Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok! Mivel elég nagy a penetrációja a CASIO fanoknak (itt a PH fórumában is) ezért gondoltam nyitok egy topic-ot neki, hogy ne az okosórás topic-okat offoljuk szét. Jöjjenek a képek, a CASIO-itokról, a moddolásokról, a bullbar-okról, a NATO szíjakról, a retró és a high-tech darabokról. Jöjjenek a történetek amik az óráitokhoz kapcsolódnak.
Hirdetni, nem lehet a topicban, arra ott a Hardverapró megfelelő kategóriája, de lehet ajánlani más hirdetését, akár más felületről is. A csereberét kérlek privátban beszéljétek meg, az sem topictéma![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
akaido
addikt
CASIO F-201
2004 óta megvan, és működik.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
mrbego
aktív tag
Gyermekkoromban volt egy W59 de sajnos "elhasználtam"
Aztán 2008 körül vettem egy AW80 -at fémszíjjal mikor már egy viszonylag komolyabban kinéző "felnőttesebb" órát akartam. Ez még most is megvan és tökéletesen működik. Egy nagy hibája van, hogy műanyagházas és a napi hordástól több helyen erős kopásnyomok vannak.
A régi fekete műanyagházasak legalább nem csináltak ilyet.Egyébként pont a napokban fogott el a vágy, hogy egy új órát vegyek.
Konkrétan egy ilyet néztem: [link] Persze ma már valami analóg bőrszíjas elegáns jön be.Üdv, P
-
hallador
addikt
Nekem a következők vannak:
Casio DB-31 (nincs pontos év, de 1990 előtti)
Casio F-91w
Casio G-Shock G-2800
Casio G-Shock G-9000-1V (Mudman)
Casio G-Shock DW-5600BB-1
Casio G-Shock DW-5035D-1BER (35TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION)Mindegyik zseniális. Az asszonynak pedig:
Casio Baby-G BAX-100-7AJFSzerintem ár/minőség arányban nincs nagyon jobb.
Ezek elég jól néznek ki.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
nagyúr
Kölyök koromban 1981-ben a tizedik szülinapomra vettem egy F-5-öt a "dollárboltban" , nem tudott csipogni-zenélni -cikiztek is a többiek érte-, de nagyon szerettem. Ez elhintette bennem a CASIO-k iránti rajongást. Aztán volt mindenféle órám, de CASIO mindig volt közöttük. Az F-5 is nagyon sokáig megvolt, már mattra kopott a plexije. Aztán egyszer beázott és végleg tönkrement és végleg elkallódott... Irigyellek, hogy neked még meg van, biztosan sok emlék fűz hozzá!
Most, hogy nemsokára 50 éves leszek , úgy gondoltam méltó módon ünneplem meg a CASIO márka iránti szeretetem egy 1000DC-vel:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
-
akaido
addikt
Grat, méltó az évfordulóhoz!
Nyolc évvel vagyok idősebb, és annyi CASIO-m volt, hogy sajna nem emléxem a típusokra. Adtuk, vettük, cseréltük, volt minden konstrukció a lopáson kívül, bár 2002-ben a Balesetiben eltűnt az épp aktuális órám, ugyanis a kifordult vállam vizsgálatánál le kellett vennem az egyik szeretett CASIO-mat, és annak biza' lába kélt, DUAL Timer volt, imádtam.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
nagyúr
Köszönöm.
Nekem is baromi sok volt. Volt hogy elkapott a gépszíj és gyűjteni kezdtem, volt már majd egy polcnyi, amikor fogtam és eladtam az egész gyűjteményt, kivéve a leharcolt PRW-2000T maradt mert ahhoz sok kaland fűzött (és egy petákot sem ér egy lelakott Pro-Trek, pedig AZ pont nem divatóra, hanem "szerszám" annak aki szeret kirándulni, túrázni... )Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hallador
addikt
Az ma mocskos sokat ér. Az F-5 legalább annyira ikonikus, mint ma az F-91W. Hihetetlenül tartósak tudnak lenni ezek az órák. Az én DB-31-em 30 éves elmúlt. De megy, és nagy eséllyel az temeti el, hogy 2029-ben lejár a 40 évre tervezett naptára.
Ki hitte volna, hogy ezek a műanyag "játék" órák simán túlélik az akkori legelterjedtebb Raketa, Pobeda, poljot órákat, pedig de.
Ráadásul 6 - 10 éves elemcsere, ami ma is kb 1000 Ft-ba kerül, na jó a szíjakat kellett cserélni, de akkor is töredéke volt a mechanikusoknak.
Zseniális a Casio. Nagyot ütött a 80-as években, de mai is.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
"gondoltam nyitok egy topic-ot neki, hogy ne az okosórás topic-okat offoljuk szét"
Csak jelzem, hogy létezik ÓRÁS topik is, ahol eddig ~4400 hozzászólásban szerepelt a Casio szó, vagyis ott nagyon nem offolás. És te is jártál már ott pár éve, nyugodtan írhatsz most is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Annyira komoly, hogy amikor ránézek egy ilyen régi CASIO-ra akkor egyből beugrik a gyerekkorom; a gördeszkázástól lehorzsolt térdem, a nagymamámnál illatozó Rákóczi-túrós, a bandázások, a dunai pancsolások, az érzés amikor először meg mertem fogni egy lány kezét...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hallador
addikt
válasz KillHates #17 üzenetére
Na ezzel pont én is így vagyok. Nekem is az első komolyabb órám egy Casio volt, sajnos ez már nincs meg, még 1991-ben. És nagyon szerettem. Már nem emlékszem a típusára, de ezt tudták akkor megvenni, és ez volt olyan áron, hogy jó minőségű órája legyen sok embernek.
-
Ulenspiegel
tag
válasz KillHates #17 üzenetére
Igen. Kellemes emlékek jönnek elő nekem is.
1981-ben kaptam az első Casio órám. Társam volt sok mindenben az egyetemen.
A gyűjteményemben van pár Casio.
Hosszú kihagyás után újra Casio (Lineage) a napi órám.
Mindent tud, amire szükségem van, ráadásul szemüveg nélkül is látom a napot és a dátumot. -
Sir Pocok
őstag
Nekem is több CASIO-m van. Szeretem a márkát nekem az első órám casio volt.
Jelenleg Ő kellene:
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
-
chatran
őstag
Hasonló órám van nekem is. Nálad előjött az a hiba, hogy megáll a másodperc mutató? Visszavittem garanciában, állítólag cseréltek benne szerkezetet, de hamarosan ismét előjött a probléma. Ha izomból nekivágom valami puhának, párna, matrac, akkor egy darabig ismét működik, de pár nap után megáll.
A Casio-val én először kb. 7 éves koromban kerültem kapcsolatba, mikor Karácsonyra kaptam egy ilyen kvarcjátékot. Nagyon sokáig működött, de sajnos már nincs meg.
Aztán olyan 5-es koromban vettünk egy F-91W-t, ami annyira bevált, hogy nem is cseréltem le egészen 2010 februárjáig. Cikiztek is vele az ált iskolás osztálytársaim, hogy még mindig megvan. De nem szégyelltem, mert a gimnázium igazgatójának is ilyen volt, pedig megtehette volna, hogy Rolexet hordjon.
Aztán 2010 elején lecseréltem a fent említett wave ceptor-ra. Nem volt rossz, de a fentebb leírt bosszantó hiba miatt nem volt az igazi.Ezért meg fogtok kövezni, de olyan 2015 nyarán véget ért nálam a Casio korszak, mikor lecseréltem egy Mi Band2-re. A Mi Band1-et még megúszta, mert azt még a bal kezemen hordtam. A 2-től kezdve viszont már kijelzője is volt, így fölöslegessé vált a külön óra. Onnantól meg már csak Mi Band-eket hordok.
Mindkét Casio-m megvan a mai napig, jövő héten az F-91W-t elviszem elemcserére. Kell egy kis nosztalgia.
-
őstag
Ilyen jellegű hibát nem tapasztaltam . Csak egy szoftveres bugot vettem észre. Ha szinkronizál, akkor elméletileg következő éjfélig jelzi egy kis vonalkával a sikeres szinkronizációt. De ez a vonalka nemcsak éjfélkor tud eltűnni, hanem ha energiatakarékos módba kapcsol az óra (pl. a pulcsi ujja eltakarja fél órát), feléledés után már nem jelzi, hogy aznap volt egy sikeres rádiójel vétel.
-
BloodRay
veterán
Jelenleg csak egy GW-5000-es G-Shock-om van, de asszony is kapott már 2 Baby-G-t.
Kb 23 éves koromig amúgy csak Casio-m volt csak, most 36 éves koromra fordult az arány, de továbbra is imádom a márkát.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
hallador
addikt
-
Nimda
addikt
Az a GBD-H1000 hatalmas. Pedig a tudása vetekszik egyes Garminokéval, csak olcsóbban. Ez volt az első célpontom, aztán végül is a GBX-100 maradt, ami "butább" ugyan, de legalább méretben hozzám passzol. Sokan hiányolják a solart belőle, akkor még ütősebb lenne. Én a fehér szíjak sárgulásától mindig tartottam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nálam egy GW-M5610 és egy fekete Rangeman található. Van még ezen kívül két automata órám is, de azt vettem észre, mostanában többet nézegetem a WuS-on az F17-es topikot.
Ja, DB31-es is megvan még. De szerettem gimiben. Bele lehetett írni 30 évszámot a telefonkönyvébe töriből....
-
nagyúr
Nekem a fehér G-Lide ami nagyon tetszik, de az MT-G is rohadt jó! (fosbúkon mit össze oltották egy ilyen óra gazdáját, pedig szerintem baromi jó ez a rainbow dizájn)
A titánium 5000 meg magáért beszél!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
g0n21
senior tag
Köszi. Azóta amióta a fotó készült kicseréltettem abban a fekete-titánban (felső bal első) a szerkezetet egy inverzre, tehát annak is fekete alapon vannak már a számok, mint mellette a terepmintás titánnak. Szerintem így maga a tökéletesség. Számomra, kocka G-k között.
@Nimda
Én nagyot csalódtam a gbdh-1000-ben. Igaz, én nem futok, hanem saját testsúlyos, meg ugrálós edzést végzek, de számtalanszor elveszti a pulzust, ami azért elég bosszantó. Pedig rendesen felvettem, csuklómon elfér, stb. Gondoltam mielőtt írok róla, kipróbálok egy nagyon olcsó, hasonló jellegű valamit, vettem 15.000 forintért egy Xiaomi MiBand 5-öt, ami sokkal biztosabban tartotta a pulzust (bár az is eldobta olykor), és az aktivitásokkal kapcsolatos funkciói is kismilliószor jobbak.Amúgy hiába nagy, mivel nincsenek túllógó tokfülei, nagyon kényelmes, és rendkívül könnyű, bár nyugodt szívvel javaslom helyette a GBDH100-at 100ezerrel olcsóbban, pulzusmérés és gps nélkül.
@KillHates - én eddig kevés oltást kaptam rá, sőt, kifejezetten sok pozitív reakció volt, és jött egy-két vételi ajánlat is, de nem szeretném eladni. Ha egyszer újra szembe jön az a poszt, akkor linkeld ma be plz, kiváncsi vagyok kinek van még ilyen itthon, még egy típustárssal sem találkoztam, pedig elméletileg kb 3 jött Mo-ra.
Amikor anno lement nálunk a vlogban (vigyázz, videó), akkor utána elég sokan érdeklődtek, hogy hol lehet még kapni... Szóval persze, sokszor megy az ekézés, de annál többeknek tetszik. Azóta pedig kijött a Volcano Ligthning is...
#36mrbego
Igen, az az.
Curv, 98a162[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
rep3at
őstag
Az a Lunar Rainbow hatalmas, én simán elhordanám bárki bármit is mond. Mondjuk a jelenlegit is lefikázták a Samsung után de pont nem érdekel, nekem ez tetszik még ha ódivatú is az okosórák korában. Könnyebb, kényelmesebb és pont tud annyit ami nekem kell. A zenevezérlés szokott hiányozni néha de végülis fülessel is megoldható.
Forward thinking. كرر
-
hallador
addikt
Az az óra nekem is tetszik. Szerintem is nagyon jó néz ki, Én is elhordanám, nagyon egyedi.
-
Sir Pocok
őstag
Volcano is nagyon bejön, ahogy g0n21 is említette.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
g0n21
senior tag
Csak itt, csak most, csak nektek, G-Shock angol oldalán akció van, 12 napig mindennap más.
Ma a Burton limited Mudmaster 379gbp helyett 299gbp.
Fontos!
Csak UK&Ireland címre tudtok rendelni. Én a forward2me.com-nál csináltam magamnak egy fiókot, oda postázzák, ők pedig továbbítják 10-20gbp-ért Mo-ra.
Lehet, hogy a kedvezmény így már nem olyan világraszóló, de elég sok modell megtalálható ott, ami itthon nem.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
hallador
addikt
Megnéztem ezt az oldalt rengeteg egyedi G-Shock van, valamint elég jó a kínálat fel is iratkoztam a hírlevelükre. Köszönöm.
-
nagyúr
Én egy francia oldalon futottam rá egy WSD-F21-re nem is drágán 229€-ért. Addig nem is volt gond a webshop-al amíg meg nem tudta, hogy magyar a vevő. Hiába ajánlottam fel neki, hogy küldje Ausztriába, azonnal elzárkózott az eladástól Oké, hogy nem szeretnek minket nyugaton, de azért ez elég sz@rul esett.
-
hallador
addikt
-
törölt tag
Ha már Rainbow és G-Shock UK:
-
dionaea
őstag
Casio picit a nokia sorsára jutott. elment mellette a technológia, az a tudás ami megvol neki régen már nem sokat ér. Bár értem, hogy már divat órákat gyárt, még a G-shock vonalon is, de számomra ez elég szomorú, hogy nincs egy normális aktivitás mérő órája pl mint a Garminnak van, vagy szinte már bárkinek.. Nem gondolom, hogy tönkre fog menni a márka de hogy nagyon sokan elpártolnak tőlük az biztos, egy olyan világban ahol a sport is divat lett, és ha nem sportolsz nem vagy senki ez elég nagy ziccer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda Accord - 2009/04. havi - 2.2 dízel - 150LE magyarországi - 265 ezer km, 2025/02.-ig műszaki
- SAMEBIKE MY275 Elektromos Kerékpár 27,5 500W 625Wh
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- HP Omen Citadel, DX RACER Prince hibrid gamer szék
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen