-
GAMEPOD.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41479 üzenetére
"A német kenyerek tényleg akármeddig elállnak" -- de legalábbis egy hétig. Anno Lindauba nagy tételbe vásároltuk a kenyeret (is), mikor Bregenzben laktunk, aztán haza egy heti kenyérrel (is, meg minden mással) így Ausztriában nem kellett venni semmit
Az egy másik dolog, hogy az osztrák édes kalács szerű shitet egyikünk sem szerette, de a német toast sem volt sokkal jobb, csak valamivel. Így eleve a kenyérfogyasztást ilyenkor mindig minimalizálom amennyire csak lehet.
Előtte még barátnőmmel mikor Weiller-Simmerbergben laktunk, kitaláltuk erre a kenyér dologra, hogy van ám helyi kézműves pékség, ahol lehet venni 2,95 euroért magyar kenyér kenyeret. Egy baj volt, hogy asszem csak fél kilós volt, így hamar leszoktunk róla, bármennyire is sokkal jobb volt, mert a sima toast kenyér meg akkoriban ilyen 0.50 körül volt a Pennyben (Lyiézush! Már ennek is 5 éve). És az fel is volt szeletelve, szendvicsnek pl sokkal jobb volt. Egyébként kellően sós feltéttel, lesütve pl melegszendvicsnek az is jó volt.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41477 üzenetére
Erre szerintem szinte senki sem emlékszik
Én talán 2006-ban jártam először az oldalon (pontosabban akkor már biztos, hogy jártam fent), arra emlékszem, hogy a 2007-es munkahelyemen már többször néztem youtube videókat. Bakker ... 18 éve. Az első ma is fent lévő videómat 14 éve töltöttem fel.
Újabban ijesztő sebességgel telik az időInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41479 üzenetére
Itt a szavatossági időnek 20 napot ír: [link] Ezt egyébként meg tudom erősíteni, mert találtam már a hűtő aljában 1 hónapos "maradékot" is, és simán fogyasztható volt.
Hogy hol mit írnak rá, az szerintem csak a burkoló csomagolástól függ, de maga a kenyér az ugyanott, ugyanúgy készül, ebben szinte biztos vagyok.
Lehet, hogy van benne némi tartósító, de a te kenyeredre sem fogadnék túl nagy összegben, hogy a magyar piacra szánt verzió ugyanolyan minőségű, mint a német, pláne nem 450 Ft-ért, amiért már egy kávét sem kapsz jóformán.
De az enyémben legalább több a fehérje!Up the Irons!
-
idegen lény
őstag
válasz
EmberXY #41478 üzenetére
A német kenyerek tényleg akármeddig elállnak, de a SPAR-osra az van írva, hogy "2 napon belül fogyassza el", így már nem egyáltalán nem olcsó, ha ezt betartod. Minek van benne akkor ennyi tartósítószer? Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, ez tele van adalékanyagokkal, az enyémben semmi sincs, és csak 29 gramm szénhidrát van 100 grammban. És sokkal laktatóbb is, az biztos, mert ez igazi nehéz, sötét kenyér tele egész és tört gabonaszemekkel, nem is lehet belőle sokat enni. Egyedül a szójától tartok, hogy nem-e génmanipulált. De van egy másik fajtája ugyanennyiért, abban nincs szója, az 31 g szénhidrátos 100 grammban. Én nem bízok ezekben a kutyulékokban, a németben legalább látom, hogy mi van. A németeknél rengeteg különféle kenyeret árulnak, nem ez a silány választék van, mint nálunk. Nálunk csak az igazi pékségek árulnak igazi kenyereket igazi kovásszal, persze nem olcsón, de azok mennyei ízűek, nem úgy, mint a német kenyerek.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41476 üzenetére
Ez szójával van, ha jól látom.
Én a CERES teljes kiőrlésű szeletelt toast kenyeret szoktam leggyakrabban venni, árban ez is hasonló, mikor mennyi, van, hogy lentebb van értékelve (van, hogy fentebb). SPAR-os verzió: [link]
De Tescoban is kapható: [link] , ugyanaz a termék, csak saját arculatra van csomagolva itt-ott, 42 g /100 g a szénhidrátja, és azért is használom, mert könnyű vele számolni, mert 1 szelet az kb 10 g szénhidrát, így nem kell külön méregetni.
Nameg kvázi sokáig eláll, nem penészedik, nem szárad olyan gyorsan (nem tudom, miből van, de talán jobb is), a hagyományos kenyerek már másnap szárazak, azokat fagyasztani szoktam, aztán utána megmikrózni.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41473 üzenetére
Nocsak, méternyelved lett?
Huh, ez se jutott eszembe mióta. Szóval a "méternyelv" egy kitalált betegség volt az 1998-as Bullfrog által kiadott Theme Hospital c játékban.
Na de a lényeg, hogy ott van fent az a bólogatós japán macska (tényleg, a japánból importált golyó álló ballonod hol van?) ami azt jelenti számomra, hogy a program kezdete tetszik
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41469 üzenetére
Érdemes meglesni. Én qrwa régen voltam, még haverokkal, mikor még sűrűbben jártam arrafelé.
ha már youtube ezt épp az imént olvastam.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41467 üzenetére
Ilyen esetben a userek monitorját lehetne lefóliázni, de csak addig amíg az adott sor van a képernyőn.
öööö... én meg egy kis sült disznó tepertőt hagymával.
Fura ízléseteke van nektek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41467 üzenetére
Lefóliázni? .sk a domain, nem .hu, gondolom aligha tudnák lefóliázni. Ha meg igen, akkor tudod már a jelszót: "fél perc alatt..."
ALDI-ban bio termék? Olyanról még hallottam, nameg a 29 %-os kenyér.. az már aligha kenyér, hanem fel van dúsítva mindennel, gondolom magvakkal. De attól még lehet jó, zabkrémet még nem ettem, de annak a 12-es szénhidráttartalma bőven kompenzálja azt, amit a kenyéren spórolsz.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41466 üzenetére
Egyszer legalább én is ki akarom próbálni, majd családon belül lesz ez összehozva, de soha senkinek nem jó pont akkor mint a másiknak, nameg az időpontfoglalás, stb, szóval ez nem egyszerű túra.
A feeling nekem is átjön, mintha magamat látnám, ugyanaza a taj paraszt bunkó tapló szarházi vagyok, mint a pincérek, én még oda is vernék egyszer-kétszer, persze szigorúan a poén kedvéért, főleg amikor a hazai celebvilág látogat oda 1-1 youtube tartalom kedvéért.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41465 üzenetére
Megértelek én, hát elnézést kívánok... Aztán meg kiderül, hogy titokban ott zabálsz...
Up the Irons!
-
idegen lény
őstag
válasz
EmberXY #41464 üzenetére
"Rajta kaptam apósomat, libát hág a paplan alatt." És a liba nem átvitt értelemben értendő. Nem kéne ezt lefóliázni?
Én bio, fermentált zabkrémmel kent német kenyeret ettem, aminek csak 29%-os a szénhidráttartalma. Mindkettő az ALDI-ból. A zabkrém olyan, mint a puding, még ízre is, és olcsóbb, mint a hummusz. Tele van baktériummal.
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #41464 üzenetére
Én azt értem, de pont nem érdekel az a középkori feeling. Szerinted jópofa, szerintem cringe, nem én vagyok a célközönség.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41462 üzenetére
De ez direkt ilyen, a középkori feelinget akarja tükrözni. Szerintem jópofa, bár az árak is.... A moslékos vájú 113 euróért, bár lehet, hogy több emberes, de drágának tűnik. [link]
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
-
somogyib
őstag
.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41456 üzenetére
El lehet azt csomagoltatni is...
Ez a parasztétterem elég híres, tudtommal időpontot kell foglalni, különben nincs hely. Egyszer ki akarom próbálni, közel 200 km, de a bakancslistámon rajta van (amíg fel nem dobom) .
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #41454 üzenetére
Fúúú, annyira nem szeretem az ilyen helyeket, de a kajájukat meg enném. Igaz nekem elég lenne a negyede is.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41453 üzenetére
Jó, de én tudok tényleg írni egyet.
Hol volt, hol nem volt, Koshmar épp egyedül töltötte Valentin napot, már majdnem lejött az egész, mikor csengettek. A ház üres volt, Koshmar egyedül volt otthon. Nem várt senkit, de azért kinyitotta az ajtót. Egy Rüffkét és egy játszótársat látott az ajtóban fázlódni. Mindketten nagyon lengén voltak öltözve, nem csoda, hogy fáztak.
Olyan magányosak vagyunk... Kezdte a Rüffke. Mire a barátnője megszólalt : bemehetünk? A barátnőm azt mondta ezen a napon ide érdemes jönnünk.
Mire Koshmar nagy levegőt vett és szélesre tárta a...
<insert coin to continue>
[img]https://clanl4.net/public/style_emoticons/default/troll.gifInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41451 üzenetére
Van rá némi esély, hogy ma én is löncshúst eszek, már ha itthon maradok. Szerencsére barátnőm nincs oda a valentinnapért, szóval még nem tudom, hogy ma megyek-e bármerre.
Vagy ahogy Igla mondja néha : "megyek vételezek valami sz*rnak valót" ilyenkor kajájért megy.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41450 üzenetére
Köszi!
Ahogy egy korábbi melóhelyem egyik műszakvezetőjét idézzem: szarnak jó lesz!
Amúgy ott van elcseszve, hogy lusta voltam darálthúst venni, így csak löncshússal van csinálva, ami ugyebár teli van liszttel, az 15 g szénhidrátot lefoglalt az egészből...
Ha rendesen darálthússal lenne, akkor további 19 g rizs mehetett volna bele, majd legközelebb.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41445 üzenetére
Végülis nem lett olyan kevés, csak a megnevezése inkább rizses zöldbab, nem zöldbabos rizs.
A 40 g szénhidráthoz nekifutásból 25 gramm rizst lehetett hozzárakni.Aztán végülis nem lett olyan kevés:
Ennek a nyoma még reggel is meg fog látszani a porcelán buszkormány alatt.Up the Irons!
-
koshmar
addikt
Egyedül töltöm a Valentin napot.. valaki seedelnè?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41442 üzenetére
Kaja után meg segíti az emésztést.
Ráadásul egy ilyen csípős levest rányomok közvetlenül a narancsra, szerintem a savam sírva jött volna fel. (30-40 perccel kaja előtt a narancs most nem lett volna megoldható).
Ebben a sajtban pont nem nagyon, de mellette a kiflin sok volt, ráadásul szeretem a sós mogyorót is, meg a sós dolgokat.
Vérnyomást 2-3 naponta mérem, mostanában 125-130/90-92 szokott lenni, szóval aránylag kurva szar, így jasszol a sós dologra amit mondasz, de én betudom pár itteni topic és a youtube kommentszekció látogatásának.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
idegen lény
őstag
válasz
KROK640 #41441 üzenetére
Bármi előtt legalább húsz-harminc perccel, annyi idő kell a gyümölcsök megemésztéséhez, a banánnak negyven perc. Most ott rohad a narancs a gyomrodban legalább három órán keresztül, de inkább több, mert többféle fehérjét kevertél, nem lennék a helyében. A sóval meg óvatosan, mert a vérnyomást felnyomhatja. A sajtokban nagyon sok só van.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41440 üzenetére
A leves előtt?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41436 üzenetére
Benyomtam. És utána még két hatalmas sós kiflit, sertés parizerrel, trappista sajttal, hagymával, zöld hegyes erős paprikával. Rá egy narancs, most egy ideig megteszi.
Oh, hogy neked a reggeli csillagromboló alá lekütyülés mértéke is számít ...
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41437 üzenetére
Nem 100 % az, csak 75-80, közel azonos a száraz tésztákkal.
Ma pl bolognait ettem, abban sem volt több 45-50 g tésztánál (szárazon ennyi, kifőzve kicsit több), a szószt szoktam felturbózni zöldségekkel, gombával. Este készítettem direkt 2 adagot, hogy legyen értelme begyújtani a tűzhelyet, de elég volt vacsorára is meg ma ebédre is.
Kifejezetten emlékszem, hogy 90 g tésztát mértem ki (2 adaghoz!) (az 500 g-os csomagból, amit korábban kb 2 nekifutásra ettem meg egy laza vacsora jeligével 1-2 film alatt...)
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
somogyib
őstag
.
-
idegen lény
őstag
válasz
RandomName #41398 üzenetére
Nem tudom, hogy jön ide az internet? Mintha azelőtt valami sötét tudatlanságban éltek volna az emberek. Talán az internet szellemi felvilágosodást hozott? Hozhatott volna, de valahogy senki sem arra használta a mai napig. Éppen ellenkezőleg, az internet nagyobb sötétséget hozott, mint addig bármi, és az AI mocsok még csak most kezd elönteni mindent. Meglepő módon az internet előtt műveltebbek voltak az emberek, hiszen több könyvet olvastak. A laposföldes elmebetegekről az internet előtt nem tudott senki. Däniken és Nemere könyvei még a csodás '80-as években robbantak be Magyarországon. Hol voltak akkor még a laposföldesek? Maximum az USA-ban. Értelmetlen összemosni velük a paleoasztronautikát.
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41421 üzenetére
Jah... nos nem vagyon egyéb alternatíva
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41418 üzenetére
Tehát hiányosak a földrajz ismereteid
Még ha csak a határ magyar oldalát nézzük is, akad pár nagyobbacska város, Debrecen, Nyíregyháza, félig-meddig Szeged. Sok-sok egyenes pusztaság, meg Nyíregyháza felé homokbucka ... Nos, tényleg nincs itt semmiInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41410 üzenetére
vagy ki tudja hangosabban ordítani az igazát. Ilyen helyzetekben az értő olvasás hiánya szokott még fellépni, vagy a nüanszok és a szürke megértése. Vagy fekete vagy fehér, ha nem maximálisan velünk, akkor ellenünk.
Az Intel vs AMD és társai viták sem a tényleg igazságtevősek, mert egyik oldal mondjuk azt mondja, hogy a három mellettük álló tény erősebb mint a másik oldal tíz ténye. Amíg érzelem is van benne, lesznek meggyőzhetetlen emberek.
Az összeesküvés elméletek és társai (ezotéria, ufók, hit stb. ) persze sokkal rosszabbak, hisz ott már nem csak a választása, az esze és a személyisége lehet megkérdőjelezve, hanem az egész élete és a szavahihetősége is pluszba. És persze ott van az ellentábor is ...Nézd meg mi is ... Hetek óta beszélgetünk egy idegen lénnyel, és tagadjuk a létezésüket
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41411 üzenetére
Bármit bárhonnan. Rád is bizonyítom 5 perc alatt. [link]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41408 üzenetére
Hűű... ez aztán meglepett.
Főleg, hogy valaki ennyi energiát tesz bele, hogy tönkretegye a medencéjét.[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41406 üzenetére
Igen, és sokszor csak az számít, hogy kik vannak többen. Vesztem már össze sógorral is úgy, hogy igazából megcáfoltam az egyik állítását, ő természetesen nem fogadta el, amivel alátámasztottam a véleményemet, azt ő nem értette, de a hugom ugyanúgy neki adott igazat, mert hát mégiscsak ő él vele...
Szóval én voltam a hülye természetesen.
Az ilyen Intel vs AMD, Fradi vs Dózsa, Fidesz vs MSZP, stb jellegű viták örökérvényűek, de ezeknél legalább konkrét tényekkel igazságot lehet tenni, már ha valaki akar... De a hitvitáknál és összeesküvés-elméleteknél már más a helyzet. Ott valaki kitalál valamit, rosszabb esetben "látta is" (hagyjuk, hogy milyen körülmények együttálása esetén
), aztán az úgy van és kész. Másik 10-100-1000 elhiszi, mert ő is "látott már olyat", és aki szerint nem úgy van, az a hülye. Pedig csak annyi kellene, hogy valaki egyértelműen bebizonyítsa, tényleg úgy van, de nem hogy bizonyítani, még a saját nevét vállalni sem képes némelyik...
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #41404 üzenetére
Ha jól követem a logikát, akkor te vagy az oldal üzemeltetője.
Up the Irons!
-
idegen lény
őstag
válasz
KROK640 #41406 üzenetére
Olyan, mintha takonyban úsznál, de jó értelemben. A világ legnagyobb zselémedencéje - Tudsz úszni a zselében?
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #41404 üzenetére
"a fék sem működik, a lámpák nem világítanak" - nekem is volt régebben egy ilyen biciklim, eléggé jól tanított meg arra, hogyan kell gyorsan döntést hozni, hogy lehet elkoptatni a sebességet a leejtő alján, vagy bárhol, ahol megakarsz állni, és hogy nem is olyan jó móka a posta ügyfélterébe érkezni biciklivel
Úgyhogy lett másik bicikli, ezen kiváló fék van, és az sem gond, hogy nem világít a lámpája, mert nincs rajta. Cserébe sötétedés körül és után már nem használom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41401 üzenetére
Sokan azonosulnak a döntéseikkel és az identitátusuk része lesz (intel VS AMD, Linux VS Windows, oroszpártiság, kormánypártiság, android VS apple, focicsapatok, meg még qrwa sok minden) és ha te szóbahozod, hogy az valamiért nem a legjobb, akkor te rögtön rá támadsz, őt tartod hülyének a döntése miatt... és te azt nem látod jól, nem érted, te nem vagy a legélesebb kés, hülye vagy stb.
A másik amikor fentáll valami probléma, aminek a megoldásánál extra kihívások jönnek elő, és akkor a megoldás automatikusan és csakis : user error lehet. Az nem lehet, hogy neki szerencséje volt és nem futott bele a problémába, hanem az nincs és te vagy a hülye ha nálad igen.
Szóval igen, ahogy írtad : "Mindenki csak a saját igazságát szajkózza, van, aki le is tudja írni."
-
idegen lény
őstag
válasz
EmberXY #41399 üzenetére
"Maradjunk a biciklinél, gondolom a tiéd is olyan, hogy azzal nyugodt szívvel közlekedhetsz, megfelel a KRESZ előírásainak"
Még a fék sem működik, a lámpák nem világítanak, a küllők fele már kiesett, de elég gyors még mindig, csak nem tudok megállni vele.
"nem hullik ki alólad 10 méter alatt" Tíz méter alatt talán még nem.
"igazolni tudod, hogy a tulajdonod" Igen.
"ha pedig balesetet okoznál, vállalnád érte a felelősséget"
Igen, de ilyen még nem fordult elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- PlayStation 5
- Tippmix
- Ukrajnai háború
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...