyre raktad elsore, vagy pl. szetszedeskor.
Hardverapron nezz szet.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz t.imi #104548 üzenetére
Én is ilyet keresek. Ezeket próbáltam. Logitech G502 X, nekem túl keskeny volt a hátulja, keskeny a hüvelykujj rész, ezért görcsösen fogtam, ROCCAT Kone XP, ez már megfelelően széles, de szintén keskeny a hüvelykujj rész, akinek sok gombos egér kell valószínűleg ez a legjobb, a hüvelykujj támaszon lévő gombbal meg lehet duplázni a gombok számát. Nem is kell megnyomni, elég csak megszorítani az egeret. Razer Basilisk V3 van most nálam, ez tűnik a legjobbnak. Kár, hogy ezen már nem lehet kiszedni az oldalsó "sniper gombot". Egyszer nem kapcsolt be a géppel, remélhetőleg csak átmeneti hiba volt. USB elosztóban van.
Itt van az összes oldalara dönthető görgőjű egér.
Turtle Beach Kone II-t kipróbálnám még. Jónak tűnik, hogy van elég helye a hüvelyujjnak, csak nem találtam hozzá egértalpat. Ha lehet kapni valahol, ezt is kipróbálom. -
t.imi
addikt
válasz FireKeeper #104549 üzenetére
Valahogy sejtettem köszönöm a gyorsat!
-
FireKeeper
nagyúr
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
1. Mennyi a keret? ~25k
2. Használtpiac játszik? Újat szeretnék, esetleg újracsomagolt "használt".
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Hazai beszerzés
4. Mire használnád az egeret? Web, online játék, single FPS
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Tenyeres
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. ~20cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? WQHD - 1550-1750
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) oldalra scroll, plusz az 5 gomb, az már minimum 7. Aszimmetrikus.
Kone Aimo a jelenlegi, mielőtt tönkremegy - ezt lezsíroznám egy időre - szeretnék egy másik rágcsálót.
Logi 502 X, Razer Basilisk V3 ami fogásra megfelelőnek tűnik és próbáltam sok éve 502-öt és Basilisk V1-et. V1 kényelmesebbnek tűnt akkor.[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz FireKeeper #104545 üzenetére
Amiatt irtam hogy a hofok mitol fugg, mert tud fuggni soknindentol. En nem dolgozok olommentessel mert nekem nem valt be, szerintem rossz vele dolgozni pont amiatt mert magasabb az olvadaspontja es nem is folyik olyan szepen de kinek mi, azt valoban magasabbon kell emiatt olvasztani.
Hat igen, jobb egy normalisabb hofok szabalyzos paka foleg ha kezdo az ember. De nem lehetetlen egy sima pakaval se megcsinalni ha valaki mar benne van, kinaiak is olyan cuccokkal olyan ugyesen forrasztanak h beszaras . De ez igazabol csak a folyamatara probaltam ramutatni hogyan erdemes szerintem csinalni, sokan azzal csinaljak ami van, amit talalnak. Van aki megkerdezi mit javaslok es beszerzi vagy valami hasonlot, de azert nem mindenki szan ra tul sokat 1-2 switch miatt . De na, ha telik ra erdemes.[ Szerkesztve ]
-
.-..-.
junior tag
válasz FireKeeper #104545 üzenetére
Én is 280fok körül szoktam forrasztani apró/smd cuccokat félbe csapott kúpos heggyel, sima 60/40 anyaggal.
Kizárólag a vákumos kiforrasztót állítom 350fokra vagy ha valami nagyon elviszi a hőt akkor feljebb.AMB Rizen9 5900Z, 32GB B.Skill DDR7 Trident Noe, MiSi B550 Tohamawk, NVidea RXT 4080 Hyper, Smasnug 32' OLED 4k@240Hz, MicraSoft Windoors 11 -> De lehet, hogy átvertek :(
-
FireKeeper
nagyúr
válasz liqquidg #104543 üzenetére
azért én azt hozzátenném hogy egy bizonyos színvonalú (és ez most nem sznoboskodás) felszerelés alatt nem érdemes hozzáfogni. falba dughatós meg nem szabályozható hőmérsékletű pákát felejtse el mindenki.
a 280 is szvsz elég alacsony, főleg ólommenteshez, én 350-en szoktam mindent.
-
voros12
csendes tag
Sziasztok,
Egér vásárláson gondolkodom, mert a mostani elkezdett dupla kattolni. Eddig 2 G305 volt nálam ami 1-2 éve belül dupla kattos lett, a másodikat szervizeltettem is, és utána kb fél évig bírta. Ezért most kicsit eltávolodnék a Logitól mert sok egerüknél olvastam ezt a dupla kattos problémát.
1. Mennyi a keret? 40-50k
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret?
Játék/munka
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
fingertip / palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
18-19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
800 DPI
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
2 plusz gomb jó lenne oldalt, többi nem fontos -
csendes tag
Ide is bedobom mert voltak akik javasolták hátha pont kisegítünk vele valakit, csak egeresek olvassák ezt a topicot és sok olyan is akik azért vennének egeret mert pl. duplaklikkel/felenged... Hátha ez megmenti őket egy "nagyobb" kiadástól .
Sokféle alkatrészt árulok egerekhez HA-n aztán többen kérdezték már hogy kezdőként hogyan forrasszanak ki és be egy mikrokapcsolót ha még nem csináltak ilyet. Leírtam már tömérdekszer szavakkal de jött igény videóra is aztán rászántam magam h levideózok egy ki/be-forrasztást . Még majd egy encoder-nél is megteszem ezt mert ugyanazokat is így kell de mégis egy picit másképp . Ja amúgy páka hőfokot lehet elfelejtettem említeni a videóban de ez állomás/páka/hegy és ón függő is mert vannak eltérések bőven de én 260-280 körül szoktam azzal a nagyobb laposabb heggyel (T12-K), kisebb heggyel érdemes kicsit magasabbon tapasztalataim alapján...És akkor a videókat pedig itt találjátok: [link]
Jó forrasztgatást!
-
csendes tag
válasz Santi22 #104540 üzenetére
Hehe, az igen, elég vicc fogpiszkálóval szoktam...
Az mondjuk, hogy volt nálad 1-1 az nem azt jelenti hogy mind tökéletes . Nálam már volt több is több színbe, javítottam is őket ugye meg vittek alkatrészt is hozzájuk szóval nem 1-1db után vontam le ezeket a következtetéseket hanem nagy átlagba mi a tapasztalat velük. Biztos van belőle jó meg ami tovább bírja de azt tudom h Atlantis OG az nem egy tök jó build sajna. Thorn az jó forma, klikkek hát inkább meh kategória. Coating Atlantis OG-n nulla, fos csúszós semmi, Thorn egy minimálisan jobb de az is hasonló csúszós nem túl jó, Fnatic változat 1 kicsivel jobb de az se ATK szint, ATK és társai sokkal jobb coating-al rendelkeznek. + volt aki ájuldozott a gyári Lamzu talpaktól hogy mennyire jók, hát sztem ATK/stb. talpai simábbak és gyorsabbak, egyszerűen jobbak. Lehet nem annyira tartósak de mégis jobbak. A Lamzu-é olyan mintha corepad talpak lennének rajtik kb. hasonló érzet, nem túl prémium, bár van aki azokat szereti de azok általában nem teszteltek még tömérdek talpat. A belső felépítésük/ház szerkezete stb. hát azt is egy fokkal jobbnak érzem a 3 betűseket bár nem igazán kellett még őket szerelgetnem szerencsére de Lamzukat szétszedni nem olyan jó, olyan gyenge hajlik nyeklik nyaklik minden benne, pillanat alatt el tud pattanni vagy nem akar szétpattanni, tetejük ha az aljához nem csatlakozik úgy hajlik mintha papírból lenne. Kicsit túl puha anyagból gyártják sztem őket és emellett azok a bepattanó műanyag részek amik összefogják túl erősen tartanak néhol. Amíg nem kell szerelni ok, de amint kell már nagyon óvatosnak kell lennie hogy megőrizzük az eredeti vagy lehetőleg jobb állapotot . -
Santi22
aktív tag
válasz liqquidg #104539 üzenetére
Én annyit tennék ehhez hozzá, hogy OG Atlantisom van és top notch build, semmi baja nincs. Igaz nem az első batchból és Miami Blue, de semmi qc problémája nincsen.
Illetve most egy Thornt próbálgatok, ez viszont egy ujjlenyomat mágnes (4k fekete, nem a fnatic), de ennek sincs amúgy semmiféle qc baja, bár ezt a ki/be kapcsológombot az alján azért megkérdezném mire gondolt itt a költő.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz Mephike #104535 üzenetére
Amúgy az F-switch ecoderből nagyon sok fajta létezik és ugye mind más érzetre. ATK és társai egerekbe is van több fajta F-switch encoder és van amelyikbe darabosabb van amelyikbe kevésbé így ezeket nem lehet általánosítani (+ még elég sok más márka is használja ezeket az encodereket). + hát igen, ki mit szeret ugye, nem mindenki szereti ha nagyon tagolt. Emlékszem volt olyan Atlantis-om amibe gyengíteni kellett mert rezonált tőle az egész üreges ház de amúgy én is a darabosabb híve vagyok ha az egér kialakítása megengedi...
Minőségre változóak amúgy, én a Maya X-et sajnos még nem próbáltam (tervbe van, várom a megfelelő pillanatot...), Atlantis-om volt egy pár és Thorn is pár + Atlantis Minik is, még ebből a 3ból az Atlantis mini 4k volt a legjobb a build valamiért és az OG Atlantis a legrosszabb. A Thorn az olyan szo szo, nem rossz de lehetne jobb is pár szempontból... A Maya és X akkor gondolom már olyasmi build mint a mini 4k vagy még kicsit jobb.
ATK-tól és a többi sub brandjéből kb. mind volt már a kezem alatt, jó lehet nem minden verzió 1 típusból de legalább 2 fajta mindből... Ami beugrik 1-2 típusnál 1. batchnál hogy a szenzor rész egy picit lentebb volt amit házilag könnyen lehetett javítani aki akarta, ott se mindnél volt jelen azért de túl sok gonddal nem találkoztam velük kapcsolatban ezen kívül. Érzetre mind prémium volt már kezdetektől nem úgy mint az Atlantis-nál a Lamzu. Ja és ez a szenzornál kicsit lentebb ez érdekes hogy a Scyrox V8-nál is jelentkezett némelyiknél ez a probléma és azt is ugyanott gyártották elvileg így gondolom valami gyártósor hiba lehetett...Ő is Lamzu, kicsit megpróbálták követni az ATK példáját a távolkeleten .
Szóval meglátásom szerint kezdetben az ATK és társai jobb minőségű termékeket árultak és mostanra már hasonlónak mondható mind2 brand, modelltől is függ és fog majd függeni hogy melyik fog jobbnak érződni + hát kicsist ez egyéni preferencia mint a görgő is vagy a klikk érzet pl. A forma meg egy másik tészta.
A 3. dolog meg, az hogy melyikről mennyi review van vagy fogalmazzunk úgy hogy mi mennyit találunk a youtube-on az nem azt fogja jelenteni hogy ha több van ott róla mert a gyártó többet szórt szét népszerű youtuberek között akkor az jobb is lesz, ez csak egy marketing stratégia. A kínai egerekről kínai oldalakon fog az ember több és naprakészebb teszteket olvasni, és van elég sok csak kínaiul szóval ha ez a lényeg akkor tudni kell hol keresni és lefordítani azt, sokszor amúgy azok a tesztek őszintébbek és valósághűbbek mint amit a híres nevek raknak fel mert ezek közül sok megveszi magának és nem kap mellé semmi instrukciót mit ne és mit lehet...
Ezeket úgy összesítően írtam csak le mindenkinek mint saját tapasztalat és vélemény. Amúgy jó mind2 cég és egyre jobbak szerencsére így nem kell egyiket se félteni. Az meg hogy melyik ad el többet, hát nem tudom, kíváncsi lennék egy ilyen statisztikára is de mivel a kínai piac óriási így sztem már az ATK és márkái elég jó helyen szerepelhetnek.[ Szerkesztve ]
-
4nick8
őstag
válasz FuRiONight #104533 üzenetére
-
FuRiONight
addikt
Akkor így teszem fel:
20x11cm a kezem, játékra keresek elsősorban egeret. Palm-os fogászat. Árban jöhet minden, vezetéknelkuli kell. -
Mephike
őstag
válasz FireKeeper #104534 üzenetére
Igazából ami az ATK mellett szól szerintem a jobb ár/érték arány. A cuccaik többsége jól van összerakva, teljesen oké dolgokat lehet venni náluk + eszméletlen jó a szoftverük (letisztult+minden is benne van).
A Lamzu kb. ugyanabból főz, de valahogy jobb lesz a végeredmény. Itt van pl most nálam a már említett Maya X lila/fekete változat. Ebben is az F-switch encodere van, mint az ATK-nál. Mégis a Lamzunál ez valami eszméletlen jó lett. Az egyik legjobb, amit használtam mostanában. Az Xlite V4 sírva könyörög ezért a Lamzus görgőért olyan jól szól és kattog a Lamzuban ez a cucc. (Persze simán el tudom képzelni, hogy valakinek meg pont a simábban járó változat tetszik jobban.) De a lényeg, hogy ez a Lamzunál jobban megy, mint az ATK-nál + a csomagolás is itt egy picivel jobb. Cserébe a Lamzunál a szoftver jóval gyengébb (tudja a fő dolgokat, de elég puritán a megjelenés és zsúfolt) és lehet tévedek, de nem nagyon adnak ki 500 mAh-ás aksival egeret. -
FireKeeper
nagyúr
válasz FuRiONight #104533 üzenetére
minőségben elég hasonló a Lamzuhoz (ezért most lehet valaki savazni fog de sztem kb egy szinten van a kettő), csak a Lamzunál sokkal jobb a prezentáció (csomagolás) és a marketing, valamint anno az Atlantis-al hamarabb betörtek a nyugati piacra mint a VGN/VXE/ATK, ezért jobb nevük van.
-
4nick8
őstag
válasz FuRiONight #104530 üzenetére
Narancs/lila/pink a nyerő
-
csendes tag
válasz FuRiONight #104530 üzenetére
Akkor megerte megkerdezni... Csak megerositest vartal ugye?! Titkon tudtad h megveszed mert meg kell venni ha sok jot irtak rola...
-
4nick8
őstag
válasz FuRiONight #104527 üzenetére
Lamzu Maya X-nek jobb színei vannak.
-
MODERÁTOR
válasz FuRiONight #104527 üzenetére
Akkor nem
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
FuRiONight
addikt
ATK X1 Ultimate-et érdemes lecserélni egy Lamzu Maya X 8K-ra? Igazából nincs gondom az egérrel.
-
cadgers
aktív tag
válasz Mephike #104522 üzenetére
Nekem van 3 vezetéknélkülim, abból 1 nem tölthető, csak cserélni lehet az akksit, 2 pedig töltés közben is vezetéknélküli kommunikációt használ! Ezek helyből kizárva, ezért biztos ami biztos alapon maradnék a vezetékesnél! Nem kell plusz súly az akksi miatt, nem kell ráfizetnem egy olyan technológia miatt, amit amúgy sem használnék ki.
-
csendes tag
válasz cadgers #104518 üzenetére
Hát pl. ATK Blazing Sky F1 széria, ultimate és extreme-hez jár gyárilag 8k dongle. Vagy esetleg Lamzu Atlantis Mini 4k vagy Maya 4k pl. Vagy mondjuk G-wolves-nak pl. legtöbb egere fingertipre van, azokból is lehet válogatni amelyik szimpatikus külsőre v formára a tapasztalat alapján. Zowie-nek is van új szériás FK2-DW-je ami jó lehet de még tömérdek jó megoldás létezik. Nincs olyan hogy legjobb az az igazság, egyik jobb mint a másik, van ami ebben jobb van ami abban és ez is sokszor egyéni preferencia. Ha magas polling rate az is kérdés h mi fontosabb a súly és legyen inkább gyakori töltés vagy legyen nehezebb de tovább bírja...
Nem tudjuk hogy eddig miket használtál és mik jöttek be eddig, legjobban az alapján lehet ajánlani. -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Melyik egeret ajánlanátok az alábbiak közül? Fingertrip fogás, 20x12-es kézre kellene.
Razer Deathadder V3
Endgame XM2 8K
Endgame OP1 8KVegyes használatra lenne, nem csak játékra. Viszont lényeges volt, hogy vezetékes legyen! Előre is köszönöm!
-
Skynet258
veterán
válasz arcitec #104503 üzenetére
Soha egyik egerem sem mállott úgy szét mint az MX Master 3s, és ebből kettő is van itthon szóval még csak nem is egy darab ilyen. Mindezt úgy, hogy a sok tucat termék amit itt eladtam gyakorlatilag gyári, új állapotban került az új gazdájához, tehát az garantált, hogy nem én vagyok az igénytelen. Reddit is tele van vele sajnos, szóval ez tény, hogy valami nem ok a Master 3s gumis bevonatával. Nem azért nem használom mert "nem tetszik", hanem mert szar. Bár munkára még most is azt veszem elő minden nap, szóval még ez sem igaz...
-
Enton
addikt
válasz arcitec #104506 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepő:
Mx3 belső vs keycron m6A mx3 egy 15+ éves fejlesztés gyurmázása, amit technikailag fejlődtek azt elpazarolták máshol. De az anyagokhoz meg ragaszkodtak végig, az hogy nálad jól bírja az sajnos nagyon kicsi része a pozitív visszajelzéseknek is.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
arcitec
addikt
válasz FlDutchman #104502 üzenetére
Nekem több éve van MX Master 3S és kifogástalan állapotban van. Megfelelő padon meg szépen könnyedén siklik. Semmi gond nincs a súlyával. Ha kicsit nehezebb is, az nyilván az akku okán van. Sokáig bírja egy töltéssel jómagam teljesen jól tudom használni, pláne, hogy a nagyobb méret sokkal jobb a kezemre. A kisebb egér kényelmetlenül eltűnik a kezemben. Nem azt mondom, hogy nincs jobb, de sokan amiket írnak róla az számomra hihetetlen. De persze akinek nem tetszik az használ, használjon mást..
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Skynet258
veterán
válasz FlDutchman #104494 üzenetére
Van itthon 2 Logitech MX Master 3S, én dolgozni szeretek vele, de játékra kínzás lenne használni mert egy nagy nehéz dög. Ezenkívül a minősége egy kalap kaki, 2 hónap után úgy nézett ki a fehér mintha egyenesen a szemetesben turkálás után használtam volna (pedig miután turkálok a szemetesben utána mindig kezet mosok mint minden normális gémer). Aztán vettem egy feketét, hogy na majd ez... 2 hónappal később az is ocsmány, és úgy hólyagosodik az a gumi bevonat, mint amikor gyújtóval kicsit megpirózod. Csak ezt nem piróztam soha gyujtóval.
Szóval nem lenne rossz, de sajnos végül mégsem jó, ha most vennék ilyen formát akkor olcsóbban egy Keychron.
De azt se játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Huawei Watch Gt 5Pro - Alza vásárlás - 2026.10.10-ig garanciális - Ajándék Huawei FreeBuds 5I
- Eladó Magnat Sounddeck 150 hangprojektor
- Dell 5480 Laptop 14" FHD/i5-7Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- PBZ77-M PRO alaplap plusz Intel i7-3770K proci plusz 2x8Gb DDR3 plusz GTX1060-6G egyben eladó
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win10 PRO - 3év garancia - MAGYAR
- Gainward GeForce RTX 3090 Phoenix
- Qilive Q5147 robotporszívó eladó, újszerű állapotban, keveset használt
- Tannoy 635 Rosewood Plus hangfalpár eladó!
- Pioneer DDJ-SB2 DJ controller/kontroller eladó, új állapotban
- AKAI Professional APC Key25 billentyűzet eladó, jó állapotban, keveset használt, szinte új.