Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz Jack Oneill #2574 üzenetére
Nem tudom melyik mostani driver óta, de chrome-ban, ha több tab között csak az egyik másik tab fölé viszem az egeret (gondolom valamely megnyitott tab content-je zavar be), akkor feltűnik az ottani tartalom, pedig nem nyomok még rá. Lehet összefüggés a két dolog között.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #2544 üzenetére
"A kesleltetes miatt erdemes bekapcsolni a az ultra alacsony kesleletes opciót nvidiaban?"
Érdemben nem tudom mennyire csökkenti a késleltetést (lehet hogy játékfüggő is a dolog). Puding próbája az evés, vagy keress rá, hátha találsz tesztet, ahol külső eszközzel mértek. -
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #2539 üzenetére
A te monitorod szerintem csak AMD kártáyával működteti a freesync-et kizárólagos HDMI-port miatt. Úgy tudom a G-sync kompatibilis monitorok csak DP-porton keresztül működtetik a g-syncet (lehet van pár kivétel). A fastsync opció is megszünteti a képtörést, de ahogyan írod a késleltetés nem olyan jó, mint g-sync-el vagy freesync-el. Ha nem akarsz képtörést, akkor vagy az fps-t korlátozod a 75Hz alá 2-3-mal (ezen esetben az a jó, ha a videókártyád képes tartani a 72-73fps-t), vagy bekapcsolod a fastsyncet, vagy v-sync-et használsz.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Jack Oneill #2534 üzenetére
Igen, a játékra gondoltam. Amúgy én sem tuningolok. OK, köszi
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #2498 üzenetére
UE motoros játékoknál nagyon gyakori. Nekem is van olyan állandóan telepítve, ami minden driverfrissítés vagy patch után órákig akkorákat ránt rendszeresen, hogy "öröm" nézni. Olyanokkal is találkoztam, amelyikkel 5-6 órát kell játszani, hogy visszaálljon a korábbi vajsima állapot.
Indításkor vagy menüben shaderezés tök jó, csak épp a játékok 99%-a nem így csinálja, hanem gameplay közben idegesít vele.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #2496 üzenetére
A legtöbb játék menet közben shader cachel és sok esetben órákig szaggat emiatt...
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #2493 üzenetére
Jó buli lehet állandóan újjáépíteni shader cache-t minden telepített játékban, amikor elindítod valamelyiket.
-
Mika1227
őstag
válasz Jack Oneill #2493 üzenetére
Én is felszoktam tenni a legújabbat ha nem is azonnal, de most mintha röcögne jobban a játék. Mintha az előzővel nem csinálta volna talán, nem tudom.
Az nv app hova tölti le a drivert, telepítés után törlődik? Kerestem a letöltés helyét de én nem találtam. Csak azért kérdezem, hogy ne foglalja a helyet telepítés után ha nem törlődik.
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #2344 üzenetére
Na, mukodik, megcsinaltam. Ujra kellett konfiguralni.
Viszont a Hwinfo bezavarja. Ha annak az uj funkciojat elohivom, akkor az nvidia mar nem mukodik, de igazabol nem zavar, mert az nvidia nem tudta a cpu homerseklet jelzest, a hwinfo meg tudja, a win sajat jekzese meg tudja az FOS jelzest
(Ruva nem erdekel, ha kerdeznetek)[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz Jack Oneill #2290 üzenetére
Egyes ablakok tartalma szemetelődött a screenen. 551.61 Studio drivert tettem most fel, ezzel jó. ProArt amúgy is a kártya.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2116 üzenetére
Értem és sajnálom, remélem most már megteheted, hogy jó vga-d legyen.
Idővel az ember hozzászokik az x fps-hez utána már abból nem szívesen enged -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2114 üzenetére
Ok, köszi. Azon kívül, hogy hibát nem tapasztalsz az fps értékeket szoktad figyelni\nézni? Mert van amikor az újabb driverrel kevesebb az fps. Majd én is felteszem.
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2112 üzenetére
Milyen vga-d van, ha nem titok?
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2104 üzenetére
Értem. Én is így csinálom de előtte még DDU-val is gyalulom.
Már nem tudom melyik összehasonlító videót néztem hirtelen ezt találtam.
Azért itt látható, hogy többször kevesebb az őj driverrel az fps.
522.25 után mindig frissítettem és akadt a BF. Igaz procit már le kell cserélnem csak hát még nincs elég "kedvem" ilyen alaplap és prociárak mellett na meg akkor DDR5 -re váltanék. -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #2102 üzenetére
Milyen vga-d van? Sokáig én is így csináltam de idővel a köv gen.re gyorsítanak a driverek és úgy tapasztaltam olyankor érdemes már nem igazán cserélni mert kevesebb lehet az fps.
De ha nincs gond akkor lecserélem
Köszönöm -
törölt tag
válasz Jack Oneill #2019 üzenetére
Experience nem menti a beállításokat? Ha jól emlékszem régebben, amikor használnom kellett, akkor kellett hozzá fiók.
-
csiby222
aktív tag
-
tibaimp
nagyúr
válasz Jack Oneill #2015 üzenetére
Én nem szoktam újra rakni. Simán leállítom a gépet, kikapom a VGA-t, be az újat és kész.
Amikor AMD --> Nvidia váltás volt, akkor csináltam úgy, hogy mielőtt kikacsoltam a Win10-et, letöröltem az AMD féle VGA drivert, majd VGA csere és a Win már az új Nv-vel boot-olt be és rakta fel magának, amit akart, majd azt frissítettem, ill. aktualizáltam már én "kézzel".
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1994 üzenetére
Értem, köszi.
#1996 SteveS
Köszi neked is. Csak kipróbáltam, nekem tetszik. Ez inkább azoknak készült akik nem tudják milyen drivert kell telepíteni, pl ha az eszközkezelőben vannak felkiáltójelek[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Jack Oneill #1994 üzenetére
+1
Csak támogatni tudom!Én ezt a "programot" csak ősrégi (10-20 éves) géphez/gépekhez szoktam használni, ahol elég "új" drivereket szokott találni a géphez/rendszerhez, ott hasznos lehet és "jól mutat" de semmi több!
Újabb géphez csak a gyártótól kiadott/hitelesített drivereket kell/szabad fel tenni, vagy max. MS Update.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
VGYke
addikt
válasz Jack Oneill #1987 üzenetére
Köszönöm válaszod! Ezt kikapcsolva, a felette lévő "Renderelési eljárás" és "Felbontás skálázása" mit csinál, Nvidia kártya beállítás szinten?
Ez nem a DLSS megfelelője?
Csak mert ha használom, a 2080 Super kártya "2K"-ban, elkezdi a végét járni?[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
bobalazs
nagyúr
válasz Jack Oneill #1913 üzenetére
ilyen fos helyzetek elkerülése esetén ajánlom NVIDIA driver slimming utility -t.
Szerintem szokás szerint a windows kavarhatott be nálad is az automatikus driver felrakásával. -
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #1732 üzenetére
Ezt új jó tudni. Kösz, hogy megosztottad ezt az információt.
[ Szerkesztve ]
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
Raidon
őstag
válasz Jack Oneill #1732 üzenetére
Nem is azért írtam én sem azt amit! Ezelőtt volt egy Asus monitorom az sima 75Hz volt se FreeSync se semmi. Ott alap HDMI volt játékon belül Vsync on.
A mostanim olyan, hogy ha HDMI-vel dugom össze akkor csak 144Hz de van EMBL vagy mi a tök. A 165Hz-meg csak Display Porttal megy. Azért is meg kell nézni minden monitornál nekem mi merre hány méter"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #1728 üzenetére
Ha az Nvidia vezérlőpanel nem írja, hogy G-Sync kompatibilis akkor nem fog menni a VRR.
De a G-Sync kompatibilitást felszokták tüntetni a gyártói oldalon itt meg sehol nem látom.
Valószínűleg nem is fog működni.[ Szerkesztve ]
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #1728 üzenetére
Az Asus veboldala szerint csak 1.4-es HDMI bemenet van a monitoron. FHD, 75 Hz, nem is kell több.
[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #1726 üzenetére
Légy szíves írd már le a pontos típusát annak a monitornak vagy egy linket dobj be ide. Köszi.
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #1725 üzenetére
Targytalan. Freesync monitor es nincs is rajta display port,csak HDMI es VGA.
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #1716 üzenetére
Nvidia kártyákkal megy a freesync, de csak az Nvidia által támogatott monitorokon, illetve csak DP-porton HDMI-n nem.
-
Viktor77
titán
-
Raidon
őstag
válasz Jack Oneill #1714 üzenetére
Freesync elvileg csak AMD kártyával megy. Havernak 1660Ti-van egy AOC Freesync monitorral és semmi ilyesmi nem megy neki.
HDMI vagy DP-on megy csak. Nálam ASUS monitor 144Hz-et tud Gsync be HDMI-n.
165-öt Display porton.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1714 üzenetére
A kártyád csak G-Syncet tud.
A monitorod meg csak Freesyncet, ezért lesz bepipálva a Compatible opció. Persze csak akkor ha DP-on használod a monitort.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1712 üzenetére
Pedig ott kell lennie és G-Syncnek, a driverben nem a monitor tulajdonságait állítod, hanem a kártyáét, ami G-Syncet tud.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1710 üzenetére
Ezt itt, de általában alapból is be van kapcsolva.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1632 üzenetére
Nagyon keveset. Egy sima élesítés semennyit például. Vannak effektek amit kicsit többet kérnek, vannak amik semennyit.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1629 üzenetére
Az élesítés, ha jól emlékszem, megy mindenféle külön játékaddon/preset nélkül is.
Összehasonlítás WoW-ban.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1627 üzenetére
Akkor majd élesítek Reshade-del. Használtam a driveres elött, nem volt vele gondom.
-
Viktor77
titán
válasz Jack Oneill #1582 üzenetére
Hát, ezt én sem bírtam megszokni.
471.96-ról uppoltam volna a legújabbra, de ez valami szörnyű.
1650-em van csak, ment is vissza a régi driver, új vga pár hónap múlva esedékes, addigra talán hallgatnak a népekre és különveszik a skálázást és az élesítést.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Jack Oneill #1622 üzenetére
kösz
-
tibaimp
nagyúr
válasz Jack Oneill #1620 üzenetére
És ezt hogyan?
-
sNk77
aktív tag
válasz Jack Oneill #1582 üzenetére
Nekem olyan ha nem használom mintha rajzolnék valamit ami éles, majd vízzel szétmosnám, az olajfestés jut eszembe róla. Mintha minden gyurmából lenne. Élesítéssel is csak kevésbé, csak akkor meg nekem vibrál minden és a tárgyak közepe marad ugyanolyan mosott. Fura egyébként mert tegnap még jó volt, még örültem is a napokban, hogy nem kell az élesítést használni, mára lett valami baja. 472.12-vel sokkal jobb, ha bekapcsolom ha nem, bekapcsolva jobb.
nádpálca
-
pigatt
őstag
válasz Jack Oneill #1576 üzenetére
Igen ez is nagy probléma. Én még nem álltam át ezekre a DCH only driverekre, többek között az általad leirt dolgok miatt. Meg ahogy olvasgattam külföldi fórumokat DCH drivereknel az Ansel kikapcsolása sem megoldott, csak inspectorral.
i9 / 4080 / 32"
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #1546 üzenetére
Muszáj neki, hiszen hogyan tartana alacsonyabb hőfokot alacsonyabb fordulattal. Pasztázd újra, vagy próbáld meg alul feszelni.
-
Laca333
tag
válasz Jack Oneill #1538 üzenetére
Szerintem alacsonyabb órajelen megy ilyenkor, azért nem melegszik annyira. Eléri a temp limitet a hőmérséklet és vissza vesz az órajelből, hogy nem melegedjen tovább.
-
dobolan
senior tag
válasz Jack Oneill #1536 üzenetére
Az egyedi beállításnál annyin pörgeti, amennyire te beállítod. Ha 55%-ot állítottál be 65 fokra, akkor annyit pörög. Lehet, hogy elég neki 40%-is, hogy keletkezett hőt elszállítsa. Vedd lentebb, és meglátod. Attól, hogy teszem azt 15%-al gyorsabban forog, még nem biztos, hogy lentebb viszi 1 foknál többel a borda hőmérsékletét. Én nem is nagyon szoktam 60% felé vinni venti sebességet, ha normális a borda, mert légszállításban szinte semmit nem nő-így a hőmérséklet sem változik, zajban viszont a többszöröse lesz.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1486 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1486 üzenetére
Oké,köszi a segítséget
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1484 üzenetére
Csak fiókon belül engedi ha belépek?
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1482 üzenetére
Ha driver telepítésre jó akkor én is felrakom. Gondolom fiók is kell hozzá igaz?
-
core i7
addikt
válasz Jack Oneill #1463 üzenetére
Vagy szerezzen be egy GTX 980 at
-
isti732712
aktív tag
válasz Jack Oneill #1409 üzenetére
Örülj neki! Akkor sincs rendbe valami ezzel a driver csomaggal mert nekem 3 gépet is megfektetett mind a 3 elhasalt BSOD!
Ja igen és ebből 2 tiszta telepítés 21H1
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1386 üzenetére
Fel is raktam a legújabbat ddu aztán telepítés,minden jó.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1384 üzenetére
Én meg akkor maradok a DDU dolognál.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1380 üzenetére
Ja az nekem nincs fent csak a drivert szoktam telepíteni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Jack Oneill #1378 üzenetére
Tehát akkor nem rá telepíted hanem leszeded az előzőt és aztán telepíted az újat? És sima uninstallal szeded le?
-
BMS
őstag
válasz Jack Oneill #1314 üzenetére
Ha az én monitorom nem támogatja a G-Sync-el(AOC CQ32G1) akkor az kb ki is kapcsolhatom a panelban?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
BMS
őstag
válasz Jack Oneill #1312 üzenetére
Azt lehet külön játékra beállítani,vagy nem?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
BMS
őstag
válasz Jack Oneill #1309 üzenetére
Mondjuk vannak benne játékhoz filterek.
Ha ott állítom az csökkenti a játékban az fps számát?
Pl cs:go-nál van külsős program a vibrancegui ami annyira nem csökkenti de van nvidia-nál is egy ilyen lehetőség."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
BMS
őstag
válasz Jack Oneill #1309 üzenetére
Az optimalizáló nekem sem jött be annyira.
Meg úgy a többi cucc sem."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
addikt
válasz Jack Oneill #1300 üzenetére
Köszi megoldódott! Bár másképp: van játék ami random bill nyelvet állít nálam (Titanfall2) és most lett egy ami random ki-be kapcsolja a numlock-ot, ha nem megy a numlockon lévő 5-el a screenshot, benyomom a gombot, utána megy. Ez azért kemény, mert minden jogtiszta.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1280 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy tuning bajnok. Az alábbi leírás alapján kiprobáltam de 1-2 kör BF V után visszaraktam alapra.
How To Overclock Your GeForce GTX 1070 – Overclocking Guide Applicable to GTX 1080 and 1060 As WellHow To Use MSI Afterburner | Overclocking, Custom Fan Curves and Stability Testing | WePC
Keresgélj a vga-dhoz biztosan vannak ilyen videók. -
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1278 üzenetére
Szívesen, OK. Írj majd, hogy megoldódott e így vagy sem.
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1274 üzenetére
Használj akkor MSI AB -t. Ott is lehet fan profilt állítani.
#1276 Jack Oneill
3d-t használó progik esetében maxon pörög, míg Windows alatt csak ennyire erőlteti meg magát a gpu:
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #1274 üzenetére
De igazabol nem ahhoz lehetett koze szerintem. En csak a ventillatornak allitottam be profilt, de egyebkent mast nem bantottam. Amugy meg a control panelban mindig max teljesitmenyre allitottam a kartyat. Van barki, aki itt hasznalja igy a kettot?
-
Dtomka
veterán
válasz Jack Oneill #1271 üzenetére
Én mindig fullscreenben játszom, tapasztalatom szerint számít és úgy a "gpu ereje" teljesen az adott progira irányul.
De ajánlatos átkapcsolni a max teljesítményre az nvidia control panelben. -
KAMELOT
titán
-
addikt
válasz Jack Oneill #1246 üzenetére
Pedig az elmúlt 1 évben volt vagy 2 amiből problémák voltak, inkább kivárok.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #1238 üzenetére
Ha bedugsz valamit, azt telepíti. De nem frissít drivereket. Illetve néha bekerül féléves frissítés miatt új grafikus driver a Windows Update-be, azt olyankor felteszi, ha régebbi van. Emiatt annál régebbit nem tudsz használni, mert erőszakoskodni fog.
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #1236 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Jack Oneill #1233 üzenetére
Nekem a win csak akkor tesz fel új nv drivert, ha teljesen friss. Utána már nem a win frissít, hanem maga a NV driver.
Gejala: pontosan ez az!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gejala
őstag
válasz Jack Oneill #1233 üzenetére
Ki van kapcsolva a driverek automatikus letöltése? De régebbit akkor se lenne szabad leszednie, legfeljebb újabbat.
Én 2016 óta használom 10-est és talán kétszer tett fel újabb drivert, mint volt. De mióta minden féléves frissítés után telepítek friss drivert, egyszer se csinálta. -
KAMELOT
titán
válasz Jack Oneill #1231 üzenetére
Win10 home 64 bit van. Ilyet nem csinál!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz Jack Oneill #1227 üzenetére
Nekem ilyen gond nem volt, pedig win10 van.
Először hadd a wint telepítse, utána meg felteszed az újat. Friss win van? Format C: megvolt?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #1225 üzenetére
Na meglett az uj kari. Minden megy, driver oke, legujabb. Akkor megis mi a feneert akarja a win 10 update telepiteni a regebbi drivert? Nem lehet valahogy azt az update-et torolni? Nem rakta fel magatol meg, de mar ott sorakozik a frissiteseknel.
-
-szabi-
addikt
válasz Jack Oneill #1221 üzenetére
Lehet, most letöltéskor nagyon lassú volt az nv oldal, el tudom képzelni, hogy nem minden töltődött be.
Viszont amit múltkor ajánlottatok kipróbáltam a régi driverre rátettem az újat, nem vacakoltam eltávolítással.
Eddig (elmúlt 10 perc) működik. -
Russian35
csendes tag
válasz Jack Oneill #1127 üzenetére
Köszi a segítséget :D
-
csiby222
aktív tag
-
rumkola
veterán
válasz Jack Oneill #1105 üzenetére
-
rumkola
veterán
válasz Jack Oneill #1106 üzenetére
Mellesleg az új hotfix pont ezt javítja---
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #1105 üzenetére
ja de barom vagyok, hiszen lehet profilokat CP-ben létrehozni bakker.
-
BogyóBP
addikt
válasz Jack Oneill #1053 üzenetére
Minek kéne? Amikor a driver telepszik felteszi a control centert is a store ból. Ugyanúgy ahogy a Realtek audio is a realtek audio consolt vagy a killer control centert a hálókártya..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
-szabi-
addikt
válasz Jack Oneill #1033 üzenetére
A driver eltávolítása mellett a beállításait megtartja.
Így a frissebb driver telepítése után nem kell újra beállítani.
Driver rátelepítése a korábbira módszertől tartok. -
-szabi-
addikt
válasz Jack Oneill #1029 üzenetére
A tiszta telepítés esetén törli az előző driverben végrehajtott beállításokat?
Mert akkor mindent újra kell állítani, csöbörből vödörbe.
(#1031) csiby222
Persze most letiltottam a netet arra az időre.
Értem én, hogy van magyarázat a monitor kikapcsolására, de csinálhatná értelmesebben is.
Mind a monitor mind a TV küld információt a kártyának, hogy ki vagy bekapcsolt állapotban van.
Erre nagy bölcsen lekapcsolja az egyetlen működő kijelzőről a jelet.
Ekkor jön az irodalmi kérdés: "Mire gondolt a programozó, mikor ezt ilyenre csinálta?"
Azért köszönöm a tanácsokat és értékelem a türelmeteket annál is inkább mert engem reggel átjárt a türelmetlenség. -
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #1018 üzenetére
Csak találgatás de ez a funkció nem pont ugyan azt csinálja mintha Riva Tuner-ben bekapcsolnám a frame limitert? És úgy mond kisimítja a frame-k közti időt? Itt egy videó mire gondolok: [link]
Ha tévedtem akkor bocs.[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
válasz Jack Oneill #1021 üzenetére
Nem tudok nyilatkozni , mert 2 éve 165Hz -s moncsival tolom. Szerencsére már nem tudom milyen a 60Hz. Azt tudom mikor először indítottam játékot akkor nem hittem el hogy ilyen folyamatos a játék ! ( volt pár hónap gép nélkül , mikor ment az Kék gép itthonról meg a piros kártya, és lassan tettem össze a piros gépet, zöld kártyával és a 165Hz-s moncsit a G-Sync-l .
-
BullKoxa
őstag
válasz Jack Oneill #1018 üzenetére
Nekem nincsen semmi bajom a gyári latency-vel. Lehet a G-Sync miatt, vagy nemtudom ki lehet az oka.
-
Puma K
nagyúr
válasz Jack Oneill #1006 üzenetére
Igen, ajánlott kikapcsolni a shader cache-t.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz Jack Oneill #1004 üzenetére
Tőlem 1 és 2 kártyás rendszerek terén tapasztaltabb fórumtag írta és mellékelt képeket a beállításairól. Én csak azt másoltam le.
Az hogy jobban fut a játék az nem képzelgés lehet hanem valóság.
-
Puma K
nagyúr
válasz Jack Oneill #996 üzenetére
Ezeket használom pl a GTA V-Online esetén:
(#1001) Jack Oneill :
Nagy eséllyel a kártya jobban bemelegszik a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opció esetén és emiatt visszadobál pár lépcsőt a GPU és emiatt tapasztalhatsz FPS csökkenést.
-
Puma K
nagyúr
válasz Jack Oneill #991 üzenetére
Így van nem csinálsz semmi bajt ha azt beállítod.
Ezeket a kártyákat már minimum egy évtizede szoftveresen átlagos felhasználó számára lehetetlenség tönkretenni.
Erre külön figyel az Nvidia, mert korábban simán megesett, hogy egy bármilyen VGA tuning programban pl a GPU feszültség csúszkáját maximumra tolva kinyírták terhelés során a kártyát... most már VGA BIOS szinten korlátozva van a maximálisan beállítható és adható feszültség még a biztonságos tartományon belül.
Továbbá ezért is van a kikapcsolhatatlan és megkerülhetetlen Nvidia GPU boost a kártyákban, hogy magas hőmérséklet esetén nem csak az órajelet veszi vissza, de a feszültséget is hogy óvja a kártyát.
Az adaptív beállítás szerintem inkább egy laptopnál lehet jó opció, de egy asztali gépnél én nem használnám mivel a melegedés nem lehet gond és a teljesítmény sem feltétlen egyenletesebb ugye a terhelés függvényében változó órajel miatt.
De próbáld ki és hagyatkozz a tapasztalataidra.(#993) Jack Oneill :
Most így hirtelen a munkahelyről ezt nem tudom, de ha otthon leszek és nem felejtem el ránézek. Vannak beállítások amiket átállítok.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Jack Oneill #989 üzenetére
Én használom az energiagazdálkodási módokat programonként, viszont a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opciót választom GPU igényesebb játékok-programok esetén, hogy a kártya-Nvidia GPU boost minden esetben tartsa és ne dobálja a 3D HIGH profilban dinamikusan az órajelet a boost tartományon belül.
Ez azért jó, mert terheléskor a "fix" órajel (ugye az Nvidia GPU boost miatt úgy is le fogja venni pár lépcsővel ahogy bemelegszik a kártya és beáll egy hőmérsékletre) esetén a kártya teljesítménye egyenletes és minimalizálni lehet az akadásokat és az FPS is folyamatosabb.
Esetemben a gyakorlatban úgy néz ki, hogy 1987 MHz-cen kezd a VGA és rendszerint 1949 MHz-cen áll meg. Persze elvétve akad olyan cím ami jobban terheli a kártyát és emiatt 1936 MHz-cen látom néha tanyázni a GPU órajelét. De egy régebbi (10-15 évnél idősebb) játéknál fel sem vált 2D órajelprofilból és marad 139 MHz-cen a GPU. Vagy nem túl régi címek esetén amik pl még mindig nem megterhelőek a VGA számára marad 1544 MHz-cen a GPU órajele és így is bőven sok FPS-em van (165Hz-ces a megjelenítőm).
Az általam használt energiagazdálkodási mód ellenére is működik (ha csak adott programokra állítod be és nem a globális részen a driver-ban) a felhasználók által kikapcsolhatatlan-állíthatatlan 3 gyári órajelprofil: 2D, 3D LOW, 3D HIGH.
[ Szerkesztve ]
-
skL86
tag
válasz Jack Oneill #948 üzenetére
Köszi, nem akartam elhinni, de a windowsba is microsoft fiókkal kellett bejelentkeznem, hogy letölthesem ..
-
csiby222
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
válasz Jack Oneill #925 üzenetére
Csökkentett mód DDU után normál módban login-t követően win10 automatikusan feltelepíti magának a control panelt.(de miért) Most nem omlott össze rögtön, elindítottam a control panelt kíváncsiságból. Majd 2mp-el később megjelent az értesítés hogy realtek audio control települt és bumm
-
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #911 üzenetére
Ja akkor rosszul értelmeztem a kérdést. Van ez így.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Jack Oneill #905 üzenetére
Hát most évekig radeonoztam, úgy hogy biztos lesznek majd még kérdéseim
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Jack Oneill #903 üzenetére
Na szerintem felrakom a legújabb drivert majd ha megjött a kártya.Az Rx 460 után szerintem tök mindegy ha kicsit lassabb is valamelyik driveral.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
csiby222
aktív tag
válasz Jack Oneill #893 üzenetére
Szerintem tök jó, hogy nem kell minden apró javítás miatt új drivert kiadni így is sírnak az emberek, hogy sűrűn jön.
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #891 üzenetére
Én sem nagyon akartam elhinni, és őszinte leszek,most sem hiszem el mert elég nagy baromság, de megindokolta valamivel, ami nekem már magas volt Szerintem lesz sok negatív visszajelzés emiatt, ami akár azt is eredményeztheti, hogy változik az egész pozitív irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest