Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
Mission: Impossible 7 2021.07. -> 2021.11.19.
Mission: Impossible 8 2022.08. -> 2022.11.04.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Miklós315 #134072 üzenetére
"Szóval agykikapcsolós zombulásnak, alvás-aláfestő zajnak jó ez, ennél többet elvárni... "
Nagyjából ezen a véleményen vagyok én is. Mellette neteztem inkább, mert annyira nem tudott lekötni, de kinyomni nem szoktam filmet, meg hát azért helyenként tényleg látványos volt. De ennyi, semmi extra...
Live-Die-Respawn
-
hoffman_
nagyúr
válasz Mik76 #134062 üzenetére
naaa ugye, hogy ugye, ott az a fél pontocsak
Reunion patent zárás volt, az eredeti szereplőkkel nem szabad folytatást megerőszakolni. szerintem nem is lesz mondjuk, tegyük fel, hogy egy Stifler és Jim nagypapa lesz scriptet összefirkálnak, ami még esetleg működne is. többször nem hiszem, hogy össze tudják boronálni a csapat nagyrészét.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Bad Pritt
félisten
Mile 22
Itt a különbség: ezt egy olyan ember rendezte, aki akciófilmeket rendez, nem pedig akciójeleneteket egymás után.
Félreértés ne essék, ez sem egy kifejezetten jó film, de egyrészt előny, hogy majdnem fél órával rövidebb, ráadásul a nem akciójelenetek is jóval mozgalmasabbak, segít a zene, jók a vágások, pörögnek a párbeszédek, még ha nagyrészt nem is ezek viszik előrébb a cselekményt. Másrészt Peter Berg egy remek iparos, felismerhető a keze nyoma ezen a filmen is: mint Emmerich, aki nagytotálban, madártávlatból filmezi egész városok pusztulását és ez a védjegye, vagy Bay, aki kicsivel közelebbről mutatja be nem kevésbé destruktív eposzait, úgy Peter Berg jóval közelebbről pusztít a jeleneteiben és az ember rögtön kapcsol, hogy ismerős a felvétel. Érdemes összevetni a 2012-t, Transformers 3-at és a Battleshipet, mennyire más technikákat alkalmaznak, máshogy veszik fel a jeleneteiket, pedig a lényeg gyakorlatilag ugyanaz.
Ebben a filmben Berg kísérletezett kicsit, leszerződtette Iko Uwaist, aki nyerő kártya bármilyen akciófilm számára, képzett harcművész a kamerák előtt, csak sajnos Berg stílusa, a sok vágás, széttördelt akciójelenetek nem hagyják úgy kibontakozni a koreográfiát, mint a két Raid film mondjuk. Mellette Wahlberg, Lauren Cohan és Ronda Rousey csuklóból hozzák a nagypofájú CIA operátorokat, némi hátteret is kapnak, de semmi komoly attachment nem alakul ki köztük és a nézők között sajnos, ugyanakkor számomra felüdülés volt Wahlberget egy ilyen kifejezetten bunkó szerepben látni, általában sokkal joviálisabb karaktereket kívánnak meg tőle. John Malkovich is szerepel a filmben, nagyjából John Malkovich-ot játssza, ha CIA ügynöknek állt volna színészet helyett.
A sztori nomen est omen, sok szót nem érdemel, a 22 mérföld alatt temérdek akciót láthatunk, közben egy narrálásos kerettel megágyazunk a film zárásának, ami mondjuk számomra jól sült el, de azért na, nem egy Ocean's 11 a film vége.
És amire kíváncsi voltam, ami miatt most néztem meg: jobb film, mint az Extraction? A lényege ugyanaz, rövidebb, összességében egyenletesebb a film üteme, nem ül le egy pillanatra sem, cserébe az Extraction mint egy Sinus görbe, mikor beindul, akkor nagyot megy, mikor leül, akkor meg nyugodtan ki lehet menni wc-re, nem maradunk le semmiről. Mindenképp a Berg mozi mellett szól, hogy a rosszfiúk nem kétbalkezes idióták, mint a másik filmben, sokkal inkább érezhető a folyamatos veszélyhelyzet, amiben Wahlbergék vannak. Történet szempontjából az Extraction sokkal földhöz ragadtabb, egyszerűbb, a Mile 22 sem egy Mátrix trilógia, de van egy nagyságrendnyi különbség a köztük ilyen téren, a vége is érdekesebb, cserébe nem elég koherens a film narratívája,csak azért tudja a néző összerakni a végére a csavart, mert elmondják és megmutatják az utolsó 5 percben. Nincs meg az a jóleső setup-payoff a sztoriban, ami az ilyen csavarokhoz kéne, hogy tényleg működjenek.
Összességében ez sem egy világmegváltó akciófilm, ugyanúgy jóindulattal átlagos butaság, mint a Hemsworth mozi, csak mások az erősségei és gyengéi. Én azért hajlok inkább a Mile 22 felé, mert rövidebb idő alatt meséli el kvázi ugyanazt, kevesebb a sallang, ami szerintem egy ilyen filmnél előny.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Peterhappy
őstag
válasz #75376384 #134093 üzenetére
Nem tudok és nem is akarok megnevezni színészt, mert nekem baromira bejött amúgy RDJr. csak furcsálltam. Legalább olyan extrém húzás Sherlocknak amerikai színészt választania egy angol rendezőnek, mint teszem azt pl. ha egy olasz színészre osztaná Árpád vezér szerepét egy magyar rendező...
-
törölt tag
válasz Peterhappy #134083 üzenetére
a Bad Boys 1-2 nekem mindig is szinkronnal ment, aztan nem reg belefutottam Netflixen. gondoltam adok neki egy eselyt angolul is. a helyzet az, hogy jo volt eredeti nyelven, de ennek a filmnek szerintem jot tett a szinkron. lehet csak a ket foszereplo hangjanak a megszokasa miatt, de nekem elvezetesebb magyarul.
Guy Ritchie alkotta Sherlock szerepere mondj mar pls egy olyan angol szineszt, aki ezt tudta volna hozni.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Bad Pritt #134089 üzenetére
Akkor ügyesen megoldották ezt a részét, már csak egy forgatókönyvíró kellene
Mission Impossible-ből, bevallom, csak a Rogue Nationt tudom nézni, de azt legalább tényleg kedvelem. Jó akciók!, Rebecca F. nagyon jó a szerepben, és minimális a marhaság... Bár a főgonosz elég tré... Szóval ja
"Szerintem."
-
Tibiajax
nagyúr
Uncut Gems
hd,hun
irgalmas istenem, ez a film mekkora mindblow volt már...
nem tagadom, csakis a zindex nagyon magas ívű írásos ajánlása miatt raktam be a videómagnómba csoda-Sandler új moziját. a téma pont olyan, ami érdekel - Sandler ide vagy oda, ezt látnom kellett.
ez volt az első Sandler-filmem egyébként, már amibe hajlandó voltam nemcsak egyáltalán belenézni, hanem végig meg is tekinteni, és tényleg nagyon jó volt. de a jó szó talán nem is a legjobb ide. az erős-kifejezés, az sokkal jobb. ez a film nagyon erős, és tényleg nagyon pörög, de ez nem feltétlen a forgatókönyve miatt van...
annak idején, W.Allen Fogd a pénzt és fuss-ában feltűntek ugye többek között a szülei is, akik furcsa maszkban voltak csakis hajlandóak a kamera elé állva nyilatkozni, mivel fiuk vásott kölyök volt és ezt borzasztóan szégyellték. Woody gagje volt nyilván ez is, ez volt a Groucho-maszk. Groucho Marx egy eszement (szintén) zsidó komédiás volt, a múlt század első felének mozivásznának egyik zseniális nevettetője. a hasonlóság ezen a ponton érkezik meg egymáshoz. egyik híresebb darabját annak idején amikor megtekintettem, mély hatást gyakorolt rám Groucho játéka. nem feltétlen pozitív hatást, mert megszeretni sajnos nem tudtam az emberünket, de elfelejteni sem.. az a féle hábitus, amit őtőle láthatunk a filmjeiben, a gyakorlatilag folyamatos de ugyanakkor sajátságos pörgést, izgágaságot minden egyes szituációjában, mely a szinte állandó pofázásával párosul, pontosan ugyanazt látni ebben a Sandler-játékban is. a két zsidó művész efféle hasonlósága nekem kegyetlenül adta.. nem tudom, mennyire jellemző Sandelerre egyébként a többi gagyi filmjében is ez a fajta habitus, itt nagyon ezt nyomja. maga a karaktere tényleg nem az eddig rá jellemző hülyegyerek/jópofiskodó -séma, jóval komolyabb annál, hiszen egy ékszerboltot (nahát micsoda véletlen) visz a szentem, párhuzamosan folyamatosan hazárdírozik sportfogadással is, mindezt teszi egy eléggé valós, aktuális környezetben - és ezért is válik nagyon agresszívvé a film, de hogy emellett brutálisan emlékeztet az egész ember a Groucho-féle áttitűdre, az valami drámai. nem sok múlik azon, hogy már már idegesítővé váljon, de valaki mindig lecsapja az utolsó pillanatban szerencsére, és így éppen nem lépi át azt a határt, ami miatt fájdalmassá válna. ellenkezőleg, így tud a film egy pörgős, sajátságos akcióvá, Sandler egyfajta vesszőfutásává válni, melyet látni kell.
szerintem nagyon jó film lett, egyedi Sandler miatt, késő esti mozinak nagyon, nagyon ajánlom nektek.
9/10
#értékelés
hja, és powered by nyetfix!! -
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #134087 üzenetére
Nem volt vágatlan, de ügyesen voltak elrejtve a vágások. Chris elég jól dokumentálta instán, hogy csomó mutatványt nem engedtek neki és azért annál a résznél eléggé beaprították, szóval szerintem az átlagnál is több rejtett vágás lehetett, hogy őt kivegyék, a kaszkadőrt betegyék a helyére és vissza, mikor arc is kellett.
Pl. mikor leestek az emeletről, ez is egy "vágás nélküli" közepén volt.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Peterhappy #134083 üzenetére
A Bad Boys-t is túlértékelik talán, de biztos egy nosztalgia alapja van ennek. A második részt kiforrottabbnak tartom, de túl harsány marhaság az egész "széria", viszont az új résznél sikerült nyomokban felelevenítenie a "régi feelinget" - olyankor tök jókat vigyorogtam, pedig az összkép gyalázatosra sikerült. Szóval nézhető az, csak mindig az bosszant, hogy úgy tűnik, mintha "megelégedtek volna az alkotók ennyivel, ahelyett, hogy többet kihoztak volna belőle"
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz #42308056 #134085 üzenetére
Az a "vágatlan" (nem tudom, tényleg az-e) rész jó volt (dinamikus, illett oda, mértéktartó), de ennyi volt a film. Annyi rendőr meg egy országban sincs, nemhogy egy városban, és hát tényleg nem kreatív terminátor-üzemmód kliségránátokkal
De egyszer nézhető (némi tekeréssel)"Szerintem."
-
Peterhappy
őstag
válasz Bad Pritt #134077 üzenetére
A Rambo első része elképesztően jó film, igaz jócskán túlmutat az akció mivoltán.
De a John Wick-kel ellentétben abban .csupán egyetlen embert öl meg és alapvetően őt sem szándékosan (kizuhan a helikopáterből) Amúgy a könyv is kiváló, bár abban Dzsondzsí
.valóban egy gyilkológép és a vége teljesen máshová fut ki A filmbéli folytatásokat már inkább hagyjuk.
Amúgy a John Wick egy szerintem is jó volt. Agyatlan, de jó Szépen koreografált mozi, ötletes megoldásokkal és mert (18) lenni. Szerintem ezért lett instant kultfilm.
A folytatásokat már inkább hasonlítgatnám a Rambo-hoz (minőségben is) -
Peterhappy
őstag
Elöljáróban annyit, a filmes vinyóm, rajta az évek óta dagadó "listámmal" jobb létre szenderült. Így túl a kezdeti idegösszeomláson próbáltam pozitívan szemlélni az ad hoc Tabula Rasa-t. Úgy voltam vele, amit az elmúlt években nem végeztünk ki, annak nyomós oka lehet, de ha ismételten szembe jön velünk és visszakerül a listára - annak szintúgy.
Szóval új vizekre eveztünk. Kis csemegézés az elmúlt hetek terméséből:
Oscar (Louis de Funés): Ez kérem zseniális volt! Minden képzeletünket felülmúlta. Nagyon tartottam tőle, nagy kedvenc a Sly-féle, ez azért nem kis mértékben volt más, de nagyon-nagoyn rendben volt. Szinkronnal néztük, Haumann Péter parádés volt, de akadt egy-két másodpercnyi jelenet, ami valamiért szinkronizálatlanul maradt és csak azok alapján úgy gondolom, eredeti nyelven még ütősebb lett volna.
Bad Boys 1-3. Nagyon vegyes visszajelzések jöttek a harmadik részről, mivel az első kettőt rég nagyon szerettem, úgy voltam vele, a nosztalgiafaktor miatt nézős, előtte az első két rész újrázós.
Az első két részt, most először eredeti nyelven, magyar felirattal néztük, és bár klasszisokkal jobban tetszett az eredeti hang, mint a szinkron, maguk a filmek nekem csalódást okoztak. Igaz, a Szikla újrázás is elszontyolított nemrég, így tartok tőle, én egyszerűen nem vagyok egy Bay-fan. Nálam legalábbis nagyon nem öregedett jól az első két felvonás.
És azokhoz mérten már egész jó volt a harmadik rész. Nem mondom, hogy nem sántított itt-ott a rendezés és/vagy a sztori, de vagy a 15+ év eltérés, vagy a rendező személye miatt, de rosszabbnak semmiképpen sem nevezném, mint az első kettőt (ami részben inkább azok felé kritika). Szódával elment, voltak jó pillanatai, helyenként jókat nevettünk.Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes filmek: Nem tudom megmagyarázni, miként maradtak ki ezek eddig, de most kerítettünk csupán sort rá. A Benedict Cucumber-féle sorozat eszméletlen nagy kedvencem, de almát a körtéhez hasonlítgatnék, ha ahhoz akarnám mérni.
Nagyon jól szórakoztunk, nagyon ötletes mozi volt. Tetszett a korrajz, a színészek, a történetek, a kivitelezések, egyszóval mindkét film.
Az egyetlen, ami nem fér a fejembe, az Robert Downey Jr. személye. Nagyszerű választás volt, kiválóan hozta a flúgos nyomozót, de álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen autentikusan angol szerepre nem brit színészt fognak felkérni, pláne egy angol rendező.
Kb. mintha Bondot játszaná el egy amerikai színész. Talán így jobb eladásokat produkálhattak Amerikában?
Mindegy is, ez kérem remek szórakozás volt, beálltam én is a harmadik részt követelők sorábaA pusztító: Nekem ez a film akkora kedvencem, mint a ház Vagyis volt Még pár éve újrázva is imádtam minden pillanatát, de most valahogy nem jött át annyira. Talán ezt is érdemes lett volna eredeti nyelven nézni, de vagy a film nem öregedett jól, vagy én.
Kommandó: egyszerre zseniális és kritikán aluli. Fullos tesztoszteron mozi, ahogy kell. A forgatókönyvet tartalmazó post-it lapocskát pedig biztosan kiállították valamelyik Hollywood-i múzeumban.
Itt is a classic szinkronra szavaztunk, helyenként tényleg nagyon rendben voltak a szövegek, de ha még egyszer rávenném magam az újrázásra, garantáltan eredeti nyelven tenném.
Schwarzi pedig abszolút epic jelenetrepülőgépes ugrása Doctor Strange: nem vagyok Marvel fan, de ezt szeretem, noha tuti elfogult vagyok Uborka Benővel szemben. Másodjára láttam, most is tetszett, talán még jobban is, mint első nekifutásra, bár az érzésem az, hogy mind Cumberbatch, mind a szintén fantasztikus Mads Mikkelsen szerepében több volt/lehetett volna. Tilda Swinton szintúgy zseniális, óriási az a nő, komolyabban utána kell néznem a filmjeinek, élek-halok a beszédéért
A film rendben volt, az új érából talán az egyetlen film, amire kíváncsi leszek (plusz a Waititi-féle Thor folytatás).Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Bad Pritt #134076 üzenetére
Oké, én a V.I.P. alatt azért nem a legsuttyóbb, alkalmatlan-felkészületlen-kapkodó megoldást gondoltam (ami elérhető a piacon), de a szakma, az szakma. Elhiszem, hogy így van, de na!
Másik dolog: megütötte a szemem a "Rambó". Azért ne vegyük egy kalap alá ezt azzal (itt az első részre gondolok, mert a 2-3 az valóban agyatlan zombihent, de ott az 1 és 4, ami tök jó). Ott spec. van egy kevés dráma, de azzal úgy oda teszi magát, hogy ez a film sírva bújik el a sarokban. És még karaktert is rajzol. Az akció kb. ugyanaz, megy, gyak, de mégis más a végeredmény a két film minőségét tekintve.
"Szerintem."
-
gyuromoj
veterán
Pókember: Idegenben folytatás 2021.07.16. -> 2021.11.05.
Doctor Strange in the Multiverse of Madness 2021.11.05. -> 2022.03.25.
Thor: Love and Thunder 2022.02.18. -> 2022.02.11.
Spider-Man: Into the Spider-Verse folytatás 2022.04.08. -> 2022.10.07.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
vond
MODERÁTOR
A minap megnéztem én is ezt a Ready or Not-ot. Hát, egynek elment, voltak benne érdekes megoldások, pár jó poén is, de rövidsége ellenére sokszor unalmasnak, lassúnak tűnt. Többet is ki lehetett volna hozni az ötletből.
Meg ami még furcsa volt számomra, hogy egy ilyen viszonylag komoly produkciónál hogyan követhetnek el olyan hibákat, hogy egymás utáni snitteknél teljesen különbözőek a színek, totál el van csúszva a fehéregyensúly. Többször is feltűnt, pedig nem ilyen szemmel néztem.
Viszont a főszereplő csaj előtt leborulok, komolyan. Az elején még azt gondoltam, ki ez a szegény ember Margot Robbie-ja, de szépen lassan kivívta az elismerésemet. Megdolgozott a pénzéért, az biztos. Már csak a
miatt érdemes megnézni. Respect Samara Weaving.hörgős ordításai, sikításai, meg a sorozatos szenvedései Legyen egy erős 6/10 (Weaving kisasszony miatt).
#értékelés
_________________(#134077) Bad Pritt: Hát, nem igazán értünk egyet. Én az elsőt is max. egy gyenge közepesre értékelném. Nálam nagyjából 5-4-3 a trilógia pontszáma egy 10-es listán. Unalmas lövöldözések, erőtlen verekedések. 10 perc után már ásítozik az ember.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #134072 üzenetére
1. Alapvetően kétféle extractiont különböztet meg a terminológia, friendly (mint ez a film, vagy az Argo pl.) és hostile (Black Hawk Down). A VIP kifejezés helytálló itt, mivel az a személyre vonatkozik.
2. Igen, innentől kezdve nem tudtam értékelni a szakmai részét a filmnek, hiába mesteri a stunt részleg.
Többet vártam, mert hasonló filmek többet (vagy épp ellenkezőleg, kevesebbet) nyújtanak. Ha nem tudsz rendes tervezési jelenetet írni a filmedhez, ne legyen benne. Ha nem tudod értelmes tartalommal feltölteni a drámai részeket, ne forgasd le őket. Ha nincs pénzed felboruló felrobbanó cgi kamionra, ne legyen benne.
Nekem amúgy az volt a bónusz, hogy a végső csatában leszedték a város teljes rendőri állományt, nem volt ott senki más, akivel hadakoztak volna, de az a sebzett arcú srác csak megjelent, aki bosszút esküdött és végül nyakon lőtte Christ. Ez is úgy nézett ki, hogy valahogy el kellett varrni azt a szálat és jobbat nem tudtak kitalálni, pedig elég lett volna, ha nem csak rendőrök, hanem a drogbáró saját emberei is ott vannak a hídon. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz #75376384 #134070 üzenetére
Mi épp a héten néztük meg a Taken-t. Még mai szemmel nézve sem volt rossz. Túl kell lépni egy-két apróságon, de számunkra könnyed kikapcsolódás, nagyon jó szórakozás még mindig. Alig 90 perces a film, piszkosul feszes, nekünk sokadjára is nagyon tetszett.
Aztán ott van a fentebb emlegetett Raid 1-2. Azokat múlt héten láttuk (én már korábban is, többször is). Azok a maguk nevében egészen kiemelkedőek, még Feleségemet is lenyűgözte.
Amit nem tudtam, ott a főhős koreografálta a verekedős jeleneteket (amiből azért akadt egy kevéske). És nem sok olyan film van, ahol a két rész ilyen mértékben eltérő stílusban, módozatban készült volna - és lenne mindkét rész parádés (így első nekifutásra a T1-T2 ugrik be). -
Miklós315
aktív tag
válasz Bad Pritt #134069 üzenetére
Mindamellett, hogy sok dologban egyetértek (nincs identitása, többnek akar látszani, mint ami, van egy - talán kettő - jobb jelenet, stb.), azért két dolog mellett elsuhantál, ami beárazza az egészet:
1. Ez nem vip mentés, hanem ki is lett mondva, hogy "más nem vállalna el ilyen szar melót".
2. A másik meg, hogy előkészületnél:
"Mekkora erőkkel számolhatunk?" Kitérnek a válasz elől, majd másodjára: "kb. 20 fő".
Ehhez képest...
És van egy bónusz is: ha a forgatókönyv szerint most a gugli kiadja, hogy valaki szuperexkommandós, akkor annak utána tudnak nézni, de annak nem, hogy ?a megrendelőnek zárolták a teljes vagyonát
Hol van ez pl. a Sicario-féle felkészüléstől, adatgyűjtéstől (pedig ott is csak skicc) vagy az Equalizer 1 egymás kiismeréséről, stb., profi csapattól?Szóval agykikapcsolós zombulásnak, alvás-aláfestő zajnak jó ez, ennél többet elvárni...
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
paatrick
őstag
Ja hogy az esküvőt eddig nem is láttad?
Én meg azt hittem azért mondod hogy az első rész után ugortok a negyedikre mert a középső kettőre még emlékeztek.
Nekem az esküvő is tetszett. Bár abban van a leggusztustalanabb poén a 4 rész alatt, de én mindig röhögök rajta, majd megtudod. Naggyon finom6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #134069 üzenetére
Azért nem semmi hogy ennyit tudtál róla írni.
Nekem pl se a Taken se a Denzel nevével fémjelzett Equalizer egyáltalán nem tetszett. Pedig mindkét főszereplő nagy kedvencem.
Abban viszont egyetértünk, hogy a film érzelmes részei nem épp a legjobbak. Kb. annyira lettek gagyik, mint a harci jelenetek jók. Ha pl kihagyták volna azt a szobában beszélgetős részt szerintem semmivel se lenne kevesebb az egész mű. Az ilyen apró flashbackek, amikből azért volt pár bőven elegendőek voltak.Amennyiben tényleg kaszkadőr készítette a filmet akkor ez szerintem meg is magyarázza miért annyival jobbak a harci jelenetek.
A műhold meg lehet a mozgást érzékelte és a kapu nem mozog. Vagy a hőt. Furcsa megjegyzés ez egy olyan filmben, ahol fejenként vagy 1000 embert nyírtak ki. -
Bad Pritt
félisten
Legyen egy minimális ellenvélemény is...
Extraction
Ilyenkor értékelem igazán azokat a filmeket, amik találnak egy identitást, valahogy megkülönböztetik magukat a többitől. Hiába nem lesz a világ legjobb akciófilmje a Taken, onnantól kezdve, hogy Liam Neesont letette a gép Párizsban, kő kövön nem marad, amíg nem éri el a lányát és ehhez elég volt 90 perc feszes, jól megírt akció, amibe csak a rángatós kamera rondított bele, Nem baj, jött a John Wick, az akciójelenetek koreográfiát a CAR rendszerre húzták fel és kidobták mellőle a sallangokat, így lett 101 perc, klasszikus lesz belőle. Vagy ott a Raid a világ túloldaláról, szintén 101 percnyi tömény akció, semmi megállás, minimális lassítás, az akciójelenetek itt is tökéletesek és sokkal kevésbé érezni őket rendezettnek, a közép-keleti filmipar azóta is termelik a hasonló filmeket szerencsére. Lehetne említeni a Tears of the Sunt vagy a Lone Survivort, amikben a világ két legjobb menekülés jelenetsorát hozták össze, vagy a Man on Fire-t, ami átélhetően mesélte el a zsoldos és a védendő gyermek kapcsolatát, vagy a szintén Denzel fémjelezte Equailzert, ami kicsit mélyebben beleásta magát a főhős életébe, motivációit megértendő.
Az Extractionnel az a baj mindezek után, hogy mindegyik szeretne lenni egy kicsit, de egyszerűen nincs idő rá. Nem látványos copy-paste, de hiába ugyanolyan tökéletesen vágott, feszes minden akciójelenet, mint a Raid-ben vagy a John Wick-ben, ha meg-megszakítják ezeket lelkizéssel, aminek nincs mélysége, mivel bárgyú egyenmondatokat adnak minden karakter szájába. Lehetne Rake hátterével foglalkozni, de ezt is elintézik összesen körülbelül 20 szóval, akkor már inkább ne is tegyék bele, vagy jó filmes módjára meséljék el a flashback-ekkel, buta filmben is működhet, láttunk már rá példát (The Grey, Liam Neeson).
A másik probléma, amit nem értek néha ezeknél a B-filmeknél: ha valamire nincs pénz, akkor ne tegyék bele. Ha elment a büdzsé Chris fizujára, akkor nem kell felrobbantani kamiont, helikoptert, mindent, mert szarul fog kinézni és lám, szarul is nézett ki. Ismét vissza tudok kanyarodni a Raidhez, mert ahhoz áll legközelebb szerintem ez a film, nem kellettek hatalmas dolgok, mégis kegyetlen adrenalinbomba volt másfél órán át, ahogy az Extraction is az, mikor épp CQC helyzeteket kellett filmezni. A vágás nélkülinek tűnő jelenetek piszok látványosak, Chris-ről elhisszük, hogy terminator módjára végiggyalulja egy város korrupt rendőri gárdáját, mégha sokszor még a John Wick-nél is jobban rendezettek voltak ezek a jelenetek.
A harmadik gondom, de ez már pusztán azért, mert nagy potenciált láttam a filmben: egy VIP extraction nem így zajlik a valóságban, amit ezek a hozzáértők felvázoltak a film első felében, az egészen Zs kategória volt, mintha egy 10 éves CoD expert írta volna a szövegeket hozzá, komolyan szekunder szégyenem volt tőle, pedig az én tudásom is megkopott már a témában.Kedvencem az interaktív műholdas térkép, ami az épp felfedezett ellenséget real time mutatja a bázison, de egy 100 éves kapu nincs rajta.
Mindezek ellenére élveztem a filmet nagyrészt, mert nagyrészt pörgős, jól összerakott hentelde egy mindig jó Chris-szel és brutálisan látványos harcokkal, jó zenével. A köztes időszakokért kár, semmit nem adtak hozzá, cserébe hosszabb lett a film feleslegesen, a végét pedig szokásos módon több hülyeséggel el kellett bagatellizálni, meg se lepődök már. Jó lett volna amúgy, ha már áthelyezték a történéseket Latin-Amerikában az indiai putriba, akkor kapunk más toposzokat, kicsit más ideológiákat, de ez nem jött be sajna, ugyanazt az egykaptafa keretet kapta ez is.
Ha valaki látta a jobb akciófilmeket, Raid-eket, John Wick trilógiát, Takenből az elsőt, meg a többi hasonszőrű agyatlan henteldét, akkor bátran tegyen egy próbát ezzel is, de ha nem, akkor szerintem inkább a jobbakat nézze meg, ez nem ér fel hozzájuk.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Mik76
senior tag
válasz Cs1csó #134066 üzenetére
Hat allitolag Tara Reid-nek a Reunion szerzodeseben ki volt kotve hogy tisztanak kell lennie a forgatasra. Es nem arra celoztak hogy piszkos lett volna..
Ez megmagyarazhatja miert volt mellozve pl a harmadikbol. Allitolag...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Cs1csó
félisten
Szeretem a 3. részt is (Esküvő) egyértelműen Stiffler viszi a hátán az egészet, kár, hogy pár alap szereplőt kiejtettek pl. Oz, a barátnője, vagy Kevin exnője Tara Reid
A diszkó jelenet kb. mindent visz!Aztán jött ugye pár rész az eredeti szereplők nélkül majd a Reunion ami megint nagyon jó volt. Simán elviselnék még egy 1-2 részt szerintem csak egy jó forgatókönyv kell. Egyik színész sem lett klasszikus "A" listás tehát biztos nem lenne költséges összehozni a bandát megint.
-
Pitterix
őstag
válasz ígyvanferi #134063 üzenetére
Ha nem úgy állsz neki, hogy klisékre vadászol és azt nézed, mikor kellett volna már meghalni a főpacáknak, akkor tényleg egész szórakoztató tud lenn. Pláne pár sörrel.
Azért elég nagy a kontraszt a gazdag főgané tiszta arannyal teli háza, meg az átlag-szegény emberek lakókörnyezete közt.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Mik76
senior tag
válasz Mik76 #134007 üzenetére
Nnna...
American Pie 2
Jo otlet volt siman csak folytatni. El is felejtettem hogy ez az epizod tulajdonkeppen teljesen oke volt az elsohoz viszonyitva. Stilus hasonlo, de nem toltak fullba a kretent mint ahogyan azt szoktak tenni a folytatasok tobbsegeben. Na meg angolul nezni azert kicsit mas. Tobb felreforditast megmagyaraz aminel az ember esetleg korabban nezett hogy "Miva?".
A walkie-talkies jelenet a ket csajjal meg a harom sraccal meg mindig rohejes, na meg a vegen...Stiffler mamaja
A harmadik resztol mar elore borsodzik a hatam a hallottak alapjan, de most mar akkor is ledaralom mind a negy reszt.
Vajon lesz valaha otodik?
5.5/10http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Pitterix
őstag
válasz #75376384 #134060 üzenetére
Majd a 2. részben talán.
Péntek esti agykikapcsolásnak éppen pont tökéletes.(#134059)erahurka
Néztem forgatási videót és ahogy a kamerás ürge ül a kocsi elején, miközben mennek mint állat, hát az na.De hihetetlen, hogy mennyi szemét van arra mindenfelé, kész fertő.
-
törölt tag
válasz Pitterix #134058 üzenetére
Pont most lett vége nálam is. Tökéletesen leírtad. Szerintem aki a helyen tudja kezelni, baromi jó “agyatlan lövölde” lett. Eleinte azon gondolkodtam hogy innen hiányzik Bay. nem tudom miért. Lehet a film “mondanivalója” miatt, de aztán ez úgy 20-30 perc után már nem így volt.
azért azt sajnáltam a végén, amelyik nyakon lőtte, hogy nem nyiffant ki. [ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
John Wick nyugodtan elmehet nyugdíjba Tyler mellett.
Tökéletes akciófilm klisé hegyekkel, frankó lövöldözésekkel, jól megkoreografált verekedésekkel, sok brutalitással, koszos helyszínekkel, hót alap sztorival, tehát pont olyan az egész, amit az ember egy ilyen mozitól várhat.7\10
#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
bagyulajuve
addikt
-
chungee
addikt
Filmezéssel kitöltöm a rengeteg szabadidőt. Voltatok már úgy azzal hogy 2-3 egymást követő véletlen kiválasztott film alatt ugyanazzal a mellékszereplővel találkoztatok Velem épp most megtörtént. Így reagálok amikor felismerem
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #42308056 #134045 üzenetére
-egyem a szíved, te rossz útra téved bajor virsli..
-guten ábend, herr frájlájn.. vóó iszt, deeer szabadságszobor?
-eltévedtél a nagyvárosban, kicsi hentz? ezért bizony bünti jár, te csibéészne már, hogy nem tetszett a tök alsó... A legjobbak közül való 2000-es évek komédiáiból. a szinkron is fergeteges, mindenhol. de a legkolosszálisabb az a jelenet, amikor a lánnyal randevúzik este a mólónál, a háttérben játszanak mások, családok gyerekekkel, stb, nem lehet látni őket, csak hallani - és a szinkronrendező külön, külön(!) odafigyelt arra, hogy ők is nemcsak hogy magyarul beszéljenek -az egy dolog lenne-, de hogy hogyan.. nem tudom leírni, tessék odatekerni és fülelni. amikor Deuce és a csaj pont arról beszél, hogy ennél jobb vagy meghittebb helyet nem is tudna elképzelni randira, pont elhallgatnak, kínos csendszünet ugye , és akkor egy "hooooopppp...aaaaaaahaaahh" gúnyos röhögést hallani..(hogy nem kapta el a labdát, vagy épp akármit, amit dobálhattak egymásnak) - hát az zseeeniális...
de minden más is szuper. a film ritmusa, a gegek, nem csak a verbális, az egyéb poénok is, nagyon eredeti volt
a második rész jóval gyengébb volt már. de hát ez ugye, mindig így szokott lenni (szinte)[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #42308056 #134051 üzenetére
Igen, a "Csupasz pisztoly" filmekben Nielsen karaktere Frank Drebin hadnagy, tehát amiben nem ez a karakter van az nem is lehetne Csupasz Pisztoly, abban a karakter neve: Richard 'Dick' Dix
Csupasz pisztoly a (z)űrben (2000)
2001: A Space Travesty -
-
Cs1csó
félisten
válasz #42308056 #134048 üzenetére
Nyugi a főszereplőn kívül nincs köze a két filmnek egymáshoz, a "hülye" magyar címfordítók sara ez hogy sokakban azt az érzetet kelti, hogy ezek a filmek összefüggnek.
Erre jó példa Pauly Shore nevével "fémjelzett" filmek:
- KŐbunkó - Encino Man -
- KaszaKŐ - Son in Law-
- KŐ egy csapat! - In the Army Now!
- KŐkemény igazság - Jury Duty
- KŐ kövön - Bio DomeEzeknek az angol címét nézve nincs hasonlóság.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap ismét egy remek vígjátékot sikerült beválasztanom: Tök Alsó
Unalmas pedig rövid, undorító, néhány pillanattól eltekintve nem vicces, gyakorlatilag nincs vége, és két nő szinkronhangja is férfi volt Nem gondoltam hogy ilyen szörnyű lesz. Amy Poehler kb. 5 perce ért valamit belőle.
Ma valszeg megnézem a folytatást, az IMDb szerint rosszabb, hát nem tudom mire számítsak. Bár lehet az jobban fog tetszeni ezek után.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz OPiiPO #134040 üzenetére
Érzem a finom gúnyt ám, de Tibinek kellett volna gugliznia, már az első körben.
Egyébként nekem nem volt meglepő az a matrica (vagy mi a tököm), pont egy OLED tévén van értelme az egész 4K-HDR-nek (mert ugye a Netflix úgy adja, amit lehetséges), a legtöbb LCD-n ocsmányul néz ki a széles dinamikatartományú tartalom.
-
paatrick
őstag
James Bond: Szigorúan bizalmas / For your eyes only (1981)
#értékelés
Hát ezt nem fogom sokáig húzni, az eddigi legunalmasabb film a sorozatban.Történet felvezető: egy álcázott kémhajó(van ilyen? ) elsüllyed a tengeren Görögország partjainál. Rajta volt egy szerkezet amivel dekódolni lehet az összes angol tengeralattjárók kódját, parancsot adni nekik stb. Az oroszok is elkezdik keresni, így Bondnak gyorsabbnak kell lennie.
Amúgy a történet kezdete előtt egy nagyon bizarr jelenetsorral kezdünk. Bond a temetőbe megy ahol ott van ez:
Amihez csak annyi tartozik hozzá hogy az előző részben elfelejtettem mondani, hogy megemlítették hogy Bond
Ami ugye a George Lazenby-s Őfelsége titkosszolgálatában filmben történik. És akkor itt a következő furcsaság, rögtön ez után a temetős jelenet után megjeleniknős volt de a felesége meghalt. Blofeld, aki meg Sean Connery főgonosza volt és elvileg meghalt. De most meghal újra, vagy nem, most már nem lehet biztosat mondani.
Szóval amit mostanra gondolunk James Bondról hogy jelenleg csak egy név amit bárki felvehet, az régen nem így volt. Lehet ezért lett Sean Connery után a még idősebb Roger Moore a szerepre, mert így viszi tovább JB életútját? Ami mondjuk azért fura mert ezen a 2 alkalmon kívül nem volt olyan rész ahol visszautaltak volna egy korábbi történetre.Na de vissza a mostanira ami görög-spanyol-tengeri vonalon játszódik. A közepén még van egy kicsi síparadicsomos rész is 10 perces síelős üldözéssel
Igazából történetről nem beszélhetünk, csak úgy mennek a dolgok és kész, nem túl izgalmas, sokszor nem is tűnik összefüggőnek.
Lényeg a lényeg egy görög csempész akarja leszállítani a dekódolót a KGB-nek. Nagyon spoilert se tudok írni róla annyira nem történik semmiVégül a görög egy szikla tetején lévő kolostorban bújik el, ahova már helikopteren érkezik az oroszok embere. JB persze megszerzi a dekódolót ami kb így nézett ki: Majd leszáll a helikopter, kiszáll az orosz ügynök, szemben vele JB kezében a dekódoló. És egy hanyag mozdulattal JB ledobja a szikláról a dekódolót és az szanaszét törik. Egymásra néznek az orosszal: "Se a tied, se az enyém!" röhögnek egyet és mindenki megy a maga útjára. Ennyi volt a film. Azért a végére maradt egy jó poén. James Bondot hívják a központból az óráján mert már ilyet is tudnak , de őt annyira nem érdekli a dolog, így odaadja az órát a papagájnak aki tud ismételni szavakat:
Így a papagáj folytat egy kis csevejt Margaret Thatcherrel
Ez legalább vicces volt.
Gondolom már leszűrtétek hogy ezt a filmet nem ajánlom.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
madgie
titán
válasz OPiiPO #134037 üzenetére
Annyira azért nem bonyolult utánanézni, mit jelent ez
-
Miklós315
aktív tag
válasz #42308056 #134034 üzenetére
Nem. Véletlenül futottam bele, elolvastam, miről szól, pár kép belőle, és eldöntöttem ,hogy megnézem. Nem bántam meg, de kedvenc se lett (az eleje nagyon kedves, a vége nagyon elborult), viszont nagyon érdekesen vegyíti az izgi kérdésfelvetéseket. Aki szeret töprengeni (kik vagyunk, értelme, célja, eredete, stb. tipikus alapok), annak jó kis cucc ez.
Amúgy tavalyi, és anime, az alkotói sem extra valakik, szóval... el kell kezdeni néznie a közönségnek (úgy értem a Keresztapát is nézték összesen 300-an valamikor, aztán ma meg...).
Vagy megfordítva: Tarantino sokak által istenített darabjai pl. csalódást okoztak, akkor most jöhet a szkepszis?(#134035) paatrick:
Ha felkerült a listádra, akkor vagy mindent is felteszel vagy felkeltette az érdeklődésedet. Előbbi esetében persze kihagyható, de utóbbi esetében talán megpróbálhatod. Ki tudja...?
Amúgy teljesen fogyasztható ám."Szerintem."
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #134033 üzenetére
Rajta van a listán egy ideje, így akkor rajta is marad
#erahurka
animések általában nem pontoznak imdb-n, mert vannak sokkal spécibb kifejezetten anime listát vezető oldalak.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Miklós315
aktív tag
Huhh, érdekes anime 2019-ből. Képileg és zeneileg is bejött, nem is túl hosszú (másfél órás). Alapvetően egy szerelmi történet sci-fi köntösben, de leginkább úgy tudnám összefoglalni, hogy a Mátrix és az Eredet szerelemgyermekének egzisztencialista, időutazásos npc-románca. Az elejét a jópofa karakterek, a végét az Akira-elborulás dominálja. Ha felkeltette az érdeklődését valakinek, feltétlenül sasolja meg, mert egyszer mindenképp megéri időt szánni rá.
#értékelés
"Szerintem."
-
brownus
veterán
válasz #42308056 #134023 üzenetére
én is gyilkolós filmet néztem iccaka, a ready or not, https://port.hu/adatlap/film/mozi/aki-bujt-ready-or-not/movie-211158
jó film, egyszernézős, de szórakoztató könnyed akció-vígjáték
-
perempe
veterán
válasz paatrick #133946 üzenetére
most láttam Fulcitól a Ne zaklasd a kiskacsát! nem csak zombitrilógiát és az A pokol hét kapuját köszönhetjük neki. krimi, ami leköt, de jóval több annál. kár, hogy hasonló filmek nem születnek ma.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
törölt tag
Hát basszus, ne nézzetek Youtube-on filmet... Ma megpróbáltam, és 10 perc hiányzott. Persze a legszaftosabb jelenetek, mert meg kell felelni a platform irányelveinek. Utána egy órán át vadászgattam a hiányzó részeket ahol rémlett hogy fura volt a vágás.
Egy remek holland trasht néztem amúgy, ahol egy oroszlán gyilkol Amszterdamban. Lánctalpas tolókocsival történő oroszlánüldözés, na ez egy mondat például amiről nem gondoltam volna korábban hogy le fogom írni Kicsit sok benne az üresjárat, de amúgy korrekt ezen a szinten. Magyar címe: A VÉRSZOMJAS TERROR VÁROSA.
-
Pitterix
őstag
Sajnos erről lecsúsztam, mikor moziban vetítették.
Az előző rész szerintem meglepően jó lett, ez csak icipicit marad le mögötte. Viszont egyszer sem éreztem azt, hogy vége lehetne már.
A látvány egész jó, néhol volt idegesítően gyenge a CGI, a szereplők néha erőltetetten próbálják Dannyt utánozni.
Maga a történet hót egyszerű, kiszámítható, mindenféle csavartól mentes, de ez így jó.
Summa summárum, én élveztem.6,5/10----csak mert picit gyengébb, mint az előző.
#értékelés
-
Miklós315
aktív tag
Men, Women & Children (Férfiak, nők és gyerekek)
Ebbe csak most futottam bele, pedig jó kis film 2014-ből. Adam Sandler, Jennifer Garner talán a két legismertebb név, de még innen-onnan ismerős színészek felbukkannak a listán.
Egy pöpec körkép csonka és teljes, de mindenképp tökéletlen családokról, melyek felnőtt és ifi gondjai, teljesen hétköznapi kihívásai állnak a középpontban.
Inkább drámai, mint könnyed hangulat jellemzi, de azért fogyasztható. A narráció néhol feleslegesen erőltetett jelenléte talán az egyetlen negatívuma.A megközelítés földhözragadt: Carl Sagan: Halványkék pötty c. művéből közelít, és teljesen elvetve minden transzcendenst, az emberek közti kapcsolatok, az érzelmek és karrier távlataiban rejlő potenciálok és értelmek horizontjából vizsgálja a szereplők, mint minták vonásait, potenciáljait.
Bedöglött házasság, tévutakon elveszve-kóborló tinik, társadalmi-közösségi elvárások nyomasztása és a globális falu 7 milliárd személyes mentora - a legátlagosabb problémák mozgatják a karaktereket, hogy levonják a tanulságokat, már amennyiben képesek és hajlandók rá.A "meg akarlak védeni" és a "jót akarok neked", no meg a "megbeszélhetjük, vagy..." közhelyek üres döngései körül összpontosulnak a sztoriívek.
Mert mindig ott lyukadunk ki, hogy ezekkel zárjuk a vitákat, ahelyett, hogy ezekkel vezetnénk be a tényleges tartalmakat, a megbeszélnivaló indokokat, összefüggéseket. Egyszerre kezeljük egymást érett felnőtt és éretlen kutya szintjén, amiből totális mellébeszélések és elhallgatások következnek. Az eszközöket még mindig pótléknak tekintjük, a bizalmat meg csak konfetti-terminusként dobáljuk az árkokba. Még mindig van hová fejlődni.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
törölt tag
A magyar Charles Bronson slasher horrorral jelentkezik: [link]
Ti láttatok már valamit Bronzitól? Amúgy IMDb szerint nem semmi élete volt a srácnak Volt katona, ács, képzett színész, lovász, kaszkadőr... Nehogy egyszer kapjon egy életrajzi filmet a sorban utána következő Bronsontól.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Vikthor #134018 üzenetére
Ennyire, igen, pedig ez már kb. 2000-ben a szovjet éra után történt, már Putyin alatt.
Ha hihetünk a filmnek akkor ha nem veszik ennyire semmibe torpedók műszaki problémáit nem is történt volna meg a baleset ha pedig azonnal lépnek akkor akik a robbanást túlélték, nem haltak volna meg később. -
törölt tag
Ez a Seveled meglepően jó lett. Mármint nem jó, de sokkal rosszabbat vártam. Simán oda lehet tenni az amerikak bugyuta romkomok mellé.
Adoniszon meg minden alkalommal kiégtem
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #134013 üzenetére
Én gyerekként láttam a Baljós árnyakat és mondjuk visszamenve 2010-re már akkor se értettem miért van szétsavazva az előzmény trilógia. Jar Jar ellenesség meg a homokos rész miegymás, sok a hülye ember.
Aztán közben ilyen átgondolt cuccok vannak benne: Obi Wan High Ground (spoiler a 3. részből is), meg hogy a 3. részben Anakin már a film elejétől mindig az árnyékban maradt és sosem lép ki a fényre. Szóval jól össze volt az rakva.Ez az új trilógia meg már az első résztől hulladék
-
Pitterix
őstag
válasz Tibiajax #134011 üzenetére
És kibírod, hogy csak akkor nézed meg?
Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Számomra a valaha volt leggyengébb epizód a 9 közül. Szó szerint untam magam alatta. Nem találtam benn egy olyan momentumot, amire azt mondhatnám, hogy ejha.
Ez a Rey szerintem visz magával mindenhova egy mini sminkkészletet és egy apró mosógépet, no meg egy hajszárítót, mert a rucija nem koszolódik, a haja seckupecku megszárad, a sminkje meg majdnem mindig hibátlan.
Áldom az eszem, hogy nem moziban néztem.
A látvány nem rossz, de ettől sem dobtam hátast.
A zene sem ütött akkorát, mint régen.5\10
#értékelés
-
KaitouP
nagyúr
válasz gyuromoj #134010 üzenetére
Juj, messze van az még. Sebaj, az első se tetszett annyira, hogy különösebben izgasson, ellenben ha kicsit durvább lenne a második rész, mindjárt máshogy néznénk ki.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
devil-k
nagyúr
Csontok és skalpok
Bone Tomahawk
8/10
#értékelésEz egy zseniális alkotás, nagyon meghatározó miliővel, nehéz párbeszédekkel, ránk telepedő, mocskos, poros vadnyugattal, egy jó adag
és brutalitással karöltve.barbár hordával
Lehetett-e volna még csiszolni rajta? Talán, de ez így volt rendjén, ahogy volt. Nem sorolnám a horror műfajhoz, inkább a "valóság" áll közelebb hozzá. Nincs min meglepődni, az ókornak, középkornak, újkornak és a mai világnak is megvan a maga mocskos, kíméletlen, brutális, horrorisztikus tükre, csak sokan nem néznek bele.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
hoffman_
nagyúr
válasz Viszlát #133994 üzenetére
de-de, az az évjárat. ezt kivételesen nem premieren láttam szerintem valahol 2006 körül láthattam, bőven nem volt már fiatal film.
Mik76:
hehe, igen, fiatal veterán vagyok : P
na majd figyelgetem, hogy megnéztétek-e végül a kettőt, és ha igen, akkor volt-e értelme."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fant0mi
őstag
Ford v Ferrari
Nehezen ultem neki a hosszu musorido miatt. Kar volt. Csak ugy elrepult az a 2,5 ora. Nagyon jo film, Christian Bale hozza a remek alakitast, de lattam mar tole jobbat is. A sztorival lenne kis bajom, a Ferrari szalat eleg vekonyan mutattak. (A Polipbol Tano-t de jo volt latni.) De egyebkent jol osszerakott mozi. Olyan igazi klasszikusan nagy vasznon, jo hanggal, nagy hanggal nezos. -
paatrick
őstag
válasz Mik76 #133987 üzenetére
"Ma este megnezzuk a Reuniont. A kozbulso kettot kihagyjuk."
De miért? A 3 "eredeti" film egyben adja meg a Reunion nosztalgiáját.
Mondjuk 7 éves gyerekkel egyiket se nézném meg
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz spiky03 #133996 üzenetére
Néha nekem is eszembe jut ez a kép.
Valamiért Jean Reno-hoz kötöm, azt hittem a Leon a profi-ban van de nem.
Van egy "Jaguáros" filmje [link] de nem emlékszem rá, még kicsi voltam amikor láttam.
Ha jól rémlik az eszköz nem kés hanem ár vagy véső."If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Lenovo legion 5
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest