Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
galervin93 #95091 üzenetére
CSontis dobozt minden esetre Így újra lehet hasznosÍtani. Ha nem látszana ez egy zsinór gyűjtő eszköz
Nekem ugyan van egy rapala is, de az se sokkal jobb csak trendibb
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #95089 üzenetére
Elfelejtetted, hogy Balog tanya után elvettük a helyszín kiválasztásával kapcsolatos valamennyi jogodat? Amúgy is tudhatnád, hogy Ordas lesz...
galervin93: a horgászat az egyik legkörnyezetszennyezőbb sport figyelembe véve, hogy direkt és indirekt módon is károsítasz egy állatfajt, annak élőhelyét, ezáltal más állatfajokat is. Ez a gumi a legkevesebb szerintem. Inkább az elhagyott gumihalra, műcsalira, ólomra, teknopufira, monofil zsinórra és minden műanyag kacatra és mérgező etetőanyagra találj ki valamit.
Sok sikert az elmélkedéshez
-
jjohn
aktív tag
válasz
galervin93 #95091 üzenetére
Én ügyelek rá, ne hagyjak magam után semmit, pl a szakadt gumit is haza viszem
nem dobom a földre.
Persze volt rá példa hogy előbb mások szemetét kellett összeszednem.
Még mindig nem tudatosult a szemét begyűjtése.
Sokkal szebb egy tiszta part rész, de gondolom ezzel mindenki egyetért. -
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog #95089 üzenetére
Bács-Kiskunba nem megyünk.
-
galervin93
addikt
Valahol önmeghasonulok, de nagyon haragszom a horgászatra, mert irdatlan szennyezéseket produkál, ez a gumi sem segít a helyzeten.
Piaci rés - már agyaltam a lebomlós etetős zacsin, amibe kimérve adnám a kaját (itthon elég jól el vagyunk látva gyártókkal, talán lehetne üzletelni velük), vagy éppen visszaváltható csomagolást adni neki, meg még millió lehetőség van. Csodálkozom is, hogy senki nem ugrott még erre rá a rengeteg zacskó, doboz meg mindenféle csomagolással teli partok után, a zöld trendek mellett... -
BlackmMmDog
aktív tag
Fórumpeca helyszín lehetne Sipos horgásztó Lajosmizse.
Szabadidő már rossz időben nem jó. -
jjohn
aktív tag
A klipszeléshez, jól működik ha gumival klipszelünk. Kapáskor, ha az előke erősebb akkor simán szakad, viszont ha gyengébb, akkor kézzel rásegíthetünk és szakíthatjuk, gyorsabb mint a fém klipszből próbálni kiakasztani. Nemrég próbáltam ki én is, jól működik, igaz én a Sparban vettem a hajgumikat.
Sziszi videója is jól mutatja. [Gumis klipsz]
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #95085 üzenetére
Pelletpumpa van, azt ne hozz.
-
galervin93
addikt
Ha finoman adagolja az ember, akkor a legkönnyebb végszerelék is meglassítható így, én pergetéskor is szoktam csinálni ha érezhetően "túl menne" a dobás, de matchezésnél is működik - sőt , ott külön kívánatos, mert szépen kiterül a szerelék. Ez utóbbi mondjuk hosszú előkés feedernél is ildomos, ahogy nő az előke hossza annál inkább.
Steady
Ok, a tavaszi fórum pecáig szerzek még be egy-két olyan eszközt , amivel kiakaszthatlak benneteket. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95080 üzenetére
Köszönöm a tippeket! A klipszelést egyelőre elvetném, mert plusz egy buktató, amivel gyakorlatlan pecásként problémát csinálhatok, de oda fogok figyelni a leírt tanácsokra!
saen:
Gyakorolni fogom amit írtál! Bevallom, egy ideje már meg akartam kérdezni mások hogy csinálják, csak kicsit cikinek éreztem. -
saen
veterán
válasz
Steady74 #95080 üzenetére
Klipsz helyett lehet azt is csinálni, hogy kicsit ráfogsz a dobra mielőtt vízbe érkezik, sokat fog egyenesedni a zsinór. Teljesen nem lesz egyenes, illetve ne fogj rá túl hamar, mert akkor nagyon pici lesz a dobás. Egyébként nem kell megállítani teljesen, elég ha lassítod a dobást, feszülni fog a zsinór.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Redneck #95079 üzenetére
Muszáj tekerned, mert egy szeles időben 50-60m-es dobásnál lehet a zsinórban plussz 4-5 métered is, amit vissza kell nyerni. Ezért is jó a klipszelés, mert mielőtt megüti a klipsz a zsinórt, már vezeted előre a botot, amikor megvan a klipsz, akkor meg benyomod a víz alá a spiccet. Biztos, hogy ekkor is utána kell majd kicsit feszítened, de sokkal kevesebbet. Klipszelt horgászatnál viszont a fárasztásnál kell figyelni, hogy ha kell, ki tudd akasztani a klipszből a zsinórt.
Ervin: aki olvassa az jön le, hogy én román terméket nem veszek. Nem írtam le, hogy sz@r, hogy nem jó, hogy meg ne vegye senki. De zárjuk le most le, úgy is előjön majd jövő tavasszal megint
-
Redneck
nagyúr
válasz
hermanyi #95078 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Bevallom azért kérdeztem, mert beszóltak már, hogy minek tekerem, és volt ahol azt olvastam hogy bedobás után már nem szabad kitekerni. Nyilván ha a kosár már lent van, nem is akarok, de elfújt, lógó zsinórral nem lehet kapást jelezni.galervin93:
Neked is köszönöm szépen! Igyekszem ügyesebben csinálni, de ez a Nevis zsinór száll a szélben mint az állat.Más:
Rendeltem Reiva rablózó merítőt, de a fogantyúja gagyi rideg műanyag, nem gumírozott, a piros HD feeder zsinór (barátnőm fétise) meg felbontva és visszaragasztgatva érkezett, úgyhogy jeleztem az Xfishnek, hogy így nem kellenek a termékek.
Remélem gyorsan megoldják. -
galervin93
addikt
Első mondatomban pont ugyanezt írom.
Idejött egy kolléga, kérdezett egyet (93035), aztán a válasz románozás, ami átcsap Dömézésbe. Aki segítséget kér annak ebből vajon mi jön le...? Sokan ismerjük itt egymást személyesen is, nyilván tudjuk mire gondol a másik, de ez egy nyílt topik, nem biztos hogy mindenki érti ezeket.
De engedjük el, nem akarom tovább rágni a témát, lehet csak klimaxolok és azért vagyok hisztis vagymittudomén.De azt azért csak leírom, hogy holnap Decathlon ládáról fogok horgászni, amihez tegnap vettem Sensas csalizó tálcát, Maver bottartón pihegnek a botok, ja igen, van köztük egy Benzar is, az orsó meg Matrix
, csak hogy több sebből is vérezzen a cuccos.
Redneck
Csobbanás után azonnal válts vissza, és a botot - helyesen - lefelé tartva, már feszes zsinórral kisérd le a kosarat. Nyilván ennek is kel egy kicsit utána tekerni, de az már minimális lesz. -
Redneck
nagyúr
Én bírom Döme videóit, és van pár cuccom tőlük, mert jó áron voltak. A podcastot csak részben láttam, de annyira nem mozgatott meg.
Amatőr téma:
Főleg szelesebb időben, a töltött method szerelék bedobása után, nagyon sok zsinór letekeredik könnyen viszi a szellő.
Ilyenkor amíg a kosár süllyed, lefelé tartom a botot, és gyorsan vissza szoktam tekerni a felesleget, mert van hogy láthatóan laza marad a zsinór, és ha kapásjelzőt teszek, lóg mint tehénen a gatya.
Mit csinálok rosszul? -
jézusom
addikt
Én se vagyok ilyen finnyás a horgász márkákra, de amit fehován láttam a federmania standon hát leginkább a röhögőgörcs kapott el
az a kamu kamuflázs ruházat egyenesen temuról meg ahogy ott álltak várták a kuncsaftokat. Hát nem tudom mint valami 86. teljesen felesleges brandelt cucc. Ez csak az én véleményem de olyan szánalmasnak tünt. Azt se tudom milyen nemzetiségű.
-
PpenoO
őstag
Lehet skippeltem a hozzászólást, valaki dömézett mostanában?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #95069 üzenetére
sosem mondtam szerintem, hogy benzar egy sz@r márka. HD-ről sem mondtam ilyet sosem, láttátok is, hogy DG cuccait használom. A benzar viszont román, így számomra tiltólistás.
-
saen
veterán
válasz
galervin93 #95069 üzenetére
Szerintem ez inkább az emberről szól, nem a termékről. Ha valaki nem szimpatikus, simán választhatsz más gyártó termékét, iszonyat széles a kínálat.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #95066 üzenetére
Azért hála istennek van annyi kínált még itthon, hogy tudok a preferenciáim szerint válogatni és szerencsére megtehetem, hogy az ár az utolsó szempont. Így, ha bárhol látok egy román terméket, azonnal skippelem. Ugyan ez az EMAG. Nekem vannak határok, amiket egyelőre nem lépek át.
-
feelurself
aktív tag
válasz
galervin93 #95066 üzenetére
+1
-
galervin93
addikt
Minden viccnek a fele igaz, szokták vala mondani, szóval nem igazán értem a Dömés dolgot. Kicsit szerintem elszaladt a topikban a Dömézés (meg ugyanígy a románozás is). Én sem vagyok oda egyikért sem, de megpróbálom objektív módon megítélni, amennyire tudom. Jelen esetben ezt úgy tudom megtenni, hogy meghallgatom a mondanivalót.
Nyilván nem lehet a világ összes véleményét meghallgatni, mert ember nem képes rá, de az meg nem túl hiteles, ha csak abba tudunk kapaszkodni, hogy ki mondta, és nem azzal foglalkozunk, mit mondott.
Uff vége. -
Zoli bácsi
őstag
Én sem szeretek egyedül éjjel kint maradni. Recsegnek-ropognak az ágak, nem tudom ki vagy milyen állat mászkál mögöttem, ezenkívül ha megcsúszok, és beleesek a Rábába, nincs aki segítsen kikepeszteni. (magas partok vannak a Nicki gát alatt, 4-5méteres gödrök) Nem vagyok félős gyerek, de azért olyan para egyedül.
Ha ott van velem házastársam (társasházra cserélném..) sokkal jobban elvagyok. Már rágja a fülemet hogy menjünk pecázni, hiányzik neki a vízpart. Ma sétáltunk Győrben az Aranyparti részen, egyetem mögött. Pecást nem láttam, de rengeteg evezős volt, szóval lehet nem jó ötlet lenne itt pecázni.
-
Redneck
nagyúr
-
-miura
csendes tag
válasz
Redneck #95050 üzenetére
Én tavaly a tisza-tónál voltam sarud mellett egy hétig egyedül sátorral. Vadállatok nem voltak. Igaz attól rettegtem hogy a kisebbség éjszaka elviszi a gumicsónakot de amúgy minden rendben volt. Mondjuk nem sokat aludtam. Viszonylag sokan voltak horgászok a parton, majdnem minden beálló foglalt volt. Hétvégén lejöttek a haverok is. A tisztálkodást egy kis akkus, kínai, szivattyús zuhannyal oldottam meg, és mobil Wc-vel.
-
jézusom
addikt
-
Redneck
nagyúr
válasz
galervin93 #95055 üzenetére
Köszönöm a tippet! Megnézem milyen. Hónap végén akarok menni, remélhetőleg addigra jó idő lesz.
Steady74:
Neked is köszönöm!
Nőtincs és a Mixi-tó amiket felírtam még. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95055 üzenetére
"Én meghallgattam Döme podcastjét, sok dologgal egyet tudok érteni, amit mond."
PpenoO
-
galervin93
addikt
válasz
Redneck #95052 üzenetére
Magyarnándor. Ott van a Vadkan szomszédjában, és legalább annyira csudijó, tettem már be egy-két képet onnan. Kerítés nincs (minimum gyanús, hogy ilyet nem is nagyon fogsz találni a többi paraméterrel párhuzamosan), de nem járnak le olyan gyakran a vadak a vízpartig. Stéges, ami bizonyos szempontokból kényelmetlen, más szempontból meg jó.
---
Én meghallgattam Döme podcastjét, sok dologgal egyet tudok érteni, amit mond.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95053 üzenetére
Nehéz ügy. Találtam párat, majd felhívom őket. Az a baj, hogy van ahol abszolút hétvégére vannak berendezkedve, én meg inkább hétköznap mennék.
A Vadkan-tó fent van a listámon, de nem írt még egy konténeres zuhanyzóról sem. Annyira nem izgulok ha két napig nem fürdök, de azért jó lenne egy kulturáltabb WC.Vagy marad a vadkempingesebb vonal, de akkor több embert kell szerveznem, mert egyedül nem akarok kint éjszakázni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95051 üzenetére
Csipogó csak indokolt esetben, diszkrét hangerőn, mások zavarása nélkül.
Vadregényes tavak előnyben, de vadkerítés legalább legyen. Kellemetlen mikor éjszaka rezeg a bokorban valami, és farkasszemet nézel a vadmalaccal/toportyánféreggel.
Meg az sem baj, ha éjszaka nem jöhet be akárki...Az agyonszabályozott, kapitális pontyos, divatos menő helyek is kilőve. Nógrádban nézelődök épp.
-
Redneck
nagyúr
Tudtok ajánlani jó horgászhelyeket itthon, ahol lehet 2-3 napot sátorral kempingezni és pecázni? Olyan helyre gondolok ahol van zuhanyzó is, és este nem zabál meg valami vadállat.
-
feelurself
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #95043 üzenetére
WPE Elegant feederből van mindkét méret.
A zsinórvezető görgővel valamint a fékkel volt problémám: csavarta a zsinórt,hangos volt és kicsit le volt tapadva a fék. Elvittem egy faszihoz, kicserélte a perselyt csapágyra, kipucolni nyilván nem volt mit mert kb új volt, valamint kapott rendes zsírozást, olajozást és valamilyen teflonos cuccot a fék.
Anyagilag a szervízzel együtt jobban jöttem ki, mint egy döme fine carp orsó és szerintem klasszisokkal jobb így.
Érdekes, hogy mind a négy orsónál ugyanezek a problémák megvoltak már az elején, szóval ha valaki szán rá egy kis extra költséget az amúgy is baráti alapárán felül, akkor egy egész korrekt orsóra talál. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #95043 üzenetére
Kuponokat adnak, 90ks vásárlás felett 15k a kedvezmény, 150k nál 24, 190 felett meg 28.
-
Zoli bácsi
őstag
Valaki írta minap, úgy néz ki tényleg akciók vannak az Alin.
Amikre ránéztem:
WPE Elegant feeder orsó, állítólag Döme Fine Carp szint: [link]
WPE pontyozó orsó: [link] Ezt láttam reggel 10 körül is, de most nem találom.
A Hirisi leszúró szett: [link] (Linkeléskor nekem 6900ft)
Én is szeretnék hős lenni! Hermanyi, gyere légyszíves, és mondd el, hogy ezekre nekem nincs is szükségem, van mindenem! Amúgy így van, és tudom is, egyenlőre nem csábultam el.Ellenállok a kísértésnek. Ugye hős vagyok?
Most próbálgatom pont a megérkezett utólsó rendelésem. [link] Nem pecacucc. De viszem pecázni is valószínűleg.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #95038 üzenetére
Köszi a tanácsot, megnézem! Nem akarok nagyon belemenni a témakörbe, csak egy darabra van szükségem, mert nem akarok átesni a ló túloldalára.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck #95033 üzenetére
Czero-t nem ismerem, ehhez nem tudok szólni. Ránézésre átmatricázott Hirisi, ami nem baj.
Ami nekem fontos jelzőnél:
-Legyen hozzá magasító, tartó villa, ha nincs, magas oladalfalai legyenek ahova a bot kerül.
-Jó ha AAA elemekkel elmegy, egy csomó akkum van.
Amúgy ebben az árkategóriában felesleges agyalni, főleg ha 1-2 darabot rendelsz. Fogyóeszköz.
Ha kettőt rendelsz, gondold meg a rádiós szettet, nem használnád ki? Tartó miatt is megéri.... [link] Esetleg Aliról egy Hirisi szett, nekem 10e. alatt volt az S5 2+1, úgy nézem most is van [link] -
PpenoO
őstag
Steady: Benzar bototkról nyilatkozz légy oly kedves. Kösziii!
-
feelurself
aktív tag
Benzar concourse method light feeder 390 vagy Preston Ascension Feeder 380 ?
Főleg pontyozni, akár 80-100 méterre.
Jó lenne megtapizni, de nem találtam olyan boltot ahol adott lenne a lehetőség.. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95032 üzenetére
Tudom, csak kicsit bűntudatom van, hogy én is ilyen csipogós majomkodásba kezdek, de nincs jobb megoldásom.
Hermanyit meg eszem ágában sincs megint felbosszantani, nem ettem meszet.Zoli bácsi:
Ez a másik ami még szóbajött. Módosítsam inkább erre? -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95027 üzenetére
Én is utálom, és évekig kibírtam nélküle, de változott a helyzet. Nap közben, ha csak fenekezés a cél, nyilván nem rakom fel, mert nem csinálok mást. Az említett esetekben, vagy ha főzök is valamit, akkor igen.
Egyébként lehet kulturáltan is használni, csak a többség sutyerák az országban.Zoli bácsi:
Nálam viszonylag keveset lesz nappal használva, úgyhogy szerintem nem eszi meg annyira a burkolatot a nap.
Olcsó, jókat írtak róla, teszek vele egy próbát. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck #95026 üzenetére
Volt 2-3 db Pulsar jelzőm, elosztogattam, de lehet már kidobták őket. Két bajuk volt:
1. Nem tudom rájuk folyt-e valami, vagy csak az idő..A bevonatuk ilyen ragadóssá vált, szinte el lehetett kenni. Működött a jelző, csak olyan esztétikai probléma volt.
2. Elemtartó fedelek lazák lettek, lötyögtek, nem zártak 100%-osan.
Szerintem ez most jobban megéri, mint az Alis rendelés, én most ezt venném (Ha nem lenne pár darabom) ránézésre Delphin Briton/Iton És ha ránézésre az, valószínű belseje is ugyanaz. [link] -
Redneck
nagyúr
Realizáltam, hogy szükségem van egy elektromos kapásjelzőre, és merev karos swingerre a szél és az esti pecák miatt, plusz jól jön ha a letett bot mellett pergetek, vagy úszózok a part mentén.
Nem akartam, és nem fogom nagyon hangosan csipogtatni, de sajnos kell. Rendeltem egy Nevis Pulsart és Eco swingert mellé, meg egy Reiva rablós merítőt, a bringás pergetéshez.A Budapest-Tata-Székesfehérvár háromszögön belül, tudtok ajánlani olyan helyet ahova érdemes süllőzni menni?
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74 #95022 üzenetére
Fáj neki, hogy hamis indok alapján kizárták annó a válogatottból, csak azért is meg akarta mutatni mit tud. Neki köszönhető sok minden ami itthon horgász címszó alatt történt az elmúlt 30 évben, többek között a féder szó (fíder helyett). Mindent is tud már a termékfejlesztéssel, kereslettel kapcsolatban, sőt a jövőbe is lát, de nem árulja el mi lesz pár év múlva mert nem akarja veszélyeztetni a jelenlegi árukészletét. A Mohosz jó mert diktatórikus, nem demokratikus alapon működik mert csak így működik jól a rendszer. A busa egyáltalán nem akkora kártevő mint azt egyesek gondolják, a magyar vadvízek nem vadvízek, szinte minden telepített ami bennük van, így nem lenne szabad pl a leívó ezüstkárászokat súlyhatár nélkül horgászni, hiszen már a fauna része. Például a Tisza tavon korlátozni kéne mert a románok konténer számra viszik haza. Migránsozott egyet kettőt. Kb ennyi, lehet valamit kihagytam.
szerk.: Ja igen, és hogy ő a munkához való helyes hozzáállást Kínában/Japánban tanulta meg, ahol ha hétvégén pl. a nagyapádat temetik, de be vagy osztva, akkor melózni kell menni, nincs mese.
-
PpenoO
őstag
Kinek mi a véleménye DG Haladós podcastben való szerepléséről illetve azzal kapcsolatban amit elmondott?
-
Zoli bácsi
őstag
-
Batib
őstag
válasz
Zoli bácsi #95016 üzenetére
Igen, 5000 forint a minimum rendelés.Fokozatosan emelkedett az indulás óta.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #95012 üzenetére
5 ezer Forinttól ingyenes a posta a Temun.
Nálam nem 1200 a leszúró.
-
lumpy92
aktív tag
AliExpress szülinap van, érdemes lehet ma szétnézni az akciós pecacuccok közt.
-
Zoli bácsi
őstag
Jól felhúztam magam.
Feldobja a FB.-on a Temu reklámot, hogy Hirisi leszúró szett 1200ft. Na itt kezdődött a kálvária, mert tudjátok úgy is, ennyiért kellnekem érzésem támadt. Felmentem, de kiderült, csak alkalmazásban. Letöltöttem, mint kiderült, volt Temu fiókom, igaz kedvezményt soha nem vettem igénybe, egy rendelésem volt (szabadidőruha). Persze itt nem élt a kedvezmény, csak új fiókra. Regisztráltam új fiókot, betettem a kosárba, persze nem engedte kifizetni, kiírta, hogy még vásároljak 3500ft-ért. Nem sok, de beleuntam, közben ilyen 8e. ft-os kedvezménykuponokat is dobált fel, telepítettem qr kód olvasót.....Ezzel sem bírtam, nem tudtam beváltani.
Na jó, tudom, így 60 fele tekerve már körülményes az ember, de akkor is. Kikerestem hogy lehet, mindkét Temu fiókot töröltem, alkalmazás uninstall.
Ezt dobálta 1200ft-ért (elvileg holnap estig akciós), ha valakinek van hozzá esze: [link]
Másik, ami ma nálam tiltólistás lett, az UPS futárszolgálat. Rendeltem egy obit a Nikon.hu-ról, Hollandiából elindították, péntek estig jelezték aznap reggel, hogy megjön. A csomagkövető szerint péntek dél óta vészhelyzet, rendkívüli időjárás miatt késés. Semmi, sem értesítés, semmi nem történik, a csomagom 3 napja kb. 15km-re lévő településen (Gyóró) van.
Minap a Banax Helikon orsót természetesen viccből ajánlottam pergetéshet, azt hittem az utána következő mondatból egyértelmű.Ennyire hülye még nem vagyok.
Na, kimorogtam magam. Lehet én vagyok körülményes ám, ha valaki nem ilyen hülye, regisztrál egy Temu fiókot, 1200ft-ért kap Hirisi leszúró szettet. -
Spoon16
tag
Itt is peca volt tegnap,megint a tiszalöki holtágon voltam. 20 keszegig mentem el, utána pakolni kellett
Volt közte karika,dévér,laposkeszeg, a végére már a szebbek jöttek, 70-80 dekások. Jó peca volt, jó látni,ahogy ébred a víz.
-
saen
veterán
Ma végre kijutottam pecázni, közeli csatornára mentem. Igaz egy olyan szakaszra ahol szerintem kb 15 éve nem voltam
Visszahülés miatt nem bíztunk a tavaszi helyekben, ez meg mélyebb és lassabb folyású rész. Haver harcsázni próbált, én meg feedereztem vegyes halra. Walter keszeges etetőjét kevertem, csalinak meg csonti/pinki vegyesen.
Az eső végig esett, hol jobban, hol kevésbé, három órát bírtam. Idén próbálgatom a hosszúelőkés módszert, mert múltban mindig inkább methodoztam, sose volt türelmem a hagyományos cucchoz. Hát ment a bénázás rendesen, először túl nagy kosár került fel, hiába indult be a hal az elején, hamar elteltek, lassult a kapás. Cseréltem kisebbre, egy idő múlva újraindult az akció, de persze rontott kapások is voltak. 13 hal jött ki, 5 féle halfaj (bodorka és sneci nincs a képen), ez itt kora tavasszal nem rossz eredmény. Pontyból kettő volt, egyik egynyaras, másik kétnyaras, mindkettő retúr. Ezen a szakaszon nem szokott lenni telepítés, ponty csak onnan van ha a halastavakból szökik, esetleg jó messziről leúsznak onnan ahová telepítik, de sokszor van zárt zsilip menet közben. Mérettől függetlenül én bírom ezeket az apró pontyokat, szinesítik a kínálatot. Emellett a karika nem túl gyakori erre, az meglepi volt.
Lehetett volna több ha nem bénázok, de így is elégedett vagyok. Ezer éve nem fogtam halat, kicsit megmozgattam magam, meg leporoltam a cuccost. Tavasszal még tervezek pár feederes pecát, reméljük összejön.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95007 üzenetére
ha kicsi a lik akkor is le tud tapadni és hiába eszited elő kin marad , Kell egy rendes lik rá és nincs gond. Steadypapi nem tököl minimum 5.8 as teflon bele ,és tuti nemmerad kin a gumi .
Ibandi szép taknyos a kanoc -
lbandi777
aktív tag
[kép]
Hát srácok ma megint összeakadtam egy jobb harival, fél óra után pattant el a fluorocarbon előke,már 2x fel tudtam húzni ,saccra kb.40 +.Ma ő nyert, nem baj majd legközelebb.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95004 üzenetére
1.8 hoz kell a 3 as lik . viztöl a 2.5 be letapad az 1.8. vagy annyira elő kell fesziteni ,hogy az már nem is 1.8
-
galervin93
addikt
válasz
Nerazim #95003 üzenetére
A lényeg, hogy lássa el a feladatát, azaz a lehető legkisebb ellenállással csúszhasson a gumi. Ami nyilván azt jelenti, hogy minimum a gumi vastagságánál picit nagyobb átmérőjű legyen. Pl. 1.8-as gumi egy 2.5-ös átmérőben tök patent, de van aki 3-asba teszi, más meg egy az egyben kiveszi a spicctagot és 5 milli alatt el se kezdi a gumizást etc. Ízlés kérdése. (Ezért nem találtál ökölszabályt.)
-
Nerazim
őstag
válasz
galervin93 #95002 üzenetére
Lehet elsiklottál a kérdés felett. Én azt kérdéztem a hosszú monológom végén, hogy van-e arra valami ökölszabály, hogy pl: 1,8-as gumihoz mekkora átmérőjű teflont illik felrakni, hgoy ne akadjon bele a telflonban.
-
Nerazim
őstag
válasz
galervin93 #95000 üzenetére
Webshopból rendelném
nincs időm egyik boltból a másikba mászkálni
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Tudományos Pandémia Klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amazon Prime Video
- Tőzsde és gazdaság
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest