Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz devil-k #95986 üzenetére
a név pont nem de a film igen. nekem tetszett az előző, a the wolverine. sztem korrekt film lett, többször nézős is, mert a szórakoztató faktor az meg van benne. az hogy elveszíti a reg képességét, majd vissza, akkor a nagy ellenfél, a japó is jó lett. de hát kinek mi ugye
-
emiki6
veterán
Alléban olyan sor volt, hogy lecsúsztam az Éccaka törvényéről, szóval most a Splitet vagyok kénytelen nézni...
Kár hogy nincs a mom...[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bad Pritt
félisten
válasz hoffman_ #96007 üzenetére
Mindig is a történelmi kalandfilmek voltak a gyengéim, ezek közül láttam talán annyit, hogy úgy merjek ajánlani bármit is, hogy ne hagyjak ki valamit véletlenül vagy figyelmetlenségből, vagy mert szimplán nem láttam valamit a témában.
Mindig ötöt szoktam ajánlani történelmi kalandokból, kettő klasszikust és három "kortárs", vagyis inkább kevésbé öreg alkotást: a Ben Hurt, az Arábiai Lawrence-t, a Rettenthetetlent, az Utolsó mohikánt és ezt. Az öt közül abszolút a Kapitány és katona a leginkább korhű, sallangoktól mentesen.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
devil-k
nagyúr
Az éjszaka törvénye
Live by Night4/10
- Csalódtam Ben Affleck-ben, mint rendező. Az eddigi filmjei nagyon átgondoltak és jól összepakoltak voltak. Ez a mutatvány nem más, mint egy ripacskodás, egy gengszter imitáció. Csak szeretett volna jó maffiafilmet összehozni...
- Lehetne mit tanulni Scorsese-tól.
- Csalódtam Dennis Lehane-ben, mint író... Az eddigi könyveit, műveit nagyon szerettem, de ez... Háát... Sosem olvasnám már el könyvben.
- Ócska TV film, semmi több...
Csak egy valami pozitívum volt az egész filmben:
Nem happy end a vége. - mozi bolondéria -
-
BrukoMisike
tag
Sziasztok! Hétvégén ledarálnám a Hannibál-filmeket, kérdés, hogy milyen sorrendben lenne érdemes?
A történet szerinti sorrendben vagy a készítés szerinti sorrendben? Azt olvastam valahol, hogy a készítés sorrendje szerint jobb megnézni. -
emiki6
veterán
válasz emiki6 #96005 üzenetére
Szóval Split
Kellemesen jó film volt, mármint nekem tetszett, szórakoztatott, lekötött. A viccek abszurditásuk miatt tetszettek leginkább. Nekem tetszett a színészi játék. Elgondolkoztam, lehet ezentúl fel kéne írnom a megnézendők közé devil-k 3/10-eseit...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
.LnB
titán
"Richard Kelly talks reissuing Donnie Darko and his plans for a “much bigger and more ambitious” sequel"
Számomra egy nagyon meghatározó film a DD, nem tudom, hogy akarok e folytatást.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
brownus
veterán
-
BrukoMisike
tag
válasz BrukoMisike #96011 üzenetére
Erre valaki?
-
veterán
Próbáltam rákeresni a Mindneki című filmre, nem egyszerű eset, az biztos...
Mindenesetre nekem nagyon tetszett, és csak 25 perc.
Érdekes emlékeket hozott fel bennem, mertnekem is azt mondták a kórusban, hogy csak tátogjak, ugyanakkor máig szeretem azt a zenetanárt, hívott nemrég a mostani kórusába is. Ő nem azért mondta, hogy tátogjunk, hogy a szörnyű hangot elfedje, hanem ha bizonytalan a hang, akkor szokjuk meg a dal menetét, a hangokat, utána lehet énekelni hangosan, amikor már beleül a fülünkbe az egész. Viszont ugyanolyan szomorúvá tett engem is annak idején a némaság, értelmetlennek éreztem a részvételt eleinte. "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
brownus
veterán
válasz BrukoMisike #96027 üzenetére
Manhunter, Red Dragon, Silence of The Lambs. Then watch the TV Show.
és a tévé só tényleg nagyon baba! zseniális szereplőkkel
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
válasz devil-k #96019 üzenetére
Split (Széttörve)
Persze devil-k nem szorul védelemre, hisz neki is csak véleménye van, mint mindenki másnak, de most nagyon egyetértek vele a film kapcsán.
Sajnos nem találtam feliratos verziót, csak felirat nélkülit, vagy szinkronost, az utobbit kellett így választanom, de annyira nem volt vészes, mint elöttem írták.Mivel lehet, hogy csupán a nem tetszett is árulkodó lehet, ezért spoilerbe teszem az egészet.
Nekem a film nagy csalódás volt. Próbáltam elkerülni minden spoilert, de persze az így is átjött, hogy a rendező visszatért, újra itt a Hatodik érzék stb. és hogy a közelező csavar sem marad el, ami szinte a rendező névjegye és majd leesik az állunk. Nem csak ezért vágtam bele, hanem mert tetszett a téma, szeretem a főszereplőt, és a rendezőt. Erre kaptunk egy kb Titanic filmet, ahol jaj el fog süllyedni a hajó, és a végén jaj elsüllyedt a hajó.
Végig tudtam a film alatt, hogy nincs itt semmi szörny, meg nem úgy van, meg csak a rendező szopat minket, meg mindegyik csak egy énje stb. Erre bassza meg nem. Egy örült csávó elrabol 3 lányt, hogy megegye őket, ami kb a film 10. percében el is hangzik és tényleg. Ennyi.
A film végi Bruce Willis, meg a legszánalmasabb dolog, amit valaha filmen láttam. Ettől miért lenne jobb vagy rosszabb, vagy bármilyen egy film? Csupán a hülye nézőnek kell, hogy jaj anno voltak itt jó filmek (hm...jobb) és azt is ő csinálta.A film pozitívumai csupán a két föszereplő és az alap sztori. "If you're good at something, never do it for free!"
-
cyberkind
félisten
válasz bagyulajuve #96032 üzenetére
Persze, hogy nem, remake-et akarunk mint mindenből!
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Hogy, hol tudnék svéd, norvég, dán stb. (északi) filmcímeket keresni?
Nemrégen megnéztem a Az ember, akit Ovénak hívnak című filmet és tetszett, de a Lilyhammer és a Fejvadászok is bejött.
A szokásos történetek de valahogy mégis más az egész film hangulata.
Imdb-n a Plot Keywords: norway-ra rákattintottam, találtam néhány filmet esetleg van még más módszer?
A filmkölcsönző oldalakon nem lehet országra szűrni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz spammer #96035 üzenetére
Annyira nem vagyok idióta és el szoktam igazodni a weboldalakon de ezt hogy sikerült?
Amikor a Lilyhammer-nél rákattintottam a norway kulcsszóra volt a listában Thor és Amerika kapitány is.
Na közben meglett Az Advanced Search-öt még nem használtam, színészre kerestem rá eddig vagy konkrét film címre.
Köszidarál0w Nézem, köszi!
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
spammer
veterán
Filmes adatlapról:
Cast (színészlista)
Storyline
Details (és itt van a ország, nyelv stb. linkelve)A "normál" imdb-t nézd, ne azt aminél "reference" van a link végén (amit mások is szoktak itt linkelni).
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
lorcsi
veterán
nem tudom láttatok e már, de ez nagyon fasza lesz
eladó: vadi új soundcore motion+
-
sixpak
nagyúr
Másodszor is megnéztem a Hell or High Water-t, a múltkori értékelésem módosítom is 8-ról, 9-re...ez egy remekmű!
Esetleg ha tudna ajánlani valaki(k) hasonló filmeket, nagyon hálás lennék.
A helyszín mindenképp US legyen...tudom, nézzek westerneket, de jó lenne valami a közelmúltból.
Köszi, előre is.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
vond
MODERÁTOR
válasz sixpak #96040 üzenetére
Nálam minimum 9, de inkább 10. Meg is támogattam IMDB-n egy 10-essel, mert elég kevésnek érzem a jelenlegi 7.7-et. 2016 egyik, ha nem a legjobbja. A karakterek, a hangulat, a fényképezés, a zenék, mind nagyon ott van. De ami a leginkább megmaradt bennem, azok a dialógusok. Egy felesleges szó nem hangzik el benne, és ez meg is teszi a hatását. Számtalan jelenetet kiemelhetnék, de pl. a pincérnős és az országúti lövöldözős szcéna nálam beírta magát az örök klasszikusok közé.
Hirtelen a No Country for Old Men jut eszembe, mint hasonló, de azért mégis kicsit más film. Azt még nézzed megfele, ha eddig nem láttad. Illetve ha a USA mocskosabb, lepukkantabb részeire lennél még kíváncsi, akkor a True Detective első évadát ajánlanám. Igaz, hogy nem Texas, hanem nagyrészt Louisiana, de a fenti két filmhez hasonlóan, brutálisan jól mutatja be a nagy Ámerika kilátástalan, nyomasztó oldalát.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bad Pritt
félisten
Meghalt John Hurt, korosztályának egyik legjobb karakterszínésze.
Nyugodjék békében![ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Zseniális plakátok De tényleg, némelyik mocsok jól lett megcsinálva.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
spammer
veterán
Tényleg baromi jók (néhány kivételtől eltekintve). Nem is értem, miért nem kezdi el egy-két stúdió (legalább a kisebbek) nyomni legalább néhány filmnél ezt az old-school, rajzolt stílust. A mai egyenfotóboltos-nagyfejes plakátözönből legalább kitűnne egy-egy ilyen darab.
__John Hurt R.I.P.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
devil-k
nagyúr
211-es cella
Celda 2117/10
Nagyon jó alapötlet, elég jó megvalósítás. Valahogy az ilyen jellegű európai filmek még inkább nyersebbek az amerikai verziótól (már amikor készül ilyen). Ami nyers, általában ilyen témában jobb is. Egy-két helyen éreztem összevisszaságot, de ettől függetlenül érdekes és elgondolkoztató másfél óra volt ez.
Milyen hamar át tud fordulni az ember a másik oldalra.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
emiki6
veterán
Tegnap végül megnéztem az
Éjszaka törvénye - Live by night
című filmet. (Vicces, az angol akár egy Batman alcím is lehetne )
Ugyebár Géza írta, rendezte és ő játszotta a főszerepet. Havernak tetszett, főleg a 2 vh közötti kor hangulata miatt, én nem tudtam magam annyira beleélni. Egy bajom, hogy a trailer kicsit más történetet sugallt, vártam valamire oszt egyszer csak vége lett és ott ültem, hogy "Ennyi?". A történettel nem volt baj, de nemtudom. A gangsteres filmek és a kor hangulatát többnyire átadta, bár valamiért engem nem szippantott be. A karakterek nem voltak az igaziak, sokan meghaltak, akiket lehetett sajnálni, de nem hatódtam meg egyátalán. Ami kiemelendő, hogy voltak benne nagyon szép tájfelvételek.Elsősorban annak ajánlanám, aki abban a korban játszódó filmet keres, mert azon kívül nem egy húde film, noha nem is rossz. 7/10 körül helyezkedik el nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest