Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
A Syno valóban nem enterprise cucc, bárki bármit is állítson. Mi főként KKV szektorban dolgozunk és rengeteg helyen használunk Synology NAS-t, de kizárólag csak backup-nak. Mindössze egy-két olyan ügyfél van akinél még történeti okokból esetleg fájlszerverként üzemel ilyen, de ezek is lassan mennek át inkább SharePoint-ra.
Egy Syno NAS backup-nak kiváló ebben a szegmensben, ahol nincs pénz komoly infrastruktúrára (és értelmetlen is lenne), de házilag összetákolt szintnél igényesebbek.
Amúgy a cikkhez még annyit, hogy várjuk ki a végét, kíváncsi leszek mennyire lesz szigorú ez a megkötés a saját HDD-vel és a gyakorlatban mennyire fogja megkövetelni. Valóban nem fog menni másik lemezzel vagy csak kapsz egy plusz warning ablakot és amúgy megy tovább...
-
troviko
senior tag
Az ilyen termékeket nem kell megvenni. Messziről kerülni kell, hogy rohadjon rájuk az összes legyártott darab, csak ebből tanulnak az ilyen gci cégek.
-
thedioda
tag
Igazából ebben az a fura, hogy én még egy komolyabb szervezetnél nem láttam syno-t bizalmi feladatra, vagy SAN van vagy valami distributed storage megoldás (pl.: ceph) úgyhogy nemtudom kitől remélik a ritka Ft-ot
Kkv-k nál más a sztori, oda szeretik pakolgatni a sysadminok mert gyorsan felelhet configolni, viszonylag gondozás mentes, de ott is azvan ha már nem x az ár a hdd-k miatt hanem x*3 azt már nem biztos, hogy olyan könnyen lenyeli az ügyfél, és ha igen akkor is elgondolkodik rajat az admin ha x*3 mat elkér de x böl kihozza némi annsibele meg egy mezei vassal akkor az neki deal.
Másik meg hogy csak egyszer fordul elő h nem tud időbe beszerezni syno brand csere hdd-t és emiatt izzadni kell mint k*** nak a templomban h meg ne adja mégegy disk magát a raidböl, biztos lehetsz benne h a büdös életbe nem vesz ilyet többet. -
Tuto
tag
Ez piac, és van több gyártó, így van pont verseny :-)....nem kötelező Synology-t választani, csak részükről nem túl nagy őtlet, hogy még jobban és gyorsabban akarják levenni a piacot. Azt nem tartják szem előtt, hogy így sokan elfordulnak tőlük, és bár többet szakíthatnak/db-on, de kevesebb lesz a amit vesznek tőlük....szóval jobb a sűrű fillér mint a ritka FT, de ők inkább a ritka FT-ra mennek :-)
-
ftc
nagyúr
Ez nem versenyellenes magatartás?
-
Dißnäëß
nagyúr
Iiigen, haverokkal is beszéltük már, hogy tök jó lenne valamiféle AI-s, nem részrehajló géppel 4-évente szavazás előtt megmérni minden szavazófülkében az illető IQ-ját (és alap képbenlevőség szintjét) és annak függvényében súlyozni a szavazatát, nem az, hogy két zsák krumpliért meg pálinkáért a határfaluban lévő - elnézést - ork szavazata ugyanannyi, mint egy kétdiplomás értelmiségié.
Gyorsan beelőznénk Svájcot..
Hát ennyit a tömegről, sok lúd disznót győz, tényleg ez megy, de azért vannak szigetek, meg amíg van lehetőség (és szerintem azért TELJESEN nem szűnik meg az offline tárolás otthon), addig csináljuk, hiába niché lett az LP-zés, a CD-zés, de már a FLAC-olás is (vs. streaming).
Jól mutatja a demokrácia teljes kudarcát az összes mai demokrácia (áldemokrácia kb) ahol tart (a lejtőn), holott én híve vagyok, még fentebbiek ellenére is (ami nyilván mellőzi az egyenjogúságot, bár szerintem nézőpont kérdése, szvsz akkor közelítünk egyenlő joghoz, amivel tényleg lehetne valamit kezdeni, ha azt az adott emberhez mérten osztjuk ki rá, ergo hülyék kezébe plíz kevesebb jogot). De én nem vagyok nagy társadalomtudós, viszont az látszik, hogy teljesen fenntarthatatlan minden, a gazdasági berendezkedésünk is (de challenge alatt van ez is most, csak még nem találtak ki jobbat) és a szociális is (itt sincs jobb sajnos, bár nézőpont kérdése megint a "mi a jobb")...
Szóval ne hagyd Magad legyűrni, kitartás
Venni kell a motyót online, vagy fizikailag (és rip-elve örök élet egy jó redundáns tárolás mellett).
-
Magnat
veterán
Azért linkelte a mostanit, mert ha most nem több mint 100k, akkor 10 éve sem volt, de a lejatszo.hu-n szerencsére fent vannak a régi árak, tessék: [link]
Nem olcsó a Synology, de az 1 lemezes meg a 2 lemezes belépő szint az életben nem volt 100k.Szerk.: rosszat tettem be, a belépő szint ez volt 10 éve: [link] ... és itt a 2 lemezes legalja: [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sajnos nem, abszolút nem. Bankok észnélkül mennek, egy nagy külföldi magyar leánya is most készül (az anyával együtt), de pl. mindhárom magyar nagy mobilszolgáltatónál is dolgoztam, sajnos az, hogy a teljes BSS-t felhőbe teszik, egy dolog, de már a latency-érzékeny alatta lévő OSS-t is lazán, mert ott az Amazon Outpost, ami amúgy helyben van - latency megoldva - de mint domain, már az AWS területe, ergo kontroll is az amcsinál. Minden errefele megy, Te se légy nagyon nyugodt. A kormányzat - vagy úgy mondom inkább, nem a random politikus, hanem a katonaság, rendvédelmi szervek - nyilván műhold és egyébről még persze tudnak egymásról, de a lakosság és mint ilyen, az adott ország gazdasága egy pillanat alatt letérdel a publikus mobilhálózat(ok) és mondjuk a bankok (pénzügyi tranzakciók instant off, minden off) leállásakor. Azonnal, brutális károkat okozva. 1 hét még csak-csak, kibírja a jónép valahogy, bár gazdaságilag az is tragédia lenne. Na de 1 hónapot ? Mentőktől kezdve vízügyig minden istennyila akik régen proprietary kütyükkel saját frekiken voltak a "kőkorszakban", évek óta már vmelyik mobilszolgáltatót használják a spéci dolgaikra is.. itt nem csak annyi, hogy a számlázás megáll, itt ha a felhőbe mennek és rátenyerel Bezos egy elnöki utasításra a nagy piros gombra, akkor ott az adott országban konkrétan lemennek a fények és sötét középkor.
(Egyébként public cloud-ba persze, hogy nem. Virtual Private Cloud-ba igen, ami technológiailag ugyanaz, csak egy izolált agyon-security-zett védett domain, buborék 1 ügyfélnek, de attól még ugyanúgy GCP, AWS vagy Azure).
-
Dißnäëß
nagyúr
Akkor pacsi.
Tuto: lassan 46 leszek, egyre kevesebb őrültségre cuppanok, azt figyelem meg magamon. Egy ideig ez nem igazolta magát sehol, de ahogy egyre gyorsabban változik a világ, egyre többen jönnek rá, hogy itt vmi nagyon-nagyon el van kú*va. És rég nem technológiáról szól a dolog, hanem a pszichéről (akárcsak a közösségi média és egyebek tekintetében). Szép jövő jön.
-
-
Tuto
tag
Teljesen igazad!
Miközben olvastam még a médiplayereknél a borító és filmleírás témája jutott eszembe, mert ott is ha jól tudom lekezdtek a régebbi modelleknél pénzt kérni a borítós témákért...
Ez is mekkora :-)
Azért vetted a komolyabb gyártótól származó eszközt, mert komolyabb támogatás volt mögötte, most meg az össze megszokott funkcióért újabb díjakat (előfizetést ) kérnek?! -
Dißnäëß
nagyúr
Minden téren kezd elkurvulni az IT a világban, enterprise szinten is, kicsiben is.
A VMWare is lehúzó volt a maga módján még Broadcom nélkül is, de most uh..De a cloud-al is ez lesz, ahogy a streaming-el is és mindennel nagyjából.
Ezek olyan utcák, amibe évek alatt behúzzák a jónépet, a mézesmadzaggal becsalogatva, a mezei user-eket a kényelemmel, a cégeket a "hatékonysággal" és mikor már nincs alternatíva - úgy egyáltalán - akkor elkezd csilingelni a kassza majd, de izomból, exponenciálisan.
Arról nem is beszélve, hogy országok fognak függni a cloud-ba téve teljes bankrendszerüket, mobil infrastruktúrájukat és lényegében mindenüket, egyetlen gombnyomástól, amire ha egy Trump féle fazon rátenyerel, az az ország visszakatapultál a másodperc törtrésze alatt az 1900-as évek elejére. Örülhet, ha árama lesz, de az is kérdőjel ...
Na, hát ez megy most kicsiben is az ilyen megmoccanásokkal, egy Greedy Corp. sosem alszik. Mindig van mit hol nyirbálni, korlátozni, amikor már nagyra nőttünk és úgy gondoljuk, megtehetjük, mert függnek tőlünk, hozzánk szoktak, satöbbi.
-
Tuto
tag
EZ már nagyon nagy mértékű korlátozás és szűkíti a mozgásteret.
Akkor forgalmazzák fix, saját gyártmányú OLCSÓ HDD-el, kvázi dobozos készülékként! -
edward2
addikt
Pár napja már olvastam hírt külföldi oldalon. Ott is nagy volt a felháborodás.
-
direwolf
őstag
Én nem kritériumokról beszéltem, hanem kiigazítottam egy tévedést. A RAID1 amellett, hogy ad egyfajta adatbiztonságot, nem erre való. Ki kell egészíteni backuppal, ami nem az eszközben működik, és ideális esetben nem is egy épületben, mert csúnyán félremehet a vélt biztonságérzet.
Teljesen nyilvánvaló, hogy egy alap egyhdd-s tároláshoz képest többet nyújt, de ha választani kell, akkor inkább a backup, mint a RAID home user környezetben. Valószínűleg egy egyszerű felhasználónak nem a folyamatos üzem a fontosabb...@Reggie0:
-
Dißnäëß
nagyúr
Mai napig megy a "milyen HDD-t vegyek"-ben az, hogy 1 HDD-ről kérdezik a gyanútlanok, érdemes-e venni, családi fotóknak, ennek, annak, amannak. És nyilván ahol ma tartunk.. szóval legtöbben ilyen 8+ terákat keresnek.
Családi (tehát fontos) képeket, vidiket tárolni.
Legtöbb embernek még a sima "kettőt veszek és kimásolom mindkettőre ugyanazt" sem adja ki az agya, 8 terányi bődületes mennyiségű fontos adatot bíz egyetlen mechanikus alkatrészre.
Számomra is hihetetlen.. edukáció kellene, minimális.
8 terára felfér egy emberélet dokumentálva, nemhogy jpeg-ben, hanem raw-ban akár, zenével vidivel mindennel.
Nemrég találtam meg padláson egy öreg 128MB-s pendrive-om. Megabájt, nem gigabájt. Félve dugtam be, de csont nélkül megy. Olyan fotókat találtam rajta nagyapámról, a 2 megapixeles Olympus superzoom géppel lőve, hogy megkönnyeztem, húztam is át mindet.
És tényleg, single disk terákon akarnak az emberek FONTOS adatot tartani.
Fel nem fogom.
Edukáció, edukáció, edukáció.
Cimbik is átálltak 2-3 diszkes setup-ra, mióta ekkora HDD méretek vannak és beléjük állítottam az ideget
(+ Polcra 1, ők nem ZFS-eznek, bár nekem is van polcon amúgy).
-
Dißnäëß
nagyúr
Amit Te írsz, az sem NAS kritérium.
A NAS szimplán egy hálózatra kötött tárolót jelent, ENNYI. Szakadjunk már le minden egyébről, amit bele akarunk látni.
A Te kritériumod a georeduncanciával vállalati kritérium, ahol meg inkább SAN van (kicsit más dimenzió)
mint NAS.
Szóval igazad van alapból, a raid (sem) nem a NAS része mint fogalom és technika. DE !!! Egyetértek #50-el, hogy az 1-diszkesnél fényévekkel jobb egy minimum 2-lemezes mirror.
És még mielőtt belekötnénk, hogy user error (törlés, vírus) ellen ez sem véd, nos, ZFS + snapshot-ok használata igenis véd. Otthonra meg nem nagyon kell sztem georedundancia (ami jó esetben légvonalban 50km körül indul), mert ha villan a fény az egyik ponton az égen, ez lesz a legkisebb gondod. Mondjuk egy bérelt szerver a bolygó túloldalán, amibe belevetetsz ugyanennyi tárhelyet és felteszik Neked a polcra, az már úgy faja. Ha túlélsz...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Gargouille #46 üzenetére
Írta, hogy 10 éve..
Persze, én nem tudom, mindig is drágállottam és egy random Linux PC-vel még szép kis hobbi is összerakni egy NAS-t. Legalabbis én élvezem mindig, ha b*tatni "kell" (nem szoktam).
-
ricsip
addikt
Ezt magyarázd annak, aki egy nas-ra kidob 100-200 ezret, aztán csodálkozik h. mégsem volt biztonságban az adata. Holott azzal h. eleve raid1-zte a 2 diszkjét (pedig laikusok szerint az mekkora pocsékolás mert a fele diszkhely amit kifizetett, nem is látszik!4!4), máris többet tett az adatbiztonságért, mint az átlagfelhasználók 95%-a.
-
direwolf
őstag
Miért ragaszkodsz a RAID-hez? A RAID0 csak egyben kezel két lemezt, a RAID1 meg tükröz. Előbbinek sok értelme nincs, utóbbi meg csak látszólag biztosít adatbiztonságot. Valójában a tükrözés célja nem is az adatbiztonság, hanem az üzemkiesés elkerülése. A valódi adatbiztonságot csak a georedundáns tárolás tudja biztosítani. Szóval amit írsz nem NAS kritérium.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Gargouille #23 üzenetére
azért ez nem igaz, hogy nem kell hozzáértés. Sok mindenhez kell. Nem minden 1-2 kattintás és kész is van. Másrészt minden addig működik csak amíg egy szoftver frissítéssel ki nem mazsolázák, hogy akor már nem kell neked az tovább úgy se. Na mikor ezt megtették akor lett elég belőle.
-
Gargouille
őstag
Csak a tényszerűség végett rákerestem, például egy 1 lemezes Synology DiskStation DS124 67.490 Ft-tól kapható:
https://nas-meghajto.arukereso.hu/synology/diskstation-ds124-p987582505/
De a 2 lemezes DS223j kb. 86.000Ft-tól. Szóval ez így tényszerűen nem igaz, amit írsz.
-
Az 1-fiókos valami az én szótáramban NEM nas. Egy nas-nak kutyakötelessége a raid0/1 támogatás MINIMUM.
A NAS jelentése Network Attached Storage, ebben nem szerepel semmiféle RAID meghatározás.
Hogy te saját magadnak milyen egyéb feltételeket szabsz, az a kutyát nem érdekli, ettől még egy egy lemezes NAS az valóban NAS. -
ricsip
addikt
válasz
Sanyi.mTs #42 üzenetére
én akkor tettem le h. valaha is synology-ra adjak saját zsebemből pénzt (pedig telne rá, de csakazértsem), mikor egy szaros 1-fiókos nas-nak hazudott cuccuk 100e fölött volt már ezelőtt 10 évvel is. Az 1-fiókos valami az én szótáramban NEM nas. Egy nas-nak kutyakötelessége a raid0/1 támogatás MINIMUM. De egy 3-lemezesnél a raid5 is. Az alatt nem nas-nak hívom, csak valami fájlszerver izének. Pont.
-
Sanyi.mTs
addikt
idén akartam új, 4 fiókos synology-t venni, de így lehet másik gyártó lesz.
-
Dißnäëß
nagyúr
Én meg a Fujitsu PC-re értettem, hogy az valami Intel procis, második gen-es Fujitsu..
Hát gondoltam magamban, nem ismerem így fejből a Fujitsu PC-ket, legyen..
De azért 8008-at gondolni ide szerintem is meredek, említett felhasználásban még ha menne is neki (ami nem így van), a gép tegnap az eredeti poszt óta még mindig csak boot-olna
-
-
Dißnäëß
nagyúr
A legtöbb NAS szoftver alapvetően arra lett kitalálva, amit a NAS szó is jelent: hálózatra kötött tárolás.
Ezt van, amelyik rendszer szigorúan veszi és "csak" ennyit nyújt, és van rendszer, ami lehetővé tesz távolról felmásolást VPN-en keresztül (is, jópár egyéb protokoll mellett), de szvsz több köztük csicsában a különbség, mint tudásban.
Az alapot mind hozza. Amiben nagy különbségek vannak, az mind az "extra tudás" kategóriába esik és szerintem itt 2 nagyonhasznos dolog van, amit csak a legjobbak tudnak:
1. ZFS fájlrendszer és logikai kötetkezelő támogatás (tokkal-vonóval, titkosítással, mindennel)
2. transcoding, azaz úgy játszol le róla mondjuk a 4K-s fájljaid közül, hogy 1280x720-ra lehozza a NAS még küldés előtt on-the-fly, mert épp az ágyon hasonfekve bambulod a mobilod és ott aztán tényleg nem kell 4K.. Csak mondtam valamit..
Az átfedés a nagyobb tudású NAS rendszerek között szerintem elég nagy. Mindegyik tudja windows-os és linuxos fájlrendszerek tömkelegét, mindegyik tud NFS-ként, Samba share-ként működni, DLNA és még sorolhatnám.. lehet van olyan amibe van LMS is építve, Tidal, Spoti, minden egyéb hülyeség, ami már bőven nem a NAS kategória, de olyan ez is, mint a repülőgép, amin a kaja-pia után felszolgálnak egy valag teljesen túlárazott hasznavehetetlen szart is, mint pl. parfümök és csokik .. és Te vagy így, vagy úgy, de ezt a szolgáltatást is kifizetted a jegyeddel - különben nem lenne miből felvinni a gépre ugye és végigtolni azt a sok szart..
NAS-ból a LEGFONTOSABB szvsz a biztonság, az alapfunkciók. Mind adatbiztonság tekintetében (hozzáférés), mind rendelkezésre állás tekintetében (pl. egy HDD/SSD kiesik, ne murdáljon meg X tera adatod
) és gyakran van olyan is, hogy archiválni is tudsz vele, vagy egyenesen kombinálva van a rendelkezésre állás (raid) az archiválás funkcióval (tehát nem kell polcon tartanod HDD-t, mert user error, vírus és hasonló ellen is védve a fájljaid).
TrueNAS és ZFS -t használóknak viszont HP Microserver, vagy klasszik gép Ryzen-e, mert ECC RAM ZFS-hez melegen ajánlott. Nem a DDR5-féle on-die ECC, hanem TRUE ECC, amit DDR4-en csak CPU-only Ryzen-ek tudnak, vagy ha integrált GPU is van, akkor PRO-s Ryzen-ek, sima G-k nem. (Pl. Ryzen 5 4600G nem tudja, Ryzen 5 PRO 4650G igen).
Ja igen, tolják ezt a btrfs-t is észnélkül, Linus maga is kiáll mellette, aztán újra és újra jönnek fel olyan horrorsztorik, hogy én spec bottal sem piszkálnám, de mindenkinek máshova esik ezzel kapcsolatban az érzékenysége.
A ZFS self-healing, scrub ütemezve itt is havonta talán, de marha jó megtapasztalni mondjuk egy demo pool-on, hogy mikor szándékosan belerondítok egyik-másik fájlba random helyeken, majd a poolról kimásolom az adatot, az az adat sértetlen, a stat meg mutatja a sok hibát és azt is, hogy korrigálta. Tizen-éve használom, k* jó cucc.
-
Neked lehet.
Én sajnos fiatalabb vagyok, nekem a Sandy Bridge architektúra.
Sandy Bridge is the codename for Intel's 32 nm microarchitecture used in the second generation of the Intel Core processors
Én ezt értem ezalatt. De ha volt olyan Fujitsu masina, amibe 8008-as került, akkor az musthave.
-
Én mélyen nem használom.
- Fájlszerver ( rsync-kel napi meghajtótükrözés, tehát nem folyamatos RAID)
- Mobilról foldersync-kel napi mentés helyi wifi-n ( 2 vinyóra mentve)
- miniDLNA filmezéshez.Ez egy fapados használat kb. egy ezeréves második generációs Intel Fujitsu PC-ben.
-
ricsip
addikt
lehet h. már kérdeztem, de miben jó az OMV, és mi az ami seggfájás ha pont arra volna szükséged? Ugyanez a kérdés Truenas core-al összehasonlítva?
Nas-t szeretnék építeni, a jelenlegi w10 pc-n való SMB és DLNA mellé, és ez a 3 alternativa amiket találtam kevés szabadidőmben:
- Truenas, ebből is a core v. a másik free változat (a 3. a fizetős ha jól tudom)
- OpenMediaVault
- Unraid, erről hallottam eddig a legkevesebbet -
Köszi... Akkor ezt felejtsük is el gyorsan.
Marad az OMV és úgy konfigolom, ahogy akarom...
-
Sol@
tag
Szomorú merre megy a synology
pár éve még a legkisebb cégbe is megérte egy kétlemezes, ma meg már azon kapom magam inkább ajánlok egy google vagy onedrive előfizetést, sajnos annyira "luxus" cikk lett.
Kamera rendszernek sem ajánlom szívesen drága licensz meg amit művelnek, pl a mozgásérzékeléssel, meg a codec problémáikkal.
De ahogy feljebb írtátok nem is a magánszemélyekből/kisvállalkozásokból szeretne megélni ez tisztán látszik.
Egy VM vagy esetleeeeg előfizetéses cloud DMS nagyon jó lenne szerintem is főleg ha hdd-t sem kellene venni hozzá megveszed beconfigolod, felviszed a hálózatimappát és kész (persze vállaljanak rá feltörés elleni garanciát)
-
dabadab
titán
válasz
Gargouille #23 üzenetére
Nyilván, ha értesz hozzá
Meg van megfelelő mennyiségű időd, amit erre akarsz szánni.
-
Gargouille
őstag
-
zsamiatt
őstag
válasz
Gargouille #17 üzenetére
A kamera szerver gyakorlatilag egy f*s alapbol. A vpnt is hagyjuk inkabb inkabb dockerben wireguard. Gyakorlatilag en mar szinte mindenre talaltam docker alternativat. A fajl szerver mukodest meg minden tudja alapbol. Es azert messze nem plug and play. A qnap is tud sok mindent amit ez.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gargouille #19 üzenetére
Ja, takolas. En is szivesebben vettem volna egy Synology VM licenszet, de hat az nincs. csinaltam Xpenology-t.
(Meg akar havi 3-5 EUR-t is hajlando lennek fizetni egy VM licenszert.) -
Gargouille
őstag
Ha a xpenology-ra gondolsz, hát az már szerintem a tákolás kategória.
Amúgy igen, tényleg jó lenne ha a DSM szabadon felrakható lenne bármire is de másik oldalról érteni vélem, hogy nekik meg pont ebben van így az üzlet. De hát ugyanígy van ez az apple és egyéb dolgokkal is.
-
Rick4
félisten
válasz
Gargouille #17 üzenetére
A négyszeresen túlárazott, lassú, öreg hardveres cuccok mellé már csak ez hiányzott. Pont a másik irányba kellene menniük, de nem. A többség szívesen megvenné a szoftvert, és használná azon, amin akarna, de így tudnak meg nagyobb profitot csinálni. Szomorú.
Persze megoldás van erre is, mint minden másra is. -
Gargouille
őstag
A Synology egy komplett megoldást ad hardverrel és szoftverrel, kicsomagolod, pár kattintással beállítod és működik egy egészként. Szakember sem kell hozzá.
Ráadásul nem csak egy fájlszerver, hanem rengeteg média, kameraszerver, VPN, backup és egyéb megoldás van benne használatra készen, köztük olyanok is, amiket körülményes lenne (ha egyáltalán lehet) összelegózni házilag.
Szerintem nem összevethető egy truenas-al vagy bármelyik egyéb hasonló ingyenes szoftverrel.
Amúgy ez a saját HDD-s dolog, ami cikkben van valóban gyomorforgató.
-
-
PTM
aktív tag
Hát meg sokan éppen a szoftver (DSM) és támogatás miatt vesznek Synology-t, hardveresen gyengék ezek annyiért. Az ilyen lépéssel ebbe az oldalába is jól belerúgnak egy nagyot, végül is miért ne.
Lehet, ideje közelebbről megnéznem a QNAP TS-410E-t, papíron amúgy is mintha nekem gyártották volna. Csak ne lenne olyan ipari a formája.
-
ricsip
addikt
Ha kicsit jobban szétnézel pl. a truenas oldalán, előbb-utóbb szembe fog jönni meglepően sok hardver is.
A DIY NAS most éli majd a 2. reneszánszát, ha a synology és társai ekkora vérszemet kaptak. Synology sem fog valóazínűleg még azonnal tönkremenni. De talán majd megérzik a negyedéves eredményeken, h. ez szar ötlet volt.Broadcom is visszavonulót fújt, mióta nagy ügyfelek is otthagyták az elmúlt 2-3 évben művelt ámokfutásuk után a vmware-re épülő megoldásaikat.
-
PTM
aktív tag
válasz
Vikitorony #8 üzenetére
SSD-nél még durvább (a press release-ben storage media van és nem HDD), a legolcsóbb 3,84 terás Synology-t is 400 ezer forint fölött látom. Ezzel szemben a 4 terás WD SA500 például 130 ezer, én egy ideje ilyeneket használok a NAS-ban.
-
ricsip
addikt
Remélhetőleg sok cégnél beindul a Truenas v. Unraid -re migrálás.
-
jerry311
nagyúr
Na, nem volt eleg az eddigi bevetel?
Nagyon beindult a ceges kapzsisag. -
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Ez azért nem újkeletű dolog. Nem sokkal azután, hogy a Synology "saját" merevlemezeket kezdett el "gyártani" a nem Synology lemezeknél ki szokta írni, hogy ugyan kompatibilis a cucc, de nem garantálják a hibátlan működést.
Ezt pl WD RED diskre kaptuk jó pár évvel ezelőtt egy 4 lemezes NAS-nál. (pontos típusra nem emlékszem) -
dabadab
titán
szvsz. ennyit megér ha a Synology a nevét adja hozzá
És mit jelent az, hogy "a Synology a nevét adja hozzá", azon kívül, hogy kér érte némi pénzt? Mert az eredeti cikk alatt is azt feszegeti egy hozzászóló, hogy egészen pontosan nulla bizonyíték van arra, hogy a Synology bármit is ténylegesen tesztelne.
-
Elk_hound
tag
Egy 4TB-s WD RED Plus és egy ugyanekkora "Synology" HDD között kétezer forint az árkülönbözet. szvsz. ennyit megér ha a Synology a nevét adja hozzá. Kerestem ki lehet a gyártó, állítólag korábban Toshiba, most Seagate van a cimke alatt.
-
direwolf
őstag
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Volt ilyen mindig. Lásd pl.: Lenovo/HP/Dell part number whitelistes biosok.
-
Reggie0
félisten
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Vegen meg megadoztatjak a fizetesemet is!
-
kriszpontaz
veterán
Bravo, azért látszik hogy a mostani éra milyen jól ontja magából az ilyen ötleteket megszülő h*lyéket. Jó hogy nem már lassan havi díjas lesz az hogy használhassam a saját szerverem, mint a BMW ülésfűtés. Hihetetlen milyen görénykedés megy mindenhol mostanában. A memóriával kezdték, most meg megy a többi....
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 2025-ös, úgynevezett Plus kategóriájú eszközökhöz a kezdetekben nem lesz tökéletes akármilyen merevlemez.
- Xbox Ultimate előfizetések
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest