Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az első ingyenes időszak
- Path of Exile 2
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Készül a Secret Level második szezonja
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
-
GAMEPOD.hu
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Köszi a visszajelzéseket!
Akkor megnyugodtam, hogy nem a GPU akar nyugdíjba menni.
Előreláthatóan a friss driver okozza. -
ribizly
veterán
válasz Jack Oneill #2574 üzenetére
Nem tudom melyik mostani driver óta, de chrome-ban, ha több tab között csak az egyik másik tab fölé viszem az egeret (gondolom valamely megnyitott tab content-je zavar be), akkor feltűnik az ottani tartalom, pedig nem nyomok még rá. Lehet összefüggés a két dolog között.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Grampy
aktív tag
Valaki esetleg tapasztalt olyat az 566.36 óta, hogy a Win11 képnézegetőben, ha lapozza a képeket, képváltás után egy gyors flickering van jelen? Én most vettem észre, és nem tudom, hogy a friss driver okozza-e. Előtte ilyet nem csinált.
-
westlake
félisten
Play nice!
-
westlake
félisten
Play nice!
-
ribizly
veterán
Érdemes felmenni 566.14-re 561.09-ről?
Úgy láttam reddit-en nem panaszkodnak, sőt egész stabilnak mondják. Csoda|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
NV vezérlőpult - asztal fülön az "értesítési tálcaikon megjelenítés" elől nem tudom kivenni a pipát és így nem tudom a tálcáról eltüntetni az NV ikont. Van erre valami megoldás?
Friss W11 telepítés, legújabb NV driver + NV app
www.smart-bus.hu
-
westlake
félisten
válasz 4264adam #2561 üzenetére
Biztos úgy van, ahogy írod, ezzel a részével sosem foglalkoztam. Elég régóta nem játszom már aktívan. És egyébként sem kell mindent tudom nekem sem. Számomra akkor csak az a furcsa, hogy miért merült fel ez a törlés dolog bárkiben is anno. Hozzáteszem, nem írtam, hogy bárkinek is törölni kellene az említett könyvtárak tartalmát. Mint információt osztottam meg, hátha valakinek szükségen van rá.
Play nice!
-
westlake
félisten
Ezek szerint akkor ti a Lomtárban is megtartotok mindend az "idők végezetéig", ugye?
Play nice!
-
westlake
félisten
Ha már szóba került a shader cache téma, én már két könyvtárról tudok, aminek a tartalmát törölni kell, ha valakinek erre lenne szüksége:
c:\Users\username\AppData\Local\NVIDIA\GLChache
c:\Users\username\AppData\LocalLow\NVIDIA\PerDriverVersion\DXCache\Előbbi az, amit általában ismernek a felhasználók, utóbbi meg az, ami nekem is újdonság.
Play nice!
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok,
Lehet hogy nem ide tartozik, de másol nem tudom megkérdezni.
A Chat RTX-et szeretném feltelepíteni az appból, de sajnos hibával kiáll minden alkalommal.
Fórumokban olvastam, hogy nem szereti a vírusirtókat / tűzfalat, ez nem hozott megoldást.
Könyvtárak törölgetése sem.
Ha valaki hasonlóan járt és megoldotta, akkor légyszi ossza meg a megoldást. -
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Azt meg tudja mondani valaki, mennyi a default shader cache méret az nv driverben?
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 550 R550 U11 (553.35)
Highlights14-ei, 7 nappal újabb, mint bármi más.
Play nice!
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #2544 üzenetére
"A kesleltetes miatt erdemes bekapcsolni a az ultra alacsony kesleletes opciót nvidiaban?"
Érdemben nem tudom mennyire csökkenti a késleltetést (lehet hogy játékfüggő is a dolog). Puding próbája az evés, vagy keress rá, hátha találsz tesztet, ahol külső eszközzel mértek. -
Jack Oneill
veterán
válasz Laca333 #2542 üzenetére
Sajna ereztem, hogy ez lesz, koszonom azert. A vsync azokban a jatekokban rossz , ahol 80-100 FPS lenne, mert ugyebár az lekorlatozza a monitor frekre. A fastsync egyebkent bevalt, 80-90%-ban nincs keptores.
A kesleltetes miatt erdemes bekapcsolni a az ultra alacsony kesleletes opciót nvidiaban? azt vettem eszre, akkor picit kevesebb lesz az FPS.[ Szerkesztve ]
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #2539 üzenetére
A te monitorod szerintem csak AMD kártáyával működteti a freesync-et kizárólagos HDMI-port miatt. Úgy tudom a G-sync kompatibilis monitorok csak DP-porton keresztül működtetik a g-syncet (lehet van pár kivétel). A fastsync opció is megszünteti a képtörést, de ahogyan írod a késleltetés nem olyan jó, mint g-sync-el vagy freesync-el. Ha nem akarsz képtörést, akkor vagy az fps-t korlátozod a 75Hz alá 2-3-mal (ezen esetben az a jó, ha a videókártyád képes tartani a 72-73fps-t), vagy bekapcsolod a fastsyncet, vagy v-sync-et használsz.
-
Jack Oneill
veterán
válasz Laca333 #2537 üzenetére
Na akkor en is kerdeznek, hasonlo temaban. Nekem nincs hiperszuper monitorom, ezert kérlek ne nezzetek le, illetve azert sem, amit most kerdezek. Adott egy 75hz Asus freesync monitor. Nincs display port, csak hdmi, de freesync bekapcsolasa utan az nvidia appon belul nem jelenik meg a gsync kompatibilis uzemmod, ahogy a neten, leirasokban irjak. Jo, mindegy elkonyveltem, hogy csak a monitoron tudom bekapcsolni, szamitasaim szerint ez viszont nem eleg a mukodeshez, javitsatok ki, ha tevedek.
Viszont bekapcsoltam az nvidia appon belul az nvidia gyors szinkront. Ezek utan azt tapasztaltam, hogy hiaba lepem tul FPS-ben a monitor frekvenciajat, nincs keptores, sokkal simabb a kepmozgas. Ez igy oke szerintetek? Neten lattam osszehasonlito videokat, amiben a fastsync rendelkezik a legkevesebb kesleltetessel. Erdemes akkor hasznalni, gondolom? -
4264adam
veterán
válasz Laca333 #2537 üzenetére
Köszönöm
Eddig is így használtan, csupán a 180Hz miatt gondoltam esetleg a fix fps-t. De az ufo honlap is erről a settingről számol be mint amit írsz. És más topikok
blur csökkentés pedig szintén így lehetséges ami nálam VA panel esetén hatványozottan szükséges lehet néha.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Elméleti szösszenet futtatásra invisztálnék minden kedves topiklakót a G-sync / V-sync használata miatt.
- Csak singleplayer címeket használok (Fallout 4 / Cyberpunk 2077 / Ghost of Tschusima / DOOM)
IPS --> VA csere történt ahol elég ügyes a motion handling kezelés. 180hz révén a következő jutott eszembe:
Eddigi G-sync kikapcsolás mert 50-90Hz között van a képfrissítés és helyette csak V-sync használta.
Melyik lehet kellemesebb a szemfáradás elkerülése végett:
1. eset:
-V-sync: OFF
- G-sync: On (50-90FPS tartományban) ilyenkor a montor ezen frissít
2. eset:
- G-sync: Off
- V-sync Global: On
Monitor fix 180Hz-en frissít és az FPS limit: 90. Max hz /2FPS Limit: CPU terhelés csökkentés, tartalék képzés --> kisebb droppolás nagyobb terhelésen
Próbáltam 2 OLED TV-t (LG A2 C2) de a stutter miatt menniük kellett. Egyszerűen az LCD az én szememnek való és a lassabb response time (ennek a reciproka a stutter érték). -
tibaimp
nagyúr
válasz Jack Oneill #2534 üzenetére
Igen, a játékra gondoltam. Amúgy én sem tuningolok. OK, köszi
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
westlake
félisten
-
tibaimp
nagyúr
Próbált már ezt valaki? [Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Itt a ködös Novemberi 566.14WHQL driver Tue Nov 12, 2024 Stalker 2 Profillal
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz 4264adam #2526 üzenetére
Imserem a DLSS működési elvét. De, pontosan az az egész lényege, hogy ha bizonyos felbontáshoz "gyenge" a VGA, akkor több legyen az FPS. Az egész lényege több FPS. Minden lényege a több FPS. Lehet, hogy éppen nem egy DLSS-sel kapcsolatos dologra reagáltál, de az eredti probléma azzal kapcsolatos, így logikusan arra következtettem, hogy te is azzal kapcsolatban írsz.
Play nice!
-
4264adam
veterán
válasz westlake #2525 üzenetére
Akkor kérlek olvasd el újra. Semmit nem beszélek DLSS-ről hanem arról hogy nagyon alacsony FPS szám mellett a Frame Gen nem ajánlott
De a DLSS nem az FPS növelését hivatott technológia hanem alacsonyabb felbontáson való renderelésre és annak felskálázására a kívánt “natív”felbontásra —> FPS növekedés ennek a hozadéka de nem feladata
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz 4264adam #2523 üzenetére
Érdekes megközelítés, csak hibás. A DLSS összes verziója arra hivatott, hogy több legyen az FPS, mint DLLS nélkül. Én még nem láttam olyat, hogy DLSS-sel valami lassabb lett volna, mint DLSS nélkül. Teljesen irreleváns, hogy mennyire erős egy kártya, vagy hogy milyen játékról (motorról) van szó.
#2519: A Super Resolution jól működik, csak a Frame Generation-nel van probléma? Magyarul az SR-rel gyorsul a játék, de miután bekapcsolod az FG-t is, beesik az FPS az SR (vagy rosszabb esetben az SR nélküli) érék alá?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
4264adam
veterán
Frame Generation 2 valós képkocka mellé beszúr 1 generált fekete képkockát.
V-sync: növeli az input lagot de megszünteti a Tearing-et.
G-sync: nincs tearing mert amennyi FPS-t kinyom a GPU annyira áll be a monitor frissítési frekvenciája.Én így szoktam használni:
-V-sync: OFF
-G-sync: ON
-Latecy mode: Ultra.[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok. A problémám a következő, ha egy játékba bekapcsolom a Fame Generation módot és kikapcsolom a vsyncet akkor töredezik a kép, Holott ahogy olvastam fórumokon sokan örülnek ennek a funkciónak és nincs ilyen problémájuk.
-
gejala
őstag
válasz Trailblazer #2517 üzenetére
Az 561.09 Studio és GR egyben, én azt ajánlom. Csak egy héttel később jött belőle a Studio.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Trailblazer #2515 üzenetére
Nem tudom, fura hogy most zsinórban kétszer is külön jött a Studio. De elvileg ugyanaz, mint a GR, csak a spéci fixekkel. Neten nincs tapasztalat vele, én hanyagolnám.
-
gV
őstag
ügyesek.. rég tudni mikor jön a AW2TLH, de mire kiadják hozzá a drivert addigra már végig is toltam.
-
gejala
őstag
Na lássuk csak. Ez az 566.03 is még az 565 branchba tartozik és bugos is rendesen, mint az 565.90. Sok játék specifikus (AC Valhallában durván villognak textúrák) és van valami shader cacheléshez kapcsolódó borulás is, ami szaggatást vagy akár kék halált dobhat. Egyes játékok crashelgetnek. Plusz DSR/DLDSR nem működik, Gsync/VRR gondok is vannak és már megint nem működik Win10 tálca átlátszóság. Semmiképp nem ajánlott.
561.09 az utolsó, amivel nincsenek ilyen gondok. Az stabilnak tűnik eddig, jó frame time-okkal.
Ebben az évben is bejött, hogy a szeptemberi driver lett a nyerő.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz mtomi95 #2508 üzenetére
Cseréld ki a HDMI kábelt, haveromnak volt hasonló hiba és az volt a ludas (azt hittük a kis HTPC-ben a VGA rossz, még újra is pasztáztam neki, mert túlmelegedésre gyanakodtunk). Az, hogy ez nálad, hogy függ össze a Linux/Win-el, nem tudom.
-
mtomi95
senior tag
Beírom ide is!
Mi lehet annak az oka, hogy Windowson mindegy melyik böngészővel melyik driverrel használom a gépet a Disney és a HBO max villog, elmegy a kép, pattog a hang pixel hibás lesz minden amit csak el tudtok képzelni…
Azt hiszem anno ezért váltottam Linuxra, mert random villant egyet a TV használat közben.
Ma azért került vissza a Win, mert lecseréltem a gépet. A kártya és a táp maradt a régi és gondoltam, hogy teszteljem mit bír a cucc a játékokhoz fordultam.
A gáz, hogy minden működik. A “gépigényesebb” játékok szépen futnak (Just Cause3, 7Daystodie) a Youtube is megy minden további nélkül, de ezek a streaming szolgáltatások nem…
Mi a fene fut a Linuxos rendszerben ami a Windowsosban nem, hogy ott működik normálisan?
Próbáltam minden félét egyszerűen nem akar összejönni a dolog.
GTX 1050Ti
LG TV 1360x768Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
4264adam
veterán
válasz Trailblazer #2505 üzenetére
Nem éppen, próbáltam nem kell. Ugyanazt tudja Fallout4 alatt mind a kettő de a Vortex magának tudja intézni a konfliktusokat mert szebben jelzi és automatán állítja amikor beállítom a szabályokat. MO2-ben persze könyebb a load lista sorrend állítása.
maximum majd egy másik cím esetén használom
-
4264adam
veterán
válasz Trailblazer #2503 üzenetére
Igen. 404 mod most aktív, nexus mods vortex-el és discordról.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #2498 üzenetére
UE motoros játékoknál nagyon gyakori. Nekem is van olyan állandóan telepítve, ami minden driverfrissítés vagy patch után órákig akkorákat ránt rendszeresen, hogy "öröm" nézni. Olyanokkal is találkoztam, amelyikkel 5-6 órát kell játszani, hogy visszaálljon a korábbi vajsima állapot.
Indításkor vagy menüben shaderezés tök jó, csak épp a játékok 99%-a nem így csinálja, hanem gameplay közben idegesít vele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest