-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bad Pritt #164098 üzenetére
az eredeti cut ha jol emlekszem mar elerheto a legutolso kiadason extran, de igazabol osszesen par jelenetrol van szo. aki nem latta a pre-SE verziot, annak nosztalgia faktora sincs.
HDRen nem neztem a Disney+osat, viszont 120" on igen. nem
tokfelesleges jelenete a baj, hanem az, hogy referencia meretben latszik, hogy hol hasznaltak festest hatternek. ez TVn biztosan nem tunt fel (58"on neztuk par eve), projektoron viszont azonnal kiutotte a szemem ugy is, hogy nem tudtam mit kell keresni (es egy Benq W2000em van, ami hazimozi kategoriaban a belepo oke modell). Episode 6 alatt pedig a nyito sivatagi jelenetbenJabba .C3POn kb a teljes teamet ki lehet venni par jelenetben a tukrozodeseken a korahoz kepest jol nez ki, de elkezdett oregedni. az Episode 1 viszont par evesen mar eleg lowpoly volt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bad Pritt
félisten
válasz proci985 #164097 üzenetére
...a korai filmek TVn meg meglepoen jol neznek ki...
Ez azért attól is függ, melyik változatot nézné. A Disney Pluson elérhető filmek nem túl szépek szerintem, tele van utólagos CGI elemekkel az eredeti trilógia is és hiába próbálják színkorrigálni őket elég szarul tudnak festeni egy HDR képes 4K TV-n.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz abrtom87 #164085 üzenetére
paradox modon szerintem a regebbiek oregedtek jobban a technologia miatt, viszont en nagyon haklis vagyok a green screenre. a korai filmek TVn meg meglepoen jol neznek ki, ha imax referencia tavrol projektoron nezed, ott mar kiutkozik a koruk. en 4-5-6 -> 1-2-3 -> 7-8-9 sorrendben mennek.
ha valamelyiket nagyon nem birnad, ugorj a kovetkezo triologiara.
sorozatok minosege nagyon hullamzik, Mandaloriannak es az elejen az Andornak voltak pillanatai, csak aztan aztan mindkettot maga ala temette az univerzumepites.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mephi666 #164094 üzenetére
Nekem a Star Wars gyakorlatilag kimerül a Csillagok háborúja, A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér trilógiával. Az utána következőket már meg sem tudtam nézni, annyira más, és annyira nem érdekelt. A 4-5-6 számomra legendás, és nyilván a gyerekkori élmények nosztalgiája miatt is, de a mai napig szívesen nézem. Meg hát filmtörténeti jelentőségű is lett ez a trilógia. És volt még egy, amit végig tudtam nézni, azt hiszem az Ébredő erő, amikor Mark Hamill, Harrison Ford, meg Carrie Fischer már idősen játszanak benne. Az nem volt rossz, csillagok háborújás fílingje volt, meg jó volt látni a régi szereplőket. A többi, amibe belenéztem, egyáltalán nem érdekelt. Persze ez lehet az én hibám is.[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
mephi666
nagyúr
válasz abrtom87 #164093 üzenetére
4-5-6 után iktasd be az űrgolyhókat, hogy lelkiekben felkészülj a 7-8-9-re
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek! 1-2-3-Rogue-4-5-6-7-8-9 lesz a sorrend. Sorozatok közül talán a Mandalorian-t nézzük meg azt annyira istenítik. Solo-t nem nézzük meg, mindenki rosszat mond róla.
-
paatrick
őstag
válasz abrtom87 #164088 üzenetére
"Félek, hogy ha a modernebbekkel kezdek, akkor utána az elvileg klasszikus, jobb régi részek gagyinak fognak tűnni."
Gagyinak nem lesz gagyi, de teljesen más a világlátása. A régebbiek könnyedebben veszik magukat, az előzmény kicsit darkosabb politikusabb vonal. Mindkettő máshogy jó.
Amúgy én is azt mondanám hogy 1-2-3, rogue one, 4-5-6. Többit nem érdemes, mert vagy csak lóg a levegőben (Solo) vagy nem sokat ad hozzá (új élőszereplős sorozatok), vagy totális katasztrófa (7-8-9)[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
abrtom87
tag
Hello. Aki még nem látta a Star Wars filmeket, milyen sorrendben nézze meg? Csak azért kérdezem, mert a Disney+ felajánlotta, hogy történeti időrendben nézzem meg. Én inkább a megjelenési sorrendre gondolok, de inkább megkérdezem. Sorozatokat is érdemes megnézni amik mondjuk 2 film között jöttek ki? Animációkat mindenképpen kihagynám, Dragon Ball Z-n kívül nem szeretem.
-
Szancsó
aktív tag
válasz Dorian #164034 üzenetére
Hát nem tudom, anime esetén speciel nem erőltetném az angol nyelvet, néha botrányos a szinkron. (Vagy úgy mondom, hogy az eredeti sokkal jobban bejön nekem.)
feleségem baromira nem bírja a távolkeleti nyelveket
Meg kell szokni, "nincs mese" (De megértem, sok más nyelv engem is kiakaszt, a japánt speciel csípem.)Egyébként anime topic.
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Most nézem hogy Oscar jelölést kapott a Godzila Minus One... Most már jó lenne itthon is látni kedves forgalmazók!!
Live-Die-Respawn
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
mephi666
nagyúr
válasz radi8tor #164076 üzenetére
...nagyon rossznak kell lenni valaminek, hogy pörgessem ez ránézésre péntek esti filmnek 2 vodka meg 3 doboz sör mellé teljesen jó szórakozás ...marvels mellé helyből 2 deci vodkát javasolnék meg 2 sört, film közben meg a "jajj" jeleneteknél +1 feles (utána még egy találkozó is összejöhet Zacher Gáborral)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
ez az Aquaman3 annyira nem is rossz... mint a marvels azért annyira nem is jó, de legalább szórakoztató és 40perc után még nem akartam kikapcsolni
-
sith7
félisten
válasz sherlock82 #164071 üzenetére
Hajrá !
-
Dorian
félisten
Megnéztem a Vándorló palota másik felét is. Tetszett az egész, meg nagyon érdekes ez az stílus és világ.
A vége nekem kicsit elkapkodottnak tűnik, volt jópár teljesen irracionális lépése a főszereplőnek, ill. a végső erkölcsi tanulság kissé elcsépelt "Csak a szeretet ölheti meg a démont", ezt már a Született Gyilkosokban is kifigurázták. És most reklám.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peterhappy
őstag
válasz lemmy9 #164061 üzenetére
Arrietty. [link]
Nalunk 6 eves volt a legkisebb, mikor lattak, elvezte, bar mindent elsore talan nem ertett meg meg. De az szep, kisebbek szamara is abszolut elvezetes mese.
Vannak benne izgalmas reszek, hogy mennyire "ijesztoek", nem tudom.
Mi "eloneztuk" Felesegemmel, es ugy iteltuk meg, mehet nekik.Nekunk a Ponyo nem tetszett annyira. Jo volt, de Ghibli mercevel nem kiemelkedo.
Persze ha barki mas csinalja, elete fo muve lett volna[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz paatrick #164063 üzenetére
pedig talan a Ponyot mondjak annak.
Kiki nagyon aranyos.
Ghibli filmek egyebkent altalaban mukodnek, aztan ott a Grave of the Fireflies ahol a nemet cenzorok nem tudom mit szivtak a 6os korhatarral. a My Neighbor Yamadas szvsz szinten erthetetlen annyira fiatalon. mindkettohoz egesz biztosan van szinkron, eredetiben a magyar kiadasok a polcon vannak.
-
nagyúr
válasz gbors #164000 üzenetére
"Sürgősen tessék bepótolni! "
Elkezdődött!
Hát, köszi azoknak, akik említették, javasolták a filmet (pontosabban a trilógiát), és felhívták rá a figyelmet. Az első, 1995-ös részt néztem most. Tényleg tüneményes. Ez a szó illik rá legjobban. Vigyorogtam szinte végig, a kissé laposabb részeken is könnyen át lehet lendülni, annyi szépség kárpótol. Lenyűgözött ez a két zseniális fiatal színész, és az általuk közvetített komoly és mély, egyben gyermeki tisztaság és kémia. Élmény volt![ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
paatrick
őstag
válasz lemmy9 #164061 üzenetére
A korábban említett Kiki a boszorkányfutár (1989) is aranyos, egyszerűen érthető történettel. Sajnos a Ponyo (2008)-hoz még mindig nincs szinkron pedig az is kifejezetten gyerekeknek való.
A többi ami szinkronos inkább kicsit idősebbeknek ajánlanám mondjuk 8+.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #164060 üzenetére
Kraven talán még érdekes lehet, egyébként kb minden a másolat másolatának másolata ...habár még az is juthat erre a sorsra...
...elmúlt években ami hasonlóképp kilógott a sorból és tetszett, az a Werewolf by Night
-
lemmy9
őstag
Köszi az ajánlást, megnéztük a gyerekkel a Totoro – A varázserdő titka c. animét.
Csodálatos, kedves, felejthetetlen alkotás, a gyerek mozdulatlanul nézte.
6 éves.
Van még hasonló anime, ami ennyire bájos?Szerintem!
-
devil-k
nagyúr
válasz k-adi #164058 üzenetére
Nem a DC haldoklik, hanem szerencsére ez az egész képregény, blockbuster mozi baromság. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy ez az ámokfutás 20-30-40 évig fog tartani? Így is már túl sokáig tartott. Ha 1-1,5 évente csupán 1 db minőségi képregény mozi jött volna ki, akkor lehetne igényesebb tartalmat gyártani.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Pitterix
őstag
Vagy kiöregedtem a szuperhősökből, vagy tényleg gyengébb a felhozatal.
Még csak nem is vicces, szerintem....."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
k-adi
nagyúr
válasz k-adi #162097 üzenetére
Aquaman és az elveszett királyság
Aquaman and the Lost Kingdom (2024)"félek az új Aquaman film is szépen hasalni fog"
És így is lett. Legalábbis a szememben, de ahogy nézem 5.9 pontos imdb-n is.
Momoa bohóckodott pár jelenetben, Ambert látom szépen kivágták sok jelenetből, a többiek meg vannak, néha mondanak pár mondatot és ennyi.
Múltkor sokat rantoltam, így most nem fogok, a lényeg az, hogy örülök neki, hogy van ami állandó: a DC továbbra is haldoklik. Sajnos.
Az egyetlen értékelhető dolog a VFX, minden más vicc.Mondjuk az érdekes hogy miért promozzák ennyire az
, valaki majd írja már meg ide nekem, köszi.ízeltlábúak evését -
Peterhappy
őstag
válasz gbors #164054 üzenetére
Igen, a távol-keletiek nagyon máshogy beszélnek, mint az európaiak, teljesen máshol van a hangsúly, más a dallam. Lám, van aki a világból kifut tőle (Dorianné), én pl. nagyon imádom.
@Bad Pritt: Nem hiszem, hogy eretnekség, abszolút igazad lehet, nincs viszonyítási alapom, mert kizárólag japánul, vagy magyarul láttam eddig Ghibli műveket.
De tudom, hogy láttam olyan japán (lehet, hogy dél-koreait inkább), ahol az eredeti színészek mondták fel az angol szinkront is, és számomra még úgyis borzalmas volt. Bár úgy rémlik, ott még akcentusuk is volt.Picit elkanyarodva a Ghibliktől, óriási szívfájdalmam, hogy az Irish Folklore Trilogy darabjaihoz nem készült szinkron. Egyik csodálatosabb, mint a másik - és nem tudom még leültetni eléjük a Gyerekeket, mert jó esetben is maximum a nagy, ha tudná követni a feliratot. Nagyon ritkán néznek mesét, igyekszünk akkor minőségi választással élni - legutóbb épp a Lúdas Matyival
Egyébként nálunk az Arrietty is hatalmas kedvenc - és amúgy anno én is épp itt, ebben a topikban kaptam tippeket, miket érdemes a Gyerkőcökkel megnézni
-
Dorian
félisten
válasz Peterhappy #164053 üzenetére
Én is mindent eredeti nyelven nézek, ha tehetem, a skandináv, stb filmeket is. A feleségem viszont sajnos kicsit rasszista, úgyhogy nem bírja "a ferdeszeműeket"
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Bad Pritt
félisten
Bár általánosságban egyetértek ezzel a szemlélettel, de szerintem pont a Ghibli filmekhez szokott elég magas minőségű angol szinkron készülni és lehet eretnekség, de én inkább azzal szoktam nézni őket.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nagyúr
+1. A távol-keleti filmeknél különösen sokat számít a szinkron, egészen más hatása van az eredeti nyelven átadott érzelmeknek, mint a lefordított, magyarosan artikuláltaknak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Peterhappy
őstag
válasz Dorian #164034 üzenetére
Szerintem csodás a japán, én imádom eredeti nyelven nézni a japán animéket, rajzfilmeket, igaz én ha csak tehetem, mindent eredeti nyelven (magyar, esetleg angol felirattal) nézek, legyen az finn, izlandi, ausztrál, mongol - bármilyen nyelvű.
Akármilyen jó is legyen az angol szinkron pl, az érzelmeket soha nem fogják tudni úgy visszaadni, mint ahogy az eredeti színész mondta.Szerintem nem vészesek az említett filmek szinkronjai. Nyilván japánul a legjobb, de a Gyerekeink miatt ezek mentek már magyarul is itthon, és nem szaladtam világgá közben, ami már nagy szó
Fun fact: A minap a kisebbik Lányom a Kiki a boszorkányfutár c. könyvet hozta ki a könyvtárból. Túl azon, hogy emiatt nagyon büszke voltam rá, kiderült (számomra), hogy ez nem a film alapján készült könyv, hanem egy híres mesekönyv, ami(!) alapján készült a film.
Ráadásul sok helyen eltér a két remekmű egymástól - úgyhogy a napokban én is el szeretném olvasni, ha lesz rá időm[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dorian #164051 üzenetére
OK, bevallom, én már nem izgulok bitrátákra meg formátumokra, még lát-vány/hall-vány filmeknél sem. A rendszerem is ennek megfelelő, DTS-HDMA-t le sem tudok játszani. Nekem megfelel a sima DTS vagy DD is, de ha eredetileg 5.1 a film, azért azt szeretem teljes rendszeren hallgatni. De a helyzet az, hogy mostanában leginkább fejhallgatózom, mert legtöbbször éjszaka szoktam filmezni.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Dorian
félisten
válasz liszi70 #164050 üzenetére
A Vándorló palotában az angol 5.1 DTS-HDMA, japán 5.1 DTS-HDMA, a magyar csak 5.1 AC3.
De egyetértek, itt tényleg nem ez a lényeg. Sztereóra megalkuvásba viszont nem tudom, h belemennék-eChihiro Szellemországban-nál pl. a japán az DTS-HDMA 7.1 4730 kbps, a magyar pedig 5.1 AC3 448 kbps Ez se mindegy azért
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
OK srácok, este a folytatásban rápróbálok a magyar szinkronra (bár úgy emlékszem, az alacsonyabb bitrátájú )
-
paatrick
őstag
válasz Dorian #164044 üzenetére
Animéknél a lehető legrosszabb amit választhatsz az az angol szinkron ritka szarokat csinálnak, mondjuk még filmeknél egész jók. Viszont a magyar szinkronok általában jól sikerültek. Chihirónak és a Totoronak is jó a szinkronja.
(nálunk a sorozatoknál volt inkább problémás hogy mivel kevés ember szinkronizált egy projektet így mellékszereplőket vagy epizódszereplőket sokszor ugyanaz szólaltatta meg. De mivel te filmeket nézel így ezzel nem lesz probléma.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dorian #164044 üzenetére
"a magyar szinkron mindig egy kalap fosch"
Szerintem nem a magyar szinkron fosch, hanem a szinkron intézménye fosch, nyelvtől függetlenül. Nem hiszem, hogy bármilyen nyelven is jobban, illúziókeltőbben lehetne megcsinálni. Ez egy szükséges rossz, tele kompromisszummal. A feliratnak is megvan a maga kompromisszuma, de el nem tudnám ma már képzelni, hogy komolyabb filmeket szinkronnal nézzek. Viszont az animációs filmeknél tök más a helyzet! Azt eredeti nyelven is szinkronizálják, szerintem animációs esetén semmi baj nincs vele, bármilyen nyelven érvényes lesz. Ezért kérdeztem rá az előző posztomban is.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Dorian
félisten
válasz paatrick #164042 üzenetére
Láttam, hogy van, de normál filmeknél a magyar szinkron mindig egy kalap fosch, úgyh azzal nem is próbálkoztam.
Úgy láttam, hogy nem kifejezetten japán környezetben játszódik, hanem akkor inkább már angolban, és az angol így autentikusabb is (meg legalább megértem)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mephi666
nagyúr
válasz bagyulajuve #164040 üzenetére
...érdemes akkor újrázni: 40éves film, de nem öregedett rosszul nem egy világmegváltó a sztori, de b-akció létére simán megállja a helyét a mai felhozatal mellett... plusz nélkülöz csomó divatos pc elemet is: kapásból lelőnek egy néger bűnözőt, a rendőrök kukkolják a meztelen nő nyújtógyakorlatát, a főszereplők fehér férfiak, stb ezt így ma nem lehetne már moziba küldeni...
-
tag
válasz Bad Pritt #164036 üzenetére
Akkor meg gyorsan a Severance, Black Bird sorozatok, es a Great Beer Run filmet, ha eddig kimaradt
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
nagyúr
válasz Dorian #164029 üzenetére
Bár nem vagyunk animések, de a Vándorló palotát mi is nagyon szeretjük! A zenéje is gyönyörű, de az egész mese nagyon jó.
"Remélem van ezekhez is angol nyelv, mert a feleségem baromira nem bírja a távolkeleti nyelveket, hallgatni sem "
Magyar nem játszik? Animációsnál nincs szinkron-gond, általában tök jó a magyar.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Bad Pritt
félisten
Lassan lejár az ingyen AppleTV előfizum, megnéztem gyorsan még a Tetrist. Nagyon fontos ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy nem egy történelmileg hiteles, száraz doksit akartak forgatni a témáról, inkább eltúlozták, romantizálták az egészet és egy érdekes heist jellegű sztorit raktak össze. Kicsit nehezen indult be számomra, sok volt az expozíció meg a jogi blabla az első 20 percben, de aztán rendesen beindult és sikerült érdekessé tenni az amúgy elég száraz copyright témát.
Ami nekem nagyon tetszett, hogy milyen ironikus, de mégis átélhető képet festett a korabeli keleti blokk működéséről és aztán sokszor humoros módon mutatta be, hogy ez mennyire idegen és érthetetlen volt a világ többi részéről érkező üzletemberek számára. Kellett ehhez elsősorban egy remek Taron Egerton, aki fantasztikus választás volt a folyton törtető, sokszor értetlenkedő, de leleményes Henk Rogers szerepére egy fasza bajusz társaságában, illetve a néhol szinte Aaron Sorkint idézően pattogós szövegkönyv, ami nagyban segítette a kulturális különbségek bemutatását is, van egy folyton pofázó, nagydumás amerikai a száraz, kussban ülő szovjetekkel szemben.
Nem váltja meg a világot, nem ad történelemleckét, de arra mindenképp jó, hogy utána az ember rákeressen, mekkora wtf is volt ez a Tetris-sztori a valóságban és mekkora mákja van a Nintendónak, hogy végül megszerezték hozzá a jogokat. Egynek jó volt, ajánlott, a zenékért meg a semmiből jött plusz pont jár.üldözéses jelenetért Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
paatrick
őstag
válasz Dorian #164029 üzenetére
Chihiro szellemországban (2001) egyszerűbb kezdés lett volna
Ha meg az 5 évessel együtt néznétek akkor Totoro - A varázserdő titka (1988).
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #164028 üzenetére
ja tényleg, azt hittem hogy amit fent mutat az imdb, az az eredeti besorolás... elég jó a szórás: kanadán belül is 4 különféle korhatár
-
Dorian
félisten
Elkezdtem nézni tegnap a Vándorló Palotát [link] . Sosem néztem még anime-t (pont ezért ezt, mert, hogy azt olvastam, hogy ez kult meg minden) úgyh elég érdekes ez az egész szájberpánk vagy milyen világ, ahol egyszerre van századfordulós környezetben varázslat, Mátrix meg égi csatahajók, stb Egyelőre tökre tetszik, bár biztos a tizedét sem értem a belepakolt utalásoknak. Folyt köv holnap.
Slusszpoén: 5 évesem lejött közben, hogy nem tud aludni, mert fáj a hasa, meglátta:
- Ti Mesét nézteeek?!?[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #164026 üzenetére
no hát ezen a Blue Thunder-en is érződik, hogy 40 éves film 12-es karikát kapott és az első 10 percben volt már vér, a rendőrök meg helikopterből kukkolják épp járőrözés alatt a nőt, aki minden nap ugyanakkor tornázik otthon... pucéran
...mozgás közben több is látszik, a lenti kép 1 hajszálra van a nsfw-től és ez a '80as években sima 12-es karika... okééé
-
mephi666
nagyúr
válasz sith7 #164025 üzenetére
ez a 4. rész a leggyengébb a sorozatban, kb olyan mintha kézikamerával kimennék repülőnapra és a felvett anyagból pár nap alatt összevágnék egy komplett filmet
megesett itt olyan is, hogy 1-1 vágás közt kicserélték a szereplő alatt a gépet
1 vágás ide-oda és már nem F16 (kis F5ös inkább)
amikor meg felszáll, megint F16:
...na most akkor Blue Thunder kb 10évesen mennyire odavoltam ezért... és '83-as film... akkor születtem, de rendszerváltás után ezek a 10éves filmek is nekünk "teljesen újnak" számítottak
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz sith7 #164022 üzenetére
3. részben is volt elszólás, hogy "húúúú ez egy messerschmitt 263-as, a németeknek ezzel kellett volna megnyerni a világháborút"
mutatom, mi a messer263:
...és amit a filmen láttunk, az valami ares151-es
...hasonlít, ugye?
-
mephi666
nagyúr
...ez a Vasmadarak4 is jól indul: első percben a tökös amerikai gyerek szovjet légtérbe téved az F16osával, majd azonnal meg is jelennek az oroszok... ő pedig "MIG29esek!" felkiáltással nyugtázza, amikor ráállnak...
mutatom a MIG29-eseket ...mert hát minden valamire való nyugati filmben az összes orosz repülőgépnek MIG29-nek kell lennie jó film lesz ez
...de azért mutatok igazi 29-est is
-
nagyúr
A Past Lives-nak nincs ráégetett angol felirat nélküli verziója?
Szerintem.
-
paatrick
őstag
válasz cyberkind #164009 üzenetére
Jurassic World 1 szerintem tök jól hozta a régi hangulatot (JP 1-2), kéne belőle egy rendezői vagy fan változat amiből a baromságokat kivágják és akkor teljesen jó lenne (szuperlassításban fussunk magassarkúban )
-
MODERÁTOR
Lúdas Matyi (1977) magyar rajzfilm 10/10
Gyerekeknek tetszett, mi szülők elaléltunk. Én beleláttam olyan poént is, ami nem gondolom, hogy szándékosan rakták volna bele felnőtteknek. Hangok zseniálisak (mázlista Geszty Petike színészóriásokkal találkozhatott), grafika lenyűgöző. 1977! Alapmű.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
mephi666
nagyúr
válasz cyberkind #164009 üzenetére
na igen, elég ritkán jön film ebből a témából... mondjuk érthetetlen, hogy ami meg jön, az alá ilyen vásári 2pálcás forgatókönyvet tudnak csak keríteni ...hasonlóan hiány van jó repülős filmekből is: ma leküldtem a vasmadarak első 3 részét... top gun light, de szórakoztató ez is még mindig emlékszem, hogy 30 éve amikor behúzták a faluba a kábeltévét és lett rtl/sat1/pro7, kb minden héten el tudtam kapni az első 2 részből valamelyiket és franc se tudja hányszor láttam ezeket német nyelven ...holnap jön a 4. rész és a blue thunder
-
mephi666
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szóval úgy tűnik, hogy rebootolják a Jurassic World/Park franchise-t
New ‘Jurassic World’ Era Movie In The Works With Original ‘Jurassic Park’ Scribe David Koepp
"We’ve confirmed that a new Jurassic World movie, a complete reboot, is being fast-tracked at Universal with the franchise’s original Jurassic Park screenwriter David Koepp."
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
Nagyon köszönöm, közben ráeszméltem, hogy létezik olyan, hogy google, és mint tudjuk, csodákra képes.
Szerintem.
-
mephi666
nagyúr
válasz liszi70 #163999 üzenetére
Before Sunrise
Before Sunset
Before Midnight...lassú voltam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!