Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Swallow / Nyelés (2019)
#értékelésHuh, ez de jó volt. Elég későn álltam neki. Azt hittem, el fogok aludni rajta, de lassúsága ellenére épp ellenkezőleg történt. A történetről inkább nem írok semmit. Bőven elég az, amit az ajánlókban látni, olvasni, vagy még sok is.
Ha felületesen tekintünk rá, akár egy feminista propaganda anyagnak is tűnhet, de szerintem sokkal több ennél. Elgondolkodtató, többszintű társadalomkritika, sokrétegű pszichodráma, melyet horrorként is emlegetnek, de szerintem nem az, holott egyeseket biztosan megvisel a film néhány jelenete.
A vége lehet, hogy furának hat másoknál, nekem így is bejött. Sőt, nagyon jól oldották meg
Az is durva, hogyazzal a kitartott snittel, ahogy a főszereplő elvegyül a többi ember között, ő is csak egy a tömegből. Hunter földet eszik, ceruzaelemet, csavarhúzót, meg hasonló, veszélyes dolgokat nyel le, mégis csak arra tudtam gondolni, hogy mennyivel betegebb a - normálisnak tűnő - környezete. Remek, nyomasztó atmoszférája van, a helyszínek ütősek, Katelin Arizmendi operatőr képei gyönyörűek, Haley Bennett alakítása pedig egészen lenyűgöző.
Megtekintés után sokáig agyalós, vitaindító, élvezetes darab. Én ajánlom. 8/10 simán megvan, de lehetne akár 9/10 is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
gyuromoj
veterán
The Complete Skywalker Saga | Star Wars | Disney+
The Goonies Are Back!! | Reunited Apart with Josh Gad[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
gyuromoj
veterán
-
Ispy
veterán
-
törölt tag
Na megnéztem én is a Ready or Notot, de nem vagyok olyan lelkes mint a legtöbben. Teljesen másra számítottam, és a végeredmény valahogy túl átlagos lett. Mikor
, azt hittem eljött az én időm, aztán haha,felszedte a puskát meg a töltényeket ... A vége tetszett volna, hanincsenek megtöltve (az jól nézett ki meg vicces volt, de a mondanivalót eltolta szerintem).úgy marad hogy nem történik semmi a gazdagokkal, de aztán felrobbantak 6,5/10-et azért megért, de nem akaródzott rányomni a 7 pontot.
#értékelés?
-
Ispy
veterán
Warez?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
.LnB
titán
válasz radi8tor #134182 üzenetére
Bocs, hogy elírtam a neved. Manapság mint ha diszkólexiás (diszlexia) lennék. Nem tudom mi a fene van, kapkodok valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz OPiiPO #134178 üzenetére
Esküvői videókról volt szó. Jómagam ugyan nem vagyok házas. Szóval haverom esküvőjéről. Ő alacsony mint egy hobbit, a felesége pedig olyan mint Smaug a sárkány. A Gyűrűk Urát gondolom ilyen kontextusban nem kell ecsetelnem... Egyébként meg radi8rot figyel, mire te ezt a kommentedet megírtad, már rég törölve lettek volna a kommentek ha úgy ítéli meg.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
devil-k
nagyúr
válasz OPiiPO #134178 üzenetére
Ugyan már, ne legyünk álszentek. 10 filmvilágos topiklakó közül 7 látogatja a virágboltot, akiknek pedig médialejátszójuk van, azok közül mindenki.
A kolléga nem buzdított senkit sem arra, hogy "szedje le, warezolja le" a filmet magának bárki is. Szóval engedd el ezt a témát....[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #134175 üzenetére
Én vagy 1 hónapja láttam, akkor már írtak itt is róla de nem vettem észre, hasonlóan értékelték mint te. Azt hittem majd olyan lesz mint a Fűrész, vagy a tavalyi Ready or Not. Igazából nem értem ti mit láttatok, az első rétig volt jó az egész, utána borzalom. Kb. a legrosszabb film amit 1 év alatt láttam, csoda hogy végignéztem.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
Pitterix
őstag
Ez inkább tűnt horror paródiának, mint akció horrornak.
Az elején egy darabig nem tudtam, végül is ki lesz a főszereplő, de aztán csak helyreállt a dolog.
Mondjuk sok mindent nem tudtam meg a főhősről...Érdekes, hogy mindenkit tök könnyen legyak, de a végén a másik nővel szenved. Még azt a nagydarab katonai szakértőt is. Ez a boss fight kicsit gyengére, nevetségesre, erőltetettre sikerült. 6\10
#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
devil-k
nagyúr
Ha már filmmegjelenés és remaster és 4K.... Hamarosan kiadják a Szarvasvadászt is 4K verzióban, ráadásul ez natív, kíváncsi leszek, milyen lesz.
- mozi bolondéria -
-
Mik76
senior tag
válasz ígyvanferi #134171 üzenetére
Az is Uj-Zelandon van. Minden Uj-Zelandon van.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
.LnB
titán
válasz ígyvanferi #134171 üzenetére
jó, van ott egy plusz "t" tényleg.
-
.LnB
titán
válasz PuMbA #134167 üzenetére
Persze jobb a LOTR, de én simán végig tudom nézni a három Hobbit-tot is. Persze a mai napig nagyon tudok röhögni azon, hogy abból a vékony könyvből képesek voltak három filmet csinálni. De a pénz beszél...
-
Mik76
senior tag
Hat ugy tunik mar csak az a siker ha ketto milliardot hoz egy film..
Egyebkent ami a 2K/4K dolgot illeti. Pumba jol mondja hogy az 5K-t letoltak kettobe a film elkeszitesehez, de ez igaz a filmre forgatott LOTR-nel is. Ott is 2K-ban folyt a teljes utomunka. A sima forgatott jeleneteket (Azt a keveset amibe nem lett belenyulva) pedig ugyanugy ujra tudjak fenyelni az elmentett fajlok alapjan mindket film eseteben. Itt jon majd meg a kepbe hogy a LOTR filmeket eloszor meg be is kell scannelni, es ehhez nem art ha van egy kivalo allapotban levo kopia, a Hobbit vegig digitalis.
Ui: Ja a Hobbitnal majd elfelejtettem hogy sztereoban (3d) ment a teljes utomunka ami azert meg lehet hogy ujrazasnal is tartogathat par meglepetest.
[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
.LnB
titán
válasz PuMbA #134157 üzenetére
Hogy érted, hogy nem lett siker a Hobbit? Azt tudom, hogy sokan nincsenek oda érte. De mind a hat film 1 milliárd körül hözött. +/- egy kicsi. Tudomásom szerint a Hobbit filmek is sikernek számítanak. De lehet, hogy rosszul tudom.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Attól még az érintetlen 5k-s felvételek megvannak. "
Igen, de én még nem láttam / olvastam olyat, hogy visszamenőleg előszedték és megcsinálták volna egy film esetén, hacsak nem valamelyik "történelmi jelentőségű" film lesz 10-20 év múlva. A Hobbit nem lett nagy siker semmiféle szinten, a LOTR meg úgy is kiváló minőségű lesz 4K-ban, mert a filmszalagnak van akkora felbontása. Az Avengers filmek is 6K-ban készültek aztán bámuljuk a 2K képet, na azoknál talán lehet esély, hogy megcsinálják...majd.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
most gondolkoztam, hogy kb 25 eve voltak meg az orszagban autos mozik, amik szepen eltuntek az evtizedek alatt... most a jarvanyugyi helyzet betett a moziknak, viszont jo talajt adna annak, hogy nyiljon par autos mozi nem tudtok rola, hogy barki meglepte volna mar? en speciel orulnek neki... par eve gondolkoztam, hogy milyen hangulatos lenne nyitni egyet, valamint kesziteni hozza sajat helyfoglalo/rendelo alkalmazast... pl film kozben is 3 kattintas lenne az appban, ha kellene 2 kola meg 3 popcorn pluszba
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
.LnB
titán
válasz devil-k #134152 üzenetére
Ezt én nem tudhatom. Biztos nem olcsó mulatság. És nem tudom, hogy ezek a kiadások mennyi pénzt hozhatnak vissza. De azt is kétlem, hogy nulláról kellene újraalkotni a jeleneteket. Valószínűleg ezek a jelenetek is nagyobb felbontásban készültek, aztán lettek 2K-ban renderelve.
-
törölt tag
-
Narxis
nagyúr
válasz #42308056 #134145 üzenetére
Pont ezért volt jó, én se gondoltam, hogy be merik vállalni meg így a vége is jobban ütött. Sokkal jobban eltalálták a drámázást a Rambo filmeknél mint pl. a Rocky-nál. Az új Rocky filmeknél Stallone csak egy motyogó öregember meg úgy valahogy az egész unalmas volt, itt viszont főszerepben még mindig látszik, hogy tud az öreg.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
.LnB
titán
válasz PuMbA #134146 üzenetére
Attól még az érintetlen 5k-s felvételek megvannak. Amire simán újra lehet csinálni a CGI-t. Nehogy azt mond már, hogy azt shift+del-lel azonnal törölték, mert nekik csak 2K-s kép kellett. Persze ez lenne az optimális eset. Amit írsz az sajnos igaz, sok esetben, hogy nem Real4k van, csak konvertált.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz PuMbA #134146 üzenetére
Akkor remélem a Weta átdolgozza az új verzióhoz a jeleneteket, mert nagyon hülyén fog kinézni ha nem.
-
PuMbA
titán
Hobbit-ot hiába forgatták 5K-ban, ha utána végig FullHD-ban (2048x1080) dolgozták fel és készítették el. A téma összefoglalóban található valódi 4K link megtekintésének eredménye:
"Digital Intermediate (2K) (master format)"
Szóval azt felesleges 4K-ban beszerezni
.LnB: Nem kell átdolgoznia, mert a kamerából kijött 5K-t azonnal átnyomják 2K-ba, ahogy nekikezdtek az utómunkálatoknak, tehát a film minden része csak 2K. Utólagos módosítás nincs és mivel a többség ezt nem tudja, ezért kiadják 4K-ban a 2K verziót. Ez nem újdonság, hiszen a kiadott 4K filmek fele eddig is sima felkonvertált FullHD. A lényeg a pénz és a profit.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Code 8
Nagyon tetszett, kicsit indie filmnek tűnik ahol a költségvetés nagy része az effektekre mehetett de teljesen rendben volt. Stephen Amell amúgy szerintem egy az egyben az Arrow szerepét alakította. A film vége viszont összecsapott lett, olyan mintha lejárt volna a munkaidejük aztán azt mondták jó lesz ez.Rambo Last Blood Extended
Nem volt rossz, kár, hogy a korábbi részekre már alig emlékszem."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Viszlát
addikt
válasz devil-k #134116 üzenetére
Köszi az ajánlót.
A film jó, de sajnos megint elkövettem azt a hibát, hogy utánanéztem a valódi eseményeknek, így újfent szembesülnöm kellett néhány érthetetlen módosítással, tupírozással. Továbbra sem értem miért nem elégségesek a valódi események, illetve miért kell
kulcskaraktereket fabrikálni azok elmeséléséhez, mint a kis újságíró diáklány, aki szimplán nem létezett, így vele együtt jó pár kulcsjelenet is szimpla kitaláció. [ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
.LnB
titán
Hévégén elkezdtük újranézni a Hobbit és A Gyűrűk Ura filmeket. Miközben "beszereztem" a filmeket, elgondolkodtam, hogy miért csak 1080p Remux van belőle max. Ezért ma utána néztem. És örömmel olvastam, hogy június 25-én fog megjelenni mind a hat film 4K remastered verziója. A LOTR trilógia 35mm-es filmre forgott, azzal van munka. A Hobbit viszont digitális 5K-ban. HFR felejtős lesz most is, nem támogatja az UHD Blu-ray specifikáció . (bár van az a Will Smith-es film ami meg HFR és van 4k belőle... ) Dolby Vision valószínűleg nem lesz, de Dolby Atmos valószínűleg igen. De konkrét infó egyikről sincs még.
A mozis és a bővített változatokat elérhetőek lesznek.
Gondoltam leírom, hátha érdekel valakit.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Pearce
aktív tag
válasz Eversmann #134135 üzenetére
Elfordítják a kamerát. Kiüti a másik kezéből a kést, erre a késre fókuszálnak, majd vissza.
Meg a kocsis rész is: vagy szarul van felvéve, de totál nem hihető, hogy egy mozgó autóban ülnek, hanem mintha vetített háttér lenne és egy helyben állna az a Merci. Amikor mozgatja a kormányt, nem akkorát fordul az autó. -
Eversmann
aktív tag
Extraction: Nincs nagy története, de akcióban mikor beindul, akkor nagyon Igazából én nem bánnám, ha minden mostani akciófilm legalább erről a szintről indulna. Sőt... Imádom az olyan jeleneteket amikor "nincs vágás", és így megy vagy 15 percen keresztül. Nyilván van vágás, csak valamilyen átmenettel megoldják. Tudja valaki, hogy csinálják pontosan?
Most nézem megint a Viszkist a tv-ben. Halljak meg, de Zoltán Schneider (a nyomozó), engem mindig BZ-re emlékeztet (GameStar)
Life is better with a Titan
-
mephi666
nagyúr
számomra az elmúlt év legnagyobb meglepetése volt: nem tökéletes film, bele lehetne kötni több helyen, de nagyon jó keveréke a cube-nak és a the experiment-nek, nyakon öntve egy adag társadalomkritikával sokat elmond, hogy este 9-10 körül kezdtem nézni ágyban fekve és a filmek 99%-án el szoktam így aludni ...ez kivétel volt... részemről ajánlott film
ui: amit mostanában néztünk, mert asszony kolléganője nagyon ajánlgatta, a big little lies ...ez kb az 1. évad 6. részéig érdekes, utána jönnek a bénábbnál bénább fordulatok és a kínlódás, hogy sikerüljön kitölteni a játékidőt a 2. évad pedig egyenesen szörnyű... szó szerint már bosszantott a végére és csak azért néztük, hogy ne maradjon félbe... nem ajánlott ...maximum csak akkor, ha nagyon nincs más
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Miklós315
aktív tag
válasz Bad Pritt #134096 üzenetére
Újranéztem ezt is - nem maradt meg bennem a film, pedig már láttam anno.
"leszerződtette Iko Uwaist, aki nyerő kártya bármilyen akciófilm számára, képzett harcművész a kamerák előtt, csak sajnos Berg stílusa, a sok vágás, széttördelt akciójelenetek nem hagyják úgy kibontakozni"
Ez konkrétan bosszantóan szétvagdalt, élvezhetetlen gagyi, nem szakma... A filmet (sztori, színészek, stb.) hagyjuk is, de mint akciófilm botrányos. Az Extraction esetében legalább vágod, hogy ki mikor mit csinál, ennél nulla. Szétvágva, szétrángatva... Szégyen, bosszantó.Amúgy ezt nem is a vita kedvéért, de elég hosszan írtál erről - már-már kedvet kaptam ehhez a filmhez, de nem jött be.
"Szerintem."
-
paatrick
őstag
Itt emlékezzünk meg akkor Bernard Lee-ről aki 1981-ben halt meg és 11 filmben alakította Bond főnökét M-et:
A Polipkától Robert Brown vette át a helyét aki 4 filmig lett M.
James Bond: Polipka / Octopussy (1983)
#értékelés (beszámoló)
Történet felvezetés: a 009-es ügynököt holtan találják egy Fabergé-tojással a kezében a német határnál. A tojásról kiderül hogy hamisítvány, de épp egy aukción lenne meghirdetve az eredeti 2 nap múlva. Ezért felmerül a gyanú hogy az oroszok ékszerekkel akarnak valami nagy pénzmosási akciót leplezni. Közben az oroszok és a NATO már tárgyal a kölcsönös leszerelésről. James Bondnak kell kinyomozni miről is szól ez az egész.Ez a film nem Ian Fleming James Bond könyvön alapul, csak a Polipka név és a háttér lett átvéve egy novellából, a történetet teljesen köré írták.
Mondjuk nem csodálom hogy ezt meglépték mert az előző filmek már mintha csak egymás másolatai lettek volna.
Hogy jól sikerült-e? Annyira nem. Az arányokat nagyon elrontották, vagy túl hosszúra vették a filmet 2 óra 10 perc .Szóval két szinte teljesen különálló rész van, az elsőben Indiában barangolunk ahol Bond próbálja kinyomozni hogy ki csinálta a tojást, milyen más hamisítványok vannak stb. És ez a rész egészen 1 óra 20 percen keresztül van. Komolyan ennyi időben egy egész filmet le lehet tudni.
Itt a szokásos indiai dolgok vannak, szép épületek, kultúra a legtrágyább emberekkel vegyítve.Egy kis érdekesség: amikor Bond megérkezik Indiába egy kígyóbűvölő a híres James Bond dallamot furulyázza el, amit Bond felismer és így találkozik az indiai ügynökkel aki a kígyóbűvölő.
Indiában egy Kamal Khan nevű dúsgazdag férfihoz vezetnek a szálak. Persze Q-nak Indiában is van laborja ahol Bond kap egy új spéci órát (igazából fura mert 2 órája lesz) amiben már TV-adás képes színes képernyő van:
Persze Bond rögtön le is csekkolja milyen minőséget tud visszaadni
Csigalassúsággal halad tovább a sztori, Kamal elrabolja Bondot és visszaszerzi a hamis tojást. Jó házigazda lévén meg is hívja vacsorára, és itt felsejlenek az Indiana Jones A végzet temploma finomságai, ami amúgy egy évvel későbbi film. Lehet akkoriban nagyon ment ez az indiai egzotikus vonal.
De jó étvágyat:Töltött birkafej
Bond megszökik és összerakja hogy Kamal nem egyedül dolgozik hanem valami polipos valamivel. Így aztán a helyiek ügynökök segítenek neki hogy van egy dúsgazdag nő aki Polipnőnek hívja magát és egy tengerre épített palotában él ahova csak nők mehetnek be.
Így ez itt a James Bond álca level 1000 amivel bejuthat a szigetre:A szigeten végre megtudjuk ki vagy mi is ez a Polipka:
Polipka egy nő, akinek az apját anno régen James Bondnak kellett elfogni mert csempész volt és valami nagy aranyrablásos akármibe keveredett. James el is fogta annak idején, de a papa mondta neki hogy nem úgy volt ahogy gondolják, így JB adott neki 1 nap haladékot hogy tisztázza magát. A papa meg is tette elintézte azokat akik átverték és a nap végére öngyilkos lett. Namost a papa amellett hogy csempész volt nagyon szerette a polipokat, ezért az egy szem lányát Polipkának becézte Polipka felnőve folytatta a csempész bizniszt, és amúgy nem haragszik Bondra mert legalább az apja tisztességes halált halt. Polipka a csempészés mellett sok nőnek ad rendes munkát is, bizniszel, cirkuszt vezet meg ilyenek. Így a hamis ékszerek valószínű hogy a cirkusszal fognak bejönni Európába. Ezért utazunk vissza a kettéosztott Németországba.
Na és innen jön a sztori második része aminek kb semmi köze az elsőhöz avagy mit akarnak az oroszok:Van egy orosz tábornok aki újra meg akarja hódítani Európát, nem akarja hogy az oroszok és a NATO békét kössön, így a csempész ékszeres hengert(ládát) kicseréli egy atombombára. WTF
A cirkusz következő állomása egy nyugat-német amerikai támaszpont. Ott akarja felrobbantani a bombát és akkor az oroszoknak kvázi semmi köze nem lenne hozzá, és joggal mondhatnák az európai országok hogy USA-NATO figyelmetlen volt, felrobbant egy bombája véletlenül és vonuljon ki Európából. Így az oroszoknak tiszta lenne az út újra elfoglalni az országokat.
Az a poén hogy ez meg tök értelmes rész lenne de kb össze van csapva egy vonatos jelenetre meg cirkuszra.
Polipka egyébként erről semmit nem tud, ő azt hiszi hogy csak ékszereket kell átvinni. Az oroszok Kamal Khannal vannak kapcsolatban.
Végül sikerül megakadályozni a robbanást természetesen 1 másodperccel a detonáció előtt
Majd jön a végleszámolás. Kamal Khan már visszamenekült Indiába és onnan is le akar léceni, de Polipka és a cirkuszi emberek megtámadják blabla, végül egy magángéppel menekül el, amin ott van Polipka is mint fogoly. (nem sikerült a leszámolás )
De megjelenik JB is és felugrik a repülő hátára és ott lovagol rajta, majd jópár dugóhúzó után végre kitépi az egyik motor kábeleit, az leáll ezért a repcsi le fog zuhanni. Zuhanás közben valahogy sikerül kiugrania Bondnak és Polipkának, Kamal Khan pedig felrobban.
Szegény Bond jól összetöri magát, itt nem lesz akció :Polipka ennyivel foglalja össze a helyzetet: "Azt kívánom... bár ne lennél ennyire legyengülve" Mit lehet tenni, James leszakítja magáról a cuccokat és már csak ennyi hallatszik Polipkától: "James, James haaah"
Vége.Igazából ezt se ajánlanám, egyszer meg lehetett nézni de ennyi.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
devil-k
nagyúr
válasz Tibiajax #134119 üzenetére
"Ismersz" már annyira engem Tibi, hogy engem aztán nem izgat a CGI Marvel és DC komédia, engem aztán nem hoz lázba. Ha 10 évente jelenne meg 1 db belőlük, akkor sem esnék kétségbe. A fotóim inkább csak azt "demonstrálta" (?) volna, hogy a COVID19 kissé megtépázta a moziipart is.
- mozi bolondéria -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #134104 üzenetére
..rögtön indít is egy gönyörűséggel
The Secret Garden (2020)
csak tudnám, mi szükség van erre? a sok kis, mostani 6-15éves korosztály, hogy rábeszélje aput anyut hogy fizesse be őket a moziba? fontos korosztály én megértem, hiszen nem 1, hanem 3 jegyvásárlás kapásból, és tuti bevétel
nehogy véletlenül megmutassák nekik a már régen elkészült és sokkal eredetibb és igazából tökéletes Titkos kert-filmet, nehogy már..
kell az a jó kis cgi-al teletűzdelt, színes, szagos, giccsparádé, amiben aztán lesz minden, ami a csövön kifér.. színesbörű gyerek is kipiálva (lol). jah, csak a hihetőség marad ki éppen belőle, de az meg kit érdekel, a látvány a lényeg!!titkos kert.. de szánalmas istenem, és megcsinálnak egy ilyen szrt.. a tréler láttán érthetővé válik, miről beszélek
aki látta, ismeri a '93-as verziót - aminél nem hiszem h lehetne tökéletesebbet, emberibbet, szebbet alkotni, akkor Agnieszka Holland megcsinálta nekünk-, egyszerűen képtelen lesz nem szánalommal nézni erre a 2020-as verzióra majd[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Romlott oktatás (HBO GO)
Bad Education
7.5/10
#értékelés
#igaz történetBárcsak több ilyen minőségű filmet gyártana az HBO, ez nagyon jóra sikeredett. Üdítő volt Hugh Jackmant végre nem képregényfilmben látni, több ilyen kellene neki ezután is. Rendkívül aktuális a téma a mai napig is, úgyhogy a dátumot átállíthattuk volna 2001-ről 2020-ra is.
Érdekes, hogy a tankerület mögött álló "választmány" (oligarcha)megúszta a dolgot nagyobb botrány nélkül....[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
PuMbA
titán
-
Miklós315
aktív tag
Persze, pont erre írtam, hogy egyéni dolgok ezek. Nincs ezzel baj.
(De kitekintésként: valakik - sokan, nézz be anime topikba, ott tudnak róla részletesen beszélni - rajzfilmfiguráknak öltözve szeretnek sok időt tölteni, van egy külön negyed is Japánban, ahol mindenki jelmezben lébecol, stb. Vannak, akik minden péntek-szombat-vasárnap ravepartiznak, egyfajta "közös tudat-élmény" jegyében. Vannak, akik könyvtárba járnak. Vannak, akik autós mozikra buknak, mások fesztivál-sáskák, egész évben követik a bulikat. Teljesen vegyes... Nincs olyan, hogy normális. Csoportos trendek vannak párhuzamosan + marketing + politika + stb. külső trendteremtő nyomások )[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
törölt tag
-
Ispy
veterán
válasz Miklós315 #134109 üzenetére
Azt hiszem, hogy inkább a karó a seggben a normális, az átlag, minden ettől eltérő pedig vagy bejön valakinek vagy nem. Nekem ebben a kontextusban nem. Mondjuk egy film nem paprikás csirke nokedlival, ami az elejétől a végéig ugyanazt az élmény nyújta (jó vagy rossz), hanem jelenetek sokasága egymás után. Ezért, amikor egy film nem tetszik, az az összhatásról szól, ettől még lehetnek benne bőven dolgog, amik bejönnek, mintahogy a tetszik filmben is lehetnek, amiket utálok. Ebből a szempontból az első rész főleg a végénél hasal el nálam, illetve annak a kivitelezésében. De persze ez nem azt jelenti, hogy végig sem tudom nézni, ha megy a tévében és éppen rátalálok, akkor jó eséllyel végig is fogom nézni, de a 2. részt néha magamtól is "benyomom a magnóba".
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Miklós315
aktív tag
(A replikánsok tartalmilag nekem nem tűntek túltoltnak, inkább formailag - szaltók, stb. - de egyrészt azok, amik, másrészt ezzel együtt épp felszabadulni, "emberré válni" próbálnak, így ez a túlzott életteliség - miközben azért mészárolni is tudnak -, elfért benne. Meg hát, mi a "normális", az hogy nap nap után "robotolunk" karóval a s.ggünkben? Azt hiszem ez egyéni ízlés kérdése )
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Ispy
veterán
válasz Miklós315 #133697 üzenetére
Igaz nem engem kérdeztél, de nekem sem tetszik az első rész, szerintem a replikánsok viselkedése miatt, nekem nagyon túl lett tolva, főleg RH karaktere, és egy ilyen túlfilózofiált madness lett belőle, amihez szerintem nem megy a film lassú haladása. Így az egész kiegészítve a cyberpunk világgal egy furcsa stresszt vált ki belőlem, egyszerűen fogalmazva, idegesít, feszült leszek tőle. A második rész ezzel szemben sokkal inkább a nyomozásra fókuszál, ami viszont jól működik ebben a környezetben, cserébe a filózofia vonal sokkal felszínesebb. Ha az ember nem világmegváltó gondolatok feszegetését várja el egy filmtől, hanem laza kikapcsolódást, akkor a 2. rész jobban működik, szvsz.
-
Pitterix
őstag
Kedves, látványos, sötét, romantikus, drámai, aranyos, olyan Disney-s.
A történet átlátható, kiszámítható, minden tök egyértelmű. Olyan, mintha gyerekeknek készült volna, de a sok halál ellenére mégse.
Ahhoz képest, hogy mennyien meghaltak, simán lenyomnak egy esküvőt és mindenki egy pillanat alatt elfelejti a sérelmét. A
Az első hangyányit jobb volt, vagy legalábbis jobban tetszett.
Jolie marha gebén néz kis.6\10
#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
gyuromoj
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest