- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
Riva tunerrel hogy tudok hőmérsékletet tizedes pontossággal kiírni?
HWInfo jól olvassa ki az aquasuite-ból, de játék alatt kerekítve jelenik meg.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
gery14
senior tag
Nekem is volt bent alphacool szűrő de rátapostam es megszünt létezni . En megint alap 5090 et veszek az inno3d bevált lehet maradok annál vagy zotac ugyis vizezve lesz. A szintetikus bencs számok meg nem érintenek. Visszont kapja a vizet kapásbol már kész a mora is + lesz bent 2 radi mellé aztan kész (de nem érzem nagyon hogy huu de kéne az 5090 az AI FH szarok nem érintenek hiszen csak multizok.. competívben.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
őstag
válasz gery14 #85410 üzenetére
Itt egy Velocity blokk szétszedve, saját kép, minden ide meg a vga-ba gyűlik sajnos, de a szűrő jó ötlet volt, már rég be kellett volna építeni
Inno3D 5090 by Alphacool
Gigabyte 5090 (blokkot nem tudom ki gyártja, de nagyon szép)#85411 Pug
Sajnos a REV2 verzió kapott[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
5090 készül Szintén ocool blokk lesz ? Amúgy a spént nem a loop ba kéne öntögetni
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
őstag
válasz DigitXT #85407 üzenetére
Alphacool blokk, itt elég jól látni mi történik szűrő nélkül, ezt mondjuk gariban cserélték korrodálás miatt, garimatrica az első szérián nem volt, kilehetett pucolni, na az új V2-es széria már matricás, esélytelen kiszedni a blokk és a plexi közé menő trutymákot, de mikrolamelláknál is megpihentek
-
DigitXT
nagyúr
válasz Csabesz666 #85404 üzenetére
Ennyi. Ilyenkor kérdés, hogy milyen volt a folyadék, én már évek óta visszatöltögettem ugyanazt a löttyöt, ami anno jó volt (desztvíz + Shell sárga fagyálló), de legutóbb azért inkább már nem töltöttem vissza, látván, milyen lerakodások úszkálnak benne. Most a nagyobb része sima desztvíz, de majd adok hozzá egy kis fagyállót is, tuti ami fix. Szűrőt használni amúgy jó ötlet, mert aki nem használ, annál is van (microfin), viszont sokkal macerásabb takarítani. VGA blokkban elég jól látszott, hogy mi a probléma...
-
őstag
válasz Csabesz666 #85404 üzenetére
Szűrőt ajánlok használni, csodákra képes, nálam is dolgozott a tisztának gondolt loopban, gyorscsatlakozók között van így bármikor tisztítható, HF Next l/h átfolyás értéknél is látszik ha elkoszolódott
-
mpierre
veterán
Van itthon elfekvőben egy pwm to voltage átalakító. Talán 3 db venti köthető rá. De hogy csatornánként mennyi ampert bír nem emlékszem.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dr V
őstag
Most jöttem rá, h a Quadro csak a PWM ventiket kezeli...
Alin v valahol kapható vmi konverter? Egyszerűbb lenne, mint 3-3 120 és 180 ventiket vennimThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
proci985
MODERÁTOR
primochill be tud mattulni, de boven elfogadhato.
altalaban akkor szokott bemattulni / bekemenyedni, ha folyamatosan 40+ fokos folyadekot kap es kozben kicsit jobban meg van hajlitva. nem veszes egyebkent es funkcionalisan ameddig szet nem szeded nem problema.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
őstag
Nem tudom hol olvastad, én évek óta fekete EK ZMT-t használok, (EPDM gumi) ez mondjuk spéci de cserébe semmi baja, nem nézem mi kering benne, DP Ultra teszi a dolgát
#85394 flash
Na ezért nem használok átlátszót, max kiállításra jó színes lötyivel, de idővel mind béna lesz (max 2 évente csere, nem nagy összeg, oké bontással jár, de legalább kipucolod a loopot)[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
esetleg valami ajanlas nagyon atlatszo 16/10es csore? az alphacool clear nagyon bena lett ket ev alatt tiszta folyadekkal.
-
aktív tag
Sziasztok!
Tudok esetleg megbízható, 1L premix , átlátszó folyadékot ? 1-1,5évet elmegy ?
Most EKWB EK-CryoFuel Clear használok, az sem gond kedvezőbb árban.
Olyan ajánlásokat várok ahol van valós tapasztalat.
Köszi -
DigitXT
nagyúr
válasz Csabesz666 #85389 üzenetére
Magától nem szokott belevegősödni... Feltöltés után közvetlenül lehet ezzel gond, de ha 1 éve megy, akkor nagyjából kizárt, inkább valami dugulás. Azért szedted szét. Most persze már levegős, az tiszta sor, pont azért, mert azóta nem tudott megindulni az áramlás hogy kivigye belőle a bubikat. Úgyis rég jöttem már takarítós képpel. Nos: a minap elbontottam az adatlapomon található retró gépet (azon hangosan felnevettem a hirdetés feladásakor, hogy eddig csak én hívtam így, ám ez már hivatalos, retró processzor/retró alaplap*). A jó öreg Enzotech Sapphire blokkban volt némi szmötyi pedig nincs benne jet plate...
A VGA blokkja jobban el volt dugulva, azt is szétkaptam, kipucoltam, jobb lett, mint az új...*: lehet, marketingszempontból se hülyeség, mert a feladás után 3 órával már postán volt mindkettő, lehet, hogy a vízhűtésben is be lehetne vezetni a retró kategóriát, lásd LGA775.
[ Szerkesztve ]
-
Csabesz666
aktív tag
Kb 1 éve építettem össze eddig működött. Valoszinüleg tényleg levegős lehet, ha döntögetem a gépet, a radiátorban zubog a folyadék. A radiátoron, a be és kimnettel szemközti végén van egy mágegy kimenet, probáljam meg onnan feltölteni a rendszert? A gondom az , hogy nyélig megtelik a tartály. A proci blokkot is szétfogom kapni, hátha tényleg ott van valami dugulás.
-
Laraxior
titán
válasz Csabesz666 #85385 üzenetére
Levegős a rendszer, hagyd továbbjárni, ha van a szivattyúban víz, és mozgatni kell a radiátorokat,ha fixek, akkor az egesz gepet.
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
RazoR
veterán
Már működő rendszer, vagy most akarod feltölteni?
-
DigitXT
nagyúr
Proci blokk lehet eldugulva.
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! A vízes rendszeremben, valamiért, a tartályba bemenő ágon, tehát a radiátor kimenetén, nagyon pici a nyomás, éppen hogy csak csordogál a folyadék, szétszedtem, a VPP Apex pumpát, de semmi hibát, kopást nem láttam, a rendszerben is 4500 as fordulatot mutatja. Az elrendezés, felül a radiátor, baloldalt a proci blokk, jobboldalt a tartály.Töbször nekifutottam, a feltöltésnek, de ugyan az a helyzet, hogy csak csordogál. Alphacool Core Hurrican 420mm XT45 HardTube vízhűtő szettem van. A segítséget előre is köszönöm!
-
Melorin
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy mitól van ilyen nagy készlethiány az alphacoolnál a 420-as radiátorokból? Kénytelen leszek UT60-at venni, pedig nem akartam ilyen vastag radit
-
mpierre
veterán
válasz flashpointer #85381 üzenetére
Alkohol és desztvíz komóbóval nem merném bevállalni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
nagyúr
válasz mpierre #85378 üzenetére
Közben lehet megvan a hiba.
A hátlapi pci slotoknál van ugye az átvezetés. Na ott most minimálisan tudtam még húzni a 3 csavaron. Ahogy mozgattam ott a csatlakozókat, vagy picit feszengettem az egész átvezető műanyag vackot akkor jelent meg 1-2 buborék. Bár azt nem magyarázza meg, hogy amikor nincs mozgatva akkor hogy tud ott mégis levegőzni.
Na mind1, most húztam rajta meglátjuk később ha játszok akkor lesz e bubi.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
mpierre
veterán
válasz Shkiz0 #85377 üzenetére
hmmm. Ezek pont azoknak helyeknek tűnnek, ahol elég alacsony lehet az áramlás.
flashpointer: Milyen noname?
[ Szerkesztve ]
-
-
mpierre
veterán
válasz Shkiz0 #85374 üzenetére
A gpu környékén, vagy az egész blokkban?Milyen átfolyás mellett?
Ha a pgu körül, akkor turbulens áramlás okozza.
-
flashpointer
őstag
Ezek a noname reservoirok mennyire megbizhatok szivargas szempontjabol, nem talalok passzolo ismert markat mert a hely az limites. Nem hinnem hogy egy O-gyuru merettureset urtechnika lenne kivitelezni.
-
nagyúr
Kellene egy kis tanács srácok, mert egyelőre én nem tudom mi lehet a gond.
Adott az épített vizem (adatlapomon a konfig) és érdekes jelenséget csinál.
Ha terhelve van a gép és melegszik a víz akkor megjelennek apró buborékokat figyelek meg a vga blokkban. (vertikálisan van állítva pont rálátok)
A víz ilyen 31-32 foktól nem melegebb soha amúgy. Nagyon minimálisan csökken a vízszint de alig észrevehetően, viszont már átnéztem az összes csatlakozást és nem látok szivárgást.
Ami a fura, hogy ha nem melegedik meg a folyadék és mondjuk csak idle megy a gép akkor soha nem jelentkezik a jelenség. A pumpa fordulatszáma fix, nincs állítva.Elég rég össze van rakva, nem tartom valószínűnek, hogy lenne bárhol a külső radiban még buborék megszorulva. Már azt is néztem, hogy ha ki van kapcsolva a gép akár több napra és úgy indítom akkor sem jelen meg indításkor sem buborék.
Van valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
flashpointer
őstag
csak feldobta a jutub:
biztos ha nyomaseses van a rendszerben akkor out/out-ra valt az osszes port egy vakumos rendszerrel.
-
mpierre
veterán
Val'szeg azért nem tudják, mert az aquatuningon sincs éppen sem a víztiszta, sem pedig a piros. A többi szín kapható csak. Vagy a literes van. Még AC is 60 napot ír.
-
Dr V
őstag
Merlinnél nemtudják, h mikorra jönne 5L-es DP ultra. Egyéb opciók beszerzésre?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
RazoR
veterán
válasz flashpointer #85369 üzenetére
Nálam az OCTO a házban van és pwm toldókkal oldottam meg a külső radi ventijei és a külső pumpa vezérlését
-
flashpointer
őstag
Ha a pumpa is kivulre megy a radi melle akkor az octo/quadro vezerlest hova erdemes rakni, kintre melle vagy a hazban maradva?
-
veterán
válasz Csabesz666 #85367 üzenetére
Hagyni kell egy kis helyet igen, Ha alul megy a visszatérő ág is akkor gyakorlatilag mindegy meddig töltöd . Ha a fenti portot használod visszatérőnek akkor a kis átlátszó cső felett legyen a vizszint .
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, adott egy épített vízhűtés [link] Az elrendezése fölül a radiátor, oldalt a tartály. A tartályt, meddig kell folyadékkal feltölteni? A tartályban hagyni kell levegőnek helyet? A segírséget előre is köszönöm!
-
mpierre
veterán
válasz fboldog #85363 üzenetére
Azt pedig biztosan állíthatom, hogy a fancontrol és az aquasuite nem barátok. Vagy sima user errort produkáltam még korábban.
FC telepítés után, minden vezérelhető csatit elkezd ellenőrizni, mi, meddig is pörög, van-e rajta valami. Nos a ddc-t úgy megküldte az A4H2O-ban, hogy azt hittem kiugrik a FLT80-as tartályból és hozza magával a tápot is. Emiatt az AC riasztást adott, majd szépen megfagyott gépestül. Az uninstall is küzdelmes volt, de meglett.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
RazoR
veterán
válasz fboldog #85363 üzenetére
Mielőtt gazdát cserélt az OCTO-d én is próbálkoztam a Fan Control-al, eleinte úgy tűnt, hogy tök jól működik de aztán valamiért elkezdett random fordulaton menni pár venti, azóta sem jöttem rá az okára. Nem rossz opció venti vezérlésre de az aquasuite köröket ver rá szerintem...
-
senior tag
Kis érdekesség Aquaero/Aquasuite vs. FanControl részről.
(nem teszem offba, mert a HW miatt szerintem érinthet bárkit itt a topicban).Szóval, hétvégén procit upgradeltem (9800x3d) és gondoltam ha már szetkapom a gépet, lekötöm az Aquaerot és kipróbálom a Fancontrolt az alaplapi csatlakozókkal.
Jelenleg (még csak szubjektív) véleményem az, hogy vagy az alaplap (ASRock Livemixer) PWM vezérlése gyenge vagy a Fancontrolé.
Marhára úgy tűnik, hogy nem tudok olyan finom, pontos, csendes ventilátor profilt beállítani, mint eddig az Aquaero+Aquasuite párosban.
Ma este megpróbálom visszakötni az régi vezérlést és konkrét számokat hozni. :)
Hogy mérés alapú legyen a történet.üdv.: Boldog Ferenc
-
AzŐsgén2
tag
válasz Cray Tyler #85358 üzenetére
Hard tube: egyszer hajlíthatom, ha nem sikerült tökéletesre akkor nagyobb esély van leak-re?
Csak akkor ha túl közel van a hajlitás a cső végéhez, akkor előfordulhat hogy egy kicsit deformálódik, hiába van benne szilikon, és nem zár tökéletesen, még akkor sem ha belemegy a csatiba.Alphacool szerintem is jó.
Szerintem ahhoz a procihoz, meg a 4080 vagy 5080-hoz a 3db 420-as radi a minimum, de inkább nagyobb. Attól függ hogy mit részesitesz előnyben, a csendet, vagy a teljesitményt.
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Laraxior
titán
válasz Cray Tyler #85358 üzenetére
Le van szedve a kupja annak a CPUnak? Ha nincs, akkor azt is tedd meg mindenképpen.
Kezdőként jobb a soft.
Alphacoolt keress, van náluk egy csomó akció is, vagy az apróról.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Cray Tyler
senior tag
Jónapot kívánok, adott egy 13900F, amit most egy H170i próbál hűteni egy Lancool III-ban. Megbírja, de maxon járatva 84-88 fokos a proci, és hát a 12+1 venti nem túl halk már ebben a magasságban. Adja magát hogy ha ekkora ph@sz voltam hogy egy merülőforralót vettem CPU-nak, és csendben óhajtom lehűteni, akkor a custom water az igaz út.
Side note: most egy sima 4070 van a gépben, de egy 4080 vagy 5080 határozottan része a tervnek, így az is a loop része lenne.
AIO és basic cooling témában alapszintű jártasságot szereztem mire eddig eljutottam (delid, IHS reforge, contact frame, ez mind pipa). De a custom water az más, és kicsit el vagyok veszve. Addig jutottam, hogy az EK az jó. Aztán meg addig, hogy az EK épp készül becsődölni. Kérdéseim:
A 13. gen i9-hez (+VGA) a custom water loop-ba elég-e 2db vastagabb 360-as radi.
Vagy kell-e a 3db 360-as radi, vagy kell-e a 2db 420-as radi.
Vagy jó lenne a 3db 420-as radi (mert az már nem fér a Lancool III-ba, tehát az case cserét is jelent).
Milyen brandeket keressek? Ha nem EK. Mert ezerféle brandet találtam, ezekből netes kutatás után az alphacool és a hardware labs tűnt olyannak amit nem csak fizetett cikkekben dícsértek halálra.
Hard tube: egyszer hajlíthatom, ha nem sikerült tökéletesre akkor nagyobb esély van leak-re? Mert akkor jó nekem a soft tube is.Köszi hogy elolvastad!
-
AzŐsgén2
tag
Ilyet még nem csinált nekem, mondjuk sosincs napokig kikapcsolva a gépem.
De az biztos hogy valami nem stimmel a cuccal, én is csak monitoring üzemmódban használom, mert ha aktiv a Leaksield, nekem már 2x szivott levegőt játék közben a rendszerbe. Még jó hogy sipolt. Aztán rájöttem hogy manuálisan kell beállitani, a 450mb ami alapból be van állitva gyárilag, túl sok, akkora vákumot sziv, hogy a puha tömlőt összehúzná.
Annyi előnye volt a dolognak, hogy legalább felhivta a figyelmem a leggyengébb csatira, kicsit eldeformálódott a pvc cső, túl kicsi volt az iv, amit hajlitottam, kevés a távolság a CPU-GPU blokk között. Asztalon nem volt semmi gond, és talán játék közben sem lett volna, ha nem sziv mint az assz... az állat. Gondolom a hőtágulás miatt már engedett az O gyűrű, vagy nemtudom... Minden esetre kicseréltem, utána 1 óráig nem volt semmi gond, aztán megint sipolt, valahonnan megint szivott, és megint csak játék közben, miután felment a hőfok 35 fok fölé. Na akkor vissza vettem az arcából, azóta rendben van.
Most egyenlőre igy állitottam be, nincs időm szuttyogni vele, majd egyszer finomitok rajta ha kell. (bocs, nem működik a hosszú i a bill.-en)
Még aszongya hogy ha nem a default beállitást használom, akkor nincs védve a rendszer. Azt nem mondja, hogy ő fogja előidézni a problémát hogy bizonyitson.[ Szerkesztve ]
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Dr V
őstag
Aquacomputer Ultra DP-t itthon hol érdemes venni? Kintről horror lenne most a 20 eur posta.
-
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Aki használ Leakshield-et, találkozott már olyannal, hogy a PC kikapcsolt állapotában a Leakshield pár nap alatt levegőt szív a rendszerbe? Ha átállítom 'Release' módba, akkor nem csinál ilyet, szóval tuti a Leakshield csinálja.
-
-
mpierre
veterán
válasz Pista0001 #85348 üzenetére
Egy ilyenben pl simán meg lehet valósítani. Az alaplapi tálcát kell kiszedni, egy 360-as simán elfér benne, ki és beközlekedésre pedig vannak nyílások az alján.Még 2 db is elhelyezhető benne egymással szemben, középről szívnak levegőt és két oldalra nyomja ki. Az 1db üveglap meg ahogy tetszik, ha akarod látod a belsejét, ha akarod nem.
Még aquacomputeres cuccoknak is marad hely, ha kell adat az átfolyásról, hőmérsékletekről. Stb.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Pista0001 #85348 üzenetére
Akkor, ha van belevaló, költöztesd be pl egy álló itx házba. Fix, hogy kell vele dolgozni, de kb 20×20 cm alapterületen 30-40 cm magasságig bármit megvalósíthatsz. A két ház között az összeköttetést kell megvalósítani. Ez csak egy ötlet. Akad aprón álló itx kuckó.
-
Pista0001
addikt
válasz mpierre #85346 üzenetére
Köszi. Sajnos az Alphacool komplett holmi, és nem is olcsó. Belevalóm van, csak ház kellene.
A 3D nyomtatással 2 bajom van, a kisebb, hogy műanyag, nem fém, a nagyobb, hogy nincs 3D nyomtatóm, és nem is tervezek venni. Ehhez elegendő méretűt legalábbis, valami kicsin már elgondolkoztam.
Zsohi: a kötöttség igaz, előre át kell gondolni, mekkora kell. Még az én elég kicsi házamnak is csak kb a harmada volumenben (a 240-es), úgyhogy a másik házhoz képest még akkor is jobb választás, ha 2 ilyen kis toronnyal lehet csak lehűteni a technikát.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Pista0001 #85332 üzenetére
Alphacool eiswand: [link] ; [link] . Ha jól tudom, minden is egyben.
Szerk: Némi kreativitással, 3D nyomtatással akár elemekből is összerakható. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #85338 üzenetére
Időközben megtaláltam az üreset is 240-es és 360-as méretben, nekem a 240-es lenne jó. Már ha max fele ennyibe kerülne... Emellett a másik negatívum, hogy nem a két hosszú oldala szellős, hanem az alja és a teteje, így jóval kisebb a keresztmetszet.
abridabri: nekem van, a lakás alatt is van az enyém, de a földszinti lakó nem örülne, ha áthúznám a csöveket a lakásán. Talán plussz pumpát nem kellene elhelyeznem nála...
Zsohi: nem tetszik az árán kívül az sem, hogy szabadon vannak az alkatrészek. Ugyan nincs macska, de jobban tetszik, ha burkolata is van. El lettem kapatva a Barrow megoldásával, még ha az se tökéletes... A Mora és a Nova továbbra is túl nagy.
pandagabor: köszi, de egyel kisebb kellene, és amúgy sem élek Magyarországon.
Köszönöm a válaszokat, egyelőre elfogadom, hogy nincs nekem megfelelő kész megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
pandagabor
csendes tag
válasz Pista0001 #85338 üzenetére
2 hét múlva kb lesz egy ilyen 2x360-as Barrow external box-om ami üres, magyarán nincsenek benne a radik/pumpa/ventilátorok. Írj majd rám ha érdekes lehet. December elején rendeltem be de közben más lett a projekt így nem fogom használni A szürke színű: I just found this on AliExpress: HUF41,255.53 | Barrow External Water Cooling Dock ITX Case Supports Dual 240 360mm Radiator, Pump Reservoir, FAN, Soft tube Fitting ARGB, EXWCA
https://a.aliexpress.com/_EISr2dW -
tibcsi0407
félisten
válasz abridabri #85341 üzenetére
Nekem van egy akna a szobám mögött, oda akarom levonni a chillert. Jó mély, több mint 180 cm, így simán fagyhatár alatt lenne. Nyáron is hűvös, lehet még egy sima radiátort is tennék oda, hogy segítsen a chillernek.
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Pista0001
addikt
válasz Laraxior #85339 üzenetére
Mindkét oldalán üveges mini-ITX házra eszembe se jutna. Nem véletlenül lenne fontos a kicsi footprint.
Egy kb 60 centi széles, huszonpár centi mély polcon van a gép, kb 20×20 centi szabad hely van mellette, itt férne el egy olyan holmi, mint a flashpointer által linkelt Barrow. Fontos lenne, hogy a pumpa és a tartály is ebben legyen. A házban jóval nehezebb lenne elhelyezni, ebben a külső egységben viszont úgyis kell légrés a két radi közé.
-
Pista0001
addikt
válasz flashpointer #85336 üzenetére
Úgy tűnik, készre szerelve árulják radiátorokkal, ventikkel, pumpával és tartállyal. De amúgy pont ilyenre gondolok, csak üresen.
Mindegy is, hogy melyik, már a hosszuk jóval több.
tibcsi0407: köszi, ránézek majd, de az aranyár nem hangzik jól...
-
Dr V
őstag
Nekem egy 540-es monsta áll az asztalom mellett. Önmagában stabilan megáll, kb 80x80-as helyen.
-
Pista0001
addikt
válasz flashpointer #85333 üzenetére
A kis footprint miatt lenne értelme szerintem. 2 függőlegesen elhelyezett radiátor (akár 360-asok vagy 420-asok) párhuzamosan, köztük a pumpa és a tartály, a hasáb másik 2 oldalán juthat be friss levegő. Az egész kb 20×20 centit foglalna az asztalon vagy a polcon, és szerintem már használható teljesítményű lenne. Egy Mora jóval több helyet foglal...
Nyilvánvaló, hogy egyedileg bármit lehet készíteni, de erre most nem adottak a lehetőségeim, ezért érdekel, hogy látott-e már valaki kész megoldást.
-
flashpointer
őstag
válasz Pista0001 #85332 üzenetére
valszeg azert mert sokkal dragabb sok kicsi mint egy nagy szoval kb csak azt erdekli ez a megoldas akinek van otthon elfekvoben, vagy meg azt sem mert eladja a kisebbeket es ugyis kijon egy uj nagy radiator ara. Amugy meg lehet valami osszefogato sint nyomtatni vagy tervezni es lemezbol hajlittatni.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Ha már külső radi a téma...
Tudtok-e értelmes áron elérhető állványról, amire (1/)2/3(/4?) n×120-as(/140-es) radátort lehet szerelni? Falra szerelhető is szóba jöhet, de inkább lábakon álló érdekelne. Vízszintesen is lehetnek a radiátorok, de függőlegesen jobb lenne, köztük legyen elég hely pumpának rászerelt tartállyal. Jelenleg egy 240-es és egy 120-as radim van "készleten", házon kívül csak procira (AM4 R5 vagy 115x i5, még nem döntöttem el, melyiket hűtené) nekem ez elég is lenne. Az se baj, ha van valami burkolata, de pőre állvány is megtenné.
Aliexpress-től aquatuningig pár helyen már keresgéltem, eddig nem találtam hasonlót se...
[ Szerkesztve ]
-
david027
csendes tag
Köszönöm a segítő hozzáállást , valószínűleg elengedem most ezt a dolgot mert több dolog is hátráltató tényező ,de ez így feltette a pontot az "i"-re .
Mit gondoltok mi lenne az ideális ház ami nem óriási ,de kényelmesen elfér benne minden(esetlegesen egy épített víz ) ? Ez a dupla kamrás kivitel eléggé tetszetős mint pl : Lian Li O11 Air Mini és társai. -
Zsohi
őstag
válasz david027 #85324 üzenetére
Ha el tudod érni, hogy a pumpa ne szívjon levegőt akkor igen. Azonban fogad meg a tanácsukat, az a ház teljesen alkalmatlan vízre és a 360-as radi is alkalmatlan a 6900XT mellé. Természetesen megértem, az internet tele van fing radikkal ellátott ITX-es gépekkel amik 4090-et és Intel procikat próbálnak meg hűteni és büszkélkednek, hogy csak 50 fokos a víz 2000-es venti fordulat mellett. Te ne legyél ilyen.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
tibcsi0407
félisten
válasz david027 #85324 üzenetére
Mind, viszont tele kell lennie 100%ig, ami elég macerás.
Nem a tartály állása a lényeg, hanem a pumpáé. A pumpa nem járhat szárazon.
Persze van flat reservoir is, amit fektetve is tudsz szerelni, de nem biztos, hohybelferne alul a csövekkel együtt. Még az sem hátrány, ha fel lehet tölteni.
Rakhatsz egy flat rest hátra is a hátsó venti helyére a proci mögött.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
david027
csendes tag
válasz tibcsi0407 #85323 üzenetére
Hm, értem és megfogadom a tanácsot ,de a kérdésem attól független áll .Minden tartály megfelel annak a követelménynek hogy vízszintesen használható vagy külön ilyet kell keresnem ?
-
Garsza
veterán
válasz tibcsi0407 #85321 üzenetére
Nálam a Define 7 ben elfér. De ugye külső radi van.
Tartály benne és még 35cm vga elfér kb. De így előre nem lehet radit tenni. Viszont felülre is férne akár 420 is. -
nagylacko46
újonc
Én a helyedben ezt a házat feledném erre a dologra.
Szűkös ez a viznek. -
david027
csendes tag
Sziasztok!
Első épített vízhűtésem rakom össze , lenne pár lehet , hogy buta kérdésem .
A házam egy Fractal Design Meshify C ami nem túl nagy , az elejébe megy egy 360-as radiátor amivel nincs is gond viszont ! 6900XT videokártyával ami pont akkora mint a ház.
Tartálynak nem igazán lenne hely csak ha fekvőben lerakom alulra , minden tartály megfelel annak a követelménynek hogy vízszintesen használható vagy külön ilyet kell keresnem ?
Nagyon megköszönöm a segítségeteket !
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz --HARDCORE-- #85310 üzenetére
Ingyen.
-
mpierre
veterán
válasz Garsza #85309 üzenetére
Elég sokan deszt- / ioncserélt víz + gyógyszertári alkoholt használnak folyadékként. Nem írták, hogy plexin kívül mást macerált volna a hőelvezetésre használt közeg.
Amúgy meg ha aggódsz, akkor ott a készre kevert lötyi. Kb bármelyik.
-
mpierre
veterán
válasz Nferi1 #85304 üzenetére
Prociblokk: Ha felülete lefedi a 9800x3d-t, akkor jó lehet. Ha van és kapsz am4 lefogatót hozzá. (Am4 és Am5 azonos lyukosztást használ. Arra figyelj, hogy vannak alaplapgyártók, akik a hátlapba rögzítik a procilefogatót. De a Thermal Grizzly szolgáltat megoldást.) Arra készülj, hogy ezek a procik gyorsabban melegednek, tehát lehetnek szép hőfokok. (Most egy igen régi Swiftech Apogee HD-val hűtök egy 12600k-t. hibátlanul teszi a dolgát. Terhelve felugrik 60-65°C-ig, de ott megfogja a blokk.)
Radik: Ha hibátlan, ki kell pucolni ha eddig nem lett volna és mehet vissza.
D5: Ha most nem akarsz költeni, akkor egy átnézés, takarítás és mehet vissza. Nem kell feltétlen pwm. A víz fajhője elég sok mindent meghatároz a hőelvezetésnél. Aztán a következő takarítást D5 cserével végzed.
Tartály: Ha nem ereszt és a tömítések is rendben, akkor használható. Amúgy meg némi utánajárással bármilyen tömítés szerezhető. Van hozzá külön webshop.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz gery14 #85303 üzenetére
Nekem két 4 pin 12V megy ki. A két pumpa az egyikre egy Y elosztó al van kötve, a másik pedig a Quadro-ba megy, az vezérli az összes pumpát és ventilátort.
Megoldhatod külső táppal is, ha akarod, annyi, hogy azt a géppel együtt be kell kapcsolni.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Nferi1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi konfigom, amit nemsokára cserélek.
Azt szeretném felmérni, hogy milyen komponenst lehet/érdemes/szabad felhasználni belőle.
Lehet hogy használhatóak lennének az új konfig hűtésére is:
- EK Supreme HF (LGA 1366 foglalatos procit hűt). Érdemes lenne-e szerezni hozzá átalakító/lefogató keretet?
- LAING D5vario-38/700B nem pwm vezérlésű, de 2-esre állítva teszi a dolgát.
- Külső Kb. 370x380 radiátor, 9x12cm ventikkel.
- 360x120 radiátor, 3x12cm ventikkel.
- 1 tartály, aminek nem tudom a nevét.
(és persze csatlakozók)
Ezt a hűtő kört több mit 11 éve raktam össze, idáig nem volt gond. Egy kicsit túl van méretezve mivel X58-as alaplapot is hűti és régebben 2 videókártyát is kiszolgált.
Kérdés az, hogy az új gépemet, ami vagy 9800 x3d-re vagy 285k-ra fog épülni, rá lehet-e bízni a több mint 10 éve tökéletesen működő pumpára/blokkra?
Első nekifutásra csak az új procit szeretném hűteni.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
gery14
senior tag
Sziasztok. Külső morám lett lenne 2 fasza kérdésem. A pumpa es venti betápot hogy rendezitek ? Bevannak kotve a ventik egy pwm sata hub-ba csak sata kell neki , pwm jel és vezérelhető ok azt forrasztom a gépig a pwm kábelt nem nagy kunszt. Na de a sata ?.. a gépből nem akarok km es sata kábelt toltozva vinni .. Meg mire érdemes figyelni külső radinál aki ráér firkanthatna pár mondatot
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Garsza #85301 üzenetére
Az pont nem igazán. Gyógyszertári alkohol (nagymama simán belenyomja a karácsonyi tojáslikőrbe), talán az összefoglalóban megtalálható a keverési arány.
-
Garsza
veterán
Helló! Ioncserélt vízet raktam a loopba. Mit tegyek hozzá hogy ne algásodjon. Isopropil megfelel esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik