-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Van egy yt csatorna, So Uncivilized ami kiváló videoesszéket készít. A semmiből jött, darabokra szedte a Disney SW filmeket és azóta újra meg újra gyöngyszemeket tesz le az asztalra.
Legújabb videója a: Rogue One And The Rise Of Deepfake Movies , gondoltam bedobom.És ha már itt vagyok, látom a Snyder-es videója még nem lett megosztva, szóval tessék:
Why We Never Agree On Zack Snyder (What defines a Snyder Cut)
És persze ajánlom a régebbieket is, mind kiváló!Nem maradok soká, csak azért jöttem, hogy ezeket megosszam, nehogy kimaradjatok belőle, tényleg jó cucc.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #146771 üzenetére
Én azt éreztem, hogy egy futószalag akciófilm. Az egész film felépítése és az akciójelenetek a klasszikus sablonra épülnek, ahhoz minimális variációt adva. Az egész filmre egy "korrekt, de nem több" érzés jellemző.
És a poénok valóban nem működtek valami jól...Ezzel nem is volt bajom, mert úgy emlékeztem nem láttam még jó kémfilmet, de aztán eszembe jutott az Uncle embere, amiben meg minden megvolt ami egy kémfilmbe kell, de az egész fel lett emelve egy kifejezetten jó szintre. És ami tán a legfontosabb, hogy a hangvétele végig komolytalan, amihez a poénok kiválóan illenek, nincs diszonancia, meg nyilván ahhoz hogy ez működjön, ahoz olyan karakterek kellenek, mint egy Napoleo Solo vagy az orosz és megfelelő színészek. Ha nevetni akarok, akkor továbbra is messziről kerülöm a vígjatékokat, inkább megnézek egy Guy Ritchie filmet. Az uncle embere és az úriemberek kifejezetten jók ilyen tekintetben.
Az úriemberekben is a karakterek miatt működnek a poénok. Az Edző karaktere zseniális. De a szinkronban a valamint a"japán es kínai elmentek fingani" poénok pont a gyerekességük miatt jók. Mindig azt hittem, hogy az alpari poénok a humor olyan alacsony szintje (tabu humor), hogy egy érettség felett nem lehet vicces, de kiderült, hogy azt is lehet magas szinten űzni (gyerekes v abszurd humor)."Fahasz"
Az egyik kedvenc poénom amúgy pont az arthur királyban van, amikor Annyira váratlan és abszurd, imádom!megszöktetik arthurt, beugrálnak a vízbe, a katonák pedig állnak a szikla peremén, néznek le, erre az egyik viccből kicsit meglöki a másikat. "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Nem szerelem ez, csak minden a helyén van. Arra kellett rájöjjek, hogy nem kell, a sztorinak bonyolultnak lennie. Ez egy mese, máson van a fókusz. Igen, klisé, de a mesék már csak ilyenek. Jordan Peterson Oroszlankirály elemzésére tudok gondolni. Az élet klisé, az emberi erények adottak, a nehezségek hasonlóak és ugyanazokért a dolgokért küzdünk, a mesék pedig ugyanazt mondják el újra meg újra. Lehet szó a Biblia történeteiről, a magyar népmesékről, az Arthur királyról stb. Pont ettől lesznek jók és újranézhetőek ezek a filmek, hogy "egyszerűek" és inkább a lelkünkhöz szólnak, a "gyermeki" énünkhöz.
Egy jó mesét ha kielemzünk, akkor egyből egy mélyenszántó valami lesz és nem azért mert az író feltétlen egy géniusz, a bölcsesség amit beletett lehet nem volt tudatos, csak ösztönösen jön, szimbólumok, motívumok (vagy szimbola és motiva? ) formájában.Jó, azért Guy Ritchie nem veti meg a filozófiát.
Guy Ritchie "You Must Be The Master of Your Own Kingdom" - The Joe Rogan Experiencebagyulajuve: Nem mondom, hogy mindenkinek tetszenie kell vagy tetszeni fog. Van egyéni ízlés és az sem árt, ha szinkronban van az elvárás azzal, amit a film nyújtani akar és nyújtani tud.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Szervusztok,
csak azért ugrottam be, mert az imént újranéztem a
King Arthur: Legend of the Sword (2017) [Arthur király – A kard legendája]
filmet és muszáj tisztáznom valamit.
Amikor ezt a filmet láttam, akkor egyrészt volt bennem egyfajta elégedetlenség, másrészt olvastam pár viszonylag negatív véleményt, így magam is azt gondoltam, hogy ez nem egy kiemelkedően jó film, csak én kedvelem kifejezetten. Nekem ugye annyira tetszett, hogy utána többször is elővettem, mint filmet, amit akármikor, bármennyiszer újranéznék (és ilyen azért nincs annyira sok). Elkönyveltem középszerű, de szerethető filmnek. Visszakeresve ezeket írtam korábban: [99890] [100024] [100785] [114421] [123554]
A legutóbbi újranézés óta eltelt egy kis idő (pár év?), ami alatt változtam egy kicsit és most újranézve úgy érzem még egy kicsit jobban megértettem, még egy kicsit többet adott. Úgy gondolom kitisztult a kép azzal kapcsolatban hogy mi ez a film és mi nem. Ez egy tökéletes film a maga műfajában. (Máshogy tekintek már a tökéletességre.) Teljes elégedettséggel zártam be, miután végignéztem. És most, ki fogok állni az újraformált véleményem mellett, mert teljes magabiztossággal jelenthetem ki, hogy ez egy tökéletes film!
10/10
#értékelés"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Yodamest #144734 üzenetére
Sok mindenbe bele lehet kötni, de nem mindegy, hogy mennyire könnyen támadható logikailag és hány sebből vérzik. A holnap határa pl elég stabil, a végét leszámítva, az oblivionben is talán csak a vége lett túltolva. A prométeusz jóval rosszabb, mint a tomorrow war ilyen téren, de egyedibb és érdekesebb. Az interstellarban vannak csúsztatások és írói szabadság, de a pontossága máshol meg kárpótol (+filmművészetileg magasabb minőségű). A Tomorrow War könnyen támadható és szerintem azért, mert olyan dolgokhoz nyúl, amiket nehéz jól beleintegrálni a filmbe, míg egy holnap határa vagy feledés biztonságosabb talajon mozog és könnyebben megírható következetlenségek nélkül.
Ott van a John Wick, ami több sebből vérzik írásilag, de imádom, mert más téren meg nagyon jól működik (akció, látvány, fantasy alvilág). A power fantasyk (ahol az OP főszereplő mindenkit legyak mérsékelt nehézségek mellett) annak ellenére, hogy kiszámíthatóak, elég kielégítőek, szórakoztatóak tudnak lenni, márha valakinek ez nem ellenszenves.
-
emiki6
veterán
válasz eeXaa #144729 üzenetére
Na, most kognitív diszonanciába taszítod a topik egy részét, mert szerintem most az is egyet kell értsen veled, aki amúgy sose.
-
emiki6
veterán
válasz Yodamest #144715 üzenetére
Blockbusternek blockbuster (ha mozifilmnek tekintjük), de nem top scifi, csak a scifi-akció műfajban egy oké darab.
Túlgondolni a filmet nem szabad, mert könnyű belekötni, a gyenge pontok számottevő részét kilistázza a pitch meeting, amit Bad Pritt linkelt is pár napja és bár azok ellen lehet érvelni, de semmiképp sem mondható, hogy stabil lábakon áll a film logikailag.Ellenben 1-2 bugyutaságnál nagyobb gondjai nincsenek szerintem és ettől lesz oké film, egy kellemes darab a műfajban. Én is azt érzem, hogy nem emlékezetes viszont. Olyasmi, mint a Passangers.
És amiben szerintem elmarad a többiektől az vagy a rendező vagy az alapötlet, mert az emlékezetes filmek jórésze a rendező miatt lett az (noha a rendező önmagában nem garancia).[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Na, mostmár megnéztem én is ezt a Tomorrow War-t. Szerintem egy kellemes akció sci-fi volt. Ti amúgy mit vártatok? Korszakalkotó filmet? A maga nemében teljesen jól működött és volt annyira jó, hogy hajlandó lennék újranézni. Míg pl (k-adinak címezve) egy FF vagy tranyó filmet meg sem néznék. Annyira azért nem kell kikapcsolni az agyat, ha nem keresed a hibákat, akkor nem is jönnek szembe, nem egy cringefest lesz végignézni, sőt! Minden másra meg ott a pitch meeting.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz radi8tor #142163 üzenetére
Én meg már azt hittem kijött a Free Guy és visszakerestem hátha vannak vélemények. Jól eltolták, ekkora költségvetésű volna?
-
emiki6
veterán
Ez a Boss Level tényleg jó volt, atta. Kicsit félve, de leírom: hibátlan alkotás. Ahhoz képest ami, nagyon rendben van.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
A Café Society Woody Allen filmre 0 találat van a topicban. Ennyire rossz lett?
-
emiki6
veterán
The art of self-defense (2019)
Valami olyasmit kaptam, amit vártam.
Eisenberg jól működik ezekben a szerepekben.
A történet egyszerű és viszonylag klisé, de efelett eltekintünk, mert nem ez a lényeg.
Ami a lényeg, az részben az abszurditás, részben pedig az abból is fakadó "magas minőségű" humor. Nem mondom, hogy végigröhögtem a filmet, mert nem, de volt 1-2 gyöngyszem, ami miatt megéri. Személyes kedvencem, amikor (ezt úgyis csak az érti, aki látta)színes öveket csináltatott, többek között FEKETE és BARNA övet is, amitől mindenki eldobta az agyát.
B kategóriás film, de mivel abszurd (mármint jó értelemben), ezért tetszett. Ha valakinek szimpatikus a trailer alapján, akkor hajrá. Juteszembe, a Jojo nyuszit is meg kéne nézzem...
#értékelés"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz #42308056 #144380 üzenetére
Egy nulla múltú csávó írta és egy music supervisor rendezte
Jók amúgy a kommentek:
This trailer makes me feel colorblind
Well I’ve just watched the whole movie in 2min. Cheers"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
válasz Bad Pritt #144299 üzenetére
Nem gondolom, hogy fiús (mert távolról nézve is egyértelműen nő), ellenben az a hasizompárna az mi? Úgy értem a formája távol áll a természetestől: cseppformákkal nem lehet kockahas látszatát kelteni. Egy kezdő rajzolónak még el lehet nézni, hogy anatómiailag feltűnően pontatlan, de egy profi jelmeztervezőnek?
Utómunkával mondjuk lehet rendbeteszik majd."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz radi8tor #144293 üzenetére
Nem mondtam, hogy pontos az imdb, van pár film, amit alulértékel, nyilván olyan is, amit felül. A revolver pl alulértékelt (szerintem). De az alulértékelési hajlamot figyelembe véve írtam, amit. Az, hogy az imdb <5 pontozás no-go tuti 99,9%-ban pontos, talán még 1-2 nagyságrenddel is pontosabb. Ha olyan filmekre keresek rá, amik tetszettek, pedig nem kifejezetten "jó" filmek, azok is 6 körül mozognak.
Tud valaki 5 pont alatti jó filmeket? Nem gondolom, hogy hosszú listát tudnánk írni."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz proci985 #144288 üzenetére
Ezt az art of self defense-t jó, hogy említed, meg akartam nézni de elfelejtettem. Szeretem az abszurd agymenéseket.
Aweriot: legközelebb azért csekkold az imdb-t, mert 2,5-ön áll a film. imdb 5 alatt semmit nem szabad megnézni, 6 alatt is csak jól megfontolva, 6 és 7 között már vannak kellemes alkotások.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz #42308056 #144039 üzenetére
Nekem egy kis dobozkában vannak, időrendben.
Brownus: nekem a shoespiracy volt meg, bár az csak videó.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz brownus #144010 üzenetére
Az mindegy, de attól még úgy hallottam tele van bullshittel a film és inentől az egész értelmét elveszti. "Ál"dokumentumfilmet minek nézni?
-
emiki6
veterán
válasz mephi666 #143989 üzenetére
Egyik kedvenc jelenetem, mikor a 2 orosz a kocsiban egymásnak mutogatja a durvábbnál durvább sérüléseit, majd jön 1-2 és a másik, hogy megszerezzék a zsozsót, mit sem sejtve... és az utána következő tortúra is ikonikus.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Farkassacred #143982 üzenetére
Lehet, hogy unalmas, de nekem mégis a kedvencem a ketegóriában. A tipikus karaktere az egyszerűsége ellenére mégis szórakoztató és szerethető.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #143977 üzenetére
Komolysága ellenére pont olyan komolytalani, mint a többi Statham film. Legalábbis én úgy éreztem.
Statham itt is egy hidegvérű vérprofi és elpusztíthatatlan akcióhős, aki csak azért sebesül, hogy lássuk, hogy mégiscsak ember. Itt is minden körülötte forog. Én pont erre emlékeztem a többi Statham filmből is és valami ilyesmire számítottam. Talán az lepett meg, hogy mindenki egytől egyig, az ellenséges banda és a pénzszállítócég összes terepmunkása is kimurdált. Arra számítottam, hogy legalább a csaj vagy sweet boy átvészeli, de nem. Ezt még azzal lehetett volna tetézni, ha H is elvérzik a végére... A film legérdekesebb része, hogy mekkora ürességet hagyott maga után. Így belegondolva, azzal, hogy "szimpátiát" keltettek Jaddel szemben (csak azért ölt civileket, mert meglátták az arcát és bepánikolt, tehát cselekedetei érthetőek), azzal a bosszú kiteljesedése elvesztette az erejét, nem volt elég nagy az ellenszenv az ellenséggel szemben, amitől az elégtétel kielégítő lett volna. [ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #143943 üzenetére
A ravasz... és a Blöff kvázi alap, előbbit újra kéne nézzem.
A transporter bár imdb-n a legmagasabbra értékeltek egyike, nekem nem igazán jött be, ahogy a folytatások sem. A Crank egy érdekes őrültség volt, a második kicsit talán gyengébb. A Killer Elite-re, homefrontra, wild cardra nem emlékszem, noha valószínű láttam őket. A király nevében úgy emlékszem nem volt túl jó. A mechanic második része nem olyan jó, mint az első, de azért meg lehet nézni. A halálfutam is egy jópofa gore-akció volt.
A london, war, bank job szerintem nekem kimaradt.
Meglepően sok filmben szerepel amúgy, nem is gondoltam volna.
-
emiki6
veterán
Wrath of man - 2021
Röviden: tipikus Statham film, nem tipikus Guy Ritchie film.
Statham valljuk be, köztudottan egy egykarakteres színész, de azért azt az egy karaktert elég sokszor meglehet nézni, ha valakinek bejön. Én kifejezetten szeretem. Számomra talán statham volt az akcióhős, akinek több filmjét megnéztem csak azért, mert ő volt a főszereplő. Kategórián belül a Machinist talán az egyik kedvencem, de úgy emlékszem a redemption, parker sem rossz. Aztán ott a Revolver, ami nem ez a kategória, egyik kedvenc filmem, Statham talán legjobb filmje, köszönhetően Guy Ritchienek.
Ez a film egy tipikus Statham film, de kapott egy minőségi löketet Ritchietől. Bár a történet itt is faék egyszerű, a történetvezetés fifikássága, időbeli ugrálások miatt jól van felépítve, így a film végig érdekes marad. Az akciók izgalmasak, a kamerajátékok itt is megvannak, noha visszafogottabban, ezért is írom, hogy nem tipikus Guy film. A rendező megszokott kézjegyeinek csak egy része figyelhető meg, ha nem tudom hogy ő rendezte, talán fel sem tűnik. Nincsenek telerakva poénokkal, oltásokkal, lazasággal. Ez egy komoly film.
Aki szereti a Statham filmeket, az ki ne hagyja, aki nem, talán még neki is tetszhet, mert jó a rendezés. Guy Ritchie fanok számítsanak valami megszokottól eltérőre.
Ja igen, hát nem vagyok egy gyorsolvasó, elég nehez volt párszor lépest tartani a feliratokkal. Tervezem majd szinkronosan is újranézni.
#értékelés
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #143927 üzenetére
A five nights at freddy's ből vagy honnan jön, ami egy stratégiai horror játék, ha jól értelmeztem (az otherworld filmbemutatójából). A biztonsági és vezerlőszobából kell úgy kapcsolgatni ajtókat stb, hogy ne jussanak el a bábuk a szobáig. 5 éjszakát kell átvészelni.
A film ezt megcsavarta kicsit.
-
emiki6
veterán
válasz paatrick #143899 üzenetére
Én korábban megnéztem a narancsot is és az űrutazást is, egyik sem jött be, valszeg nem fogom erőltetni ezt a Kubrick dolgot csak azért, mert kultrendező és hanyagolom a többi filmjét is, elvégre oly sok film van, köztük számtalan sokkal ígéretesebb.
Azt figyeltem meg, hogy nagyon kevés régi filmet tudok értékelni, de azért vannak időtálló alkotások, amikhez nem kell sem "öregnek", különcnek lenni.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #143773 üzenetére
Ha már itt tartunk zombik sem léteznek, szóval...
-
emiki6
veterán
válasz Mik76 #143768 üzenetére
De végül a láb edzésének hanyagolása valószínű arra vezethető vissza, hogy nem volt miért. Ha valakinek nem célja az arányosság, a láb izmossága és ereje, akkor nagy eséllyel fogja hanyagolni és azt az időt másra fordítani.
Noha abban egyetértek, hogy Chris nem maga miatt edz, hanem a munkája miatt, így kötelessége lenne az arányokra figyelni. Kizárt, hogy csupán rossz lenne a láb genetikája, ha a karja annyira izmos és zsírmentes, akkor vádlija sem lehetne ennyire bánat, szóval tuti hosszútávú elhanyagolásról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz paatrick #143736 üzenetére
Amúgy már el is felejtettem, hogy Statham-et még Ritchie futtatta fel, csak most ugrott be. Úgy tűnik újra egymásra találtak.
Stathamnek tényleg jó a magyarhangja, szinte már nekem az a természetesebb. Az angoljával jól ráfaragtam, mikor eredetiben rápróbáltam a Blöff-re, egy mukkot nem értettem, noha feltételezem a többi filmjében érthetőbb akcentussal beszél.
csicso82: Nem értek egyet. Mikor legutóbb újranéztem a Blöfföt nem tetszett. Az úriembereket imádtam, az unlcle embere elég jó volt, kár, hogy nem futott be, az athur király gyenge lett, de mégis akárhányszor meg tudnám nézni, mert szórakoztató. Nem érzem azt, hogy a régi filmjei jobbak lennének vagy bármi változott volna rossz irányba. A humor továbbra is kiemelkedő, vígjátékok elbújhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz KISDUCK #143505 üzenetére
Ez mondjuk igaz, mert ha tudod, hogy jön csavar, akkor várod, hogy "vajon most jön", stb, ami tényleg el tud venni az élményből, mert a fordulat már nem váratlan.
-
emiki6
veterán
válasz aujjobba #143469 üzenetére
Az infinity chamber elég mindfuck, vannak benne elrejtve utalások, amik megkavarják a sztorit.
A radiusban van egy elég jó fordulat.
A cabin in the woodsról nem is beszélve
Dark city is, pandorum is ilyen."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz aujjobba #143462 üzenetére
Starship troopers, pitch black, chronicles of riddick, (esetleg) riddick, automata, infinity chamber, radius, enders game, cabin in the woods, looper, upgrade, dark city, platform, blade runner 2049, tenet, dredd, hardcore henry, esetleg az outlander.
Még nem láttam, de a Mother! is állítólag jó.
Ja, igen! Oblivion, Edge of tomorrow.
(Elkezdtem aláhúzgálni amiket kiemelten ajánlok, de igazából nehéz nem aláhúzni szinte bármelyiket).
Csekkold a retroshock tematikus listáit, főleg a nincs kiút részeked, de az apokalipszis témában is jókat szedett össze kenny.
A pandorumot hozd a lista elejére szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Louro #143436 üzenetére
Trailer alapján szimpi. Vizuálban megvannak pont azok a stílusjegyek, amiket imádtam mind a pókember mesében, mind a lego filmben.
(persze ettől még lehet xar, mint a lego film 2 )"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz k-adi #142067 üzenetére
De erről lehet írni egy több bekezdéses cikket. Már kezdtem elfelejteni miért utálom a modern újságírást és miért nem olvasok hírportálokat. Se.
-
emiki6
veterán
Zack Snyder's Justice League Pitch Meeting [link]
-
emiki6
veterán
válasz Rony949 #141902 üzenetére
Vágom, de akkor is, annyira, de annyira érdektelen volt mégis, hiába volt tervben, hogy még később fontos lett, a jelenben engem csak untatott. A szerelmi szálat sem éreztem elég jónak.
Tibi: Jól van, azért nem kell softpornt csinálni belőle, a Watchmen-ben is kínos volt a hallelujah-ra szex..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz VIPowER #141882 üzenetére
Érdekes amúgy, Lois Lane jeleneteinél én is azt éreztem, hogy skippelni kéne, mert uuncsii, de a többi rész beszippantott, simán elrepült az a 4 óra. Ez a BvS-nél is így volt.
Valahogy annyira nem tud érdekelni Lois karaktere, hogy az már szomorú. Nem tudom hol rontották el, Amy Adams e a baj vagy maga az írás. A valami lassan kibontakozó ww - batman románc viszont adta volna.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141703 üzenetére
Abban egyetértek, hogy jobban fel kellett volna építeni és hogy ilyen téren hibáztak.
Kellett volna a JL elé egy aquaman film, ami foglalkozik atlantis-szal és beharangozza az ottani motherboxot, egy ww film, ami szintén szán egy kis időt a JL felvezetésére, szóval amikkel a ZSJL pár jelenetét ki lehetett volna váltani és akkor az belefért volna 2-3 órába és az eredmény is kielégítőbb lenne.Bad Pritt: Jogos, de azért elég badass volt az IW-ban Thor. Mondjuk inkább lett volna az IW-ban gyengébb, minthogy az endgameben hobo, nem ért ennyit ez a badass-ség.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Bad Pritt #141856 üzenetére
Valóban, a power dinamika szerves része a műfajnak, de az IW-ban kiválóan meg volt oldva thor (más meg kevésbé). Thor amúgy azért is érdekes, mert ő többször levelupolt. A thor-ban 0-ról vissza egyre (jó az a film béna volt), de a ragnarökben is és az iw-ban is új szinteket ért el, amit jó volt látni, cserébe az endgamebéli visszaesése kellemetlen volt. Szerintem teljesen jó az a recept, hogy a különböző történet ívekben mindig új hősökkel indulunk, akik a filmek során mind személyiségben, mind pedig erőben fejlődnek, ahogy az ellenfeleik is egyre nagyobb kihívást jelentenek. Persze nagyon jó írónak kell lenni, hogy ez sokadjára is jól működjön.
Rony949: Nem marveles jellegőek voltak a poénok, inkább voltak kellemetlenek és eröltetettek. A snyder cutban is voltak poénok, csak kevesebb és jobb. Nem ment a film rovására.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Damn, ez a snyder cut ez jó volt. Annyira jól esett, hogy a "josstice league" traumatizáló borzalmai nem voltak benne és helyette egy kerek egész filmet láthattunk. Ami talán még elképesztőbb, hogy mi lehetett volna, ha Snyder végig tudja vinni a vízióját és elkészül a másik két rész is úgy, ahogy el lett képzelve. Illetve ebben a BvS érthetetlen jelenetei is érthetővé váltak.
Nem tökéletes? "Kit érdekel?" Nyilván törekedni kell a legjobbra, de ezzel szerintem bőven elégedettek lehetünk. Megvolt a hype, mégsem csalódtam, sőt! Szóval kiállta a próbát.
Gondolkoztam amúgy a superman OP dolgon.Nagyon egyszerű, Steppenwolf erősebb, mint Bm, WW, Cy, AM és Flash együttvéve, míg SM számára Sw nevetségesen gyenge. Ez valahol sajnálatos, másfelöl meg ha nem így lenne, akkor nem lett volna értelme supermant feltámasztani, mert egyedül is megoldották volna. Ebből az következik, hogy supermant "fel kell tartani" a feltámasztása után, míg a többiek szenvednek egy kicsit, szerintem korrekt módon lett megoldva, nem volt különösebben erőltetett. Másfelöl viszont Darkseid lényegesen erősebb kell legyen, mint steppenwolf, különben nem ő lenne a nagyúr. Valószínű supermant darkseid és steppenwolf közé tették erőszintben, így lesz egy filmeken átívelő erőszint eszkaláció, a hősök és gonoszok mindig egymásra licitálnak majd, így tartható fenn az állandó küzdés. Nyilván nem ez a legkifinomultabb módja a megvalósításnak, de egy 3 részes filmsorozat megvalósításához megfelel(t volna).
Ja igen, whedon verziójában superman sokkal op-bb volt, snyder sokkal jobban értette hogyan kell kiegyensúlyozni a dolgokat."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141740 üzenetére
Steppenwolf gondolom a klasszik csatlós, aki a főgonosz szolgájaként jár el, azért, hogy nagyobb hatalomra tegyen szert a mestere hatalma jóvoltából. Kapcsolati-politikai tőke. A szockó sem nélkülözött besúgókat, véres kezű végrehajtókat, azaz megalkuvókat, akik félelemből és hatalom/jólét vágyból bármit megtettek. Lehet erős hasonlat, de ez jutott eszembe.
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141719 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy A1 vagy IW és az sem számít, hogy ultronban mennyi potenciál volt, mert potenciál a legtöbb koncepcióban elég sok van.
Az avangers szerintem túlértékel. Hiába volt egy marék előzményfilm, a végeredmény nekem annyira nem jött be, se az ultron, se a CapAm filmek, se az Endgame. Egyedül az IW-t sikerült igazán jól megcsinálniuk, ott minden működött és még valami pluszt is adott, míg az A1 megnézése hiányérzetet kelt, valami nincs benne, ami kéne, talán ez volt a CA filmeknél is, az ultron kora csak átlagon aluli. Az Endgame meg egyértelmű visszalépés volt az IW-hoz képest, sok embert ismerek, aki az IW-t imádta, az EG viszont nagy csalódás volt (ott már thanos is degradálva lett).
Mikor rangsorolom, a marvel filmeket, akkor csak 1 dolog számít, az, hogy milyen érzéseket hagyott bennem, milyennek érzem, ha visszagondolok és ilyen szempontból az IW, dr stange és a 2 gotg, illetve a thor ragnarok film a top, a többi b kategória vagy rosszabb. Hiába húdemittoménmilyenjól összerakott pl a tél katonája, valahogy abszolút hidegen hagy.
A BvS meglepően kielégítő film volt, én magasabbra tenném, mint az Avangerst, a ww korrekt, de a bvs-nél semmilyenebb, az aquaman meg a hibái ellenére is szerethető (kalandfilmként egész jól működik, amiből mostanában kevés van, a Jumanju jut eszembe, az is jó volt).
Na, de nem okoskodom, amíg nem láttam, noha elfogult vagyok, elég jó placebó nálam, ha tudom, hogy egy project nagy kreatív szabadságot kapott és úgy készült, azok gyakran tetszeni szoktak, míg ha a stúdió megköti a művészek kezeit / mást akar, az szinte mindig balul sül el és nagyon érezni, hogy el lett rontva. Nem véletlen kérték a Snyder cut-ot a fanok.
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141703 üzenetére
Azér az IW-vel hasonlítani erős, mert az IW kb a marvel tetőpontja. Hasonlítsd inkább az avangershez vagy az ultron korához, azoknál nem hiszem, hogy rosszabb.
(Mondjuk még nem láttam az új JL-t, bár kár, ha superman még mindig op és a gonoszok még mindig gyengék, hiába az a +2 óra.)
-
emiki6
veterán
Batman v Superman: Dawn of Justice - extended
Nem volt azért ez annyira rossz! Sőt, hogy őszinte legyek, mikor moziban néztem, akkor nekem kifejezetten tetszett, csak aztán akkora volt a fikaáradat, hogy már én is elhittem, hogy pocsék lett - pocsék volt. Azért a WW84 is segít ráébreszteni arra, hogy valójában ez egy igenis jó film a kategóriájában és ez nem azon múlott, hogy bővített e vagy sem.
Tény, hogy volt benne ez-az (Bruce álmai-látomásai pl), ami talán nem kellett volna, mert inkább tette zavarossá a végeredményt, mint jobbá, bár azért így, hogy már tudok mindent amit tudni kell a film megértéséhez, így már nincs gond, de akkor sem jó, ha a filmnek szerves része valami, amit nem lehet megérteni csupán a filmet és az előzményeket látva.
A történet összességében szerintem rendben volt, a Martha-s dolog nem olyan vészes, mint amekkora mém lett. Jó, azért annyira mégsem volt rendben: Pitch Meeting , de valljuk be a marvel filmjei sem jobbak ilyen téren, szóval az egyik lehúzását, másik felemelését indokolatlannak tartom."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Bad Pritt #141574 üzenetére
Nekem ilyenből mindig a Volt egyszer egy Hollywoodból a "Nagyon szeretjük Pussy-t" fog eszembe jutni. Pár mp processz (rájönni, hogy ez lehet, hogy vicc, de csak angolul, szóval mi is lehetett a vicc eredetileg...) után nagyon jót röhögtem
Aventador91: Van, amit nem lehet lefordítani és ezesetben talán jobb lett volna nem erőltetni, hogy magyarul is szóvicc legyen (akár a példánál amit fentebb írtam). Cserébe más helyzetekbe meg lehet rakni szóvicceket, ahova angolul nem lehetett volna.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Mik76 #141496 üzenetére
Ez egy folyamat, még dolgozom az elfogadáson.
Írhatnál pár példát, hogy legyen miből csemegéznem.Szerintem amúgy az anime grimm mesék traumatizálhattak. A vas jános amire emlékszem, azt most újranéztem, a vége annyira giccs, hogy hányinger. Illetve a intro-outro is trauma.
-
emiki6
veterán
Juteszembe, a Retroshock ajánlotta korábban az Idő urait és a vad bolygót, megnéztem őket valamikor, mindkettőre azt mondanám, hogy érdemes legalább egyszer megnézni, noha a korhatár belövésével bajban lennék.
Gondoltam akkor, hogy megnézem már René Laloux mit alkotott még és megnéztem a Gandahar-t. Hát, nehéz róla írni, mert a kreativitás amit beletettek, az eléggé ott van és amiatt ajánlottá kéne váljon a film, ám a sztori annyira WTF, hogy arra szavak nincsenek és emiatt nem is ajánlhatom. Aki valami érdekességet keres, az megnézheti, de ne tegye magasra a lécet. Annak ajánlott még, aki szeretne rajzolt melleket nézegetni, mert abban nem lesz hiány.
#értékelés ?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz proci985 #141492 üzenetére
A CB-ot fontolgatom, GitS is talán kap egyszer esélyt, a másik kettőt is észben tartom.
Stílus alatt igazából rajzstílusra gondoltam, be kell lássam, hogy a manga-anime rajzstílus bár szinte egyértelműen felismerhető, mégis elég sokféle és ennek a sokféleségnek csak egy része az, ami rossz érzést vált ki belőlem (és legalább a többi rész fele érdemes nyitnom). A DBZ és OPM stílusa jó, a 97-es berserk-é kellemetlen, leginkább talán az arcok miatt (valójában mindig az arcok rajzstílusa a leglényegesebb, ha azzal jól kijövök, akkor nem szokott gondom lenni a stílussal). A nils holgerson rajzstílusa is zavart A chihiro szintén nem túl szimpi ránézésre. Az animatrixokkal nem volt bajom. Az AtLA és LoK pl kifejezetten érdekes, mert nem anime és bár vannak hasonlóságok rajzstílusban, mégis van valami nehezen megfogható, ám egyértelmű különbség és nem csaknem zavar, de kifejezetten rajongója is vagyok, akár csak a samurai jack és újfajta carmen sandiego rajzstílusnak is. Ránézésre a Cowboy Bepop stílusa is jó.
A love death and robots good hunting ránézésre szintén "animének" tűnik (még ha nem is az, nem tudom az e), az ATLA-val ellentétben a stílusa inkább taszít.
Jó, én se legyek már off, menjünk vissza a kezdetekhez.
A The Tale of the White Serpent (1958)-et látta valaki? Fontolgatom megnézését."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Bad Pritt #141489 üzenetére
Nemrég leküzdöttem az animékkel szembeni ellenszenvem és megnéztem a one punch man-t, majd a DBZ abridgedet... (és beláttam, hogy indokolatlan volt az ellenszenvem), Illetve csak azt hittem, hogy leküzdöttem, de megnéztem a linkelt Berserk alatt a képeket és hátborzongató. Úgy tűnik az animén belül bizonyos stílusok még mindig kiváltanak belőlem valami zsigeri undort, lehet ezek miatt kerültem az egész műfajt évtizedekig. Noha a Berserk esetén ezt az undort a képek alapján látott stílus-setting-hangulat hármasa váltja ki.
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141448 üzenetére
Akkor lehet skippelem. Viszlat ajánlása (azaz kb megjelenés) óta be van tárazva, de nem tudtam rávenni magam még mindig. Lehet elengedem.
-
emiki6
veterán
válasz Mik76 #141406 üzenetére
Csak aztán ne legyen az, hogy a szerintem kb tökéletes CGI "elromlik"/zavaróan különböző legyen 4K-ban
brownus: Ez valami rajzfilm figura, nem? Vagy animált? Fogalmam sincs, csak gyereksorozatosra tippelek, ha már úgy véled van esély, hogy itt tudja valaki.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz PuMbA #141400 üzenetére
Orosz virágboltban amúgy láttam AI segítségével felskálázott verziót és kijön a különbség 4K HDR-ben, bár lehet csak placebo.
-
emiki6
veterán
Amúgy belegondolva, ha az Avatart kiadnák 4K-ban, akkor az tulajdonképpen egy remaster lenne. Az ok, hogy újra kell renderelni, de lehet, hogy új texture pack is kellene, talán még a motort is érdemes korszerűsíteni. (Van amúgy motor a filmanimációban? Gondolom van, de javítsatok ki, ha hülyeség.) Mondjuk mostmár a renderelés gyorsabban menne, mint akkor.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz brownus #141324 üzenetére
Igen, írni is akartam, hogy nem jó "megöregedni", mert minél igényesebb az ember, annál kevesebb dolog fog neki ízleni.
Látom magamon, hogy egyre jobban válogatok, kritizálok. Sokszor túlságosan mögé nézek, "mit kellett volna máshogy", túlságosan szemet szúrnak az írásbeli hibák.
A legrosszabb rész talán, mikor a mindenhonnan ránkzúduló pl szerintem már toxikus érzékenyítés hatására kialakuló ideológiai védekező mechanizmusok filmnézés közben is aktiválódnak (sokszor okkal, néha tévesen), mert megjelennek benne hasonló motívumok és ez kidob a filmből, visszazavar a pajzsaim mögé. És ez nem az én hibám, hanem hollywoodé és a médiáé, mert kényszer alá helyeznek, ezzel dacos ellenállást kiváltva.Azzal egyetértek, hogy meg kell találni az egyensúlyt a gondolkodásbéli stabilitás és flexibilitás között és ez nem könnyű. A határok hiánya őrület, a teljes korlátoltság pedig halál.
Mondjuk valahol pont a modernizáció, majd a globalizáció volt az, ami ide sodort minket. A fejlődés felgyorsult és meghaladta a megújulás ütemét.
Az erős nemzeti háttér előnye talán az, hogy konkrét-stabil identitás fakad belőle. Egy konkrét identitás segíthet pl értelmet találni az életben, ami a boldog élet feltétele.
A cikket mondjuk nem olvastam még el, így nem tudom mire reagálok, csak leírtam ami eszembe jutott
-
emiki6
veterán
válasz Bad Pritt #141319 üzenetére
Meg azért a gyerek is értékeli, ha egy mű kiváló, meg azt is látja, ha valami alávaló. Szerintem ostobábbnak gondolják a gyerekeket, mint amik (vagy amik lehetnének, ha nem úgy kezelnék őket) és hajlamosak pl trasht zúdítani rájuk. Egy samuraj jack, vagy mondhatnék magyar népmeséket akkor is, most is kimagaslóak voltak, míg volt egy rakás hulladék / gagyi mese, amiről akkor is tudtam, hogy az, csak megnéztem, mert nem volt épp más.
Az alma zenekart gyerekként is utáltam, mert egyértelmű volt, hogy valami gyerekek elleni bűntett. És biztosan rengeteg "gyerekeknek készült" tartalom volt, ami nem csak a felnőttek számára volt elviselhetetlen, hanem már a gyerekek sem értették, hogy miért kell ezt.
Hiszem én is, hogy egy gyerekmese, ha jó, akkor felnőttként is be tud szippantani, mert belül mindenki gyerek, noha tény, hogy gyerekként kevésbé igényes az ember, a klisék és sablonok aligha okoznak gondot.
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141311 üzenetére
Igazából sárkányok helyett pónik is lehettek volna, alig változott volna valami. Számomra kicsit émelyítő volt a "sárkányok" kinézete. Varázslatos helyett inkább volt alsós-kislányos. Túlzottan is.
Tényleg elég sablon volt, annyira, hogy nem is tudom lehetett volna megoldani nem sablonosra. Kb kukázni kellett volna a 90%-át. Ennyi időbe ilyen struktúrával ennyi fért.
Többek között szerintem 5 tartomány helyett 4-re kellett volna csak felosztani a területet, bár lehetséges, hogy az így nyert időt sem tudták volna hasznosan kitölteni.
Említve lett, hogy a trailerek is mennyit ellőttek és valóban, kiüresíti a filmet a trailer. Az új tomb raiderrel volt még ez.
Kicsit talán túl jókat mondtak róla a kollégák, így valamelyest csalódnom kellett, bár rossznak semmiképp nem mondanám. Egyszernézős. A HTTYD 1-2 jobb.
Ja, az antagonistáról meg csak azért is Sonnie jutott eszembe a Love, Death and Robots első részéből."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
válasz lemmy9 #140473 üzenetére
Alienhez még: apám mesélte, hogy mekkora hype volt körülötte annak idején. Ő csak a jelenséget látta, mint dolgozó: nemhogy teltházas vetítés volt, hanem ahol tudtak álltak az emberek egész a terem bejárata előttig, ahonnan még épp lehetett látni valamit. Biztos voltak akik csak hallgatták.
Ja meg eszembe jut, még a katonaságnál volt olyan, hogy bizonyos filmeket csak hallgattak és úgyis nagyon jó élmény volt. Pl gyalog galopp.
-
emiki6
veterán
Children of men - 2006
Na ez egy JÓ film volt! Posztapok-"roadmovie" (vagy "c. Nyííílván az ötlet a Retroshocktól jött, gyors meg is néztem az erre vonatkozó videórészletet és rájöttem, hogy bár már elfelejtettem, de nagyban motivált a film megnézésben, hogy megnézhessem a videóból a spoileres részt. És milyen jó az is, hogy megnéztem a filmet és az is, hogy azelőtt nem néztem meg a spoileres részt.
Amúgy tetszett ez a kézikamerás megoldás, kell néha ilyen is. Illetve akkor még nem tartott itt a CG, szóval a
practical-lel voltak kénytelenek megoldani.szülést Aki nem látta, az tárazza be!
[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
In time - 2011
Na, újranéztem. Sokat nem írnék róla. Ami tetszett: maga a koncepció, amit többnyire ki is aknáztak a poénok, utalások szintjén. Azért jópofa ez az ötlet, mert az időhöz való hozzáállást kicsit meg tudja változtatni, elgondolkodtat, talán kivált egy olyan hatást, ami az időtudatosságot javítja.
A hibákkal nem foglalkoznék, helyén kell kezelni a filmet. Ez egy tipikus közepes film, aminek vannak érdemei és közben a bugyutaság sem kerüli el, de szerintem nincs ezzel baj. Ha megfelelő a hozzáállás és van érdeklődés (részemről volt, mert a film egy sajátos koncepció köré épül, amit én szeretek), akkor egy kellemes filmélmény. Megjegyezném, hogy inkább egyszernéző kategória, nem tervezem archiválni a "megnézett" filmgyűjteményebe, mert annyit nem adott. Egyszer szerintem érdemes megnézni.
-
emiki6
veterán
válasz FoxiestFox #140211 üzenetére
Tasó / tesa kell oda.
-
emiki6
veterán
válasz Cs1csó #140166 üzenetére
+1 hoffman-nak.
Már így is elég drága a jegy, ha a rendszeres felújítást elvárnánk, akkor még rátennének jegyenként x száz forintot. És én még a büfében nem is veszek semmit, de aki vesz meg családdal megy..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz PuMbA #140148 üzenetére
Figyejj, én még egy színes, de nyomógombos nokián néztem meg a másnaposokat, a saját hangszórójával és meg kell mondjam, korrekt filmélmény volt. Szinkronnal természetesen (a felirat vicces lett volna :D). Komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz BabMester #140128 üzenetére
Látom már a felirat vs szinkron téma kifulladt (vagy elfogadtuk, hogy értelmetlen), ezért a mozi vs otthon témát dobáljátok be újra meg újra...
Ha erről is elfogadjuk, hogy értelmetlen, akkor kíváncsi leszek mi lesz a következő.
Szerencsére a handobozszet vs fejhallgató témán hamar átlendültünk.Vagy ez e-pénisz mutogatás volt?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz KISDUCK #140097 üzenetére
Pedig kenny elmondta, hogy a "szörnyek" cím mindkét esetben valójában az emberekre értendő.
Mondjuk a folytatást nem tervezem megnézni, a katonás vonal kevéssé vonz. Az első sem annyira az én világom és bár tetszett, de újranézni aligha fogom."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Monsters - 2010
Na ez egy érdeke élmény volt. A Retroshock posztapok toplistájából volt az ötlet ("nyilván").
Igazából nem kívánok róla részletesen írni, csak meg akartam említeni.
Űrlényes, kicsit posztapokaliptikus, kicsit természetben játszódós, kicsit tragikus dráma. Nem tudom. Elsősorban érdekes élmény és amúgy egy nem rossz film. Whitney Able pedig bájos.
Írja fel aki úgy érzi, én tudom ajánlani. Ha ez nem elég, akkor: [Retroshock!]
KISDUCK: a kangurus jó, lehet már hallottam, de azért nevettem. Ja meg a rája[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz FoxiestFox #140007 üzenetére
Ugye? Valahogy lenyűgöző módon az, ami. Jól választott célt és telitalálat volt.
Érzetre olyasmi amúgy, mint az ex machina. Apropo sci-fi: az Automata-t láttad? Nekem totál elkerülte a figyelmem, a Retroshock hívta fel rá. Az is ilyen nem világmegváltó, de számottevő film.
cuki a sünöd
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Upgrade - 2018
Úgy érzem ez kéne legyen az a szint, amit minden popkornmozi megüt. Jó volt, nagyon rendben volt. Könnyed, enyhén futurisztikus akció sci-fi transzhumanizmus témában. Alapvetően 7 pontot adnék rá, de komplettsége miatt legyen 8/10.
Illetve szeretném jelezni, hogy közelít a #140000, szóval ha valaki arra pályázott, akkor lesz konkurenciája. (mert felhívtam rá a figyelmet ). Boldog tízezredfordulót, így előre is!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Tibiajax #139964 üzenetére
Ma pont olyat álmodtam, ami az IMAX interstellar hangélményét idézte.
Btw nemrég megnéztem a Tenetet cx65-ön, hát holy shit. Igaza volt havernak, tényleg olyan a kép, hogy megszólal. Bár azért volt egy kis black crush (ezt nem mondtam neki, boldogabb amíg nem tudja, hogy van ilyen )
És az is kiderült, hogy csupán az újranézés nem segít megérteni a Tenet komplex jeleneteit.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Tibiajax #139937 üzenetére
Nem is vitattam az igazad, csipán kiegészítettem.
Noha szerintem egy film nem lesz attól rossz, mert kicsit beleun az ember itt-ott és skippelne valamit, amire úgy érzi nem tart igényt. Ettől még a film lehet közepes, lehet összességében jó élmény, hibák előfordulnak. Jó-kiváló film viszont nyilván nem lesz már."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Tibiajax #139930 üzenetére
Szerintem a tekerés inkább magunkra nézve káros. Kicsit megszokod, hogy "ha uncsi", akkor tekersz és már mindig azon fogsz gondolkozni, hogy "lehet bele kéne tekerni". (Itt nyilván nem csak a tekerés, de a telefonnyomkodás stb is ilyen)
Persze ettől még ritkán szabad ilyet, ha szar a film, de nem annyira, hogy kinyomd.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia