-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #169813 üzenetére
Nincsen barátnőm ha ez a kérdés lényege, egyedül szoktam filmeket nézni bár a hóemberest pont egyik barátnőmnél néztük, de ő se volt elájulva tőle.
Sokkal egyszerűbb a megoldás, mostanra minden filmet láttam amit akartam, minden sorozatot láttam amit akartam, és minden animét is láttam amit akartam. Így már nincs semmi listám amit lehetne pörgetni. Számítógépes játékok soha nem kötöttek le.
Szóval maradnak az új megjelenésű filmek, amiknek 90+%-a csak arról szól hogy hogy kell megölni a másikat, milyen nyomorúságos drámák vannak meg ilyenek.
Így karácsonyra készülve igazi felüdülés olyan filmeket nézni amiben 0 erőszak van, többnyire 0 dráma és a végén még pozitív is a film lezárása.
Szóval hétvégén megint jövök 2 karácsonyi filmmel de ígérem a december 24-25-i film nem romantikus lesz, mert már megvan az is
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
volandy
senior tag
válasz Peterhappy #169718 üzenetére
Köszi!
Szép és megható film.Tartalom(hátha valaki kedvet kap)
A remény receptje(An)
Sentaro, aki egy kis pékséget üzemeltet, melynek különlegessége a dorayakis - egy sütemény, melynek töltelékét édes vörös babos krém alkotja. Egy nap Tokue, az idős hölgy felajánlja segítségét a konyhában; babos töltelékes finomságok.Sentaro vonakodva ugyan, de elfogadja. Ám rövid időn belül bebizonyosodik, hogy a hölgy varázskezei alatt csodák születnek: ekkor jelennek meg a pékségben a A kis vállalkozás virágzásnak indul és a különös páros - hála a titkos receptnek és a közös munkának - fokozatosan fedi fel és gyógyítja be egymás sebeit. -
volandy
senior tag
válasz Peterhappy #169707 üzenetére
....és csak eredeti nyelven!
-
Cs1csó
félisten
válasz Peterhappy #169577 üzenetére
Visszapörgettem mert nem hittem elsőre. Szeretem az ilyet, mutatja, hogy a készitők lazák.
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #169573 üzenetére
1. részt még 10-12 éves fejjel láttam csomószor a 90'es évek első felében vhs-ről az szerintem bőven újranézhető most is (érdekessége, hogy pg besorolás ellenére vannak benne tucatszám karóra húzott emberek meg kirakott pucér mellek ...ez anno belefért )
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #169158 üzenetére
Nézzük el neki...láttunk már mindent is a fórumon. Nem érhet meglepetés.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
tag
válasz Peterhappy #168527 üzenetére
Kellett egy kis ido mire ezt feldolgoztam
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Bad Pritt
félisten
válasz Peterhappy #168195 üzenetére
Ejnye, így az igazán rossz részéig el sem jutottatok.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #167867 üzenetére
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #167865 üzenetére
...a páros, aki bearanyozta 25+ éve a szilveszter éjszakákat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #167852 üzenetére
...nekem franciáktól inkább Belmondo maradt meg, akinek szintén 88 év jutott... de Alain Delon neve sem kisebb... még a macskanadrág is írt róla egy dalt, amit ma meghallgattam
ui: durva, ahogy öregszünk és a "sztárjaink" egymás után távoznak... ki lesz a következő? Robert De Niro? Jack Nicholson? Michael Caine? David Attenborough? ...kisebb név, de az Éger kapcsán Péterfy Borin is meglepődtem, hogy "bakker ő is 50+ és rohadtul látszik már rajta"
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Peterhappy #167238 üzenetére
Akkor még nem követtem a topikot, de valahogy így képzelem:
De szar
Mert nem érted
Értem, de akkor is szar
Biztosan nem érted teljesen, meg hülye is vagy
Akinek tetszik az hülye
Akinek nem tetszik az hülye
Köcs.g
F.sz -
válasz Peterhappy #167238 üzenetére
Az a baj, hogy minden Tenet vita ott végződik, ahol kezdjük.
TENET: előre megyünk MEG hátra!
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
atee_13
őstag
válasz Peterhappy #167107 üzenetére
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #167107 üzenetére
Igaz ? !
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Pitterix
őstag
válasz Peterhappy #167062 üzenetére
Valamennyire emlékszem, néhány jelenet, főgané.
De szerettem őket, azért is nézem majd újra."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Elemental
addikt
válasz Peterhappy #166732 üzenetére
Ezt nagyon köszönöm, de komolyan.
Először kicsit nehezen ment, de azóta már négy filmet is ráhagytam. Most éppen az előbb A kőművest tettem le idő előtt. -
atee_13
őstag
válasz Peterhappy #166975 üzenetére
Eskü ha beengednek a küzdőtérre megmérkőzőm az asszonnyal
-
tag
válasz Peterhappy #166818 üzenetére
En az Allebe szoktam menni ha CCre vagyok kenyszeritve, de termet nem tudok mondani. Technikai problemam meg nem volt, tomeg nem szokott lenni, sot. Igaz en csak feliratosra/eredeti nyelvre szoktam beulni (vallalhatatlan egyenekkel mar talalkoztam ugyan a kozonseg soraiban ott is, de hat ilyen allatfaj barmely masik moziba is megfordul)
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
válasz Peterhappy #166736 üzenetére
Arra is rövid az élet, hogy rossz hsz-eket írjunk. Főleg más rossz hsz-ekről.
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #166732 üzenetére
rossz hsz-t olvassunk...
-
stellaz
veterán
válasz Peterhappy #166529 üzenetére
A Batman az szerintem egyértelműen felnőtteknek való, a Pókemberből a mostani filmek első része volt jó szerintem, mert az inkább vicces.
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #165938 üzenetére
jaja, azt mekk elek dógozott a májszterwekkeren?
olyan is lett..."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
tag
válasz Peterhappy #165938 üzenetére
Az a baj, hogy nem látom Linda Hamilton -t a folytatásokbanOs iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #165883 üzenetére
Spoiler...mikor már bealudtam rajta...
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #165880 üzenetére
Szép vagy, írod itt a hülyeséget nekem...persze attól még jó a film. Meg hát össze is jöhetnek.
De ez nem az, ez nem az összejövős 18+, amire te gondolsz . Ez szifi ! Ilyen idegenes.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #165875 üzenetére
Rémlik hogy nem szar, úgy összességében a film...hogy masterpísz kollégát idézzem: ".....jahh, a szinészek, rendező, meg kb az egész szakma, tartja "
Szóval meggyőztél, talán most nem alszom el rajta, nem mint éccaka ( de ez rendszeres, nem movie fault )
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #165466 üzenetére
toy storynál a 4. rész még szerintem rendben volt, szép lezárással... de ott még tudnám nézni tovább, hogy "elveszett játékként" merre pörgetik tovább a sztorit... eszeveszett is kimaradt eddig nálunk, lehet beütemezzük valamikor
szinkronnal nézzük mi is ezeket hasonló okból gyerek miatt ja és idén jön az agymanók2 is, abból is jópofa az 1. rész
most ugrik be, hogy a derült égből fasírt is 2 részt kapott az se volt rossz, de nem kerül a toplista élére
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #165339 üzenetére
Nagy Feró tökéletes lett volna: minden felfedezésnél bedobhatta volna meglepődöttségében a klasszikus "eszemf*szommegáll"-t
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz Peterhappy #164958 üzenetére
Hát igen, Brian megélhetési író, aki kihasználta az apja zsenijét, de ő maga csak egy lapos ponyvaszínvonalat képvisel. Tényleg szinte olvashatatlanok a könyvei, egyes-egyedül a Butleri Dzsihad-on érdemes végigszenvedni magunkat, mert az legalább ad egy kis ízelítőt a gépek uralmából. Az is megbocsáthatatlan bűne - mint Döninek a P-2-ben - hogy átírt dolgokat, pl
... Tömény idiótizmus.Daniel és Marty, akik egyértelműen szintet lépett arctáncoltatók, nála a saját maga által teremtett MI-k (Omnius és Erasmus) "inkarnációi" https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
Miklós315
aktív tag
válasz Peterhappy #164958 üzenetére
"jó szívvel ajánlom Orson Scott Card Végjáték c. regényét"
+1"Szerintem."
-
tibbike01
őstag
válasz Peterhappy #164866 üzenetére
Ja az Etelet is ki akarjuk már próbálni, de most van ajándékjegyem a CC-be, azt akarnám beváltani.
Tényleg ezt ismeritek?
-Neked mi a kedvenc színed?
-A city.
-City?
-Igen a kedvenc cinema city!
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Peterhappy #164863 üzenetére
Akkor lesz még IMAX-ban?
-
KISDUCK
addikt
válasz Peterhappy #164816 üzenetére
Azért annyira ne sajnáld, "According to Haley’s Bio Blog, Ian McKellen, who played the iconic role of the wizard Gandalf, also got paid well to join the cast. McKellen took home $13 million for his work on Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring and Lord of The Rings: The Two Towers.". A 3. rész nincs ide írva, a 3 filmnek ha jól emlékszem akkor 1 évig tartott a forgatása. Még ha ezt 13M$-t is a teljes forgatásra nézzük, nem járt rosszul akkoriban és azt hogy zöld háttér előtt kellett egyedül színészkednie, nem hiszem hogy olyan nagy kín.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz Peterhappy #164751 üzenetére
Nem akarlak bántani, és Dűne-ismerő versenyben sem kihívni, de amikor úgy kezded hogy "imádjuk a regényeket", majd 3 sorral lejjebb kiderül hogy már a Messiás sem volt meg... Számomra az elmúlt 2 napban vált világossá szerte sok elemzés alatti hozzászólásokat látva, hogy akik azt mondják olvasták a könyvet és tetszik nekik a második rész, azok lehet hogy olvasták, de egészen biztosan nem ISMERIK.
Kíváncsi lennék, mi volt az az EGY-KETTŐ változtatás ami zavaró volt? Közte volt az hogyStilgarból egy bohócot csináltak? Vagy az hogy kimaradt, Gurney meg akarta ölni Jessicát, mert azt hitte hogy ő volt az áruló? Vagy az hogy full semmi nincs a Ligáról, a Mentátokról, hiányzik Thufir? Vagy a nevetséges 96 db atomrakétával elpusztítjuk a fűszermezőket az egész bolygón, miközben eredetileg az volt a fenyegetés, hogy az Élet Vizét manipulálva a férgek teljes életciklusát megsemmisítve egy láncreakcióval kiirtják az utánpótlást is? Vagy hogy Alia meg sem születik, és az egész kb fél év alatt történik? Ezt hogy teszi majd jóvá egy 3. részben? Vagy Csani...ááá hagyjuk, fel sem tudom sorolni, Csani mennyire el lett b...rontva.
Nem akarom elvitatni hogy tetszhet bárkinek, csak erős a gyanúm, hogy ott hiányoznak az alapok.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
tag
válasz Peterhappy #164751 üzenetére
Spoiler mentesen: kicsit a Chani szaltol tartok a folytatas tekinteteben. Van ott boven tortenet ahhoz, hogy ezt a valtoztatast, ne ott kelljen tovabbbcsavarni. De bizok a rendezoben, minden atiras ellenere is, remek elmeny volt. Meg Aliara is kivancsi vagyok, a konyvben ha a karaktere nem is itt, de a hirneve ebben a tortenetben lett megalapozva. Itt se latom meg, miert kellett athuzni a kovetkezore. De par ev, es kiderul.
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #164750 üzenetére
Írtam ma a Dűne 2-ről is - a focis totyikba
Átmásolom ide, bár sok újat nem tudok hozzátenni.Nekünk mondjuk nagyon tetszett, óriási filmélmény volt, még úgy is, hogy a Dűne regényeket mindketten imádjuk (Feleségemmel) és nekünk is szemet szúrtak a változtatások. De egy-kettő volt csak, ami zavaróbbnak hatott, viszont mivel a Messiást egyikünk sem olvasta, talán azért a változtatások, hogy a harmadik részbe az jobban átvezetésbe kerüljön. Mi legalábbis ebben a tudatban távoztunk a moziból, összességében nagyon kellemes szájízzel.
-
Dorian
félisten
válasz Peterhappy #164053 üzenetére
Én is mindent eredeti nyelven nézek, ha tehetem, a skandináv, stb filmeket is. A feleségem viszont sajnos kicsit rasszista, úgyhogy nem bírja "a ferdeszeműeket"
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Bad Pritt
félisten
Bár általánosságban egyetértek ezzel a szemlélettel, de szerintem pont a Ghibli filmekhez szokott elég magas minőségű angol szinkron készülni és lehet eretnekség, de én inkább azzal szoktam nézni őket.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nagyúr
+1. A távol-keleti filmeknél különösen sokat számít a szinkron, egészen más hatása van az eredeti nyelven átadott érzelmeknek, mint a lefordított, magyarosan artikuláltaknak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
james001
veterán
válasz Peterhappy #163865 üzenetére
Köszönöm kedvességed de vidéken lakom
Keresztapám nagy könyves szerintem neki megvannak,vagy max az Amerikai Pszicho biztosan,majd beszélek vele[ Szerkesztve ]
https://psnprofiles.com/kazama001
-
james001
veterán
válasz Peterhappy #163856 üzenetére
Értem,köszi. Viharsziget igazából nekem se tetszett annyira,de akkor lehet ránézek a könyvre majd,amúgy is rég láttam már,sokra nem is emlékszem belőle,csak a csavarra igazán Meg kéne már olvasnom is valamit,régóta akarok már úgyis.
-
james001
veterán
válasz Peterhappy #163833 üzenetére
Úgy is jó olvasmány ha már tudom mindkettőben a "csavart"? Egyébként nem tudtam hogy vannak könyvek is belőlük
-
gabe_
őstag
-
nagyúr
válasz Peterhappy #163743 üzenetére
Na, most már tényleg megnézem ezt a Tenetet, mert annyian savazzátok, hogy kíváncsi lettem.Szerintem.
-
Aki nem érti, és szerinte nem lehet érteni a Tenetet, annál lehet van baj.
-
cyberkind
félisten
Wut, a film második fele ugyanaz, mint az eleje, csak visszafele játszva, mit nem lehet ezen érteni?
-
KISDUCK
addikt
válasz Peterhappy #163542 üzenetére
Nem a maszterpísszel van a baj, hanem hogy 1-10-es skálán minden mászterpísz.
-
eeXaa
addikt
válasz Peterhappy #163542 üzenetére
én
...lehet próbálkozni -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Redneck
nagyúr
válasz Peterhappy #163477 üzenetére
Barátnőm olvasta és nagyon szerette, de ettől még neki is tetszett a 21-es film. Nagyon várja hogy mehessünk a folytatás premierjére.
Valószínűleg el fogom olvasni és biztos sokkal jobb, mint bármely adaptáció, de ez általában így van.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
tag
válasz Peterhappy #163405 üzenetére
hupsz, hát az ott csak elírás, film helyett én is a könyvet akartam írni, én sem tudtam a film létezéséről (de így ránézve a pontjaira, nem is fogom pótolni)
-
válasz Peterhappy #163250 üzenetére
Tényleg a Jézus Krisztus Szupersztár, az meg volt videónkazettán, s a zenéje gyerekkoromban nagy hatással volt rám.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Peterhappy #163250 üzenetére
Rocky Horror Picture Show megvolt?
musicalkent tokeletes, bar horrorvigjatekmusicalkent legalab annyira tul van tolva, mint a South Park Movie volt.
plusz ott a Tokyo Tribe, ami a mufaj talan legszurrealisabb muve.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tag
válasz Peterhappy #163153 üzenetére
akkor a LLL-et helyettetek nézem
(AC-vel meg amúgy úgy Lars von Trierrel már nekem is vannak bajaim)[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #163153 üzenetére
pedig az antikrisztus szerintem nagyon jó film... csak hát Lars von Trier ez még nem is a legelborultabb filmje, de azért kioszt nyitásnak pár elég kellemetlen gyomrost
-
eeXaa
addikt
válasz Peterhappy #163105 üzenetére
...remélem, abban segítettem hogy megnézd...
-
Elemental
addikt
válasz Peterhappy #163087 üzenetére
Megfojtott virágok - Killers of the flower moon
Számomra a film teljesen érdektelen, és nagyon unalmas volt. DiCaprio nekem néha már sok volt. A film maga is fölöslegesen, mesterkélten volt lassú, szerintem. Amikor már századik alkalommal mutattak az indián csaj (DiCaprio felesége) búval bélelt képét, na, akkor éreztem végre valamit... azt, hogy nekivágom a tévének a kapcsolót
Az életkedvemet is elvette ez a film.
-
devil-k
nagyúr
válasz Peterhappy #163077 üzenetére
Szerintem egyébként hű a könyvhöz, de eléggé kiüresedett az egész téma ennyi évtized után. Ez az igazság,
- mozi bolondéria -
-
pohár
félisten
nézd csak megfele, jó film
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
mephi666
nagyúr
nem rossz film... indiános téma és a film hossza miatt leginkább a farkasokkal táncoló-hoz tudnám hasonlítani... annyira viszont nem jó és Scorsese-hez képest sem ez a top... az írembör-nél viszont sokkal jobban tetszett a színészek, díszlet, környezet, hangulat viszont kiemelkedő... és a film hosszát sem éreztem olyan kényelmetlennek, mint pl az Oppenheimer-t... én mindenképpen ajánlom
ui: amit viszont nem ajánlok, az a The Courier ...kémes-fájdalmas-nyögvenyelős... alig 2 óra, de inkább néztem volna +2 órát az indiános filmből (mondjuk az indiános téma egyébként is egy gyenge pont nálam, mert nagyon együtt tudok velük érezni, amiért a rohadt sápadt arcúak rendesen kiszorították őket a hazájukból...)
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Nekem tetszik a Tenet. Így vedd komolyan az írásomat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Könyv után filmet nézni? Az ritkán jó megoldás.
Mondjuk ez az adaptáció egész jól sikerült: Ahol a folyami rákok énekelnek⭐ Stella
-
KISDUCK
addikt
válasz Peterhappy #162776 üzenetére
Ne kísértsük a sorsot.
Az viszont meglepett hogy több embernek a topicból ekkora csalódás lett Az alkotó. Úgy rémlik hogy amikor megjelent akkor sok dícséretet kapott, de akkor az csak a szokásos marketing hack lehetett. Ezek után csak malátaszörp kíséretében fogom megtekinteni. -
eeXaa
addikt
válasz Peterhappy #162739 üzenetére
Nem volt hatalmas különbség köztük... Fassbender simán 80 körül mozog, a brute meg nem volt hatalmas. (pont akkora, mint én) amilyen sportosan nézett ki nem lepődnék meg azon sem ha simán 110 alatt lenne... ami így kevesebb mint 30kiló különbség.
-
Major Lion
senior tag
válasz Peterhappy #162739 üzenetére
Van ő 80 is
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
stellaz
veterán
válasz Peterhappy #161675 üzenetére
Nekem az Indiana filmekkel kapcsolatban mindig az döbbent meg a legjobban, hogy ilyen szobrocskákért, műkincsekért Indiana is lazán legyilkokja az embereket. Valahogy ez akkor ez nem hatott furcsának de most már a fiam is megkérdezete, hogy Indiana Jones most akkor egy gyilkos?
-
stellaz
veterán
válasz Peterhappy #161504 üzenetére
Nekem a 9 évesem is klubtag, de ő már 5 évesen stabilan olvasott, 7 évesen pedig már jóval gyorsabban olvasott nálam is. A könyvtárból sokszor nem kellett kihozni a 200 oldal körüli regényeket, mert ott helyben elolvasta
-
nagyúr
válasz Peterhappy #161503 üzenetére
Jókainál volt némi produceri befolyás Laborfalvi "írjáltöbbetmóricmertkevésadella" Róza személyében, úgyhogy helyenként egy 2 órás film helyett egy 10 részes sorozatot tett le az asztalra - túl nagy szégyenérzeted ne legyen, ha bealszol némely passzusain
Az Egri csillagok nekem mondjuk tetszett, de az ilyen csatázós cuccokat mindig is szerettem, szóval az inkább a kivétel, mint a szabály.Az mondjuk érdekes kérdés, hogy a Tüskevár egy lánynak mennyire érdekes, mert valóban elég fiús regény - nem is elsősorban a horgászás miatt (az annyira nem volt sok benne), hanem azért, mert az összes többi téma is olyan, ami egy fiút érdekel. Nálunk nem volt kötelező, úgyhogy az illetékeseket nem tudom megkérdezni
Sajnos a régi filmgyártást nemigen lehet visszahozni - pont azért, mert nem lenne meg fillérekből, különösen az animációs.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #161503 üzenetére
...légy jó mindhalálig-ot tán egy vasárnapi ebéd előtt 20 percben olvastam el pedig szeretek olvasni és viszonylag korán tudtam is (5évesen voltam nagycsoportos és ez az "olvass magadnak" kötet volt a kedvencem: ezt olvastam délutáni alvás helyett)
ami még nagy kedvence a családnak és nemrég újráztuk: keménykalap és krumpliorr
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #161494 üzenetére
...szerintem pár év és jönnek Fekete István könyvei egyelőre Janikovszky Évánál leragadtunk
+161495: kíváncsiságból rákerestem, mik most a kötelező olvasmányok... 3-4. osztályban már Fekete István? minimum 5-6-ra tippeltem volna... kincskereső is már alsóban, jajj... csomó cím ezek közül nem rémlik, hogy 30éve kötelező lett volna
1-2. osztályos kötelező olvasmányok:
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Csukás István: A téli tücsök meséi
Fésűs Éva: Mirr-Murr kalandjai
Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai3-4. osztályos kötelező olvasmányok
Fekete István: Vuk
Fekete István: Tüskevár
Fekete István: Bogáncs
Tatai Sándor: Kinizsi Pál
Mándy Iván: Csutak és a szürke ló
Janikovszky Éva: Égig érő fű
Erich Kastner: A két Lotti
Erich Kastner: Emil és a detektívek
Kipling: A Dzsungel könyve
Csukás István: Nyár a szigeten
Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön5. osztályos kötelező olvasmányok
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
Szabó Magda: Tündér Lala6. osztályos kötelező olvasmányok
Gárdonyi Géza: Az egri csillagok7. osztályos kötelező olvasmányok
Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője
Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa
Jókai Mór: A kőszívű ember fiai8. osztályos kötelező olvasmányok
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Shakespeare: Rómeó és Júlia
Tamási Áron: Ábel a rengetegben"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
stellaz
veterán
válasz Peterhappy #161481 üzenetére
Szerintem annó én is háromig bírtam, aztán az ötöt próbáltam, de csak fél órát tudtam nézni belőle, annyira hülyeség volt, aztán ez az X megint ilyen komplett idiótaság.
Minden tiszteletem, aki a 9 részt egy hétvége alatt be tudja darálni, az minden mentális támadást kibír -
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #161312 üzenetére
...csak a rendezőt néztem, hogy párizsi és íróként is részt vett benne
-
Rigormortiis
veterán
válasz Peterhappy #161225 üzenetére
Ez a csaj nem a Ragyogásban volt?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
nagyúr
válasz Peterhappy #160433 üzenetére
Ráadásul mindenhol digitális itthon... nagyon kevés helyen van 70mm-es natív film alapú IMAX mozi. Pláne, 18km hosszú az Oppenheimer 70mm-es formátumban.
Prágában van legközelebb, de úgy tudom Graz-ban is van.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #160195 üzenetére
Vannak köztetek nők?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Peterhappy #160122 üzenetére
Megérte, mert a végén pár jelenet már kimaradt. Lehet korábbi nézésnél már be-be bólintottam az álmosságtól.
Stáblistán láttam Nolan lányát is, és mit ad isten Oppenheimerben is szerepel a csaj
Mondjuk elég hálátlan szerepet kapott a filmben, de nem spoilerezem el mit.Akit érdekel: [link] [ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #159666 üzenetére
...vagy nagyon jó spanglit tud tekerni
-
addikt
-
válasz Peterhappy #159275 üzenetére
Mosmé? Ez legalább őszintén fostos film, nem úgy mint a sok képregény gyerekfilm.
-
mephi666
nagyúr
...nem vagy egyedül: 5.2-n állt meg az előző és 6-on van az X, amit gondolom nagyrészt a család látott és 10-re pontozták ...majd jön a realitás és cél a 4.0-s átlag...
az egészben az a szörnyű, hogy a készítők ezt halálosan komolyan gondolják, hogy jó lesz így... közben meg nem lenne atomtudomány tisztességes autós filmeket gyártani (pl nem olyan rég néztem az nfs-t és az is korrekt munka ahhoz képest, ami ebből a fast sorozatból lett... oké, hogy az is kamu habbal, de mégsem tart ott, hogy "a következő részre megkérik Vin Diesel-t, hogy egy 2millió lóerős shelby gt500-al húzza le a földet a pályájáról, hogy elkerülhesse az armageddont")
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Én is jót röhögnék, de nem fog megbukni. A 9 is a 225 milliós büdzsé több mint háromszorosát hozta, szóval biztos anyagi siker lesz a folytatás. A színészi fizetésekre kíváncsi lennék, de ha Rock visszatér az is lesz néhány tízmillió.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #158455 üzenetére
"Bill Murray was originally cast in Steve Carell's role, but contracted COVID-19 shortly before filming. He had to withdraw from the production." Szóval nincs törés a világ rendjében
Egyébként meg, úgy tűnik, hogy idén is megyek moziba
-
KISDUCK
addikt
válasz Peterhappy #158181 üzenetére
Hát erre most rá kellett keresnem, a legjobb jelmez kategóriában nyert, te ku### élet, nem tudom hogy most sírjak vagy nevessek.
-
válasz Peterhappy #158181 üzenetére
Én is szerintem írtam róla hosszabban, de rohadtul nem találom.
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #158091 üzenetére
Ne becsüld alá az embereket, biztosan sokan vannak, akik oda vannak érte.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #157954 üzenetére
Az első AvP simán jó a legvégét leszámítva. Menekülős, harcolós, az Alienek is jól néznek ki. Plusz jól bővíti a közös univerzumot, ugye Predator 2-ben már van Alien koponya. A 2. az valami borzalom, mintha egy tök kezdő csapat csinálta volna, a történet is gagyi, meg amúgy semmit se látsz belőle annyira sötét és rosszul van összevágva
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #157954 üzenetére
Nekem meg pont az 1 nem tetszik, mert annyi logikátlan baromság van benne, mint valami idióta trancsír horrorban, ahol már az első percben mindenki szétválik és egyedül mászkál egy sötét erdőben.
A hangulat és a kivitelezés az viszont jó, nekem ebből a szempontból a promi a favorit, nagyon jó a kép és a hang szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Peterhappy #157927 üzenetére
Amúgy nem volt az olyan rossz. Egynek elment uborkaszezonban amikor nem volt mást nézni.
⭐ Stella
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #156796 üzenetére
mi a filmet láttuk: a környezet+atmoszféra+színészek miatt szerintem érdemes megnézni ...asszonynak kimondottan tetszett, aztán karácsonyra a könyvet meghozta neki a jézuska ...eddig még nem olvasta
-
devil-k
nagyúr
válasz Peterhappy #156793 üzenetére
Ha a könyv jó volt, akkor a film nem fogja megközelíteni (általában) azt az élményt. Bár kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a könyvhöz képest.
A gépészt nagyon nagyon régen láttam már.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz Peterhappy #155927 üzenetére
Szinte minden hősnek van alternatívája a másik cégnél és nem ritkán egymástól lopták az ötletet.
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #155920 üzenetére
Igen, PB karaktere egész jó volt, leszámítva, hogy a
.Strange filmek után kopi pésztnek hatott az egész, zéró egyéniség Képregényben is ennyire ment a
?karakterek lopkodása egymás között [ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Peterhappy #155870 üzenetére
Nem csak a főszereplő páros, hanem az író-rendező is ugyanaz. Vártam már, hogy jöjjön, köszi az ajánlót!
-
fant0mi
őstag
válasz Peterhappy #155870 üzenetére
Elkezdtem nézni a feléig, engem nem fogott meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
KISDUCK
addikt
válasz Peterhappy #155856 üzenetére
Olyan régen láttam, már hogy mérget nem vennék
, de annyira már nem emlékszek.a hasra, lehet a gyomros szinkronnal láttam
Én imádom a starship trooperst Lehet hogy megint újra kéne néznem, pedig idén már tuti hogy egyszer megnéztem, mondjuk egy maraton adná belőle az összes élőszereplős filmmel.Ispy:
Már hozza "haverom" a sarki tékából a kazettákat, most az Egy amerikai farkasember Londonban, a Szörnyecskék és a Beetlejuice van a szatyrában. A nagy zűr kis kínában már meg volt régebben valamelyik tv adón. Azt nincs kedvem újrázni. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Louro
őstag
válasz Peterhappy #155089 üzenetére
Peterhappy és devil-k: TCL 55C735 és Thonet & Vander Kürbis 2.0 páros.
De kipróbálom kifejezetten sztereó beállítással. Köszi a tippet.
Dorian: abszolút értem az érvet, hogy valósághűbb, de igazából itt szórakoztató tartalomgyártás a cél. Ennyi erővel a scifi filmek űrcsatái is némafilmek lennének, nem pew-pew-pew-whoooossss.
Mess with the best / Die like the rest
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Peterhappy #155089 üzenetére
Jaja sztereón teljesen tűrhető (pl amikor TV-ben is leadják a filmet).
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...