-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #159182 üzenetére
elvileg hangot kapott a felvételen: Bruce Campbell - Dissenting Voice on Recording "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #158918 üzenetére
Kang az eddig megtudottak alapján Loki+Hangya:
időutazó a 31. századból, aki rájött hogy van multiverzum, és át is tud menni akárhova, ahol saját magát segíti tudással technológiacserével. Csak sok multiverzumban a Kangok hódításra használták a tudást, saját maguk ellen kezdtek háborúzni és ettől világvége lett. Ezt meséli el a Lokibeli Kang aki megalkotta az egy idővonalat és minden jövőbeli "variánst" megölt (meg se születtek) azzal hogy nincs több idővonal így akkor csak ő létezik egyedül mint Kang. De az idővonalat Loki+Lokinő össze is törte és a sorozat végén újra létrejön a multiverzum, a végtelen számú jövőbeli Kanggal. A Hangyabeli Kang mondja is a Hangyának hogy ő már többször megölte a Bosszúállókat, ezzel arra utalva hogy már ő is egyike azoknak a Kangoknak aki a tudást a multiverzumok leigázására használják. Illetve azt is mondja hogy számára az idő nem úgy létezik mint a Hangyának. Szóval ebből Kang egy végtelen számú ellenfélnek tűnik, plusz technológiában is sokkal fejlettebb mint Thanos volt. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #158909 üzenetére
Thanos viszont nem volt félelmetes, jó volt a motivációja amivel el tudta gondolkoztatni az embereket, de ha a Loki sorozatot veszem meg ezt a Hangyát akkor Kang is nagyon jó és tényleg félelmetes lehetne de a stáblistás jelenet szerintem tönkre vágja az eddigi "felépített" Kang karaktert.
Mondom ezt úgy hogy sose olvastam a képregényeket.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #158901 üzenetére
Szerintem meg csak a Kang szál volt benne jó. Bár nagyon kell hozzá a Loki sorozat.
A látvány az furán gagyi volt, sokszor a történetet se értettem miért azt csinálják amit megmondták hogy nem szabad csinálni hát a béna vicceskedésről már ne is szóljak, bár az eddig is benne volt a Hangya filmekben.
Na jó a kiscsaj, aki nem is kicsi mert 26 éves az jól nézett ki csak ne szólalt volna meg.DE még így is sokkal rosszabbra számítottam az értékeléseitek után. Egynek elment.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #158611 üzenetére
...nem tudom: kinek mi jön be... engem nem zavar a hosszú játékidő, ha a film megfog... pl Tarr Béla a torinói ló-ban azt képes érdekesen bemutatni, ahogy 5 percen át fől 2 szem krumpli a fazékban ott a film atmoszférája elvitt teljesen, de itt az avatar-nál már rendesen vakaróztam... üres, tömény műanyag az egész számomra
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #158603 üzenetére
...kb fél percben elmondható, full sablon sztori, 3órányi tömény f*ngreszeléssel előadva, mocskosul sok cgi-vel olyan érzésem volt kicsit, mint amikor 20éve folyamatosan 3dmark teszteket néztünk ...azokban is volt ennyi sztori
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
KISDUCK
addikt
válasz #48613632 #158593 üzenetére
Hát wikit elnézve szerintem pont a hindu jelentés alapján nevezhették el avatarnak az animációs sorozatot.
A 4 elem pedig régebb óta tűnik fel mindenhol ahhoz hogy ennek bármi köze legyen az animacióhoz. A koreai zászlóban is ott van a négy elem jele ha jól tudom.
Az mondjuk szerintem jó ötlet hogy variálják a környezetet, mert csak a dzsungelben unalmas lenne és hogy a cím adásba bevezeti az elemesedit azzal ad neki egy keretet lehetett volna családi nyaralás is az alcím, de az nem lett volna ennyire fancy. A kérdés inkább az hogy el tudja-e kerülni a minőségi romlást a további filmeknél. -
KISDUCK
addikt
válasz #48613632 #158590 üzenetére
Az avatár szót nem a rajzfilm találta fel, ha neved mellett megnézed a képet az is egy avatár, játékokban a karaktert amit irányítasz az is egy avatár. Meg van még más jelentése is a hinduizmusban, ami hasonló jelentéssel bír. Szóval a lényeg az hogy azért avatár a film címe mert távolról irányítanak egy mesterségesen létrehozott testet.
-
WayneGace
őstag
válasz #48613632 #158583 üzenetére
[Imperium of Man] végre odacsap és véget vet a Xenos atrocitásoknak.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #157957 üzenetére
ezekből sok megvolt és most mondogatom magamban, hogy "...bzmeg tényleg"
babysitter: killer queen, studio666, scream, X... azt a fallout-ot már annak tudatában láttam, hogy ki ő... tényleg a Wednesday hozta az igazi áttörést most már a fb is jól lehallgatott rendesen és ha gördítek egy közepeset, tuti beugrik egy Jenna Ortega
ui: az a csudap*csa84 nem nagy fegyvertény
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #157946 üzenetére
tegnap kezdtük a You 2. évadot, ami 2019-es... mondom asszonynak, hogy "nézd már, a kiscsaj nem Jenna Ortega?" ...először nem hitte el... ott 17 éves volt, Wednesday szerepben meg már 20... sok sminkkel, végig fapofával nem rossz alapanyag egyébként, kíváncsi vagyok, hogy mennyire kap változatos karaktereket és ezeket mennyire fogja megugrani
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #157942 üzenetére
nálam 4-ig teljesen kerek sőt szívesen néztem volna egy 5. részt, ami onnan folytatja, hogy Ripley-ék leszállnak a földre és elszabadul a pokol (a 4. részben Johner is felkeltette az érdeklődésem, hogy "milyen lehet az a föld, amit ez a tapló is egy sz*rfészeknek tart?")
...szerintem akkor tudna jól működni a franchise, ha találnának egy Ripley-hez hasonló karaktert, akire lehet építeni több részen keresztül... Noomi Rapace szerintem nagyon jó karakter volt a Prometheusban, erre kinyírták, majd behoztak helyette egy olyat a folytatásban, akire abszolút nem emlékszem... SW+NR is nagyon jól vitte a karakterfejlődést, ahogy lényegében civilből edződtek mindenekelőtt kellene egy viszonylag fiatal színész(nő), akit bemutatva közelinek éreznek a nézők... kifejezetten jól működik Alien sorozatban, ha nő kapja ezt a szerepet, mert a másik oldalon is a queen az igazán badass és sok párhuzamot lehet közéjük rakni... ezt a Jenna Ortega-t nézem, hogy szép lassan nextgen Michelle Rodriguez-zé fejlődik... jól hozza a különböző karaktereket is, most a Wednesday-el megvan mögötte a hype is: vele tutira meg lehetne fertőzni a mostani tizenéves korosztályt "Alien-fanatizmussal" ...már ha nem cseszik el a háttérsztorit sem
-
Ispy
veterán
válasz #48613632 #157942 üzenetére
A visszatér a gyökerekhez kb annyit jelent, hogy fogja az alien 1 forgatókönyvét, kicserél benne pár nevet, meg helyszínt és csinál egy fanszervíz filmet, amiről üvölt, hogy azért készült, hogy a fanok boldogok legyenek, de a fanok azon fognak nyavajogni, hogy ezt már láttuk.
Inkább a promi vonalat kellett volna rendesen megcsinálni, de az a vonat már elment. Például szegény csajszit nem kellett volna kinyírni, hanem vele tovább menni, nem ezzel a Dávidos szarral.
Egyébként a covenanttal nem az volt, hogy visszatérés a gyökerekhez?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #157936 üzenetére
...a forgatás azért késik, mert nehéz beszerezni a xenomorfokat... magyarországon nem él ilyen
covenant után illene Ridley Scott-nak valami nagyot alakítani, mert azt a furulyázós matyizóversenyt nehéz végleg törölni a memóriából
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #157856 üzenetére
Moonfall szerintem simán elmegy egy látvány akciófilmnek, szokásos pár ember megmenti a Földet, de a Geostrom az még ennyit se tudott. Alig történt benne valami nemhogy Geostorm
Legnagyobb bajom ezekkel a filmekkel hogy telerakják ilyen nagy pátoszos jelenetekkel, meg fullgáz monológokkal, amiknek semmi értelme. Ott van a 2012 is, a felénél gondoltam magamba hogy ennek amilyen hülyék biztos az lesz a vége hogy nem kell pelenka. Erre a film utolsó mondata "Apa már nem kell pelus" - és ezt valaki úgy gondolta hogy jó lesz és ezzel kell befejezni egy filmet. Agyhalál.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #48613632 #157638 üzenetére
nem hinnem, a Marvel filmek egy reszenek tinik es fiatal felnottek a celcsoportjai.
megneztem utobbi hetekben parat (Black Panther, Wakanda forever, Dr Strange, Shang-chi), nem profitalna a sztori az eroszakbol vagy verbol.
egyebkent phase4nel nekem van egy elmeletem, hogy nem a filmek rosszak, hanem igy 3 phase utan akik az elejetol neztek rajongok egyszeruen az eletben tovabbmozdultak, ugy meg kevesbe mukodnek.
Shang-chit egyebkent emiatt szerettem, mert alapvetoen egy vuxia, abba meg nekem az alapvetoen sablonos es kozepesen otlettelen utolso fel ora is belefer ugy, hogy elvezheto maradjon.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz #48613632 #157638 üzenetére
Venom vs Pókember nem MCU projekt hanem a Sony saját univerzuma. Az meg jó kérdés hova tart a Morbius után. Szerintem tökösen bele kellett volna állnia már a Venommal a Sonynak az R kategóriába.
Deadpool 3 meg szerintem spin off kategória lesz, lazán kapcsolódik majd, lehet feltűnik valahol a fősodros filmekben is, de garantált hogy nem fognak R kategóriás Bosszúállók mozit csinálni 3-400 millió dollárból. Főleg most hogy sem minőségben sem bevételben nem sikerül megugrani a COVID előtti szintet.
-
KISDUCK
addikt
válasz #48613632 #152678 üzenetére
A baj az offolással az hogy ez filmes topik, akár mennyire is szeretünk másról vitázni itt, ez FILMES topik. Ha valaki ide beteved filmekről akar olvasni, nem a mezőgazdasági lengőcsapszegről.
ON:
Mégnzetem a Dog / Katonadolog filmet, nem volt rossz, bár kiszámítható az egész, de mégis le tudja kötni a nézőt. Eathen Suplee elég szépen kipattintotta magát, előbb útóbb csak kap calami akció filmet.
-
Pro Koryak
addikt
válasz #48613632 #152653 üzenetére
Na kezdődik az amcsi féle h.lyeség, lehetetlenség x2.
Az meg különösen, hogy fél a magasságtól a hegymászó. Uhh...#152654 proci985
Hát pl Végtelenen háború, Endgame közel sem 13éveseknek való, szerintem. Igaz simán megnézik, de ....
"Oldboy, Akira, .... eredetileg kepregenyek voltak."
Azokban valahogy nincs gyerekes bugyutaság. -
pohár
félisten
válasz #48613632 #152649 üzenetére
azt vágod, hogy az a videó fake? (csak egy haverja, akinek nagyon hasonlít a hangja rá, vagy megcsinálták valahogy, de biztos nem ő játszott vele)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Pro Koryak
addikt
-
Ispy
veterán
válasz #48613632 #152631 üzenetére
Engem spec kifejezetten idegesíti a sok rinyálás, Vasemberből is az első tetszett igazán, a többi szódával elmegy. Én spec egyáltalán nem bánom, hogy nincs több vasember, egyáltalán nem volt szimpi karakter, még a végére sem. Pókember meg egy hülyegyerek, ha nem nővi ki ezt a szintet, akkor ő sem lesz a kedvencem. Lokit kedveltem, érte kár.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Bad Pritt
félisten
válasz #48613632 #152637 üzenetére
Vannak minőségbeli különbségek köztük, ezt nem is vitattam, de egy igazán mély, jól megírt karaktertől még a legjobb is messze van. Vagy ha a kis MCU mikrokozmoszon belül nézed, akkor persze, hogy vannak jók, de azért ez ne legyen már mérce.
Most nem azért, de az MCU legnagyobb erénye a casting, ezt sokszor sok helyen leírták már és Feige maga is bevallotta. Baromi jól választanak megbízható, jó színészeket hozzájuk illő szerepekre és ez sok pontot dob egy szarabbul megírt karakter megítélésére is.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz #48613632 #152633 üzenetére
Iron Man 2 ugyanolyan retek szar, mint a Thor 2, cash grab fércmunka.
Abból indultál ki, hogy a régebbi filmek jobbak voltak, a minőség hanyatlásnak indult a te szavaiddal élve, majd hoztad a Stark-Strange példát. Én meg azt mondom, voltak jobb filmek és voltak sokkal rosszabbak, így kihoz egy nagyjából ugyanolyan átlagot, mint a mostani felejthetően átlagosok.
MCU-ban nincs igazán jó karakter, alap archetípusok vannak, akiket jobb-rosszabb színészek keltenek életre. Tony Stark egész személye ugyanúgy felfér egy szalvétára, mint Shang-Chié, annyi előnye van, hogy benne volt 9-10 filmben, ezért több időt tudtak rászánni, de ettől nem lesz jó. Amit látsz belőle és ami miatt jónak tűnik az konkrétan maga RDJ, beépítette a saját karakterét a szerepbe ugyanúgy, mint Ryan Reynolds a Deadpoolnál pl.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz #48613632 #152631 üzenetére
Én azt érzem, valamiért túlidealizálod a korábbi filmeket. Nem érzek ennyire nagy minőségbeli különbséget a mostaniak meg a régiek között, bár az igaz, hogy Endgame óta nem tudnék kiemelkedő MCU filmet mondani, de cserébe olyan istentelen foscunamikat se, mint az Iron Man 2 vagy a Thor 2. A fanservice kezd baromi zavaró lenni az utóbbi időszakban.
Unpopular opinion részemről, de Tony Stark egyáltalán nem egy jó karakter sem képregényben, sem rajzfilmen, sem az MCU-ban, RDJ viszont egy piszok jó színész és ez számított igazán.
-
Bad Pritt
félisten
válasz #48613632 #152628 üzenetére
Dehogy rosszabb, ugyanolyan, pont ez a baj velük. A karakterek, történetek, konfliktusok mind ugyanazt járják körbe, mint 10 éve. Stark, Rogers, Thor talán kicsit jobban ki van bontva, de egyáltalán nincs minőségbeli különbség köztük meg mondjuk Wanda meg Shang-Chi közt, a többi karakter meg ugyanolyan gyenge volt régen is, mint most. Azért érzed jobbnak őket, mert frissnek tűnt akkor.
Ha Strange műbalhéja nevetséges, akkor nézd újra a második, harmadik Iron Mant és hülyére fogod röhögni magad, annyira cringy gagyi.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Ispy
veterán
válasz #48613632 #152599 üzenetére
Én a sorikat alapból skippelem, annyira nem érdekel. A stranget megnéztem, semmi extra, egynek jó volt, thorból az 1-2 alapból szar volt, a 3 viszont király. Én szeretem TW humorát szóval inkább az 2 órán keresztül, mint a szerelemi szál, mint az első két részben. Nem remegek egy marvel filmért sem, de ha jön megnézem, ha más nem tékából. Gondolom a képregényeknél sem az volt, hogy minden sorozat minden része egy masterpiece, hanem ott is voltak gagyibbak. Hát itt is így van.
A sang csi például tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #48613632 #152586 üzenetére
Egyébként ez a típusú grafikon szépen mutatja, hogy nem valós értékelések, mert a valós értékelésű filmeknél egy szép normális eloszlás alakul ki - a csúcspontot tologatva természetesen Ezen grafikon esetén tehát ha az emberek 9.5%-a értékelte a filmet 9-esre, akkor 10-es értékelésnek ehhez közel kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz #48613632 #152459 üzenetére
Nekem a Hostel-lel az a bajom hogy tok kivitelezheto. Olyan mintha otleteket akarnanak adni unatkozo beteg allatoknak, sok penzzel.
Mig egy Evil Dead, vagy zombis vagy akarmilyen szornyes dolog mind legbol kapott, egy ilyen semmi masrol nem szol mint emberek kegyetlenkedese egymassal.
Ami ugyan nem horror de eleg sulyos, az a Taxidermia. Ha esetleg valakinek kimaradt.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
-
törölt tag
válasz #48613632 #152382 üzenetére
Egyébként meg, ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy ha JD és a Disney jóban akarnak (akarnának) lenni, akkor az MCU lehet a közös nevező. Abban van pénz és presztizs egyszerre, ráadásul kialakult koncepció nélkül van tervezhető jövője.
Ez alatt mondjuk azt értem, hogy még ha jelen pillanatban nincs is fogalmuk arról, hogy mikor és hová, abban megállapodhatnak, hogy az 5. fázisban újra előveszik a kérdést.
-
nagyúr
válasz #48613632 #152183 üzenetére
A filmek egy része elégít ki tömegigényt, mások szűkebb közönségrétegekhez szólnak. Mindegyiket filmnek hívják, ezért elég nehéz róluk általánosságban beszélni. Kb. olyan a dolog, hogy a Meki is étel, meg a marinírozott, roston kisütött szöcske is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
PuMbA
titán
válasz #48613632 #151945 üzenetére
"de könnyen lehet, hogy még a Dr Strange jegyeladásait sem fogja."
A rendelkezésre álló információk alapján nem lehet könnyen. A teaser megtekintési adatok jól mutatják, hogy mekkora az érdeklődés és mi várható Hint: többen nézték meg ezt a teasert, mint a Star Wars: Rise of Skywalker trailert.
Bad Pritt: Nem több, mint egy kétségbeesett pénzszerzési kísérlet a mozipénztáraknál nyújtott teljesítményt megvárva és erre időzítve. Paramount már közölte, hogy kitaláció az egész
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz #48613632 #151946 üzenetére
Hát remélem a cikkben említettnél jobb indokkal fognak védekezni, mert ezt még én is megmondom, hogy baromi gyenge érv.
Amúgy durva így belegondolva, hogy majdnem három évet csúszott a legelső hivatalos dátumhoz képest.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Eversmann
aktív tag
válasz #48613632 #151924 üzenetére
Egy klasszikus Star Wars-ban is sikerült Ami valljuk be, nem mai darab. Például az álmodozó naív Luke-ból eljutunk a végére egy érett Jedi-hez. Pedig csak 3 rész volt akkoriban.
De hogy ne csak negatív legyek :
ROOMBO (What if)Life is better with a Titan
-
-
Ispy
veterán
válasz #48613632 #151878 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de azt gondolom egy valódi légi csata kívülről nézve valószínűleg dögunalom, ott nincsenek flikflakok meg ízgalom, le kell szedni a másikat gyorsan vagy el kell húzni a csíkot, ezzel nem lehetne egy filmet eladni. Szóval az élethűséget felróni egy ilyen filmnek nettó bullshit. Az meg, hogy kinek jön be maga a film vagy sem, az ízlés kérdése. Persze ha valaki folyamatosan a mainstream ellen megy a véleményével az egy idő után enyhén szólva is gyanús....
-
Major Lion
senior tag
válasz #48613632 #148967 üzenetére
Valamint Nincs mérce, csak az egyén szemén keresztül, ezáltal nincsenek elfogadott értékek a világban...
Mar pedig szerintem vannak egyetemesen elfogadott ertekek, minden kozossegben, kulturaban illetve a civilizacionkban is.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.