Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Neurotoxin #149 üzenetére
Kérdés egyetlen DLC van-e tervben vagy esetleg több.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
Lord Myn
senior tag
Na, végigjátszottam, egyike volt a legjobb játékoknak, amit valaha VGA-hoz ingyen kaptam, ráadásul a majd megjelenő DLC is jár hozzá.
4070 Superrel Overall Quality HIGH-on és Path Tracing HIGH-on FHD-n 100-150 fps között futott végig, egyedül Siam-ban nyalt be 60 körüli értékre néha (de ez gyanítom valami bug lehet, mert mindig akkor ment le ilyen 60-80 körüli értékre, amikor átvezető - fix 60 fps - után volt a játék). A FoA óta a legjobb a Indy-s játék, pedig az bőven 30 fölötti években, várom a DLC-t!
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Peace
nagyúr
Meglepődnék, ha egyből mindkét dongle elkezdett volna egyszerre haldokolni. PS5 kontrollert még kipróbálhatok, de az nem mérvadó, mert egy fos PC-vel. BT kapcsolattal folyamatosan meg-megszakad a kapcsolat 1-2 sec-re. Ezért is hanyagolom és használom a PS4-est, mert azzal soha semmi hasonló gondom nem volt.
-
Micsurin
nagyúr
Párom játssza GP-ből One kontival, semmi baja. Nekem hasonlót a Jedi Survivor okozott, ott kiderült a BT dongle döglődött már és a Jedi érzékenyebben kezelte a kapcsolatot. (Más polling rate gondolom)
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Peace
nagyúr
Gondolom. 6 éve játszom vezeték nélkül PS4 kontrollerrel PC-n és soha ilyet még nem láttam. Wukongot most játszottam végig pár napja minden hiba nélkül. Azért is váltottam Xbox-ra, hogy hátha valami nyűgje van az Xbox-ot emuláló progival a játéknak, de Xbox One kontrollerrel is ugyanez. Csak az még durvább, mert azzal végleg el tudja veszíteni a kapcsolatot. A PS-nél legalább csak kicsit villog pirosan a kontroller led és a játék meghülyül, össze-vissza pörög az irányítás, de pár másodperc után visszatér. Kipróbáltam USB 2.0 és 3.0 foglaltokban is. Nem a hardware lesz a ludas.
-
-
Peace
nagyúr
Tolja bárki PC-n GP verzióval és vezeték nélküli kontrollerrel?! Hülyét kapok tőle!!! A PS4 És az Xbox One kontrolleremmel is ugyanazt csinálja. Fogja magát és elveszíti néha a kapcsolatot az eszközzel és irányíthatatlan lesz. Volt már olyan is, hogy vissza sem tért az irányítás, csak ha kihúztam és újra bedugtam az USB dongle-t. Soha egy játék sem csinált ilyet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #134 üzenetére
Értem miért mondtad... Sukothai, kötelező tábornok meglopós sidequest és annak agyatlan npc elhelyezése óta kb zuhanó repülésben vagyunk.
-
Micsurin
nagyúr
Nagyon jó, eltűnt a HDR-em a 7800xt csere óta.
DDU, clean AMD Driver install, windowed, fullscreen... minden megvolt de közli, hogy nem támogatott hardveresen.Minden más címben megy...
-
DeathAdder
veterán
ma kezdtem bele, baromira tetszene, de ez a first person játékmenet lehozott az életről. ugrálok, meg rohangálok hasból kinézve mint egy cod karakterrel
-
BusinessGuy
őstag
Ha van rá mód és lehetőség toljatok elsőként az Indiana Jones-ra szavazatot. Ha első lesz akkor is vagy 1-2 év mire lesz szinkron (legalább nem 4-5 év), de ez a játék bőven megérdemelné hogy fullosan kapjuk miközben Csernák talán utoljára Indi bőrébe bújhatna. Sajnos sok marha jelentéktelen cimekre pazarolná a szavazást meg olyan cimekre amik eredeti nyelven is zseniálisak miközben itt van egy ilyen ikonikus játék aminek nekünk magyaroknak igazán lehetne egy ikonikus szinkronja ezzel konkrétan megkoronázva a Szinkronsarok munkáját.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Nehéz ezeket összemérni három évtized távlatából, de tudom, hogy nagyra tartották megjelenéskor az Atlantist is.
Abban, hogy a Great Circle tetszett vastagon benne van az is azért, hogy az immersive sim zsáner közel áll hozzám és egész jól felépítették a játék világát ahhoz, hogy korrekt módon működjön minden játékos számára.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #128 üzenetére
Szerintem jövő hét eleje, kb.
Napokban nem volt időm nyomni, rohangáltam honnan tudnék még leakasztani boltból értelmes áron egy Nitro+ kártyát...
Meg a szabi előtti utolsó 3-4 nap a szokásostól is jobban leszív...El nem tudom képzelni mi tudna itt elromlani a végére amúgy.
Nekem eddig kb a tökéletes receptet adta elő kalandjáték témában - dishonored stílusban.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #126 üzenetére
Én még csak a hajónál tartok a himalájában, de nekem eddig lazán GOTY lett. Nem volt idén még egy cím ami képes volt ennyire megfogni. Ott rohad a Stalker2 és konkrétan el sem indítottam...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Micsurin #125 üzenetére
Én meg közben befejeztem.
A végére kicsit elfáradt a sztori, rejtvényekben is volt ismétlődés, több dolog átgondolatlan, illetve mintha a spanyolviaszt akarták volna feltalálni bevált megoldások helyett, bugos is Xboxon, de mindenképp egy pozitív élmény volt számomra. Nem raknám oda a zsáner legjobbjai mellé, de magasan a legjobb Indiana Jones játék és szerintem a Prey óta ez a legjobb immersive sim.
Plusz ha a AAA játékipar jelenlegi állapotát nézem és azt a tényt veszem alapul, hogy bejelentettek egy risky játékot, négy évre rá delay nélkül megjelent korrekt, végigjátszható és élvezhető állapotban akkor kalapemelésre érdemes ez a teljesítmény. Soha rosszabbat, várom a DLC-t.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Na, hétvégétől jön a szabi, új GPU bekészítve a 6700XT helyett... támadjuk újra a befejezést!
Kíváncsi leszek mit pörget a játék 6700XT -> 7800XT cserével UW 1440-ben.
-
-
GodGamer5
addikt
Nálam a 16gb-os 4060 ti-n 1440p-ben DLSS Quality-n, framegennel, csuma maxon Path Tracinggel tökéletesen fut. így 14-15 gb vramot zabál amúgy.
Egyedüli furcsaság, hogy a HDR-t viszont ki kellett kapcsolnom, mert 20-30fps-t is zabál, helyszíntől függően, ami elég fura.[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
floatr
veterán
válasz
Neurotoxin #118 üzenetére
Leírta, hogy neki nem tetszett, mert gondolom nagyon le akarta írni - belefér. Nem mindegy...? (:
A Witcher 4-re is rágörcsölt pár ligmahím, mert Ciri van benne -
Bad Pritt
félisten
válasz
Szerintem 20 óra után is buta az AI. Viszont a melee combat valamelyest kompenzálja, mert ha feljebb veszed a nehézséget nem igazán lehet abuzálni az ellenségeket, max el tudsz futni és megvárod, míg lefújják a riadót. Ha két valós kritikát meg akarnék fogalmazni így az 1000G határán akkor az egyik ez, a másik az irányítás, rengetegszer beakad a karakter mindenhova, nem kapaszkodik fel, ahova kéne, az úszás sem az igazi, teleportál, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
2,600 értékelés / 90% pozitív... szerintem nincs miről vitatkozni a kollégával.
Hiába nő az értékelések száma, ~90-92%% közt ingadozik a pozitivitás ráta... ez már nem fog lefordulni mint a Starfield, ahhoz rövid játék. Ha elindult volna durván le azt már látnánk.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
CriticalHit #100 üzenetére
Szépen leírod, hogy szerinted mi a kritika, mégis, amit írsz, az fikázás, de ettől még mindenki más jól fog tudni aludni.
Mint, ahogy más is írja, vidd feljebb a nehézségi szintet és akkor már fog tartogatni kihívást a játék. 4 review-t néztem meg tegnap este, 3 szidalmazta, mert szerintük buta az AI, de valószínűleg játszottak vele 3-4 órát, hogy elkészülhessenek a teszttel, azt is gondolom light vagy nagyon maximum moderate nehézségi szint mellett..egyébként ájdzsíenéknek is tetszik meglepő módon.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #116 üzenetére
Igen a vatikáni katakombákban észleltem... rájöttem hamar nem a fáklyával kell majd ott bohóckodni az alagutakban.
Köszi
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Micsurin #115 üzenetére
Három nagy terület és négy lineáris pálya van összesen, utóbbiaknál csak jegyzeteket kell gyűjtögetni. A nyílt területek egyre nagyobbak Sukhothai érzésre kétszer akkora lehet, mint a Vatikán, viszont nem olyan jól felépített vertikálisan. Amúgy bárhova bármikor vissza lehet menni és minden összeszedhető utólag szerencsére (sőt, kicsit spoiler, de valamit csak így lehet).
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Dettó, most kezdtem el szedni a táblákat a gyújtó után, Vatikánt sem maxoltam de azért tekeregtem rendesen és mégis már elment 16 óra.
Bad Pritt Többi lokáció mennyivel lesz kisebb? Nagyon zavaróan kicsik lesznek?
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Ízlés és nem tetszés az ha kipróbálsz valamit és nem jött be.
Fikázás az ha még tapasztalatod sincs elsőkézből de már kiabálod a távolba, hogy egy rakás szar.Ezen vitatkozunk, nem az ízlésen.
Jó játék lett alapvetően az Elden Ring?
Nagyon.
Zsánerem?
Nem.
Fikázom?The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
arn
félisten
Nem tudom mit vitatkoztok izlesen - mindig lesz olyan, akinek nem tetszik vmi.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Bad Pritt
félisten
Lepörgött a stáblista, egy acsi híján megvan mind. Remek élmény volt, tuti visszanézek még, illetve a DLC-t is meg fogom venni szerintem, remélem hasonlóan tartalmas lesz.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
A kritika tényeken alapul amit írsz illetve ami a linkelt videóban van meg baromságokon kiemelve egy egy elemet mintha végig olan lenne, ez a különbség. Ezt a kiemelgetős fröcsögő szinten mozgó megmondóemberkedést a valóságot durván eltorzitva hívják fikázásnak, ez nem kritika.
Látszik az általam írt táborok közül hova is tartozol. Ez az XY generációzás meg egyenesen szánalmas és gyermeteg pláne annak fényében hogy pont a 30-50 évesek szórakoznak kiválóan a játékkal -facebookon egy közel 20ezres öregebb gamerekből álló csoportban mit ad isten egy negatív visszhang sem hangzott el a cuccal kapcsolatban.....
De rajta próbáld csak meg eladni továbbra is a nettó bullshitet a népnek főleg az ilyen worthabuy szintű mindenre is fröcsögve köpködő tényeket durván ferdítő nyomorultak videóival, nyilván meg lesz vele a célközönséged az erre fogékony közösségekben.Micsurin: Worthabuy alapvetően egy fröcsögő megmondóember hangsúlyozással beszélve igazának érvényt eladó suttyó aki szinte mindent lefikáz amiben egy grammnyi woke is megtalálható, szokásosan kiemelve egy egy jelenetet karaktert bugot cselekményt karakterábrázolást egyebeket és arra épít hogy ezt eladja úgy mintha az egész játék erre épülne. Jól csinálja hisz láthatóan vannak idióták akik be is nyelik, ritkán vannak jó meglátásai is ugyanakkor ami tagadhatatlan, de ettöl még hiteltelen divatfikázó gyökér. Tetten érhető szinte az összes negatív videójában hogy olyan momentumokról fröcsög percekig mintha a játék javát képeznék amik a 20-50 órás játékokban jó ha 1-1 alkalommal előfordulnak...Lásd akár jelen esetben a mindent helyettünk megoldó játékon belüli feladványokkal, amit bárki 1 perc alatt cáfol aki tolja a stuffot mert tudja hogy ez csak pár esetben adott az Indiben.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Immolatiel #105 üzenetére
...valami nagyon eltört gyerekkorom és a fiatal felnőtt korom közt. Régen valahogy nem ezek az unott fejű, arrogáns gyakran az alapműveket nem is ismerő önjelölt véleményvezérek* adták meg a kezdő lökést a dolgokhoz. (edit.: nem is tudom, reggel hallgattam pont valamelyik marha intelligens darabot aki nehezményezte, hogy a kutyákat miért nem lehet lelőni... biztos ez is a nagy PC világ miatt van. Egy Indy játékban meglepő ám ez...
) Elolvasuk a PC Gurut vagy az 576kybe-ot, elballagtunk az egyetlen konzolvilágba akkor még, beszélgettünk az eladóval mi a tapasztalat játszoták-e már... aztán hazautón végig a doboz hátulját olvasgatva vártuk mi fog ebből kisülni...
Valahogy sokkal rondább, sokkal butább, sokkal egyszerűbb játékokkal tudtunk messze jobban szórakozni... talán el lehetne gondolkozni mindkét oldalt. A kiadók ontják a szemetet, a játékosok meg élből mindent lefikáznak... majd évek múltán megtalálják, hogy jééé mégis jó lett. (Khm Mad Max?)
*Meglátom ezeket a tumbnaileket és már attól elmegy a kedvem, hogy a kommentekbe beleolvassak mert megalapozatlan fröcsögésen túl, nem igen fogok mit találni sem pozitív sem negatív tekintetben.
[ Szerkesztve ]
-
Immolatiel
kezdő
"The only review that matters?"
Na jó, még a Worth A Buy-os megközelítés sem elvetendő...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #103 üzenetére
Itt még nem kaptam meg, csak a gyújtót adta oda a játék. Szerintem most fog lassan hozzám kerülni.
Mondjuk a tisztek még úgy is tudtak meglepni a vatikánban... nem mindig volt kiszámítható a patrol route.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bad Pritt #101 üzenetére
Engedd el csak szalmabábozól vele...
Ha már lőfegyver, rohadjanak meg ezek pontot lőnek Gizában...
Elkezdtem szedegetni a táblákat, az egyik ugye a táborban van egy platóson. Azért Hardon rendesen dolgozni kellett, hogy hozzáférjek.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
1: amikor a fejtörőket megoldja helyetted a játék. Ezt még a SW Jedi: Fallen Order is jobban csinálta, hiszen bőven elegendő ha elakadáskor kérésre tippet ad de soha nem oldja meg helyetted a társ a feladványt. Hol marad a kihívás és a sikerélmény?
Egyrészt nincs mindig melletted NPC, aki megoldja, másrészt bőven van kihívás a játékban így is. A nehezebbeket neked kell megoldanod még a fősztoriban is.
2: A felfegyverzett német katonák lőfegyvereiket nem veszik elő, ha ököllel nekik esik Indi csak ha fegyver ránt, inkább hagyják, hogy a régész professzor simán péppé verje őket.
De, előveszik. Kiválóan skálázható a játék, nehezebb szinteken az ökölharc is nagyobb kihívás és azt meg se tudod csinálni, hogy egy bázis közepén elkezdesz verekedni, mert pikkpakk agyonlőnek.
Az ok egyszerű: a célközönség az Alfa Generáció aki számára a gyors, felszínes sikerélmény fontosabb, mint a legalacsonyabb színtű kihívás.
Ez attól még nem lesz igaz, hogy többször írjátok le. A feladványok nem könnyebbek, mint a hasonszőrű kalandjátékoké akár két évtizeddel ezelőttről és tele van ötletes megoldásokkal a játék, a combat pedig kb. olyan kihívást jelent, mint a többi hasonló immersive sim. A játék emellett díjazza az aprólékos felfedezést, állandóan meg kell állnod fényképezni, nyomokat keresni, meg kell találnod a szükséges eszközöket, kulcsokat és álruhákat, amik egyáltalán nincsenek az orrod előtt egyik pályán sem. Nincs itt felszínes sikerélmény, vagy ha annak gondolod, akkor a Dishonoredtól kezdve az összes Arkane játékban is az volt.
-
CriticalHit
addikt
válasz
BusinessGuy #97 üzenetére
A sajáttól eltérő véleményt lemarhaságozni kiválóan jellemez. A kritika pedig nem egyenlő a fikázással, még ha fájó is az számodra.
Egy játékban az a tényszerű marhaság 1: amikor a fejtörőket megoldja helyetted a játék. Ezt még a SW Jedi: Fallen Order is jobban csinálta, hiszen bőven elegendő ha elakadáskor kérésre tippet ad de soha nem oldja meg helyetted a társ a feladványt. Hol marad a kihívás és a sikerélmény? 2: A felfegyverzett német katonák lőfegyvereiket nem veszik elő, ha ököllel nekik esik Indi csak ha fegyver ránt, inkább hagyják, hogy a régész professzor simán péppé verje őket. Nagyon izgalmas valóban. Miért nem lövik le egyszerűen a támadót, ahogy azt pl Indi is tette a karate mester ellen?
Az ok egyszerű: a célközönség az Alfa Generáció aki számára a gyors, felszínes sikerélmény fontosabb, mint a legalacsonyabb színtű kihívás."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Tölthető a magyarítás!
Élni és élni hagyni
-
Neurotoxin
őstag
válasz
BusinessGuy #97 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek. De abban is biztos vagyok, hogy amint elérhetővé válik tavasszal a játék a kék tábor számára, az elégedetlenkedő PS fanboyok lenyugszanak és ‘meglepő módon’ a review-k is magasabb pontszámokat fognak kapni.
Közben nézem a The Game Awards-ot, méltó tisztelgés volt a részükről, hogy meghívták Harrison Fordot!
-
BusinessGuy
őstag
válasz
CriticalHit #90 üzenetére
" "remek fejtörők". Óvodás és Alfa Generáció szinten. "
* szerinted. Na nem mintha az elmúlt 20-30 évben a kaland-akció játékokban komolyabb fejtörők lettek volna, sőt... Myth szintü fejtörők sosem votlak ezekben a játékokban és még a sokak által agyonkultivált egykori nagy eredeti Tomb Raider első részek fejtörői is kimerültek a kapcsolókeresgélésben és doboztologatásban...
"élvezetes lopakodás és szórakoztató ökölharcok". Most komolyan? "
* Igen komolyan. Kiválóan hozza a filmek hangulatát a verekedés, a filmek sem arról szóltak hogy Indie halálra lő mindenkit vagy agyonver mindenkit. A lopakodással sincs semmi gond persze ha warez verzióval toltad pláne patch nélkül jellemzően bugolt főleg ha HARD szint alatt akkor még bénácska is. HARD szintentolva főként a patch óta hogy nem bugol (elötte visszatöltéseknél néha az AI nem reagált ránk) teljesen korrekt, a verekedések pedig azt hozzák amit kell. Kismilliószor inkább ez mintsem hogy tömegmészárosok legyünk megint mint az Uncharted és hasonló játékokban.....
" "Meglehetősen bután viselkedő ellenfelek". Sajnálatos de igaz."
Ja, HARD alatt patch elött. Persze nem egy megváltás az AI de nem is annyira segg mint egy Ubifost játékban - lásd Outlaws - vagy akár az agyonmagasztalt Stalker 2-ben. Eleve a moderate amin elkezdik sokan tipikus casual ami az AI-t is nyomoritja, hard szinten szépen lereagál az AI és ezen a patch is sokat segitett.
Linkelni meg bármit lehet, fikagyárosokat vagy promóciós fanboyokat teljesen lényegtelen az egyetlen ami mérvadó az a VALÓS játékosok kritikájának az aránya olyan oldalakon ahol csak azok értékelhetnek akik meg is vették az adott stuffot például STEAM és társai, az pedig bizony kimagaslóan magas - nem véletlenül. Főleg ha az ember kiveszi a 6-8 éve is max középkategóriának számitó konfigokkal siránkozókat amiért ez már nem indul....
Nem szúrtak el itt semmit, két tábor van aki fikázza: A szokásos Sony tábor akik bármit lefikáznak ami nem Sony ex főleg ha a gépükre nem érkezik, és a szokásos mindent fikázó dilettánsok akiknek soha semmi sem tetszik és annyi eszük sincs hogy XY játék számukra azért lett sz*r mert a játék és téma ismeretének teljes hiányában totálisan mást vártak - jelen esetben például nem egy olyan komment olvasható a neten hogy azért sz*r mert a gunplay nem olyan mint egy Unchartedben...LOL...
Akinek meg nem jön be a stilus és a témakör és egy csepp esze van nem fikázza hanem skippeli és kész hisz attól hogy nem az ő müfaja még nem lesz valami sz*r.....
Szóval linkelhetsz 900 olyan videót is amiben valami megmondóember idióta a kákán is csomót keresve gyalázza, legalább ugyan ennyi van aki felmagasztalja vagy épp cáfolja az idióta fikázó állitásokat, csak téged minősit ha ezeknek felülsz és ez alapján hordasz le egy játékot - és itt látványosan erről van szó különben nem irnál le ennyi marhaságot...[ Szerkesztve ]
-
McW1
tag
9-10 órát beletolva azt kell mondjam, ez bizony kategóriájában GOTY matéria
Azt hiszed, hogy mit gondolsz?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
CriticalHit #94 üzenetére
Linkeljek 3 tucat másikat akik meg dicsérik? Köszi de nem online vélemény vezérek kattintásvadász videói alapján ítélek meg valamit.
Emberünk meg marhára nagyít... konkrétan 1x hangzik el, hogy bárki is meleg. De nyugodtan hivatkozz be még három tucat másik tesztet, én inkább kipróbálom a címeket és utána ítélek.
Bad Pritt Igen Gina nekem is erősen közepes, a karakter tök jól megvan írva ellenben néha igazán némára állíthatná magát. Nem kell belepofázni... ha véletlen valaki elakadna (kötve hiszem) a fényképező úgyis minden kattintásra ad egy új tippet.
A kód nekem is tetszett! De a vatikán katakombáiban a jézus freskós rész is jó volt.
Order of the Giants-re kíváncsi leszek, remélem nem az lesz az egyetlen DLC ami érkezik.
-
Bad Pritt
félisten
Puzzle-öknél az tud zavaró lenni, hogy itt is pofáznak az NPC társak és nem hagyja a játék, hogy te rakd össze a képet. Gizában volt olyan terem, ahova betettük a lábunkat Ginával, még körbe se fotóztam a fotóznivalót és már pofázott, hogy mit hogyan kéne csinálni szerinte. Agyrém.
Viszont a papír alapú kódtörős dolgok nagyon jók, sokféle van belőlük, sokszor át is akarnak verni, rengetegszer hiányos és még az olyan apróságokra is figyeltek, hogy ha különböző emberek írták vagy rajzolták akkor ne legyen ugyanolyan a két doksi. Kedvencem az olasz verses kód volt, mert az istenért (pun intended) sem akart működni, aztán rájöttem, hogy az a meg o betűk között mi a különbség.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Most is az, ha Talos Principle 2-öt akarom nyomni akkor az elé fogok leülni... pont kellemesek a puzzle-ök mert meg megtörik a menetet, ellenben Gizahnál tartva még mindig nem érzem, hogy különösebben lenne ismétlődés. Ez utóbbi már pedig sokkal fontosabb.
Ha nem moderate-en játszod meglepően meg kell gondolni hol fogsz lopakodni és hol veszed fel a kesztyűt. (3-4 őr már tud nagyon komoly gondot okozni)
Óvodás és Alfa Generáció szinten Szeretem mikor a generáció lenne az érv, ilyen alapon ér mondani, hogy OK Boomer?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Sokan így is azt kaptunk.
-
CriticalHit
addikt
"remek fejtörők". Óvodás és Alfa Generáció szinten.
"élvezetes lopakodás és szórakoztató ökölharcok". Most komolyan?
"Meglehetősen bután viselkedő ellenfelek". Sajnálatos de igaz.A ha nem szúrták/butították volna el, akkor kiváló hangulatú, látványvilágú alkió kalandot kaphattunk volna...
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
ericdrawen74
senior tag
Nálam GamingRepair.PROGRAM-nál nem megy tovább. Tud erre valaki valami megoldást? Már feladatkezelőben kilőttem, akkor sem indul a játék.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
arn
félisten
Nyilvanvalo, hogy tudatosan huztak meg igy a vonalat. De pl az xboxos verzioban ketfele texturapakk van, a highres nem resze az eredeti jateknak, kulon letoltheto.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Micsurin
nagyúr
Csökkenthetsz a textúra méreten, de akkor az eredményt is rontod. Tényleges megoldás itt nem lesz, ha van esetleges memory leak azt tudják javítani, esetleg lehet reszelni a caching policyn, hogy mit akarunk benn tartani és mit nem, de tökéletes megoldás nem várható. A 8 lesz a minimum, a 12 meg a beugró... érzésre medium max high textúra bufferinghez 1440p-től, ha ettől több kell akkor kártya csere.
Már a Hogwarts óta érezhető, hogy lassan növekedni fognak a méretek.
rumkola Láttam, reszeltek annyit amennyi ahhoz kellett, hogy 8-ason nem fuss ki medium preseten. (Kíváncsi vagyok ha egymás mellé tennék lenne-e látható romlás... biztosra veszem, hogy valamiből vágtak.)
-
Micsurin
nagyúr
Mi nettó baromság? Nem fogják tudni megpatkolni azt, hogy kifut a kártya VRAM-ból és beesik a kihasználtság míg vár a swapre.
-
Micsurin
nagyúr
Ez nem hibás működés, ha a VRAM megtelik onnantól a játék hot swappel. Mindent ami nem kell eldob és mindent ami kell behúz tárról / RAM-ból, az a teljesítmény romlás amit meg látsz az kvázi a várakozás, mivel a VRAM kb mindenkire vár annyival gyorsabb mint bármi a gépedben.
edit.: itt legfeljebb a texture bufferen tudnak valamit reszelni ami még nem észrevehető romlás látványban de csökkenti a memória használatot. De azon, hogy a 10-12-es kártya már a határain van, nem fognak tudni segíteni. Lehet ellenben konzultálni az Nvidiaval... 8gb/12gb elég lesz ugye...
[ Szerkesztve ]
-
Sammie30
csendes tag
Ez egy hibás update vagy az nvidia driverével van a bibi vagy a játékkal van a probléma! Igen kevés a jelenlegi 4000 seriákon a vram de nem az a probléma. Ha kevés a vram akkkor a játék ezt az ssdről pótolja kvázi mint egy virtuális memória csak hogy valamelyik update miatt a játék ezt nem használja így csak a grafikus vram működik ami megtelítődik és folyamat törölnie kell a vramot ami teljesítmény romlasgoz vezet. Ha meg akarjátok nézni ezt mért van akkor próbáljátok ki hogy rákapcsoljátok a path tracinget FULL RT-re és sasoljatok rá a tdpre az afterburnerrel. Nekem a 4070 superrel le esik 60-70 w-ra! Szóval legyetek türelemmel fogják küldeni az updatet.
-
Neurotoxin
őstag
Még szerencséjük, mert különben tényleg menne a nyavalygás, mint a Starfield esetében.
@Skynet258: Januárban élesítem a GamePass-t és hajrá
Addig sajnos vagy nem sajnos nem lesz rá időm, a XSX-et meg nem vagyok hajlandó hurcolászni magammal a Karácsonyi forgatagban. Valahogy majdcsak kibírom
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
titán
válasz
BusinessGuy #73 üzenetére
"De a sonyphony-k majd lehúzkodják..."
Ez már csak azért is érthetetlen, mert tavasszal ők is játszhatnak vele.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
BusinessGuy
őstag
A grafika elmegy? Uc4 szebb?.
Jót röhögtem, az év vicce...
Az meg hogy neked 6/10 egy dolog.6 órát raktam bele pár kisebb problémát leszámítva ez simán 9 pontos stuff. De a sonyphony-k majd lehúzkodják...
Más:
- Rt jelenleg bugos, az RT tükröződés kvázi ott is felezi az fps-t ahol meg a közelben si cs semmi tükröződés...
- A Frame gen HDR-t bekapcsolva szarakodik, PT + DLSS + HDR esetében konkrétan sokaknál a framegen nem csinál semmit. Hdr off segít amíg nem patchelik a hibát. -
Nagynozi
aktív tag
Path Tracing-gel a játék 15GB-ot allocál Frame Generation-nel, DLSS Quality-val 1440p-ben és 14,5 GB-ot használ. Ha nVidia nem szedi össze magát kábé saját magukat fogják kinyírni a jövőben. 16GB kéne minimum a középkategóriában (5060, 5060ti), 20GB a felső-közép, felső kategóriában (5070, 5070 ti), csúcs kategóriában 24GB (5080). Az enthusiast kategória RTX 5090 32GB-tal szép és jó, de lejjebb se ártana mutatni valami értelmeset.
-
arn
félisten
Xbox xen szepen fut, persze hogy mennyivel rondabb max az osszehasonlito videokbol derul ki. Majd karacsony utan jatszom vele
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz
Johnny Cage #68 üzenetére
12gb ram kell raytrace melle, de adtak ki vmi uj patchet, amivel jobb 8gb kartyakon.
-
Johnny Cage
addikt
Tipp: akinél "diavetítés" van és RTX kártyát használ, az próbálja nv ctrl panel-ben a low latency mode-ot off-ra kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Nagynozi
aktív tag
Ma vettem meg a játékot. RTX 4080-al 1440p-ben játszok. Zsigerből cseréltem a DLSS fileokat a legújabbakra. Amúgy PT megy szépen ezen a felbontáson, persze DLSS Quality + Frame Generation segítségével 80-tól 160-ig láttam az fps-t. 16GB VRAM-ból így PT-vel és Frame Gennel lefoglal 15GB-ot a játék és használ 14,5 GB-ot. Amúgy nekem nagyon tetszik, szeretem az ilyen jellegű "kalandos" játékokat.
-
Micsurin
nagyúr
Idei év meglepetése, ettől vártam a legkevesebbet aztán ülök előtte mint egy izgatott gyerek. Nagyon durván felidézi milyen volt mikor 12 évesen láttam a filmeket először.
-
shotika
őstag
Nem tudom van-e valós alapja, de az biztos, hogy a játékból olyan elemi szinten átjön az Indi filmek hangulata, hogy simán az első 3 film mellé raknám.
Ha akarod, haladhatsz a sztorin vagy nekiláthatsz felfedezni a pályákat, amik telis-tele vannak titkos részekkel, szobákkal, kincsekkel.Más.
Kijött az első update, most már nem hisztizik a játék, ha mediumra rakom a 3060TI-al a Texture Poolt.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
cyberkind
félisten
válasz
Skynet258 #61 üzenetére
Az asztalnál valóban szebb a PT, de nem mindenhol szebb, legalábbis nekem, másrészt, hogy ha az ember full PT-t akar ey 16gb-os gpu-val, kapásból medium-ra kell lökni a shadow és texture pool size-t, majd ehhez még hozzájön a dlss quality/perf, és akár a frame gen, a végeredmény pedig nem annyira egyértelmű a sebesség csökkenésen kívül.
-
arn
félisten
válasz
Skynet258 #61 üzenetére
Itt osszevetettek xboxot pcvel, akit a jatekelmeny erdekel, es nem pixelbubol, annak jo lesz (nekem
). [link]
Overall, both versions of the game look pretty similar to one another which isn’t surprising considering the excellent scalability of the engine used. Xbox players get a great experience that balances both visual fidelity and performance, while PC players get to push resolution and textures to a further degree.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Próbálgattam ma a játékot, nekem (2k kijelzőn) a 4k DLSS balanced mód jött be leginkább, a textúrák 2k-n valahogy nagyon mosottak voltak, 4k-ban egész más az összkép.
Sajnos 4070 Superrel a path tracing teljes halál, pedig ohh boy hogy néz már ki vele...
Ennél az asztalnál pont most jártam a játékban, és valóban ekkora a difi. Csak path tracinggel diavetítés lesz a vége, szóval én is csak majdhogynem állóképen tudtam így megcsodálnipath tracinggel majdnem render szintű az a croissant meg kávéscsésze...
Megnézem most Series X-en is mit mutat, kíváncsi vagyok rá ott mit tudtak összerakni. -
Micsurin
nagyúr
válasz
cyberkind #59 üzenetére
Nem tudod kihagyni benne az RT-t, max a Path Tracinget.
edit.: valamint a kolléga 1440p-ről írt, nem 4K-ról mint Te.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
GodGamer5 #57 üzenetére
Szerintem natívban szeretné erőltetni, pedig egyértelmű mi az irány az ipar részéről. Nem gimmicknek szánják az FG-t és a DLSS-t.
-
Wesder
titán
válasz
Heroes fan #48 üzenetére
Bármelyik 16GB-os kártya megfizethető, ha van rá pénzed.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
McW1
tag
Ha szereted az eredeti trilógiát, akkor ez is tetszeni fog, mivel időben az 1-3. rész között játszódik, szereplők, hangulat, zene stb. minden nagyon eltalált.
Sztori már más kérdés, mivel ma jelenik/jelent meg a nagyközönségnek hivatalosan, szerintem senki nem tudja még milyen
Azt hiszed, hogy mit gondolsz?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
cyberkind #51 üzenetére
Itt sem esek hasra, hozzáad a játékhoz? Igen, ellenben elvesz annyit hogy egy 8-10-12-es kártyával ne legyen remek élmény? Nem.
Legalább annyira nyígásnak érzem a VRAM hisztit mint anno a Hogwartsnál...
-
arn
félisten
De vartam mar
a 92es fate of atlantis ota nem volt epkezlab indy jatek. Remelem ennek is hasonloan jo a tortenete. Xboxon megnezem mindenkepp.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
cyberkind #49 üzenetére
Amit halál nyugodtan kikapcsolhatsz és még mindig bőven tudod élvezni a játékot és a látványt is, egy 10-12-es kártya mellett.
-
cyberkind
félisten
válasz
Heroes fan #48 üzenetére
A 16gb is kevés, ha akarod a path tracing-get.
-
Heroes fan
őstag
Nálam nem indul el kimarad egy időre. Megfizethető vga nincs 16 gigásba.
-
Micsurin
nagyúr
Nem is szenvedett vele annyira a gép. Medium text res mellett minden mást kb Highra tolva ~55-60FPS volt páromnak 1080p-ben egy 6700(10GB)-oson. Teljesen korrekt.
--
Megjöttek a Steam achik, nem értem miért kellett hozzá full steam resi de biztos.... a lényeg megkerültek.
-
moma
őstag
Nekem tiniként tök bejöttek a filmek történetei is anno. Frigyláda, Kális cucc, grál. Meg olvastam is még egyet, ami nem volt filmben az is tetszett. Szóval akkor a kérdés az, hogy azt a szintet hozza e ez a történet. Ez a "Nagy Kör nevű ősi hatalom"-nak valami történetileg reális dolog az alapja, mint a korábbiak történeteinek?
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
shotika
őstag
Erre rájött már valaki, hogyan kell megoldani??
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Low Noise
senior tag
Örülök, hogy jókat hallok a játékról, vártam is.
A Star Wars Outlaws nekem nagy csalódás volt, ebben remenykedek, hogy jó. -
cyberkind
félisten
Megjött a day 0 update, a grafikát mindenestül javítja, bekerült a Path Tracing, el is a fogy vram nálam szinte minden felbontáson, így marad off, király ez is.
-
Fitzgerald
veterán
Igen, a Frigyláda még így közel 45 évvel később is a leghangulatosabb kalandfilm ami valaha készült. Persze John Williams nélkül nyilván fele ekkorát sem szólt volna.
Nekem volt belőle egy magyar nyelvű storybookom is '89-90 környékén, talán még apám hozta valamikor.[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Pedig még a shotika által linkelt képeken is látszik, hogy szép a grafika. Én is valami előző generációs játéknak véltem a videók alapján, de eléggé rendben van. Uncharted 4, tényleg?8 éves játékkal hasonlítod te is össze, csak mert hasonló a műfaja. Alig várom, hogy kipróbálhassam XSX-en
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Jó cucc, tesztelve a virágok közt. Majd behúzva Steamen, várom a holnapot.
Kár, hogy csak 20.-ával jövök szabira, régóta az első cím amit ~2-3 óra alapján azt mondok végig pörgetnék pár nap alatt, szobába bekészített kajával mint túlélőcsomag. Sőt szerintem a Starfield mellett a 2. GP cím ami megvételre is került.
Van már beígért DLC is, jól látom?
edit.:
Nem lesznek? Vagy nem publikusak még az Acsik?[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
Végre. Nem egy teljes tankhajónyi vér kiontása a fő cél.
-
shotika
őstag
Egyik Indiana Jonesban se volt egy húde nagy sztori. Sokkal inkább az számított, ahogyan előadták, na meg persze Ford karaktere. Ezt a hangulatot pedig maximálisan hozza a játék
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
scansat
tag
Na hiszen. Olvasva a tesztet, akkor ezt a játékot is már az új SNI-s generációra írták. Lényeg hogy szép a kép és jó a hang, 1 bites játékosoknak meg mindegy ha nulla a történet. Besz@rás, hogy ha meg tudja fogni a kalapját, újrakezdheti az elcseszett játékot. És hogy az ellenfél ha a kinyírt társuk megtalálják, sikítanak majd elsétálnak....
-
shotika
őstag
1080p, belső tereken 144fps, máshol sem esik 100 alá. A Texture Poolt és a Shadowot érdemes komolyan venni, jelzi is a játék, ha kevés a gép.
Elképesztően jól néz ki a cucc, főleg az árnyékok és a megvilágítások.Pedig baromi jól megcsinálták az arcokat, és főleg Harrison Ford mimikáját.
Az FPS/TPS-hez annyit, hogy az első hírekben én is furcsán tekintettem erre a hibridre, de játék közben teljesen jól működik.
A Wolfensteinekhez pedig annyit tennék hozzá, hogy szerintem meg pont hogy nagyon is értenek az fps-ekhez a MachineGames-es lányok-fiúk. Jól állt azoknak a játékoknak az az elborult stílus.
Na az Indiana Jones jóval földhöz ragadtabb, de remek érzékkel nyúlnak az alapanyaghoz - sokszor tényleg olyan érzésem van, hogy benne vagyok egy ebben az Indy féle világban.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Immolatiel
kezdő
Nekem ez az egész cucc valahogy az "Uncanny Valley" tökéletes megtestesülésének érződik (lehetne ez a címe is Great Circle helyett). Legfőképp ezekre az igénytelen arcokra/arcanimációkra gondolok (a felelősöket itt is kvóta alapján szedték össze, vagy mi történt?), de minden egyéb más is olyan... fura, olyan esetlen, olyan művi. Na meg egy Indiana Jones-játék szerintem jobban működne TPS-nézettel, csak ezek a Machine-es gyerekek valószínűleg nem akkora ászok, hogy el bírtak volna rugaszkodni a korábbi Wolfenstein-féle formulától. Utóbbi játékok történeteibe pedig sikerült annyi (rossz értelemben vett, tehát még csak szórakoztatónak sem nevezhető) idiótaságot belevinniük, hogy még a sztori miatt sem tudnám erre rábeszélni magam, nem nézem ki belőlük, hogy valami értelmeset tudtak volna alkotni.
-
Micsurin
nagyúr
PC-n gondolom már itt se lesz dobozos mi?
-
XuChi
addikt
Én a mesterségesen nagy gépigényt nem értem. Most megnéztem a játékot, és egyáltalán nem néz úgy ki a játék hogy ennyire magas legyen. A grafika elmegy. Totál átlagos cím semmi több. Nem értem ezt a kimagasló pontozást sem. 6/10 kb. Egy ponttal sem több.
" mesés látványvilág " Ezen jót röhögtem, basszus ezerszer szebb az Uncharted 4 mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Gabonetta
aktív tag
Köszönjük a tesztet! Én személy szerint várom.
-
sittes79
addikt
jaj de kigyó more
-
Fred23
nagyúr
Biztosan kijátszom, pont nekem való.
-
nanocry
tag
Jövőre lesz konfig upgrade, majd azon full grafon, addig meg marad a Witchfire, ma vettem meg. Indy játékot SNES, Sega korban lehetett látni utóljára, ha jól emlékszek rá, javítsatok ki, ha tévednék. Én örülök neki amúgy, FPS-ben még úgy sem láthattuk. Az idtech egy jó motor, szerintem nem nagyon lesz baj a játékkal teknikai szempontból.
Édesapám, ég a Tisza, szalmával oltják..
-
Neurotoxin
őstag
válasz
agyhalottak #1 üzenetére
Semmi köze hozzá, az TPS (egyébként sem írok erre az összehasonlításra inkább semmit....nem csak Nathan Drake létezik a világon). A Tomb Raider valamelyik részével biztosan játszottál már. Kb olyan, csak FPS nézetben.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Komolyan stealth-es?
Akkor ez nem az én játékom lesz.
Kár.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
n4n3x
csendes tag
Series S-en milyen a teljesítménye, próbálta már valaki?
-
moma
őstag
A történet mennyire jó? Én az ilyeneket akkor szeretem, ha a sztori szinte egy jó regény szintje.
we all deserve a bit of luck.
-
Grath
HÁZIGAZDA
válasz
agyhalottak #1 üzenetére
A téma persze Uncharted-hangulatú, de az alapján, amit Bencével beszéltem, a játékmenet inkább hasonlít egy nem-mágikus, nem-fantasy Dishonoredra. Nagy, nyitott, szabadon belopakodható pályák, mindenféle mellékes feladatok, elrejtett titkok, sokszor trükkösen elkerülhető harcok.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Óvatosan vártam, de eddig legtöbb helyen csupa jó dolgot olvastam róla, szóval jöhet a végigjátszás jövő héten.
Live-Die-Respawn
-
Imre9211
aktív tag
Én kihagyom mert belső nézetes. Elég volt amit láttam a videokból. Szerintem egy Indi játéknak jobban állt volna a tps nézet.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
agyhalottak
tag
Köszi a tesztet.
Kiváncsi vagyok a játékra, de még mindíg nem tudom hova tenni, mondjuk olyan mint az Uncharted 4 csak több fejtörővel?
Bevallom őszintén a korábbi Indy játékokat sem ismerem.Ps5 + Xbo + Switch = R e L a X
Új hozzászólás Aktív témák
gp Indiana Jones egy újabb kalandra invitál bennünket, ezúttal a titokzatos Nagy Kör titkának nyomában. A kérdés azonban adott: van a játékban a nosztalgián túl annyi, hogy lenyűgözze a mai közönséget?