-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
[VIDEÓ] Felbukkant Henry Cavill James Bond-próbafelvétele, nézzétek meg, hogyan mondja az akkor még csak feltörekvő sztár: "A nevem Bond… James Bond"!
Olyan grandiózus csata vár ránk az Avatar 3-ban, hogy A víz útja fináléja pukkanás lesz ahhoz képest: Íme, egy koncepcióvázlat a vízen és a levegőben is zajló összecsapásról!PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
k-adi
nagyúr
[FIGHT OR FLIGHT Trailer (2025) Josh Hartnett]
Bullet
trainplane -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #170799 üzenetére
Lehet más is tudja, vagy volt róla már szó itt, de én csak pár hete tudtam meg azt, hogy ez a Futni mentem, egy viszonylag friss cseh film adaptációja, amely ott állítólag sokkal nagyobb siker volt.
(Ez volt az indok, amiért itthon nem kaphatott állami támogatást, mivel annak odaítélésnek egyik szabálya, hogy feldolgozások nem jelentkezhetnek támogatásért.)Én is megvárom a Netflix-en, mert akik látták ismerőseim, nem voltak róla rossz véleménnyel.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
paatrick
őstag
válasz
RetepNyaraB #170799 üzenetére
Február 13-án jön Netflixre is elvileg. Adok neki egy esélyt mivel többségében jókat írtatok róla, bár a magyar filmek nem igazán a barátaim. Mondhatni túl magyarosak, 90% full depresszió
amiket láttam is és tetszettek azt se nézném soha újra.
(Liza, a rókatündér, Testről és lélekről)
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
RetepNyaraB
veterán
Futni mentem.
Kezdjük a jóval; felfelé ívelő film, a végére már majdnem jó. Jól megírt a zenéje (Hrutka Robi és Jamie Winchester garancia), a kis gyermekszínész lányka igazi tehetség és közben cuki is.
Értem, miért közönségfilm és gratulálok a sikeréhez, de őszintén.
Valszeg nem vagyok célközönség (nejem se, aki pedig huszassal fiatalabb nálam).Béna dramaturgia és párbeszédek - a "frappáns" dumá és poénok igen kiszámíthatóak sajna, a feszesre vágott jelenetek némileg izzadságszagúak, a magyar színpadi színészek 90%-a nem tud filmvásznon játszani, most sincs ez másképp.
De azért mondom, felfele ível, nem lett rossz kedvem tőle
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
myckey
veterán
Látom, érkezik a FLOW és a Chihiro Szellemországban a mozikba....
lesz mit meglesni !
Brutalista vélemények ? ez a 3-4 óra szünettel, ez azért embert próbáló a teremben.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Drizzt
nagyúr
A magyar filmszemlén néztem ma meg. Röviden az a véleménye, hogy ez az a film, ami valójában megérdemelné a Magyarázat mindenre hírnveét. Mert ez sokkal értelmesebben és morálisan több nézőpontból, jól megírva mutatja a magyar valóság pár nagyon fontos szeletét. 8/10
I am having fun staying poor.
-
K Norbi
addikt
The Mando Cat.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Major Lion #170793 üzenetére
Standalone sequel.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Major Lion
senior tag
Most ez JP World reboot vagy minden fa*sag ami a world-ben tortent az megtortent?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
paatrick
őstag
válasz
oriic #170788 üzenetére
Ez konkrétan a Meg 2, csak most nem Jason Statham karatézza le a dínókat hanem Scarlet Johansson. Egyébként röhejes a rákapcsolás az eredeti szériára, úgy látszik ezek anno minden szigetet bedínóztak aztán meg elfelejtették 30 évig hogy ott is van
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
válasz
oriic #170788 üzenetére
Én tudom, még egy Jurassic World, amit nyugodt szívvel kihagyhatok a néznivaló listámról.
majd ha kijött, meggyőzhettek az ellenkezőjéről[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jurassic World Rebirth | Official Trailer
Hááááát...nem is tudom.
Live-Die-Respawn
-
paatrick
őstag
válasz
k-adi #170784 üzenetére
Filmnél nem rémlik de nemrég "néztem" a Caprica című sorozatot ami a Battlestar Galactica előzménye. A nézést úgy kell elképzelni hogy megnéztem a pilotot 1,5 óra, utána meg elég volt a részek elején lévő "előzőleg történt" részt megnézni mert szinte mindent elmondtak benne 2 percben ami az előző részben volt és lényeges.
Így az egész sorozatot megnéztem kb 2,5 óra alatt. Az utolsó rész végén meg kb 5 perces előzetes volt a 2. évadból, ami nagyon kellett mert a sorozatot elkaszálták az 1. évad után és soha nem lett leforgatva a 2. évad
viszont ennyiből is simán összeállt a sztori és a kapcsolódása a Battlestar Galacticához.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz
k-adi #170784 üzenetére
Ti láttatok már olyan filmet, aminek a stáblista elején már berakták a trailert a következő részhez?
A Vissza a jövőbe 2. vége elvileg ilyen nem? Más ilyenre nem emlékszem, de most hogy rá is kerestem az endingnél ott van a stáblista előtt a rövid előzetes, bár nem tudom, hogy ez a mozi változatnál is így volt-e, de annál a verziónál amit gyorsba találtam ott így volt.
-
k-adi
nagyúr
Homestead (2025)
Teljesen felesleges volt elkészíteni ezt a filmet, totál nonszensz az egész az elejétől a végéig. Alapvetően érdekes lenne a történet, mindig izgalmas bármilyen posztapokaliptikus ötlet-megvalósítás, de itt nagyon gyengére sikerült. Kezdve azzal, hogy a rombolást alig látjuk, nyilván budget hiány miatt. Az a pár utcai pánik és fosztogatásos jelenet is rettentő gyenge.
Kedvencem mikor az egyik "fontosabb" karakter (és családja) elkezd otthonról a városból kimenekülni Teslával (aztán csodálkozik, hogy lemerül
) majd elér egy benzinkúthoz (!), ahol a már ott lévő ideges emberek beszólnak, hogy ne tolakodjon kúthoz (!)
az elektromos kocsijával... aztán persze pont egy "üres" kocsi mellé parkol le, amit szépen el is lop a karakter, majd megkéri az anyósülésen ülő gyerekét, hogy dobjon ki az ablakon valamennyi dollárt (!) az eredeti tulajdonosnak kárpótlásképp, aki amúgy rohan a kocsija után.. biztos sokat ér vele, egy nukleáris támadás során.
Utána a történet folytatódik a főszereplő Neal McDonough kőgazdag csávó "tanyáján", ahol persze van minden is, de a
géniusz
feleség Dawn Olivieri által alakítva, minden percben szabotálja és ezzel együtt a tanya biztonságát is, és még ő van felháborodva, hogy milyen szívtelen a férje, miközben épp világvége van, mert nem enged be egy tömeg éhező idegent a kapun...amúgy az előző jelentben mesélte pont a férj hogy tavaszig tart ki a kajamennyiség a már meglévő emberekkel is, szóval teljesen logikus hogy még éhezőszáj nem hiányzik akármilyen könyörtelen döntés is
Persze ennyi idiótaság nem elég, még kellett egy jövőbelátó jós kislány, és egy totál érdektelen szerelmi szál 2 traumát átélt tinédzser közt (mondjuk legalább Olivia Sanabia aranyos), hogy azzal is csak felesleges játékidő menjen miközben elmondják a lelki bajaikat egymásnak.
Ja és akkor ott van a legszánalmasabb jelenet, ami benne van az előzetesben is, amikor a helyi polgi akit Currie Graham alakít, megjelenik egy csapat SWAT kommandóssal, mert nincs jobb dolguk világvége közben, mint az egyetlen értelmesen gondolkozó embert basztatni... persze mivel nem járt kommunikációs tréningre, a konfliktus rögtön átmegy lövöldözésbe és ártalmatlan emberek sérülnek meg emiatt totál feleslegesen. Aztán meg hazamennek.
A film legalább őszinte magával, érezték a készítők, hogy annyira gagyi, hogy a végén berakták már a következő rész előzetesét is, hátha így valami izgalmas is megmarad a nézőben (azt legalább jól összevágták)
Ti láttatok már olyan filmet, aminek a stáblista elején már berakták a trailert a következő részhez?
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
pohár
félisten
válasz
KISDUCK #170778 üzenetére
dokumentált tény, hogy voltak vizes csaták is az arénákban, bár az állatokról nem tudni, ha jól emlékszem GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
gabe_
őstag
The killers game (2024)
Ölj meg, ha tudsz!
A Magyar helyszinek miatt megnéztem, az amúgy agykikapcsolós akció-vígjátékot, annyira azért nem volt rossz
Inkább úgy mondanám, láttam már rosszabbat isSovány szakácsban sose bízz!
-
KISDUCK
addikt
Gladiátor 2
Nagyon rossz, ezt nem tudom hogy gondolhatták komolyan. Gondolom csak a címről akartak még húzni egy kis rókabőrt, mert ez nem mozi minőség, max b kategória amit tv-s vetítésre szántak, de annak is gagyi.
Cápák az arénában....nevetséges. -
Cs1csó
titán
válasz
perempe #170776 üzenetére
Cameo? Valami rendes szerepe van, az IMDB szerint "Ray Kendall" Amúgy viszonylag későn futott be igazán. Általában erős mellékszereplő volt sokáig pl. mint az ismert Pókember filmek.
A legnagyobb dobás ugye a "Whiplash" c. filmben volt a zenetanár. Bár ahogy nézem azóta is inkább erős mellékszereplő mint pl. a legutóbbi "A hullahó-akció" vagy "A kettes számú esküdt" de akár az "A szervezet" -
perempe
veterán
The Cider House Rules (1999)
valószínűleg klasszikust láttam, nagyon jó film volt, de
- miért vállalt el ebben cameo-t?J.K. Simmons
- a kacsák , nagyon amcsi.nem így úsznak, Tiszafüreden úsztam eleget közelükben * Brahms: 4. szimfónia *
-
The Brutalist
A brutalistaHát, ez engem kidobott. Bár a még előttem álló filmek listáját tekintve, valószínűleg ez a fájdalom azért kicsit feljebb fog még értékelődni az Oscar díjátadóig.
Röviden: a színészi játék, Adrien Brody és Guy Pearce tekintetében, remekel. A karakterek gusztustalanok, de a megformálás erős. A rendezés és a technikai részek, hát igen, ha ilyen filmet akarsz készíteni, akkor azt így kell. Úgyhogy elismerem.
És hogy milyen filmet készítettek? Számomra erősen fárasztót, brutálisan kényelmetlent, nagyon zavarba ejtőt. Rájátszik ezzel minden lehetséges eszközzel. A jelenetek, a sima jelenetek is sokszor (rém)álom szerű víziók. Egy a háborútól messze, amerikában, egy emlékműhöz szükséges betont szállító vonat, megidézi konkrétan Auschwitz halál járatait. Képi világgal, sikolyt idéző "zenéjével", hangulatával. A zene szinte végig zörejekkel tarkított káosz, ahogy az erre, vagy éppen a néző/rendező/valaki gondolataira rájátszó vágóképek sorozata is az. De maga a történet vezetés is impulzív, igaz, ez valamelyest illik is mindkét főbb karakterhez.
Persze, biztos van itt még bőven mondanivaló a felsőbbrendűségnek, dominanciának tükröt nyújtogató nyilvánvalósága mellett is, de ezzel a tálalással, ez a 3 óra nekem most nagyon sok volt.
Mindenesetre a kritikákat és véleményeket nézegetvén, a hiba az én készülékemben van. Majd még alszok rá párat.Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
basaharc502
aktív tag
Nem véletlenül nem nagyon járok már moziba...a Nosferatura is nemhogy pénzt, de még az időt is sajnáltam a film felétől kb.
A film nem történetet mesél el, hanem történet foszlányokat dob egymás után...és annak, aki nem nagyon ismeri a sztorit, mert azért bőven van ilyen néző is mindez qrva idegesítő, nehezen követhető, unalamas, vontatott lesz. Ami engem kikészített, azok a hangok...az állandó sikoltozás, vergődés, nyekergés, üvöltés, kiabálás a film felétől borzasztó zavaróak voltak, vagy ötször vettem halkabbra, mert kegyetlenül idegesítő volt.
A film alatt megfogalmazódott bennem ismét a kérdés...miért nincsenek jó ötletek és ebből új filmek...miért egy 100 éves bugyutaságot kell 25-ödjére elővenni...remake-elni és eljátszani újra, hogy micsoda nagy alkotás született. -
Bad Pritt
félisten
válasz
k-adi #170770 üzenetére
Szerintem egyszer érdemes, de számomra a 2006-os Fehér Tenyér egy jobb oktató-pedagógusi rendszerek ellentéteiről szóló film. A Fekete Pont szimplán csak szomorú, hogy mennyire valóságos a művészieskedő álca mögött.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Grave_444 #170768 üzenetére
az nekem is tetszett
érdemes megnézni, mert jó film és a szereposztás is brilliáns
könyvben olvastam kb 30 éve többször a Dracula-t és nem gondoltam volna, hogy egy ilyen röviden említett hajóút megállja a helyét filmként ha jól rémlik, csak annyira említették hogy "földdel (meg Dracula-val) teli ládákat szállítanak hajón a leendő birtokára, út közben meg nagy vihar és személyzet nélkül fut be a hajó" ...mert a személyzet a kaja volt, nehogy megéhezzen utazás közben
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz
Grave_444 #170760 üzenetére
...soha nem néztem jobban utána ennek a Nosferatu sztorinak (holott már vagy 100 éves az eredeti, Lugosi Bélával a főszerepben) ...nézem ezt az újat és folyamatosan az forgott a fejemben, hogy "bakker, ez tisztára Dracula sztori" ...majd utánanéztem és tényleg: Stoker jóval az eredeti előtt írta a Dracula-t és jogi problémák miatt kb csak neveket változtattak a Nosferatu filmre
Mina, barátnője, Jonathan, Renfield, Van Helsing... mindannyian kaptak egy "klónt" (hogy csak a legfontosabb szereplőkről beszéljek) filmeket tekintve a '92-es Dracula szerintem sokkal jobb, de azért ennek az újnak is jó volt az atmoszférája (csak nekem hiányérzetem volt végig)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
Megnéztük hétvégén a Fekete Pont c. magyar oktatásról szóló független filmet és kicsit vegyes érzéseim vannak. A rövid leírás egy kicsit félrevezetett: A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek.
Ebből én arra következtettem volna, hogy a német-magyar közoktatás ellentétére fog fókuszálni a film, de igazából csak két karakter szemszögéből mutatja be azt az abszurdot, ami itthon zajlik az iskolák négy fala közt. Sok helyzet ismerős volt, a kínos helyzetek és a totális abszurditás is felelevenített emlékképeket és ez eladta a film jelentős részét, viszont a főszereplő srác személyes története nem igazán vált kerek egésszé, túl nagy ugrásokban követtük végig és többször éreztem azt, hogy az egyik pillanat nem következik egyértelműen a másikból, illetve az is furcsa volt, . A színészek is felemásak, kicsit amatőr társulatnak tűntek sok jelenetben és erre csak rátett egy lapáttal a kifejezetten gyenge audio, mintha sörösdobozokkal vették volna fel a párbeszédeket. Éles ellentétben áll ezzel az operatőri munka, a többször díjnyertes Rév Marcell fantasztikus munkát végzett itt is.hogy az ő szüleit egyszer sem láttuk és emiatt azt éreztem, hogy a furcsa viselkedése nem kapott igazán egy olyan keretet, ami kicsit közelebb hozhatta volna a nézőkhöz
Felemásan film számomra, erősen érezni a magyar független filmes vonásokat, de közben egy kitűnő látlelet az egyre pusztuló közoktatás állapotáról, a külön plusz pontot érdemel.szülői értekezlet [ Szerkesztve ]
-
btw, akiknek bejött a Nosferatu és még Dafoe játéka is, azoknak nagyon bátran ajánlom A vámpír árnyékát. (véleményem)
Az eredeti 22-es film forgatásáról szól, egy kicsit, a valóságtól elrugaszkodott szellemben. Dafoe-t megtámogatták John Malkovich-al és Udo Kier-el, úgyhogy a totális agyfasz garantált
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Grave_444
nagyúr
Nosferatu - 2024
Erős atmoszféra, hangulat, színészi játék. Orlok Gróf is kellően ijesztő, a kastély és az oda vezető út zseniális volt. Talán lehetett volna kicsit rövidebb és a végétől többet vártam.
Szerintem nem mindenkinek való, aki szereti a rendező stílusát annak tetszeni fog.
Nem egy hagyományos vámpírfilm.[ Szerkesztve ]
-
Alien: Romulus (2024)
Mindig örülök, ha jön valami high profile sci-fi, de sajnos a nagy dobás rendre elmarad. Pedig a Romulus remekül kezdődik - a negatív utópiás világkép + a gritty, testközeli űrvilág nagyon jól van a képernyőre rakva, remekül átélhető, ahogy a majdnem reményvesztett fiatalok egy hirtelen jött kijutási esélybe kapaszkodva bármilyen kockázatos marhaságba belemennek. A feszültségkeltés kissé talán túlzottan is alapoz az Alien-legendáriumra, de végső soron miért ne, működik.
Sajnos a színrelépésével elkezdődik a film aránytévesztéseinek hosszú sora, és 79 percnél eljutunk oda, hogyközkedvelt arctámadók , hogy utána versenyt bukdácsoljanak a narratívával. Plot armor is van dögivel, és mivel a film második fele az első Alien ívét követi,mindenkinek (duplán) halottnak kellene lennie - de csodával határos módon persze páran megmenekülnek - sajnos egy önmagában érdekes ötlet (a végére jut még egy meglepi ) rettenet módon összecsapott formában.xenomorph-DNS-sel felturbózott ember
Szóval megint itt egy film, ami remek világépítés után nem tud egy épkézláb, hihető sztorit összeszenvedni. Talán kevés volt a játékidő, de még inkább kevés volt a forgatókönyvre fordított idő. A film első fele kitűnően megáll a lábán az Alien-háttér nélkül is, a második felét viszont anélkül bottal se piszkálnám...
Verdikt: 6/10.#értékelés
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
paatrick
őstag
Na mikor már azt hiszed a TV-nél nincsenek kreatív emberek akkor jön a Viasat film és bejátssza ezt:
-
kisfer
aktív tag
válasz
Grave_444 #170745 üzenetére
Kill Zone - S.P.L.
SPL – Leszámolás napja
Flashpoint
Kicsit lazább filmek:
The Roundup seriesInformatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
paatrick
őstag
válasz
Grave_444 #170745 üzenetére
Nemrég néztem újra(?) az I saw the devilt, nekem nagyon túlértékeltnek tűnik. Hasonló mint a Nem vénnek való vidék ahol egy beteg ember fejét próbálja bemutatni de a koreai verziónak nem igazán sikerül.
Akkor már a Nincs bocsánat (2010) sokkal betegebb ebben a műfajban, harcolósban meg Bácsi (2010) és A gengszter, a zsaru és az ördög (2019) amit ajánlanák így hirtelen. Bár itt sokkal többet van szerepben a fegyver is, a Raidben azt hiszem csak verekednek.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
arcitec
addikt
Lehet csemegézni, no CGI
: [link]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Grave_444
nagyúr
The Raid / The Raid 2 szintű filmet tudnátok ajánlani?
The Night Comes for Us megvolt.
I Saw the Devil nagyon más mezőny lenne? Ilyesmi is érdekelne.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #170740 üzenetére
Jók ezek a Midnight ... filmek.
Nálam például a Midnight Run egy fullos 10/10-es.
Ezt a kettőt meg most felvettem a megnézendők listájára. Köszi!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Narxis
nagyúr
Megalopolis 1/10
Kb. a feléig bírtam, hogy ne tekerjek bele, borzalmas. Valami mondanivalót éreztem a háttérben de ezt akkor se lehet így tálalni. Ez a film érv a könyvek olvasása mellett.
Amúgy azt nem értem, hogy van qr kód de nincs mobiltelefon? Jó mondjuk ez a legkisebb dolog amit nem értettem benne."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
k-adi
nagyúr
Szeretettel meghívjuk
You're Cordially Invited (2025)Sima sablonos romcom a gyengébbik fajtából. Will Ferrell nem vicces, hiába erőlködik és most dr szöszi aka. Reese Witherspoon is mintha erőtlen lett volna, ilyen az öregedés? Meredith Hagner-t eddig csak hisztis csajként láttam az összes filmjében, kíváncsi lennék rá hogy tud-e más karaktert hozni, mert ezt jól tudja. Geraldine Viswanathan-t pedig szegénykét, mindig elcsúfítják pedig amúgy valóságban egy szépen kinéző nő, teljesen érthetetlen. A filmben alig van jó poén, szinte mindegyik erőltetett béna helyzetkomikum, a mellékkarakterek halványgyengék, zene ami van az is a lakodalmas szintet üti meg és ez nem dicséret.... Sokat nem kell várni és akkor kicsi a csalódás is.
-
Pitterix
őstag
Szörfözgetés közben ráakadtam Netflixen, jobb híján megnéztük.
Másodikra jobban tetszett, mint elsőre. De, azért látszik, hogy erősen idősödik Denzel papa."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
válasz
proci985 #170737 üzenetére
Uhh, köszi, ezt akartam már régóta megnézni. Csak anno összekevertem a Midnight Express-szel, ami nem rossz, sőt, csak kurva nyomasztó.
Ment a listámra.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kergeboci #170738 üzenetére
ezt elszúrtam és javítottam, köszi
természetesen Jon Voightra gondoltam a naiv cowboy szerepében.
10/10 nálam filmtörténeti remekeknek van fenntartva. Eleve 10-20 évvel fiatalabb filmeknek nem adok ilyet. nem egyszeru film, nem konnyu, ugyanakkor egyertelmu a hatasa
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz
proci985 #170737 üzenetére
Marmint Jon Voightra gondolsz? Vagy en lemaradtam Gene Hackmanrol a film nezese kozben/vagy lepattantam egy poenrol?
Amugy egyet ertek, piszok eros film elmeny volt, jogosan szerepel a kotelezok kozott (meg ha a pontozasban talan ilyen magasra en szemely szerint nem tettem)
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Midnight Cowboy 1969
Szuper történetmesélés, szuper operatőri munka, szuper színészek, remek rendezői munka, remek díszletek. Egyedül a hangkeverés és a fiatal Jon Voight és Dustin Hoffman árulkodik arról, hogy ez nem egy (sokkal) későbbi film.
Ezt így, 1969ban sikerült összehozni. A történetvezetési technikái kapcsán kb folyamatos deja-vum volt, hogy hol használtak hasonlókat később, legyen az a Lost Highway, a Natural Born Killers, a Rocky Horror Picture Show, a Taxi Driver, a Brokeback Mountain, az Enter the Void vagy az Austin Powers. Csak mindegyiknél legalább egy fél évtizeddel korábban.
10/10. Zseniális. Végig show-not-tell történetmesélése van, és ugyan amerikaibb nem is lehetne, gyakorlatilag minden ízében az európai és ázsiai indie filmek erősségeit is tudja. Másképp: Filmtörténeti remekmű, ami a formátumot tökéletesen kihasználja a történet elmesélésére.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Gengszterzsaruk: Pantera
Den of Thieves 2: Pantera (2025)Hát.... ez nem tudom mi volt, főleg az előző részhez képest, brutál nagy csalódás volt nekem. Ezen az se segített, hogy Gerard Butler úgy néz ki, mint egy csöves ezzel a méretes szakállal és több hetes mosatlan hajjal, artikulálni még mindig nem tud a csávó ennyi év után se, döbbenet.... de az egészben az a legfájóbb pont szerintem, hogy még az akció jelenetek is szarok többnyire - bár a film mentségére legyen mondva, hogy kevés van ebből... mondjuk egy akciófilm esetén ez nem feltétlen pluszpont.
-
eeXaa
addikt
Mondtam hogy jobb az elsőnél.
-
mephi666
nagyúr
annyit beszéltünk itt a dark tower-ről, hogy tegnap King bedobta, hogy Mike Flanagan melózik majd a sorozaton
...ő filmesítette meg a Doctor Sleep-et, ami úgy rémlik hogy annyira nem is volt annyira rossz
-
eeXaa
addikt
válasz
perempe #170722 üzenetére
Hihetetlen hogy megépítették az egész szettett mint a régi filmnél, ill hogy nem tátikáztak... forgatás közben mindent ugyanígy kiénekeltek, ami szuper hihetővé teszi az egészet....
Engem teljesen elvarázsolt a végére,
Ha a La La land akkorát tudott tarolni annó, ez gyakorlatilag mindenben köröket ver arra. Az meg nyert vagy 5-6 oszkárt.
Külön érdekesség, hogy a zenét egy ismert Dizni zeneszerző írta...Ja.. és idén jön a folytatás.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
The Wild Robot
10/10Ez tényleg nagyon jó volt! Minden percnek volt értelme, helye. Örülök, hogy láthattam
-
eeXaa
addikt
válasz
proci985 #170717 üzenetére
Nna ok... a Substance még jó.....
Viszont a Wicked meg a Dűne 2 tényleg kimagaslóan jobb a többinél...
Az Emilia Perez pl. nézhetelen...
Mondjuk ettől az aljas holywoody brigádtól minden kitelik....
Lásd Everything everywhere... monlight megva többi....[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
Ki nyeri a fő dijjakat az idén oszkáron?
Ha képesek objektíven itélni valami felháborító propaganda helyett, és van igazság, tisztesség a szakmában, akkor a Wicked és a Dűne 2 tarol.
Minden más film hulladék ehhez a kettőhöz képest.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz
Jumbozorz #170713 üzenetére
salem's lot-ot csak láttam, de nem olvastam... jó sok könyvet felírhatok most a listára, mert chatgpt-vel összegyűjtettem, hogy milyen hivatkozások vannak
végítélet (5. kötetbe most kezdek, így ez a ref eddig nem tűnt fel), a sárkány szeme, álomcsapda, atlantisz gyermekei, fekete ház (ez elvileg a talizmán folytatása: nem is hallottam még róla, a talizmán viszont a polcon van és szvsz az egyik legjobb műve "nem szigorúan horror" műfajból), az (itt a teknős már gyanús volt, habár ez a motívum filmekben mintha nem jelent volna meg), ragyogás, doctor sleep, mist...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy #170704 üzenetére
thx, de szerintem beszerzem egyik közeli antikváriumból, mert elég gyakran láttam és eddig csak azért nem vettem meg, mert nem csavarodtam rá a dark tower szériára
-
válasz
proci985 #170708 üzenetére
Igen, ez világos (na jó, nem világos, csak kevésbé homályos
), nem erre az aspektusra gondoltam. Arra lennék kíváncsi, hogy amikor
. Lehet, hogy a tudatalattim jobban értette a filmet, mint énelhangzik a kulcsmondat a szőkített Patricia Arquette szájából, és utána a homokból Bill Pullman kel fel Balthazar Getty helyett, az mitől lett annyira katartikus. Nem volt még teljesen tiszta azon a ponton, mi a pontos reláció Fred és Pete között, de az nyilvánvaló volt, hogy egymás alteregói - ezek szerint feszülten vártam arra, hogy mikor jön elő újra a Fred-variáns "Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gbors #170707 üzenetére
ami miatt mukodik szerintem
Pullman karaktere borderline. az elso felenel ferfikent leszerepel, ami az addig is meglevo pszichozisat beloki. a film gyakorlatilag az o nezopontjat koveti: emiatt kovethetetlen es emiatt remek egyben. valahol a Pi pardarabja egyebkent ilyen szempontbol. en 15 eve lattam es lassan nekem is meg kene nezni.
[ Szerkesztve ]
-
Lost highway (1997)
Lynch mester tiszteletére adtam egy kis prioritást a 20 éve halogatott Lost highway újranézésnek
Hát... fura élmény volt. Általában nagyon szoktam élvezni a filmek, sorozatok "világépítés" részét, de itt az első 50 percbe nemigen sikerült beleélni magam. Jó a fényképezés, Patricia Arquette szép, mint egy festmény (meg kb. annyira élettel teli is), Bill Pullman szenved rettenetesen, szépen hízik a megmagyarázhatatlan események listája - csak az egész olyan enervált. Nem hipnotikusan lassú (talán ez volt a szándék), hanem élettelen. Aztán valahogy az első után az egész helyrebillen, és egy atmoszférikus, botrányosan sablonos sztorit kapunk alig érzékelhető disszonáns felhangokkal - hogy aztán a végére akontextusváltás , és meg nem tudom magyarázni, hogy miért, de egy szörnyen élvezetes záró jelenetsorba torkolljon az ominózuskét alternatív valóság fokozatosan teljesen összemosódjon mondattal kezdve."you'll never have me"
Nekem a filmben az események magyarázatánál sokkal nagyobb rejtély, hogy miért működik úgy, ahogy működik; Lynch valahogy elérte, hogy egy teljesen átélhető rémálomként nézzem végig a filmet. Nem kicsit voltam hálás a végén azért, hogy az én kezemben van a távirányító...
Verdikt: 8/10.#értékelés
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
diablo1984
veterán
Borderlands: megnéztem, nem mondom, hogy nézhetetlen, de a jó az nem ilyen. Logikai bukfenc úgy is van benne, hogy nem ismerem a játékot, de a filmben benne hagyták azt a részt, mikor gyerekként Lilith-et elválasztják az anjától, Lee Curtis ott is fekete hajjal volt vagy 60 éves és mikor újra találkoznak akkor már Lilith is 50+ éves, Curtis meg 60 csak ősz hajjal. Nem értem, miért túlkoros lett a főszereplő. Amúgy amolyan semmitmondó lett a film, pedig biztos meg lehetett volna jobban is csinálni. 4/10
-
Miklós315
aktív tag
válasz
Peterhappy #170678 üzenetére
A Malcolm & Marie is érdekes lehet, abban játszania is kell.
"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Monitorkalibráló eszközök
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Autós topik
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest