Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz paatrick #167000 üzenetére
Cicaverzum
Na mi is rávettük magunkat, hogy megnézzük. Mivel van 3 macskánk, így asszony amúgy is rá volt kattanva a film címére.
Bár a visszajelzések tényleg nem voltak megnyugtatóak, de mivel mi sem vagyunk egyszerűek, azért adtunk egy esélyt. Hát így utólag, ha egyedül néztem volna, akkor nagyon max. fél órát néztem volna. De így végignéztük és ez egy förtelem. Se füle, se farka. 100 milliós állami támogatás mellett - és még ki tudja mennyi egyéb forrás volt - csupán 40 milliós bevétel elég veszteséges. A forgatókönyvíró lányok nagyon bedrogozhattak, amikor ezt írták. Aki pedig az állami támogatást aláírta nekik, valószínűleg volt egy jó órája velük, mert ezt normális, éppeszű ember kiröhögte volna.Pedig általában végigszenvedem a filmeket, de ezen érződött nagyon is, hogy "magyar" - nem tudom másképp megfogalmazni azt a színészi játékot, képi világot másképp - és a történetféleség is merő idiótaság volt. Talán első film lett volna, amit tényleg nem nézek végig.
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz tibbike01 #168813 üzenetére
Nem konkrét mozifilmnek szánták, hanem a rajongóknak egy fan service-nek. Sajnos mivel nem volt ez kimondva, iszonyat megosztó lett a vélemények alapján.
Bár szerintem a fan service is inkább egy afféle mash up, ahol összegyúrtak sokmindent. A főhős is csak egy dekoráció volt. Ha nem lett volna se tűnt volna senkinek.Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
The quiet maid 2/10
Egy latino szobalányról szól, aki a családja miatt feláldozza az életét, hogy hazaküldhesse a keresetét. Gazdagék persze lekezelőek. Szobalány helyzete kicsit változik, hogy legyen a filmnek íve. Aztán meglepő lehet, hogy szobalány sorsa jobbra fordul vagy megsemmisül.
Azért a filmvégi kriptolopás kicsit meredek, mert oké, hogy megtudta a kulcsszavakat, de a vége börtön lesz. A filmben nincs katarzis, a fordulat sem sokkoló. Még fölös időre se javaslom. Inkább valamit újráztam volna ehelyett :/
-
Louro
őstag
válasz mephi666 #168730 üzenetére
Az első rész a frissessége, az újdonsága, hogy nem egy világmegmentő hősről van szuperhősös film miatt ütött igazán nagyot. Mondhatni egy eredettörténet.
A második részben az árvaháznál Buldózer és Kolosszus harcánál a CGI nagyon fájó volt például. Az első részben sehol se lógott ki látványosan a digitális munka. Ha kicsit jobb lett volna a digitális munka nálam ez lett volna a második.
A harmadik részben értem, hogy nagyot akartak durrantani, na meg a korábbiakat überelni. Attól, hogy WS-sel mi történt..., mint néző, ha ne a mi gondunk legyen. Bár persze azért hozta a karaktert, de remélem többször nem ölti fel a gúnyát. Gambit meg oké, hogy déli, de itt nagyon túltolták. Persze képregényben nem jön át, de a rajzfilmben - eredeti szinkron - nem volt ennyire "fájó".
Azt is tudom, hogy egy vicces rövidvideóból indult az egész. De valamelyest az mentette meg a Marvelt.Persze elfogadom, csak nálam pont fordítva van. Az első rész volt a legjobb. A flow, a hangulat, a pace, a casting. A harmadik már olyan, mint amikor a tortára még nyomnak egy flakon tejszínhabot. Jó-jó, de anélkül lehet mégiscsak jobb lett volna.
-
Louro
őstag
Deadpool és Rozsomák
Jajj, ez mi vót? Bár X-Men képregényeken nevelkedtem. Felnőttként újra beszereztem őket, hogy nosztalgiából újraolvashassam. Még a német RTL-en is néztem a rajzfilmet is. Nekem még az első X-Men is bejöttek. Az első Deadpool nagyon. A második nagyon elment erősen látható CGI irányába.
Az új rész kapcsán első sokk Rozsomák új szinkronja nagyon idegen hozzá, bár ha Hugh Jackmant szinkronizálni kell, akkor gyanítom ezentúl ő fogja mindig. (Az előző sokkal jobbal passzolt.)
A multiverzumosdi is már oda jutott, mint az egész Avengers. Túl lett használva. Hugh Jackmant eddig bírtam Rozsomákként, de ezt most nagyon túljátszotta. A képi világ nekem nagyon izzadtságszagú volt. A Paradox "munkahelye", a sivatag. A főboss jó választás volt és jól hozta a karaktert a színész. A mellékszereplők helyenként erősen kilógtak.Értem, hogy ez most másik univerzum karaktere. Penge alaposan lefogyott, Gambit ezzel a falusi akcentusával, ami franciás kellett volna, hogy legyen. Elektra, X-23, Buldózer, Varangy,.... Ők legalább rendben voltak. Ez egy böszme nagy mashup volt, amivel le akarták zárni az egész Deadpool-érát. Ezt folytatni nagy butaság lenne. (Bár a pénz diktál.) Nem volt rossz, de ha a trilógiát nézem, csak ezüstérmes. Valószínűleg eredeti szinkronnal még élvezhetőbb lehetett.
-
Louro
őstag
Úgy érzem ma-holnap sok Deadpool kritika fog érkezni
-
Louro
őstag
válasz stellaz #168378 üzenetére
Na ezzel még nem találkoztam. Kivágott jelenetekkel, végét lehagyottakkal igen. Fel is idegesítettek, mivel ismertem a sztorit. De, hogy a TV-k is tekernének pár százalékot a tempón.... Bár a reklámok tömkelege és az eleve hangosabb reklámok miatt nagyon megutáltam a TV-t.
-
Louro
őstag
válasz Pitterix #168369 üzenetére
Annyira nehéz dolga lehet a filmeseknek, hogy készítenek valamit. Beleölnek sok pénzt és időt a megfelelő pacing-be, erre a reddit után már itt is nem először olvasom, hogy 1,2-1,5x sebességen néznek az emberek filmek. Én már nem egyet elengedtem, ami nem fogott meg fél óra után. Azt a fél órát is utána bántam, de próbálok arra gondolni, hogy lehet egy kiváló műremeket hagytam volna ki, ha bele sem kezdek.
Ettől már csak az a jobb, hogy már a mobilok kijelzője is FHD legalább, de a net tele van még xvid-ekkel. Pedig tárhely is van dögivel. A hang meg....
Bocsi a rant-ért!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz #42308056 #168350 üzenetére
A kínai címmel nem dobta, de angol címmel meglett
k-adi: Kényelmesebb az anyanyelvem. Az angol nem olyan gördülékeny. Ismert filmeket nézek eredeti nyelven gyakorlásképp. Különben nem szeretem a feliratos filmeket, mert elvonják a figyelmet a látványvilágról.
-
Louro
őstag
válasz Pro Koryak #168338 üzenetére
NFO szerint english és chinese. A kommentek között megadott link már nem létezik. Ez a film kimarad most.
-
Louro
őstag
válasz Pro Koryak #168331 üzenetére
Kár, hogy nincs hozzá magyar felirat. (Vagy én nem találtam.)
-
Louro
őstag
válasz Pitterix #168291 üzenetére
Azért az első részt messze nem múlja felül. (Pedig erősen bevetették a nosztalgiafaktort a zenékkel és a felvételekkel.) Nem csak azért, mert ott voltak a legfiatalabbak. Itt már Marcus nagyon aputestű volt. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Die hard 4-nél, hogy az ősember találkozik a high-tech kiberbűnözéssel.
Marcus vejének jelenete volt a legjobb a filmben. Pedig nem is főszereplő.
-
Louro
őstag
válasz #42308056 #168276 üzenetére
Szerintem az első rész tarolt, bár a minyonok megjelenése volt a húzóerő. A plüss unikornis is akkor jött igazán divatba.
A második rész sem volt rossz. Akkoriban bídóztak az emberek.
A harmadik rész még szódával elment. A kiskecske, mint unikornis nem volt rossz, bár tényleg nem volt maradandó. De, mint gyerekmese azért még mulatságos volt.
Ez az új rész pedig nagyon erőtlen lett. A minyonokkal sem tudtak igazán mit kezdeni. A Marvel mintájára csináltak egy szuperhős csapatot. Ennyi.A két minyonfilm pedig kifejezetten jó lett szerintem.
-
Louro
őstag
Gru 4
A brand meggyalázása. Nem igazán voltak kimagasló, vicces pillanatai. Inkább kellemetlenek. Pedig reménykedtem, hogy legalább kicsit megközelíti, de a minyonok kapcsán sem volt olyan, mint a bídó-bídó-bídóóóóó.
Persze egyszer végig lehet szenvedni, de ezt már csak a neve adja el.
-
Louro
őstag
válasz oriic #168262 üzenetére
De azért, mert a játékkal kapcsolatos elvárásaid voltak vagy nem is voltak ismereteid a játékkal kapcsolatban?
Nem mindegy. Sajnos sokan egy az egyben a játékot várják el. Igaz, ha a brand egyezik, mondanám, hogy joggal, de lehet önmagában a film különben nézhető. Én még nem vettem rá magam, hogy megnézzem, de biztos rászánom azt a 2 órát.
-
Louro
őstag
válasz Soderes #167224 üzenetére
Az a baj, hogy az igényekből egyre lejjebb adjuk Nincs igazán minőségi film. Régen is voltak filmek és mégis születtek olyanok, mint a Halálos fegyver, Bad boys, Die hard vagy az Amerikába jöttem. Manapság nem nagyon készül olyan, amit 5 év után is emlegetünk. A Bosszúállók Végjátékot biztos sokan felhozzák, de az is egy CGI-orgia volt. A film önmagában nem értelmezhető, csak ha valaki megnézi a felvezető 10 filmet.
-
Louro
őstag
válasz negyven2 #167214 üzenetére
A Dűnés is elég fantáziadús volt, ha az újrahasznosítást nézzük. De ahogy látom, ez lesz az új trend. Bár ez nem vonzza be a nézőket.
A popcornt és egyéb nasikat azért is nem értem, mert még az előzetesek befejezése előtt már elfogynak a nasik
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz feri1014 #167151 üzenetére
Bocsi, X-men fan voltak gyerekként. A Marvel Extra valahogy túl sznob volt nekem. Vasember, Amerika kapitány, Herkules, ..... Jellemhibák sehol....
Akkor legyen fekete Amerika kapitány és kész. Csak eddig fehérként volt eladva és itt a woke-őrület, amihez akkor nem tudatosan, de erősen kapcsolható a dolog, ami félreértéshez vezet(het).
-
Louro
őstag
válasz oriic #167146 üzenetére
Ez a Filmvilág című topik. A filmstúdiók általi corssover-hullámtól kiráz a hideg. Gyártanak ezer és egy tartalmat hullámzó minőségben, amik persze függnek egymástól. A Marvel kapcsán itt nagyot hibáztak. Sokan beültek moziba úgy, hogy nem nézték a sorozatokat.
A női karakter Peggy Carter volt emlékeim szerint.
No, de mindegy is. Régen leáldozott az Avengersnek. XMen-nel lenne esélyük talán.
-
Louro
őstag
-
Louro
őstag
Kicsit nosztalgiáztam és újra megnéztem a Csodabogár című filmet. John Travolta szerintem nagyon jó volt a főszerepre. Forest Whitaker is.
Lehet én vagyok vén a 40 évemmel, de valahogy jobban szeretem az ilyen lassú, építkező, szépen ívelő filmeket, mint a mai vizuális darálókat. Nincs epilepsziaveszély. Nincsenek hatalmas robbanások, villanások. De mégis tudnak hangulatot teremteni. Tudnak színészkedni a színészek.
Persze biztos akad manapság is hasonló film, csak gondolom 1000-ből talán 1.
-
Louro
őstag
válasz eeXaa #166929 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem borzasztóan fog öregedni a film. Az előző Mad Max jobban ki fogja állni az idő próbáját. Itt a főellenség cseszte el az egészet. Na meg sokszor sterilnek hatott az egész. Pedig egy poros, koszos világról van szó.
-
Louro
őstag
válasz shotika #166889 üzenetére
Hááááát Chris erősen túljátszotta a szerepét. Amikor Furiosa partnerét motor után kötötték, ott is azért volt gond.
Értem, hogy feszült nő a főszereplő, de azért sokszor túl sok volt. Felnőttként a gyerekes hisztije, hogy adják vissza a gyerekkorát...Nem mondom, hogy rossz film, mert jó film, de azért nekem kicsit tiszta is volt a korábbi Mad Max-ekhez képest. (Pl. az elején hófehér fátyol Dementus-on, majd ahogy halad a sztori, úgy lesz egyre koszosabb. Eleve koszos is lehetett volna.)
-
Louro
őstag
Voltam a budapesti Sugár moziban. A Bujtor terem iszonyat lehangoló. Az, hogy pici, nem zavarna, de a képminőség... az, hogy többször is pixelesedett a 2. sorból már ijesztő. A hang is karcos volt.
A Furiosa volt az alany és persze a film maga egész jó volt. Eleint a főhös kicsit furcsa volt, majd nagyon szimpatikus és a végén valahogy elvesztett újra. Mivel ingyen jegyem volt, így a Bad Boys és e között vacilláltam. Végül ez nyert. Hangulat megvolt. Bár Chris szerintem túljátszotta a szerepét. Ő rossz casting volt erre.
Az Agymanókra iszonyat tömeg ment. A pénztár/büfé személyzet még a Sparos dolgozóktól is unottabbak és lassabbak. Egy olyan sort választottam ,hogy egy 6 fős család volt előttem. A többi sorban többen álltak és láthatóan nem családok. Gondoltam a család az egy fizetés, így gyorsan lemegy. Pórul jártam Amikor sorra kerültek, akkor kezdték el kitalálni, hogy ki mit akar enni. Aztán a végén a pénztáros bedobta, hogy pontgyűjtő van? Na akkor még bénázás, mert nem volt toll. A pénztárosé is kifogyott. Másik pénztárostól kapott. És nem folyamatosan pakoltak le a gyerekek a pultról, hanem a fizetés után kezdték el levenni a tápot, ami újabb logisztikai problémákat szült, mert egy ember nem bírta el a 6 kólát és 4 nagy popcorn és 2 nachot.De nem is panaszkodok tovább. A film maga egy megnézést megér. De a Sugár mozi engem nem nyert meg magának. Marad az Etele.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
-
Louro
őstag
válasz proci985 #166335 üzenetére
Abból mind az animét, mind az élőszereplőst is csíptem. Most, hogy mondod, az sokkal ütősebb volt és tényleg, ott is AI terrorizmus volt. Na meg is nézem újra.
Ezt az Atlast max a nagyon scifire kiéhezetteknek lehet csak javasolni, bár utána ők is megbánják, hogy miért nem mondjuk egy Terminátort vagy Ghost in the shell-t néztek meg ehelyett.
Én most újra a Battlestar Galactica-nak estem neki. Valahogy az nagyon össze lett pakolva. Oké, hogy a robotok mozgásán látszik, hogy súlytalanok, de az űrjelenetek.... A zene, a casting, a sztori.... Örök kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz paatrick #166329 üzenetére
Arra,hogy nem az agyoncsépelt robotok öntudatra ébrednek. Persze itt is megvan ez, de mint terrorizmus még nem volt említve.
Itt az volt a koncepció, hogy az emberiség úgyis a veszte felé rohan. Hmm, jogos, mégis vótmá' megvan itt is. Csak maga a kifejezés (AI terrorizmus) új. Ezzel még nem találkoztam így.
-
Louro
őstag
Atlas (avagy J.Lo próbálkozása) 2/10
Én úgy ültem le a TV elé, hogy egye fene a castingot, hátha jó lesz. A CGI egy erősen tűrhető szintet ütött meg, de azért Netflixnél láttunk már sokkal jobb minőséget. J.Lo nagyon túljátszotta a szerepét. Elején egy szuperokos karaktert mutattak be, de aztán már nem pörgött úgy a kreativitása.
Amiért két pont, hogy végre egy új ötletet hoztak be az AI terrorizmussal. Az alapkoncepció tök jó volt.A legmókásabb a hatalmas Terminátor-koppintás volt a vége felé De az Avatarból is merítettek biztosan.
De durva, sikerült spoilermentesen írni a filmről
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz mephi666 #165638 üzenetére
Hupsz, azt lehagytam, hogy már szinte minden film úgy ér véget, hogy nyitva hagyják a lehetőséget folytatásra. Vagy, ha eleve úgy jön, hogy trilógia lesz és befizetsz egy mozira és úgy ér véget, hogy "folytatjuk". Háááááát..... Kicsit úgy érzem ki lettem fosztva. Persze én vagyok a hülye, hogy elmentem a moziba. De 3 óra után úgy kijönni, hogy nem kerek a sztori.... Fájó.
A DC univerzum az istennek sem találja a vonalat. Túl depis a legtöbb és nincsen vidámság, humor. Lehet kevés a csöcs, ami berántaná az embereket. Pedig lennének ott is jó dolgok. Aquaman-ben is volt potenciál, de valahogy az se ütött. Hiába Momoa.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Yodamest #165634 üzenetére
A filmipar ezt lovagolja meg a képregényfilmek óta. 2000 előtt az X-men filmekkel. A képregényfanokat berántották. Majd jött a Vasember egy kiváló castinggal a főszerep kapcsán. Hollywood képtelen olyan kreatív lenni, mint régen. A mostani középkorosztályt célozza. Könyveken, képregényeken, DnD-n felnőtt emberekre céloznak. Az Alapítványt is elővették és csináltak egy könyvhöz szinte semennyire sem hű sorozatot. Marvelt is tudják, hogy le kellene már zárni, mert a színészek kiöregedtek. De inkább rebootban gondolkodnak. De a Barbie film is ilyen volt. A GI Joe filmek is egy meglévő ötletet lovagoltak meg.
Ráadásul az gondolják, hogy minél eposzibbra csinálják, annál jobb lesz. De a 3 órás filmekkel lassan Bollywood babérjaira törnek.
A másik jele az agyhalottságnak, hogy rebootok vagy régi filmek folytatásai jönnek. Kíváncsi leszek mikor jön a Die Hard reboot. Vagy az Ötödik elem folytatása.
-
Louro
őstag
Tegnap este rávettem magam, hogy megnézzem a Félelem és reszketés Las Vegasban című kultfilmet. Valahogy mindig kimaradt nekem.
Valaki el tudná mondani, hogy mitől lett ez ennyire kult? Pedig sok elborult filmet láttam már, de ez.... Persze a két főszereplő jól hozza a szétdrogozott karaktert, de a sztori, a sodródás az árral akkor blődség, hogy szinte fáj. Megnéztem az imdb-n és a port-on is az értékeléseket és gyanítom rossz filmet tölthettem le. Persze minden film nem tetszhet mindenkinek, de ez....
-
-
Louro
őstag
válasz [HUN]NIMROD #164951 üzenetére
Tervben van, hogy azt is elolvasom. Csak az Alapítvánnyal nagyon lassan haladok. Biztos jó oka van, hogy akkora a Dűne rajongótábora.
-
Louro
őstag
válasz totron #164935 üzenetére
Bevallom nem vagyok túlolvasott a témában. Tavaly fejeztem be Asimov robot univerzumát. John Scalzit imádom. A 3 test problémát 2x olvastam el. Sorozatokban pedig Battlestar Galactica és a The Expanse nekem az etalon. A Stargate első film szintén.
Értem, hogy az űr üres és nagyon más közeg egyedül is és pár fős csapattal is. De míg a Spaceman esetén nekem a pók inkább az őrület jele.
Azt be sem merem dobni, hogy mennyi az esélye,hogy egy ekkora útra csak egy embert küldenek? A metszőfogas pók meg hát...Hisz asszony se hívta már és a központ is tojt az őt idegesítő zajra a mosdóból.
A Dűne kapcsán meg egy tipikus oligarchák úgy táncolnak a gazdagságért, ahogy a császár fütyül. A császárt mozgatják a nők. "Minden háborút nők miatt vívtak" elv mentén. A fremenek meg a helyi őslakosok, akiket figyelmen kívül hagynak a nagyságosok. Nem fénykardokra vágyok, de az aratógépek kevesek számomra. Oké, volt 1-2 űrhajó, de ahol már ilyen technológia van, miért ilyen puritán a berendezés?Nem mondom, hogy egy scifi kötelezően eleme az (értelmes) idegen létformák, de a technikai ugrásra szükség van. Az, hogy az űrben utaznak és ennyi, azért kevés, mert sok évtizede tudunk már.
Nekem talán emiatt tetszett a Moonfall, mert érdekes volt a koncepció, bár azért messze nem egy klasszikus. Afféle popcorn-mozi számomra. Van benne űrrepülés, kis misztikum az emberiség származásával kapcsolatban, kis idegen létforma és valami extra high-tech dolog (maga a Hold).[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz paatrick #164651 üzenetére
Én most tudtam le és bár vártam, hogy kicsit berántson, de kicsit sem sikerült. A magány, az őrület, a bizonytalanság átitatta a sztorit. A pók....ott kicsit meg kellett állítanom, mert hát pont fóbiás vagyok. A feleség vonal olyan semmilyen volt.
Igazából kicsit olyan érzésem van, mint az Ad Astra esetén. Vártunk valami scifi filmet. De inkább lelkizés, vontatott film lett belőle.
Igazából, ha előbb olvasom a kommented, tuti nem nézem meg. Nemcsak a pók miatt. Adam Sandler nagyon meg akarja mutatni a komoly arcát.
-
Louro
őstag
57 másodperc 4/10
Vegyes a szám íze, mert nem néztem előzetest, csak a rövid összefoglalót. Gondoltam adok neki egy esélyt. Egész jól építkezett egy pontig a film, de a vége annyira össze lett csapva, hogy rengeteg kérdést nyitva hagyott. Ráadásul behozott elég nagy blődséget.
Színészi játék is inkább közepes. A főszereplő és a barátnője között annyira volt kémia, mint egy magányos férfi és egy odvas fa között.Szerintem ezt max akkor érdemes nézni, ha tényleg nagyon nincs más. Bár lehet akkor is inkább megéri elővenni egy már látott filmet.
-
Louro
őstag
válasz gboszi #162187 üzenetére
Ettől féltem. Pont holnap akartam elmenni rá, de szerintem most a filmipar kifogyott a kreatív agyakból. Csupa remake van tervben. Nincs ötlet, nincs fantázia. Könyvekhez nyúlnak nagyrészt már. Képregények lendülete is elfogyott már. Lehet verdesni a melleket, hogy mennyien mentek el és mennyi pénzt hozott az első hétvégén... jah, köszönd az inflációnak. Eladott jegyek számában/mozi érdekesebb lenne. Csak a marketingesek feladata jó színben feltüntetni a kakit is.
-
Louro
őstag
válasz Bad Pritt #162146 üzenetére
Gondoltam este veszek jegyet akkor én is, ha nincs nagyon negatív vélemény. Félkómásan sikerült az Etele mozi ritka rossz oldalán vennem jegyet, csak nem arra, amire akartam, hanem másikra. Mivel gondoltam még még van vetítés olyan későn, felhívtam az ügyfélszolgálatot. Mivel online foglalás, így törlésre, átfoglalásra nincs lehetőség :/ Így jártam.
-
Louro
őstag
Alkotót már vetítik és nincs egy beszámoló sem?
-
Louro
őstag
Műanyag égbolt - magyar animáció
2/10
Bár vannak ellenérzéseim a magyar filmekkel, de mindig adok egy esélyt neki. Ezzel sem volt másképp. Előtte gondoltam meglesem, hátha itt írt már róla valaki, de senki.
A sztori érdekes és ötlet különben. A forgatókönyvírónak jár a piros pont.
A képi világ viszont annyira furcsa lett... Kezdve, hogy több stílust próbálnak meg ötvözni. Néhol Mézga család köbüki szintjét ütik meg, néhol meg szinte 3D rendereléssel alkotják meg a látnivalót. Elég hamar kiverte nálam a biztosítékot az árnyjáték. Ha végig hasonló stílusban ment volna, akkor lenyeltem volna a békát, ha nincs más, amibe belekössek.
Vagy lehet a vitiligósokra is próbáltak hatni?A másik, ahol nagyon spóroltak, de nem kellett volna, az a népesség. Sztori szerint - nem spoiler, mert így kezdődik - szinte kipusztítottuk a Földet. De az, hogy a búra alatt alíg van ember, alíg van élet. Se emberek, se közlekedési eszközök. Valami éttermes jelent rémlik még az elejéről, ahol voltak mások is, de ők se nagyon mozogtak. Nem vagyok egy filmb***, de azért ettől többet várnék. Egyedül a forgatókönyv volt érdekes a filmben.
-
Louro
őstag
65 (millió évvel ezelőtt)
Bár kritikák se a legjobbak, de gondoltam, ha már sci-fi, adok neki esélyt. Ennyire steril és bénán vezetett filmet rég láttam. Űrhajó lezuhan. Ok.
Ok.Utasok kapec. Oh, mekkora ötlet.Egy túlélő. Aztán jött a dinómánia. De, ami megölte az egészet, hogy jön egy dinó, majd sok percig kihaltság. És ez ismétlődött. A barlangos kúszásnál übergagyi volt, hogy pont akkor szakadt be. Még a dícsért Kylo Ren se mentette meg. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Harry Potterrel. Most küzd, vergődik, besározza magát, mint Daniel csak, hogy kitörjön abból, amiben megismertük.
-
Louro
őstag
Szerintem jó a megközelítés, hogy a filmnek célja, hogy 2 órára szórakoztasson. Az elgondolkodtató is szórakoztat valamilyen formán.
De a Marvelekkel úgy túl lettünk telítve.... Ahogy paatrick is írta.... "Bár nagyon kell hozzá a Loki sorozat", sajnos ez a crossoverekre való építkezés is megöli az egész hangulatát. Most akkor sorozatot nézünk, aminek részei 2 órások és kb. 3-6 havonta jön ki egy-egy újabb rész vagy ezek filmek?
Nálam a sorozat az, ahol a történet több epizódon keresztül kerül bemutatásra.
Film pedig, ahol a film egységben van. Nem szükségeltetik hozzá előismeret és a vége is szépen lezárásra kerül.Az Avatar második része is itt vágta el magát nálam. Már nem is tudom melyik film második része ért úgy véget, hogy "Kezdjük". Értem, hogy igényt kell teremteni a következő részre, de egyre inkább süllyed a szinvonal. Látva, hogy már csak remake-ek és régi dolgok előkaparásával tudnak valamit készíteni.
-
Louro
őstag
válasz lezso6 #158892 üzenetére
Én - most 40 - már gyerekként vettem az X-men, majd a Marvel Extrát. De ez az új idénynyitó, ahogy írtad, tök átlagos. Látványban is már nincs a "hűűűű bammmeg" hatás, mert az lenne a nagy szó, ha CGI-mentes lenne egy Marvel film. De olyan úgysem lesz.
Már nem tudnak tovább nőni ezek a filmek és erősen lerágott csont érzése van az embernek. A végén pedig ott a pofon, hogy várd a következő filmet. Mondjuk a Black Widow és a legutóbbi Thor rosszabbak, de azok inkább a cringe-hatás miatt. Ez meg 2 óra kötelező csillogás-villogás, a megszokott sablonok mentén. Kang castingja szerintem jó volt
, de nem hinném, hogy elég ütős lesz főgonoszként hosszú távon. Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Ant-Man - Kvantummánia
Szerintem ez már durván a lejtmenet a Marvelnek. El kellene engedni, de nem fogják sajnos. Persze még egy X-men vonalon talán lehetne próbálkozni, bár ott Rozsomák karaktere miatt nem lesz könnyű dolguk. De a Bosszúállók kifújt.
Pedig emlékszem, amikor írták, hogy a Hangya mennyire kiemelt szereplője lesz ennek a szezonnak.... A főgonosz helyzete meg egyenes viccre sikeredett a stáblistás jelenet láttán.
-
Louro
őstag
válasz k-adi #158794 üzenetére
Mondjuk a Top gun a 4dx-ben vagy mi a szösz a neve, eléggé gáz volt felbontásilag. Értem, hogy giga-ultra-mega szülés 5a felület néha, de azért na.
Nekem eddig az etalon az imax viszonylag közelről. Lehet technikailag gáz, de minőségben nekem azokkal van jó tapasztalatom.Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz eeXaa #158761 üzenetére
Shazam - Fury of the gods
Borzasztó. Ez akart lenni a DC Deadpoolja. Az első rész még nem volt rossz, de azért gyerekesebb lett, mint az elvárható lett volna. De itt... Feminista-cunami. Melegség. Hülyébbnél hülyébb történetvezetés rengeteg logikátlansággal. Láthatatlan kupola, amin látják, hogy zsugorodik például. Igazából azt vártam egy ponton, hogy az
.unikornis átváltozik fehér, szivárvány farkú lóvá Humor feleannyi sem, mint az előző részben. Igazi töketlenkedés volt. Pedig volt ebben a karakterben kraft.
A stáblistás két snitt is annyira bugyuta lett.... Jajj.... Aki még nem nézte meg, engedje el. Tényleg. De jó lenne valahogy szűrni az ilyen médiatartalmakat
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Kergeboci #158738 üzenetére
Nem tudom miért, de valahogy a régi filmek jobban átjönnek. Persze nem mondom, hogy régen minden jobb vót', de valahogy jobb volt a történetmesélés is. Jobban építkeztek a filmek. Persze ma is vannak ilyenek, de lehet azért is nem élvezzük annyira, mert míg régen 10-ből 1 ütött, addig mára 100000-ből jó, ha egy, mert akkorára duzzadt a filmipar.
Pont most voltunk az Arecibo-nál december 31-én és nagyon nyomták, hogy két filmben is benne volt Persze kerestem a jeleneteket a fejemben. Pár meg is lett
-
Louro
őstag
Three Thousand Years of Longing / Háromezer év vágyakozás (2022)
Rászántuk magunkat....hátha valami könnyed film lesz. Igazából egy történetmesélős film lett, de sajnos az unalmasabb fajta. A casting még talán jó is volt, de... valahogy a szereplők közötti kémia nem jött át. Max a pufiknál.
Én amondó vagyok, hogy ha nincs is mit nézni, akkor sem ajánalnám. Igazából lehetett volna a címe Egy dzsinn élete. De így kissé csöpögős lett. áMess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz S e t h #158283 üzenetére
Én csak a saját véleményem tudom leírni. Ahány ember, annyi ízlés.
Nekem az első rész frissessége, a Tokiói hajsza látványvilága és a spinoff (Hobs és Shaw) volt, amit 5 pont felé mondanék. A többi tipikus töltelék filmek. Rámentek a szereplőkre, kerestek valami nagyobb bullshit-et, mint a legutóbb mutattak és persze kocsikáztak. A legemlékezetesebb talán a szakadékon úgy "átmenni", hogy a kötelet tartó faoszlopot kidöntik, majd a lehulló kötélbe beleakad a kocsi eleje és úgy lendülnek tovább. Ez még az űrautócskázásnál is nagyobb blődség volt. Nem fétisem az élethű fizika, de ez mégsem egy Marvel film.
Popcorn-mozi kategóriában is nekem már túl blőd volt.
-
Louro
őstag
A Dove is túltolja. Értem, hogy nagyon meg akarják védeni a nem sovány nőket, de azért na. Ahogy fentebb is írták, legközelebb sorozatgyilkoshoz egy rendes sorozatgyilkost keressenek. De mondjuk egy Szellemirtókhoz vagy Tini nindzsa teknőcökhöz nehéz lesz a casting.
-
Louro
őstag
Fast and furious saga
Nem leszek hosszú, de igazából nem értem a nagy rajongást körülötte. Az első három részt láttam, de gondoltam bepótolom.
Halálos iramban
Hozott egy kellemes frisseséget Hollywoodba. Igaz előtte is voltak hasonló filmek, de szerintem a casting kiváló volt és ebben rejlett az üdítő hatása. Bár sztoriban nem volt erős, de hangulata is helyén volt. Nem akart több lenni, mint ami.
Halálosabb iramban
Jáájjj, matchbox-orgia. Itt masszívan túltolták a színkavalkádot. Itt már több akart lenni, mint ami.
Halálos iramban – Tokiói hajsza
Sokáig nem érthető, mert a záró jelenetig nem kapcsolható a szériához. A japán hangulat nagyon erősen áthatja ezt a részt. Ráadásul a versenyzés másfajta stílusa - driftelés - is új lendületet adott.
Halálos iram
Na ez az igazi felkészítő film. Annyira érződött, hogy már készülnek egy újabb részre. Végig olyan volt, mint egy szerepjáték mellékküldetése. Az első két részt másolták nagyjából egy pici extrával. Gal Gadot pedig túl cuki rosszlánynak. Ő talán a legrosszabb casting a sorozatban.
Halálos iramban – Ötödik sebesség
Rock jó választás. Bár a szinkronja nagyon nem a igazi. A sztori pedig újfenn a szokásos sablon. A páncélszekrény-vonal a végén pedig olyan, ami megint fullba nyomta a kretént.
Halálos iramban 6
Címválasztásban elfáradtak :D Bár itt egy jó ellenséget kreáltak. De a tankosdi és a végén lévő teherszállítós utolsó küzdelem hozta a "too much" érzést.
Halálos iramban 7
Még három sztárvendég. Kettő jó casting volt, de Kurt Russel picit komolytalan. Igaz az eleje kicsit Kingsman hatású volt. Akció itt már dominánsabb volt. Igaz a végén a helikopteres jelenet is a Die Hard 4-ből lopott volt. Ami sok volt, az a folyamatos "családozás". Itt kezdett izzadtságszagúvá válni.
Halálos iramban 8
Nagyon elengánsan vezették ki a sorozatból az egyik főszereplőt, aki elhunyt. A hackercsaj kapcsán elég hamar leesett, hogy
lesz a téma, mert a felvezetőben arról papolt a feleségével. De a pszichopata Jason Statham nagyon megenyhült. Szerintem abba a hibába esett ez a rész, mint a Die Hard 4. Ebbe nem illik a kockaság.gyerek Halálos iramban – Hobbs & Shaw
Felesleges volt a Halálos iramban kapcsolat. Értem, hogy a két szereplőről szól, de akkor is. Egy látványos akciófilm. Az új mellékszereplő nagyon komolytalan. Igaz a főellenségről szinte semmit sem tudni. Tippre az előző részből a hackercsaj volt, de végül tévedtem. Na meg ez a Robotzsaru-másolat, már megint egy túltolt valami. A végén pedig a sok kis részlet a stáblista közben....
Halálos iramban 9
Ez a mi a fütty? Fast and Furious all stars? Előkerült egy elveszett szereplő. Fokozták a bullshitfaktort az űrutazással. A tokiós iskolás meg elég gebe lett. Egy kicsit rágyúrhatott volna a szerepre. A kis seftelős fekete persze kellően meghízott :D Dom családi vonalát jól behozták, bár John Cena megint bizonyította, hogy béna színész. A DC filmben se jött át a tehetsége. A mágneses részek is viccesek volta. Persze nem fizika órára készültek ezek a filmek. Bár a végén egész jól felidézték az elhunyt szereplőt a családi ebéddel.
Kíváncsi leszek mit fognak hozni a következő részben, de azt olvastam, hogy Momoa lesz a főgonosz. Szerintem a Hobs-os spinoffot kellene behozni a technokratákkal, hogy egy mederbe tereljék a sorozatot.
-
Louro
őstag
válasz Major Lion #157635 üzenetére
Ambulance
Még csak most jutottam ide, de lehet utálni engem, csípem Bay filmjeit. Afféle no-brain-movie. Egy ultrarövid felvezetés, majd egy bankrablás, utána kezdődik az üldözés. Igaz mindenkiben ott motoszkált szerintem, hogy eddig sehol sem hagynák vezetni az üldözötteket. De egye fene. A rendőr kutyája is inkább a cukiság faktor miatt került be. Az idióta, gondolkodni sem képes rendőrtárs.
Ami kicsit sok volt, az a drónos felvétel. A végén meg, hogy szinte senkit sem vettek szemből, csak bokanézetből.Szerintem egy kellemes akciófilm, fáradt nap utánra. Nem kell agyalni, csak élvezni Jake Gyllenhaal őrületét
-
Louro
őstag
Good luck to You Leo Grande!
Elég kellemes meglepetés volt. Elég jól bemutatja a beszürkülő házasságok problémáját. De a másik szereplő "eredettörténete" is elég életszerű. Az ismerettségemben is van olyan, akit azért tagadott ki az apja, mert kisebbségihez ment hozzá. A szülői begyepesedettség valós probléma.
De egész jól építkezik a történet. Talán a felénél egy kicsit leül, de utána, a kíváncsiságnak köszönhetően újra van történés.
A casting nagyon jó. A helyszín is meglepően jó.Egy könnyed drámaként megállja a helyét. De kell hozzá a hangulat persze.
7/10
-
Louro
őstag
Tegnap végre rávettem magam a Wakanda Forever-re. Úgy látszik most már közelítenek a filmek a 3 órás tartalmakra? A film magam mondhatni, lassú, vontatott. Az a rengeteg temetés. A korábbiak alapján egy temetés, hogy ilyen szűk körű legyen, furcsa. A hercegnő, a tudós kiscsaj, aki nekem elsőre Stark-alternatíva kissé erőltetettek. A vizilények kapcsán pedig lent élnek a mélyben, ahol magasabb a nyomás, hidegebb a víz. De simán felúsznak és bírják a fenti klímát.Persze film, engedjem el. A véletlenek is annyira erőltettek voltak. Ha pedig annyira okosak a wakandaiak, akkor hamar rájöhetnének, hogy terhesekkel kell megitatni a növényt
Bár imádom a Marvelt, de inkább a képregényeket. De a filmek többnyire inkább techdemók. Jó lenne újra Die hard, Halálos fegyver, Gömb, Ace Ventura szint filmeket látni, amik valahogy emberközelibbek.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Miklós315 #157667 üzenetére
Pedig nem ma láttam, de nekem jobb emlékeim vannak.
Az egyik kérdésed kapcsán pedig elég egyszerű a magyarázat - emlékeim szerint. Ha úgy öli meg magát, hogy azt nem látja senki, akkor tényleg vége. De, aki látja a vigyorgó öngyilkost, akkor azzal "továbbadta". Kicsit olyan, mint a Valami követ. Ott, ha jól rémlik szex útján adják tovább az "áldást".
Szerintem attól lehet jó egy horror, hogy nincs eredet. Pl. A köd. Ott sem volt megmagyarázva, hogy honnan jött a köd.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Black Adam 5/10
Röviden: Ez a film Rockról kellett volna, hogy szóljon, de bebukta.
Direkt nem lestem meg a tagok véleményét, de annyira érződik, hogy nagyon Marvelt akarák másolni. Rock is valahogy kicsit hülyére volt sminkelve/fotosoppolva sokszor. Bár talán az első DC film, ami talán nézhető. A Suicide squadtól is sokat vártam. Ettől is, de elvérzett nálam. Black Adam oké. Fel lett építve és az rendben is volt. De a többi hős csak úgy oda volt hányva. A nagy mamlasz kifejezetten irritáló volt. Ciklon meg .... . Ez a Dr. Sors meg hát. k. Persze sokan Doctor Strange-hez hasonlítják. Volt is a végén erősen lopott kézmozdulat.Értem, hogy nem szabad egy - pláne képregényfilmet - filmet túlgondolni, de ha valaki ismeri a jövőt és még halhatatlan is, akkor csak sodródi CGI erős közepes. Színészek sajna Brosnan miatt nagyon alulteljesítettek. Még Rock se tudott mellette igazán érvényesülni. Brosnan nagyon elvitte a showt. Történetre legalább odafigyeltek. Harcok mennyisége jó volt, de a minősége azért már-már gáz. Főellenség is olyan gyorsan le lett győzve, hogy csak pislogtam.
-
Louro
őstag
válasz Peterhappy #155089 üzenetére
Peterhappy és devil-k: TCL 55C735 és Thonet & Vander Kürbis 2.0 páros.
De kipróbálom kifejezetten sztereó beállítással. Köszi a tippet.
Dorian: abszolút értem az érvet, hogy valósághűbb, de igazából itt szórakoztató tartalomgyártás a cél. Ennyi erővel a scifi filmek űrcsatái is némafilmek lennének, nem pew-pew-pew-whoooossss.
-
Louro
őstag
Lehet fura lesz a kérdésem, de másnak is feltűnt, hogy moziban és otthon is a filmek zenéi indokolatlanul túl hangosak a párbeszédekhez képest?
-
Louro
őstag
Enola Holmes 1-2
Még csak most néztük meg a két filmet és látunk potenciált folytatásban. Bár láttam, hogy megoszlanak itt a vélemények, de szerintem a lány egész ügyesen kinőtte a Strange Things szerepét. A második résznél meg is jegyeztem, hogy abszolút nem kötöm ahhoz a filmhez.
A sztorik jók, a narráció is kellemes, üde foltja. A férfi főszereplők kissé határesetek voltak. A márki és Sherlock is.Szerintem kellemes kis családi mozifilmek. Nem kell tőle sokat várni, mély mondanivalót. Nem is annyira izzadságszagú, mint a mostani filmek többsége. CGI inkább a második résznél kissé kilógott néhol. Két kellemes estét el lehet velük tölteni.
-
Louro
őstag
Démoni fény 2/10
Végre megörültem, hogy jön egy kis izgalom. De ennyire vontatott, unalmas történetvezetést és ennyire béna színészi játékot.... Persze volt pár jumpscare, de az is elengedhető. Inkább egy Conjuring újranézés, mint ez.
Értem, hogy Hollywood bajban, de tényleg ennyire nincs éppkézláb forgatókönyvíró? Egyetlen pozitívuma a filmnek, hogy nem egy remake, ami mostanában divatos.
-
Louro
őstag
válasz gbors #154165 üzenetére
Oh ez is csak egy olyan film lett, amiben látványosan meg akarták mutatni, hogy egy maszkulin filmet feminista köntösbe is lehet burkolni. Nem mondom, hogy csak férfiakkal lehet jó egy film, mert számon ellenpéldája van. De ez is olyan erőltetett, mint a női szellemírtók.
-
Louro
őstag
Thor Love and Thunder
-11/10Én még csak most jutottam el ide. A rengeteg kritika miatt amúgyis voltak fenntartásaim, de ez.... Miképp kerülhetett így a vászonra. Önmaga paródiája. Kecskék, narrátor, Zeusz, a sütiistenség, .... Jajjj. Legközelebb hiszek a trailer-alapú megérzéseimnek. Hiába a Marvel-szerelem, ez förtelmes volt. A végén pedig a kölyök meg a Stormbreaker. Vagy Hercules. Jaaajjjjj
Inkább Sharknado, mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Rigormortiis #154122 üzenetére
Borzasztó szereplőválogatás. Vontatott. Nyúlt, mint a rétestészta. A karakterek annyira környezetidegenek.... Nem lett volna rossz, mert a sztoriban volt lehetőség, de talán Matt Damon egyik legrosszabb filmje.
-
Louro
őstag
Moonshot 6/10
Jajj, azt hittem komolyan film, de inkább egy tini-romantika kategóriába sorolandó. Eleve a cím is hogyan kerül a képbe.... Jó kérdés. Bár bele tudnám magyarázni, de akkor is elég szerencsétlen címválasztás.
Olyan Nickelodeon szintű tinisztori és ennyi. Aki nem egy Csillagok közöttre számít, az még jól szórakozhat a gyermeteg hülyeségeken. De aki komolyan veszi, az -10/10 fogja értékelni.Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Moonfall - inkább nem értekelem, de nekem tetszett
Jesszusom, olvastam itt a véleményeket a filmről. Aki a filmet több részletben nézi, az valójában nem is nézi. Aki a fizikába köt bele, az kössön bele a Függetlenség napjába is vagy az Armageddonba is. Tényleg ennyire finnyás lett mindenki?
Ez egy popcorn-mozi, amitől nem kell sokat várni. Bár én a többi filmhez is úgy ülök le, hogy agy kikapcs és élvezzem. Nem fejtegetem, hogy a gyorsulás megfelel-e a fizika törvényeinek-e.
Szerintem az alaptézis nem volt rossz. Ebben volt az egyetlen egyedisége, ereje. Persze a színészi játék, a díszlet sok helyen kilógott. Tele volt klisékkel. De összességében egy átlagot hozó film.A leszakadt hídnál, amikor "lebegés" közben még egy sziklán dobbantanak egyet már sok volt. Vagy furcsa, hogy a nagy menekülésben sehol más ember, csak az üldőzök és az üldözöttek. De feltételezem a büdzsé miatt. Persze lehet csak a scifi-éhségem mondatja velem.
-
Louro
őstag
Éden (film harmadánál feladva) 1,5/10
Sztori szimpatikus volt, de nem bántva a magyar filmeket, ez is gáz kivitelezés lett. Annyira "üres". Annyira beállítottak a szereplők. Annyira művi. Még a vágások is olyan semmilyenek.
Pedig régóta szemeztek vele és ma esélyt adtam neki, de sajna feladtam ezt a merő unalmat.
-
Louro
őstag
válasz paatrick #148609 üzenetére
Nem divat, hanem tény. Régen kevesebb ember volt, de szerintem (!) arányaiban ugyanannyi "dolgozó" és ugyanannyi "értelmiségi" volt, mint manapság. Az értelmiségit még véletlenül se a végzettséghez kössük.
Az, hogy most több a fejlesztés és meredekebb a fejlődési ív annak köszönhető, hogy pöttyet több ember él a földön.Persze az (alapszintű) oktatás nagyon sokat segít, de emberek még mindig elhisznek nem bizonyított dolgokat. Elhisznek alapvető marhaságokat.
A pénzpiacot is jól mutatja, hogy egyet böffent pl. Musk és megbolondul a részvénypiac. Igazán természetes jelenség, ugye?
-
Louro
őstag
Mátrix IV
Röviden: Spórolj magadnak 2,5 órát. Ne nézd meg.
Tökéletes példája, hogy nem kell elővenni a régi dolgokat. Die hard is ezt igazolta anno. A főszereplők "nélkül" egy kiherélt kiskakas mindkettő. Ahogy az utóbbi esetén se működött, hogy majd a fia vigye tovább a sorozatot, úgy itt se működik ez a kiöregedett "legendákkal".
Ez inkább úgy lett volna jó, mint a Friends. Leülnek, nosztalgiáznak, nevetnek jókat és kész.
De a piros vs. kék kapszulázás. A fekete macskázás, amikor már az "öregek" homlokukhoz csapva ordítják legbeül, hogy "deja vu". A fehér nyúl. A rengeteg múltidézés. A kék szemüvegkerettel, a kékhajú szemüvegvel próbáltak valami ikonikusat teremteni, mint anno Morpheus szemüvegével. Azt meg le se merem írni, hogy ha Neo egyszer legyőzte a gépeket, majd visszafeküdt valamilyen fétis folytán, akkor hagyják, hogy újra elmeneküljön? Szimplán megölhették volna és kész. A technológia fejlődött. Vannak a "kivetülések", amik segítik az embereket. De a hajó ugyanaz maradt. Pedig másolhatták volna a polipok repülését. [ Szerkesztve ]
-
-
Louro
őstag
The Guilty
Jake nem rossz, de nem ez lett élete legjobb alakítása. A film kicsit low budget szagú, mert egy helyszínen játszódik. De amúgy nem rossz. Dráma érződik, de hiányérzetem van a film után. A bűnösség nincs igazán kifejtve. Supervisor is kb. tojt rá, hogy lekezelő és nem igazán "supervisorkodott".
Nem rossz. Egynek elmegy, de nem nagy durranás.
-
Louro
őstag
Végtelen útvesztő 2 - 1/10
Gondoltam talán 2-est adok, de nem. Elég se füle, se farka lett. A "happy end" is olyan gagyi lett, hogy az már szánalmas. Bár lehet lesz itt még 3. rész is, ha lesz hülye, aki pénzt ad rá.
Színészek gyenge közepes szintet hoztak. Díszlet...hááát. De sztori is elég gagyi lett.
Max. akkor érdemes nézni, ha nagyon nincs más és kell valami agyatlan töltelék.
-
Louro
őstag
Hang nélkül 2
Na pont ezért utálatos egyre inkább hálivúd. Hülye trilógia-buzulás. 10000%, hogy lesz 3. rész.
Kezdem ott ahogy kezdődik. Időben azt hittem az első rész folytatódott. Persze része furcsa volt, de mit nem lehetne megmagyarázni ?apa
Aztán hirtelen snitt, ultrarövid főcím,aztán belecsapnak . Kezdődik az eléggé erőltett sztori. Volt 1-2 jó ötlet, pillanat, de szerintem, ha lesz folytatás, enélkül is valószínűleg érthető lesz.a folytatásba 2/10
-
Louro
őstag
válasz Pitterix #145028 üzenetére
Én nem mertem leírni, de nekem is olyan látványban vérszegény. Helyszín is. Annyira látszódott az erőlködés. A tesóvonal meg... Nagyon túltolta a kiscsaj. Értem, hogy ő lesz hálivúd új üdvöskéje, de engem a színészi játékával nem győzött meg.
Azt meg senki ne mondja, hogy abban a korban, ahol már a Shield is felhők között, az űr megtüzdelve műholdakkal, hobbicsillagászok,.... Az meg, hogy ennyi alvóügynök van és igazán hűek... Nagyon nem volt egyben... Na de visszafogom magam. Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz Yodamest #144768 üzenetére
Csak te kötötted az ebet a karóhoz, hogy elhangzott. De ők is csak tippelték. Nem találtak hajónaplót emberi nyelven. Nekem furcsa, hogy ez a rész is mekkora vitát generált.
Főszereplő színészi játéka is egyéni ízlés kérdése.De tovább lendülök :) Amúgy érdekes milyen hatást gyakorolt ez a film erre a kis közösségre is.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Yodamest #144741 üzenetére
Látom ragaszkodsz hozzá, de a filmben is csak tippelték. Semmi bizonyíték nem volt rá. Simán lehetnek házi kedvencek ezek a tüskék.
Nagyon meg akarod védeni ezt a filmet, de szerintem messze nem egy Ötödik elem. Egy könnyed, laza scifi, amit komolyabbnak szántak.
-
Louro
őstag
válasz Yodamest #144723 üzenetére
Csak feltételezés, hogy akkor mik ezek a lények.
Hisz más lények ültek a vezetői ülésben. De persze ezt is emberi módon tételezem fel, hogy az volt a vezetői sor. Nem derült ki, hogy rabok, katonák, aranyos kölykök, ajándékok az onokáknak vagy mik is voltak. De az is lehet csak szimplán luxus alapanyagok, azaz a földönkívüliek wagyu marhái. [ Módosította: radi8tor ]
-
Louro
őstag
válasz emiki6 #144709 üzenetére
Én többször találkoztam a címével. Nekem az ült le tudat alatt, hogy itt most valami nagy durranás lesz. Bár se könyvet nem olvastam. Előzetest sem néztem (szerintem).
Ennek tudatában én egy Ötödik elem, Holnap határán, Pandorum szintű filmet vártam. Nem mondom, hogy rossz volt a film, csak valószínűleg a castingon vérzett el.Szerintem például Russel Crowe jobban hozta volna a karaktert. De ez csak tipp.
Na meg szerintem az is rátesz, hogy mostanában a scifi-rajongók eléggé ki vannak éhezve. Emberek falják a médiumokat. Sorozatok, filmek. Lehet ez a film 2000-ben hatalmasat durrant volna.Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz Yodamest #144696 üzenetére
Chris Pratt az új Brendan Fraser. Ahogy néztem nekem a 2008-as Utazás a Föld középpontja ugrott be. Családi filmbe illene. A Marvel filmben is hozza a bugyuta hős fazont. Itt is nagyon ugyanaz az arc volt, mint a Starlord. Mint Robert Downey Jr., beleragadt a szerepébe.
De ide nem illet. Se a katona múlt, se a tanári karakter nem passzolt. Nekem nem jött át, hogy egy volt katona, aki leszerelt, majd tanárnak átképezte magát.
Az apába nem tudok belekötni. Jól hozta a zord apa szerepét.
Feleség jellegtelen.
A vulkánfan túl lett játszva.
A rákos társ hozta, amit kellett.
A betoji partner is hozta, amit várni lehetett.De a főszereplő, azaz Pratt nekem nagyon nem passzolt. Bár nem láttam az összes filmjét, de a Travellers-ben valahogy tudott más karaktert hozni. De mindezek mellett nem mondom, hogy kaki a film, csak nem kell egy blockbuster-t várni tőle. Egy 2 órás könnyed military scifi.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Bad Pritt #144611 üzenetére
Kellett az apaszálra is valami kapcsolat.
De mókás volt, hogy a vulkánb*** kissrác kért egy laptopot. Majd megnyitott egy oldalt, ami pont úgy animálódott, ahogy kellett. Ha nagyon hasonlítanom kellene, akkor a régi idők B -kategóriás filmeit idézi. Az oltásnak meg szerintem túl sok köze kivételesen nincs az aktuális helyzethez. Ha mégis van, az szánalmas terv Ha jól tudom, könyv alapján készült. De a vége tényleg lehetett volna grandiózusabb.
-
Louro
őstag
Megelőztél. Max annyival egészíteném ki, hogy a casting se lett igazán jó. Chris Pratt nem igazán illik a szerepre.
Tudni lehetett végig a következő lépést. A gyógymód is egysíkú. Nagyon-nagyon lineáris. Hatalmas elvárásokat seki nem támasszon. Egy kis scifi-tölteléknek jó.
-
Louro
őstag
válasz Bad Pritt #143665 üzenetére
Mintha a Dust-ban vagy másik filmben láttam volna hasonló sztorit, ahol egy fejlettebb humanoid visszatérne időközönként egy fejletlenebb közösséghez és próbálja őket felügyelni és óvatosan mentorálni. Eléggé koppintás szaga van. Szerintem kimerült már rég a Marvel sztori. Képregényben oké, de a moziba úgyis erősen torzítják a sztorikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest