-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Jobban jársz, ha kifizeted magánban az MR-t, én is azt szoktam. 1 hétre van időpont, de volt, hogy másnapra adtak. TB-re ez 8hónap-1év jelenleg.
A másik javaslatom külföld (Nyugat-EU), EU-s TB kártyával. Ott rendes ellátás van, nem ilyen Kubai szintű sz*rhalom, mint itt.A tudomány a valóság költészete!
-
attiati
veterán
Na igen és máshol is ez van. 35e ft egy szakorvosi rendelés és kidob félidőben.
Plusz nagyon hiányolom a betegoktatást. Egyszerűen nincs rá kapacitás, pedig attól lesz önjáró a beteg. Úgy nem fogja újra lezúzni az egészségét. Úgy érti meg az utasításokat. A mit miért-et.... erről se tehet senki egyébként.
Na ízület témában ez triplán nehéz, mert az orvos se lát bele egy zárt tokba.
-
kolopele
nagyúr
válasz
attiati #73065 üzenetére
Ahogy mondod. Egy hetet kellett várnom a szív vizsgálatokra mindössze, 3 napon belül mind az 5 vizsgálatot megcsinálták amit kellett, sőt még olyat is amit államiban sosem szoktak, onnantól viszont már csak az asszisztensnővel tudtam értekezni. Engem igazából ez háborít fel, addig vagy már jó csak magánban is amíg ki nem fizetted a százezreket, utána átvált mintha állami lenne. Azért régen ez nem így volt, én is magánba jártam szinte mindig, az ember hátsóját is kinyalták. A magyarázat persze egyértelmű, annak idején amíg az állami jól működött kevesen jártak magánba, most meg ahogy írod, lényegében az lett az állami.
-
-
attiati
veterán
Én végig magánban jártam, nem feltétlen megoldás.
Annyira sokrétű lehet az oka. Az üzlet nagyon komplex (és örök sajnos).Alapos munka és türelem kell hozzá. Magánban persze mindent rögtön műtenének százezrekért. Államiban meg nemtörődömség van.
Azt tapasztalom, hogy a magán lett az új állami.... hozzáállásban és várólistában is. -
-
Rive
veterán
Azt javaslom, csinálj a dologra egy speedrun-t magánorvosnál. Csontra, porcra, ínre egy év veszett sok idő
Nekem porcleválás volt. Két hónapig én kentem, borogattam, kollagéntablettáztam: utána két hónapig háziorvos kollagéntablettázta: utána egy hónap után jött vissza teljes erővel a dolog => ~ két hónap várólista szakkorházban, ahol az addigra a természetellenes járás miatt beállt porckopás miatt majdnem csípőből elhajtottak még egy-két hónap kollagénre.
Némi toporzék után kaptam beutalót MR-re (több hónap lett volna - magánban lett, egy hét alatt). Utána több hónap várólista műtétre, műtét után pedig az addigra már tényleges porckopás kezelése...Ezeket minél hamarabb csinálják, annál kevesebb bajjal gyógyul.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
attiati
veterán
Nem kaptál diagnózist?
Reumatológus látta?
MR? (Enélkül szerintem senki nem mond semmit, még akkor se, ha egy adott tesztmozdulat alapján be tudja azonosítani a vélt problémát). (Sőt, olyan is van például térdnél, hogy semmilyen képalkotó eljárás nem mutatja meg a gondot. 5-ből 4 orvos nem veszi észre. Csak műtét közben derül ki).Manuálterapeuta is szóba jöhet a végén, ha nincs nagy baj. De ha jó szakember, akkor kérni fogja az orvosi előzményeket és az elején végigbeszélgeti veled a panaszokat alaposan. (Na ez nem dolga az ortopéd orvosnak).
Aztán simán lehet, hogy a fascia sérült és gyógytornával, hengerezéssel megoldódik. Ezt is egy manuálterapeuta kezeli. Tudok adni kontaktot.Olyan lehetőség is van, hogy gépeken lemérni a jobb/bal kéz maximális erőkifejtését, illetve az erőkitartás mértékét. Legalábbis lábnál van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
attiati #73059 üzenetére
a könyöknél szakadt valami, a belső oldalon. az alkar izomkötegeiből az egyik elvileg. szemre nem látszik, emlékszem apám bicepsz leszakadására, azt nehéz lett volna nem észrevenni. itt ilyen nem volt. ha kinyújtom a karom 160 fokban mondjuk, akkor talán picit beesett a belső hajlat külső felénél a másik karomhoz képest.
by default nem fáj, bizonyos tartásban el tud kezdeni sajogni picit.
a csont a röntgen alapján teljesen ép.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
attiati
veterán
Azt jó lenne látni, hogy lágyszövet vagy porc/csont.
Lágyszövetnél gyulladáscsökkentés a fontos, vagy a szalag/ín/izomszakadást kezelni.
Porc (csont) már más történet.Nem írtad, hogy a kar mit jelent (alkar, felkar, váll, csukló, könyök).
Gondolom a doki az összes létező pózban terhelte, minden irányban meggyötörve.Az is lehet, hogy fantomfájdalmad van és/vagy izommemória miatt az agy blokkol, hogy ne kapjon további fájdalmat. Létezik ilyen hivatalosan, mérhető is. Terhelés kitartásnál elkezd "dadogni" az izom.
Én sérült térddel jártam végig az egész folyamatot és értettem meg elejétől a végéig az egész reumatológia, ortopédia, manuálterápia útvonalat. Sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint az ember gondolná.
Ráadásul mindegyik terület csak a saját területén belül kezel.
Tipikusan az történik, hogy akinek a kezében kalapács van, az mindent szögnek lát.
Ortopéd sebészorvos csak műtétben tud gondolkodni (kell / nem kell) és ennyi.Ez sem az orvos hibája feltétlen. Hiányzik a holisztikus szemlélet. Fura megélni, hogy egy ortopéd orvos nem tud mindent, ami A-tól Z-ig az ízülettel kapcsolatos. De ez így normális.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
Cég fizeti Medicovert, most 1év fájdalom után rá vettem magam, hogy elmenjek orvoshoz. Elsőre UH semmit se láttak. Végül "kierőszakoltam" egy MRt.
Supraspinatus partialis szakadás, enthesopathia. Subscapularis tendinopathia. Keskeny bursitis. AC osteoarthrosis és degeneratív osteoarthritis. És leírják, hány mm, hol. Látják.
Most kezdtem fizikoterápiát. Tudom nem de innen az UH nekem vietnami tea [link] .
Most a hajkorpámmal terrorizálom őket, de a bőrgyógyász így elsőre nincs a helyzet magaslatán.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
perempe
veterán
válasz
perempe #72933 üzenetére
The Trump Family Essentially Eats Raw Meat @kaitrump
Goatis: nem a spárga a lényeg a kajájában, hanem a rare steak.
(Elég megnézni 3:00 körül.)[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
nála voltam én is (traumatológia), amikor egy éve elszakítottam valamit a karomban
amúgy 80 éves "csak", és látszólag egy jó régivágású doki. mondjuk engem letudott annyival, hogy alaposan megnyomkodta a karom, ellenőrizte, hogy van-e funkcióvesztés, aztán átküldött röntgenre, hogy kizárja a csontsérülést, aztán szépen hazaküldött.
egy uh még elfért volna, a karom pedig azóta sem 100-as
(gyengébb és néha vándorol benne valami fájdalom), de valószínűleg scifi lett volna egy műtét.
-
Vesa
veterán
válasz
envagyok #73051 üzenetére
+1
Ami itthon egeszsegugy cimen megy, az sajnos kritikan aluli, es errol nem azok az orvosok es apolok tehetnek, akik meg mindig kitartanak. Az egyik fiamnak volt egy kis sport serulese, parom bevitte a sebeszetre, 5,5 orat voltak ott, mire kiderult, hogy csak egy ficam. A beavatkozas, nem viccelek, 2 perc volt. Szegeny orvos igy ranezesre, 100 eves volt. Mar nincs kit eloszedni. Meg par ev, es ezek az orvosok is kiesnek. Borzalom, es ez nem egy isten hata mogotti zsakfalu, hanem Bp. Agglo, Szentendre.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
envagyok
veterán
válasz
kolopele #73050 üzenetére
Vagy inkább normális kórházak, több tanár, osztálylétszám max 10 fő, stb.
A zsúfoltság meg a pénztelenség a gáz.
Egy 40-es nőismerősömnek volt agydaganata, megműtötték, azt mondták másfél éve van hátra, kijött a kórházból 10 nap múlva meghalt. Vagy el...ták a műtétet, vagy bekapott valamit.
Asszony volt a gyerekkel 3 napos megfigyelésen lázgörcs miatt, hazajöttek, aztán mentek vissza 2 nap múlva, olyan cuccot szedtek össze a kórházban. -
kolopele
nagyúr
válasz
envagyok #73049 üzenetére
Várható volt már sajnos, kész csoda hogy csak most kezdenek a vírusok, baktériumok ilyen ütemben támadni, eddig bírta a bolygónk, innentől csak rosszabb lesz. A gyerekeink nagyon meg fogják ezt szenvedni. Nem véletlen mondta az orvosom, hogy ha lehet kórházba csak tényleg a legvégső esetben menjen az ember, főleg most, mert nem biztos hogy élve kijön. Szóval sz@r a helyzet, és nagyon tenni sem lehet már ellene, maximum lassítani (online oktatás vissza, oltások kötelezővé tétele, maszkviselés kötelezővé tétele, otthoni karantén mint az első covid esetében, stb.). Mindezt ha kell, akár erőszakkal is.
-
envagyok
veterán
Lehet ebből is pandémia lesz:
Szuperbaktérium fertőzött meg három beteget az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályán
Ezeket a szerencsétlen embereket hogyan kezelik? -
Vesa
veterán
válasz
spileraaa #73039 üzenetére
Ezt a témát pont körbejártam a 3D nyomtatás kapcsán. A dolog lényege, hogy un. UFP-k (Ultra Fine Particle=ultrafinom részecske ), jutnak be a különböző szervezetekbe. Ez lehet közvetlen expozíció emberben -pl., belégzés által, de akár nyálkahártyán keresztül vagy étellel, itallal, de akár még más módokon is. Az UFP-k mérete 100nanométer alatti.
Ekkora méretben képesek átjutni a membránokon, így voltaképpen "gázként" viselkednek (nyilván nem a szó szoros értelmében, csak hatásában), így a részecske képes bekerülni a véráramba, azzal pedig az agyba vagy bárhova. A folyamatot ez a kép jól ábrázoilja (itt belégzés esetén, de az emésztésnél is hasonló).
Ez a folyamat végbemegy az állatokban, vagy akár növényekben is, amit elfogyasztva a részecskék az emésztő rendszeren keresztül ismét az emberi szervezetben köthetnek ki. Az UFP-k egy része képes kiürülni a szervezetből, de a műanyagok bizonyos típusai pont nem, azok felhalmozódhatnak az évek alatt.A tudomány a valóság költészete!
-
Ez vótmá?
COVID-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatos tévhitek 2024 őszén a háziorvosok beszámolói alapján
"Magyarországon a COVID-19 elleni emlékeztető oltást elfogadók aránya a kockázati csoportba tartozó idősek (60 éven felüliek) körében a 2023-24-es téli légúti vírus szezonban kevesebb, mint 1% volt.
[...]
A kutatás során azt tapasztaltuk, hogy a válaszadó háziorvosok néhány esetben maguk is elhiszik a COVID-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatos téves információkat, és egyesek elbizonytalanodtak a védőoltásokban."[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Még a gumiabroncs jelentős forrás. (Az a kopás folytán eleve mikroméretű részekre darálódik, és még az is jó benne, hogy számos adalékanyaggal (pl. nehézfémekkel) szennyezett.)
#73043 attiati Eleve benne van a táplálékláncban, de be is lehet lélegezni.
Ha már itt tartunk:
Egerek agyában vérrögszerű elzáródásokat okoznak a mikroműanyagok''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
válasz
oldódik a műanyag valamennyire. nyilván lassan és nem nagyon, de oldódik, például a melegben kint hagyott pet palack jobban.
a mikroműanyag viszont inkább korábban széthullott, lebomló mindenféle műanyagból kerül bele a körforgásba.
-
t72killer
titán
válasz
Nekem az lenne a tippem, hogy már a húsban és növényi eredetű kajában is van. Gondolj bele, ha az ember AGYÁIG eljut, hogy ne jutna be egy csirkemellbe, almába, a szennyezett tápanyagból/takarmányból?
A kapzsiság és a lustaság egy nagy műanyagsz.ros szemétdombbá változtatta a bolygót.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
spileraaa
senior tag
válasz
t72killer #73038 üzenetére
Erdélyi vagyok így hirtelen nem tudom nálatok hogyan mondják mi át vettük a román flakon szót. Nálatok talán pet palack? A 2-5 literes palackos vizekből is kerülhet be ilyen műanyag vagy főleg honnan kerülnek be a szervezetbe? De a sör is elég sok ilyen műanyag palackban van és elég hosszú a lista.
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
t72killer
titán
Izgalmas lesz... Közben magunk is teszünk róla, hogy kicsináljuk magunkat, megismételtek egy emberi agymintákban mikroműanyagokat mérő tanulmányt. Csodák csodája, többet mértek, mint korábban, a mért agyszövet mintegy fél százaléka volt műanyagból, amúgy egészséges embereknél.
-
Vesa
veterán
-
t72killer
titán
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Szúnyogmágnessé teszi az emberi bőrt a Zika-vírus
"A szakemberek azt találták, hogy a Zika-fertőzés módosíthatja gének kifejeződését a bőr fibroblasztoknak nevezett kötőszöveti sejtjeiben, legalábbis laboratóriumi körülmények között. A sejtek anyagcseréjében bekövetkező változások hatására pedig megnő a bőrből távozó illékony szerves vegyületek (VOC) mennyisége, amik vonzhatják és csípésre ösztönözhetik a szúnyogokat, hozzájárulva így a kórokozó további terjedéséhez."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
70 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel január negyedik hetében, 8 éve nem volt ilyen sok beteg
"Országos szinten a sentinel orvosok január negyedik hetében 333 mintát küldtek be légúti fertőzésben szenvedő betegektől. Ezek közül 171 esetben influenzavírust (influenza A és B vírusok), 6 betegnél humán metapneumovírust (hMPV), 5-nél a covidot okozó SARS-CoV-2-t, 4-nél pedig légúti óriássejtes vírust (RSV) mutattak ki. A sentinel adatok szerint így az influenza pozitivitási arány 51,4 százalék volt."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Z.É.T.
őstag
Gondolatok egy biológustól - a Turbó-rákról (is)
#mocsokhosszú[ Szerkesztve ]
-
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Rive
veterán
válasz
gergo5991 #73025 üzenetére
... csak influenza terjed?...
Az influenzával kapcsolatban van egy igen mélyen gyökerező félreértés a magyar közgondolkodásban. Évente jellemzően a teljes lakosságnak csak ~ 10-15 százaléka kapja el az influenzát, a többi valami más léguti nyavalya - megfázás.
Ebből hajlamosak az emberek arra következtetni, hogy az influenza is 'csak egy megfázás': szimplán, mert igazából nem influenzával találkoznak. Aztán amikor mégis épp rájuk esik az a tízből egy esély, akkor csodálkoznak, hogy az a 39-es láz, izomfájdalom, satöbbi mennyire nem vicces 'csak megfázás'...
Pláne csúnya tud lenni a dolog, amikor a kezdődő influenzát elkezdik 'csak megfázás' kaliberben komolyan venni, aztán kapnak szövődményes minden jót is hozzá...
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #73025 üzenetére
Kb minden fut egyszerre, tegnap apóstól hallottam, akinek egyik cimbije Bp-i kórházban doki, hogy "eléggé tele vannak az intenzívek és a lélegeztetők, köztük gyerekek is sokan"...
--
Mindeközben húgoméknál mindhárom gyerek nagyon szarul van, 40 fok feletti lázzal, pedig "csak" flu-B.
-
gergo5991
őstag
itt már mindenki megőrült?
van valami uj covid vagy csak influenza terjed? sulik zárnak be itt SK-ban, kolega 2 hete lázasan fekszik otthon
ilyen még a covid alatt se volt ismerősi körben, hogy 2 hétig lázas lenne[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
A Nyílt sisakban szóba került 25:00 után, érdemes belehallgatni.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Z.É.T.
őstag
Kicsit hosszú, de sok olyan infó elhangzik, amit mi is átbeszéltünk itt (vagy a lazában)
https://www.youtube.com/live/CaeXmBg61Lc?si=YcNzFj47V1WKyVVo
-
Vesa
veterán
Ez lesz igen, nem érdemes már ezen rágódni. Oltáshoz már késő, szóval marad így. A lányomnak egyébként RSV volt, kimutatta a teszt. Mi megúsztuk. Remélem a flu sem zakatol végig, bár megyek repülővel 2 hét múlva Spanyolországba, szóval bármi lehet.
WHO-val egyetértek, van sok tagadhatatlan haszna, de Tedros Adhanom Ghebreyesus alkalmasságával kapcsolatban vannak kételyeim, a COVID idején pedig valóban rettentő gáz volt a Kína irányába tett s*ggnyalása, miközben jó eséllyel hamisították az adatokat, titkolni próbálták a járványt az első pár hétben, és a lokális kivizsgálást is akadályozták. Ilyen háttérrel folyamatosan dícsérni őket, kifejezetten vérlázító volt. Ettől még trump egy ökör, főleg a másik agyhalott konteós Kennedy Jr.al együtt teljesen vállalhatatlan. Nekem most sem a kilépés volt hírértékű, hanem az, hogy ezzel párhuzamosan megtiltottak mindenféle tudományos kommunikációt a témában. Amellett, hogy ez alkotmányos aggályokat is felvet, teljesen vállalhatatlan egy modern világban.
[ Szerkesztve ]
-
de egyébént a who-t basszus tényleg rendbe kell rakni...
és egyébként európa tényleg nem költött a saját védelmére, mert "majd usa megvéd"...szóval a narancsfej egy barom, meg minden, de vannak bajok, és simán lehet, hogy amíg nem rázza meg a pofonfát, pont leszarják az érintettek. semmi sem fekete-fehér.
-
-
Fél-off...
A tanulmányok fele rossz adatokon alapulhat, publikációs válságban a tudomány
(Dr. Szabó Csaba Elpazarolt orvostudomány című könyve kapcsán születhetett a cikk. (Hosszú, de érdekes (és elkeserítő).))''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Újra felbukkant Magyarországon a vele született szifilisz
"Elsősorban a szifilisz és a tripper terjed, de növekszik a HIV-pozitív esetek száma is."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
"A 3. naptári héten a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja csökken. Stagnálás figyelhető meg Budapest Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Kaposváron, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen. Csökkenés 17 helyszínen látható, míg emelkedés sehol sem tapasztalható."
Országos koncentráció változás:
Az influenza (legalábbis a szennyvíz adatok szerint) csökkenőben van, továbbra is nő viszont az RSV:
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
2017 óta nem volt olyan súlyos influenzajárvány Magyarországon, mint most
"Míg régebben inkább az volt a jellemző, mondta Csilek, hogy decemberben a vírus szórványosan okozott fertőzést, és terjedése januárban vagy január végére indul be igazán, addig az előző, 2023/2024-es és a mostani, 2024/2025-ös szezonban is már egészen korán voltak influenzás megbetegedések. A szakorvos ugyanakkor hozzátette, hogy „súlyosságra nem tudnám azt mondani, hogy ez az influenza más lenne, mint a többi”, vagyis a vírus jelenleg keringő változatai a szezonális influenza esetén megszokott módon viselkednek."
Skót topictársak kedvéért:
"Skóciában az elmúlt évtizedek legsúlyosabb influenzajárványa tombol, ami jelentős nyomást helyez a skót egészségügyi rendszerre. Január második hetében az országrészben 168 influenzához köthető halálesetet regisztráltak, ami 2000 óta a legmagasabb heti adat egy influenzajárvány során."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
válasz
Chesterfield #73007 üzenetére
Akkor már legyen itt ez is:
Ha Trump kilép a WHO-ból, nemcsak a világ jár rosszabbul, hanem az USA is
(Az indoklás sántít, mert ha az lett volna baj, hogy drága, akkor simán lehetett volna csökkenteni a (jelentős) önkéntes támogatást. A kilépéssel az USA egyrészt elvágja magát a WHO által gyűjtött adatoktól, másrészt elveszti a "jó fiú" imázst (nem véletlen, hogy Kína rögtön kommunikálta, hogy ő marad).) Persze ezek a bejelentések olyanok, hogy ki lehet belőlük csendben hátrálni.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Z.É.T.
őstag
Nincsenek illúzióim, amikor itt tartunk Mariann Budde irgalmasságot kérő prédikációja után:
"Mint fogalmazott, nem számított ekkora felháborodásra és ennyi támadásra, mint amit kedd óta kapott. Támadják a személyében, hitében, és volt republikánus politikus, aki arról posztolt, hogy a püspököt is rá kéne rakni a deportációs listára"Bocs az offért, befejeztem.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Chesterfield #73007 üzenetére
+Dare2Live:
https://telex.hu/kulfold/2025/01/23/donald-trump-tudomanyos-ules-megbeszeles
"Letiltotta a nyilvános kommunikációról az egészségügyi hatóságokat a Trump-kormányzat"
"(...) már be is jelentette, hogy az Egyesült Államokat kilépteti a WHO-ból, most pedig, írja a New York Times, a Trump-kormányzat már lemondott egy sor tudományos témájú találkozót, és egy helyi idő szerint szerdán kiküldött emailben letiltották a nyilvános kommunikációról a szövetségi egészségügyi hatóságokat, ideértve az egyre terjedő madárinfluenzáról szóló jelentéseket is."
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
Z.É.T. #73003 üzenetére
mi anno skarlát vonalon futottunk hasonló csodába bele. Amikor már a fél másik csoport meg tőlünk is xen skarlátosak voltak felhívta feleségem az egyik anyuka, hogy skarlátos a gyereke, skarlát járvány van az oviban és mivel feleségem kettest várta vigyázzon mert ha elkapja, skarlátos lesz nő a vetélés, koraszülés... esélye.
Amikor az ovonőket kérdőre vontuk, hogy ez mi az volt a válasz, hogy nem akartak pánikot kelteni. Amikor az ovodavezetőt szó szerint ugyanezt a nem akartak pánikot kelteni volt a válasz.
Ott azért elkerekedett a szemem. Hogy lehettek ennyire felelőtlenek. Szóljanak és eldöntjük vállaljuk vagy sem a kockázatot.
Abban a pillanatban úgy voltam, hogy ha ebből baj lenne beperelném az ovodát, ovonőket, ovodavezetőt. Ennyire felelőtlennek értelmes embernek nem szabad lennie.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Megvannak a 2. heti szennyvíz adatok:
- A covid tovább csökken, már csak Budapest-Dél és Nyíregyháza "emelkedett" (narancs), minden más a "mérsékelt" (sárga) tartományban van.
- Az influenza tetőzni látszik, valamivel magasabban, mint tavaly.
- Az RSV egyelőre emelkedik, de még messze van a márciusi csúcstól.
(Grafikonok a fenti linken.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Z.É.T.
őstag
Az egyik miskolci óvoda járvány miatt bezárt, minimális infót kaptak a szülők, felsőlégúti és gyomorprobléma is fennáll a gyerekeknél és családjaiknál.
Eddig semmi különös, előfordul az ilyen, viszont az érdekes, hogy a hivatalos értesítésen kívül sehol semmi hír, aki próbált érdeklődni, őt kb. "lerázták" érdemi infó nélkül.
-
Vesa
veterán
válasz
bulikavagyok #73001 üzenetére
Ezzel bombáznak mint az RNS vakcina veszélyességének bizonyítéka. Természetesen Campbell, tehát gondolom megint valami konteós marhaság.
-
Még mindig velünk él a koronavírus, csak nem vesszük észre (Szabad Európa YT)
Élni és élni hagyni
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AI-szövetségbe kezd Franciaország az Egyesült Arab Emírségekkel
- VoLTE/VoWiFi
- BestBuy topik
- Programozás topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)