Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bem moziról mi a véleményetek? Jó mozi? Hova érdemes ülni? Elég furának tűnik a terem képeken.
-
AsakuraDave
őstag
Hali! Holnap terveznék menni a Bumblebee 3D vetítésre a CinemaPinkbe. Eddig 3D-s mozit CinemaCityben néztem csak IMAX-es termekben. Tudtommal a CCbe "csak" 2K-sak a vetítések és a CPbe már 4K-ba mennek? Szóval a kérdésem csak annyi,hogy szerintetek melyik lehet jobb a CP 4K 3D(ami akkor valszeg nem IMAXes) vagy a CC IMAX 3D?
ui.: Feltűnt,hogy CC oldalon mostmár egy egy filmre pl külön lehet Dolby Atmos 3D\ 3D\ IMAX 3D-re foglalni,akkor most itt az IMAXes termek nem is Dolby Atmososak? CP-be elvileg Dolby Atmos van,nem?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hoffman_
nagyúr
válasz AsakuraDave #117004 üzenetére
Cinema Pinket inkább messzire kerüld el, mindegy hol mi van kiírva.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Sir Pocok
őstag
válasz #48613632 #116984 üzenetére
Elnézést egy filmről beszélünk?
Az eredeti két Predator egy klasszikus sci-fi horror, volt ahol a Predator karakterének súlya volt. Egy misztikus vadász akiről szinte semmit nem lehet tudni. Ez adta lényegét. A történet nem volt egy nagy durranás de legalább következetes volt.
Danny Glover és Schwarzi ezek hez a színészekhez képest színházi legendák.
Miért kellett a Predatorból ZS kategóriás hulladékot gyártani? A Predatoroknak ebben a filmben annyi közük van a taktikus vadászathoz mint Semjén Zsoltinak.
Mindegy nem foglalkozok tovább a témával kár volt belekezdeni a megnézésbe, mondjuk 10 kritikából 8 a sárga földig lehúzta hallgatnom kellett volna ezekre.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
hoffman_
nagyúr
válasz lezso6 #117006 üzenetére
én magam mondjuk jó ideje nem voltam, de úgy hallottam, hogy továbbra is fennáll több probléma, ami már indulás óta megvan. talán mintha a topicban is olvastam volna róla a hetekben. nálam amúgy is könnyebb elrontani, azt elég egyszer, az elején. sikerült, nagyon
-
törölt tag
válasz lezso6 #117006 üzenetére
Múltkor megint egy nézőnek kellett lekapcsolnia a lámpát a Mammutban Ez eddig háromból kettő, nem túl fényes arány. Mondjuk ha belevesszük a MOM Parkot is, akkor csak a vetítések felénél volt valami gebasz.
A Mammut 5-ös termében pedig továbbra is belelóg a vászonba az egyik elülső hangfal
Ezeket leszámítva nekem nincs különösebb bajom velük. Jó a popcorn, finom a Pepsi. Lelkes amatőröknek képzelem továbbra is a vezetőséget, kár hogy egyszerűen nem fogják fel a könnyen orvosolható problémákat sem. Például a kukákat amikbe gyakorlatilag nem fér bele a kukoricás dobozuk, vagy a borzalmas jegyárusító sorszervezést. Mindkettőt kiválóan megoldotta már a CC, csak el kell menni egy vetítésre és jegyzetelni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ígyvanferi #117013 üzenetére
Én viszonylag későn láttam az eredeti Predatort, s még így simán megér nekem 6/10-et. Régen még szerencsére senki sem mert CGI-re alapozni, így maradt erőforrás másra is.
Az új Predator CGI és és egyéb technikai szempontból igen jó, csak idióta módon nem a forgatókönyvre épül a CGI, hanem fordítva: így kaptunk egy cápavihar szintű filmet, A-kategóriás technikai megvalósítással. Nagy jóindulattal 3/10, de csak azért, mert kétszer felnevettem.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ígyvanferi #117013 üzenetére
az elso predatort erdemes ugy nezni, hogy egy N+1 vietnami haborus filmet nezel.
teljesen rendesen ossze van rakva es nagyon szepen epitkezik.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
atike
nagyúr
A ház amit Jack épített
Lars von Tier. Írta is rendezte is. Nem tudom látta-e őt már valami elmeszakértő de lehet ráférne... Nem meglepőek a reakciók amik a filmre jöttek. Konkrétan beteg. Nyilván,
- de akkor is túlzásokkal van tele. Nekem óhatatlanul is Tarantino jutott eszembe a beszélgetős részek miatt és Aronofsky is asorozatgyilkos "lelkivilága" miatt. Provokáló, polgárpukkasztó, "művészi", elnyújtott - sokszor idegesítő. Ha ezeken sikerül túljutni akkor azért lehet gondolkodni is... A film vége - különösen saját magához képest - szerintem elég giccsesre sikeredett. Nehéz pontozni... Kíváncsi leszek másik véleményére is - már aki végig fogja tudni nézni...ház, a pokol, meg az általános "kattantság" 5/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz atike #117017 üzenetére
Őszintén szólva, mi asszony kérésére abbahagytuk fél óra után, mert vontatott volt nagyon. A rendezőt kedvelem, de ez valahogy túl lett művészieskedve vagy hogy mondjam. Én kedvelem a sorozatgyilkosos filmeket, de az első fél óra még engem se vett rá, hogy újra egyedül nekiálljak.
-
-
Ispy
veterán
Komolyan újra kell néznem a predator első részét, gyerek fejjel azért tetszett nagyon. Valóban a film erősségét a misztikum, a tehetetlenség érzése és a hangulat adja, ami szerintem leginkább a zenének tudható be. Na meg a gi joe karakterek.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
V.Stryker
nagyúr
A kezelés (The Treatment) 2014
Ez egy rohadt nehéz film. Ideggyengék, gyerekes érzékeny szülők semmiképp ne nézzék meg. Akik szeretik az erős thrillereket, azoknak mindenképp ajánlom. Olyan tabukat mutat meg, amik sajnos körülöttünk léteznek, mégis próbáljuk elzárni magunktól és nem beszélni ilyenekről. Erős film... kimozdít, felháborít, zaklatott, dühös és ideg leszel.
A maga műfajában 9/10.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
-
Mik76
senior tag
The Lobster
Beteg, de megertheto az internet felturasa nelkul is. Szeretem az ilyet. Sokban emlekeztet engem a Melancholiara hangulataban, meg valoszinuleg zeneileg es rendezesben is, ami nalam nagy kedvenc. Felteszem az operator ugyanaz mint a The Killing of a Sacred Deer-ben, nem csekkoltam le de hasonloan magas szinvonalu a fenykepezes. A tortenet erthetobb mindenesetre.
Vicces ahogyegyik taborbol atkerul a masikba, es mikor mar azt hinned innentol valami javulas jon, egy kb legalabb olyan elcseszett rendszerbe csoppen at. Ami kifejezetten bejott az ahogy abrazoltak a sok tarsas erintkezesre total keptelen embert akik ilyen hulyesegekre porogtek ra minthogy a masiknak is verezzen az orra, vagy bicegjen, vagy legyen erzeketlen stb. Mint a csaj a szep hajaval akinek egy napja van hatra, de inkabb elutasit egy teljesen normalisan kozeledo embert mert az o haja nem eleg szep. Az ahogy kesobb szoke sorenyu ponikent elvezetik, talan a legviccesebb pillanat a filmben. A veget nem igazan ertem. Megis mit gondoltak mire mennek mindketten vakon?
9/10#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
k-adi
nagyúr
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (2018)
Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldMit is mondjak, hatalmas csalódás az egész... már az első jelenettől agyvérzést kaptam, kamera-rángatás ide-oda, stb.. áh.
Hiába hoztak 2 nagy sztárt a filmbe, mindkettő 0... A meglévő ismert szereplők pedig még gyengébbek, mint az előzőben: a könyvtáras jelenetben a végén annyira béna volt mindenki(!) hogy azt leírni se tudom.. pedig ugye ott kellett volna a legnagyobb drámának kibontakoznia.Az egyetlen dolog, amit pozitívumként tudnék felhozni, az talán a látvány...de ha csak ezt nézem, ebben a kategóriában másik száz film lenyomja, legyen az transzformer, vagy a legújabb képregényes sh!t
A végső boss fightot (DD vs. G) is sikerült lecsalniuk, gondolom a part III -ba akarják majd leadni, hogy még tudjanak fejni egyet ebből a mozikban.. undorító szétdarabolós taktika.
Ezek ellenére biztos a sok potter fan kiveri rá, de remélem nagy bukás lesz a film
[ Módosította: Viszlát ]
-
perempe
addikt
válasz Louro #116959 üzenetére
lusta kritikusok "A Blind Place"-ként emlegetik[link]. Bullock és Malkovich mióta vállal el ilyen filmeket?
a héten láttam Az utolsó tangó Párizsbant (1972), az tetszett. meglep, hogy senki se írt még róla. a befejezés nagyon jó volt.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
j0k3r!
senior tag
The House That Jack Built (2018)
Tetszett. Egyátalán nem éreztem hosszúnak, gyorsan elrepült a 2.5 óra, rendben volt a tempó, számomra nem voltak üresjáratok, vagy unalmasabb részek.
Biztosan velem van a baj, de a 2. incident-nél az OCD-s részen a végén már elnevettem magam, bár szerintem itt részben ez volt a cél, illetve, hogy utána elgondolkodjon az ember rajta, hogy most szégyellje-e magát, hogy ilyesmit humorosnak tart. Ami negatívum az a kb. 2-3x előforduló "dührohama" Jack-nek, ami egyátalán nem jellemző a pszichopatákra (pszichológiai könyvek szerint legalábbis), ez kicsit karakteridegen volt, viszont ezen kívül szerintem nagyon valós/hihető képet fest arról, hogy mi zajlhat egy ilyen ember fejében. Matt Dillon színészi játéka szerintem nem kiemelkedően jó (mint pl.: Heath Ledger jokere), de rendben volt. Az epilógus nálam +1 pont, szeretem az ilyen filmes elemeket, sőt, én még néhol elvittem volna még egy kicsit "művészibb" irányba a film többi részét is. 7.5/10 - habár nálam 8-tól indul az újranézős pontszám, de valószínűleg 1-2 éven belül újra fogom nézni, és találni is fogok benne olyat, amit az első nézés során nem vettem észre
#értékelés
some men just wanna watch the world burn...
-
diablo1984
veterán
Unalmamban nézegettem pár filmet általában közepesek, de most 2db-ot sikerült kifogni egymás után, ami megér egy bejegyzést ide, mondhatni taposó akna mezőhöz térképként(más ne lépjen bele):
Kísértethistória: ez egy megmagyarázhatatlanul sz@r valami, tele percekig nem történik semmi képpel, nem mintha bármiről is szólna, a sávszélességet sem éri meg, -1/10
Ne hagyj nyomot: mondhatni itt sem feltétlen derül ki, hogy miért is szól a semmiről, de azt is unalmasan, az előzőtől talán annyival jobb, hogy békésen el lehet rajta aludni és nem maradsz le semmiről, míg a másikon annyira felingerel a "semmisetörténik", hogy az bántó. 0/10#értékelés
-
Pitterix
őstag
A két kisgyerek cuki, Sandra mintha kicsit sok botoxot evett volna, a történet nekem bejött, bár erősen hasonlított másik filmre. A szörnyekre azért kíváncsi lennék, no meg hogy mi lett a megszökött párral, no meg hogy miért, honnan, minek jöttek az izék.
6\10
#értékelés
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Engem annyira nem fogott meg, Tomi jól hozza a figurát, a látvány nem rossz, bár a boss fight számomra gyengére sikerült. Michelle karaktere olyan semmilyen volt, nem lett volna szegényebb a film, ha bent sincs.
Nem bánom, hogy kihagytam moziban.6\10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
nagyúr
Nem rosz film ez az Ürdongó (Bumblebee) , de szerintem picit túl gyerekeknek szóló lett... vagy csak én lennék ennyire öreg?
Megéreztem, hogy valszeg nem én vagyok a célközönség.A korábbiak inkább viccesen voltak idióták (meg az elsőt leszámítva gagyik)... ez meg inkább gyerekesen idióta picit.
Persze oké értem, nem véletlen, a rendező gyerekmeséket csinált eddig - vagy főleg.
Ettől független persze óriási szív és lélek van a filmben, nyilván a fentiekből adódóan is... szóval azért értékelhető produkció nagyonis. És persze messze nem olyan intelligencia sértő, mint a Michael Bay késői részek.Mindenesetre egynek jó volt nekem is... egy kb 7-est a 10-ből azért adok rá.
Nagyrészt azért jól szórakoztam rajta.De az én igazi Transformers filmem még mindig nem készült el sajnos... és valszeg már nem is fog.
#értékelés
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gboszi
senior tag
Már lezártnak látom az eredeti Predator "vitát" de azért elmondom én is hogy mi van. Persze klasszikus meg minden, és az idő és szépit rajta, meg ugye anno gyerekszemmel láttuk, DE azért frankon jobb a mostani(ak)nál!
Én is azzal értek egyet, hogy volt titokzatosság, nem kellett tudni mindent (ezt utálom az uj alienekben).
Illetve mikor Schwarzi az mekkora már?! Ilyen ma nincs. Persze biztos mindenkinek az a korszak a meghatározó, amikor annyi idős volt amennyi, de ilyen 90-es évek klasszikusait nem tudnak csinálni ma szerintem. Ma vetitett képek, gyorsan minél többet, minnél látványosabbat stb. Nem véletlen volt az új Predator filmben egybekente magát sárral, mert rájött, hogy mi van mega über nagyobb predator is "If you're good at something, never do it for free!"
-
Louro
őstag
válasz FollowTheORI #117041 üzenetére
Film alatt általában egész estés filmeket értünk. Ha ez nálad is helytálló, akkor az 1986-os Transformers filmet nem sikerült azóta megugraniuk. Akik olvasták a képregényeket, azoknak szerintem etalon. A képi világ, a hangok, meg úgy egyben volt az egész.
Ezek már csak eye candy movie-k. Látványos, de kb. nulla tartalom. Mint a Marvel filmek ma már.
Mess with the best / Die like the rest
-
hoffman_
nagyúr
kölyökkorom nagy kedvence volt a Maszk, nyilván rongyosra néztem a mesét is, szóval a film nagyágyú volt. vannak dolgok azonban, amiket jobb meghagyni az emlékeinkben. sokkal rosszabbul öregedett ez a film, mint vártam volna a gyerekkori emlékemtől. nem is csak az öregedéssel van itt baj :d viszont Cameron Diaz is csak 22 volt még, őt viszont egész nap el tudtam volna nézni, jaucs.
tegnap meg belöktük a Hotel Transylvania 3-at, basszus, végig röhögtem a filmet. nagyon fáradt voltam, de nem gondolom hogy emiatt vigyorogtam ennyit. igazán bárgyú, kedves poénok voltak benne, engem nagyon feldobott. a főgonosz ábrázolása ramaty volt, de ezt leszámítva kerek volt a film. igazából mind a három rész konstans jópofa, el tudom nézegetni őket időről időre, ami a mai dömpingben nem rossz összesített.
#értékelés
-
Drizzt
nagyúr
Búék. Eddig láttam az olasz eredetit kétszer, meg a franciát(Nothing to hide) egyszer. A magyar változat összességében a leggyengébb, de hatalmas ugrások vannak a minőségében film különböző szakaszaiban. Ugyanakkor eddig ez is az, amelyik a legjobban eltér az erdetitől, s az sajnos nem az előnyére szolgál. Olyan 6/10-et adnék rá.
Az első 20-30 perc sajnos olyan, mintha a világ legrosszabb Barátok közt részét néznéd. Rendkívül kínos, mind a szereplők, mind a színészek alakítása. Aztán amikor eljutunk a telefon üzenet felolvasós/kihangosítós részekhez, akkor meglepően nagyot ugrik a minősége. A színészek is mintha le lennének cserélve eddigre, pedig nyilván ugyanazok. A poénok nagy része jó. De vannak benne olyanok is, amik szerintem túlzásba lettek víve, nagyon sok volt a férfi-női sztereotípiáktól való eltérésen való élcelődés. Viszont a meleg fickó vonalát meg érdekes, hogy sikerült jól átültetni, amit nagyon kíváncsi voltam, hogy magyar rendező egy magyar társadalomnak szánt filmben hogyan old meg. #értékelés
I am having fun staying poor.
-
marilllyo
veterán
Netflix mazsolázgatásaim
Néha tök azt érzem, hogy a filmvilág haldoklik. Valahogy nincs elég új ötlet. Remakek, folytatások amik nem akarnak sem a fanoknak... sem pedig kb. senkinek sem megfelelni...csak a címmel és a frencsájzzal csábítsanak be egy halom embert a moziba...a többi meg le van sz*rva. Ezt most azért hozom fel, mert ugye itt megy a ping-pongozás az idei Predator mozi miatt.
Hiányoznak az eredeti ötletek. Pl. Tegnap megnéztem az utolsó cserkészt... mittudoménhányadjára. Hol készül manapság egy ilyen film?!A netflix szépen behúzza a jó ötleteket az biztos. Most négy filmet néztem meg tőlük. Az Apostle, The Ritual, Outlaw King és a Bird Box.
Bird Box. (ezt néztem utoljára, de erre emlékszem a legjobban)
Ugye ezt lehet a Quiet Place-szel párhuzamba állítani. Engem nem érdekelt annál a filmnél az, hogy mi hülyeség, mi logikátlanság stb... Csillió helyen lehet belekötni...de nem érdekelt. Rendkívül feszült volt, izgalmas. Nálam talán a 2018-as év csúcsa volt. Ezt nagyon nem ugrotta meg a Bird Box sajnos. Ez csupán egy felütése egy jó ötletnek..Kb. mintha elmesélném valakinek két sör között, hogy mit álmodtam.
Mondjuk azon kifagytam, hogy a filmben heteken keresztül nem öltöznek át stb... de a ruhájuk ugyanaz...és tiszta. A hajuk, körmük frissen vágott, manikűrözött.
Egyáltalán nem éreztem a filmben feszültséget és izgalmat. A happening c. film ugye nagyon hasonló... az események ott sokkal jobban indulnak.Tetszett itt a két szálon futó sztori.... egy csavart még vártam volna a végére... Mondjuk, hogy az egyik gyerek ránéz és belőle is őrült lesz és leveteti az anyja szemkötőjét..vagy valami. Nem értem, hogy ezek a lények miért csak a szabadban képesek lenni. Mi gátolja meg őket, hogy bemenjenek egy házba.
Millió egy kérdés és még csak meg próbál felelni rá a film. Ez ennél picivel többet érdemelt volna. Quiet Place-ben egy minimális kis valamit kaptunk, hogy ne maradjunk éhen. Itt semmi. Kár érte mert nagyon vártuk.
5/10The Ritual
Ez egész jó volt. Kellően félelmetes, izgalmas is... Nagyon tetszett a lény. Egy pettyet több háttérinfó itt sem ártott volna, de ok. Életszerűnek éreztem azt, ahogy a srácok a helyzetet lereagálták és kezelték.. Az elejétől fogva. 6/10
Apostle
Erre már kicsit ködösen emlékszem. Annyira nem tetszett, mint a Ritual. Itt a sztori szerintem rendben volt. Az erőszak a vége felé kicsit olyan...retro 2005 környéki (Sziklák szeme stb..) színvonal. Ennyire nem kellett volna erőltetni. 5,5/10
The Outlaw King
Ez bejött. Az eleje kicsit low budget érzés... Aztán a vége felé kiteljesedik a dolog és abba a csatajelenetbe azért pumpáltak lóvét. Tetszett Kirk kapitány is. Olyan halál nyugodt végig és tényleg érzed, hogy egy hajszál választja el attól, hogy szétcsússzon. Tetszettek a ruhák, a kastélyok. Ha a fogaik is sárgák lettek volna, akkor azt mondom teljesen korhű. 6,9/10
Book Club
Párom akarta megnézni. Nekem egyáltalán nem tetszett. Nekem ezek a nők túl idősek voltak ahhoz, hogy a sex legyen a központban náluk. Jó értem persze olyan helyen nőttem fel ahol az ilyen idős nők halálra etetnek és lekvárt főznek non stop... Nekem kb. kínos volt inkább. Nem pontozom...
Számomra idén sajni nem volt túl erős a film-felhozatal. :/ Engem a Marvel filmek hidegen hagynak úgyhogy a maradékból voltam kénytelen mazsolázni.
#értékelés
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
shotika
őstag
válasz OPiiPO #117010 üzenetére
Én az eredeti 87-es Predatort se nevezném ZS-kategóriának. Meglepően jól összerakták; mind a képivilág, mind zenei téren olyasfajta készítői odafigyelés jellemzi, ami mindenképpen a többi, hasonló stílusú film fölé emeli, ráadásul az akkori világ egyik, hanem a legnagyobb akciósztárjának a jelenlétével. Elég csak megnézni a földönkívüli jelmezét is, profi munka.
Viszont attól, hogy minőségi akciófilm, még nyomokban sem tartalmaz sci-fit (nem is értem, hogy itt páran miért ezzel jönnek), hanem egy hihetetlenül hangulatos mozi - aki ebbe többet lát bele, az szerintem rossz úton jár.A 2. részt én legalább annyira szeretem, mint az elsőt, Danny Glover agresszív nyomozó karaktere és a városi környezet szöges ellentéte a nyugodt Schwarzeneggernek és a dzsungelnek, és úgy nyúlt hozzá a megteremtett alapokhoz, hogy nem sérült az előzménye. Ez mindenképpen dícséretre méltó.
Aztán eltelt sok-sok év, megannyi félregondolt folytatás, megszoktuk az évek alatt a karaktert is.
Shane Black koncepciója érthető, ő azt csinálta az új résszel, amihez igazán ért, és sajnos az is beigazolódott ismét, hogy miért kerüli a nagyköltségvetésű filmeket. Én azt érzem, hogy tehetséges író, és jó rendező, viszont nem tudja eléggé érvényesíteni az akaratát, az elképzelését a nagykutyáknál.
Majdnem minden film, amiben részt vett, megjelenéskor eléggé megosztotta a közönséget. Elég csak visszanézni az Utolsó akcióhős hatalmas bukását, amely később mekkora klasszikus lett. Vagy az Utolsó cserkészt és így tovább.Ő mesél, kifiguráz, de legfőképpen szórakoztat.
Amikor először írtam az új Predatorról, már akkor szóvá tettem, hogy megosztó lesz. Megértem, ha valakinek nem fekszik, hogy kedvenc szörnyét ilyen formában látja viszont. Nekem bizsergett a bőröm amikor néztem,megnevettetett, vagy épp csendben figyeltem ahogy akcióznak, végig lekötött - de ami ennél is sokatmondóbb, hogy az adott moziközönség akivel néztem, hasonlóan reagált. Szeretem, amikor a közönség együtt mozog egy filmmel, és ezt az új Predator maximálisan teljesítette.Aki ezt a filmet ZS kategóriának vagy nézhetetlen mocsoknak tartja, annak javaslom, nézze meg mondjuk ezt:
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
törölt tag
válasz shotika #117047 üzenetére
Ugyan nem nekem szólt, de hagy válaszoljak akkor kicsit bővebben, ha már sikerült elindítanom ezt a vitát. Fentebb ugyanis nem indokoltam részletesen a véleményem, így most megtenném, ha nem okozok ezzel problémát.
Egyik sem ZS kategóriás, de vedd ki Schwarzit az első részből, és elég súlytalan lesz az egész.
Forgatókönyvében meg erősen hajaz, a majd 10 évvel korábbi Alien első részére, amiben a xeno egyesével vadássza le a legénység tagjait. Kellett tehát egy új helyszín. Rambo addigra legendává vált, így a kipattintott karakter + dzsungel, jó ötletnek tűnt.
Be is jött a dolog.
Az emberek, a 80-as évek végén, zabálták a vietnami dzsungelharcos filmeket. Abban az évben készült el Oliver Stone nagy sikerű alkotása, a Platoon, pontosan egyharmadából a Predatornak(6M USD), de szintén ebben az évben jött ki a Good Morning Vietnam(13M USD) is, ami szintén kasszasiker lett.Szerintem, a Predator(18M USD), ezeknek a filmeknek, a nyomába sem léphet, ugyanakkor ezeknek a filmeknek, filmtípusoknak a hullámain lovagol. Csakúgy, mint a Rambo (14M USD) sorozat, ami szintén nem egy filmművészeti alkotás, de a vietnami veterán karaktere fémjelez.
Bár, a Rambo pár évvel korábban debütált (First Blood - 1982) de addigra már bizonyított az Apocalypse Now, és a Deer Hunter is. Vagy mondhatnám a Full Metal Jacket-et is
Szóval, ilyen szinten egyértelmű volt, hogy kell Schwarzival egy dzsungelharcos film. Ráadásul, a két évvel korábbi Commando-val, már pedzegetés szinten felmerült a téma.A Predator 2 meg szimplán egy bukás. Swarzit és a dzsungelt kivették, ezzel meg is szűnt a varázslat.
Te írtad: "A 2. részt én legalább annyira szeretem, mint az elsőt,"
Ezt persze elfogadom, de nézd csak meg, hogy mennyit tett Schwarzi karaktere ahhoz, ahogy az első rész sikeres legyen.Predator: IMDB 7.8 Rotten 80%
Predator 2: IMDB 6.3 Rotten 27%Egész egyszerűen, azt az évtizedet, mondjuk kb a 80-as évek közepétől, a 90-es évek közepéig, végéig, akciófilm téren, Schwarzi szimplán zsebre tette.
Ilyen filmekről beszélek, mint a Terminator, a Vörös Zsaru, a Commando, a Running Man, a Total Recall, vagy a Last Action Hero.
A True Liest azért nem említettem, mert bár máig az egyik kedvencem azokból az időkből, de Jamie Lee Curtis alakítása, Schwarzit rendesen a háttérbe szorította. Esélye sem maradt a főszerepreEzek a filmek, sehol nem lennének Schwarzi karaktere nélkül, és most kövezzetek meg érte, de nem hiszem, hogy itt a színészi képességekről lenne szó. Egészen egyszerűen, Schwarzi megjelenése adta el azokat a filmeket.
Más, és más rendezők, teljesen más történet, mégis, mindegyik kasszasiker lett. Vajon miért?Aztán, a 2000-es évekre, Schwarzi karaktere szimplán kikopott, ahogyan az várható volt. Ezt követően, középszerű alkotásokat tudott csak nyújtani, mint pl a The 6th Day, vagy az End of Days, de már a Terminator folytatásait sem tudták vele eladni.
Pedig, mindegyikben volt potenciál, a maga nemében, valamiért azonban, mégsem tudtak elég nézőt a mozikba csalogatni.
Schwarzi színészi képességeit pedig nagyon jól visszatükrözi, a pár évvel ezelőtti Aftermath, ami szerintem sokkal jobb is lehetett volna, ha nem erőltetik rá ezt a szerepet.A mostani Predatornak a legnagyobb hibája, hogy nincs benne egy naprakész Schwarzi, és nincs Vietnam misztikuma sem.
Nagyon sok nagyszerű színész van manapság, de közülük senki nem emelkedik ki annyira a mezőnyből, mint Schwarzi tette ezt egykoron. Egyszerűen, az a bizonyos torta, nagyon sok szeletesre sikerült, ez mellett hiányzik a tetejéről a marcipánfigura.
Az igaz, hogy az eredeti verzió forgatókönyve egyszerűbb, és könnyebben befogadható, míg ez a mostani, kissé szétszórt, elvész a részletekben.
Viszont, az eredeti forgatókönyv egy szimpla sablon sztori, ami egy jól bevált receptre íródott, ez a mostani meg legalább hoz némi újdonságot is a történetbe.
Ezt lehet innen nézni, meg lehet onnan is.Összességében az én véleményem az, hogy sem a mostani nem olyan rossz, sem a régi nem olyan jó, mint amennyire ezt sokan beállítják. Valahol középen találkozik a kettő, figyelembe véve persze a speciális módosítókat.
-
baryll
tag
válasz #48613632 #117048 üzenetére
Szerintem a Predator a legjobb Schwarzis film, mondom ezt úgy, hogy a többit is láttam, amit említettél. (Szorosan a nyomában az első kettő Terminator film.)
Az első Predatorból, ha kivennénk Vietnámot, és egyszerűen csak dzsungelben vadászó fegyveresek lettek volna a szereplők, akkor is simán megállná a helyét. Persze így még sokkal nagyobb volt a hatás. A színészek közül az indiánt is simán el tudtam volna képzelni a főszereplő helyében, de nyilván Schwarzi kellett a nagyobb siker érdekében. Aliennel való bármiféle összehasonlítás eléggé fura nekem, mondjuk a Predatorból nem láttam a rendezői változatot, így lemaradtam arról, amint a tojásokból kikelnek a kis ragadozók . -
törölt tag
válasz baryll #117049 üzenetére
Ha szerinted a Predator a legjobb Schwarzenneger film, akkor mi nagyon nem egy hullámhosszunk vagyunk. A Predator az egyik legklisésebb film, teli elcsépelt közhelyekkel, amiket már ezerszer láttunk.
Ezt a mondatodat meg nem tudom értelmezni:
"- Az első Predatorból, ha kivennénk Vietnámot, és egyszerűen csak dzsungelben vadászó fegyveresek lettek volna a szereplők, akkor is simán megállná a helyét."
A Predator Mexikóban játszódik.
Egyébként, a rendezői változatban sincsenek tojások. Ezt megint nem értem, miért gondoltad?
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest