Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaman101
tag
Komolyan nemertem. a gpu homerseklet 70 foknal feljebb nem megy, de a hotspot az 100fokra felugrik 5 perc jatek utan. A venti meg zorog 85% felett.
tanacstalan vagyok.
-
shaman101
tag
Sajnos pontosan le kell mernem milyen pad es hova megy. Az elozo kartyam a gtx 1060 ilyen szempontbol faekegyszeru volt. Megvolt a specifikacioja a padmeretnek, beraktam a padokat es orultem. Itt kb szopoaradat az egesz.
-
shaman101
tag
Ujra jelentkezem!
Sajnos az uj padokkal a felso vramokon (1.75mm) es sokkal tobb pasztaval sem teljesit sokkal jobban. Amikor a venti 88%-ra er, zugo hangot ad, ez meg ami nyugtalanito.
Egy fokkal jobb lett egyebkent.
Valakinek otlete ?
-
shaman101
tag
Azert csereltem nagyobbra, mivel az 1.5mm-esen nemvolt lenyomata a bordanak igy szerintem nem erintkezett megfeleloen.
Amugy meg a hutoborda a gpunal (es a felso 2 vram modulon) picit kijjebb all, mint a szelso vramoknal. Ezert gondolom a felso 2 vramra alacsonyabb pad kell a megfelelo borda-erintkezeshez (nem 2mm-es mint a szelsokon), ezeken volt 1.5mm-es eddig.
-
shaman101
tag
Sziasztok! Na hat tettem fel 3x annyi pasztat mint volt, es a felso 2 vramos thermal padot amik 1.5mm-sek voltak, csereltem 1.75-re, mivel az msi support ezt irta.
Meg nem volt merszem stresszteszthez.
-
shaman101
tag
válasz
Milo629 #15856 üzenetére
Ertelek, elvileg ahova te az alatetet tetted, ott nalam a vramok magasabban vannak, de majd megnezem, mivel lehet nekem is mindenhova 1.5mm-es padok kellenek, ez a sejtesem nekem is. elobb probalkozom az 1.5mm-es, "felso vramos" megoldason, ugy hogy a szelso vramokbol vagok le, azok 2mm-esek, de levagva beloluk jobban lehet oket preselni. Ha ez nem valik be, megy mindenhova az 1.5mm-es, hiszen a pwm-ken, oldalt is 1.5mm-es csik van.
-
Milo629
aktív tag
válasz
shaman101 #15855 üzenetére
Hátulról ahonnan a csavar is van, hirtelen csak egy RX460 volt kéznél de a lényeg látszik.
Nekem az Evoke-on ugyanolyan magasak voltak a VRAM-ok és a hűtő sem lépcsőzetes, így ugyanolyan magas padokat raktam (MSI support sem mondta hogy különbözőek lennének) és ahogy elnézem a Mech hűtő sem az, lehet valamit segítene ha a PCIe csatlakozóval párhuzamos VRAM-okra alacsonyabb padok mennének és lehet úgy is megfelelő lenne a kontakt, de én így nyugodtabb vagyok hogy mindenhol 1.5mm-es és biztos hogy érintkezik. A csavarokon így is a menet fogy el előbb és nem ül össze koppra a rugó, még marad valamennyi játéka. -
Milo629
aktív tag
válasz
shaman101 #15851 üzenetére
Backplate felől, a rugós csavarok alá.
-
Kayn
csendes tag
Hű azigen. Nekem az MSI Gaming X van, annál is kell 3 különböző vastagság a VRAM-okhoz (1mm, 1.75mm, 2.25mm), plusz a VRM meg többi dologhoz további random méretek. Ráadásul ott még komplikáltabb is az egész mert nem a coldplate és a VRAM modulok közé kell 1 db. pad, hanem van egy kb. 2mm vastag fémlap, az alá kell fixen az 1mm pad ami a VRAMokon csücsült, rá pedig az 1.75 meg 2.25 mm vastagságok amivel a hűtőbordákkal meg a hőcsövekkel érintkezik. Túl van komplikálva, ráadásul az utóbbiaknak túl nagy szerepe nincs is. Én kipróbáltam azok nélkül hogy mennyit változik a memóriák hőmérséklete, 74° helyett 82° volt, szóval nem egészen jelentéktelen, de túl van komplikálva az egész.
-
shaman101
tag
válasz
Milo629 #15850 üzenetére
Szia! Igen ez valoban egy szoporoller.
Nekem azt mondta a support hogy a felso vramokra 1.75mm kell, es a tobbire 2, plusz a vrm bordara 1.5mm.Amit irtal az nagyon furcsa, hogy lehet ilyen megoldassal elni a gyarto altal, hogy nem fekszik fel rendesen a padokra a borda ? De amugy ertem amit irsz.
De szerintem arra gondolsz hogy a "zoldel karikazott" reszre kell az a fel millis alatet, mert a piros az a vram.
Es hogy erted hogy a csavarok ala ?
udv
-
Milo629
aktív tag
válasz
shaman101 #15808 üzenetére
Kicsit későn szállok be a buliba, mert nem követem napi szinten a topikot, de a lényeg hogy én ezt a szopórollert anno csapágyasra hajtottam, szintén MSI kártyával.
Ha rákeresel neten mindenol 2mm-es padokat írnak a VRAM-okra, még az MSI support is ezt írta nekem. Én végigmértem tolómérővel ennek a videónak az alapján és már nem emlékszek pontosan de úgy jött ki hogy pont a másfél milis padok kellenek oda (talán 1.2-1.4mm között volt valahol a "hézag"), plusz hogy biztosra menjek Arctic padokat használtam amik a puhábbak közé tartoznak, viszont így sem lett tökéletes mert a VRAM-ok patkó elrendezése miatt a padok nem egyenletesen támasztják ki a hűtőbordát, ez látszik is a paszta lenyomatán. A végső megoldás az lett, hogy CSAK a PCIe csatlakozóval ellentétes oldalra (képen pirossal karikázott) csavarok alá raktam egy fél mm vastag alátétet és így már teljesen egyenletes lett. GPU-Z előtte és utána.
-
-
shaman101
tag
válasz
shaman101 #15844 üzenetére
Udv ujra. Sajnos csak hetfon lesz idom kivenni a kartyat es pasztazni.
De rajottem hogy a szelesseg/hosszusaga a padoknak szinten mervado a szorito eronel.
Logikusan ha kisebb a pad, szelessegben es hosszusagban jobban preselodik (minimalisan), emiatt a lefogatas pontosabban illeszkedik a gpu die-ra.Jelentkezem hetfon!
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15843 üzenetére
Latom igen. Holnap kap egy "halom" pasztat, meg picit levagok a padokbol is, akkor talan jobb lesz a pressure point.
-
-
shaman101
tag
Amugy az amd szerint a 110 fokos hotspot is turheto, de akkor mar hangos a venti, ugyhogy nemtudom a gyartok ezt hogy gondoltak....
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15839 üzenetére
En ertem, de a ventije is hangos az msi-nek. Nem lehet hogy a venti hibaja az egesz ?
Megprobalom kifujni belole a port, a csapagyak kozul. -
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15827 üzenetére
Neked mennyit csokkent a hotspot a tobb paszta utan ?
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15825 üzenetére
Amikor most levettem a hutest, a hosszu padon mar ottvoltak a recek, szoval felfekszik az.
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15830 üzenetére
Amugy a fekete borda es az aluminium heatsink kozott meretes hezag van, na oda kell az a hosszu pad.
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15833 üzenetére
Aham megnezem mindenkeppen mi a f@szom van alatta.
-
shaman101
tag
Akarhogy nezem ezek 2mm-es padok (lemertem).
Marad a tobb paszta ahogy P41N ajanlotta.Egyebkent azert volt meg nagyobb disaster az egesz mert egy k@rva hajszal volt a cpu dieon
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15830 üzenetére
hoyg a borda alatt mi van arrol nemtudok
-
shaman101
tag
mindjart lemerem tolomerovel a padot amit rendeltem, elvileg 2mm-es.
-
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15827 üzenetére
Ha nem szamoztak el a kinaiak a pad mertet, akkor 2mm-es. Es az msi-vel levelezve ok is 2mm-est ajanlanak.
Akkor marad a tobb paszta.
A fekete heatsinken gyarilag ugyanigy volt egy egy rozsaszin pad. De van is rola video ahogy egy masik srac szetszedi a kartyat es ott van
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15825 üzenetére
Complete diaster az egesz 5700 xt padozas szempontjabol. Igen latom hogy ott kene lennie a nyomnak.
Beszeltem a msi-val egyebkent, es ok aztmondtak a 2 kulonallo vram modulra 1.75 pad kell nem 1.5. Plusz egyeterettek velem abban hogy arra a fekete bordara kell egy ilyen pad....(a hosszabb sotetkek 1.5mm-es)
-
válasz
shaman101 #15816 üzenetére
Hot spot hőmérsékletet padozással nem fogsz sehogyan levinni, az a gpu die közepén lévő hőmérsékletet jelzi (okosabbak majd kijavítanak). Kevés a paszta mint ahogy tegnap is írtam. Múlt évben pont prezentáltam is képpel amikor nekem is 105 körül volt a hot spot hogy alig volt rajta paszta. Mert amúgy valahogy így kéne kinéznie:
A másik, innen nézve rohadt vastagoknak tűnnek a padok.
A másik, VRM-nél a bordára raktad a padot, nem pedig alá.
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15822 üzenetére
Az az erdekes hogy a vilagoskek pad a vramon oldalt 1 meret, es a 2 kulonallo vramon a sotetkek is egymeret (ami a kepen jobb oldalt van), szoval nem mertem miert nem szorul ra.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ha ezt a képet megnézed, itt látszik, hogy a borda belenyomódik a padokba.
A hosszú bordánál nem látok sehol se padot, bár valamelyik videón mintha lenne, csak a nagy hőcsöves bordára van rátapadva. Persze elhiszem, hogy oda is kell, de valahogy akkor sem fekszik fel rendesen rá a teljes borda.
-
shaman101
tag
válasz
100% hoyg oda a hosszu fekete heatsinkre kell egy ekkora pad, mert a masikat ami gyarilag rajta volt onnan vettem le
-
shaman101
tag
Vagy vagjak le a padokbol oldalrol? Hatha akkor a pressure jobb lesz a heatsinkel ?
Alapbol kb fele ekkora padok voltak a ramokon. -
hegegabi80
addikt
válasz
shaman101 #15816 üzenetére
Szerintem a gpu-n kevés a paszta.
Illetve ha a padok nem látszik semmi nyom, csak a bal felsőnél. Ha erre volt rátéve a hűtőborda, akkor nyomot kellett volna hagynia rajta. Vagy nem elég vastag a pad, vagy nincs kellőképpen ráhúzva az egész.
Illetve az alsó hosszú pad alatt van egy másik borda, látszik hogy csavarral van rögzítve. Biztos, hogy kell annak a tetejére is? Inkább a hosszú borda alá kellene, mert lehet emiatt feltartja a nagy bordát. Bár akkor meg ezen kéne valami nyomnak lennie. -
shaman101
tag
Pasztazza ujra, 2x ennyi pasztaval vagy mi a tokomet csinaljak ?
-
shaman101
tag
Alapbol nincs semmi hangja, arra tippelek hogy a ventivel van baj.
70%-on meg nincs fura hangja, de 85-90 korul mar hallani. -
shaman101
tag
A ventillator meg azonnal 100%-on porog, raadasul fura zaj jon belole
-
shaman101
tag
-
shaman101
tag
A bal also cserelve lett, mert koszos volt a felulete.
-
shaman101
tag
válasz
shaman101 #15815 üzenetére
Na hat most jutottam el oda hogy kivegyem a kartyat.
A kovetkezo a helyzet: Volt egy vastag hajszal a gpu-n, azt leszedtem es mar sokkal jobb a helyzet, de a hotspot 10 perc jatek utan ugyanugy 110fokon van, a tobbi homerseklet nagyjabol rendben van, bar a gpu 78 fok azert aggaszto 10 perc jatek utan.
A paszta picit keves, de ennek nem kene bajnak lennie. -
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15814 üzenetére
A paszta 4 hetes rajta. Amikor megkaptam ujrapasztaztam csak nem padoztam.
-
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15811 üzenetére
Jelenleg gepben van, nyilvan nincs terhelesen, mert azonnal eszetlenul elszall a hoemrseklete.
A pasztazas eddig jo volt, amugy picit keves a paszta, de mondom, eddig jok voltak a homersekletek, csak megjobbat akartam.
Eddig 103 fok volt a hotspot gpu, a tobbi 80 alatt.
Azert hataroztam a padozassal mert eszetlenul porgott a ventillatora. -
-
shaman101
tag
Sziasztok! Ujrapadoztam az msi 5700xt mech oc-met, de nagyon magas homersekleteket kapok....2 perc jatek utan a hotspot 110 celsius, ki is kapcosltam azonnal a jatekot.
Mi lehet a baj ? 2mm-es padokat hasznaltam a 6 szelso vram modulnal (2 oldalt a gpu mellett), es 1.5mm padokat a felso 2 vram modulnal. A vrm-et egy 7cm-es 1.5mm-es pad huti.
Elvileg gyarilag is igy kellene padozni.
Arra gondolok meg hogy a padok tulnagyok, marmint hosszusag/szelesseg tekinteteben,
mivel az msi irta valahol hogy a megfelelo szorito erohoz amit a heatsink kifejt, kisebb padok kellenek. Vagy valamit benezek ? -
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15806 üzenetére
Nem kell semmit biosba írni, pont ez a lényege MPT-nek, csak a Windows registry bejegyzéseket módosítja, így nem csinálsz téglát a vgaból
Egyébként az összefoglaló végéről (kissé módosítva):
1. [MorePowerTool] telepít.
2. [GPU-Z] -vel lemented a VGA biosát [GPU-Z kép]
3. Load BIOS, majd a SoC maximum Voltage-t átírod, majd Write SPPT gomb, 5 másodperc és successfully!
4. Restart! -
válasz
enginev3.0 #15805 üzenetére
Na, beraktam az mpt fájlt red bios editorba, aztán atiflash-sel flasheltem és most jó
-
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15796 üzenetére
vram hiba is lehet, persze. De en ketlem, mert akkor bongeszeskozben kifagyna, olyankor mas a memora cimzes/eleres, es kijon a hiba altalaban.
-
Találtam még egy ilyet [link]
Itt a vramot írják amire én is gyanakodtam
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ujjlenyomatos bejárati ajtó kilincs 6hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest