Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
goccer
aktív tag
válasz Oppenheimer #17997 üzenetére
Minden hónap 6-án fog megjelenni a részlet, mint új követelés, amikor közelít az utolsó hónap akkor kell majd figyelni, nehogy véletlen 13. havi részletet is elutald
-
Nehaiu
csendes tag
válasz concret_hp #17998 üzenetére
Önkormányzat honlapján a képviselőtestületi ülések jegyzőkönyve pl. lehet tartalmaz ilyesmit. De szerintem fel is hívhatod őket és megkérdezheted.
-
concret_hp
addikt
azt hol lehet megnézni, hogy van-e terv arra hogy egy területet belterületté minősítenek?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Sztenly
tag
válasz Oppenheimer #17995 üzenetére
Nem, nem felesleges, nekem is így jelezte hogy mindig 1 hónappal töbletben vagyok.(minusz a jó vagyis credit, a poz. meg debit a te oldaladról) Lassan történik a lekönyvelés. (De elvileg ha meg megcsúszol és 20.a után megy be akkor az egész egyben lesz esedékes.)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Sztenly #17982 üzenetére
"Azt mondjuk megjegyezném, hogy a Dunakeszi reptér légtávolságban majdnem ugyanaz a táv, mint a Köki termináltől a Ferihegy. Vagyis ha kb a 3as metrót mint középmértéket vesszük akkor a 18ker és Káposztásmegyer 1:1 átváltással szemlélhető lokalizációt tekintve. Most nagyon high level."
Ja, csak azt felejted ki a nagy párhuzamból, hogy a Dunakeszi reptér vitorlázó repülők, és 1-2 személyes kisgépekre van méretezve, azok használják, nem egy baszomnagy nemzetközi repülőtér üzemel rajta
Kb. annyira életszerű, mint egy szemeteskuka/komposztáló és egy szeméttelep közti párhuzam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Információt szeretnék kérni manapság milyen gyorsan jönnek ki a használatba vételi engedéllyek társasházakra ? Tényleg valós hogy nagyon be van állva ?
Értem Stanly köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
bpx
őstag
válasz adalbert1 #17990 üzenetére
Korábban is volt már ilyen. A 4 éve átadott Metrodom City Home G épületben lakom. Itt a teljes 3. és 4. emelet Flatco bérlakás (ez a 135-ből 34 lakás), úgy emlékszem ezek meg sem lettek hirdetve eladásra.
Újabban meg már olyan házakat is építenek, amelyek teljes egészében bérházak, ott nem is lehet lakást venni.
-
axioma
Topikgazda
válasz adalbert1 #17988 üzenetére
Hat a masodiknak valami iszonyat szar beosztasa lehet, nem veletlen nincs alaprajz (kanape egy kiszelesitett csoben?), de azt se ertem hogy miert berendezett aron akarnak barmit eladni, ha nekem nem tetszik akkor csak nyug... nemhogy penzt erne (mondjuk en a foldig ablakoktol is kivagyok, raadasul radiatoros futes mellett, me'g ha fan coil lenne).
-
adalbert1
veterán
válasz adalbert1 #17988 üzenetére
Illetve ez pont most jött szembe, hogy a Madarász 38-ból 80 lakást is kiadásra szánnak, ez csak nekem tűnik soknak? Ennyire nem keltek el vajon, vagy már előre ilyen célra lekötötték őket?
-
félisten
válasz hurenzon #17987 üzenetére
100%-ban akkor lesz igazam/-uk, ha visszaérkezik az adóhatóság levele az egyedi illeték(nem)fizetési kötelezettségről, és az egybevág a lentiekkel.
Tudod: annak van elsőbbsége, akinek megadják.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
adalbert1
veterán
válasz sakal83 #17977 üzenetére
Én is itt lakom a környéken, de csak 15 éve.
Mikor ide költöztem, az OTP már állt, és a Madarász házak is, de pl. a Váci Greens első ütemének a helyén lévő épületben néztem lakást is, meg arra is emlékszem, hogy vele szemben valamilyen régi gyárépület volt, illetve hogy a 3 új metrodom házból 2 üres telek volt évekig, a harmadikon pedig valami régi romos épület volt.
Igen, előtte a Triopolisz volt itt, szerencsére azóta is látszólag pozitív irányba fejlődik a környék.
Habár most kicsit tartok attól, hogy a környező mellékutcákat mennyire nyomja agyon a Váci Greens új üteme és az új OTP irodaház (habár ilyen szempontból kicsit kapóra jön a covid, úgy tippelem, hogy nem fog olyan kihasználtsággal menni, mint amivel még covid előtt terveztek).Közben folyamatosan nézegetem a környéken a lakásokat:
Ez valamelyik nap még 5 millióval drágábban volt fent, de szerintem így is kicsit drága (legalábbis nekem tutira drága, kérdés, hogy mennyire vannak elrugaszkodva a hirdetők a realitástól) - berendezve tetszik, valószínűleg egy 20 évig leginkább csak esztétikai felújításokra kell költeni (vagy lehet, hogy még tovább is) - ez vajon mennyire lehet forintosítani? Ami nem tetszik benne, hogy nagyon közel van az OTP épülete, és pont annak az irányába néz nagy része -ennek ellenére azért tudnék itt élni, persze hosszabb távon jobb lenne, ha lenne még egy fél szoba legalább.Ennél a lakásnál pedig akkor a szoba gyakorlatilag egy folyosó, ami összeköti a konyhát és az előszobát?
Ez egy másik metrodom házban van, de a fürdőszoba szerintem itt nagynak tűnik ahhoz képest, hogy napi max. fél-1 órát tölt ott az ember (igaz ilyen alaprajz esetén nem tudom, hogy miként lehetne máshogy megoldani).
-
goccer
aktív tag
válasz Sztenly #17982 üzenetére
Nyilván hazabeszélek, mert a 18.-ban lakom lassan 30 éve, elméletben be is tudom látni, a szeméttelepes, börtönös példád, de:
-nem tudok ilyen létesítményekről a kerületben- ezzel szemben viszont a lakásunktól sétatávolságra van: piac, rendelő, kormányablak, szupermarket, kávézó, éttermek, általános iskolák, középiskolák, bankok, park, sportpálya. Persze azt is tudom, hogy ez nem minden részére igaz a kerületnek, illetve a Deák tértől való légvonalbeli távolságot se csökkenti, ami sokakat elrettent, de nincs is ezzel semmi baj, különbözőek a preferenciák.
-reptér helyszínének megtervezésében, ugyan nem vagyok szakértő, de nem igazán győztél meg a szociológiai oldal "fontosságáról", helyette kíváncsiságból megnéztem wikin mit írnak Ferihegy tervezéséről, na ez már közelebb áll ahhoz amit laikusként gondolok: "A tervezés részeként, a repülést akadályozó természetes és mesterséges tereptárgyaktól mentes, a későbbi bővítésekhez lehetőséget nyújtó területen 1939 februárjától meteorológiai megfigyeléseket és méréseket végeztek dr. Hille Alfréd vezetésével. Főként a szélviszonyokat, a köd kialakulásának és feloszlásának körülményeit vizsgálták. A kavicsos talaj és a mélyen húzódó talajvíz további előnyt jelentett..."
-
Sztenly
tag
válasz DamianB #17974 üzenetére
Hey,
Csepelen felnövő barátnőm állítása szerint P.Erzsébet Csepel kistestvére szocio-kultúrális értelemben. Unokatestvérei laknak ott én is többször jártam arra. (Tömegközlekedéssel, mielőtt egy csak autózó fórumtárs rámszólna)
#goccer: Mai viszonylatban gondolom ezt és igen alapvetően ha közpol. szempontját nézem (van egy msc diglomám belőle) akkor a börtön és a szeméttelep még more than welcome mint egy reptér. De ez csak egy dolog ami miatt nekem dobogós lett.
Az alapvető listát az ihlette, hogy -lehet csak itt - túlreprezentált azon fórumtársak akik azonos négyzetméter ár mellett valamiért ezt a kerületet preferálják más jobb infrastruktúrájú vagy más szempontból előnyös (avagy épp hátrányos) kerülettel szemben.
#Mauzes: Nem a rózsadombról jövök ( fentebb leírtam honnan) így inkább a mai trendeket nézem.
Azt mondjuk megjegyezném, hogy a Dunakeszi reptér légtávolságban majdnem ugyanaz a táv, mint a Köki termináltől a Ferihegy. Vagyis ha kb a 3as metrót mint középmértéket vesszük akkor a 18ker és Káposztásmegyer 1:1 átváltással szemlélhető lokalizációt tekintve. Most nagyon high level.
#sakal83: Igen a 13 egy 'kissé' felfejlődőtt. A 11 is eszméletlenül terebélyesedik.
Én ahogy írtam agglóból jöttem így se nem falu (gőzöm sincs mi-merreahányméter) meg se nem az "itt nőttem fel és már pedig azugyvan" kategóriát képviselem. (Mert akkor egyből rámondhattam volna h a nyócker a legrosszabb jah meg a 9.)
Mindenki leírhatja a listáját, hogy hol vásárolna / hitelezne magának meg egy lakást. Csak h kötődjünk a topic-hoz is. -
hurenzon
senior tag
válasz AxBattler #17980 üzenetére
Én ezt értem, 2020 óta testvérek között is díjmentes.
Nem kell illetéket fizetni, hiába van egy forgalmi érték meg adva. Mivel nem keletkezik fizetendő illeték, ezért nem vonható le.
Nem az számít, hogy egyenes ági vagy testvér. Ez esetben irreleváns.Másik helyről is jött válasz :
*
Testvérek közötti ajándékozás illetékmentes.Ajándékozás esetén is meg kell határozni az ajándék értékét.Ajándékozás esetén egy később vásárlásnál ez nem csökkenti az illeték mértékét, mivel csak visszterhes ügyletet lehet szembeállítani egy visszterhes ügylettet."Itt az utolsó mondat a lényeg.
Értem, hogy adásvétel, de nem keletkezik illeték.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hurenzon #17979 üzenetére
Ez szép és jó, de én egyenes ági rokonok közötti eladásról írtam, Te meg újra csak az ajándékozással jössz, ráadásul testvérek között, akik tudtommal nem minősülnek egyenes ági rokonnak! Vagy tévedek?
Példa:
A ámber
B egyenes ági rokon1. A ingatlant vesz és illetékfizetési kötelezettsége keletkezik a vételi ár alapján.
2. A eladja a régebbi ingatlanát B rokonnak.
3. A illetékfizetési kötelezettségének alapja redukálódik a két ügylet közötti különbözetre.
4. B rokonnak nem keletkezik illetékfizetési kötelezettsége, mivel egyenes ági rokonok közötti visszterhes vagyonátruházás mentes az illetékfizetés kötelezettsége alól:
1990. évi XCIII. törvény az illetékekről; 26. § (1) z) za)Ennél szájbarágósabban nem tudom megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hurenzon
senior tag
válasz AxBattler #17503 üzenetére
Meg jött a hivatalos válasz.
Pont az, amit Én is írtam.
Nem működik, amit írtál és olvastál sajnos.Tisztelt Ügyfelünk!
Hivatalunkhoz érkezett megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Itv.) 21. § (2) bekezdés b) pont alapján magánszemély vagyonszerző esetén az illeték alapjalakástulajdon vásárlásakor,ha a vevő a másik lakástulajdonáta vásárlást megelőző három éven belül vagy a vásárlást követő egy éven belül eladja, a vásárolt és az eladott lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének különbözete.
Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól a lakástulajdon magánszemély általi cseréje és vásárlása, ha a magánszemély a másik lakástulajdonát a vásárlást megelőző három éven belül vagy a vásárlást követő egy éven belül eladja, és a szerzett lakástulajdon forgalmi értéke az elcserélt, eladott lakástulajdon forgalmi értékénél kisebb [ Itv. 26. § (1) bekezdés y) pont].
Az előzőekben leírt kedvezmények csak akkor alkalmazhatóak, ha a vagyonszerző a másik lakástulajdonát eladja.
Az ajándékozás nem minősül eladásnak, mivel ellenérték nem kerül kifizetésre. Így a testvérének ajándékozott ingatlan forgalmi értékét nem lehet figyelembe venni a vásárolt ingatlan forgalmi értéke után fizetendő illetékalap megállapítása során.
Ha Ön a testvérének ajándékozza a már korábban meglévő lakóingatlanát, akkor a testvérének illetékfizetési kötelezettsége nem keletkezik [Itv. 17. § (1) bekezdés w) pont].
Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak.
Tisztelettel:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Központi Irányítás
Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztál -
-
sakal83
addikt
válasz Mauzes #17976 üzenetére
A mai 13. kerület kb 18 éve még elég meleg volt, előtte pedig huhuhu...
Most meg a multikultikedvenclieblingbefetktetőkkánaánjatrendimacskákkalésfiúkkal
Még mielőtt vki beszólna, én is itt lakok de tudom, hogy milyen volt... 40 éve pedig...
AZ OTP negyed egy szarrá mérgezett akkugyár volt, a marina hajléktalantanya volt még 2002-ben. A csodálatos angyalföldi rész pedig nem épp kuytasétáltatós hely volt a naplemente után a 2000-es évek elején.
Bp-en a mai állapotokból nem érdemes tipizálni, mert azonnal lebukik az embör fia, hogy faluról (vidékről) gyütt... (ahogy én is)
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz goccer #17975 üzenetére
Szerintem arra gondolt a költő, hogy volt egy pöcegödör kerület Budapesten (18 ker), ami köztudottan putri volt, ezért a politikusok direkt oda építettették a repteret, mivel a gettónak már mindegy. Hiszen a repterek helyét pont így szokták kijelölni.
Vagy nem tudom, egyéb dadaista változatokat is el tudok képzelni.
-
őstag
válasz Sztenly #17965 üzenetére
Pesterzsébettel mi a baj ?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
attiati
veterán
válasz Mauzes #17971 üzenetére
és nem is lehet homogén piacként nézni, mégis mindenki ingatlanpiacként hivatkozik rá
közben meg pont az a mostani korona válság lényege, hogy elválnak egymástól az alpiacok (családi ház vs. lakás, nagyváros-aglo, belváros-külváros, értékálló vs. trend hátán felkapaszkodott tákolmányok)
j0k3r!:
Telexen volt egy cikk: [Kitennék a táblát: Újbuda megtelt] -
A Zéé
addikt
válasz Sztenly #17965 üzenetére
Marina partot se kell annyira irigyelni. Ott tulajdonképp csak azok a lakások a tényleg értékesek, amelyek a Dunához legközelebb esőek, de azért annyira azok se. A Népszigeti híd körül mindig vannak csövik, a Duna parton hömbölgő tizenévesek, a vízen meg kb egész évben rengeteg evező, plusz nyaranta a hajókon bulizó, és szúnyogok mindenhol. Plusz néha olyan büdös tud lenni az öböl, hogy az valami förtelem. A befelé meg a házak eléggé közel vannak egymáshoz és tulajdonképp 10 éve folyton valami építkezést néznek.
Újpest, Kápmegyer valóban nem szép, de legalább élhető, elég jó a tömegközlekedés, és nagyjából minden van helyben.
Just a simple Lineman...
-
Sztenly
tag
válasz lastmanrel #17961 üzenetére
Újpest központnál lakom 2 éve panelban. Előtte kertes Pomázon.
Nem egy Malina part azt aláírom, de pl én meg a 18.ker mániát nem értem.
Írták itt sokan h Wekerle telep ami szerintem már határeset és akkor a 18 ahhoz képest meg már majdnem agglo is lehetne. (viszonyításképp Budakalászról ugyanannyi a város-szívét elérni)
Számomra a negatív lista ez:
1.Csepel 21
2. Pesterzsébet 20
3. tizennyolcker (Nem véletlen h a repteret oda építették anno)
Persze meggyőzhető vagyok, de pl a lesajnált Káposztásmegyer-en nézz körbe mert sztem dimenziókkal jobb. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Van itt valaki, aki CSOK-kal és lakáshitelekkel foglalkozik? Elsőre azt szeretném megtudni, hogy ahol most lakom, ott ha felhasználok a felújítási kedvezményből, majd egy év múlva építkezem, amire CSOK-ot is igénybeveszek, akkor ez működhet-e egyáltalán? PM is jöhet. Köszi!
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Qtya123
őstag
válasz lastmanrel #17962 üzenetére
Szerintem a gloriett nem gettó, de nyilván mindenkinek más az értékrendje.
Lehet rajolni a Taraliget lakókarkban is, hogy az nem lakótelep, hanem lakópark... Aztán ugyanúgy egymás seggében vannak a lakások, illetve kilépve az ajtón választhat az ember, hogy a népligeti drogosokat, vagy a "csodás" kinézetű Kőbányai utat veszed célba.
Vagy ott a 9. kerületben a Metrodom park. Körbejártuk gyalog azt a részt is. Lehet menni az igényes Pöttyös utcai metrómegálló felé, ahol a CBA-nál állnak a hordák, vagy elsétálsz a festői kinézetű Basa utca, Fertő utca felé és csodálod az ipartelepeket.
Nagyon nem az van, hogy lakótelep=gettó, lakópark=király környék. -
lastmanrel
csendes tag
válasz Qtya123 #17960 üzenetére
Na errol beszelek, ez nem árcsökkenés Ez sosem ért ennyit, sőt a 30 misi még egész magas ár, tavaly pl 18-ban pont levsusztam egy 52nm-es-rol. 28-at ajanlottam, vegul 29-ert vittek el. Persze az is 35-rol indult
persze hogy nem emelkedik mar a glorietten, mert az egy lakotelep. Aki manapsag vesz az mar nem egy gettoba szeretne koltozni egy elet munkajanak megfelelo penzert.
-
lastmanrel
csendes tag
válasz Mercutio_ #17957 üzenetére
Haaat, laktam regebben ujpest kozpontban, meg tavaly neztem ott egy lakast... De hiaba epitettek tele ujakkal, az az undorito lepukkant paneldzsumbuj, meg a szocializmusbol visszamaradt szocreal epuletek..... Na ezekre lett volna ralatasom a 60 millas lakasbol... kosznem
-
Qtya123
őstag
válasz lastmanrel #17959 üzenetére
48 nm-es és Káposztásmegyeren volt. Azt nem tudom, hogy hány szoba.
Havanna lakótelepet nem nézem, ott nem tudom mi van, de pl a Gloriett telepet is szemmel tartom és ott sem emelkedtek, amelyek nálam szóba jöhetnek.
Egyébként a Lakatos mint környék nekem bejön, tetszik, hogy sok a zöld és akinek kell a tömegközlekedés, az hamar eljut a metróig. A 4-es tömbök nagy része fel van újítva, szigetelés, új erkély korlátok, viszont a nagy baj velük, hogy egybe nyílnak a szobák.
Valószínű Te a 10 évnél fiatalabb lakásokat nézed. Ott lehet más a helyzet, de általánosságban nem beszélhetünk emelkedésről.
[ Szerkesztve ]
-
lastmanrel
csendes tag
válasz Qtya123 #17954 üzenetére
18 kerben 1,5 éve még 26-28 milcsiért még kaptál 45-50nm-es liftes kozponti futeses lakoparki lakast. Hol van pl ilyen mar? Sehol.... En elhiszem h a havannan meg a lakatoson csokkent 1 misit, de a jo lakasok ara nem ment lejjebb, kifejezetten nott..
Attol fugg, az az ujpesti kegli hany negyzetmeter es hany szoba volt..
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Oppenheimer #17955 üzenetére
Belvárosi hipszterként biztos
Egyébként pedig életkor, családi állapot, gyerekek száma/kora, munkahely lokációja, (céges) autó megléte, stb. dönti el mi is a jó lokáció Újpesten (is).
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sakal83
addikt
válasz Oppenheimer #17955 üzenetére
Bármit elvittek 2019 előtt. Nem volt olyan hogy rossz lokacio.
Egyébként a kiadásra vett lakások kora már a map óta hanyatlik. Saját célra pedig egy másfél szobás lakásnak a 30m a lélektani határa. Most néztem hogy a 13ban 45m egy 50nmes újszerű. Nem is értem. Ekkora összegnek nem jön ki a matek a vétel el úgy hogy 130e ftert lehet kivenni.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz lastmanrel #17940 üzenetére
Én 1.5 éve heti szinten követem a hirdetéseket a 18. kerületben tégla lakásokra. Egyértelmű a csökkenés. Nem nagy, de van. Egyre több hirdető fogta fel, hogy nem fog elmenni a lakása az adott áron és 1-3 millió között csökkentették is többen. Ez egyértelmű tendencia. Persze van néhány türelmes csodaváró, de nem a többség. És ugye nem tudjuk, hogy a csökkentett árú hirdetések végül mennyiért is keltek el.
Feleségem kollégája Újpesten most adott el egy ~10 év körüli lakást. 38-ért tette fel. Senki nem hívta. Lement 36-ra. Senki. Lement 32-re. Elkezdték keresni, végül a vevő a 32-ből alkudott még 2 milliót és 30-ért ment el. Viszont neki sürgős volt az eladás, azért engedett ennyit.
Amúgy nagy csökkenést én sem várok, de emelkedés na az egyértelműen nincs. Legalábbis a 18. kerületben.
[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
van egy elado telek aggloban, ami a telepulesen belul eleg jo helyen van.
felhivtam az eladot, elmondasa szerint uj parcellazas, Lke-3 a besorolas, es az arban benne van a kozmuvesites is (villany, viz, csatorna, "majd marciusban jonnek a vizesek")
Foldhivatalnal a Takarnet szerint belteruleten levo kivett beepitetlen teruelet, 4 hektar, ebbol o 500nm-t hirdet. megneztem a HESZ mellekletben, de eleg fura abra van ott, es vannak olyan kozutak, amik szerintem (maps satellite szerint) nincsenek ott
ilyenkor hol erdemes meg utanamenni a teleknek? polgarmesteri hivatal?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz noiq_nolife #17949 üzenetére
A fotókért fizetni kell, az alaprajz ingyenes. Ha régóta hirdeti, akkor valószínűleg megunta a fizetést (havi 12e).
-
noiq_nolife
csendes tag
Mostanában többször láttam, hogy egy árcsökkentett hirdetésen, csak az alaprajz marad fent képként. Ez valami ingatlan.com-os bug, vagy mi a cél ezzel? Ha van már érdeklődő akkor miért nem inkább inaktiválja
-
Brandynew
őstag
válasz favagoJoska #17935 üzenetére
A 1,5 szobás lakást nem mindig 2 szobásnak állítják be, lehet, hogy érdemes az 1 szobásat beállítanod, ha 1,5 szoba is elég.
-
Nerd
aktív tag
válasz sakal83 #17945 üzenetére
Reszletes kereso -> Teljes reszletes kereso
Ha jol remlik bugos volt, tehat ha valamit modositottal a tobbi filteren ami nem a reszletes alatt van, hajlamos volt kiszedni az ev beallitast, igy erdemes mindjg csekkolni.
Illetve asszem mobil app szinten lesz@rta ezt a filtert mentett keresesekben.
-
sakal83
addikt
Hol lehet beállítáni a korát az épületeinek?
Sajnos eddig nem találtam az ingatlan.comon.
[ Szerkesztve ]
-
Sztenly
tag
-
csoki46
senior tag
válasz favagoJoska #17942 üzenetére
Ki mit gondol a kínálat jövőben alakulásáról?
Szeretném megvenni elős lakásom, de itt (vidéki megyei jogú város) nagyon belassult a piac. Új lakások kis számban kerülnek ki, azok is siralmas állapotban. Még nem tudom eldönteni, hogy kiárazodtam vagy csak ilyen szerény a kínálat. -
favagoJoska
tag
"A lepukkant panel ára persze lehet csökkent valamennyit"
Altítpusnak csak a téglát jelöltem be. -
axioma
Topikgazda
válasz lastmanrel #17939 üzenetére
Nem te visszamenni hanem kevesbe e'g az albisok laba alatt a talaj hogy beleugorjanak egy vasarlasba (idehaza nagyon azt hiszik a berlok hogy a "semmiert" fizetnek, persze amint a masik oldalra kerulnek...)
-
lastmanrel
csendes tag
válasz favagoJoska #17935 üzenetére
Attól függ miket nézel. Ha pl a szűrődben max 15 éves liftes téglalakások is benne lennének akkor nem hiszem hogy lefele mutató nyilakat kapsz. A lepukkant panel ára persze lehet csökkent valamennyit.
-
Azt tudja esetleg valaki hogy a téli időszakban dec-márc-ig a kínálat általában milyen szokott lenni? Mi a jellemző a kínálat minőségére ebben a az időszakban?
Azért érdekel, mert legutóbb leginkább olyan frissebb hirdetéseket találok, amik javarészt tákolásból áll és az érdekelne, hogy ez csak a mostani időszak miatt van, vagy volt ez így évekkel ezelőt is?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
favagoJoska
tag
válasz Drizzt #17931 üzenetére
Pest megye más tészta, de Budapesten valóban úgy lehet ahogy írod. Nekem van egy keresés beállítva a 30 misi alatti, 40 négyzetméter+, 2+ szobás (ide tartoznak a másfelesek is) hirdetésekre. Megnéztem az elmúlt 1 hónapot, és 169 hirdetésről jött email amiből 36-nak csökkentették az árát, és 7-nek emelték. Szóval tényleg kb 80/20 arányban oszlottak meg az árcsökkentés/áremelések.
-
axioma
Topikgazda
válasz monosgeri21 #17933 üzenetére
Ja, igy vilagos, valoban mas alberletbol, nem tul hosszu tavon nezve.
[ Szerkesztve ]
-
hurenzon
senior tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz lastmanrel #17927 üzenetére
En is Budapestet nezem, s en meg stagnalast/arcsokkenest latok(Viii., Xi. Kerulet jobb reszei). Ha arvaltozas ertesitok jonnek, kb. a 80%-uk csokkenes a maradek 20% novekedes. Bar utobbival nrm tudom mit gondolnak elerni regebb ota hirdetett ingatlan eseten.
I am having fun staying poor.
-
axioma
Topikgazda
válasz monosgeri21 #17919 üzenetére
Mibol es mi egyenlitodik ki? Az a mondjuk 2-5M amit pluszban ki kell fizetni? Amugy most nincs szembenallo lakhatasi koltseg, es kelleni majd masfel ev mulva kell leghamarabb, tehat en nem kivarok hanem keszulok arra, hogy a szuksegesnel elobb vegyem meg, ha ugy allnak az a'rak.
-
j0k3r!
senior tag
válasz lastmanrel #17927 üzenetére
"Egyelőre nagyobb a kereslet mint a kínálat."
Ezt miből gondolod? Ha maradunk Budapestnél és ránézek a tranzakciószámokra, akkor csökkenést látok. Elértünk egy olyan szintet, ahol egyre kevesebb ember akarja/tudja megfizetni a jelenlegi árakat, ráadásul az albérletárak jelentősek csökkentek idén (jobb alsó kép), szóval most lakásvásárlás helyett el lehet érni minőségi cserét is jó áron egy albérlet cserével a vásárlás helyett.
2016 - 36112
2017 - 34716
2018 - 33510
2019 - 27918
2020 - 12858 (becslés - (Q1 + Q2) * 2 alapján)some men just wanna watch the world burn...
-
-
lastmanrel
csendes tag
válasz Drizzt #17925 üzenetére
Épp ezaz, hogy hiába okoskodnak már sokan ész érvekkel évek óta, egyszerűen nem úgy működik a piac. Részvényeknél, egyéb eszközöknél sem. De még használtautóknál sem. A közgazdaságtan legalapvetőbb tézise viszont továbbra is működik.. Egyelőre nagyobb a kereslet mint a kínálat.
Visszatérve az első kérdésedre: én főleg pest megyét figyelem, itt az égvilágon semmiféle csökkenés nem volt, hanem egyelőre sokkal drágább minden. De budapesten is minden drágább, a 6-7 ker szuteréngarzonokon kívül. -
kexksz
addikt
válasz lastmanrel #17924 üzenetére
Teljesen jok ezek a tamogatasok, leveszik rolam a kognitiv terhet, hogy szamolgassam megerne-e ingatlanba rakni a penzem, mert csaladi tamogatasok nelkul ugyse jon ki jol. Eggyel kevesebb dolog, amire figyelni kell befektetesnel.
-
Drizzt
nagyúr
válasz lastmanrel #17924 üzenetére
"Konkrétan tavalyhoz képest is 30 százalékos felárazások vannak, pedig elvileg már tavaly megállt az emelkedés.... Ja és elkelnek ezek az ingatlanok." Ilyen hol tortent tomegevel? Leginkabb work from home paradicsomoknal tudnam elkepzelni. Pl. Balaton-part. Amerre en nezek, ott mindenhol enyhe csokkenes latszik. Par szazalekos. De amit en nezek, az is nyilvan csak egy kis szelet. Egyikbol sem erdemes orokervenyu kovetkeztetest levonni. Te milyen racionalis fundameentumot latnal az arnovekedes iranyaba? Mert arra nem tertel ki.
-
lastmanrel
csendes tag
Komolyan, akik racionális fundamentumok alapján várnak áresést, sőt zuhanást, azok komolyan gondolják?
Konkrétan tavalyhoz képest is 30 százalékos felárazások vannak, pedig elvileg már tavaly megállt az emelkedés.... Ja és elkelnek ezek az ingatlanok.
Van egy brutál nagy tényező, ami gátat szab a nagy csökkenésnek, ez pedig hogy nincs kínálat, de kb sehol. A sok agybafőbe megtámogatott “családost” nem fogják hagyni bebukni.
Az egyébként gusztustalan, hogy az utóbbi években eltűnt az indivídum, és most már minden pelyhesseggű szájából / tollábol az fröcsög, hogy hogy oldják majd meg közösen a lakhatásuk a fél éve megismert szerelmespárjával a lakhatásuk nulla önerőből..... -
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #17920 üzenetére
Btw. nekünk is van eladó ingatlan, az elmúlt 3 hónapban szintén nem volt senki, erre ma egy nap alatt hárman jönnek megnézni. Ettől függetlenül nem hinném, hogy meg is veszi valaki, augusztus környékén is volt egy burst, de akkor se lett belőle semmi.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Tud erre valaki biztos választ adni?
Ha szeretnék CSOK-ot felvenni a lakásvásárláshoz (1,43 M), akkor kifizethetem most saját zsebből az önrészemet és leigazolhatom ezt később a banknak? Szóval így nekem utalja majd át a CSOK-ot?
-
Drizzt
nagyúr
Az eddigi 10 év alat, amíg valamennyire figyeltem az ingatlanárakat, egyetlen dolog vált biztossá számomra. Hogy fogalmam nincs mikor és milyen irányba alakulnak és miért. Most különösen nehéz becsülni, hogy mi fog történni. Az albérletek ára jóval barátságosabb lett átlag szinten, mint egy éve. Saját példa: ahova költöztem, ott 200k volt az albérlet, most 165-ért van hirdetve, s érzésre most kezdenek komolyabban érdeklődni iránta. Általában azért van erős összefüggés a lakásárak és az albérletárak között. Szóval az ingatlanpiac alakulása (elsősorban olyan helyeken ahol van airbnb) attól nagyon erősen fog függeni, hogy mi lesz a járvány után, illetve a járvány meddig húzódik el. De van egy csomó olyan más folyamat, ami utólag nagyon jól megmagyarázható lesz, ha valami nagyobb változás történik bármilyen irányba is, előre meg nem lehet látni. Szóval én a +/- 50% árváltozást bármikor el tudom képzelni két éves távlatban. ÉS utólag nagyon okos leszek, de előre fogalmam nincs mi fog történni. Az a baj, hogy 1-2 tényezőt kiemelve lehet simán bármelyik irányba érvet adni, de annyira komplex a tényezők egymásra hatása, hogy az eredőjüket kitalálni lehetetlen.
[Egy idei jóslás a Ball ingatlantól]I am having fun staying poor.
-
monosgeri21
tag
válasz axioma #17918 üzenetére
Logikusak a felvetéseid, de látod, hogy itthon 2020-ban sem az történt ami logikusnak tűnt elsőre. Meg most őszintén, ha nem eladni akarod a lakásod a megvételt követő mondjuk ~2 évben, hanem benne élni vagy kiadni hosszú távon, akkor nem teljesen mindegy, hogy most épp van-e pillanatnyi hullámvölgy vagy nincs? Hosszú távon úgyis kiegyenlítődik.
-
axioma
Topikgazda
válasz monosgeri21 #17916 üzenetére
Peldaul en (nem surgeto helyzetben) ugy sejtem, hogy lesz max egy eves hullamvolgy. Utana, ha 2 ev mulva mar jobb a gazdasag, mitol maradna lent? Plane ha ujra lesz turizmus.
Raadasul nekem tok jo az ami nem balesetveszelyes allapotu felujitando, raer normalis allapotra hozni 22 kozepere, vagy akar utana.[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
Ami Magyarországon az elmúlt években végbement ingatlanárak tekintetében az világviszonylatban is páratlan. Több olyan félév vagy év is volt amelyikben pl a budapesti ingatlanár emelkedés az első 3 helyen volt a világon!, olyan kínai ingatlanpiac mellett ami tényleg brutális (na ott fújtak egy gigalufit amihez képest a 2008-as világgazdasági válságot előidéző amcsi ingatlanpiaci lufi az egy erőtlen kis semmi).
Az egyérteműen látható, hogy a magyar (azon belül a budapesti) ingatlanpiac már 2019-ben befagyott még bőven a covid előtt. Már akkor is itt ment az értetlenkedés hogy "miért nem hívnak hónapok óta? pedig a szomszéd pár hónapja 10 perc alatt eladta a lakását drágábban mint én".
Ilyen szempontból a covid "jókor jött", mert mindent rá lehet fogni és lehet folytatni a csodavárást, hogy a világszinten is kiemelkedő ralli után rögtön jön a következő, csak ez a csúnya vírus belerondított mindenbe (és ez nem csak a magyar ingatlanpiacra igaz, de gyakorlatilag a világgazdaságra is).
A magyar ingatlanpiacnak az elmúlt 5 évben úgy álltak össze a csillagai hogy egy gigantikus rallit le tudott nyomni. A bérek reálértéken is mentek fel (a forint 4-5 évig viszonylag stabil volt az azt megelőző és a mostani időszakhoz viszonyítva), dőlt az EU-s pénz, sok visszaosztott lóvé landolt az ingatlanpiacon, a kormány pedig természetesenelkezdte támogatni a családokatmegtámasztotta az árakat adófizetői pénzből. Nagy volt az önbizalom.
Most ebből csak az önbizalom maradt a Kossuth rádióban, a bérek reálértéken csökkennek, az EU-s pénz sem dől annyira egy darabig, sőt úgy néz ki ezentúl jobban a körmére néznek nyugaton is. Olyan gyorsan nő az államadósság és olyan nagy a hiány, hogy ebből hatalmas megszorítások lesznek valamilyen módon legkésőbb a választások után (bárki is fog győzni). Ha a rezsim marad, akkor természetes nem lesznek megszorítások, és maradnak a CSOK és társai. Csak majd úgy megszigorítják a feltételeket, hogy jóval kevesebb ember tud élni velük + a forint biztosan gyengülni fog tovább nagyon. A forint leértékeléssel most is élnek, és később még jobban fognak, mert igy lehet hülyíteni az embereket azzal hogy majd több forint jut mindenre, miközben a valóságban sokkal kevesebb euró .
És ugyanennek az áldozata a magyar ingatlanpiac is. Nominálisan lehet akár kicsit mennek is fel az árak vagy tartják magukat a közeljövőben, csak reálértéken megy majd a csökkenés. Egyébként nominálisan is csökkentek egy picit az árak, és szerintem ez folytatódni fog.
De mivel kicsi nominálisan az esés de reálértéken meg nagy, pont ezért nehéz megítélni hogy érdemes-e várni vagy sem. + mindenki élethelyzete más, ami nagyon felül tudja írni a dolgokat. -
monosgeri21
tag
válasz Mauzes #17908 üzenetére
Meg azért valahol paradoxon az árcsökkenésre várni, hiszen miért akar egyáltalán valaki ingatlant vásárolni? Totális kettős mérce van itt a fejekben attól függően, hogy vevői vagy eladói oldalon áll. Ha csökken az ingatlanok ára, akkor minek is kéne nekem most megvennem? Hogy a 30 millióért vett lakásom 3 év múlva 20 millióért se tudjam eladni, mert mindenki kivár amíg csak 10 millió lesz? Bomba biznisz a csökkenésre váróknak. Szerintem teljesen felesleges a lakásárcsökkenésre várni, mert ha bekövetkezik, pont azt a biztonsági faktort veszíti el a dolog, ami miatt eleve az ember ingatlant vesz.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Csak részben van igazad! A piac élesen fog váltani a moratórium miatt, de nem abban a formában amire mindenki számít!
A jó lokalizáció új építésű ingatlanok ára stagnál vagy nő
A jó lokalizáció, jó minőségű használt ingatlanok ára inkább stagnál majd
Lokalizációtól függetlenül a rossz minőségű/felújítandó ingatlanok erős árzuhanáson mennek majd kresztül
- mert a felújítás iszonyúan megdrágultRöviden tömören most még a putri is drága! 100 millióért kínált családi házakon 40 ezres OBI-s bejárati ajtó, utólagos palatető szigetlés stb....
"in medias res"
-
Sztenly
tag
Egyet értek veled.
Én is szenvedtem a tünetbetegségben, mert 2019 tavaszán amikor vettem, eléggé frusztrált h 5 de akár 2-3 évvel korábban mennyivel lejjebb volt a nominál ár.
Nincs piaci érdekeltségem (első lakásom) de akinek nem világos, hogy a kivárás nemigen vezet el még egy világválság esetén sem az 'optimális' elképzelt árhoz azt sajnálom.
De természetesen megértem.
Hiszen kicsit olyan hogy na oké most elértük a csúcsot én meg csak majd utána veszek a csúcs után -5 vagy -10%-on, csak azt nem tudni meddig tart az emelkedés.
Tehát a nagy "összeomlásban" lesz annyi az ára a kiszemelt ingatlannak, mint ami pár hónapja amikor megint halasztott inkább az illető.
Azt nem is ecsetelem, hogy a reálbér hogy konvergál az átlag négyzetméterhez, mert akkor megint szertefoszlana egy kivárás melletti érv.
Szvsz ez csak abban az esetben érvényes ha emberünk fiskális szempontból tudja vállalni a többletmegterhelést (hiteltörlesztés), mert azért gyengébb vagy prioritásban máshol tartó élethelyzetű ember ne azért adósodjon el, mert most talán olcsóbb, mint máskor. -
axioma
Topikgazda
Kitoltak a feltetel nelkuli moratoriumot, en azt vartam hogy annak a vegen lesz valami eladasi mozgolodas. Ami jo lett volna igy felezve, marmint annak aki elad, most mindenki egysegesen nyar kozepeig vedett, hacsak nem talaljak ki hogy akkor valasztjak szet a ket csoportot, akkor juliustol fajdalmasabb lehet. Azaz nekem jobb, aki beszallnek egy plusz ingatlanba (csalad, nem befektetes).
-
hurenzon
senior tag
válasz Mercutio_ #17910 üzenetére
Teljesen reális, felső - közép az ár.
Már kaptam több ajánlatot, de azok 10-15% volt.
Maximum 3-5%-ot tudnék engedni az árból. Mert teljesen felújított, jó adottságú 3 kerületi lakás.
Nekem az eladás egyébként nem sürgős.
Most néztem ki egy házat szintén a 3 kerületben, csak magas áron hirdetik. Ha ott egy barátibb / reálisabb árban meg tudunk egyezni, akkor lesz sürgősebb a lakás eladás. De addig nincs motiváció sem. -
Mercutio_
félisten
válasz hurenzon #17907 üzenetére
Az eladási árat a környékbeli hasonló ingatlanokhoz képest hová lőtted be? Mi a lokáció?
Ha már van vevő az is érdekelne mennyit engedtél (%) és konkrét indokkal (festeni kell, ablakot cserélni, mittomén) vagy az alku részeként?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mauzes
addikt
Talán népszerűtlen leszek, de személyes véleményem: én azt látom itt, hogy a gyakori vélekedés már több éve az, hogy árcsökkenés lesz a piacon, nem is kicsi. És mindig ilyen-olyan makro meg egyéb érvekkel meg is van magyarázva (akár logikusan), hogy miért kell ennek jönnie. Aztán a piacon hogy, hogy nem, szinte folyamatos emelkedés van. Na akkor erre is néha jönnek a magyarázatok, hogy ezért meg azért nő, meg hogy most éppen illogikus a piac, de most már tényleg jönnie kell a visszaesésnek.
Csak nekem tűnik itt fel egy mintázat? Kicsit azt érzem, hogy csomó vevőjelöltben kognitív disszonancia uralkodik, mert szeretnének csökkenést, de az nem jön, és ezért elkönyvelik, hogy a piac rosszul áraz. Holott hosszú távon átlagosan nem járnának rosszul az aktuális "magas" áron venni. Csak az agyuk bukásként fogja, hogy mennyire jó lett volna x évvel ezelőtt olcsóbban hozzájutni ugyanazokhoz az ingatlanokhoz. De ez nem valós veszteség, a csökkenést várni meg spekuláció és az esetek 90%-ában értékromboló is.
-
hurenzon
senior tag
válasz bexinho23 #17905 üzenetére
Én most árulok és vásárolni is szeretnék.
Így mindkét oldalban érdekelt vagyok.
Én nem érzek árzuhanást, se nagy áremelkedést.
Inkább stagnálás, kicsi emelkedést
Napi szinte nézem az ingatlanokat.Viszint már ma ketten is hívtak, hogy jönnének nézni az egyik lakást. Be fog szépen lassan indulni ez az egész piac. Csak sokkal lasabban, mint egy részvény.
-
Kobe
veterán
válasz hurenzon #17904 üzenetére
A kulfoldi befektetok penzesebbek a hazai vasarloeronel. Ha ok nem vasarolnak ilyen arszinten, majd gondolod a negyedannyibol gazdalkodo magyar polgi fog?
Perpillanat meg nem latni az elmult ev hosszutavu gazdasagi hatasait. Raolvasas a kormanyzat oldalarol meg almodozas megy, csak a valosag kiabrandito lehet. Munkahelyek csak reszben epultek vissza, szallodak meg nem nyitottak ki, turistak meg nem jonnek, vallalkozasok viszont szepen mennek.... Csodbe.
Ez egy lancreakcio, domino effektus: ha a szallodas recepcios, targoncavezeto, stb feleannyit tud vasarolni es kevesebbet hagy kisvallalkozoknal (sarki kozert, elektronikai kisbolt stb) akkor a befektetonek sem lesz mibol befektetgetni.
Azt hogy a harmadik negyedik sokadik domino hogyan erinti a piacot, azt senki nem latja elore. -
bexinho23
őstag
Év végén kíváncsi leszek, kinek lesz igaza. Aki eladni akar, az értelemszerűen a felhőkig, vagy tovább emelkedő árakat prognosztizál, aki venni akar, az pedig normalizálódó árakat jósol. Ha az ember logikusan átgondolja a jelenlegi, illetve a közeljövő helyzetet, a gazdasági és egyéb tényezőket figyelembe véve, az árak csökkenését látja. De az elmúlt hónapokban nem igazán működnek logikusan a dolgok.
A babaváró, CSOK se tart örökké. Már pedig aki nem befektet, azon vásárlók többsége ezekkel tartja stagnálni az árakat. A másik pedig, hogy aki kivár, vagy most bepróbálkozik, az nagyobb alkudozással indít. Ez is idővel lejjebb tolhatja az árakat.
-
válasz Qtya123 #17900 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy csak a korona miatt húzodott vissza mindenki, ezért tűnhet élénkülésnek, mert kicsit nyitnak az emberek. Ha jól hallottam, összességében akkor is csökkenés lesz árakat nézve (nem is kicsi). Ha a kigondolt ár (pl kádákocka 19-20 misi) mínusz 10 -15% -ával állnak ki az emberek a piacra akkor sikerlühet az eladás (első félévben) és a későbbi durvább recessziót időben el tudják kerülni. Állítólag a külföldi befektetők már most nincsenek a hazai piacon, így a kínálat nőni fog.
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
concret_hp
addikt
válasz Qtya123 #17900 üzenetére
hát az 1 lakásos minta az lehet tök véletlen is... mi is 3 éve adtunk el egy házat, falun, ahol alapból nem pörög annyira az első 2 hónapban 1 érdeklődő volt, aztán kb. másfél hét alatt 3, amiből az egyik meg is vette, de egy másik is komolynak tűnt.
vagy fullba vagy sehogy :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest