Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kexksz
addikt
válasz cech19960320 #21316 üzenetére
Nyugi, ha ez megvan akkor a bank alig varja, hogy adjon neked hitelt
-
kexksz
addikt
Mar hogyne lenne, a tamogatasok miatt nem csak a csaladalapitasra alkalmas ingatlanok dragultak. Epp ez benne a kibaszas, hogy ha fel tudod venni a tamogatast gyakorlatilag 0-n vagy, mert a dragulast tudod belole kifizetni, ha nem tudsz felvenni semmit akkor meg minuszban vagy. Jobban senki nem jart, csak kivetettunk egy indirekt bachelor tax-ot
-
kexksz
addikt
Vagyonszerzesi illetek utalasakor kell barmit irni a megjegyzes mezobe? A NAV levelben semmi erre utalo dolgot nem lattam, csak a szamlaszamot meg az osszeget.
-
kexksz
addikt
Sajat hrsz-el rendelkezo, de meg cimkepzes alatt allo belteruleti lakasba be lehet jelentkezni mint allando lakcim?
-
kexksz
addikt
válasz Nehaiu #19812 üzenetére
Eloszor hibazott a dontnok es 16 nap munkanap utan elutasitottak a kerelmem, fellebbeztem, utana meg volt kb 3-4 nap mire elfogadtak. Mindennel egyutt ugy, hogy aprilis 8-an kotottem az adasveteli szerzodest a mai napon tortent meg a birtokbavetel. Mindent instant inteztem, hianypotlast nalam sem kertek, de nagyon lassuak voltak.
-
kexksz
addikt
válasz Sempronius89 #19693 üzenetére
Jo jo, de mire kiegsz a Marina belvizes lesz
-
kexksz
addikt
válasz csoki46 #19655 üzenetére
Tuti nem. Az en bankszamlamon annyi aktivitas van, hogy ho elejen az egeszet befizetem Revolutra, vagy valamelyik ertekpapir szamlamra, igy is kaptam hitelt.
De ha aggodsz tudsz elozetes hitelbiralatot kerni, amin ugyanugy be tudod nyujtani a bankszamlakivonatodat
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz woolwich #19500 üzenetére
Corvinnal vettem hasonlo lakast 41-ert (de ez egy fokkal olcsobb kornyek, mint a Vagohid utca kornyeke), ott abszolut semmit nem tudtam alkudni, (ha kp-s vevo lettem volna akkor lett volna benne "minimalis" alku, tippre kb annyi mint amit 1-2 honap alatt hoz az a penz befektetve) a ceg akitol vettem pedig 5-6 hasonlo lakast adott el az epuletben kb 2 het alatt. Szerintem az 1-1.5 alkuval beprobalkozhatsz, max azt mondtjak, hogy nem.
-
-
kexksz
addikt
Mik a tapasztalatok, a NAV a vasarlas utani illetek 12 honapos reszletfizeteset mennyire hajlando megadni, ha keri az ember?
-
kexksz
addikt
válasz Sempronius89 #19064 üzenetére
En ilyenkor egy fore mar biztosan nem vennek lakast, ha 10 even belul scope-ban van baratno / gyerek az alsohangon 1, de lehet 2 koltozes.
-
kexksz
addikt
Mik most a tapasztalatok, 20% onerore adnak lakashitelt manapsag? Covid miatt ha jol emlekszem nem szivesen hiteleztek ennyire tavaly ilyenkor.
-
kexksz
addikt
válasz lastmanrel #17924 üzenetére
Teljesen jok ezek a tamogatasok, leveszik rolam a kognitiv terhet, hogy szamolgassam megerne-e ingatlanba rakni a penzem, mert csaladi tamogatasok nelkul ugyse jon ki jol. Eggyel kevesebb dolog, amire figyelni kell befektetesnel.
-
kexksz
addikt
Nyugatitol eszakra fekvo utcak (Szabolcs, Lehel, stb.) milyenek? Eleg lerobbantnak tunnek, de folyik most ott par ujepitesu projekt is. A vonatokat hallani?
-
kexksz
addikt
Tudtok mondani ingatlan hirdetos Facebook csoportokat? Mar tobbszor elojott itt, megneznem, hogy ott mik mennek.
-
kexksz
addikt
En mondjuk epp azon gondolkodom, hogy annyira alacsony a kamatkornyezet, hogy vasarlas eseten inkabb vennek fel hitelt, aminek a havi torlesztoje a fizum ~15%-a, 20 evre, mint hogy a havi torleszto a fizum ~30%-a legyen, de 10 evre. A kulonbozetet befektetem, aztan ha ugy alakul siman elotorlesztem. Viszont igy 6 havi tartalekban joval kevesebbet kell tartanom, ami fedezi a havi torlesztodijakat, ha bevetelkiesesem lenne. Ez szerinted hibas gondolkodas? (Tenyleg erdekel) Nem latok ra okot, hogy minel nagyobb onerot rakjak bele, vagy minel rovidebb hitelt vegyek fel, hiaba tehetnem meg.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Mai hirdetesfigyelo arcsokkenesrol, azt hiszem kezd beindulni ez a valsag tema. https://i.imgur.com/UPhWyR1.png
-
kexksz
addikt
Szerintem Oppenheimer az ember sajat megelhetesere valo vesztartalekra gondolt a par honap alatt. Az mas, ha egy egesz ceget tobb alkalmazottal nem tudsz fenntartani, joval nagyobb felretett osszeg kell hozza. De ez nem a te felretett penzed, hanem a cege. Az siman benne van, hogy valakinek bedol a vallalkozasa. Mint ahogy az is, hogy ha alkalmazott, akkor elveszti a munkahelyet. Ezutan a ket szituacio utan kene lenni annyi penznek, hogy megeljen par honapig.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Szerencsere jo arc a tulaj es 3 honapra csokkentettuk is 100k-ra. Oktoberig van szerzodes, utan en nyilvan ujratargyalnam a piaci arak alapjan, mint ahogy velem is mindenki ujratargyalta az elmult 5 alberletemben, amig emelkedes volt.
De itt nem a konkret osszeg a lenyeg, hanem hogy az ingatlanaresesnek kompenzalnia kell az albira kiadott penzt, lehet az 1-2-3-4 millio is.
axioma: Szerintem is, de en ebben az orszagban nem merek 100%-os kovetkezteteseket levonni jozaneszre alapozva.
-
kexksz
addikt
válasz Oppenheimer #14845 üzenetére
Szeretnek en ennyire bizni a magyar vezetok kovetkezetessegeben, hogy kijelentsek ilyeneket, remelem neked lesz igazad.
-
kexksz
addikt
válasz Oppenheimer #14843 üzenetére
Hat, a mostani helyzetet elnezve a lakaspiacon talan tenyleg egy fokkal jobban ervenyesul a jozan esz.
A baj, hogy lehet idozitgetni akarhogy, ha jovo honapban a kormany bejelent egy CSOK 2.0-t meg babavarot vagy barmilyen ingyen penzt, ami egybol megdobja megint mindennek az arat. En meg biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo par evben soha nem leszek semmi hasonlo intezkedes kedvezmenyezettje.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Kerdes, hogy mennyi lehet a csokkenes. Sajat helyzetemet nezve 130k alberletet fizetek most, ennyivel szamolva ha varok 2 evet, akkor addig tobb mint 3 millio forint elmegy meg alberletre. (Hozama az alternativ befektetesnek gyakorlatilag 0 - inflacio, mert ennyi idore semmi ertelmes helyre nem lehet berakni a toket, kb cash-ben marad.) Ha akkor az ingatlanok mondjuk epp 3 millioval olcsobbak, akkor teljesen felesleges volt. Ez a time the market hozzaallas lakasnal nekem meg egy fokkal macerasabbnak/nehezebbnek tunik mint mondjuk reszvenyeknel, es ott sem egyszeru.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz Csabroncka #14837 üzenetére
Nem nagy minta, de amit en figyelek kb 20db, 30-35 millios lakas 2-3 honapja, abbol eddig 2-nel csokkent az ar 1 millioval, 3-at pedig levettek, tehat vagy eladtak vagy megsem akarjak most hirdetni. Ez sajnos egyelore nagyon messze van a 10-15%-kkal olcsobbnal. Masik oldalrol lehet, hogy az uj hirdetesek tenyleg olcsobbak, azt nem neztem, lassan fordul a hajo ilyen teren, mert mindenki ragaszkodik az arak tetejehez, amig tud.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz Oppenheimer #14832 üzenetére
Ugy legyen, de szerintem ez max akkor elkepzelheto, ha nagyon sokaig tart a valsag. Amint ujra visszaszabadulnak az airbnb-k a piacra megindulnak felfele az arak. Eladasra meg nem nagyon kenyszerul senki sem a hitelmoratorium miatt.
-
kexksz
addikt
Sziasztok!
Budapest belvaros 20-25p korzeteben akarnek 35-45 m2 lakast venni, 30-35 millio korul. Ti milyen kornyekeken nezelodnetek? Egyelore 13. es 4. kerulet M3 vonala tunik szimpatikus lokacionak. Ujbuda, Belso-Ferencvaros, illetve Palotanegyed is tetszik meg, de ott ennyiert nem igazan kapni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest