Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz gboszi #167616 üzenetére
Hát ha a legutóbbi film ezekhez kapcsolódik akkor ez a régiek egy másik sztorit mesélnek el, a 2001-es meg olyan kusza hogy igazából egyikhez sincs köze.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
válasz gboszi #167616 üzenetére
Sajnos a rendes filmek helyett ilyen felszínes vidámparkélményre van igény.
Én anno nagyon vártam, hogy majd az eredeti Majmok bolygója kap egy modernebb köntöst, erre első filmnek jött egy meh állatvédelmi* gagyiság, utána meg csak rosszabb lett.
* a gyakorlatban egy csimpánz simán veszélyesebb, mint kb bármi. Hiába "háziasítottad" elvileg, nem egy példa van rá, hogy a születésétől emberekkel élő kis majom egyszer csak meghülyül, aztán szó szerint letépi az arcodat.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
Ispy
veterán
válasz gboszi #162211 üzenetére
Azért lássuk be, a mainstream ipar pénzt akar keresni, olyat csinálni, amiért fizetnek az emberek és a legkisebb kockázata van, ez a cél. A végeredmény a döglött kutyát sem érdekl...habár most párszor pofára esetek, lásd MI 124. része.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Louro
őstag
válasz gboszi #162187 üzenetére
Ettől féltem. Pont holnap akartam elmenni rá, de szerintem most a filmipar kifogyott a kreatív agyakból. Csupa remake van tervben. Nincs ötlet, nincs fantázia. Könyvekhez nyúlnak nagyrészt már. Képregények lendülete is elfogyott már. Lehet verdesni a melleket, hogy mennyien mentek el és mennyi pénzt hozott az első hétvégén... jah, köszönd az inflációnak. Eladott jegyek számában/mozi érdekesebb lenne. Csak a marketingesek feladata jó színben feltüntetni a kakit is.
Mess with the best / Die like the rest
-
válasz gboszi #160266 üzenetére
Nem sért szabályt. A moderáció nem úgy működik, hogy ha sokaknak nem tetszik valaki véleménye, akkor annak mehet a kitiltás. Ha nincs önuralmad, s nem vagy képes tolerálni valakit (aki nem sért szabályt), az a te problémád, ilyen egyszerű.
Meg nincs ilyen, hogy beáll valaki mellé a moderáció. Legfeljebb akkor tűnik így, hogy ha a "aki nincs velünk az ellenünk van" logikát alkalmazod, de hát az egy mindent végtelenül leegyszerűsítő gondolkodásmód, amit feszültségkeltésre találtak ki.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
tag
válasz gboszi #158848 üzenetére
A témájához képest, alig-alig van benne gore. Inkább mondanám erotikus filmnek, mint horrornak.
Nekem egy improvizációs szakkör előadásnak tűnt, amibe itt-ott bele tudok képzelni mondanivalót, úgyhogy nehezen tudnám mihez hasonlítani. Ami érzés megmaradt belőle az egyfajta Lobster vagy Videodrom féle elvontság keveredve a Taxidermia groteszkségével. Talán.. nagyon nagyon messziről..[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
eeXaa
addikt
válasz gboszi #146993 üzenetére
Ennyi sületlenséget ritkán hallok egyben...
A filmkészítõk végig monitor vagy annál is kissebb képernyõn veszik fel ill elenörzik, vágják a jeleneteket....fogalmuk sincs hogy fog kinézni nagyban az elsõ teszt screenengs-ekig.
Persze hogy a moziba álmodták meg a filmet, hiszen ott tudják a leghatékonyabban anyagilag értékesíteni.
A mozi egyetlen célja amikor létrehozták az volt, hogyan lehet minél több embernek minél kevesebb idõ alatt eladni a legnagyobb haszonnal terméket, és ez a cél ma is pontosan ugyanaz... -
Miklós315
aktív tag
válasz gboszi #146784 üzenetére
Ez (is) egy jó kérdés.
Bár, most visszagondolva (a Craig-szériára),a forgatókönyv miatt élte túl, amíg a forgatókönyv (a szerződés alapján) végül ki nem nyírta. Az első részben is simán kinyírhatták volna Bondot, de Vesper megalkudott (aztán ez kit izgatna, ha végül mindkettőt kinyírják, nincs aki számon kérje a kamu dealt... semmi értelme), és így elengedték. A második részben a Spectre érdekei szerint már a CIA is Bond likvidálását célozta meg, mégsem lett belőle semmi (látszólag Felix miatt, de hát ez nem így menne... semmi értelme). A harmadik részben Silva is simán kinyírhatta volna, de sosem tudjuk meg, miért nem ölte meg (évekig tervezett bosszú, meg komplikált hackerterrorizmus, de egy fejlövés már nem megy... semmi értelme). A negyedik részben a haragvó, saját apját megölő mostohatesó, Blofeld cicázik ahelyett, hogy fejlövés és kész (semmi értelme). Bond egy bulldog, aki nem lefizethető, és (látszólag) nehezen megölhető. Ezért minden alkalmat kihasználnának, de a genyák úgy vannak megírva, hogy hülyék "szuperokos legyenek" (következetlenek).
Lényegében ennyi a válaszom: nincs értelme, így van megírva és kész ("jóleszaznekünk" írói mentalitás).Ha miszticizálni szeretném: Bond az Achilles pontjuk (pech)
Engem sokkal jobban idegesített (konkrétan nem tetszett), hogy M ekkora ostoba, álnaiv gagyiként szerepel a konfliktusban:
. Borzasztó gagyi. A Skyfallban (is) Dench M-je vállalja, hogy "így döntött, mert", és "fel kell takarítani, ha...", de Fiennes M-je egy naiv hülyegyereknek van megírva tök feleslegesen (illetve talán itt érhető tetten Bond előtérbe helyezése, direkt nem írtak épkézláb szálat M-nek, ennyivel el tudták intézni, és így időt tudtak megtakarítani Bondnak...). Az ilyenek rontják a filmet, sajnos."nem tömegpusztító fegyvernek szántuk, el se tudtuk képzelni, hogy ez lesz, jajj mi lesz most?" #146785 emiki6:
Érdekes megnézni, hogy a Bond-karakter markáns megváltoztatásának igényétől hogyan torkollik bele végül a klasszikus Bond-filmklisébe a Craig-széria.
Pedig a Spectre-szál izgalmas lehetne, de összesen kb. két mondatban összefoglalható klisékké törpítik a benne rejlő témát, a többi már a "kötelező Bond-marketing": helyszínek, nők, márkák.
A genyák is lent izgalmasabbak ( ), mint a legfelsőbb szinteken lévők (Le Chiffre, Silva ).Blofeld, Safin - Greene is ilyen érdektelenre sikerült, bár ő is valami alsóbb-közép szintű szervező [ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Pitterix
őstag
válasz gboszi #146611 üzenetére
Utolsó Dani-féle James mozi. Nos, volt már jobb,de volt rosszabb is.
Csajok elmennek, autós jelenetek jók, harcok jók, a történet, meg a főgané olyan semmilyen.Ami nem tetszett, az elején az autós lövöldénél, körbe állják őket, azt lőnek ész nélkül, úgy, hogy egymással szemben állnak, de mindenki totál eltalálja a kocsit, senki sem lő mellé, esetleg a szemben állóba. Meg azt az órás jelenetet nem értettem, a szem szétrobban, de a füles nem, ami elvileg szintúgy elektromos kütyü. 7/10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
-
Pitterix
őstag
válasz gboszi #134545 üzenetére
Pedig simán ő. Lehet öregszel...
Nézd meg a The Fugitive-t.
Ha jól emlékszem abban is van szakálla."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
paatrick
őstag
válasz gboszi #133908 üzenetére
"Emlékszem aviban dc++-ról letöltve néztük fiuk hárman a Kört. Aztán kisorsoltuk, hogy ki kapcsolja fel a villanyt a végén...eléggé be voltunk parázva "
Sztori ugyanez csak én 4 lánnyal néztem. Hát volt kapaszkodás, a random felvisításoktól meg még jobban kikészültem6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
shotika
őstag
válasz gboszi #133180 üzenetére
Szerintem ez ennél bonyolultabb kérdés. Be lehetett volna játszani azt is hogy a 2. rész viharos fogadtatása után leülnek ötletelni és eltérnek az eddig megszokott rendszertől és elhalasztják a megszokott 2 éves megjelenést - de már a 2. rész készítésekor is el kellett volna gondolkozniuk azon, hogy 2 év nagyon kevés arra hogy ilyen nagy volumenű filmet elkészítsenek. Ezek meg rámentek a fejőstehén vonalra, követték a Marvel féle vonalat, csak abba nem gondoltak bele, hogy a Star Wars univerzuma már kész. Azon már nincs mit felépíteni. Egy új sztorihoz pedig tehetséges emberek és idő kell, hogy rendesen meg legyen csinálva. És könyörgöm, legalább legyen egy masszív alapja, hogy az időközben felmerülő problémák ne temessék maguk alá az egészet. Mert lehet szidni a 99-2003-as trilógia egyes dolgait, megoldásait, de a midikloriánok és Anakin "fostos játéka" ellenére sose esett szét.
De visszakanyarodva az új részekhez, ha elhalasztják a megjelenést, azzal elismerik, hogy hibásan döntöttek. Egy olyan kaliberű vállalatnál, mint a Disney, akár öngyilkosság is lehet. Viszont a görcsös mindennek megfelelés okán azt kaptuk ami, már megtörtént, most már azon kell dolgozniuk, hogy helyesen vonják le a konzekvenciát és úgy építkezni, hogy ezeket elkerüljék. Ha engem kérdeznének, én hirtelen azt mondanám, hogy kivárás. Kivárni, amíg a 3 új film "újdonsága" elillan, persze nyilvánvaló, hogy megnemtörténté már nem lehet tenni ami az elmúlt 5 évben zajlott, viszont kevésbé hangsúlyossá tehetik - akár úgy is, hogy újraforgatásokkal összeollózzák a 2. és 3. részt, hogy stabilabb képet adjon, és egy új irányba tereljék az egészet.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
hyggelig
senior tag
válasz gboszi #132034 üzenetére
A válaszom röviden ennyi: A film nem akkora durranás, az alakítások nem igazán jók.
Inkább ez mindenki számára egy nagy, együttes jutalomjáték volt.
Az Akadémia is ezt díjazta - szerintem- a jelöléssel.
Erre próbáltam utalni, nem arra, amire te gondolsz.
(#132043) eeXaa
A Shape of water nekem nagyon tetszett. A táncos jelenetet leszámítva nagyot ütött. A mai napig emlékszem szinte az egész filmre, a színekre, a furcsa képekre.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz gboszi #129892 üzenetére
Másik kedvencem a témában "nem nézek TV-t mert nincs benne semmi értelmes, én csak youtube-ot nézek"
Aztán megnézed a youtube felkapott listát meg úgy kb a nagyobb nézettségű magyar dolgokat és még trash-ebb mint amit a TV produkál...Amúgy kis történet a témához mindig eszembe jut mikor ilyet hallok:
Volt anno Gundel-Takácsnak valami kvízműsora. Lényeg a lényeg nagy rockerfaszi ül a székben 1 millás kérdés, ismerje fel a dal előadóját a részletről. Erre bejátsszák Adele - Rolling in the deep című dalát. Kb egész évben rommá játszották a rádiók, Adele 6 Grammy-t nyert ezzel az évben, híradó, újság, internet tele vele hogy ilyen utoljára Michael Jackson volt aki egyszerre ennyit tudott nyerni, szóval mindenhonnan ez folyt. Csávó ül, néz bambán, "én ezt nem ismerem". Hősünk így nem nyert egy forintot se, de mikor Gundel mondja neki hogy ez Adele most nyert 6 Grammy-t, csávó megszólal: "én csak rockzenét hallgatok"6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz gboszi #129326 üzenetére
thx, pár körön feldobtam már a megfelelő topikban, ahol a keresett filmek 99%-a meg szokott kerülni, de ez maradt egyelőre az 1%-ban
joker 10/7
érdekes eredettörténet lett ez... nálam nicholson volt a kedvenc joker, most joaquin phoenix csatlakozott mellé kiszámítható azért eléggé a film: pl hogy a néger csajjal tuti nincs köztük semmi, csak képzeli az egészet... ami furcsaság volt még: metrón a 6lövetűvel lő egyet az egyik fejébe, 2-t a másikba, a menekülőt meg s*ggbelövi aztán a metróról leszállva beleereszt még párat... közben tárazás sehol, pedig lőtt összesen vagy 8-at... előtte 1 nappal meg olyan pancser volt a pisztolyhoz, hogy véletlenül a falba lőtt otthon... fura volt nekem, hogy hirtelen olyan célzott lövéseket adott le, mint john wick kiszámítható volt az is, hogy ő lesz majd a deniro-kinyíró ...jól megalapozták ezzel a filmmel a folytatást: én szívesen néznék nolan batmanjének a mintájára egy joker trilógiát ugyanilyen stílusban csak már kellően több akcióval/vérontással (egyelőre csak a 2. rész van fent imdb-n pletykaszinten) #értékelés
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz gboszi #129323 üzenetére
...sok ilyet tudsz mondani?
próbáltam "hasonló film" címszóval is keresni pl eltakarítónő-re meg titkos gyilkos mama-ra keresve, mert hasonló stílus, de úgy se lett eredmény...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
ígyvanferi
addikt
válasz gboszi #128656 üzenetére
"A befolyt összeg egy részét jótékony célra fordítják, Vajna Tímea egy kardiológiai gyerekosztály támogatására szánja a pénzt."
Ezt az 'összeg egy részét' szerintem egészen szabadon fogják értelmezni a timiék. Belekötni meg nem lehet. Aztán hátha a gyerekklinika fog pozitívan csalódni. -
törölt tag
válasz gboszi #128071 üzenetére
Oké, de akkor egy lelakott mozit pinkesítettek. Most meg egy jó állapotban lévő mozit kell CC-síteni. Mondjuk a hangfalakkal kezdeniük kell valamit, mert belelógnak a képbe. Lehet ezért full át kell építeni a termeket. Na meg a sorjelzőket sem árt újragondolni. Igazából így belegondolva mindent át kell építeni, olyan átgondolatlan foshalmazt rakott össze a Pink
-
Bad Pritt
félisten
válasz gboszi #127793 üzenetére
Na mert ha egy magyar filmszínházban magyarra fordítják a szövegeket egy filmben a többségében magyar nézőközönségnek, ráadásul ezt kreatívan teszik pl. a napló miatt, akkor az tényleg ekkora bűn.
Mindegy, elengedtem a dolgot, remélem megírtad a leveled és ennél nagyobb gondod nem lesz a mozikkal kapcsolatban.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
eeXaa
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
brownus
veterán
válasz gboszi #127756 üzenetére
Hogy jön ide a magyar politikai helyzet? Hát, nekem ez apróság, sztem aranyos gesztus, nagyon nem baszta el a mozis élményemet. De, valóban, jobb lett.volna az eredeti....
Ma, zombividék 2, sajnos szinkron, nem.is adjak ov basszák meg. E van...
vighpeter, és a szülők? Igaz nálunk is már közel 70 anyám 70+ de jó erőben vannak halisten. Meg van egy szuper bébiszitter
-
-
törölt tag
válasz gboszi #127619 üzenetére
Pedig nekem is ugyanez volt az érzésem. Még hüledeztem is ez miatt. Tök érthetetlen, hogy a pali kerek perec megmondta, hogy
Holott ellenük folyik a vizsgálat. Szerintem ez egy hatalmas lóláb volt, és szépen, keresztbe kilógott.lefelé mentek, a zsaruk meg rá se b.sztak, és simán felmentek. erahurka
Én meg Anthony Hopkinsra emlékeztem ilyen című filmből[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz gboszi #127619 üzenetére
spoilerhez:
a csávó többször említette, hogy
a pincébe vitték a kislányát, ergo a rendőröknek meg kellett volna nézni, márcsak kizárás alapján is de ebben a filmben úgy ugráltak a zsaruk ahogy azt az orvosok manipulálták, pl. hopp pont itt van dr. xyz, inkább oda menjünk, meg nézzük meg a benzinkutat ami 20km-el odébb van, míg a pince 30 méterre -.- -
Ispy
veterán
válasz gboszi #124992 üzenetére
Szerintem én félreértettem, azt hittem azon nyafogsz, hogy a virágboltos megjelenés után jön majd az endgame kommentdömping.
A többire inkább nem reflektálok, mert aztán megint lecsap a moderátor keze, aztán ki kell majd törölnie vagy 100 offot.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz gboszi #124976 üzenetére
Szomorú hogy nem járnak moziba az emberek. Inkább otthon nézik tévében, aminek lehet szebb a képe de kisebb. Én meg extrán szeretem a mozi hangulatát is, hogy benn vagyunk székek közt, lemennek előtte a reklámok, popcorn illat van, vannak akik roszognak kicsit a kajával.
-
Cs1csó
félisten
válasz gboszi #119385 üzenetére
CGI mágus a srác, Photoshop GURU. Remélem felismernek majd sokan az utcán. (a szemüvegem mindig rajtam van úgyhogy sanszos )
Photosphop igen mert ne értem rá Chris (Hemsworth) és Robert (Downey Jr.) is szerették volna ha ott leszek de nem értem rá. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz gboszi #119275 üzenetére
a 10 legalávalóbb komment 24:48-hoz tekerj, ha nincs időd végignézni. (29:10-ig tart)
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Mik76
senior tag
válasz gboszi #116929 üzenetére
En megneztem minden korabbi info nelkul. Utolag fingom se volt mit lattam.
Utana elolvastam a cikkeket meg az ertelmezeseket. Ugy mar tisztult nemileg a kep de tovabbra se gyozott meg.
Hasonlo wtf? erzesem volt az Egy Szent Szarvas Meggyilkolasanal ugyhogy azt mondanam hogy ha az tetszett akkor hajra![ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Liner
aktív tag
válasz gboszi #115078 üzenetére
Miért minek kéne lenni? Mutass valami nagyot.
emiki6 Erre én már az első hsz ednél rájöttem.
Mellesleg ahogy elnézem sötét mint az éjszaka. Megy a kötekedés meg az értetlenkedés.
Na meg nem utolsósorban az okoskodás.
Kár, hogy ebbe a fórumba nem lehet betolni fényképet. Azonnal tisztázódna a helyzet....... /////[ Szerkesztve ]
Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest