Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz Tigi #60524 üzenetére

    Amikor múlt héten jött ez a rezsiharcos változás, direkt megnéztem az aktuális óraállás. Ez egy hétköznap délután 7 óra volt.
    Ezután kb 3 órát ment az asztali pc, de csak böngészés, és üresjárat, semmi izmos program. Ment 1 órát a tévé és mentünk aludni. Persze, amelyik helyiségben voltunk, ott égett a villany, de minden izzó ledes. Ami még használva volt, az a kombi hűtő, de semmi friss cucc nem került bele, nem kellett semmit fagyasztani, csak tartani a hőfokot. A robotporszívó feltöltötte a kis aksiját és használtam 2 percre a mikrót. Így másnap délután, kevesebb mint 24 óra múlva megnéztem, elfolyt 6KW/h. Na de mire? Klíma se volt bekapcsolva.
    Éjjel alszunk, nappal nincs otthon senki, szóval nincs ami ennyit megzabáljon. Kizárt.
    És ugye ez már a full digitális mérő, amiben nem lehet látni a tárcsa forgását, nem pörögnek a számok, amiből ki lehetne következtetni hogy épp mekkora a fogyasztás intenzitása. Csak az óraállás látszik, meg villog még benne pár adat, ami semmiféle infót nem ad nekem.
    Nincs villanybojler, nincs szárítógép, vasalni alig szokott a csajom. Tényleg veszek egy rohadt fogyasztásmérőt és meglesem hogy mi van itt. Amúgy tavaly nyár végén költöztünk ki a panelból, ott is diktáltam minden hónapban az aktuális fogyasztást, rendre az volt a számlán, hogy a fogyasztásom az átlag 135%-a. Most 11 hónap alatt fogyasztottunk 2560KW-h-t. Ami azért itt is átlag feletti. Sok magányos és idős ember nagyon torzítja az átlagot.

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák