Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbego
aktív tag
Épp ez az, hogy csak napközben van rajtam, akkor ha megyek valahová pl. Ráadásul ez most tavasz körül volt, nem a mostani kánikulában.
Az eddigi óráim fémszíjasak, és azzal sosem volt még ilyen probléma.Csak azért kérdezem, mert egy GBA-800 -al szemezek, ami szintén műanyag szíjas. De ha azért nem fogom tudni viselni mert esetleg valami allergiám van rá, akkor az gáz.
Üdv, P
-
mrbego
aktív tag
Egy kérdés: a G-shock (vagy más Casio) órák műanyag szíjai nem okoznak bőrproblémát/kiütést nálatok?
Nekem tavasszal volt pár hétig a csuklómon piros foltok, amikor a kis W-218H -mat hordtam. (Igaz ez egy elég olcsó kis szerkezet, nem G-Shock kategória gondolom)Üdv, P
-
Nimda
addikt
Igen, először én is azt gondoltam, de nem annak az utódja.
JSaN ez az inverz, nem a hagyományos értelemben vett inverz, mert tudtommal ez a normál megjelenítése a MIP- nek. Nagyon kontrasztos, szinte világítanak a karakterek (a GBD is ugyanez). Oldalról lefotóztam, nagyon jó a betekintési szöge (is). Viszont lecseréltem a gyári szíjat egy GWM szíjra, mert rohamosan kopik az eredeti, pár használat után is.
BloodRay ha megcsinálják, kettőt is veszek
[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
Na ez jo, eloszor nem mertem meg venni a 100ast mikor kijott, mert en normal kijelzo parti vagyok, inverztol mindig felek. De tobb videot is megnezve mostmar biztatonak tunik a MIP LCD, de szerintem kihagyom. Majd ha lesz solar akkor meg veszem, sportolni lepes szamlalo jo lesz. Addig marad munkaban a klasszikus m5610 bumperrel, imadom ezt az orat.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Nimda
addikt
Jön az új GBD-200, három színben, de solar továbbra sincs. Csak egy picit szabta át a gyártó, "kockásították", kisebb lett és könnyebb is valamivel a GBD-100 -nál. Reméljük, a majdani "GBX-200" napelemes lesz. És aki lemaradt róla, annak ez jó alternatíva lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek!
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Van olyan óra, ami kb így néz ki, és van benne lépésszámláló? Ezen kívül az "alap" kvarcóra funkciók elegendőek.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
trlala
aktív tag
GPR-B1000-et vettem kb másfél hónapja, tegnapelőtt voltam vele az Alpokban (a határ mellett lakom). Ebayen sikerült lőni egy újat 235 e Ft-ért, Japánból. Kitűnően működik, de a teljes funkcionalitáshoz telefon kell neki. Nagyon masszív, drabális darab. Csak az a bajom vele, hogy azóta mióta megvan, minden nap ezt hordom.
-
Nimda
addikt
Igen, pl. a Garminom képes erre, de ahogy írtad, ott is pontatlan, ha jelet veszít. Szerencsére ez igen ritka.
Nekem amúgy a GPR-B1000 sokkal szimpibb, mint az újabb GBD-H1000. Valahogy az előbbi átgondoltabb szerkezet és masszívabbnak tűnik. Mondjuk ezt az ára is tükrözi.
[ Szerkesztve ]
-
trlala
aktív tag
A másik alternatíva a GPS alapú lenne. Mindegyiknek van előnye-hátránya. A légnyomás alapút régóta használom hegyi túráimon, ha tisztában vagy a működésével, teljesen jól használható. Eleinte induláskor kalibráltam térképhez, vagy fix/ismert magasságponthoz, ma már ezt sem teszem. Egyszerűen megjegyzem, hogy mit mutat induláskor és megnézem, hogy mit kéne mutatnia és azzal folyamatosan korrigálom a mutatott értéket. 10-15 m pontossággal működik egy egész napos túra során.
A GPS alapú eszközök jóval többet fogyasztanak. Ott is lehet gond a pontossággal, ha jelet vesztenek, márpedig tapasztalatom szerint ez is előfordul. A legprofibb rendszerek kombinálják a két mérést valamilyen algoritmus szerint.
Szumma szummárum nem kell félni a barometrikus rendszertől, csak tudni kell használni és nem szabad tőle irreális dolgot várni. Egy túrán amúgy sincs szükség milliméteres pontosságra. -
Nimda
addikt
Nekem egy PRW-30 van, kijelzőben talán ugyanakkora mint a többi digis protrek, csak tok átmérőben jóval kisebb.
Sérülékenyebbnek tűnik mint egy gshock, de nem hiszem, hogy tojásként kellene óvni mindentől. Termál-gyógyvízbe azért nem vinném.
Ami nem tetszik benne, az a barométer alapú magasságmérő. Vagyis akkor is változik a magasság, ha egy helyben vagyok, a légnyomás függvényében. Lehet ugyan kalibrálni, de ha változik a légnyomás, akkor is elmászik a magasság értéke. Vagy csak valamit én nem tudok ezzel kapcsolatban beállítani.
Szerintem hosszú élettartamra lehet számítani, jól összerakott órák ezek. -
dionaea
őstag
Thought solar tehát a sötétet nem szereti. Fiókba tartja az ember akkor hamar tönkre megy. Én azt halottam a kondenzátorok kb 10-15 évet bírnak ha nem volt huzamosabb ideig sötétben.szerintem annyit gond nélkül megy. Van egy awg-100 am ami kb 13 éves még semmi baja a töltötség mindig maxon van, üveg óra tartó dobozban így kap fényt.
-
trlala
aktív tag
Nekem ennek a tesója (prw 3100) van, 4 éves, még full alatt nem volt a töltöttsége. Egy hónapja nem hordom, mert vettem egy g-shockot, de előtte naponta hordtam és minden nap megmostam langyos, szappanos vízzel. Alpesi túráim alatt is jól szolgált, a magasságmérőjét használtam. Bírta a havat, esőt. Egy hiányossága van, hogy nem zafír üveges, emiatt beszerzett egy kb 3 mm-es karcot, valami sziklának ütöttem. Egyébként jól védett az üveg, mert be van süllyesztve. Árulhatnák zafír változatban.
-
satika8
újonc
Üdv Mindenkinek!
Bárhol keresem a neten, sehol sincs megsaccolva, hogy pl. egy Casio ProTrek PRW-3510Y-8 tipusú órának -normális viseletet alapul véve(persze én nagyon vigyázok mindenemre)- mennyi a várható élettartama.
Nézegettem ezt a tipust, mivel nagyon tetszik. Karcmentes, gyönyörű, de 2 éves és lejárt a garanciája.
Nekem még mindíg megvan egy Casio ABX-68 /1359/ órám, ami 30 évig nyűttem -építőipar, strand, szauna...- és még mindíg működik, igaz már nem annyira pontos -amit egy tisztítással lehet javítható-, azt mondták, hogy vigyázzak a vízállósággal is, de az óra megy-működik minden funkciója.
Ha a fent említett casio márka is nyujtja ezeket a tulajdonságokat, akkor nem sokat gondolkodom a vásárlásán.
60 éves vagyok, olvasó szemüveget hordok, tehát már vigyáznom kell, hogy olyan órát vegyek, amit látok is.
Ha valakinek van tapasztalata a Casio ProTrek digi számlapos órákról, kérem ossza meg velem!
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz #14787072 #511 üzenetére
Na, megvettem a Garmin-t. Baromira tetszik, még egyszer köszi a hozzászólásokat.
Felpróbáltam a GBD-H1000-et is, formailag nagyon bejött, de a Garminhoz (és a Rangeman-emhez) képest az egy nagy krumpli, így végül elköszöntem tőle. Meg dupla annyi a súlya, mint a Garminnak.
Viszont, hogy ON is legyek: megtartottam a 9400-es Rangeman-t, azt nagyon szeretem.
-
Nimda
addikt
válasz huszar90 #518 üzenetére
Először is, nagyon szépen összeraktad, így már nekem is tetszik az a piros kijelző műanyag bezelben nem igazán. Szvsz a szíj is jól áll neki, főleg az adapterrel.
Sajnos már nem kapható eu a GBX-100, nekem is csak a megjelenésekor sikerült idehaza elcsípni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
-
nagyúr
válasz huszar90 #516 üzenetére
Szerintem így nagyon mutatós. Talán egy fekete NATO szíj amiben vékony piros csík fut, túloldalán jó nagy hangsúlyos króm csatokkal, hogy meg legyen a szimmetria az óra krómjával....
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
huszar90
aktív tag
válasz KillHates #515 üzenetére
Köszi! Az alap egy GWB5600AR. Kapott egy acél tokot meg egy protektort. Vettem szíj adaptert is, meg kaucsuk szíjakat, de az egyik adapter nem akar bepattanni a helyére. Lehet elviszem egy óráshoz hátha neki megy
Amúgy bele vagyok bolondulva ebbe a piros színbe viszont a leolvashatósága elég gyenge ha nem szemből kapja a fényt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én 2014-ben vettem az elsőt, aztán eladtam hülye fejjel 2016-ban, meg is bántam, így hát, amint adódott egy jó akció, gyorsan beszereztem újra. Nagyon szeretem, nem szívesen válok meg tőle, azért is nyűglődök ennyit, de nem akarok órákat sem gyűjteni. Ezen kívül van egy japán belpiacos Seiko automata+egy búvár Seiko. Meg talán most egy Garmin, de ez csak futáshoz, bringázáshoz lenne.
-
törölt tag
Köszönöm szépen, akkor eddig 3:0 a Garmin javára.
Hát igen, a Garmin elég régóta jelen van a sportórák piacán, vitathatlan a gyakorlati tapasztalata.
Most azt mondom, megtartom a Rangeman-t és (hobbi)sportoláshoz veszek egy Instinct-et, de megnézve Viktorék videóját, azért elég csábító a GBD-H1000 is.
Az lesz a legjobb, ha elmegyek és felpróbálom mindkettőt.
Ganzer: miért?
-
dionaea
őstag
válasz #14787072 #506 üzenetére
En pont a rangemant gw9400 adtam el és vettem sima instinctet.
Leszamitva hogy az instinctem hibás ezért nem működik az iránytű és már nem garis nagyon jó kis óra.
Értesítelek fitnes funkciók tracking ezek nagyon jók üzem idő teljesen ok.
Mindig jól olvasható a kijelző.
Nem brutal méret így hétköznap is kényelmes. Nagyon sok féle keppen konfigurálható. Mindent is be lehet állítani a rendszer gyors és havonta jön frissítés.
Support teljesen jó korrektek. Viszont azt hiszem csak egy év gari van rá és ha elromlott cserélik, gari időn túli a felét kell befizetni és adják az újat. Nem ismerem a smart casiokat nagyon picit nyomkodtam őket de nem győztek meg. Viszont a kinézet az nagyon ütős sztem -
Brett Shaw2
csendes tag
CASIO G-SHOCK FROGMAN GWF-A1000-1A4 [link]
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz #14787072 #506 üzenetére
Van Garminom, igaz nem Instinct, hanem Fenix. Teljesen más liga a Casióhoz képest is, ahol való igaz, megvan a szenzor repertoár, de mégsem épít köré akkora támogatást, mint a Garmin. Gondolok itt a monitorozásra, pontosságra és a kiértékelésre.
GBD-H1000 nekem nincs, de ha sportórát szeretnél, akkor inkább a Garmin felé nézelődnék. A Casio nem kimondottan erre specializálódott, persze ettől még lehet jó, de ha céleszközről van szó, akkor inkább egy dedikált sport/fintess óra. Vitát erről nem indítanék, ez csak az én véleményem. Mások tapasztalataira is nyugodtan hagyatkozhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Régóta olvasom a topikot és most egy kis tanácsadásra lenne szükségem:
Van egy GW-9400 Rangeman-em, amit imádok. Viszont sportoláshoz keresek egy másik órát (pulzusmérő, lépésszámláló, ilyesmik), így jött képbe a GBD-H1000, illetve a Garmin Instinct Solar. Van valakinek tapasztalata ezekkel az órákkal?
Azt látom, hogy a Garmin olcsóbb, a Casio meg hozza a megszokott G-shock stílusjegyeket, de ár/érték arányban, funkcióiban melyik lehet jobb választás? Tud-e annyival többet a G-Shock, hogy megérje a különbözetet vagy éppen fordítva? Érdemes-e a Rangeman mellé egy Instinct-et beszerezni vagy inkább a Rangeman helyett egy GBD-H1000-et és akkor úgymond 2 in 1 lenne? A Redditen volt egy képes összehasonlítás, amelyben az látszik, hogy méretben azért a Garmin kisebb. Bár 19,5-es a csuklóm, de nem szeretnék olyan nagyon nagy krumplit hordani, mint pl. az 1000-es Rangeman. Szóval mindegyik mellett vannak érveim, ellenérveim. Mennyire erős a Casio a smart órák piacán tekintettel arra, hogy most kezd oda belépni? A GSW-H1000 is tetszik, de az nekem már túl "okos".
Természetesen nem azt kérem, hogy döntsetek helyettem, csak olyanok benyomásaira vagyok kíváncsi, akiknek van/volt tapasztalata ezekkel a két órával.
Köszönöm szépen.
-
trlala
aktív tag
gpr b1000 2 hét használat után:
heti 1 másodpercet siet
Normál használat mellett (no gps) elég a napelemes töltés
nagyon jó, napfénynél is olvasható kijelző
menük közti váltás logikus, de könnyen túl lehet lépni a kívánt menün (a korona és a gombok működése "gumis" a szigetelés miatt)
a mobilalkalmazáson még dolgozhatnánakA gps teszt majd még jön
-
zoarden
tag
Sziasztok,
láttatok már olyan modot ahol mutatót cseréltek valamelyik G-shockban?
Egy közepes méretű guglizással nem találtam....
A GMA-S2100-asokból jó lenne pl. egy fehér , de a mutatók miatt nem olyan jól leolvasható. Azt lenne jó lecserélni.ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Erdemi különbség van ezek az orak kozott?
G-shock GA700(20e)
G-shock GA110TS-8A2ER(25e)
G-shock GA-400(30e)
G-shock GA-110HC(25e)Nem igazan ertek hozza csak kell egy strapabiro ora
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
TaylorPro
addikt
-
McAdam6
aktív tag
Szerintetek van esély ilyen órához tokot szerezni ? Tokfülnél eltört.
20+ éves óra, a szerkezet hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest